Kertokaa hevosen ylläpidosta ja puoliylläpidosta

Anonyymi

Moi. Tyttäreni haluaisi ylläpito tai puoliylläpito hevosen ja hän on 14 ja ratsastanut lähelle 6 vuotta. Ollaan etsitty vuokrahevosta kauan mutta ei ole löytynyt. Itse en tiedä kauheasti hevosista ja mietin, että paljon se ylläpito maksaa. Ja mistä ylläpito hevosen löytää ja kertokaa mitä ylläpitoon kuuluu.

3

<50

  Vastaukset

  • Meillä on hevonen ylläpidossa ja maksaa se. Hevosesta ei makseta omistajalle, mutta tallipaikka maksaa (jossain saa alle 300€, jossain maksaa 1000€/kk), siihen saa heinät ja periaattessa ruuan, mutta yleensä kaikilla hevosilla on omia ruokiaan, kun tallin tarjoamat eväät on jotain perusrehua, lisäksi kaikenmaailman lisäravinteet ym., purkki maksaa 15-50€ ja meilläkin on kolmenlaista, kestää aina 3-4kk, sit pitää hommata uus purkki, kaikenmaailman rasvoja+voiteita+shampoota ym on hommattava, kengitys 70-100€ 6-7 viikon välein, vakuutus maksaa meillä n. 600€/v, mahdolliset ell-kulut (yks keikka voi maksaa esim.400€).

   Jos messiin saa varusteita, niin hyvä, mut jos ne pitää hommata, niin sairaan kallista... On ihan käsittämätöntä, miten varusteilla ihan höynäytetään ratsastusväkeä.
   Ja nuori tietysti haluaa koko ajan sitä sun tätä hepalleen...

   Jos on rahaa säästössä ja löytyy hyvä heppa ja fiksu omistaja, niin siinä saa kyllä tuta, mitä se omistaminen olisi eli olisiko ihan siihen.

   Vuokraaminen ja ratsastuskoulut on siitä kivoja, ettei tarvi murehtia, jos tulee sairastumisia eikä tarvi odotella ehkä kuukausiakin hevosen kuntoutumista. Siirtyy vaan toiseen hevoseen.

  • Mihin hevoseen kytketään nivelakseli?

  • Rahan lisäksi mietittävä miten jaksaa hoitaa!Siis eläintä hoidettava joka päivä!Ei lomia yms.Hylättyjä eläimiä muutenkin liikaa.Kyselkää ratsastus seuroilta neuvoja.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   146
   4481
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1176
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   213
   657