Hälyttävä uutinen ilmastonmuutoksesta

Anonyymi

Arktinen valtameri lämpenee, jäävuoret käyvät harvinaisemmiksi ja joissakin paikoissa hylkeet kokevat veden liian lämpimäksi raportoi kauppaministeriö Bergenin konsulaatista Norjassa.

Raportit kalastajilta, hylkeenpyytäjiltä ja tutkimusmatkailijoilta viittavat kaikki radikaaliin muutokseen ilmasto-olosuhteissa ja siitä johtuvissa ennenkuulumattomissa lämpötiloissa arkitsella alueella.

Tutkimusretkikunnat raportoivat, että tuskin yhtään jäätä on havaittu niinkin pohjoisessa kuin 81 astetta ja 29 minuuttia pohjoista leveyttä.

Syväluotaukset 3100 metriin osoittavat Golfvirran olevan edelleen hyvin lämmin.

Suuria määriä jäätä on korvautunut moreenilla ja kivillä, raportti jatkaa, kun taas joissain paikoin hyvin tunnetut jäätiköt ovat kokonaan kadonneet.

Arkitsen alueen itäosissa löytyy hyvin harvoja hylkeitä ja ei lainkaan vähärasvaisia kaloja kun taas suuria silli- ja kuorepopulaatiota, jotka eivät koskaan ennen vaeltaneet niin kauas pohjoiseen tavataan vanhoilla hylkeenpyyntialueilla.

Ennustetaan, että muutamassa vuodessa merenpinta kohoaa jään sulamisen seurauksena ja tekee useimmista rannikkokaupungeista asumiskelvottomia.

jne.

Tämän uutisen raportoi AP (Assosiated Press) ja uutisoi The Washington Post 2.11.1922. Siis 97 vuotta sitten.

30

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olet säälittävä vertailuissasi, aloittaja! Jos pystyt, yritä suhteuttaa tapahtuvat ympäristömuutokset oman aikansa normimuutoksiin.
      Kyllä asia on niin, että ihmisen toimet muuttavat tällä hetkellä elinympäristöämme niin järkyttävällä nopeudella, että kohta virheiden korjaaminen on mahdotonta!!!

      Katso Google Mapsista ilmakuvia Brasilian ja Borneon sademetsistä, Maapallon keuhkoja tuhotaan kiihtyvällä nopeudella, ja mukana myös SUOMI-nimisen valtion edistykselliset ja mukamas asiantuntevat metsäjätit Stora-Enso ja UPM.

      • Anonyymi

        Hyvä että nopeus kasvaa, koska silloin saadaan kuseen ne jotka hyötyvät taloudellisesti tästä. Meinaan jollei mitään varmaa muutosta tapahdu 5-10v päästä, niin tämä on kusetusta ja syylliset pitää saada vastuuseen. Outoa on se että tuolla "rikkaiden" sektorilla sujuu aina vain paremmin. Tv:t heittää ökyrikkaiden elämää, formulat, rallit jne jatkuvat (hiilijalanjälki).........Ja hei upm, stora- enso on pikkutekijöitä monen muun maan firmoihin verrattuna. Suurpääomasijoittajat päättävät miten maailman käy (tai no "tavallisia ihmisiä nekin ovat, vaikkeivat sitä itse tiedä. rahan sokaisemia, empatia puutteisia " otuksia"). Tai jos tavalliset ihmiset alkaisivat miettimään asioita toisella tavalla.......Mutta pistetään demokraattisessa maassa tavalliset ihmiset kärsimään, niin eiköhän saada uutta juttua tännekin länsimaihin. "DEMOKRATIAN KEVÄT" jos ymmärrätte mitä tarkoitan...............................


      • Anonyymi

        Sademetsät käyttävät lähes kaiken syntyvän hapen itse, pallon keuhkot on valtameret.


      • Anonyymi

        Nasa teki yllättävän havainnon maailman metsistä: Maapallo onkin vihertynyt – taustalla erityisesti kahden valtion toiminta. Satelliittikuvat osoittavat maailman metsien lisääntyneen 20 vuodessa Amazonin sademetsien pinta-alaa vastaavalla määrällä.

        Yhdysvaltain avaruushallinto Nasalla on tarjota maailman metsien tuhoutumisesta huolestuneille hyviä uutisia: satelliittihavaintojen mukaan Maapallon metsäala on yleisen luulon vastaisesti kasvanut viimeisen 20 vuoden aikana.

        https://www.is.fi/tiede/art-2000006257007.html


    • Anonyymi

      hälyttävä uutinen että jossain toisaalla samaan aikaan viilenee,jäävuoret kasvavat ja elämä jatkuu maapallolla entisellään.

      • Anonyymi

        Nykyinen "ilmastonmuutos" on normaalia jääkauden vetäytymistä. Sama kehitys on jatkunut kymmeniä tuhansia vuosia. Jotkut ihmiset kuvittelevat olevansa jumalia, ja luulevansa, että ihminen voisi vaikuttaa maapallon miljardeja vuosia jatkuneisiin lämpenemis- ja kylmenemissykleihin.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Viimeisimmästa Jääkaudesta on n.10 tuhatta vuotta..sen viimeisimpiä jäätiköitä on vielä nykyäänkin nähtävillä,jotka nyt hiljaa sulavat pois,kunnes tulee uusi Jääkausi n. 50-100 tuhannen vuoden päästä. Eli me ihmiset emme Luonnon kiertokululle voi tehdä juurikaan mitään..eli olemme vain osa Luontoa! Eriasia on sitten nämä Sotahullut Ydinasevaltioiden herrat,jotka voi tuhota maapallomme sotimalla,mutta senkin Katasrofin jälkeen luonto voittaa ja elämä palaa,sitä emme tiedä millaisena!

    • Anonyymi

      Ihminen voi tuhota itsensä mutta ei maapalloa. Eilen katselin dokumenttia alpeita, moni paikallinen oli huolissaan jäätikköjen sulamisesta ja vuorenrinteiden sortumisesta, lukuisia sortumia viime vuosina. Monen seurattavan vuoren ikijään lämpötila on noussu jo kymmen seuranta vuotta - jokainen vuosi on ollut lämpimämpi kuin edellinen. Monta ikävää selvää merkkiä ilmastonmuutoksen kiihtymisestä. Mutta jos on puusilmä silloin ei näe mitä ympärillä tapahtuu.

      • Anonyymi

        kerrotko vielä miten kun jäätiköt sulaa niin sieltä alta paljastuu puuston jäänteitä,jossain välissähän niiden on pitänyt jäädä sinne alle eli on olut vielä lämpimämpää mitä nyt.vihervasemmiston vouhotus on turhaa,ilmasto ei ole koskaan ollut stabiili.
        tavoilleen uskollisina vihervasmmisto pyrkii nyt määrittelemään senkin miten luonnon pitää toimia heidän mielikseen ja näkemysten mukaisesti.


      • Anonyymi

        Vastaus sulle puusilmä. Maapallo ei ihmistä kaipaa ja luuletko että hyvin, siis erittäin hyvin toimeentulevat luopuvat mukavasta elämästään. Hei bileet jatkuvat monacossa jatkossakin. Köyhät maksaa nää bileet!


    • Anonyymi

      Outo yhteensattuma. Markkinatalous ongelmissa. Kuvataan enemmän tulvia ja maanvyörymiä. Kesällä kuvataan pohjoisnapaa ja talvella etelänapaa. Markkinatalous haluaa uusia tuotteita myytäviksi. Thunberg lähtee "ilmasto ristiretkelle" atlantin yli new yorkiin. Hänen vanhemmat onneissaan, kun tyttärestä tulee julkkis. Ei tartte gretan mennä "tavallisiin duuneihin". Erimaiden hallitukset kirjaa lakiin "ohjatakseen" kansalaiset eli pakkotaa kansalaiset ostamaan näitä uusi tuotteita. Gretan kannattaa mennä myös intiaan kertomaan ilmastomuutoksen tärkeydestä! varsinkin markkinatalouden näkökulmasta! Hiukan risoo gretan luokkalaisten tulevaisuus. He tulevat maksamaan gretan julkisuuden tuoman "onnen"! Toivottavasti luonto puuttuu gretan hiilineutraaliin matkaan. Jo pelkkä uloshengitys tuottaa hiilidioksidia!!!!!!! Mutta eihän niistä tulla puhumaan julkisuudessa..........

      • Anonyymi

        toivottavasti tumperkin alus on sellaista sukeltavaa mallia.


      • Anonyymi

        Onko tämä sitä samaa sakkia joka tuomitsee jyrkin sanankääntein kännäävän teinin joutumisen mamun panemaksi, mutta taas toisaalta toivovat todennäköisesti varsin kunnollisen koulutytön kuolemaa? Vaikkakin selvästi luonnollista kuolemaa... Onko jonkun puolueen kannattajat tällaisia? Ei kai.


      • Anonyymi

        Oletko sinä öljybisneksessä mukana? Ainakin sinulla taitaa olla osakkeita sillä suunnalla, kun noin kovasti puolustelet lähes 10miljardin litran PÄIVÄ vauhtia käytettävää öljyn kulutusta.

        Eihän sellainen mitään vaikuta mihinkään, eihän?


    • Anonyymi

      Arktisista jäistä on tietoa: vuodesta 2012 ovat jälleen olleet kasvussa.

    • Anonyymi

      Olisi tavattoman mielenkiintoista tietää, mikä oli Grönlannin jäätilanne silloin kun maataviljelevät ja karjaa kasvattavat viikingit elelivät siellä. Olikohan se mahdollisesti nykyisen kaltainen? Ymmärtääkseni olisi nykyajan kehittyneillä menetelmillä täysin mahdollista tutkia sitä. Miksiköhän tätä ei tutkita? Miksiköhän ilmaston ja sen vaihtelujen tutkimus ylipäänsä pyörii vain kasvihuoneilmiön ympärillä?

    • Anonyymi

      Grönlannista suli vuorokaudessa 10 miljardia tonnia jäätä ja jos tahti jatkuu samana on kaikki jäät sulaneen n. 10 000 vuoden päästä. Rauhoitutaampas.

      • Anonyymi

        Pitää paikkansa jos yhtnäkään talvena ei moudostu uutta jäätä.


    • Anonyymi

      Titanik oli siis yli sata vuotta aikaansa edellä.
      Nyt alkaisi olla sillekin turvallisempaa ajella yli Atlantin.

    • Anonyymi

      semmosta se elämä on,maapallon kiertokulku jatkaa vaikka kaikki ihmiset heittäis voltin.

    • Anonyymi

      Osa minua oppineemmista väittää hiilidioksiinin olevan kaiken pahan toteuttaja. Kun taas toinen osa väittää hiilidioksidin olevan hyvin "HEIKKO KAASU" eikä niinollen ole kovinkaan vaarallinen ilmastolle.

      Mutta kaikki näyttävät olevan "yllätys yllätys" samaa mieltä vesihöyryn maapalloa lämmittävästä vaikutuksesta.

      Kasvit luovuttavat kosteutta hurjasti. Puut jopa satoja litroja vuorokaudessa. Pitäisikö tehdä päinvastoin kuin ajatellaan. Eli karsia puustoa ennemmin kuin kehotetaan kasvattamaan lisää?????

      Hiilidioksidi tosin vaikuttaa kasveihin voimakkaasti kasvua lisäävästi.

    • Anonyymi

      Ilmastokeskustelussa ainoastaan viherpipertäjät lämpenee, jopa kuumenee. Turhaa pulinaa, antaa palaa vaan.

      • Anonyymi

        Näitä kahta edellistä "idioottia" kehottaisin joskus lähiöbaarin sijasta menemään lähiluontoon! Siis jos sellaista lähellänne on!


    • Anonyymi

      Ilmasto on muuttunut monta kertaa. Aina ennen jääkautta ilmasto on lämmennyt.
      Hiilidioksidin määrän kasvaessa kasvaillisuus rehevöityy. Jäävuorten sulaminen ei juurikaan nosta veden korkeutta vaan merien lämpeneminen. Lämmin vesi on tilavuudeltaan suurempi kuin kylmä. Eläimet ovat; sopeutuneet, kuolleet sukupuuttoon, syntynyt uusia lajeja.
      Suuri koralliriuttakin on tutkimusten mukaan tuhoutunut 6 kertaa ja elpynyt ennalleen.

      Onneksi viisaammat ovat jo alkaneet; etsiä keinoja MITEN SOPEUDUTAAN JA SELVITÄÄN ILMASTONMUUTOKSESTA!!! Tutkivat millä keinoin jotkut eläimet, kasvit, ihmiset selviytyivät eri jääkausista.

      Viherpiipertäjätkin voisivat käyttää aikansa paremmin kuin hysterisoimalla ja pelottelemalla lapsia, nuoria ja ymmärtämättömiä. Pilataan nuoren tytön 'Gretan' elämä laittamalla hänet ilmastonmuutosta vastustavien esikuvaksi, kun pandat ja hylkeet eivät ole tehonneet tarpeeksi.

      Seuraava hysterian aiheuttaja hiilidioksidin jälkeen on metaani?
      Happosateet > kasvihuonepäästöt>otsonikato>hiilidioksidi...Onhan näitä ollut. Mikähän se on 30v. päästä?

    • Anonyymi

      60-luvulta asti vastustettu ja te alatte nyt jopa puhumaan asiasta. Meneekö toinen mokoma että päästään tekoihin?

    • Anonyymi

      Eipä ihminen ole koskaan pystynyt estämään lämpenemistä ja jääkautta. Jos oltaisiin päinvastaisessa tilanteessa, jossa jäätyminen etenisi pohjolassa ja kanadassa. Sinänsä saastuminen pitää estää, mutta tuo lämpöhysteria on saanut järjettömättömät mittasuhteet.

    • Anonyymi

      Älä huolehdi, nyt mennään taas kohti kylmempää

    • Anonyymi

      Atlanttinen lämpökausi. Pohjois­navan läheisyydessä ero nykyiseen oli noin 4 astetta; talvet olivat 3–9 °C ja kesät of 2–6 °C nykyistä lämpimämpiä. Miten hylkeet ja jääkarhut tuolloin selvisivät.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe