Uskovan itsemurha

Aina joskus kuulee, että joku uskova on lopettanut itsensä tavalla tai toisella. Riviuskova ei voi sitä ymmärtää. Kristus teissä, kirkkauden toivo, Hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä, Hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja Hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi kuin valo. Hänen kasvonsa olivat kuin aurinko , kun se paistaa täydeltä terältä. Kol.1:27, Matt.17:2, Ilm.1:16. Jo näiden raamatun jakeiden perusteella en voi ymmärtää kenenkään itsemurhaa. Olen itse nähnyt kuinka selkäsairas heitti kainasauvat pois parantuessaan. Voisiko joku asiantuntija valottaa mistä itsemurhassa on kyse.
Ilmoita


Pimeys, epätoivo, petetyksi tuleminen jne.
Etkö ole itse kokenut mitään syvästi? Ilmeisesti vain valoa ja yhä lisääntyvää valoa elämässä eteenpäin. Uskovatkin on ihminen kai, vai onko?
Ilmoita
Olen joskus ollut niin ahtaalla, että jos olisin ollut ateisti, olisin takuulla tehnyt itsemurhan. Vain se että tiesin ettei elämä pääty kuolemaan ja lähtö oman käden kautta ei ole Jumalan tahto, esti sen toteutumisen. Salopuu
Ilmoita
Meistä ei taida olla ihmisen mittaajaksi, jos hän on valintansa tehnyt.
Toivotaan, että rinnallakulkijoita olisi riittävästi, osattaisiin kysyä, että mitä sinulle oikeasti kuuluu, ts. pysähtyä ihmisen luo.
Mutta, kaikki eivät tuo ongelmiaan esille, eikä löydä ongelmiinsa ratkaisun ovea -itse- ja ei kysy apua. Ihmisen menettäminen elämälle, se on suuri vahinko, jonka seuraukset voivat olla kauaskantoisia, tehköön se kuka tahansa.

Jos joku kulkee elämässään sitä elämän tummaa puolta, niin olisi hyvä tietää se, että ylämäen jälkeen on parempikin polku ja kannattaa etsiä apua, rinnallakulkijaa oikein sydämestä. Synkyyteen ei pidä jäädä, ja antaa ikäänkuin voittoa pimeälle hetkelle. Jokainen elämä on mittaamattoman arvokas.
Jopa niin, että joku on käynyt sen "mustan" elämänvaiheen läpi, niin hän tietää itse olla joskus se tärkein rinnallakulkija, koska tietää, missä mennään.

Elämänarvo nähdään kerran kuitenkin voittopalkintona ja voiton kilvoittelu on yhteistä matkaa.
Ilmoita
On kyllä hankalia asioita nuo. Itsemurhan tekijän osaan on vaikea asettua kun en ole koskaan ollut niin ahtaalla, vaikka ajatus vaikeimpina hetkinä on päässäni käväissyt.

Varmaan toinen ihminen ei voi täysin asettua itsemurhan teneen asemaan koska jokainen on tapauskohtainen. Uskon, että jokaisella ihmisellä on se naru, josta nykäistäessä saa ihmisen polvilleen.

Ei kukaan voi todellakaan osoittaa sormella itsemurhaan päätynyttä tai sanoa etten hänen sijassaan olisi tehnyt itsemurhaa.
Ilmoita
Uskaltaisikohan tuoda ajatusta siitäkin, että "mustuva" mieli on oire, joka kannattaa ottaa vakavasti ja ikäänkuin myös lääketieteellisesti hoidattaa.
Meidän geeneissämme on ihmisen huonontumisen kautta tullut vikaisuutta.
Suomalaisissa on tuo alkoholi- ja väkivaltaisuus. Siksi väkiviinasta meidän pitäisi pidättäytyä, koska se voi kohdallesattuneena tuoda lähimmäisille ongelman.
Eli alkoholin käyttäjä on se ongelma.
http://www.nbcnews.com/id/40785243/ns/technology_and_science-science/t/impulsive-gene-identified-finnish-men/#.XWDlfm5uKZ_
Ja tuossa geeniryppäässä on myös tämä itsetuhoisuuden "henki" läsnä.

Siksi meitä uskovaisuudessa neuvotaan pitämään lähimmäisistä huolta, eli puhumalla, ja rinnallakulkemalla, sekä sillä, että Sana ohjeistaa elämään Jumalan läheisyydessä, eli Hän on tuki, joka ohjaa elämää toimimaan oikealla ja järkevällä tavalla.
Siksi Jumalan kunnioitus- kumartaminen on viisautta ja kuuliaisuus siinä elämä. Se tuo lähimmäiset luokse, eli on isiä- äitejä, veljiä, sekä sisaria.
ts. uskovien perheyhteisö, jossa on helpompi seistä, kuin yksinolemisessa.

