Uutisointi lottovoittajista haitallista?

Anonyymi

Satuin kaupassa käydessä huomaamaan että lehtien etuotsikot ovat täynnä jotain lottovoittajapornoa jälleen, ilmeisesti jotkut jossain päin suomea ovat sattumalta voittaneet jotain.

Uutisointi esittää voiton saaneet myönteisessä valossa, tämä on haitallista mm. rahapeliongelmaisille.

Palautusprosentti rahapeleissä on keskimäärin vähemmän kuin niihin investoidut rahat. (en tiedä ansaitseeko rahapeleihin laitettu summa edes tulla kutsutuksi investoinniksi, ehkä parempi termi olisi huonolaatuinen kallis viihde)

Jos joku olisi vuosikymmenien ajan vaikkapa ostanut osakkeita samalla rahalla kuin mitä jotkut ongelmapelaajat tuhlaavat peleihin, niin arvo-osuustilille olisi vuosien kuluessa kertynyt melkoinen "lottovoitto". Osakkeissa tai rahastoissa ei myöskään yleensä menetä kaikkea vaikka arvo putoaisikin.

Suotavampaa olisi antaa myönteistä julkisuutta pienyrittäjille jotka työllään ja riskillään tekevät jotain hyödyllistä ja luovat työpaikkoja.

Sinänsä minulla ei ole mitään lottovoittajia vastaan henkilöinä, toivottavasti lopettavat rahapelien pelaamisen nyt ja kuluttavat ainakin osan lähialueensa palveluihin ja tuotteisiin.

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.