Kuka täällä sammuttaa valot?

Anonyymi

Kyllä oikein ajattelin miten hiljaista ja kuollutta täällä on. Kaupan pihassakaan ei oikein ole autoja. Pesäpallo-ottelussa voi hiukan olla, mutta pian sekin hiljenee ja itseä ei tuo peli kiinnosta.

85

<50

Vastaukset

 • Äläpä. Julkisuudessa uskotellaan jotta helevetimmoinen pöhinä kunnantalolla. Ja taas vieras Japanista. Ei tuo yhden miehen show tee Vimpelistä sen elävämpää tai vetovoimaisempaa tai työ/opiskelumahdollisuuksia tarjoovampaa kuin Mäntylän-Paavolan aikana. Tonttikampanja ei vedä ja kesäksi lupailtu koirapuisto on rakentamatta. Valonsammuttajan paikka vielä vapaana. Tiestö rapakunnossa ja hometta siellätäällä. Vetovoimaton Vimpeli, käy slouganiksi.

  • Meillä täällä Alajärvellä ei ole ollut edes pesäpallpelien aikkaan niitä muutamia autoja, melkolailla ollaan epäonnistuttu maakuntakeskuksen ja talousveturin hommissa, kuihtuu meirän takia koko järviseutu. Kaikki elinvoima keskittyy Ilmajoki-Seinäjoki-Härmäät välille. Toisaalta kyllä helppo ymmärtää miksi näin on käyny, kaupunki kun muodostuu oman kunnan maalaisista niin eihän siitä mitään kasvua ja kaupunkimeininkiä synny. Pappaklaanien peräisiä sukukaunoja kannetaan ja surraan maanmittarin vääryydellä siirtämiä rajapyykkejä.


  • Vihonviimeinen virhe oli tämä kunnanjohtajan valinta!


  • Missä täällä on rapakuntoinen tiestö? ? Parempi kuin missään lähialueella.


 • Viimeksi kun kävin Alajärvellä Lidlissä niin pihassa oli 3 autoa. Kävis sit tien toisella puolella Tokmanissa ja siellä ei ollut yhtään asiakasta. Kukahan sammuttaa valot sielläkin . Ihan sydämmestä ottaa kun ajattelee jos valot unohtuu päälle.

 • Mitä soopaa. Käyn viikoittain Alajärvellä ja siellä voi olla aamuyöllä Lidlin pihassa se kolme autoa. Muulloin hyvä jos parkkipaikkaa löytyy. Sieltähän löytyy useita isoja kauppoja, erikoiskauppoja ym. Mahtava uimahalli ja muita liikuntapaikkoja. Meidän Vimpelissä kunnanjohtaja karjuu vetoa Saarikentällä ja vie Vedon mainostamiseen viimeiset eurot homerakennusten kunnostamisesta. Tämä Alajärven jatkuva kadehtiminen ja haukkuminen on todella säälittävää.

  • Säälittävää on se että Alajärvellä rakennetaan meidän vimpeliäistenkin verovaroilla. Jatkuvasti valtion lellivauva, Alajärvi. Jonkun pitäisi selvittää miksi on näin. Miksi Alajärvelle valtio syytää jatkuvasti rahaa??? Onko kyseessä jonkinasteinen tiskinaltaveto?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Säälittävää on se että Alajärvellä rakennetaan meidän vimpeliäistenkin verovaroilla. Jatkuvasti valtion lellivauva, Alajärvi. Jonkun pitäisi selvittää miksi on näin. Miksi Alajärvelle valtio syytää jatkuvasti rahaa??? Onko kyseessä jonkinasteinen tiskinaltaveto?

   Vimpelistähän tulee joku päivä osa Alajärveä. Eli rahat jotka Alajärvi saa hyödyttää myös Vimpeliä ja vimpeliläisiä.


 • Veto veto veto käteenveto - käteenvedon mm-kisat saarikentällä 2020. Kaikki vetämään. Tämä on ihan paska kylä ja nykymeininki aivan ihmeellistä. Onneksi pääsen pian muuttamaan täältä pois. Vetovoimatonkylä#montavetäjää#

  • Tervemenoa!!


 • Voivoivoi itkuparku nyyh nyyh. Koittakaa nyt miehistyä, kuulostatte kersoilta jotka parkuu tikkarin perään. Ketä siellä kaupassa sitten pitäis olla, ei kai siellä asumaan pidä ruveta???? Minä ainakin vietän valtaosan vapaa-ajasta kotona enkä kauppajonossa...

 • Kuoleva paikka tämä on.

  • Vetoooooooooo vetoooooooooooooo v.ttu mitä paskaa! Koulut homeessa, tiet rullalla, palveluita ei ole ja rahat loppu. Ne mitä on jäljellä laitetaan pesäpallojoukkueen markkinointiin.


 • Voiko joku kertoa paljon uusi kunnanjohtaja on laittanut verorahojamme vedon pesisjoukkueen markkinointiin? Onko tähän valtuuston päätökset? Tämä on todella edesvastuutonta, kun rahaa ei ole ja loput rahat laitetaan täysin kunnalle kuulumattomiin asioihin. Lapset istuvat homeisissa kouluissa ja joku tolkku asioihin ja pian!

  • Edesvastuutonta on se, että huudellaan kunnan rahoittavan Vedon toimintaa. Kunta ei ole rahallisesti osallisena kj:n projekteissa, joissa Vedon nimi on edesauttamassa niiden etenemistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Edesvastuutonta on se, että huudellaan kunnan rahoittavan Vedon toimintaa. Kunta ei ole rahallisesti osallisena kj:n projekteissa, joissa Vedon nimi on edesauttamassa niiden etenemistä.

   Mistä tiedät tämän? Kyllä on ollu monessa jutussa maininta että myös kunta sponsoroi näitä projekteja.


  • Kunnalla ja Vedolla soppari ollut joka vuosi, 5000-7000 euroa. Siis ainakin 10 vuotta, Kunta ostaa Superin pelipaidoista mainostilan ja otteluisännyyden ja varmaan ei tarvi maksaa Saarikentän mainoksesta. Kunta avustaa myös esim 4H:ta (tuhansia euroja per vuosi, menee toiminnanjohtajan palkkaan ym) ja ihan ilman kohuja. Nyt vaan vellitpuurotvatkulit mennyt sekaisin kun kunnanjohtaja puhunut Vedon mukaan pesäpallofestivaaliin. Kunta sponsoroi taphtumaa sanottiin lehtiissä. Kunta on nimenomaan astinlautana kj:n projekteissa eli festarit ja tuleva ulkourheiluareenasysteemi Saarikentän portin kohtiille molemminpuolin jokea. Mutta kuka loppuviimen maksaa nämä johtajan projektit? Niimpä.


  • Hienoa että on aikaansaava ja toimeentarttuva kunnanjohtaja kun ei nelimarkan kahvilan uhoamiset ikään konkretisoidu teoiksi!


 • Tuleeko se hintalappu?

 • Ei kukkaan oikeasti tiedä, joku halusi vaan taas yhden "syyn" haukkua kuntaa

 • Kyllä ponsoroi Vetoa meidän veroeuroilla ja hurjasti

  • Kaikkihan sen tietää että Vetoon laitetaan euroja vaikka huru mykke.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikkihan sen tietää että Vetoon laitetaan euroja vaikka huru mykke.

   Minä en tiedä. Laitatko tarkempaa tietoa euromääristä ?


  • Eiköhän se oo niin että Vimpelissä on aina rahaa löytynyt kaikkeen mikä koskee pesäpalloa ja Vetoa, vaikka sitten jonkin muun kustannuksella.


 • Vimpelin nimeä esillä on kymmeniä vuosia pitänyt Veto. Kunta itse ei aikaisemmin juurikaan ole Vedon tuomaa kunnan nimen näkyvyyttä mitenkään käyttänyt hyväkseen. Nyt meillä on kunnanjohtaja, joka on asian oivaltanut: Veto on tuonut Vimpelin nimen tietoisuuteen, sen pitää kunnan hyödyntää ja sitä juuri hän on nyt tekemässä. Ihmiset täällä päivittävät kunnan mainostavan Vetoa ja panostavan siihen rahallisesti. Asiahan on tuon mainostamisen suhteen päinvastoin: Veto mainostaa kuntaa ja SG käyttää sen hyväksi, onneksi luottamushenkilöstössä on myös muutamia, jotka asian ymmärtävät, valitettavasti on myös niitä vastarannan kiiskejä, jota elävät syvällä menneisyydessä.

 • TUOHIPERÄNMAISTERI: Tervehdys. Tässä kun taas tutkinut talouden määrityksiä, kuntatilanteesta, lukujen valossa tilanne on katasrofi. Mitä tulee Vedon tukemiseen se pitää välittömästi lopettaa, sillähän ei ole mitään perusteita tukea loputonta tukien jakamista yhdelle seuralle. Nyt täytyy keskittymiä hyvin tarkasti, millä kunta voi pärjätä tässä tilanteessa, mitä lukujen valossa nyt mennään tilanne on musertavan heikkoa menoa. Mitä nyt viimeksi keskustelu mietitään KUNTAVERON NOSTOA, KIINTEISTÖVEROA sekä palveluitten rajuja hintatason korotuksia. Nyt mennään siinä rajoilla millä kuntavielä voi sanoa olevansa olemassa. Keskusteluun on haettu lisälainan ottoa, tähän tilanteeseen on huono ratkaisu jos tähän päädytään. Nyt pitää tosiasiat tunnustaa ja hakea KUNTALIITOSTA ALAJÄRVEN KAUPUNGIN KANSSA. Yritysten kannattavuus on heikkoa , sitä kautta ei ole lisätoivetta verojen kasvuun. Jotkut maininneet ettei ALAJÄRVI huoli KUNTALIITOS PARTNERIKSI, tähän sanottava asia ei ole kiinni heidän päätöksestä, eikä johtotasolla kukaan vastusta liitosta, päin vastoin TERVETULOA , pärjäämisen joukkoon. NÄILLÄ MENNÄÄN

  • Voisiko maisteri ystävällsesti esitellä nuo talouden määritykset joko arabialaisina tai roomalaisina lukuina? Odottavan aika alka olla turhan pitkä


  • Onko maisteri totta jotta Alajärvellä verokertymä on heikompi kuin täällä meillä ja riippuvuus valtion tuista myös suurempaa. Silloinhan kuntaliitos tarkoittaa omaan jalkaan ampumista. Heikossa hapessa oleva kunta liitetään vielä heikommassa hapessa olevaan kuntaan. Avarrakko meidän ahtaita mieliä tässä asiassa?


  • Eipä Alajärven yrityksilläkään häävisti mene. Alu taitaa olla ainut joka tuo enempi yhteisöveroja.


  • Lainanotosta senverran että Alajärviset ne velkaantuukin huimaa vauhtia. Kun vuonna 2017 oli Alajärvellä velkaa 21,1 miljoonaa, niin taloussuunnitelman mukaan 2021 velkaa olisi jo 33,7 miljoonaa. Velkaa olisi silloin 3481€ per asukas, joka on yli 1200€ enempi kuin 2017. Muuten ensivuonna Alajärvellä on enempi velkaa per asukas kuin Vimpelillä, jos taloussuunnitelmat toteutuvat.


  • Alajärven lainoista ei kannata Vimpeliläisen uniaan menettää, siellä teollisuuden ja kaupugin vetovoima on kohdillaan kummallakin sektorilla, lisääntyneet työpaikat tuo veronmaksukykyä ja lisääntyneiden työpaikkojen tuomat asukkaat on lisää jakia velkasummalle. Lisääntynyt väkimäärä tarvii lisää asuntoja joka taas poikii lisää työpaikkoja rakennusalalle joka taas tuo verotuottojen kasvua joloin kaupunki on posotiivisesa talouskierteessä toisin kuin täällä.


  • Tämä on sitä MAISTERIN logiikkaa kun Alajärven väkiluku vähenee kiihtyvällä vauhdilla ja syntyvyys pienenee niin että kouluverkkoa joudutaan lähivuosina rajusti supistamaan,


  • Valetta, Alajärvi päinvastoin korjaa ja saneeraa kyläkoulujaan!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Alajärven lainoista ei kannata Vimpeliläisen uniaan menettää, siellä teollisuuden ja kaupugin vetovoima on kohdillaan kummallakin sektorilla, lisääntyneet työpaikat tuo veronmaksukykyä ja lisääntyneiden työpaikkojen tuomat asukkaat on lisää jakia velkasummalle. Lisääntynyt väkimäärä tarvii lisää asuntoja joka taas poikii lisää työpaikkoja rakennusalalle joka taas tuo verotuottojen kasvua joloin kaupunki on posotiivisesa talouskierteessä toisin kuin täällä.

   Kyllä kannattaa olla Alajärvenkin veloista huolissaan. Velkaa alkaa olla pienelle kaupungille liikaa kun asukaslukin vielä laskee kokoajan, nytkin kesäkuussa -9. Alajärvi on kyllä kaukana positiivisesta talouskierteestä. Negatiivinen tilinpäätös viime vuodelta esimerkiksi.


 • Vai meinataan taas nostella maksuja ei hyvä. vimpeliläinen

  • Vuokrat nousee, vesimaksut nousee ja mitkä lie muut maksut. Kaikki nyt vaan talkoisiin vimpelin itsenäisyyden puolesta eiks jee jee jee.


  • Ilkassa oli että ens vuoden alusta nousee vesimaksut ja liittymämaksut (paljonko lie?)
   vuokrat... Ei muuta kuin ilolla makselemaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ilkassa oli että ens vuoden alusta nousee vesimaksut ja liittymämaksut (paljonko lie?)
   vuokrat... Ei muuta kuin ilolla makselemaan.

   Täytyy ihmetellä maisterin tietoja tiesi asiat ennen Ilkkaa lehteä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Täytyy ihmetellä maisterin tietoja tiesi asiat ennen Ilkkaa lehteä

   Täytyy ihmetellä Ilkka lehteä kun nyt vasta kirjoitti asiasta.


 • TUOHIPERÄNMAISTERI: Tervehdys. Talouden asiat on todella huonossa hapessa Vimpelissä, nyt kaivataan äärettömiä tekoja tilanteen tasapainottamiseksi. Kyllä vuokrat nousee, kuntavero tulee rajua korotuspainetta, tilanne sen suhteen perin hankala jos kovasti korotetaan, olemma kuntien korkeinmalla pallilla, tämähän tietää todella kunnan imagolle. Sitten toinen mihin on tulossa lisää korotus uhkaa on kiinteistövero, vaikkakin nytkin on äärirajoilla monille tahoille. Mitä tulee omaisuuden myyntiin taitaa olla sen suhteen takkityhjä, näillä ei mitenkään paranneta enään kertaluontoisia maksuja. Sitten lueskelin kuinka turistimatkaa suunnittellaan Japaniin, kaikki maan rajojen ulkopuolelle tässä tilanteessa matkat pitää unohtaa, siinähän on uuden johtajan hyvä laittaa jäitä hattuun. Parannusta on haettava, nyt pojua viedään kuin pässiä narussa , ei noin tarvitse näitä miellyttää, samahan on nähty muiden kuntajohtajien suhteen, vähin äänin lähteneet. OPETUKSENA OTA JOHTO KÄSIIN. NÄILLÄ MENNÄÄN

 • TUOHIPERÄNMAISTERI: Tervehdys. Samalla pukkas viestiä, kyseltiin mites Alajärven talous. Kyllä heidän talouden pito on nousujohteista, vaikkakin pitävät tiukalla monetkin nyörit, hyvä niin satsauksia on tulossa menot ja tulot lähes tasapainossa yläfemman puolella tulot, on tietty tässä tilanteessa summana tulot ja menot kyllä balansissa veronkanto kyky mallillaan, johtuen yritysten hyvistä tuloksista joita tämä vuona tehdään, kiitoksia viestistä. NÄILLÄ MENNÄÄN

  • TUOHIPERÄNYOMERKONOMI suoltaa tavanomaiseen tapaansa potaskaa. Verohallinto on alkuvuodesta tilittänyt Alajärvelle kuntaveroa 3.6 prosenttia vähemmän viime vuoden samaan ajankohtaan heinäkuuhun verrattuna.


  • Anonyymi kirjoitti:

   TUOHIPERÄNYOMERKONOMI suoltaa tavanomaiseen tapaansa potaskaa. Verohallinto on alkuvuodesta tilittänyt Alajärvelle kuntaveroa 3.6 prosenttia vähemmän viime vuoden samaan ajankohtaan heinäkuuhun verrattuna.

   Niinpä näyttää tippuneen mutta eipä mene yrityksilläkään oikein hyvin ku nyhteisöveron tuotto on tippunut 4,6 prosenttia ja kiinteistöveron tuotto peräti 20.7 prosentttia. Sehän tietää rajua kiinteistöveron nosto ensi vuodeki


  • Mistäkö johtuu kiinteistöveron las , Alajärvelle rakennetaan koko ajan mahottoman isoja kiinteistöjä, tuskimpa silloin on kiinteistöverot laskussa. Taitaa olla hatusta tempaistu edellinen kirjoitus...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistäkö johtuu kiinteistöveron las , Alajärvelle rakennetaan koko ajan mahottoman isoja kiinteistöjä, tuskimpa silloin on kiinteistöverot laskussa. Taitaa olla hatusta tempaistu edellinen kirjoitus...

   Maksetaanko vuokra-asunnosta kiinteistöveroa ?


  • Vuokra-asunnosta kiinteistöveron maksaa vuokranantaja joka saa vähentää maksetun veron vuokratulosta. Taloyhtiössä kiinteistövero maksetaan hitovastikkeessa., ja jos kämppa on vuokralla on koko hoitovastike vähennyskelpoinen vuokratulosta,


  • Maksaako kunta kiinteistöveroa ? Kuntahan on se joka verottaa, vaikka verohallitus kiinteistöveron kerääkin kuntien puolesta.


 • TUOHIPERÄNMAISTERI: Tervehdys. Totta Alajärvi on kasvukeskus näin kuntanäkökulmasta, olen samaa mieltä lippalakista on hänen kirjoitus, trollitkin kyllä joskus voivat huomata, ei ole kiinteistöverot laskussa Alajärven kaupungissa. Olen monesti kirjoittanut kuntaliitoksesta, nyt vaan uusi termi kevytkuntaliitos, josta mainitaan valtion taholta, kriteerit on paljon muuttuneet, talous tietty osalta mutta monia uusia näkökulmia on joita otetaan huomioon, syntyvyys, pienikunta, väestökehitys tulevaisuudessa, halutaan päästä pienistä kunnista eroon toimiviin kuntiin kevytkuntaliitoksella. Suunta on todella hyvä palvelut tulee muuttumaan eri kantille tulevaisuudessa, emme pysty pikkukuntana enään toimimaan omin nokkineen, vaan tarvitsemme useita kuntia kevytkuntaliitokseen, johon Vimpelikin tulee kuulumaan, Alajärvi tulee olemaan se KEVYTKAUPUNKIKESKUS, jolloin saamme palveluihin tulevaisuudessa ihmisten tarpeisiin. Valtion avustukset tulee vähitellen poistumaan, radikaalisesti KEVYTKUNTAKESKUKSELTA tulevat verot kerätään keskusalueelta. NÄILLÄ MENNÄÄN

  • MAISTERI itse oli sabotoimassa kevytkunta-ajatusta eli Järvpohjanmaa-hanketta. Vimpelin tuoreella kunnanjohtajalla oli terveitä ajatuksia kolumnissaan Järviseudun Sanomissa eli ei esim. uimahalli ole järkevää joka kunnassa. Hesarin mukaan valtioavustukset tulevat Lintilän valmistelemassa budjettiehdotuksessa nousemaan 1.1 mrd €. Eikös MISTER se tee Vimpelin kohdalla 3 000 asukasta x 200 € eli 600 000 €?


  • Alajärveläisille koittaa lepposet ajat kun pääsevät hyödyntämään pikkukuntien ahkerien ihmisten kovat verotuotot?


  • Maisterilla alkaa usko horjumaan, nyt se jo joutuu myöntämään että Alajärvestä ei ole täysipainoiseksi kuntaliitoskumppaniksi, luvut kun ei valehtele!


  • Pienet kunnat jää historiaan!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Maisterilla alkaa usko horjumaan, nyt se jo joutuu myöntämään että Alajärvestä ei ole täysipainoiseksi kuntaliitoskumppaniksi, luvut kun ei valehtele!

   Pysykää vaan siellä vimpelöimässä ihan keskenään, sillä me ei haluta Alajärvelle teitä millään tavalla! Eikö se jo mene jakeluun? Ette ole mikään taivaanlahja naapurikunnille, vaikka niin osa luulee. Keskittykää ihan oman kriisikuntanne asioiden vatvomiseen. Terveisin lehtimäen paroni.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pysykää vaan siellä vimpelöimässä ihan keskenään, sillä me ei haluta Alajärvelle teitä millään tavalla! Eikö se jo mene jakeluun? Ette ole mikään taivaanlahja naapurikunnille, vaikka niin osa luulee. Keskittykää ihan oman kriisikuntanne asioiden vatvomiseen. Terveisin lehtimäen paroni.

   Ei me muut olla tulossakaan alajärveläisiksi. Maisteri vain .


 • Eläs kirjoita joutavia kyllä monet haluaa että oltas alajärven kanssa liitoksessa kirjoita vaan omasta puolesta kyllä tiedetään mikä tilanne on tällä hetkellä eli huono

  • Maisteri kirjoittaa vaan omissa nimissään. Vimpelin tilanne on hallinnassa eikä turhan paniikin lietsomiseen ole aihetta. Myöskin perättömien huhujen levittäminen saisi jo loppua. Kosteusvaurioisia rakennuksia on muuallakin kuin Vimpelissä.


  • Vimpelin tilanne ei todellakaan ole hallinnassa, kaukana a siitä. Eikä se että muuallakin on homeisia rakennuksia kuulu tähän mitään saati auta Vimpeliä.


 • 85 % ODOTTAA LIITOSTA ALAJÄRVEEN ELI LOPETA TOI TROLLAAMINEN

  • Tosi on että suuri osa jopa toivoisi liitosta tai ei ole ainakaan mitään sitä vastaan! Kunnantalon työntekijät ja joku pieni fanaattinen joukko haluaa hinnalla millä hyvänsä pitää kiinni itsenäisyydestä. He myös suurella ilolla sitten luonnollisesti maksavat niitä kaikkia korotettuja maksuja mitä on tulossa.


  • Ja mihinkä tutkimukseen tämä väite perustuu ? Fanaattinen Alajärveä ihaileva parivaljakko täällä vain trollaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja mihinkä tutkimukseen tämä väite perustuu ? Fanaattinen Alajärveä ihaileva parivaljakko täällä vain trollaa.

   Höpise mitä höpiset mitä ole useasti keskustellu kahvin ääressä Nelimarkassa eipä liitosta vastaan ole kuin työsuhteessa just ne jotka pelkää työpaikkojensa puolesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Höpise mitä höpiset mitä ole useasti keskustellu kahvin ääressä Nelimarkassa eipä liitosta vastaan ole kuin työsuhteessa just ne jotka pelkää työpaikkojensa puolesta.

   Äläs ny ite höpise joutavia. En tunne ketään alajärveläiseksi haluavaa vimpeliläistä. Niitä pitäs kuitenkin olla 85% asukkaista eli noin 2500 . Liitoksessa ei katoaisi kuin korkeintaan 3 työpaikkaa eli ei montaa pelkääjää ole.

   Kaupunginhallitus on lopettamassa taas yhden koulun ja myymässä useita kiinteistöjä. Taitaa olla pakokauhu iskenyt Alajärven päättäjiin kun kaupungin taloustilanne näyttää odottettua huonommalta.


  • Alajärveläiseksi haluavia ei ehkä ole paljon mutta niitä joita ei vois vähempää kiinnostaa on paljon. Ihmisillä kun on tärkeämpiäkin asioita mielessään. Ja voi tuota Alajärvisten ja Alajärven kadehtimista ja mollaamista ja vahingoniloa. Kertoo kyllä paljon vimpeliläisiä.


  • Ennemmin voivotteleisin Vimpelin ja kunnanjohtajan jatkuvaa mollaamista. Alajärveä ei kadehdi muut kuin pari pakkoliitosta odottavaa. Kateushan se on joka ajaa liitosta vaatimaan. Vimpelissä on ihan hyvä olla ja asua.


 • Just näin tosi on

 • Uskon kyllä maisterin puheita ennemmin kuin näitä päättömiä lukuja heitteleviä Alajärven mustamaalaajia joiden puheissa ei ole mitään todellisuusperää. Miettikää nyt itsekkin mitä kirjoitatte kun väitätte että kiinteistöveron tuotto olisi tippunut yli 20 prosenttia, siis yli viidesosan jos luvut tuottaa vaikeuksia. Tuskimpa tämmöinen muutos on mahdollista ilman jotain luonnonkatastrofia, suurpaloa tai jotain muuta vaikeasti kuviteltavaa mullistusta!

  • Katso nyt kuitenkin ennen maisterin kehumista "Kausitilitykset-veronsaajien palvelut".


 • Kyllä asia on näin samoin uskon maisterin analyysejä en kanssa jummarra alajärven mustamaalaamista ei ole kiinteistäveron tuotto pudonnu mihkään totta edellisen joka sana

 • sammuttaa valot tämä meidän kunnanjohtaja ja lähtee paremmille vesille on ovala kettu mieheksi oikeen jees mies yrittää miellyttää kaikkia paistaa kyllä pahasti läpi

  • Naapuri kaupungin Vesa tulee ja sammuttaa teidän valot.


  • Silmänkääntäjä.


 • Lapsellista ajattelua että Alajärvisinä meiltä loppuisi kuvitellun isorikkaan kainalossa kaikki murheet,ei,kävisi päinvastoin.Ei pelkästään että meiltä kuntaliitoksessa sammutettaisiin pelkät valot vaan meiltä vietäisiin samalla lamput ja pistorasiat.Ja sitä näköjään jotkut haluaa.

  • Mutta yksin ei vaan tulla pärjäämään. Se on fakta.


 • Kyllä se kuntaliitosta pukkaa ei ole muuta vaihtoehtoa ajan kysymys vaan?

 • Liittykää suosiolla suoraan Seinäjokeen. EI kannata puuhata mitään välivaiheita Alajärven kanssa. Seuraavan 20- vuoden sikana myös Alajärvi liitetään Seinäjokeen.

 • KYLLÄ MAISTER I LASKi % 85 VÄÄRIN. OIKEA % OLI KALLUPISSA 125 ELI SE SIITÄ MAISTERIN ROLLAAMISESTA.

 • Kaikkien kuntien tulevaisuutta näillä seuduilla määrittää yksi tekijä ja se on väestökato. Seinäjoelle ja lähikuntiin ollaan puuhaamassa raitiovaunuverkostoa, se tulee mullistamaan koko työssäkäyntiliikenteen ja alueen toteuessaan sekä lisäämään esimerkiksi Lapuan ja Kauhavan vetovoimaa entisestään. Vähänkin omilla aivoillaan ymmärtävä ja ajatteleva kyllä oivaltaa että kuntaliitoksen kannalta Alajärvi ei ole pelastus vaan kunnan tyhjennys, Alajärven ajautuessa pöhötaudin seurauksena kuntaliitokseen meillä ei ole neuvotteluasemaa Lapuan tai Kauhavan kanssa, itsenäisenä kuntana on.

  • Nyt pitää Alajärvellä. Lappajärvellä sekä Evijärvellä olla terävinä, eli niiin kauan kun ollaan itaenäisiä kuntia, päästä mukaan raitiovauverkostohankkeeseen. Verkosto voisi tulla Lapualta Alajärvelle, sieltä Vimpeliin mistä Lappajärvelle, sieltä Evijärvelle mistä Kauhavan Kortesjärvelle. Kyllä siinä olisi mahtava työssäkäyntialue ja verkon sisällä paljon metallipuolen työpaikkoja. Sitten tuo verkosto palvelisi suuuresti seutumme matkailuelinkeinoa sillä kun on rajattomat kasvun mahdolisuudet. Näitä mahdollisuuuksia lähtee kunnanjohtaja virkamatkallaan Japanista etsimään. On kyllä mahdollista että Keskisen Vesa haluaa Tuuurin kauppakeskuksen mukaan hankkeeeen ja kustantaa Tuurin mutkan mukaan verkostoon. Siihen ei Vimpelin päättäjillä olisi kai mitään kielteistä sanomista kun kuntalaisten kauppapalvelut paranisivat merkittävästi.


  • Millä €uroilla tuommonen sporaverkosto tänne syrjäseudulle rakennetaan? Kertoo viisaammat. Tuskin vähäväkisille taantuville alueille ratikkalenkkejä rakennetaan, vaikka kunnanjohtaja toisi tuliaisina reissuiltaan tuhat kiinalaista ja pari japanilaista kaupan päälle.


  • Tuo ratikkalenkki o on helppo liittää Venäjän Siperian rataan kun raideleveydet ovat samat. Olisikon Putinilla tämän suuntaisia ajatuksia kun tulee tapaamaan presidentti Niinistöä.


  • Tässä raitsikkaverkkohankkeessa pitää toimia ripeästi sen saamiseksi Vimpeliin. Kun herrojen/päättäjien kiireet ovat tunnetusti hitaita niin voisiko TUOHIPERÄNMAISTERI laatia asiasta luonnosehdotuksen. Sen toisi hankkeen kuntalaisten keskuuteen ja vauhdittaisi asian valmistelua kunnassa.


 • Voi ihmisyyttä ja myötähäpeää

 • Niinpä

 • Minä minä minä minä

 • Mimmun mömmön

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.