Linuxista löytyi taas 85 haittaohjelmaa!

Anonyymi

Tietoturvayhtiö TrendMicro kertoo löytäneensä Linuxin kaupasta peräti 85 eri kamerasovellusta, jotka tekevät kyllä sen mitä lupaavat – mutta muuttavat samalla Linuxin todelliseksi mainoskoneeksi.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/varoitus-android-kayttajille-sovelluskaupasta-loytyi-85-sovellusta-jotka-puuhailevat-luvatta-puhelimessasi-tarkista-latasitko-jonkun-naista/7523966

61

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aloittaja jatkaa vaan edelleen Windows puhelimen käyttöä.
      Valitettavasti Linux-kauppaa ei ole olemassa.
      Virusmap kertoo haittaohjelmatilanteen.

      • Anonyymi

        Ahaa. Nyt Android ei sitten olekaan enää Linux. Eli Linux-käyttäjien määrä putosi muutamaan tuhanteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa. Nyt Android ei sitten olekaan enää Linux. Eli Linux-käyttäjien määrä putosi muutamaan tuhanteen.

        Eipäs taas vääristellä sanomisia vaikka se taitaa kuulua joidenkin luonteeseen.
        Linux-kauppaa ei edelleenkään ole, Androidille on Google play.


      • Anonyymi

        Windows puolella Windows 10 on itsessään jo haittaohjelma!


      • Anonyymi

        t ainakaan tältä palstalta voi saada puolueetonta vastausta! Kokeileppa 'sodat' palstalta tai 'apua aloittelijoille' palstalta.

        Sen voin sanoa, että windows 10 on paljon rajoittuneempi, kuin Ubuntu, sillä Ubuntussa toimii kaikki - ihan kaikki.

        Windowsilla et pääse edes MTV3:n katsomoon videoita katselemaan, vaikka se on hyvinkin suosittu foorumi!

        Ja paljon muita puutteita löytyy esim. mokkulan toimiminen, tulostimien toimiminen ja niin edelleen.

        Jo näistä muutamista puutteista voi päätellä, että windowsilla ei pärjää toimivuudessaan Ubuntulle mitenkään!

        Windows 10 onkin intiassa kyhätty tekele kaikille ihmisille, mutta ei vedä vertoja maksuttomalle Ubuntulle - ei sitten mitenkään!

        Ja jos windowsin kanssa sössit jotenkin koneesi toimimattomaksi, kukaan ei vastaa siitä - se on sinun omalla vastuulla!

        On myös muistettava, että ubuntussa, niinkuin muissakaan linuxeissa, on järjestelmän palautus. Kun windowsissa jokin menee pieleen, vain uudelleen asennus tulee kysymykseen!

        Tämä tekee windowsista entistäkin työläämmän käyttää! Ja kaikki uudet lisälaitteet tietokoneelle tuottaa järjestään ongelmia windowsille - ajureita ei ole. Nekin tehdään intian lasten voimin, mikäli laitevalmistaja vain antaa niitä kuuluisia koodeja vapaaseen käyttöön.

        Tämä tulee ikävimmin esille silloin, kun ostat esim. uuden lasertulostimen, se ei välttämättä toimi windowsissa! Myöskään kaikki mokkulat ei toimi windows 10:ssä - mitkä niistä - voit vain arvailla!






        Miksi vihaan w10 tä
        1. MS telemetria vakoilu
        2. NSA & Pentagon Malware vakoilu ja hallinta, Gyber-Ase
        3. MS etähallinta, olla konee etä pääkäyttäjä
        4. MS P2P verkko jolloin MS kierrättää koneesi kautta muiden juttuja
        5. MS Wlan salasana vakoilu
        6. Pakkopäivitykset
        7. Vajavainen ja buginen laitetuki, eli ajuriongelma
        8. MS päättää mitä saat käyttää koneessasi, poistaa ohjelmia
        9. Päivitykset sekoitaa konetta ja joutuu jatkuvasti säätään
        10. Drectx12 Kusettaa ja avaa osaa tehosteita puolella resoluutiosta
        11. Virusturva onneton, Defenter on surkee
        12. Tunkee mainoksia aloitusvalikkoon
        13. Aloitusvalikkoa ei voi käyttäjä täysin hallita
        14. Ruma ulkoasu
        15. Tuki useammalle kuin 4 ytimelle ei toimi kunnolla
        16. Ms muutaa laiteen bios, firmware asetuksia ja sisältöä
        17. Päivitysten asennus on sairaan hidasta
        18. Ei toimi ilman nettiä, kovinkaan pitkään
        19. Tubuttaa surkeeta Edge sekainta
        20. Yrittää pakotta ihmiset Kymppiin, muista windowseista
        21. Asetukset on ripoteltu pikin ja poikin jopa piilotus mielessä
        22. Vakoilu/Telemertiasetuset silmänlumetta, vakoilee silti
        23. Puuttuu DVD toistin ohjelma
        24. Resussien näyttö ei näytä vakoilun ja telemetrian kuormitusta
        yms......


    • Anonyymi

      Hei haloo!! Tuossa on kyse Android sovelluksista, ei Linux -sovelluksista. Android -sovelluksilla ei ole yhtään mitään tekemistä Linuxin kanssa. Android ei edes ole Linux vaikka se käyttääkin muunnettua Linuxin ydintä. Pelkkä Linuxin käyttöjärjestelmäytimen käyttäminen ei tee Androidista Linux -tyyppistä käyttöjärjestelmää. Androidissa ei ole mitään muuta Linuxia kuin käyttöjärjestelmäydin ja muutama matalimman tason kirjasto.Kaikki muu Androidissa on nimenomaan sille tehtyä. Android koostuu Linuxin käyttöjärjestelmäytimestä ja Java -virtuaalikoneesta joka ajaa Android -tyyppistä Java-koodia. Linuxin käyttöjärjestelmäydintä lukuunottamatta käytännössä kaikki Androidissa on nimenomaan sille tehtyä Java-softaa. Android ei ole Linux tai Linux -tyyppinen käyttöjärjestelmä. Linux ei ole pelkkä käyttöjärjestelmäydin. Kun Linuxista puhutaan käyttöjärjestelmänä sillä tarkotetaan sitä kokonaisuutta, joka koostuu käyttöjärjestelmäytimestä ja sen ympärille rakennetusta systeemistä. Android ei ole käyttöjärjestelmänä Linux -tyyppinen.

      Androidille tehdyt ohjelmat ovat nimenomaan Androidille tehtyjä Java-ohjelmia, joita Androidin Java-ajoympäristö ajaa. Android-ohjelmat ei ole millään muotoa millään tavalla Linux -sovelluksia. Ne on suunniteltu nimenomaan pelkästään Androidille käyttäen Androidin ohjelmointirajapintoja. Ne ei ole Linux -yhteensopivia sovelluksia eikä niitä voi sellaisenaan Linuxissa ajaa.Linuxille on tosin olemassa Android-ajoympäristö, joka mahdollistaa Android -sovellusten ajamisen Linuxissa (Anbox). Se löytyy myös Debianista. Linux siis pystyy ajamaan Android-sovelluksia nykyään erillisen Android -ajoympäristön avulla, mutta Androidilla ja Android -sovelluksilla ei siis ole mitään tekemistä Linux -tyyppisen käyttöjärjestelmän ja Linux -sovellusten kanssa.

      Android käyttää nykyisellään Linuxin käyttöjärjestelmäydintä. Periaatteessa olisi kuitenkin täysin mahdollista, että Google tekisi Androidista version, joka käyttäisi esimerkiksi FreeBSD -käyttöjärjestelmäydintä. Pelkkä käyttöjärjestelmäytimen käyttäminen ei tee Androidista Linuxia ja esimerkiksi FreeBSD -ytimeen vaihtaminen ei tarkoittaisi etteikö kyseessä olisi edelleen Android. Googlen pitäisi tietenkin sovittaa Android uudelle käyttöjärjestelmäytimelle mikä vaatisi työtä, mutta koska Android vain käyttää Linuxin ydintä ja koostuu muuten kokonaan Androidille itselleen tehdystä koodista niin periaatteessa käyttöjärjestelmäytimen vaihtaminen olisi täysin mahdollista.

      Eli on täysin harhaanjohtavaa levitellä väitteitä, että Androidin sovelluskaupasta löytyneet haittaohjelmat olisi jollakin tapaa Linux -sovelluksia ja että Android -sovelluskaupasta löytyneet haittaohjelmat ylipäätänsäkään Liittyisivät ylhtään mitenkään Linuxiin. Niillä ei ole yhtään mitään tekemistä Linuxin kanssa.

      Lisäksi ketjuan aloittajan mainitsema "Linux -sovelluskauppa" on Googlen Android -sovelluskauppa, jolla ei myöskään ole yhtään mitään tekmistä Linuxin kanssa eikä siinä sovelluskaupassa ole ainuttakaan Linux -ohjelmaa.


