Vanhustenhoidon ongelmat

Anonyymi

Valvira uutisoi, että vanhustenhoidosta löytyy yhä vakavia ongelmia. Tämä ei ole mikään ihme, sillä Valvira ja Aluehallintovirastot päästivät vanhustenhoidon ongelmat jatkumaan liian kauan puuttumatta niihin. Vanhustenhoidon yksiköihin pääsi kehittymään valinpitämättömyyden kulttuuri, josta tuli toimintatapa. Sitä on erittäin vaikea kitkeä pois, vaikka rahaa ja resursseja lisättäisiinkin kenttätyöhön. Samat ihmiset työskentelevät yksiköissä ja jatkavat samoin ajatuksin ja toimivat samalla tavoin kuin aikaisemminkin. Tutkimuksen mukaan vanhusten toimintakyky rappeutuu vuoden sisällä laitokseen joutumisen jälkeen. Siellä ei järjestetä aktiviteettejä, jotka säilyttäisivät jäljellä olevan toimintakyvyn. Vanhusten päivät ovat perushoitoa, jossa myös esiintyy puutteita. Jos ei osaa itse syödä, kärsiin nälkää, lääkkeitä jää antamatta tai ne annetaan väärälle ihmiselle, hygieniasta ei huolehdita, vanhusta ei arvosteta yksilönä eikä kohdata tasa-arvoisesti tai inhimillisesti. Kotihoidon ongelmina ovat kiire ja laiminlyönnit. Niitä ei pysty kukaan kontrolloimaan. Varsinkin jos vanhuksella ei ole omaisia, jotka pitävät hänen puoliaan, hoitovirheitä ja laiminlyöntejä ei pystytä seuraamaan eikä niistä raportoimaan.

51

1735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esim.Attendon yksikön hoidosta jos omainen jättää reklamaation läheisensä hoidosta,niin se päätyy silppuriin ja kaikki on hyvin.Jos laitat aville kantelun,niin se häviää ylitarkastajan sähköpostiviidakkoon,etkä saa vastauksia vaikka kyselet.Eli attendo on hyvin suojattu ikäihmisten ja muistisairaiden heitteillejättölaitos.
      Ei ihme,jos vanhustenhoito ei parane kun virkamiehet eivät tee työtään huolella.
      Paikalliset valvovat ovat sitten yksikön johtajan hyviä ystäviä,joten sielläkään ei kanneta valvontavastuutaan.

    • Anonyymi

      Onhan käsittämätöntä että esim kangasalla Herttuattaren tilanne ollut kaupungin ja aluehallintoviraston tiedossa jo pitkään,ennen kun totuus tuli julkisuuteen.Mitenköhän ovat vanhusten olot parantuneet tässäkin yksikössä? Sieläkin hoito,tai hoitamatta jättäminen oli karmivalla tasolla.

    • Anonyymi

      Mihinköhän tarkoitukseen uhkasakkorahat käytetään???

    • Anonyymi

      Jo vuosia sitten hämmästyneenä sai lukea mitä ongelmia on kotihoidolla toteuttaa omaa työtään. Sanoisin että suurin syy on työntekijät itse ja ihmetellä täytyy että miten yleistä se vielä voi olla mutta en yleistä kuitenkaan koska en millään voi tietää koko suomen enkä lähellekkään laajemmin kotihoidon tilannetta. Kaikkialla ei varmaan ole ongelmia kuitenkaan.

      Siis ihan uskomatonta sellainen että koko se arki on pielessä siinä työnkuvassa.
      Koko homma kaatuu jo alkuunsa siihen että autolla liikkuva hoitaja ei saa autoaan parkkiin tai vaikka saa mutta joutuu suorittamaan laittomia pysäköintejä omalla riskillään. Asiakkaita on kellotettu tarkasti että kuinka kauan voi olla heidän luonaan mutta asiakkaita taas ei ole priorisoitu tarpeeksi jos ollenkaan että voiko 15min riittää asiakasta kohden. Sitten siirtymiseen jää aikaa toiset 15min seuraavan asiakkaan luo. Kotihoitaja jossain kirjoituksessaan kertoo että aikaa jää omille wc tarpeille, ei ruokailuun, ei taukoihin.

      Kun ja jos tälläistä on edelleen jossain niin elä sinä työntekijä ota asiasta stressiä.
      Kyllä se homma pitää kaataa sinne työnjohdon niskaan ja työnjohto taas edelleen vie asiaa eteenpäin.

      Jos ongelma on työvoimapula niin tähän voi todeta että päättäjät herätkää, meidän pitää korjata itse luotu ongelma ja se on sellainen monet työt voi tehdä vähän vähemmälläkin koulutuksella.

      Työskentelin joskus väliaikaisesti turvapuhelinauttajana missä ihmetyksenä vastaan tuli kerta toisensa jälkeen se että turvapuhelinauttaja pyydetään arvoimaan potilaan vointi. Siis hoitaja pyytää hoitajan arvioimaan potilaan vointia, kummallakin sama peruskoulutus, toinen näistä ei tunne potilasta ollenkaan eikä sen taustoja joka on se turvapuhelinauttaja. Voin mittaa verenpaineen ja sokerit ja päättää sitten tilataanko ambulanssi viemään päivystykseen, no tämä oli tätä yksityistä toimintaa johon ei haluaisi koskea pitkällä kepilläkään.

      • Anonyymi

        Mitä ihmeen ongelmia sillä kotihoidolla nyt on hoitaa hommansa?

        Työntekijöitä ei vain ole tarpeeksi. Liikaa asiakkaita yhtä työntekijää kohden. Asiakaskäynnit on tietokoneohjelmoitu välittömän työajan mukaan. Ei sisällä matkoihin menevää aikaa ja se aika otetaan asiakaskäynneistä lyhentämällä asiakasaikaa ja asiakas maksaa myös matkoihin kuluvan ajan.

        Työntekijät joutuvat tekemään viisitoistatuntisia päiviä, ns. pitkiäpäiviä, kun ei ole työntekijöitä. Voi olla aika loppu, kun helteessä tai lumessa sellaiset päivät kahlaa asiakkaan luota toiselle, kun kävellen kuitenkin suurin osa matkoista kuljetaan. Ei kaikilla kotihoidonailueilla ole autoja käytössä.

        Tottakai työntekijä ottaa käynneistä "stressiä", että ehtii käynnit suorittaa ja pääsee kotiinsakin ajoissa. Kyllä vallitseva tilanne on sekä esimiesten, että ylempien tiedossa, mutta minkäs teet, kun ei työntekijöitä kiinnosta vanhusten kotihoidossa ravaaminen.

        Tottahan se on, että on ihan itse luotu työmalli, jota harva haluaa työkseen tehdä. Minkäs sille taas voi? Koulutusta taas tarvitaan loputtoman pilleripelleilyn takia.

        Turvapuhelinmalli on myös ihan sanelutyylin juttu. Työntekijä ei voi itse tilata esim. ambulanssia, vaan se täytyy kuljettaa turvapalvelun kautta. Oli kuinka "järkevää" tahansa! Paitsi tietysti ihan selvissä kiireellisyystapauksissa. Elä siinä sitten kaikkien naurettavien "ohjeistuksien" kanssa!


    • Anonyymi

      Toihan on täysin kohtuuton kuvio työntekijöiden ja tietysti autettavien kannalta.Ei tunnollinen kauaa jaksa ,tai ainakin sairastuu itse työn kuormittuvuuden takia.Ette kyllä helpon leipää syö!!!!!!!!

      • Anonyymi

        Tilanne ei enää ole ”kohtuuton”, vaan suorastaan irvokas! Ei enää huumorintaju riitä!


    • Anonyymi

      TODELLAKIN IRVOKAS!!!!

    • Anonyymi

      On se kumma juttu, että ministereille on vara palkata 3-6 avustajaa joka ministerille , eikä ihan pieni palkkaisia. Eikö vähempi riitä?!! Vähennetään näitä erityisavustajia jokaiselta ministeriltä ja siirretään ne rahat suoraan vanhustenhoitoon. Vai ovatko ministerit niin huonokuntoisia, ettei 5 avustajaa /ministeri riitä? Vanhusten pitää pärjätä 0,5 hoitajaa /asukas. Että miten päin tämän yhtälön tulisi olla!!!!

      • Anonyymi

        Heti tulisi 35milj.vanhustenhoitoon,kun avustajat poistetaan.


      • Anonyymi

        Lapset tarvitsevat enemmän niitä miljoonia, kun haaskataan vanhuksiin!


    • Anonyymi

      Ennen vaaleja jokainen puolue oli innokkaana lupailemassa 0.7 hoitajan mitoitusta. Nyt tilanne on se, että ensin lakiin kirjataan 0.5 hoitajaa / vanhus ja vasta sen jälkeen nostetaan 0.7 :ään . Tämä on hidasta puuhaa...Voi vaalikausi vierähtää ennen kuin laissa on 0.5:n hoitajan mitoitus. Hallitus on luvannut aivan liikaa pysyviin sosiaalimenojen korotuksiin, ja nyt tuli vielä ilmi heidän erityisavustajiin käytettävät kymmenet miljoonat. Niillä olisi paikannut vanhustenhoidon epäkohtia melkoisesti. Toivoisi opposition laittavan ministerit selkä seinää vasten vanhustenhoidon tilanteesta.

      • Anonyymi

        Millä saat lisää niitä vanhustenhoitajia, kun ei niitä nytkään saa? Ei sellaisesta jonninjoutavasta työstä kukaan maltaita maksa palkkaakaan. Ei työ ole niin vaativaa, että siitä nykyistä enemmän voi kuvitella tienaavansa.


    • Anonyymi

      Attendon aikoessa nostaa hoivan hintaa.Näkyykö hinnankorotus ruuan laadussa ja lisäkäsinä hoivassa,keittiössä,siivoojina,pyykkäreinä ,vai onko se keino paisuttaa johtajien kukkaroa!?

      • Anonyymi

        No, mitä luulet? Älä tyhmiä kysele!


      • Anonyymi

        Huvikseen kysyin😂


    • Anonyymi

      Aattendo on lähdössä korjaamaan palvelunsa hintoja korottamalla, muttaa jonkun on ne työtkin tehtävä.

    • Anonyymi

      Yleislakko!

    • Anonyymi

      Hyvä kirjoitus...
      Nuo ongelmat ovat siis tunnetusti olemassa. Näennäisesti töskentelevä tehottomat Avi ja Valvira lähinnä sotkevat js pahentavat, kun usein vai
      mitätöivät ongelmat... Tämä kaikki viellä tehdään täydellä palkalla.. =(

    • Anonyymi

      Eläintensuojelun- ja Lastensuojelun, sekä Ympäristönsuojelun vastaavat kaltoinkohtelut ovat Poliisiasioita.

      Valitettavasti Avi ja Valvira eivät anna vanhusten törkeää kaltoinkohtelua, systemaattisesti pitkkään tapahtunutta näänyttämistä poliisille vaan "hoitavat itse" nämä selvät poliisiasiat.

    • Anonyymi

      Mikään taho, ei auta, köyhää, työtöntä, vanhusta, kaikki toiminta kun perustuu, hyötyyn, eli rahaan.

      • Anonyymi

        Eihän se ole yhteiskunnan syy, jos esim. kotihoidon vanhus ei ole elämäänsä osannut järjestää. Asuu pienessä likaisessa kämpässä. Mahdollisesti polttaa ja ryyppää. Miten kuvitellaan, että mahdollinen ”hoito” pystytään järjestämään hyvin?

        Työntekijät käyvät nopeasti pyörähtämässä ja tekevät ainoastaan ihan välttämättömän, kun ei muuta pysty tekemään. Vakituista henkilökuntaa ei alueelle saa, missä asuinolosuhteet ovat epämiellyttävävät. On työturvallisuusriskikin!


      • Anonyymi

        Kuinka kukaan voi olla noin tietämätön nykyaikana?!

        Otahan selvää, kuinka paljon rahaa valtio, kunnat ja Kela käyttävät juuri mainitsemiisi ihmisryhmiin. Kunnallinen vanhustenhoito, työttömyysturva ja toimeentulotuki, asumistuki ym. avustukset ovat pelkkiä menoeriä, niillä ei mikään taho rikastu sentin senttiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka kukaan voi olla noin tietämätön nykyaikana?!

        Otahan selvää, kuinka paljon rahaa valtio, kunnat ja Kela käyttävät juuri mainitsemiisi ihmisryhmiin. Kunnallinen vanhustenhoito, työttömyysturva ja toimeentulotuki, asumistuki ym. avustukset ovat pelkkiä menoeriä, niillä ei mikään taho rikastu sentin senttiä.

        Hyvinvointivaltion pitää pystyä pitämään huolta heikoimmistaan, sitä varten on verotus. Ellei onnistu kunnan pitää tarkistaa talouttaan. Maataloustuet on toinen juttu, sinne ei ole tarpeen ostaa joka vuosi uusia mönkkäreitä yms ylellisyyttä teineille, veronmaksajien rahoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka kukaan voi olla noin tietämätön nykyaikana?!

        Otahan selvää, kuinka paljon rahaa valtio, kunnat ja Kela käyttävät juuri mainitsemiisi ihmisryhmiin. Kunnallinen vanhustenhoito, työttömyysturva ja toimeentulotuki, asumistuki ym. avustukset ovat pelkkiä menoeriä, niillä ei mikään taho rikastu sentin senttiä.

        Valehtelet. Niitä tukiahan käytetään lääkkeisiin, ruokaan, asumiseen, vaatteisiin, lääkärissäkäyntiin, sairaalamaksuihin jne. Ja ketkä rikastuvat? Tietysti jo ennestään hyvinvoivat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valehtelet. Niitä tukiahan käytetään lääkkeisiin, ruokaan, asumiseen, vaatteisiin, lääkärissäkäyntiin, sairaalamaksuihin jne. Ja ketkä rikastuvat? Tietysti jo ennestään hyvinvoivat!

        "Hyvinvoivat" eivät tarvitse eivätkä saa niitä tukia, joita huonosti voiville jaetaan. - Nm. Mitä muuta jäänyt väliin


    • Anonyymi

      Vanhustenhoidon, kuten muidenkin organisaatioiden johtamisongelmissa tulee esiin se, että johtajaksi pääsee nuori, koulusta vastavalmistunut raakile. Nykyään johtamistaidon opetusta ei anneta kouluissa. Muistan aikoinaan teknillisessä koulussa oli johtamistaidon tunteja, mutta ammattikorkeakoulussa sitä ei ollut edes valinnaisena aineena!

    • Anonyymi

      Vanhuksia kuolee nyt paljon koronaan!

    • Anonyymi

      Avi ja Valvira eivät pääse puuttumaan yhtään mihinkään niiin kauan, kun ne eivät saa tietoa, ilmoituksia, reklamaatioita, valituksia ... yms. infoa paikoista ja aiheista, joissa hoito tm. asia ja / tai aihe mättää. - Nm. Mitä muuta jäänyt väliin

      • Anonyymi

        Ai, eivät saa tietoa, vai eivät tiedä, että koko homma mättää? Miten kaikki muut tietävät?😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai, eivät saa tietoa, vai eivät tiedä, että koko homma mättää? Miten kaikki muut tietävät?😂😂😂

        No eiväthän AVI ja Valvira ole mitään ihmeinstansseja, jotka pyynnöstä tulevat ja korjaavat koko vahustenhoidon ongelmat.
        Ne voivat puuttua epäkohtiin, mutta vain silloin, kun niistä tehdään asianmukainen ilmoitus.
        Jos ei ilmoituksia ei tehdä, syytä siihen pitää kysyä suoraan epäkohtien huomaavilta tahoilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai, eivät saa tietoa, vai eivät tiedä, että koko homma mättää? Miten kaikki muut tietävät?😂😂😂

        Jos ne "kaikki muut" tietäjät eivät ymmärrä tehdä virallista = kirjallista dokumenttia aiheesta, niiin periaatteessa ko. tahot eivät tiedä yhtään mistään yhtään mitään. - Nm. Byrokratia(kin) on persheestä


    • Anonyymi

      Miten niin koko homma mättää?
      Tervemenoa maailmalle katselemaan, kuinka vanhustenhoito on järjestetty muualla.

      Meillä Suomessa on kuitenkin lakisääteinen hoito, johon ehdoton valtaosa on tyytyväisiä.

      • Anonyymi

        Riippuu tietysti kuka kysyy ja miten kysyy😂 Vastaus on kysyjän mukainen😳


      • Anonyymi

        Miten toimitaan, kun moni työntekijä sairastaa koronaa samanaikaisesti? Pyydetäänkin omaisia hoitoavuksi, jos henkilökunta ei riitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten toimitaan, kun moni työntekijä sairastaa koronaa samanaikaisesti? Pyydetäänkin omaisia hoitoavuksi, jos henkilökunta ei riitä?

        Käytetään sijaisia ja keikkalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytetään sijaisia ja keikkalaisia.

        Käytetään jo muutenkin, kun ei vakituista henkilökuntaa saa. Ei ole tunkua töihin, että lisää sijaisia tai keikkalaisia jostain saisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytetään sijaisia ja keikkalaisia.

        Ei kukaan tule kaupungille töihin, kun ei palkkaakaan makseta!!!


      • Anonyymi

        Ja suurin osa näistä "ehdottomista" ei edes muista mitä hoitoa ovat saaneet ja näinkö ovat tyytyväisiä?
        Löydätte itsenne tuollaisella herkkäuskoisuudella varmuudella näistä hoitamattomuuslaitoksista, jos ette nuorempina vaadi ja korjaa näitä puutteita.
        Yhä nuoremmat eivät saa hoitoa, kun "säästetään" suomalaisia hengiltä.
        Ehkä tämä korjaantuu tehokkaimmin, jos jätätte ne lapset tekemättä?


    • Anonyymi

      Hollannissa on kuolinapu sallittu, eli jos ajoissa tekee täysjärkisenä hoitotahtonsa, jossa pyytää kuolinapua tuskattomasti, sitä myös saa. Eri asia on, miten ihmisen omatunto voi edes passiivista kuolinapua kestää, sillä Raamattuhan ilmaisee selvästi, että itsemurhaajan sielu ei saa rauhaa tai sitä avustavat vaan päätyvät sinne tuliseen järveen viimeisellä tuomiolla.

      • Anonyymi

        Aivan yleisesti normaalit ja tervejärkiset tyypit eivät perusta elämäänsä ja asioitaan Ison Kirjan teksteihin. - Nm. Usko on eri asia


    • Anonyymi

      Vanhuksiemme hoitamattomuus ja "säästämällä" tappaminen on hiljaisesti hyväksytty.
      Vanhuksemme ei saa hoitoa palvelumaksujen vastineeksi, todella törkeäksi mennään vanhusten ravintoa "säästämällä", puurosta on tulluut aamiais- päivällis- ja illallisruokaa. Jos jotain muuta tarjotaan on ruoka huonompaa, mitä syötetään karjaeläimille vai mitä pitäisi sanoa moskasta, jossa raakojen ohrasuurimoiden joukkoon on tyhjennetty herne-maissi pakastepussi?
      Jokainen meistä tulee vanhukseksi ja poikkeuksia em. ei tehdä, vaikka olisit ollut vastuuton ministeri tai vastuuton johtaja tässä hoitamattomuus ketjussa. Siten saatte varmuudella samaa ala-arvoista hoitoa, jos ette nyt korjaa tällaista yksinkertaista asiaa.
      Kysehän ei ole rahan puutteestä, Fortumille ja sakslaisten kaasulaskujen maksamiseen löytyy miljardeja, siten muutama satamiljoonaa löytyy varmasti terveydenhoitajien palkkoihin ja vanhuksiemme parempaan hoitoon.

    • Anonyymi

      Sallitaanko meille kovemmat keinot, kun ei nämä lässytykset enää auta?

    • Anonyymi

      Yhdessäkään hoivalaitoksessa ei tarjota puuroa joka aterialla. Älä jauha paskaa.

      Kertoo vain argumentointikykyjesi olemattomuudesta, kun joudut turvautumaan valehteluun. Joten pidä pääsi kiinni, kun et tuon parempaan kykene.

      • Anonyymi

        Tietämättömälle ja asiaa tuntemattomalle soseruuat saattavat näyttää aina samalle puurolle.


    • Anonyymi

      Uskon että eduskunnan ja hallituksen edustajat eivät söisi niitä ruokia mitä vanhuksille tarjotaan ,viikonloppuisin...ei ole mitään tuoretta vanhuksien aterioilla sunnuntaisin ja tarjotaan jotain valmis smoothioita kun täytyy säästää kustannuksissa eikä työntekijöitä ole viikonloppuisin keittiöissä.

    • Anonyymi

      Selkää särkee, ruoka ei pysy vatsassa, oksettaa, uni ei tule, jalat ei kanna, ystävät ovat häipyneet tai kuolleet. Olen jo valmis lähtemään! Tämä maailma on jo nähty. Miksi lähdön hetkeä ei saa itse päättää?
      Sairaalat ja kaiken maailman geropsykologian laitokset täyttyvät enemmän kuin koskaan ennen vanhuksista, jotka toivovat jo kärsimyksensä loppumista. Miksi Suomessa tämäkin on tehty niin vaikeaksi, että helvetin tulet leiskuavat ajatuksestakin - ja kirjoituksesta varmaan tulikiven katkut päälle. Huokailee nimim. "Mummo 83v"

      • Anonyymi

        Miten sait kommenttisi aikaiseksi? Otaksun, ettet kolkuttele vielä sitä ovea, joka jossain tapauksessa tulevaisuudessa voi aueta eutanasialla.


    • Anonyymi

      "Mummo 83v" saa päättää oman lähtönsä hetken. Kukaan ei sitä kiellä.
      Ei vain pidä olla niin raukkamainen, että laittaa toisen ihmisen vastuuseen omasta kuolemastaan.

    • Anonyymi

      Lääkäri- ja hoitajamitoitusta on ollut aika hoitaa jo parikymmentä vuotta, ja nyt on ns. lakon aika, jossa laitetaan hoitajamitoitus ja lääkärimitoitus kussakin paikassa täyteen, ja suljetaan muut sairaalat, kuten esim. Latviassa on tehty - joku kolmannes enää toiminnassa, mitä julkiseen tulee. Yksityisellähän se mitoitus lienee täynnä, paitsi vanhustenhoidossa, kotihoidossa, lastenhoidossa.

      Näin saadaan hommat hoitoalalla kuntoon; ei ole jonojakaan. Alueeseen kuulumattomat vain eivät pääse kuin yksityisille. Voidaan myös ohjata kaikki alueen pomot lääkäreiksi ja hoitajiksi, ja tekee kahta vuoroa, jonka luulisi saavat mitoitukset kuntoon. Pelkkää pahantahtoisuutta, ettei ole mitoitukset jo täynnä.

      Hakijoita alalle on paljon, esim. lähihoitajiksi työvoimakoulutuksessa pääkaupunkiseudulla hakijoita 200-300 ja 10% otetaan, ja sitten tilataan ulkomailta lääkäreitä, hoitajia ja muita ja koulutetaan Suomessa.

      Samalla tulee muutkin mamut ja huonolla hyötysuhteella. Ne on kokoomuksen aikaansannoksia, kun ne ajaa yritysten toiveita, ja ilman sitä ei pääse kokoomukseen, kun yritykset eivät tue sitä. Itse olen valinnut jo persun, kun koneesta tuli kolme nejästä persuja (yksi kokoomuksesta), jotka mun kanssa eniten samaa mieltä. Yksi sairaanhoitajana ollut tuli eka valinnaksi, mutta se oli mun kanssa tärkeistä asioista vastakkaista meiltä, ja piti hoitajamitoitusta huonona, kuten toinenkin (joko persu tai kokoomus), kun ideansa on, että ei sitten vanhukset tule hoidetuksi.

      Asiassa on kuitenkin nyt pakko tarttua härkää sarvista ja hoitaa homma kuntoon. paljon muitakin asioita tarvii hoitaa kuntoon, ja työikäiselle Norja hyvä paikka, ja vanhuksille joku halvempi maa jossa vanhustenhoito kunnossa tai varaa ostaa se. Näitä ihmeitä ei kannata jäädä Suomeen odottamaan; me jotka tännen joudutaan jäämään, voidaan äänestää edustajia ja puolueita jotka parantaa Suomen tilannetta.

    • Anonyymi

      Mikä maa ja valuutta menos?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe