Millaisi arvoasteikkoja on Jumalilla?

Anonyymi

Raamatussa on Jumalille joitakin nimiä, mutta esim. Sebaot, Adonai, Jehova jms, eivät suuresti eroa kreikkalaisille ilmoitetuista Jumaluuksista, paitsi että juutalaiset eivät tehneet Jumalistaan kovinkaan ihmisen kaltaisia, vaan heille JUMALA OLI jo vanhan testamentin aikaan HENKI, joka aivan suvereenisti vain vaikuttaa jokaisessa ruumiissa, heidän sanastuksensa jms.
Jumalasta TAVALLISIN käsitys on varamastikn se, mikä on Muslimiuskonnossa, Jumala, kuten ALLAH, on vihastuspelotteella pelkääviä palvelijoitaan mestaroiva Jumala, joka tosin heidänkin Koraanissaan(käännös sekin silti?) on hyvin "armollinen", eikä Hän vaadi ihmisiltä oikeastaan yhtään mitään, eikä Hänelle IHMINEN koskaan voi mitään pahaa tai hyvääkään tehdä, paitsi siinä, että ovat "uskovaisia, ja tekevät hyviä töitä", mutta uskottomat joutuvat Islam-uskonnossa "tuleen, ja pimeyteen". Vihaisen Mestarin vastapainoksi, Jeesus toi käsitteen: TAIVAAN ISÄ, Isä-käsittellä ei oltu useinkaan Jumalaa aiemmin kutsuttu, koska se hieman kiusallisesti aina yhdistettäisiin vain biologiseen isään, ja jokaisella pojalla on varmaan se uhmaikä ollut, missä tavallinen ISKÄ menettää suuruuden siinä, jos poika saavuttaa liian samatkin asiat mitä Isänsä, eli tämän jälkeen monessakin perheessä ISÄ on hieman ISOVELJEN kaltainen olento, vaikkakin kyllä jokaisen POIKANSA SIITTÄJÄNÄ ansaitsee tulla silti edelleen kutsutuksi ISÄKSI niin kauan kuin hänet yleensä voidaan muistaakaan, perheessään, eli kuolemiinsa asti?!
Jaafetimme suku, toi vieläkin erilaisen käsitteen, jota silloin tällöin kristinuskossa hyvin VAROVAISESTI esitettiin, yleensä niin, että puhuttiin TAIVAAN JUMALATTERESTA, eräänlaisena TÄHTENÄ kuten SIRIUS(Isthar?), vai oliko se joku muu... JOS siis oli TAIVAAN KUNINGATAR olemassa, niin tokihan KUNINGASKIN ON, ja Hänestä tiedetään, että Hän on jo ISÄ-kategoriaa hieman vanhempi Jumaluus, Hän on eräänlainen NUORI Jumala, Hän voittaa kaikki luotunsa kaikessa hyvin helposti, ja Hän kykenee aivan käsittämättömiin ihmeisiin, ja sellaisena kaikki matemaattisesti lahjakkaat ihmiset, Jumalansa haluavat pitää.
SItten on BUDDHALAISTENKIN Jumala, jota hieman rienaten ajatellaan ateistienkin Jumalaksi, Jumala on heille käsittämättömän suuri teoreettisesti olemassa oleva tietoisuusmeri, jossa on kaikki MAHDOLLINEN ja MAHDOTONKIN, dharmoja ovat sen astraaliset osaset tms.
MAHDOLLISET asiat ovat TOTUUTTA; ja mahdottomat VALHETTA, ja VALHETTA on käytännössä äärettömästi, mahdollisesti sitäkin enemmän, mutta totuutta on paljon vähemmän, sillä kuten matematiikassa tiedetään, kaikki säännöt eivät toimi kauniisti ainakaan minkälaisena kaaoksena tahansa, vaan vain kauneimmat ja toimivimmat ideat on tehty kuin LASKUSÄÄNNÖIKSI ja laeiksi, noilla KUNINGAS-Jumaluuksilla varsinkin, jota tosin BUDDHA käsittelee PERSOONATTOMANA, sen vuoksi, että siinä on valheen takia varsinkin, persoonia täysin liikaa. Hieman aiempi käsitys oli hinduilla, heillä oli tapana tehdä paljon patsaita häntä kuvaamaan, ja shakkipelikin oli eräässämielessä heidän yrityksensä tehdä muutama lähes elävän kaltainen pikkujumala, mutta hindujen käsitykset ovat kyllä aika halveksittuja usein länsimaissa, koska hindut eivät ole enää nykyaikana kyenneet määrittelemään Jumaliaan LISÄÄ, eivätkä tarpeeksi asbtraktein ja metafyysisin käsittein.

Ihminen on myös eräs Jumaluuden aspekti, jota Wanha testamentti kuvaa, juurikin JUMALAN KUVAKSI, mutta UUSI testamentti, kuvaa Jumalaa Ihmisyyden hengessäkin, JUMALAN SANAKSI! Juuri vanhan testamentin aikaan tai juuri sen lopulla moni suurvaltakunnan johtaja tajusi mielestään jotakin nerokasta: Olenpa Jumala KANSALLENI, ja teki itsestään despootin ja hirmuhallitsijan, joka sai tappaakin määräyksillään ketä halusi, ja sai naida kenet halusi, eikä kukaan saanut estää valtakunnassaan Hänen imperialistisia pyrkimyksiään, Japanin Keisarit, ja Rooman Keisarit olivat tuollaisia ihmisjumalia, joita tosin myöhemmin kai halveksuttiin kovasti, ainakin muualla kuin Italiassa ja Japanissa, koska siinä Jumal'käsityksessä ei ollut totuutta siitä, että kaikki ihmiset ovat ikuisesti yksilöllisestkin TÄYSIN samanarvoisia, vaikka olisivat elämänsä aikana sairaampia, köyhempiä tai tyhmempiä kuin muut, silti tasa-arvoisia, tämä on myös Raamatussa kuvattu TOTUUDEN HENGEN toiminnaksi, eikä ihmisten välillä saisi olla paljoa valheellisia hierarkoita, joissa joku luulee olevansa LUOJANSA edessä arvokkaampi kuin joku muu...
Mitä eläimet on? Se on vaikea kysymys, vaikka EGYPTI teki kaikistakin Jumalistaan ELÄINHAHMOISIA humanoideja, kuten myöhemmin mm. Walt Disneykin, tosin niitä pidetään usein melko turhaankin, vain lapsille suunnattuna viihteenä...
Pahuuden syntyä ja problematiikkaa voimme miettiä seuraavaksi, mutta aluksi vain totean, että PAHA oli aluksi kaikilla vain arvoasteikossa ilmaistu huonommuuskäsite, eikä sitä koskaan olisi TIETOISESTI kenenkään pitänyt ruveta tavoittelemaan, mutta PAHOLAINEN kiinnostui mahdottomasta asiasta, ja rupesi siksi juuri pahuuden VÄÄRYYTTÄ JA VALHEITAKIN käyttämään.

1

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaiken voi googlettaa sinun sanasi on vain mielipiteesi ja ilmeisen väärät.
      Oletko sinä se opettamasi paholaisen juoksupoika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe