Halpa

hmt

Markkinahinta alle tasearvon. p/e on 7. Kuuden vuoden käyttökatteella maksaa markkinahintansa. Osinkotuotto 3.6 %. Noiden tietojen valossa osake on tosi halpa. Senkö takia, kun Suomen valtio omistaa yrityksestä puolet?

4

2579

  Vastaukset

  • Olen ollut ostamassa laskenutta osaketta, kun ajattelin että enää se ei voi laskea. Kaikki tuntui todella varmalta.
   Onneksi en saanut kun "ei ollut myytävänä".
   Todellisuudessa pankin sijoutusneuvoja osti kaikkí. Noin 5 vuoden kuluttu sain kuulla totuuden, sijoutusneuvojan koko omaisuus on ulosmittauksessa. Ko. osake laski ja laski, eli mitkään luulot ei riitä matkalla rikastumiseen.

  • Kyllä tuo Outokumpu on kauppalehdenkin ranking-tilaston mukaan Rautaruukin kanssa Hexin päälistan halvinpia osakkeita, kun kriteerinä on P/E, P/B ja osinkotuotto.

   Syynä on kyllä nykyinen teräsmarkkinoiden ylikuumenemispelko. Vuosia on myös vaikuttanut, että valtiolla ja KELA:lla on määräysvalta yhtiössä. Näitä kun mm amerikkalaiset instituutiot välttävät. Minulla on ylipaino OKU:ssa, kun odotan valtion myyntiä. Tosin näillä hinnoilla sitä ei tapahdu, kun virkamiehetkin osaavat laskea näitä tunnuslukuja.

   • Pakko ostaa lisää, ellei nyt niin milloin?


   • vielä halvempaa kirjoitti:

    Pakko ostaa lisää, ellei nyt niin milloin?

    Aika halpa alle 8€ ??
    mihinköhän asti laskee


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   172
   2473
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1175