Kun Kainin mieli mustui, Jumala ohjeisti- että tuossa on sinulla ongelma.
Ongelmaan oli ohje, eli sen toteutus lähti omasta sydämestä.
"Hallitse sitä"!
Ja tässä on elämisen ohjeellinen siemenkin olemassa, että jos se saa kasvaa maaperässämme, se tuo siunauksen elämään.
Tätäkin on Jumalan seuraaminen, eli Luojan antaman elämän ja sen ohjeen kohdalla vaarinottaminen.

Tavallaan tuossa on Jumalan lain ideaalinen sisältö ja siinäpä se siunaus onkin, kun sen oikein ymmärtää ja oikeassa raameissa. KM
2 VASTAUSTA:
Ja Herra sanoi Kainille: "Miksi olet vihastunut, ja miksi hahmosi synkistyy? Eikö niin: jos teet hyvin, voit kohottaa katseesi; mutta jos et hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!"

(tässä yllä puhutaan ongelmasta, ongelman syystä, sekä ongelman ratkaisusta).
Sitten mennään Kainin oman lihan ratkaisuun, jossa hän ei ottanut Jumalan Sanasta vaaria, vaan lähti omalle tielle, teki omat päätökset, eli mieli- ts. otsa - jossa hänen oma merkkinsä oli, sekä käsi, joka toteutti merkkinä- mielen teon.
Hänellä ei ollut merkkinä Jumalan ohjetta ja neuvoa, vaan oma.

--
Ja Kain sanoi veljellensä Aabelille: "Menkäämme kedolle". Ja heidän kedolla ollessansa Kain karkasi veljensä Aabelin kimppuun ja tappoi hänet. Niin Herra sanoi Kainille: "Missä on veljesi Aabel?" Hän vastasi: "En tiedä; olenko minä veljeni vartija?" Ja hän sanoi: "Mitä olet tehnyt? Kuule, veljesi veri huutaa minulle maasta.
(1Mo 4:6-10)
Tästä peilautuu myös ajatus elämänlahjaan.

Avuksesi huuda minua hädänpäivänä ja Minä autan sinua.

Eli Jumalanmerkki- otsassa - ohjaa sitten käden tekoja, ja tähän juuri Jumala on Sanassaan ohjeistanut myös tämän sielunhoidon, lähimmäisenrakkauden, elämän, rakastaa elämää, ihmisruumis vertautuu seurakuntaruumiseen. Kaikki ovat tärkeitä, jokasella on paikkansa. Kukaan ei ole liikaa, tai ylimääräinen.
Sairas, joka makaa vuoteenpohjalla vuosikaudet, niin hänen palvelupaikkansa on esirukoilijan tehtävänä. Eli ne taivaallisten esirukousmaljojen täyttäminen.

Siksi on juuri Sanasta ja tuon Kaininkin kohdan ideaalinen oppi, ettei ota omaa - eli pedon merkkiä, joka tappaa ja murhaa - merkiksi otsaansa, eli mieltä tekoihin, joka johtaisi synkeän ja mustuneen mielen tekoihin, eli omaan murhaan. Eli ei pedonmerkkiä otsaan, eikä käteen.

Vaan Jumalanmerkki, joka nojautuu Jumalanmielenmukaisuuteen, elämään ja tekoihin ja siinä on iankaikkisen elämään johtava tie. KM
+Lisää kommentti
Uskovainen voi ns. selvänä päivänä tajuta tulleensa pahasti kusetetuksi, ehkä koko ikänsä. Ei ihme että pettymys on valtava hukatun elämän vuoksi. Mielikuvitusjumalasta ei apua ole.
3 VASTAUSTA:
😂😂Hukatun elämän....jos ihminen elää uskovan ns. hyvää elämää niin mihin se on hukattu ?????
Jos joku väittää ettei henkimaailmaa ole olemassa missään muodossa, on paljon jäänyt tällaiselta ihmiseltä ymmärtämättä, näkemättä ja myös kokematta.
Anonyymi kirjoitti:
😂😂Hukatun elämän....jos ihminen elää uskovan ns. hyvää elämää niin mihin se on hukattu ?????
Jos joku väittää ettei henkimaailmaa ole olemassa missään muodossa, on paljon jäänyt tällaiselta ihmiseltä ymmärtämättä, näkemättä ja myös kokematta.
Jumalmietteisiin käytetty aika ON hukattua elämää.
Anonyymi kirjoitti:
Jumalmietteisiin käytetty aika ON hukattua elämää.
Usko sinä sitten niin.
+Lisää kommentti
Itsemurhassa on kyse siitä, että masennus on hoitamattomana tappava sairaus. Ja siihen voi sairastua kuka tahansa. Masennusta ei voi rationalisoida, eikä teologisoida pois.

Masennustaipumus on perinnöllinen. Kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä on perinnöllisten tekijöiden osuus suuri. Stressaava elämäntapahtuma saattaa olla laukaiseva tekijä masennuksessa.

Tavallinen masennus voi olla reaktio työstämättömiin ongelmiin, esim. vaikean lapsuuden traumaperäiseen stressiin. Se voi alkaa oireilla usein vasta stressitekijän poistuttua elämästä. Esim. nuoren muutettua kotoa tai vaikean ihmissuhteen päätyttyä.

Vakavan masennuksen hoito vaatii aina lääkityksen. Kun syvimmästä masennuksesta lääkityksen avulla nousee, niin terapiasta on ainakin joillekin paljon apua.

Miksi Jumala ei sitten heilauta taikasauvaansa ja paranna? En tiedä. Mutta sen tiedän, että ihminen oppii enemmän, kun hän Jumalansa edessä tunnistaa, tunnustaa ja työstää masennuksensa juurisyitä.

Omalla kohdallani pysyvä parantuminen tapahtui juuri tuolla tavoin. Aikaa meni. Mutta näin jälkikäteen en vaihtaisi tuota aikaa helppoon ihmeparantumiseen.
Ilmoita
Älä tapa itseäsi. Anna ajan tehdä se.
Ilmoita
Luuk.24:21 Mutta me toivoimme hänen olevan sen, joka oli lunastava Israelin. Ja onhan kaiken tämän lisäksi nyt jo kolmas päivä siitä, kuin nämä tapahtuivat. Hebr.11:13 Uskossa nämä kaikki kuolivat eivätkä luvattua saavuttaneet, vaan kaukaa he olivat sen nähneet ja sitä tervehtineet ja tunnustaneet olevansa vieraita ja muukalaisia maan päällä. Ps.39:13. 119:19
Ilmoita
En ole huutamasi asiantuntija, joten voin vain esittää oman näkökantani asiaan.
Jos jollakin on oikein todella synkkä olo ja mieli, niin eikö silloin olisi parhainta puhua noista negatiivisista tunteista jollekkin? Oli se sitten
diakoni, tai päänasioitten ammattilainen, ja sitä alaa lukenut ihminen.
Lääkkeistäkin varmasti hyötyä, kuten joku jo edellä mainitsikin.
Parhainta olisi löytää kanssaihminen, jolla sydän ja "hoksu" paikallaan. Joskus varmana tuntuu monestakin siltä, ettei rukous tehoa. Joskus tosin voi ainoastaan ristiä kätensä. Mutta olisi varmasti parempi, myös TOIMIA, parhaan kykynsä mukaisesti. Ja sen kun tekee, niin muuta ei voi.
Ilmoita
Kuulee kuulee kunnes tulee Oikea Herätys Uskoville. Nyt mene sitten paljon uskovia helvettiin kun eivät pääsee pyhittymään puhdistumaan ja tulla ihania täydellisiä vanhurskaita. Mutta jatkakaa synnissä,, ketkä ovat rohkeita..
Ilmoita
Olen nimittäin nyt varoittanut teitä eikä ole vastuussa enää teistä.
Ilmoita
Hes. 33:12
Ja sinä, ihmislapsi! Sano kansasi lapsille: Vanhurskasta ei pelasta hänen vanhurskautensa sinä päivänä, jona hän rikkoo, ja jumalaton pääsee suistumasta turmioon jumalattomuutensa tähden sinä päivänä, jona hän kääntyy pois jumalattomuudestaan, ja vanhurskas ei voi elää vanhurskautensa turvin sinä päivänä, jona hän syntiä tekee.
Hes. 33:18
Jos vanhurskas kääntyy pois vanhurskaudestansa ja vääryyttä tekee, on hänen sentähden kuoltava.
Ilmoita
Aloittaja. Kiitän monia kirjoittajia hyvistä vastauksista. Jos vaikka olisi itse jollekin todella umpikujassa olevalle avuksi. Uskon, että itsemurha aikeet eivät ole niinkään hengellinen asia. Näin puolukka aikaa odotellessa kaikkea tulee mieleen. Kovakuntoinen kristitty.
Ilmoita
Yleensä ei ole suotavaa etuilla ylöstempausjonossa tekemällä itsarin, suorastaan sanoisin sen olevan jopa törkeämmästä päästä olevaa käyttäytymistä toisia jonottavia uskonveljiä kohtaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Uskovan itsemurha

Aina joskus kuulee, että joku uskova on lopettanut itsensä tavalla tai toisella. Riviuskova ei voi sitä ymmärtää. Kristus teissä, kirkkauden toivo, Hänen ulkomuotonsa muuttui heidän nähtensä, Hänen kasvonsa loistivat kuin aurinko ja Hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi kuin valo. Hänen kasvonsa olivat kuin aurinko , kun se paistaa täydeltä terältä. Kol.1:27, Matt.17:2, Ilm.1:16. Jo näiden raamatun jakeiden perusteella en voi ymmärtää kenenkään itsemurhaa. Olen itse nähnyt kuinka selkäsairas heitti kainasauvat pois parantuessaan. Voisiko joku asiantuntija valottaa mistä itsemurhassa on kyse.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta