Gallup taas !!!

HOTAKAINEN

Ensimmäinen ajokokemus autolla.

Eka oli Kaverin Neckar 500 se kaappariovinen , oli muuten tuo vasen kyynärpää mustelmilla mikä on jäänyt mieleen tuosta vehkeestä.
Miksi niin pieniin sisätiloihin oli laitettu niin iso ratti ??? Ja ikää oli 14v. silloin.
No sitä ennen tuli harjoiteltua Hevoskärryillä ja joku pikku Massikka tai vastaava kun ei muista merkkiä enään.

14

906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TimoJ

      Moikka
      Kokemus: Taunus farmari -63 rattivekseleillä. Pelotti niin pirusti kun se kallisteli, olin tottunut enemmän karting autoihin. Niin ja ikää n.12v.

      Seuraava olikin sitten Berlina 1750...

      timoJ

    • alfa 16V

      Taisi olla äidin Pajerolla ja ikää 13v, siinä samaan aikaan kun alkoi sillä traktorillakin ajamaan.

      Tosin ainoa auto millä olen kortitta tiellä ajanut on Alfa 33 1.5 ti... Pakko se oli ajaa kun sai kokeilla ikää joku 16V ;) Siitä se kaikki alkoi vaikka onkin tässä välissä ollut jokunen europommi. Oli vain pakko saada Alfa kun meni niin maan perkeleeesti mutkissa!

      • PS

        No porukoiden -90 Toyota Camry 2.0 Gli, oli aikoinaan "mukava ajettava". Sitä sitten lainailin ja opettelin ajamaan. Ajoin sitä ekaa kertaa vuoteen joku aika sitten, ja oli samanlainen olo kun jotain Pajeroa olisi käännellyt. Kituttava vene. Oli pakko ostaa itselleni jotain "completely different" eli Alfa.


      • alfa 16V
        PS kirjoitti:

        No porukoiden -90 Toyota Camry 2.0 Gli, oli aikoinaan "mukava ajettava". Sitä sitten lainailin ja opettelin ajamaan. Ajoin sitä ekaa kertaa vuoteen joku aika sitten, ja oli samanlainen olo kun jotain Pajeroa olisi käännellyt. Kituttava vene. Oli pakko ostaa itselleni jotain "completely different" eli Alfa.

        Kyllä uskallan sanoa että uudehko Pajero voittaa tuon Camryn ajomukavuudessa, on meinaa parempi kuin Alfa! Näin talvella siis :)


    • HR

      Ensimmäinen ajokokemus autolla on, isän sylissä jääradalla. Auto oli joko Saab 96 special tai sitten vanhaa mallia V4.

      Ensimmäinen kokemus Alfastakin on jääradalta, kun isä näytti katsomossa olevan Giulia GT:n. Kai niilä Giulioilla ajettiin jäärataakin mutta muistikuvani mukaan ne yleensä olivat neliovista mallia.

    • Folkkari

      Velipoika osti muutamalla silloisella satasella Trabantin siinä '70 luvun alkupäivinä. Hiekkakuopilla pyörittelin sitä siinä 11 vanhana. Varmaan 1 vaihteella jurnuttelin ja jännää oli.
      Jos silloin Saksalainen. Mieleen jäi "sateenvarjo" vaihdekeppi kyseisestä vehkeestä ja miäsmäinen olo :)

      • Folkkari

        "Jo silloin Saksalainen" Ei "Jos" ;)


    • AR156

      Massikka 35, no eihän tämä auto ole mutta muistuttaa Alfaa :)

      Datsun Bluebird -63 (V8, Askon penkit, Massikan vanteet, Kybä Kaipan iskarit, madallettu Zetorin jouset paljon muita herkkuja)
      5-vuotiaana tuli kokeiltua.:)

    • Alfa 75 Ts

      Kiesus sentään kun isäukon Foortilla kurvailtiin. 1,6 farmari, muistaakseni vuosimallia -79. Meinasi luu paistaa, kun isä silitteli minua onnistuneen peruuttelun jälkeen. Uudenkarhea Ford ja autotalli eivät oikein tulleet toimeen keskenään. Tärkeimmät kokemukset nuoruudesta ovat kuitenkin Lynx 420 -74 ja Tunturi "Pappa" Automat -69. Niillä tuli ajeltua ja paljon, ehkä liikaakin!

    • Keke

      Ja navetassa lehmällä, vai? :o

    • Pulukka

      Taitaa olla mullakin tuo 60 -lukuinen pikkumassikka (oisko joku 135 malliltaan) eka isompi ajopeli, ja itsellänikin taisi olla ikää varmaan 5 vuotta kun ukin sylissä rattia vääntelin ja ukki hoiti polkimet. Jo ensimmäsillä alaluokilla ajelin tuolla sitten ihan omin neuvoin heiniä -peräkärrin kanssa vekslailu toimi samalla tavalla kuin polkutraktorissa... huvittavaa! Jarrun ja kytkimen painamisessa oli ongelmia kun olin semmonen nälkävielu että ei paino oikein riittänyt niitten painamiseen.

      Eka autokokokemus on jääradalta 80-luvun puolesä välistä, kun ikääkin oli jo lähemmäs 10 vuotta. Siellä pyöri uutukainen 360 2.0 volvo kuin hyrrä hangessa ja isäukko huuti perkelettä vieressä!!!

      Pappatuna oli alla jo 11 -vuotiaana kun sillä kynnettiin perunapellossa ja välillä kaaduttiin ulisemaan ojan pohjalle. Voi voi kun olisi vielä tuommonen mäkärä eikä tämmönen 100 -kiloinen kaljakessinen liimatukka...

    • tai

      ajokokemus oli Plymouth Valiantilla, ikää oli 5v. Sain ohjata ratista kun iskä käytteli muita ohjauslaitteita. 'Isona' (joskaan ei kortillisena) eka oma ajokokemus taisi olla jonkunmallisella Chevroletilla, ojan kautta kotiin :))

    • 166

      Hauska idea tämä! Joo, sen muistan selkeästi kun ajoin perheemme Peugeot 403:lla about 8 vuotiaana. Oliko se isän sylissä vai ei en osaa sanoa. Aikaisempiakin syliajoja on voinut olla mutta juuri tämän kerran muistan kun sain laittaa kakkosen päälle ja vauhti tuntui hurjalta. Paikka kylätie. Noin 12-vuotiaasta lähtien sain ajella itse ja "viedä auton talliin" joka yleensä oli mutkan kautta. Muistan ekä kässärit (kuplavolsu) ja paikallaan pyöritykset liukkalla (Mazda 1500) näiltä ajoilta erittäin hyvin. Jostain 15-vuoden iästä tein säännöllisesti useamman kilometrin mittaisia lenkkejä yleisillä teillä, yleensä aika raisuin ottein (Saab 99). Onneksi ei koskaan mitään sattunut. Those were the days!!

      • VANHA KETTU

        PEUGEOT 306
        OPEL ASTRA
        TOYOTA AVENSIS VERSO
        FORD MONDEO


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe