Valtion budjetti 2020

Valtion talousarviosta tulee perjantaina ensimmäinen julkinen ehdotus.

- Evlut kirkon valtionrahoituksen piti olla 114 miljoonaa ja nousta indeksiin sidotusti. Nosto jäädytettiin muutamaksi vuodeksi. Onko jäädytysaika mennyt? Jos, nostetaanko nyt myös väliin jääneiden vuosien osuus?

- Pienuskontojen valtiontuen viime hallitus moninkertaisti. Mikä tulee olemaan linja nyt? Ortodoksien osalta nousu jatkunee tasaisena.

- Entä mahdollinen tuki mm. Suomen islamilaiselle neuvostolle, joka menetti tuen talousepäselvyyksien vuoksi?

- Lopuksi kansalaisjärjestöjen tuki, jossa va-liiton yleisavustus on yhtenä osana. Palaako se?

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos indeksikorotukset jätetään säästösyistä tekemättä, niin ei niitä missään muissa menoluokissa takautuvasti hyvitetä. Jos kirkon rahoituksessa menetetyt inflaatiokorotukset hyvitetään takautuvasti, niin taas kirkolle on jäjestetty muista menoluokista poikkeava erioikeus.

      Kirkon rahoituksen iflaatioon sitominen pitäisi poistaa kokonaan. Kirkko tapelkoot joka vuosi vähenevistä resursseista siinä missä kaikki muutkin.

      • Ko. pykälä on "Poiketen siitä, mitä 2 momentissa säädetään rahoituksen määrän korottamisesta, kuluttajahintaindeksin mukaista yleisen hintatason muutosta vuosina 2017—2019 ei oteta huomioon."

        Miten tuo pitäisi tulkita?


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Ko. pykälä on "Poiketen siitä, mitä 2 momentissa säädetään rahoituksen määrän korottamisesta, kuluttajahintaindeksin mukaista yleisen hintatason muutosta vuosina 2017—2019 ei oteta huomioon."

        Miten tuo pitäisi tulkita?

        Että nyt on kyse vuodesta 2020. Saapas näkee.



      • Anonyymi

        Indeksikorotus 14euroa kansaneläkkeeseen. Naurettava summa. Heh heh. Kaikkea ne herrat keksii


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Indeksikorotus 14euroa kansaneläkkeeseen. Naurettava summa. Heh heh. Kaikkea ne herrat keksii

        Kirkosta erosin säästyy sekin summa kirkko on rikas


    • Ortodoksien verotuskustannuksista voisi taas pistää kannanottoa.

    • Anonyymi

      Kansalaisjärjestöjen tuki on siis siirtynyt Oikeusministeriölle ja pois kyldyyrin tukemisesta. Liittyy nyt selkeämmin kansalaisyhteiskuntaan ja demokratiaan.

      • Eikö tuo nyt käsittääkseni kerro, että va-liitto ei saa tukea? (Pl. mahdolliset eduskunnan "joululahjarahat".)

        Luokka 25.01.50 kohta 2 kertoo, että rahaa saa käyttää "avustuksiin rauhantyön järjestöille ja Ihmisoikeusliitto ry:lle". Kirjaus on sama kuin tälle vuodelle, joten oletan että virkamiehet ovat vain mekaanisesti kopioineet sen mitä eduskunta viime joulukuussa päätti.


    • Anonyymi

      Uskontojen välisen vuoropuhelun rahajoittaminen eikä laajene uskontojen ja katsomusten välisen vuoropuhelun rajoittamiseen. Seurakuntanuori Annika Saarikko asialla.

      • En oikein näe, että talousarvion kirjaus estäisi käyttämästä rahaa laajemmin johonkin uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon tapaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Eduskunnan ehdoton tahto ei liene, että raha pitää käyttää vain uskontojen väliseen keskusteluun.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        En oikein näe, että talousarvion kirjaus estäisi käyttämästä rahaa laajemmin johonkin uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon tapaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Eduskunnan ehdoton tahto ei liene, että raha pitää käyttää vain uskontojen väliseen keskusteluun.

        Kyllä se niin vaan voidaan tulkita, vaikka väärin onkin. Seurakuntanuori ei kunnioittanut YK:n julistamaan uskontojen ja katsomusten vuoropuhelun ideaa.



      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä se niin vaan voidaan tulkita, vaikka väärin onkin. Seurakuntanuori ei kunnioittanut YK:n julistamaan uskontojen ja katsomusten vuoropuhelun ideaa.

        Selkeyttäminen tarpeen,. Toki uskonnonnvapaus-termi tarkoittaa myös uskonnottomuuden vapautta.


    • Anonyymi

      Voitte saada vapaasti ajatella, jos löydätte totuuden.

    • Anonyymi

      VA-liitto oli hakenut hanketukea uskontojen ja katsomusten vuoropuhelun edistämiseen eri puolilla maata oleviin toimintoihin. Ministeriö ei myöntänyt tukea momentilta, jonka nimi oli uskontojen välisen vuropuhelun edistäminen.

      Olisi selkeintä, että vuoden 2020 budjetiin po. määrärahan nimike muutetaan uskontojen ja katsomusten vuoropuheluksi uskontojen vuoropuhelun sijaan.

      • Se on eri asia olisiko tukea pitänyt antaa johonkin konkreettiseen tarkoitukseen. Mutta yleisellä tasolla ei tosiaan olisi ainakaan haitaksi vaikka nimike muuttuisi katsomusten vuoropuheluksi.


    • Rinne arvelee että budjettiriihi voisi valmistua jo tänään. Siinä tuskin on olennaisia muutoksia uskontokuntien tukeen.

      • Valmistuikin. Ymmärränkö oikein, että tuosta on paljon tietoja, osa tarkkoja summia ja osa linjauksia, mutta ennen 7.10. ei saada nähtäväksi koko esitystä?


    • Mitään muutosta pienuskontojen tuen osalta ei tullut. Se nyt ei varsin yllätä, vaikka ei kyllä olisi yllättänyt pieni muutoskaan. Oletan toisaalta, ettei joululahjarahojakaan uskonnoille nyt tipu.

      • OKM:n alaa koskevassa lähetekeskustelussa ei ollut mitään viittauksia uskontoihin. Veikkaan että mennään loppuun saakka alkuperäisellä esityksellä.


    • Asia on tavanomaiseen tapaan valiokunnissa. Esimerkiksi sivistysvaliokunta kuulee Taiteen edistämiskeskuksen johtajaa, ja sillä voi olla joku merkitys kulttuurilehtitukeen jne.

      Tyypillisestihän muutoksia ei käsittelyssä merkittäviin summiin tule.

      • Maanantaina on määräaika sivistysvaliokunnan lausunnolle budjetista. Veikkaan ettei esitetä va-näkökulmasta kiinnostavia muutoksia.


    • Anonyymi

      Voisiko budjetissa Opetus- ja kulttuuriministeriön kohdalla uskontojen vuoropuhelun edistämisen määrärahan nimike muuttaa uskontojen ja katsomusten vuoropuheluksi. Se ottaisi huomioon myös uskonnottomat ja ei-uskonnolliset sekä yhteiskunnan maallistumisen. Se ei estäisi vain uskontojen välisen vuoropuhelun edistämistä, mutta mahdollistaisi myös uskontojen ja uskonnottomien katsomusten vuoropuhelun tuen.
      Vuonna 2019 asia esitettiin näin: https://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/uskontojen-vuoropuhelun-edistaminen

      • Voisi muttei muutu. Sivistysvaliokunnan lausunnossa ei ollut tuosta eikä muustakaan va-näkökulmasta kiinnostavasta mitään mainintaa.


    • Anonyymi

      Säästöjä sais valtavasti aikaseksi kun elintasopakolaisten etuja leikattaisiin. Ja eduskunnassa on aivan liian paljon avustajia ja asiantuntijoita. Ihan turhaan. Ministeriöstä on valtava määrä pois heitettäviä ihmisiä. Mutta voi arvata ei näistä säästetä. Tietysti köyhiltä otetaan taas

      • Anonyymi

        Montako miljoonaa meni talebaneihin. Aivan turhaan terroristeja hyysätään. Voi pekka kun ei ole enää järki päässä. Vihreät tekee mamuille järjettömiä rahaavustuksia. Mitä hyötyä on talebaneista suomessa vaan turhamenoerä. Ja kunhan loput sukulaiset tulee niin määrä kasvaa tuhansilla siihen kyllä riittää rahaa


    • Anonyymi

      Olisiko korkea aika elintasopakolaisilta vähentää sossumenoja. Kodinperustamiseen saavat monta tonnia suton ostoon muutama tonni ulkomaan matkoihin muutama tonni muotivaatteisiin ym ym ym lista on loputon. Piruako näihin satsataan eivät ikinä opi tekemään muuta kuin kiertää luukulta toiselle. Vielä valittavat kaiken lisäksi. Miksi rasismi leviää. Kysyn vaan. Asunnot tuhotaan ja eivät joudu maksumiehiksi kun eivät jymmärrä. Vajakkeja suomi täynnä

    • Anonyymi

      PUDJETTI -5MLJR. 200.000 4000.000AIKANASN APERUSTETTU JA NS.TYÖPAIKKOJA
      HALLINTOON TYÖLLISYYDEN NÄYTTÄMÄÄN PAREMMALTI sorsa,virolainen,Iivari,Lipponen,Kekkonen.pekkarinen.ym.ym.

    • Anonyymi

      Innolla odotan kuinka paljon mamuista säästetään. Vai käykö taas että ei mamuista säästetä. Miksi mamuja suojellaan kun suomalaiset ymmärtävät että ovat liian kalliita elättejä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe