Ylikoski paljastaa kirkon kirjaanpidollisen kikkailun

Anonyymi

Hautausmaiden ja krematorioiden kappelien rakentamiseen ja ylläpitoon vuosikymmeniä on käytetty uskonnottomien rahaa (yritysten kirkollivero, yhteisöveron jako-osuus), Vasta vähän aikaa sitten srk hautausmailla tehtiin Kirkkohallituksen ohjeesta kirjanpidollinen temppu kamppelin kirkollisen puolen muka irrottamiseksi hautustoimesta, mutta se on kuin varas yrittäisi risulla peitellä jälkiään.

Kirkon ahdasmielliset tiukkapipot haluavat käyttää kaikkien rahoilla rakennettuja salejaan vain omiin kulttimenoihinsa. Uskonnottomat hautajaistilaisuudet on kielletty monien hautasumaiden kalleleissa (mutta ei kuitenkaan kaikissa kunnissa).

Antivapari puolustaa tällä foorumilla hautaausmiaden tilojen käytön uskontoperustaista poisrajausta, syrjintää, eräänlaista ryöstöä "ottakaa varas kiinni" -tyyliin.

Ps. Samoin antivapari puolustaa henkeen ja vereen armeijan ahdasmielisiä tiukkapipoja, evp majureita ja kenttäpiistopa, joille puolustusvoimien ylipäällikön juhlallisen vakuutuksen esimerkki alokkaiden yhteisestä sotilasvakuutuksesta on kauhistustuttava uhka.

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt antivapari nosti esiin kirkon ja kuntien erottamisen 1860-luvulla. Ehkä asiaan pitäisi liittää myös uskonnonvapauden puuttuminen, sillä kirkosta pystyi eroamaan vasta vuonna 1923.

    • Anonyymi

      Jos valtio säätää hautaustoimen jollekin, nyt siis kirkon hoitoon, sen hoitajan pitäisi turvata yhdenvertaiset palvelut kaikille. Näin yleinen oikeudenmukaisuus asettuu. Seremoniatilat voi nähdä osana hautaamista.

    • Anonyymi

      Varas joika koittaa pyyhkiä risuilla jälkiään peittoon. Hah.

    • Anonyymi

      Ylikoski yrittää maalittaa kirkon monopolin sekä valtion rajoituksen käytön hautaustoimessa. Se on niille ihan oikein.

      • Anonyymi

        Kirkko saa joka vuosi 20 euroa/kuntalainen hautausmaatoimintaan. Se on iso raha. Helsingissä pian puolet ei kuulu kirkkoon. Espoossa yli 40 % ei kuulu, mutta maksavat, vaikka syrjitään.


    • Anonyymi

      Eli tässäkin aloituksessa aiheena leväperäisesti antivapari. Erittäin huono aloitus.

    • Anonyymi

      Kirkko on saanut uskonnnottomilta rahaa hautasmailleee kaikissa vaihessa, hieman eri nimillä, ensin oli yritysten ja yrittäjien kirkollisvero,. sitten oli yhteisöveron jako-osuus kirkossa,, ja nyt on budjettirahoitusta valtion kassasta. ensi vuodelle luvassa 116 miljoonaa.

      • Ja ihan ensin oli myllyjen ja ruukkien kirkollisvero... Tuo 116 miljoonaahan on perua oikeastaan 1700-luvulta.


    • Anonyymi

      "se on kuin varas yrittäisi risulla peitellä jälkiään." Hyvin sanottu, kun uskonnottomat ovat vuosikausia joutuneet osallistumaan hautausmaiden kappelien kustannuksiin.

    • Anonyymi

      Uskonnottomat ovat siis maksaneet myös kappelien rakentamisen ja ylläpidon vuosikausia. Nyt esim. Espoon srk vohkiin rqkennuksen vain jäsentensä käyttöön hautauspalveluissa.

      • Anonyymi

        Yritysten ja ammatinharjoittajien kirkollisvero jatkui vuosikymmeniä. Sitten tuli yhteisövero ja kirkolle siitä annettava jako-osuus. Nääiden kautta uskonnototmat ovat joutuneet rahoittamaan kirkon hautausmaita kappleleineen aitoineen kaikkineen.


    • Taqiyah käytäntö on siis käytössä myös kristinuskonharhan välitysmiesten toimesta.

      Taikauskoon kun ryhtyy, ei rehellisesti voi elää.

    • Anonyymi

      Suomessa yritysten ja ammatinharjoittajien kirkollisvero jatkui vuosikymmeniä. Sitten tuli yhteisövero ja kirkolle siitä annettava jako-osuus. Näiden kautta uskonnottomat ovat joutuneet rahoittamaan kirkon hautausmaita kappeleineen aitoineen kaikkineen.

    • Anonyymi

      Pääsihteeri on päässyt vauhtiin puolustaessaan työpaikkaansa
      ja nostelee keskusteluja vasrastosta esiin

      • Anonyymi

        Pääsihteerin tehtävä on luottamustoimi, jota tehdään vapaaehtoistyöpohjalla.


    • Anonyymi

      Hyvä muistaa tuo historia, että uskonnottomat osallistuneet kustannuksiin. Toki nyt siten jo yli 15 vuotta kirjanpidollisesti muka ei. Käynnössä siirtoja ja rajan ylityksiä ja lämmöln karkaamista krematorion puolelta kappeliin ei valvo kukaan.

    • Anonyymi

      Ylikosken Xskp komintern-puoluetoverilla Putin Xnkp on käytössä liikuteltavat krematoriot rintamilla, joissa kuolleet pitää peitellä lakanoilla ja poliittisesti hävittää ennen kuin sukulaiset näkevät ja huutelevat perään Ukrainassa. Putinia voisi Vapaa-ajattelijoiden liitto konsultoida krematorioiden kikkailussa ja ylläpidossa

      • Mitä jos kokeilisit lopettaa hetkeksi loputtoman komusossudemlaputin-jauhantasi ja yrittäisit jossain ketjussa keskittyä sen aiheeseen?

        Kokeile vaikka kommentoida tätä kirjanpitoa.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Mitä jos kokeilisit lopettaa hetkeksi loputtoman komusossudemlaputin-jauhantasi ja yrittäisit jossain ketjussa keskittyä sen aiheeseen?

        Kokeile vaikka kommentoida tätä kirjanpitoa.

        Et voi sensuroida listaa häirikköviesteilläsi perustuslain suhteesta kappeleden krematorioihin

        Olette liian kauan Xskp-pääsihteerin kanssa harhauttaneet täällä ja päässeet liian pitkään laskemaan Vapaa-ajattelijoiden liiton VAL jäsenmäärää

        Asioista huolestuneiden on nyt pelastettava sinut, eroakirkosta-sivusto ja VAL

        Psihteeri paatuneena kom on läpeensä pelastumaton


    • Anonyymi

      Aika kuuluu tuosta kirjanpitosäännön muuttamisesta, mikä vähitellen heikentää tuon argumentin painavuutta. Mutta on tietysti totta, että jos on monta kymmentä vuotta avoimesti ja riidattomasti maksajana, vajaan 10 vuoden muutos kirjanpidossa ei asian moraalista puolta kokonaan poista.

    • Anonyymi

      Kyllä tämä historia pitää ottaa huomioon. Sekin pitää ottaa huomioon, että kappeleita ei-kirkollisiin hautajaisiin myöntävät seurakuntien hautausmaat saavat "ylimääräisiä" tuloja kappelin vuokrasta.

    • Anonyymi

      Hautaustoimi pois kirkollisasioista sosiaali- ja terveystoimen piiriin.

    • Anonyymi

      Varas lakaisee hiekkaa jäljilleen... Vuosikymmenten aikana kerätyt rahat koitetaan piilottaa, jotta olisi perusteet ei-kirkollisten syrjimiseen hautaustoimessa.

      • Anonyymi

        Skp oli Suomen rikkain puolue muinoin, sai lahjoituksia idänkaupan kävijöiltä mm. ison testamentin

        Vapariliitolla on myös testamenttirahaa

        Voitaisiinko nämä lakaista yhteen ja rakentaa oma krematorio, sellainen ihan pikkuinen vain? Skpläisiä on edustettuina johdossa liitossa, voisi kysyä


    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat pitää saada hääräämästä pois tästä kirkon hautaustoimesta.

      Valtion varoilla pitää perustaa 5 jumalattomien hautausmaata:

      2 Etelä-Suomeen (Helsinki - Tampere)
      1 Keski-Suomeen
      1 johonkin Oulun - Kajaanin välille.
      1 Kittilän - Kemijärven paikkeille

      Valtion varoilla niihin perustetaan myös asianmukaiset ruumistilat ja "vaparikappeli" joissa vaparien protupappi voi heilua ruumisarkun ympärillä uskonnollisissa vaparimeiningeissään niin paljon kuin huvittaa.

      Siellä vapaa-ajattelijat saavat haudata ruumiitaan kaikessa rauhassa aamusta iltaan.
      Haudat voi jättää hoitamatta, sillä eipä niillä kummuilla paljon kukaan viitsi käyskennellä.

      Sen jälkeen kun tilat on rakennettu, hautausmaakiinteistöt ja niissä olevat rakennukset lahjoitetaan Vapaa-ajattelijoiden omistukseen ja ylläpitooon.

      Varsin simppeliä, eikö?

    • Anonyymi

      Sivulta 16 löytyy se, mitä Vapaa-ajattelijat todellisuudessa esittävät: https://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2020/11/16/va-3-2020/

      Kirkollisasioista sosiaali- ja terveydenhuoltoon
      Vapaa-ajattelijain liitto esittää, että hautaustoimilaki yhdenvertaistetaan
      ja hautaustoimi siirretään opetus- ja kulttuuriministeriön kirkollisasioista
      sosiaali- ja terveydenhuoltoon, asianomaisen ministeriön toimipiiriin. Lähtökohtana tulee olla vainajan omaisten ja muiden läheisten tunteiden kunnioittaminen sekä sosiaalisen ja henkisen hyvinvoinnin edistäminen.
      Hautaustoimen järjestämisvastuu olisi perusteltua ottaa julkiselle vallalle, mahdollisesti myös uusille sote-maakunnille. Kirkon, uskonnollisten yhdyskuntien ja uskonnottomien järjestöjen sekä yritysten hoitamille hautausmaille
      tulisi myöntää julkista rahoitusta samoilla perusteilla.
      Julkisiin palveluihin voisi kuulua krematorioita ja seremoniatiloja. Esimerkiksi sairaaloiden yhteyteen on perusteltua alkaa järjestää nykyistä laajempia, monikäyttöisiä tiloja ei-kirkollisia saattotilaisuuksia varten. Hautajaiskulttuuri monipuolistuu. Monikäyttöisten tilojen sisustusta ja koristeluja pitäisi voida muuttaa vainajan katsomusta kunnioittavalla tavalla.

      • Anonyymi

        Tässä perusteellisempi Vapaa-ajattelijain liiton lausunto
        sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen kokonaisuudessaan: http://vapaa-ajattelijat.fi/
        blog/2020/08/24/vapaa-ajattelijathautaustoimi-kirkollisasioista-sosiaali-ja-terveystoimeen/


    • Anonyymi

      Lausunnoista viis, ei niitä kukaan lue ja rupea verorahoja levittelemää

      tehkää oma veto ja rahat yhteen Voima-lehden jne. anarkistien kanssa ja SKP:n ja rakentakaa Vapariliiton krematorio, aluksi yksi
      Vasliitto ei ole puolue vaan ansaintalogiikka kom, koska Kontula ei pääsisi eduskuntaa SKP:n avulla ei olisi päässy eskojunani tennilä ei seppänen ei jakkejakuttaja ei ... heidän oli pakko Gorban vallankumouksen jälkeen kehittää jotain, jolla saisi sisätyöt ja hyvän korvauksen Nyt Vasliitto on häviämässä puolueena nopeammin kuin kepu ja sen jäännöksistä Vapariliitto voisi kalastella uusia ylekioskeja toimijoikseen mutta ehkä pitäisi jotain pientä palkkaa kehitellä

    • Anonyymi

      Onko tämä asia yksi syy antivaparin intohimoiseen Ylikoski-vihaan? KYsynp vaa

    • Anonyymi

      Vuosikymmeniä on maksettu kappelien rakentelua ja ylläpitoa ja siten yhtäkkiä ollaan kuin ei oltsiskasn..

    • Anonyymi

      Uskonnottomat ovat siis maksaneet myös ksppelien rakentamiset ja ylläpifot tähän kirjsnpidolliseen temppuun asti.

    • Anonyymi

      Vapaa-ajattelijat voisi lyödä kuolemalla rahoiksi ja perustaa jumalattomille ja ei kirkkoon kuuluville tarkoitettuja hautausmaita firman nimiin, joka voisi olla vaikka Vaparihautaus Oy.
      Firman osakkeet noteerattaisiin Helsingin pörssissä.
      Hautakolhooseja voisi olla eri puolilla Suomea esim.

      1. Uudenmaan kolhoosihautamaa.
      2. Tampereen kolhoosihautamaa.
      3. Lappeenrannan kolhoosihautamaa.
      4. Jyväskylän kolhoosihautamaa.
      5. Kajaanin kolhoosihautamaa.
      6. Rovaniemen kolhoosihautamaa.

      Ei mitään rakennuksia. Ruumis hautaan vaikka räntäsateessa.
      Perushautausmaksu 1000 € / ruumis.

      Protupappi voisi pitää hautaanpudotuspuheen ja tehdä ruumiin päällä jotain rituaalisavumerkkejä ja sanoisi ruumille hautaan laskettaessa saatesanat:
      "Pysyt sitten siellä etkä lähde haahuilemaan!"

    • Anonyymi

      Uskonnottomat ovat siis maksaneet kappwlien rakentamista ja ylläpitoa vuosikymmeniä. Härskiä.

    • Anonyymi

      Ruotsissa kirkon hautausmailla on tunnustuksettomia kappeleita.

    • Anonyymi

      Kappleita on pääosin rakennettu myös kirkkoon kuulumattomien verorahoilla. Silti käyttökiellossa ollaan.

    • Anonyymi

      Siinä se sen virheen teki. Ei pitäisi puuttua...

    • Anonyymi

      Kappelikielto on törkeilyä kirkolta "koska voin."

    • Anonyymi

      Uskonnottomien keräämän potin anastus ja omiminen on kyseessä.

    • Anonyymi

      Erittäin harmittava paljastus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe