Katsastetaanko jakopään hihnan kunto?

Anonyymi

Tarkastetaanko katsastuksen yhteydessä jakopään hihnan kunto?
On kinastelun aihe ja tärkeä kohde kylläkin.

15

85

  Vastaukset

  • Kyllä tarkastetaan, samoin tulppien kärkiväli ja ilmansuodattimen kunto.

   • MInulle kävi niin, että autoni oli juuri katsastettu, enkä ollut ajanut sillä kuin 50 km , kun vein sen öljynvaihtoon autohuoltoon ja sieltä soitettiin heti ja väitettiin että jakopään hihna pitää vaihtaa. kun ihmettelin että ainakin sen piti olla vielä pitkään kunnossa ajettuihin kilometrimääriin nähden ja olin onnellinen autoni läpimenosta. Oli muuta niin tärkeää hoidettavaa, että en jaksanut riidellä tai tarkistella asioita, kun se auto oli jo pukilla. Auto oli huoltamossa joka tähän asti nautti täydellistä luottamustani. Joko huoltamo huijasi tai autoani oli parkissa käsitelty alakautta. Katsastusasema on ainakin tähän asti toiminut ylihuolellisesti. Korjaamossa taas väitettiin, että hihna on niin vaikeassa paikassa ja suojattu että sitä ei pääse ulkopuoliset käsittelemään eikä katsastusmies sitä tarkista. Katsoin nyt vasta itse missä se on ja sinne pääsee hyvin alakautta käsin koskettelemaan ja se näkyy hyvin kun konepellin aukaisee.


  • Myös turvavöiden lukot katsotaan, kuten myös akun kiinnitys.

   • Nuo todellakin tarkastetaan.


  • Ja ilman laatu renkaissa. Kyllä hölmöillä on taas hauskaa.

  • Ja öljyt vaihtuu samalla ja leima otsaan🤣😂😅😭

  • Ei ole helppoa huomata tulleensa huijatuksi. Joku nykykansankielellä sanottuna "kusettaa" kunnolla tai autoa on tahallaan rikottu. On helppoa huijata ja rikkoa, vaikeampaa olla rehellinen ja korjata rikkinäistä. Ei kyseisen korjaamon työntekijä ainakaan rehellisesti voinut vastata totuuteen nähden. Vinoilu ei ole hauskaa kun kyseessä on näinkin kallis ja pelätty remontti. Lisäksi sattuu se että joutuu etsimään toisen korjaamon vastaisuudessa. Se on yhtä suuri menetys, Olen vielä suositellut kyseistä korjaamoa ystävilleni, en edes muille.

  • Naisilta katsastetaan jakorasian kunto eikä jakohihnaa sitten ollenkaan.

   • Voi kun surkea ja vanha vitsi.


  • jakopään hihnan kuntoa ei katsastuksessa tarkasteta. Näin on

   ja usein jakopään hihna vaihdetaa puolessakin kilometreissä mitä valmistaja lupailee.

   hihnan katkeaminen aiheuttaa käytännössä jokaisessa 2000 luvun autossa vakavan moottorivaurion.

   • Eli vain hölmöt ostaa auton jossa on kuminauhakäyttö.


  • Miksi tarkastettaisiin? Jakopään hajoaminen ei aiheuta vaaratilannetta, vain moottorivaurion interferenssimoottoreissa, non-interferenssimoottorit taas vain jämähtävät tien varteen mutta näitä moottorityyppejä on yhä harvemmassa.

  • Jakopään kuntoa ei tarkasteta katsastuksessa. Kuten ei sitäkään, että onko öljyt vaihdettu ajallaan. Samaten kuljettajan korvien väli jää monesti aivan tsekkaamatta.

  • Jos asiakas on nainen niin silloin jakopää tarkastetaan erikseen sovitussa paikassa.

  • pakaputken paukkulaakerit, kardaanin kattovalo, männän palautusjousi. Nämä ainakin tarkistetaan

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  • Koiranpito kiellettävä työssäkäyviltä perheettömiltä

   Ruotsissa on laki, jonka mukaan koiraa ei saa jättää yksin asuntoon yli kuudeksi tunniksi. Suomessa ovat usein yksin asuntoon vangittuina 9 tuntia päivässä. Virtsaamatta. Metelöivät niin että kerrostalossa koko rappu kaikuu.

   47
  • Työpaikalla ihmiset puuhailevat salarakkaidensa kanssa

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja poistuvat puuhiinsa salarakkaan kanssa... Se on niin näkyvää että olisi helppo ilmiantaa.. Puolisoiden nimet on tiedossa. Mikä olisi hyvä tapa ilmiantaa kotoväelleen petolliset limanuljaskat?

   32
  • Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319

   134

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   132
   6822
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   111
   1203
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1147
  4. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   32
   1023