      En kertakaikkiaan ymmärrä miksi ihmisten pitää levitellä ketjun aloittaneen viestin tapaista hölynpölyä. Ja mikä siinä on, että kyseistä roskaa levittävä ihminen ei ilmeisesti edes ole yrittänyt ottaa asioista selvää ennen tuon lähettämistä?
      T. miksuh

      • Anonyymi

        Kuten sanottu niin Linux-käyttäjien määrä putosi tänä päivänä yht'äkkiä muutamaan tuhanteen. Tähän saakka palstalla on ohjeistettu laskemaan kaikki Android-käyttäjät Linux-käyttäjiksi.

        Melkoista tuuliviireilyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten sanottu niin Linux-käyttäjien määrä putosi tänä päivänä yht'äkkiä muutamaan tuhanteen. Tähän saakka palstalla on ohjeistettu laskemaan kaikki Android-käyttäjät Linux-käyttäjiksi.

        Melkoista tuuliviireilyä.

        Ainoat "ohjeistajat" ovat olleet Windows-trolleja niinkuin sinäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoat "ohjeistajat" ovat olleet Windows-trolleja niinkuin sinäkin.

        Miljardeista linukskäyttäjistä unelmoivat ovat linukskakaroita.

        Windows-käyttäjät ovat aikuisia ja osaavat keskustella asiallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miljardeista linukskäyttäjistä unelmoivat ovat linukskakaroita.

        Windows-käyttäjät ovat aikuisia ja osaavat keskustella asiallisesti.

        "Windows-käyttäjät ovat aikuisia ja osaavat keskustella asiallisesti. "

        No ei sitä teistä, varsinkaan sinusta, huomaa! Et sinä ainakaan osaa keskustella asiallisesti vaan trollaat ja valetelet!


    • Anonyymi

      Toisin kuin Android Jollan kehittämä Sailfish on aidosti Linux -tyyppinen käyttöjärjestelmä. Sailfish on ihan oikeasti Linux. Nykyisellään isoista puhelinvalmistajista Sailfish on saatavilla Sonyn XPeria -sarjan älypuhelimille. Mielenkiintoisena yksityiskohtana se, että Huawei oikeasti harkitsi siirtymistä AndroidistaSailfishiin, mutta sitten he päätyivät kehittämään oman käyttöjärjestelmän muulta pohjalta. Siitä oli tänä kesänä uutisia, että Huawei harkitsee Sailfishin käyttöönottoa. Huawei harkitsi myös Aurora OS:n käyttämistä, Aurora OS perustuu Sailfishiin. Molemmissa tapauksissa se olisi ollut erinomainen uutinen Jollan kannalta. Jo se, että Huawei harkitsi Sailfishin ja siihen perustuvan Aurora OS:n käyttöönottoa Androidin sijasta on todella iso juttu Jollan kannalta, tuo osoittaa sen, että Sailfish alkaa herättää myös uurten valmistajien kiinnostuksen.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      typokorjaus:

      "uurten valmistajien kiinnostuksen"" == "suurten valmistajien kiinnostuksen"

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Älä nyt viitsi, teet itsesi vain naurettavaksi noilla väitteilläsi, ilmeisesti nautit itsesi nolaamisesta? Ja millähän perusteella Linux -käyttäjien määrä muka putosi muutamaan tuhanteen? Tuokin väite on ihan täyttä hölynpölyä. En kertakaikkiaan ymmärrä mikä sinua riivaa.
      Millanen ihminen pitää olla, että edes viitsii tai kehtaa kirjotella tollasta puppua ja ilmeisesti silkan riidan haastamisen takia?

      Linux -käyttäjiä on paljon enemmän kuin mitä netissä aika ajoin olevat markkinaosuusuutiset väittää. Ja jos niiden uutisten perusteella pitäisi jokaiselle laskutaitoiselle ihmiselle olla täysin selvää, että väitteesi muutamasta tuhannesta on täysin naurettava.

      Sitäpaitsi Linuxin käyttäjien tarkkaa määrää on täysin mahdoton selvittää. Ensinnäkin sen vuoksi, että Linux distroja on suuri määrä, ei ole olemasaa vain yhtä ainutta Linux -distroa vaan käyttäjät jakautuu monen eri distron kesken. Toki suurin osa käyttäjistä on jakautunut enimmäkseen suurimpien distrojen kuten Debian, Ubuntu, Linux Mint jne kesken. Mutta niitä suurimpia distrojakin on useita ja pienempiä on lukematon määrä.

      Toisekseen Linux on ilmainen käyttöjärjestelmä ja Linux -distrojen asennuslevyt on vapaasti ladattavissa neistä. Linuxia ei tarvitse myöskään rekisteröidä mihinkään, eli kukaan ei pidä kirjaa siitä kuinka monta kertaa asennuslevyt on ladattu. Yksittäisen distron kehittäjät voisivat teoriassa mitata oman distronsa asennuslevyjen latauskertoja, mutta kuten sanottua Linux -distroja on paljon.

      Linuxin saa asentaa samalta asennuslevyltä niin monelle tietokoneelle kuin haluaa. Eli voit ladata asennuslevykuvan kerran ja asentaa samalta asennuslevyltä Linuxin vaikka tuhansiin koneisiin. Eli asennuslevyjen latauskerrat ei kerro mitään siitä kuinka monelle koneelle linux on asennetu. Voit esimerkiksi asentaa omassa lähiverkossasi Debianin juuri niin monelle koneelle kuin haluat eikä se näy mitenkään ulospäin.
      Myöskään Linux tietokoneiden päivityskerroista , ohjelmien asennuskerroista jne ei voi päätellä yhtään mitään. Esimerkiksi Debianilla on ympäri maailmaa kymmeniä peilipalvelimia, joita voi käyttää Debianin ja sen ohjelmien asentamiseen, päivittämiseen jne. Suuri osa Debianin peilipalvelimista on esimerkiksi yliopistojen ja yritysten ylläpitämiä. Jokaisen Debian käyttäjän ei siis tarvitse asentaaohjelmapaketteja Debianin omalta palvelimelta vaan käyttiksen ja ohjelmat voi asentaa ja päivittää myös peilipalvelimilta. Niinkin pienessä maassa kuin Suomessa on meilläkin kolme Debian -peilipalvelinta. Koska jokainen käyttäjä voi käyttää joko Debianin omaa palvelinta tai mitä tahansa peilipalvelinta käyttiksen ja sen ohjelmien asentamiseen ja päivittämiseen niin on täysin mahdotonta arvioida asennus ja päivitysmääriä.

      Lisäksi esimerkiksi Debianin tapauksessa kuka tahansa voi myös pystyttää oman peilipalvelimen. Virallisten Debianin peilipalvelinten lisäksi onkin lukematon määrä yksityisessä käytössä olevia peilipalvelimia yrityksissä ja yksityisillä ihmisillä. Kuka tahansa oi perustaa oman peilipalvelimen omaan lähiverkkoon. Siltä peilipalvelimelta voidaan sitten asentaa ja päivittää käyttis ja ohjelmat verkon yli juuri niin monelle tietokoneelle kuin halutaan. Ulospäin ei näy mitenkään kuinka monta Debian -koneita on, ulos päin näyttää että käyttis, ohjelmat ja päivitykset ladataan vain yhden kerran kun todellisuudessa lähiverkossa voisi olla vaikka tuhansia Debian -koneita, jotka hakee päivitykset ja asennettavat ohjelmat jne paikalliselta lähiverkossa olevalta Debian -peilipalvelimelta. Eli esimerkiksi ohjelmien asentamisen ja päivittämisen tai käyttiksen asentamisen ja päivittämisen perusteella on täysin mahdotonta tehdä minkäänlaistia arvioita käyttäjien todellisesta määrästä. Edes Linux -distrojen kehittäjät eivät tiedä kuinka moni heidän distroaan käyttää, joten on täysin naurettavaa väittää itse sen asian tietävänsä tai kuvitella tekevänsä jotain käyttäjämääräarviointeja markkinaosuustutkimusta varten. Se on mahdotont, se ei yksinkertasesti onnistu koska Linuxia ei osteta tai rekisteröidä ja käyttiksen ja ohjelmien asennus sekä päivitysmääriä on mahdoton selvittää. Kun tähän vielä lisätään se, että Linux -distroja on paljon niin kaikenlaiset markkinaosuusarviot on pelkkää huuhaata.

      Myöskään käytetyn webbiselaimen perusteella ei voi tehdä johtopäätöksiä.
      Linuxissa käytettyjen webbiselainten kirjo on paljon suurempi kuin Windowsissa tai esimerkiksi MacOS:ssa. Samaten siis myös selainten user agent -tunnisteiden kirjo on paljon suurempi. Lisäksi Linux -käyttäjiä tietenkin kiinnostaa erityisesti Linuxiin liittyvät asiat, joten on josaain määrin epärealistista mitata käytettyjen selainten määrää sivustoilla joilla on vain vähän Linuxiin liittyvää asiaa ja enemmän Windows -juttua jne. Eri käyttäjäryhmät käyttää paljolti eri sivustoja. Toki yhteisiä sivustojakin tottakai on paljon, kuten sosiaalisen media, uutissivujen jne sivut. Mutta pitää muistaa, että kaikki ei käytä samaa sivua ja selainja useragentin voi vaihtaa.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Sitäpaitsi jo pelkästään Debiania aktiivisesti kehittäviä kehittäjiä on tuhansittain ympäri maailmaa. Jo vuonna 2002 Debianin kehittäjiä oli yli 900 ja siitä on sentään jo 17 vuotta ja Debian on kasvanut sen jälkeen räjähdysmäisesti sekä käyttäjien, kehittäjien että distron sisältämän softan määrän ja tuettujen laitearkkitehtuurien osalta.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Ei nille pässinpäätrolleille kannata mitään juurta jaksaen selittää, trollaavat koska eivät muuta osaa.


    • Anonyymi

      Lisään vielä tähän sen, että Linuxin käyttö työpöytäkäytössä lisääntyy jatkuvasti,mutta palvelinkäytössä Linux onkin sitten täysin ylivoimainen. Siitä on ollut uutisia, että esimerkiksi 500 maailman nopeimmasta superkoneesta jokaikinen ajaa Linuxia. Siinä joukossa ei ole ainuttakaan Windows -konetta eikä ainuttakaan muutakaan käyttistä, ainoastaan Linuxia.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Tulevaisuus on Unixin kaltaisten käyttisten. Windows on kymmenen vuoden päästä enää pelkkä kummajainen vanhusten muistoissa. Linux ei ole Unix, mutta se on Unixin kaltainen käyttöjärjestelmä. MacOS on Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Sailfish on Linux-tyyppinen käyttöjärjestelmä.Android ei ole Linux, mutta käyttää Linuxin ydintä. iOS on Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. FreeBSD on Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tizen on Linux-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Aurora OS on Linux-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Ja nyt Windows 10:ssä on siinäkin Linux systeemi ja MicroSoft on tuonut Windows 10:n paljon Linuxissa jo kauan olleita ominaisuuksia, jotka on aiemmin puuttunut Windowsista. Tuosta voi vain tehdä johtopäätöksen, että Unix ja Unixin kaltaiset käyttöjärjestelmät tulevat valtaamaan maailman.

      • Anonyymi

        Linuxissa oleva monoliittinen kernel on liian raskas tulevaisuuden laitteisiin. Käyttiksen pitää pohjautua modulaarisuuteen. Todennäköisesti mennään viimein reaaliaikakäyttiksiin myös kuluttajalaitteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linuxissa oleva monoliittinen kernel on liian raskas tulevaisuuden laitteisiin. Käyttiksen pitää pohjautua modulaarisuuteen. Todennäköisesti mennään viimein reaaliaikakäyttiksiin myös kuluttajalaitteissa.

        Onneksi Windows vie ( pääsääntöisesti ) ilman ohjelmia minimissään n.12 G tallennustilaa joten edellisen trollin jutun mukaan se täytyy haudata pikapikaa liian raskaana mihinkää järkevään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi Windows vie ( pääsääntöisesti ) ilman ohjelmia minimissään n.12 G tallennustilaa joten edellisen trollin jutun mukaan se täytyy haudata pikapikaa liian raskaana mihinkää järkevään.

        Vaikutat olevan näitä nykyajan lapsukaisia, jotka eivät ymmärrä keskusmuistin ja tallennustilan välistä eroa.


    • Anonyymi

      Missähän vuodessa sinäkin taas elät. Linuxin käyttöjärjestelmäydin ei ole monoliittinen vaan modulaarinen. Linuxin käyttöjärjestelmäytimessä siirreyttiin käyttämään kernelimoduuleita jo ikuisuus sitten. Et ole ilmeisesti kuin parikymmentä vuotta jäljessä ajasta.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Taas tuli yksi valehtelija räksyttämään palstalle. Linuxin kernel on monoliittinen, vaikka hihhuli muuta änkyttääkin.


    • Anonyymi

      Asia on ihan taatusti niin, että Linuxin kerneli ei ole monoliittinen vaan modulaarinen. Jos edes vähän vaivautuisit ottamaan selvää asiasta huomaisit, että Linuxin kernelissä siirryttiin käyttämään kernelimoduuleita jo ikuisuus sitten. Väite linuxin kernelin monoliittisuudesta on peräisin jostain vuosituhannen vaihteesta . 90 -luvulla ja vuosituhannen vaihteessa väitteessä vielä oli perää, mutta nykyään se on täysin perätön väite.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Turhaan sönkkäät omiasi. Linuxin kernel on monoliittinen, vaikka joku satunnainen s24-trolli muuta valehteleekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turhaan sönkkäät omiasi. Linuxin kernel on monoliittinen, vaikka joku satunnainen s24-trolli muuta valehteleekin.

        Miksiköhän Windows-mammutti-kernel-trolli täällä räksyttää, menisti sinne Wndows palstalle häpeämään .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksiköhän Windows-mammutti-kernel-trolli täällä räksyttää, menisti sinne Wndows palstalle häpeämään .

        Saat sinä luupää elää itse luomassasi satumaailmassa, mutta älä tule muita neuvomaan aivopieruillasi. Linuxin kernel on monoliittinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saat sinä luupää elää itse luomassasi satumaailmassa, mutta älä tule muita neuvomaan aivopieruillasi. Linuxin kernel on monoliittinen.

        Niinpä tuo W 10 kernelkin taitaa olla monoliittinen.

        Yleensä nimittelijöistä paljastuu joku keskenkasvuinen joka luulee huutamalla selviävänsä elämästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä tuo W 10 kernelkin taitaa olla monoliittinen.

        Yleensä nimittelijöistä paljastuu joku keskenkasvuinen joka luulee huutamalla selviävänsä elämästä.

        Lapsukainen ei näkyy ymmärrä yhtään mitään tietokoneista. Unohda kernelit ja painu takaisin hiekkalaatikollesi leipomaan kakkuja.


    • Anonyymi

      Okei pitää korjata itseäni sikäli, että ei pidä antaa sanan monoliittisuus hämätä. Monoliittisuushan ei nimittäin tarkota sitä, että kerneli ei voisi olla myös modulaarinen. Kyllä voi olla. Kyse ei itseasiassa ole siitä onko kerneli modulaarinen vai ei, vaan ennemminkin siitä onko se mikrokeneli vai ei. Eli siis monoliittisessa kernelissä käyttöjärjestelmän palvelut ajetaan kokonaan samasaa kernel spacessa ja userspacessa ajetaan sovellukset.

      Linux tapasi olla monoliittinen kerneli. Kernelimoduulien ja ajurien, sekä user spacessa toimivien tiedostojärjestelmäpalveluiden jne kuten fuse ja monen muun userspacen liittyvän kerroksen takia asia ei ole ollenkaan niin yksiselitteinen enää, koska käyttöjärjestelmän palveluita ajetaan nykyään user spacessa ja lisäksi kernelissä siiryttiin modulaarisuuteen.

      Periaatteessa tietty voidaan kutsua linuxin kerneliä esim modulaariseksi monoliittiseksi kerneliksi. Mutta mikään puhtaasti monoliittinen kerneli linuxin ydin ei enää ole ja linuxin kerneli nimenomaan on modulaarinen kerneli, johon voidaan ladata kernelimoduuleita ajonaikasiesti tarpeen mukaan minkä lisäksi niitä myös voidaan poistaa kernelistä. Tuo mahdollistaa linuxin kernelin käytön hyvinkin keveissä sulautetuissa järjestelmissä.

      T. miksuh

      • Modulit ovat olleet kernelissä jo versiosta 1.2 (1995) alkaen. Moduuleita voi poistaa muistista, kääntää uudestaan, päivittää sammuttamatta konetta. Mikä usein hyödyllistä kun vaikka näytönohjaimen ajurin voi päivittää sammuttamatta konetta. X pitää toki käynnistää uudestaan, mutta taustapalveluiden toimita ei häiriinny jos palveluita käynnissä.
        Kernelin voi toki kääntää myös monoiliittiseksi. Mitä kääntää moduleiksi ja mitä kerneliin sisälle on olemassa yksinkertaisia ns. nyrkkisääntöjä. Itse käännän kernelin niin, että initrd;tä ei tarvita käynnistyksessä. Tarpeettomat ajurit jätetään pois. Tärkeimmät tiedostojärjestelmät ja ajurit pitää kääntää kerneliin jos haluaa koneen käyntiin ilman initrd:tä. Vakaata kerneliä voi myös paikkailla jos omistaa laitteen jonka ajuria ei ole vielä virallisessa versiossa. Linux-kerneli kehittyy kovaa vauhtia ja uutta koodia tulee päivittäin. Koodia lienee yli 20 milj. riviä ja tuosta ei tosiaan kaikkea tarvitse kääntää. Ehkä jollain vivulla make kertoo montakoa rivä se on kääntänyt. Rasberry kääntää kerneliä reilut 6 tuntia. Tehokas nykykone keskusmuistissa muutaman minuutin. Peruskannettava reilun tunnin jos ei osaa optimoida käännösaikaa.

        Syteemi joka toimii Linux-ytimellä ei välttämättä vielä ole Unix yhteensopia. POSIX standardi olisi hyvä täyttää. Linux Standard Base eli LSB täyttää POSIX vaatimukset. LSB sisältää paljon muitakin standardeja. Systeemi joka täyttää LSB:n vaatimukset voidaan pitää Linux järjestelmänä.


    • Anonyymi

      Lyhyesti: Koettakaa jo vihdoin päättää, onko se android linuks vai ei.

      • Anonyymi

        Ei se ainakaan linuks ole.
        Android ohjelmat eivät toimi Linux-distroissa.


    • Anonyymi

      Joo kyllähän nykyään monelle kernelipalvelulle on user space rajapinta,. Eli käyttöjärjestelmäpalvelu on jaettu kernel space ja user space komponenttiin. NFS -palveluakin voi nykyään ajaa täysin user spacessa, siihen on tarvittavat paketit.

    • Anonyymi

      Kyllähän noissa kaupoissa on jaettu haittaohjelmia
      "Nyt ei mennyt putkeen Microsoft: Windows-sovelluskaupassa useita haittaohjelmia, poista nämä heti ......"
      17.2.2019
      Ei Microsoftkaan selviä puhtain paperein.

    • Anonyymi

      No voi jumalauta! Ensinnäkin kommentti johon vastasin väitti, että linux ei muka olisi modulaarinen, ihan varmasti on. Lisäksi kuten edellä sanoin linux ei ole monoliittinen siinä mielessä mitä se joskus oli. Lisäksi alkuperäinen kommentoija ilmeisesti kuvitteli, että monoliittinen ja modulaarinen on toisensa pois sulkevia asioita. Minä en missään kohta muuttanut mieltä ni, ainoastaan tarkensin kommenttiani.

      Sitäpaitsi kukahan kusipää se oikein alkoikaan nimittelyn? En minä ainakaan. Minua on täysin turha rittää syytellä. Kyllä se oli joku ihan muu joka ketjussa alkoi luupäänimittelyn jne.

      Sitäpaitsi sinun käytöksesi on kaikkea muuta kuin aikuismaista, sekä suorastaan kusipäistä. Oletko ehkä narsisti, joka näkee vika vain muissa muttei omissa kommenteissaan? Kyllä tuo sun käytöksesi on melkoisen tökeröä.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Voi hellan lettas. Tiedätkö mikä on luupää? Se ei ole "nimitys", vaan termi henkilölle (jolta sinäkin vaikutat), kuka jankkaa yhtä ja samaa virheellistä uskomustaan, vaikka _kaikki_ muut tietävät hänen olevan väärässä.

        Ja siitähän sitten suutuit kuin pikkukakara ja aloit väittämään oikeassa olleita keskusteiijoita kusipäiksi. Onnea ja menestystä vaan aikuisten maailmaan.


    • Anonyymi

      Heinäkuu 2019.
      Windows 87.48%
      Mac OS 9.71%
      Linux 2.18%
      Chrome OS 0.36%
      Unknown 0.26%
      BSD 0.01%

      Tarvitseeko muuta sanoa?

    • Anonyymi

      Älä nyt viitsi. Se Se ei ole mikään termi vaan silkkaa typerää nimittelyä. Ja jos joku alkaa nimittelemään toisia luupääksi jne niin sitten kyseisen ihmisen on ihan turha alkaa itkemään jos häntä sanotaan kusipääksi. Kyllä kyseinen ihminen voi sillon syyttää vain ja ainoastaan itseään. Mutta tietenkin niinhän se on, että narsistiset ihmiset ei näe mitään vikaa omassa käytöksessään, ainoastaan muiden käytöksessä.

      Ja kuten olen jo aiemmin sanonut niin hän jolle vastasin ei ollut oikeasssa ja hänen kommenttinsa oli harhaanjohtava.

      T. miksuh

    • Anonyymi

      Kyllä asia on niin, että jos joku alkaa nettikeskusteluissa nimittelemään toista, niin sitten on ihan turha itkeä jos saa samalla mitalla takaisin. Mitäs alkoi nimittelemään, saa syyttää ihan itseään. Kukaan ei pakota ketään nimittelemään ketään asiattomasti, se on oma valinta ja sitten on kyllä ihan turha itkeä jos joutuu itse saman kohteeksi. Eli kaikki paras on olla edes alottamatta, jos ei sitten kestä sitä että saa takaisin samalla mitalla.

      T. miksuh

      • Anonyymi

        Jos nimimerkki morkkaa toista nimimerkkiä niin heti ilmoitus ylläpidolle ja senjälkeen ilmoitus poliisille solvauksesta. Siitä se lähtee eteenpäoin ja solvaaja saa rangaistuksen ja kutsun käräjiölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos nimimerkki morkkaa toista nimimerkkiä niin heti ilmoitus ylläpidolle ja senjälkeen ilmoitus poliisille solvauksesta. Siitä se lähtee eteenpäoin ja solvaaja saa rangaistuksen ja kutsun käräjiölle.

        Anonyymi solvaa Anonyymia?


    • Anonyymi

      Älkää lähtekö ruokkimaan trolleja tällä palstalla. Apua aloittelijalle ja sodat - palstat joutuu jo nyt suodattamaan pois näkyvistä kun niistä esille nousee vain puhdasta roskaa sisältäviä mölöketjuja.

      Kun näette jonkun trollaavan täällä tai ubuntu - palstalla niin jättäkää trolli vastailemaan itselleen. Muuten olette avustamassa näidenkin palstojen pilaamista.

      • Anonyymi

        Oletko mielestäsi ylijumala vai miksi spämmäät melkein joka palstalla? Eikö ole muuta elämää kuin vahtia muiden kirjoittelua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko mielestäsi ylijumala vai miksi spämmäät melkein joka palstalla? Eikö ole muuta elämää kuin vahtia muiden kirjoittelua?

        Trollien kiusaaminen on minulla harrasteena. Yleensä ei vaadi kovin montaa muistutusta niin kirjoittajat ymmärtävät jättää vastaamatta sellaisiin viesteihin, joiden tarkoituksena on pilata keskustelua.

        Ikävää kannaltasi jos harrastukseni aiheuttaa sinulle närästystä. Joudut varmaan etsiytymään jollekin toiselle palstalle.


      • Trolli kiusaa trollia - mielenkiintoista, mutta kuulunee linuks-käyttäjien mielentilaan.


      • Anonyymi
        Windows_Herrasmiehet kirjoitti:

        Trolli kiusaa trollia - mielenkiintoista, mutta kuulunee linuks-käyttäjien mielentilaan.

        "Trolli kiusaa trollia - mielenkiintoista, mutta kuulunee linuks-käyttäjien mielentilaan.
        winukka-herranketku ei osaa kirjoittaa tuokaan, taitaa olla huono mielentila taas.


      • Anonyymi
        Windows_Herrasmiehet kirjoitti:

        Trolli kiusaa trollia - mielenkiintoista, mutta kuulunee linuks-käyttäjien mielentilaan.

        Linukskäyttäjät ovat vajaaälyisiä. Vastaavat henkiseltä tasoltaan korkeintaan parivuotiasta kakaraa.

        Ammattipiireissä linuksia kutsutaankin nimellä kakaraOS.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linukskäyttäjät ovat vajaaälyisiä. Vastaavat henkiseltä tasoltaan korkeintaan parivuotiasta kakaraa.

        Ammattipiireissä linuksia kutsutaankin nimellä kakaraOS.

        Älytön ammattitrolli saa tehdä mitä lystää. Tuo trolliporukka ainoa "ammattipiiri" minkä sinä tunnet.
        Mutta typerä kakara on typerä kunnes pääsee oikeisiin töihin, jos pääsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Linukskäyttäjät ovat vajaaälyisiä. Vastaavat henkiseltä tasoltaan korkeintaan parivuotiasta kakaraa.

        Ammattipiireissä linuksia kutsutaankin nimellä kakaraOS.

        Windowskäyttäjäthän niitä vajaaälyisiä ovat!


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Trolli kiusaa trollia - mielenkiintoista, mutta kuulunee linuks-käyttäjien mielentilaan.
        winukka-herranketku ei osaa kirjoittaa tuokaan, taitaa olla huono mielentila taas.

        Se oli pelkästään teitä linukshihhuleita varten kirjoitettu noin. Olemmehan nähneet jo teikäläisten lukuisat kirjoitusvirheet ja luetun ymmärtämisen vaikeuden, joten selvyyden vuoksi siinä oli väliviiva. Mutta taitaa sittenkin tehdä tiukkaa sen ymmärtämisen kanssa..........


      • Anonyymi

        Tuo oli kovin miedosti sanottu.......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli kovin miedosti sanottu.......

        Kyllä minun sinuakin on kai pakko ymmärtää jos
        "Mutta taitaa sittenkin tehdä tiukkaa sen ymmärtämisen kanssa.......... "
        noin pahasti hakkaa vastaan.

        Kannattaa muistaa että se kerran kuukaudessa tuleva "tililappu" voi myös olla "henkilökohtainen solvaus".


    • Anonyymi

      Trojanit ovat "suosittuja" nykyään mikäli uskomme F-secure Virusmappia.

    • Anonyymi

      Tuli linukseen virus! Poistan heti.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe