Kasvissyönti tekee sokeaksi

Teinipoika Britanniassa ja ranskalaismies sokeutuivat jäätyään vaille eläinperäistä ravintoa.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006226433.html

Kasvissyönnin autuudesta paasaavat kreationistit ovat siis kuin Raamatun sokeat, jotka toisiaan opastavat, ja molemmat lankeevat.

62

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihmisen ei pitäisi mennä korjaamaan sitä mikä ei ole rikki. Kun syö Jumalan luomaa prosessoimatonta ruokaa, niin hyvä tulee.

      • Tarkoitatko raakaa lihaa, metsämarjoja ja esimerkiksi pieniä ja happamia luonnonomenia?


      • Anonyymi

        Näen Jumalan kokkaamassa minulle yhä, olisikos aika lakata mun syömästä sieniä?

        Kysyn Jumalalta rukoillen, mitä sieniä saa syödä ja jos Hän ei kiellä ------syön.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Näen Jumalan kokkaamassa minulle yhä, olisikos aika lakata mun syömästä sieniä?

        Kysyn Jumalalta rukoillen, mitä sieniä saa syödä ja jos Hän ei kiellä ------syön.

        Kaikki ei voi syödä mitään sieniä.

        Tässä mennä viikolla löysin metsästä herkkutatteja (tunnen kyllä tvallisimmat ruokasienet ja muitakin), tein niistä kastikkeen, nautin kyljysten kanssa, ja hyvää oli, mutta tuli ripuli moneksi päivää. Hirveä ripuli.


      • Anonyymi
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        Tarkoitatko raakaa lihaa, metsämarjoja ja esimerkiksi pieniä ja happamia luonnonomenia?

        No esim. ns. valkoisten jauhojen prosessointi, missä jauhoista poistetaan lähes kaikki vitamiinit ja hivenaineet on ihan hölmöläisten touhua, ellei sitten ihmisten terveyttä haluta tuhota tahallaan ja näin saadaan myytyä kalliita synteettisiä lääkkeitä, mitä ihmiset joutuvat ottamaan loppuelämänsä, ne kun hoitavat vain oiretta eivätkä paranna sairautta. Oikeanlaisella ruokavaliolla taas saataisiin ihminen terveeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No esim. ns. valkoisten jauhojen prosessointi, missä jauhoista poistetaan lähes kaikki vitamiinit ja hivenaineet on ihan hölmöläisten touhua, ellei sitten ihmisten terveyttä haluta tuhota tahallaan ja näin saadaan myytyä kalliita synteettisiä lääkkeitä, mitä ihmiset joutuvat ottamaan loppuelämänsä, ne kun hoitavat vain oiretta eivätkä paranna sairautta. Oikeanlaisella ruokavaliolla taas saataisiin ihminen terveeksi.

        "Oikeanlaisella ruokavaliolla taas saataisiin ihminen terveeksi. "

        Melkoinen väite. Olet siis sitä mieltä, että esimerkiksi syöpä tai lapsuusiän diabetes parantuu ruokavaliolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Oikeanlaisella ruokavaliolla taas saataisiin ihminen terveeksi. "

        Melkoinen väite. Olet siis sitä mieltä, että esimerkiksi syöpä tai lapsuusiän diabetes parantuu ruokavaliolla.

        Ruokavaliolla ihminen pysyy terveempänä, uskon, että esim. syöpä on pääasiassa elintapasairaus samoin diabetes pysyy loitolla oikealla ruokavaliolla. Syöpä on lisääntynyt rajusti ja yhä nuoremmissa, historian aikana pahin syövän aiheuttaja oli varmaan alkoholi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokavaliolla ihminen pysyy terveempänä, uskon, että esim. syöpä on pääasiassa elintapasairaus samoin diabetes pysyy loitolla oikealla ruokavaliolla. Syöpä on lisääntynyt rajusti ja yhä nuoremmissa, historian aikana pahin syövän aiheuttaja oli varmaan alkoholi.

        Yksi selittävä tekijä syövän lisääntymisessä ovat varmaan ruokien lisäaineet, joista osa on hyvin kyseenalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokavaliolla ihminen pysyy terveempänä, uskon, että esim. syöpä on pääasiassa elintapasairaus samoin diabetes pysyy loitolla oikealla ruokavaliolla. Syöpä on lisääntynyt rajusti ja yhä nuoremmissa, historian aikana pahin syövän aiheuttaja oli varmaan alkoholi.

        Syövät eivät ole nuorilla lisääntyneet rajusti. Olen törmännyt väitteeseen ennenkin ja selvittänyt tilastot. Syöpätautien lisääntyminen johtuu suurimmalta osin ihmisten ikääntymisestä.
        Ympäristökuorma voi joissain tapauksissa lisätä syöpää, mutta toisaalta nykyään osataan jo välttää syöpää aiheuttavia aineita.

        Lapsuusiän diabetes ei hoidu ruokavaliolla, eikä edes aikuisiän läheskään kaikissa tapauksissa.

        Ravinnon lisäaineiden ja syövän välillä ei ole havaittu yhteyttä. Kerrohan, mikä ravinnossa hyväksytty lisäaine on "hyvin kyseenalainen". Jopa aikanaan paljon kohuttu natriumglutamaatti on aine, jota Japanissa käytetään pöytämausteena. Ja missähän mahtaakaan olla maailman pitkäikäisin väestö. Lisäksi sitä löytyy useista ravintoaineista luonnostaan.

        Wiki: "VTT:n akatemiaprofessori Kaisa Poutanen arvioi natriumglutamaatin olevan yhden eniten tutkituista elintarvikkeiden ainesosista. Sen ovat luokitelleet kaikkein turvallisimpien lisäaineiden joukkoon mm. YK:n ja WHO:n asiantuntijat"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syövät eivät ole nuorilla lisääntyneet rajusti. Olen törmännyt väitteeseen ennenkin ja selvittänyt tilastot. Syöpätautien lisääntyminen johtuu suurimmalta osin ihmisten ikääntymisestä.
        Ympäristökuorma voi joissain tapauksissa lisätä syöpää, mutta toisaalta nykyään osataan jo välttää syöpää aiheuttavia aineita.

        Lapsuusiän diabetes ei hoidu ruokavaliolla, eikä edes aikuisiän läheskään kaikissa tapauksissa.

        Ravinnon lisäaineiden ja syövän välillä ei ole havaittu yhteyttä. Kerrohan, mikä ravinnossa hyväksytty lisäaine on "hyvin kyseenalainen". Jopa aikanaan paljon kohuttu natriumglutamaatti on aine, jota Japanissa käytetään pöytämausteena. Ja missähän mahtaakaan olla maailman pitkäikäisin väestö. Lisäksi sitä löytyy useista ravintoaineista luonnostaan.

        Wiki: "VTT:n akatemiaprofessori Kaisa Poutanen arvioi natriumglutamaatin olevan yhden eniten tutkituista elintarvikkeiden ainesosista. Sen ovat luokitelleet kaikkein turvallisimpien lisäaineiden joukkoon mm. YK:n ja WHO:n asiantuntijat"

        Saahan sitä ummistaa silmänsä jos haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syövät eivät ole nuorilla lisääntyneet rajusti. Olen törmännyt väitteeseen ennenkin ja selvittänyt tilastot. Syöpätautien lisääntyminen johtuu suurimmalta osin ihmisten ikääntymisestä.
        Ympäristökuorma voi joissain tapauksissa lisätä syöpää, mutta toisaalta nykyään osataan jo välttää syöpää aiheuttavia aineita.

        Lapsuusiän diabetes ei hoidu ruokavaliolla, eikä edes aikuisiän läheskään kaikissa tapauksissa.

        Ravinnon lisäaineiden ja syövän välillä ei ole havaittu yhteyttä. Kerrohan, mikä ravinnossa hyväksytty lisäaine on "hyvin kyseenalainen". Jopa aikanaan paljon kohuttu natriumglutamaatti on aine, jota Japanissa käytetään pöytämausteena. Ja missähän mahtaakaan olla maailman pitkäikäisin väestö. Lisäksi sitä löytyy useista ravintoaineista luonnostaan.

        Wiki: "VTT:n akatemiaprofessori Kaisa Poutanen arvioi natriumglutamaatin olevan yhden eniten tutkituista elintarvikkeiden ainesosista. Sen ovat luokitelleet kaikkein turvallisimpien lisäaineiden joukkoon mm. YK:n ja WHO:n asiantuntijat"

        Mitenkäs nämä ns.valkoiset jauhot, mikä selitys sinulla on siihen, mitä järkeä siinä on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syövät eivät ole nuorilla lisääntyneet rajusti. Olen törmännyt väitteeseen ennenkin ja selvittänyt tilastot. Syöpätautien lisääntyminen johtuu suurimmalta osin ihmisten ikääntymisestä.
        Ympäristökuorma voi joissain tapauksissa lisätä syöpää, mutta toisaalta nykyään osataan jo välttää syöpää aiheuttavia aineita.

        Lapsuusiän diabetes ei hoidu ruokavaliolla, eikä edes aikuisiän läheskään kaikissa tapauksissa.

        Ravinnon lisäaineiden ja syövän välillä ei ole havaittu yhteyttä. Kerrohan, mikä ravinnossa hyväksytty lisäaine on "hyvin kyseenalainen". Jopa aikanaan paljon kohuttu natriumglutamaatti on aine, jota Japanissa käytetään pöytämausteena. Ja missähän mahtaakaan olla maailman pitkäikäisin väestö. Lisäksi sitä löytyy useista ravintoaineista luonnostaan.

        Wiki: "VTT:n akatemiaprofessori Kaisa Poutanen arvioi natriumglutamaatin olevan yhden eniten tutkituista elintarvikkeiden ainesosista. Sen ovat luokitelleet kaikkein turvallisimpien lisäaineiden joukkoon mm. YK:n ja WHO:n asiantuntijat"

        Lyhyt lainaus syöpien lisääntymisestä.

        Syöpätilasto:
        " Miesten syöpäilmaantuvuus on vuodesta 1968 kasvanut keskimäärin 0.4% vuodessa. Naisilla vastaavasti vuoden 1970 jälkeenon kasvu ollut voimakkaampaa, keskimäärin 1.0% vuodessa.Miehillä kuolleisuus on laskenut keskimäärin 1.6% vuodessa (vuodesta 1977) ja naisilla 0.9% (vuodesta 1992)."

        Kuolleisuus laskee jyrkemmin kuin ilmaantuvuus lisääntyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruokavaliolla ihminen pysyy terveempänä, uskon, että esim. syöpä on pääasiassa elintapasairaus samoin diabetes pysyy loitolla oikealla ruokavaliolla. Syöpä on lisääntynyt rajusti ja yhä nuoremmissa, historian aikana pahin syövän aiheuttaja oli varmaan alkoholi.

        Pohjoismaisesta syöpätilastosta voit tarkistaa syöpien yleisyyksien kehityksen monen kymmenen vuoden ajalta.

        Mm. vatsasyöpä on kovasti vähentynyt. Melanoomia taas enemmän kuin joskus aikaisemmin. Mutta noin yleensä syöpien määrä ei tilastojen mukaan ole kasvanut.

        http://www-dep.iarc.fr/NORDCAN/FI/frame.asp


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saahan sitä ummistaa silmänsä jos haluaa.

        Saahan sitä uskoa huuhaata, jos haluaa. Itse mieluummin tarkastan faktat.


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        https://www.iltamakasiini.fi/artikkeli/797005-janita-lukkarinen-ei-ole-yksin-nuorten-syovat-ovat-lisaantyneet-eika-syyta-tiedeta

        Tuollainen otsikko tältä aamulta, perustuneeko sitten tietoon vai mutuun.

        Lainaus artikkelista:
        "– Kun vuonna 2000 syöpään sairastuneita alle 41-vuotiaita suomalaisia oli vuositasolla noin 1 200, on luku nyt 1 400 eli on siellä selvä nousu, Pitkäniemi sanoo."

        Tuo 1400 perustuu ilmeisesti vuoden 2018 tilastoon. Syöpien lisääntyvyys on sinä aikana alle 41 vuotiailla ollut 0,9 % vuodessa. Onko se rajua lisääntymistä, taitaa olla määrittelykysymys.
        Verrataanpa aiemmin anonyymin postaamaan lainaukseen syöpätilastoista:
        "- Miesten syöpäilmaantuvuus on vuodesta 1968 kasvanut keskimäärin 0.4% vuodessa. "
        "- Naisilla vastaavasti vuoden 1970 jälkeenon kasvu ollut voimakkaampaa, keskimäärin 1.0% vuodessa."

        Syöpä lisääntyy, mutta ei sen rajummin kuin ennenkään eikä näköjään nuorissa juuri sen enempää kuin vanhemmillakaan.
        Ympäristökuormitus lienee yksi syy, vaikka varmuutta syystä ei artikkelin mukaan olekaan. On arveltu, että noin kolmasosa syövistä voitaisiin välttää oikeilla ravintotottumiksilla.

        Ja kuten anonyymi aikaisemmin totesi, syöpiin kuollaan yhä harvemmin.
        Linkittämästäsi artikkelista:
        "– Alle 41-vuotiaana sairastetun syövän ennuste on hyvä, jopa 87 prosenttia paranee, tilastojohtaja muistuttaa."

        Jokainen tapaus on valitettava, mutta mitään radikaalia muutosta ei syöpiin sairastumisessa viidenkymmenen vuoden aikana ole tapahtunut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No esim. ns. valkoisten jauhojen prosessointi, missä jauhoista poistetaan lähes kaikki vitamiinit ja hivenaineet on ihan hölmöläisten touhua, ellei sitten ihmisten terveyttä haluta tuhota tahallaan ja näin saadaan myytyä kalliita synteettisiä lääkkeitä, mitä ihmiset joutuvat ottamaan loppuelämänsä, ne kun hoitavat vain oiretta eivätkä paranna sairautta. Oikeanlaisella ruokavaliolla taas saataisiin ihminen terveeksi.

        Valkoisia vehnäjauhoja ei tietenkään kannattaisi syödä ollenkaan. Ainakaan jos on mieli olla lihomatta tai sitten on mieli olla lihomatta.

        Eihän niistä voi valmistaakaan muuta kuin kaakkua ja pullaa ja muuta turhaketta.


    • Rehellisyyden nimissä tuo ranskalaisilla ja sipseillä elänyt poika jäi paitsi aika paljosta muustakin kuin eläinproteiineista ja B12 vitamiinista. On helppo ymmärtää, että noin yksipuolinen dieetti on hengenvaarallinen.

      Mutta kasvissyöjille B12-vitamiini on ongelma. Sitä ei kasveista saa eikä mikään eläin sitä pysty itse tuottamaan. Märehtijät saavat B12-vitamiinin pötsinsä bakteereilta, mutta mistä saa esimerkiksi hevoset? En tiedä.

      Lihansyöjät saavat sen tietenkin syömästään lihasta ja "lihaksi" kelpaa hyönteiset, kala, kananmunat jne.

      • Anonyymi

        bi-2 vitamiini on Saatansta!


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Jotkut mikrobit tuottavat B 12 - vitamiinia.

        Artikkelissa on mainittu emmental-juuston valmistuksessa käytettävä Propionibacterium freudenreichii -bakteeri. Monien tuotetietojen mukaan emmentaalissa onkin enemmän B 12 -vitamiinia kuin muissa juustoissa.

        https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti

        "B12-vitamiinia saadaan luontaisesti vain eläintuotteista, mutta käymisprosessin eli fermentoinnin avulla sitä voidaan tuottaa luonnollisin keinoin esimerkiksi leipään tai jogurttityyppisiin elintarvikkeisiin."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Iho tuottaa D-vitaminia auringon valon vaikutuksesta, joten tilanne ei ole aivan niin paha.
        Aloituksen väite oli alle arvostelun.

        >>Aloituksen väite oli alle arvostelun. <<

        Eli sekö että pelkällä kasvisravinnolla sokeutuu? On FAKTAA, ei fiktiota.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut mikrobit tuottavat B 12 - vitamiinia.

        Artikkelissa on mainittu emmental-juuston valmistuksessa käytettävä Propionibacterium freudenreichii -bakteeri. Monien tuotetietojen mukaan emmentaalissa onkin enemmän B 12 -vitamiinia kuin muissa juustoissa.

        https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti

        "B12-vitamiinia saadaan luontaisesti vain eläintuotteista, mutta käymisprosessin eli fermentoinnin avulla sitä voidaan tuottaa luonnollisin keinoin esimerkiksi leipään tai jogurttityyppisiin elintarvikkeisiin."

        Mielenkiintoinen artikkeli. Nyt fermentoiduissa tuotteissa oluesta ruisleipään ja hapankaaliin ei ole B12-vitamiiniä ainakaan Finelin mukaan, mutta bakteerikannan muutoksella tilanne voidaan ilmeisesti muuttaa.

        Finelin mukaan Emmental-juustossa on B12-vitamiinia 2.0 µg/100g, kun rasvaisessa tuorejuustossa sitä on vain 0.2 µg, joten tuo Emmental-maitohappobakteerin B12-tuotantokyky kuulostaa uskottavalta siltäkin kannalta.

        Ilmeisesti kaikki "luomu" B12-vitamiini on mikrobiperäistä.
        Wikipedian mukaan: "B12:tä tuottavat vain tietyt bakteerit ja arkit aerobisesti tai anaerobisesti omiin tarpeisiinsa. Useimmat aitotumaiset, joihin myös ihmiset ja kaikki muut eläimet kuuluvat, eivät tuota B12:tä, mutta tarvitsevat sitä elääkseen."

        Niinpä minulle on mysteeri, mistä "puhtaat" kasvissyöjät, jotka eivät märehdi, saavat B12-vitamiininsa. Tällaisia ovat esimerkiksi hevoseläimet tai vaikka perhosen toukat, jotka syövät vain yhtä ainoaa kasvia. Hevoset voivat periaatteessa syödä vahingossa hyönteisiä, punkkeja, hämähäkkejä jne kasvisravinnon mukana? Ehkä B12-vitamiinia tuottavia suolistobakteereita voi olla muillakin kuin märehtijöillä, vaikka ihmisellä ei ole?

        Tätä vitamiiniahan ei tarvita paljoa, vaikka se on välttämätön. Olen pariin kertaan muissa keskusteluissa referoinut tutkimusta, jossa selvitettiin että intiassa tiukat kasvissyöjät jotka eivät syö edes maitotuotteita saavat riittävästi B12-vitamiinia intialaisen riisin seassa olevista hyönteisten munista ja muista hyönteisten osista. Tämä selvisi, kun tämän dietin noudattajia muutti Britanniaan ja heille alkoi tulla siellä B12-puutosoireita, joita heillä ei Intiassa asuessa ollut ja syyksi selvisi brittiläisissä kaupoissa olevan riisin liika hygienisyys. Torakanmunat riisissä tekevät siitä B12-lähteen.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mielenkiintoinen artikkeli. Nyt fermentoiduissa tuotteissa oluesta ruisleipään ja hapankaaliin ei ole B12-vitamiiniä ainakaan Finelin mukaan, mutta bakteerikannan muutoksella tilanne voidaan ilmeisesti muuttaa.

        Finelin mukaan Emmental-juustossa on B12-vitamiinia 2.0 µg/100g, kun rasvaisessa tuorejuustossa sitä on vain 0.2 µg, joten tuo Emmental-maitohappobakteerin B12-tuotantokyky kuulostaa uskottavalta siltäkin kannalta.

        Ilmeisesti kaikki "luomu" B12-vitamiini on mikrobiperäistä.
        Wikipedian mukaan: "B12:tä tuottavat vain tietyt bakteerit ja arkit aerobisesti tai anaerobisesti omiin tarpeisiinsa. Useimmat aitotumaiset, joihin myös ihmiset ja kaikki muut eläimet kuuluvat, eivät tuota B12:tä, mutta tarvitsevat sitä elääkseen."

        Niinpä minulle on mysteeri, mistä "puhtaat" kasvissyöjät, jotka eivät märehdi, saavat B12-vitamiininsa. Tällaisia ovat esimerkiksi hevoseläimet tai vaikka perhosen toukat, jotka syövät vain yhtä ainoaa kasvia. Hevoset voivat periaatteessa syödä vahingossa hyönteisiä, punkkeja, hämähäkkejä jne kasvisravinnon mukana? Ehkä B12-vitamiinia tuottavia suolistobakteereita voi olla muillakin kuin märehtijöillä, vaikka ihmisellä ei ole?

        Tätä vitamiiniahan ei tarvita paljoa, vaikka se on välttämätön. Olen pariin kertaan muissa keskusteluissa referoinut tutkimusta, jossa selvitettiin että intiassa tiukat kasvissyöjät jotka eivät syö edes maitotuotteita saavat riittävästi B12-vitamiinia intialaisen riisin seassa olevista hyönteisten munista ja muista hyönteisten osista. Tämä selvisi, kun tämän dietin noudattajia muutti Britanniaan ja heille alkoi tulla siellä B12-puutosoireita, joita heillä ei Intiassa asuessa ollut ja syyksi selvisi brittiläisissä kaupoissa olevan riisin liika hygienisyys. Torakanmunat riisissä tekevät siitä B12-lähteen.

        Valion juustojen tuotetiedoissa vitamiinipitoisuuksien ero näkyy:

        https://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-hyva-suomalainen-arki-juusto/?pakkaus=125-kg-pakkaus

        https://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-hyva-suomalainen-arki-emmental-2/?pakkaus=625-g-pussi

        Fermentoitujen ruokien ravintopitoisuudet kiinnostavat tutkijoita:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6567126/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Valion juustojen tuotetiedoissa vitamiinipitoisuuksien ero näkyy:

        https://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-hyva-suomalainen-arki-juusto/?pakkaus=125-kg-pakkaus

        https://www.valio.fi/tuotteet/juustot/valio-hyva-suomalainen-arki-emmental-2/?pakkaus=625-g-pussi

        Fermentoitujen ruokien ravintopitoisuudet kiinnostavat tutkijoita:

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6567126/

        Milenkiintoista. Päivittäisen B12-tarpeen tyydyttämiseen riittää 75g Emmental-juustoa. Yksi B12-vitamiinin erikoisuushan on, että se varastoituu tehokkaasti ja normaalia sekaravintoa syövällä ihmisellä on muutaman vuoden B12-varasto maksassaan.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Milenkiintoista. Päivittäisen B12-tarpeen tyydyttämiseen riittää 75g Emmental-juustoa. Yksi B12-vitamiinin erikoisuushan on, että se varastoituu tehokkaasti ja normaalia sekaravintoa syövällä ihmisellä on muutaman vuoden B12-varasto maksassaan.

        Juusto on tietysti eläinperäinen tuote eikä vegaani voi siihen koskea.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Juusto on tietysti eläinperäinen tuote eikä vegaani voi siihen koskea.

        Kehittelimme vuonna miekka ja kilpi työkaverin kanssa ruokalaan kävellessämme yltiöveganismin. Lähtökohta oli se, että kasveillakin on tunteet. Ne ovat, jos eivät aivan veljiämme, niin pikkuserkkuja ainakin. Tästä lähti ajatus yltiöveganismista. Silloin ei syödä eläin- eikä kasvikunnan tuotteita. Syödään sepeliä ja juodaan tislattua vettä. Myös valoravinto on tietenkin sallittua.

        https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/2e1da19fe997411ea49ce6f783c63365.gif


      • agnoskepo kirjoitti:

        Kehittelimme vuonna miekka ja kilpi työkaverin kanssa ruokalaan kävellessämme yltiöveganismin. Lähtökohta oli se, että kasveillakin on tunteet. Ne ovat, jos eivät aivan veljiämme, niin pikkuserkkuja ainakin. Tästä lähti ajatus yltiöveganismista. Silloin ei syödä eläin- eikä kasvikunnan tuotteita. Syödään sepeliä ja juodaan tislattua vettä. Myös valoravinto on tietenkin sallittua.

        https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/2e1da19fe997411ea49ce6f783c63365.gif

        Hävettääkö asialinjalta poikkeaminen? ...Vähän?
        No ei hävetä.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Juusto on tietysti eläinperäinen tuote eikä vegaani voi siihen koskea.

        Toki näin. Siksipä maitohappobakteeri jolla voi saada fermentoiduista kasvistuotteista voi saada "luomusti" B12-pitoisia voisi olla kaupallisesti menestyvä tuote.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Kehittelimme vuonna miekka ja kilpi työkaverin kanssa ruokalaan kävellessämme yltiöveganismin. Lähtökohta oli se, että kasveillakin on tunteet. Ne ovat, jos eivät aivan veljiämme, niin pikkuserkkuja ainakin. Tästä lähti ajatus yltiöveganismista. Silloin ei syödä eläin- eikä kasvikunnan tuotteita. Syödään sepeliä ja juodaan tislattua vettä. Myös valoravinto on tietenkin sallittua.

        https://hs.mediadelivery.fi/img/1920/2e1da19fe997411ea49ce6f783c63365.gif

        Marjojen ja hedelmien syöminen tuskin kuitenkaan "loukkaa kasvien tunteita". Nehän tuottavat hedelmät ja marjat syötäviksi. Mustikassakäyntihäpeää ei siis tarvitse herkkäsieluisenkaan tuntea.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Marjojen ja hedelmien syöminen tuskin kuitenkaan "loukkaa kasvien tunteita". Nehän tuottavat hedelmät ja marjat syötäviksi. Mustikassakäyntihäpeää ei siis tarvitse herkkäsieluisenkaan tuntea.

        Mustikkaa tuli yli 45 litraa tänä kesänä. Vadelma jäi suunnilleen viiteentoista, kun kuivuus vei sadon. Puolukka-aika on vasta alkamassa, mutta paikoitellen sitä tulee sentään kohtalaisesti.

        Kun kasviksista oli puhetta, niin tulin tänään tehneeksi ensimmäisen kerran makaronilaatikon härkiksestä ja herkkutatista. Koska tatti ei ole kasvi, kävin Fimesta tsekkaamassa sen B12 pitoisuuden, mutta oli vähemmän kuin 0.1 ug/ 100 g. Eli ei sen suhteen pelitä.

        Muonankuvausmassana siitä tuli kuitenkin jo ensi yrityksellä ihan kelvollista.


      • agnoskepo kirjoitti:

        Mustikkaa tuli yli 45 litraa tänä kesänä. Vadelma jäi suunnilleen viiteentoista, kun kuivuus vei sadon. Puolukka-aika on vasta alkamassa, mutta paikoitellen sitä tulee sentään kohtalaisesti.

        Kun kasviksista oli puhetta, niin tulin tänään tehneeksi ensimmäisen kerran makaronilaatikon härkiksestä ja herkkutatista. Koska tatti ei ole kasvi, kävin Fimesta tsekkaamassa sen B12 pitoisuuden, mutta oli vähemmän kuin 0.1 ug/ 100 g. Eli ei sen suhteen pelitä.

        Muonankuvausmassana siitä tuli kuitenkin jo ensi yrityksellä ihan kelvollista.

        Kunnioitettava keräilysaalis!

        Härkäpapu toimii todella hyvin valkuaislähteenä. Lisäksi esim kuivattu härkäpapurouhe säilyy kuivassa tilassa kuukausia ja se on kevyt kantaa esim vaeltaessa.

        Ilman eläinperäistä ravintoa ei käytännössä B12 vitamiinia saa. Ehkä uudet fermentointibakteerit muuttavat tilanteen, mutta ainakin toistaiseksi on näin. Toisaalta yhdestä reilusta annoksesta paistettuja silakoita saa viikon B12-vitamiinit, joten ei lihaa tarvitse kamalia määriä tämän takia ahmia.


      • Anonyymi

      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        Toki näin. Siksipä maitohappobakteeri jolla voi saada fermentoiduista kasvistuotteista voi saada "luomusti" B12-pitoisia voisi olla kaupallisesti menestyvä tuote.

        Eikö hapankaali ole sellainen ja ikivanha, ja kaupasta saa halvalla?

        Venäläisiä suolakurkkuja olen myös ostanut, niissäkin mainitaan maitohappokäyminen, sitäpaitsi se on parempia kuin mitkään imelät sokerisuolakurkut.


      • kekek-kekek kirjoitti:

        Eikö hapankaali ole sellainen ja ikivanha, ja kaupasta saa halvalla?

        Venäläisiä suolakurkkuja olen myös ostanut, niissäkin mainitaan maitohappokäyminen, sitäpaitsi se on parempia kuin mitkään imelät sokerisuolakurkut.

        Kyllä, mutta nykyään yleisesti kasvien maitohappokäymisessä käytettävät bakteerit eivät tuota B12-vitamiinia.


    • Ihminen ei pärjäää enää pelkillä kasviksilla, koska

      1. Ihminen on jo kokenut niin paljon geneettistä rappeutumista, että metaboliset järjestelmämme eivät kykene hyödyntämään kasvipohjaista ravintoa tehokkaasti.

      2. Jalostetut kasvit ovat geneettisesti jo niin köyhiä, etteivät ne sisällä kaikkia ihmisen tarvitsemia yhdisteitä, vitamiineja ja mineraaleja.

      • 1. Sinulla ei taaskaan ole mitään tieteellistä näyttöä väitteellesi.
        2. Sinulla ei taaskaan ole mitään tieteellistä näyttöä väitteellesi.

        3. Mitkään kasvit eivät sisällä kaikkia ihmisen tarvitsemia yhdisteitä.
        4. Jalostetut kasvit ovat monta kertaa paljon ravinteikkaampia kuin niiden villit kantamuodot, jotka ovat usein syötäväksi kelpaamattomia.



      • Kilgore.Trout

        Ilmeisesti mikään eläin ei pysty tuottamaan B12-vitamiinia eikä sitä tuota yksikään kasvi tai sieni. Vaikka se on kaikille eläimille välttämätön, niin mikään epigenetiikka ei ole taikonut millekkään eläimelle B12-tuotantokykyä. Vain jotkut bakteerit ja arkit pystyvät tuottamaan B12:ta.

        Se, että kaikki eläimet tarvitsevat tätä vitamiinia, mutta eivät pysty sitä tuottamaan kertoo tietenkin ensinnäkin sitä, että kaikilla eläimillä on yhteinen kantamuoto jolta ne ovat perineet sekä B12-tarpeen että kyvyttömyyden tuottaa sitä. Toiseksi se viittaa myös siihen, että kasvit eivät ole olleet eläinten yhteisten kantamuotojen ravintoa, vaan ravintoon on vähintään kuulunut mikrobeja ellei se ole koostunut etupäässä niistä. Nykyäänhän esimerkiksi monet madot ja yksinkertaisimmat monisoluiset syövät hajoavaa orgaanista ainetta, joka on käytännössä paljolti bakteerimassaa.

        Hesarissa oli pari päivää sitten tätä sivuava juttu:
        https://www.hs.fi/tiede/art-2000006226407.html


    • Luonnollisestikin veganismi kuuluu samaan sarjaan hömppäoppeja kuin kreationismi ja homeopatia.

    • Anonyymi

      Luther sanoi:
      1) ihminen on sitä mitä hän syö
      2) syön joka päivä lusikallisen omaa paskaani

    • Tuo aloituksen linkkinä oleva juttuhan on sikäli otsikoitu väärin, että siinä mainittujen henkilöiden vaivoja ei aiheuttanut ns. roskaruoka, vaan ravitsemuksen laiminlyönti.

      Roskaruokana pidetyt hampurilaiset, pizzat ja kebapit on sinänsä yhtä ruokaa kuin mikä muukin ruoka. Annosten mukana tulee salaattikin.

      Yksi tuttava kertoi miten hänen tuttavansa oli joskus pitkän ajan syönyt vain purkkihernekeittoa niin oli tullut yhdenlainen panssarivaununäkö, eli oli nähnyt maailman vain kapeana vaakasuorana kaistaleena kummallakin silmällä.

    • Anonyymi

      valhetta koko postaus, kyse on roskaruoan syönnistä, ei kasvissyönnistä. miksi teet näin, etkö ymmärrä että joku voi saada paljonkin apua kasvisruokavaliosta?

      • Aloituksen linkin jutussa kuvailtu ranskalaismies oli nimenomaan vegaani eli kasvissyöjä.


      • Anonyymi
        kekek-kekek kirjoitti:

        Aloituksen linkin jutussa kuvailtu ranskalaismies oli nimenomaan vegaani eli kasvissyöjä.

        Vegetaristi ja vegaani ovat eri asioita.


    • Anonyymi

      Sama juttu. Kasvikset ovat olleet haitallisia näölle. A vitamiinin kanssa olla tarkka, esim. suositeltu annos A vitamiinia tulee 100 g porkkana päivässä, muuten heikentää näköä. C vitamiini myös. Raudan puute itsellä, ferriinilisä on auttanut, jota myös verestä saa parhaiten.
      Juu, valtion stalkkerit työssä, ei saa kirjoittaa rauhassa tekstiä oikein, laittavat omia kirjaimiaan ja numeroita. Muuttavat myös tekstiä kun on lähettänyt viestin. Buuu! Ihmisoikeudet ovat vain pelkkää teatteria.

      • Anonyymi

        Liika rasvaisen lihan syönti on haitallista ainakin ulkonäölle. On siitä ilmeisesti muutakin haittaa.
        Ruoka on asia, jonka suhteen kannattaa fanatismi unohtaa. Monipuolisesti vähän kaikkea oma energiakulutus huomioiden. Kasvispainotteisella ruokavaliolla voi toki syödä vähän enemmän ilman vatsan kohdalla tapahtuvaa pituuskasvua. Myös useiden suojaravintoaineiden saanti on turvatumpaa, mutta kyllä minulla on muutakin lihaa aamupalasämpylällä kuin ylähuuli.


      • Anonyymi

        Korjaan, rautalisää tarkoitin. Ferriini (ferritiini) arvon voi mitata verestä, hemoglobiini ei ole sama asia.
        Lihan syöminen ei laihdututa myöskään minua. Eikä kypsennetyt kasvikset. Syön kasvikset raakana. Kaikille ei sovi yksi ja sama ruokavalio, ollaan yksilöitä myös ruuan syömisen suhteen.


      • Itse asiassa porkkanassa ei ole juurikaan varsinaista A-vitamiinia, vaan sen esiasteita karotenoideja, jotka elimistö osaa muuttaa A-vitamiiniksi. Kasvien karotenoideja nautittaessa ei ole samanlaista A-vitamiinin yliannostuksen vaaraa kuin eläinkunnan tuotteita (varsinkin maksaa) syödessä, vaikka A-vitamiinin saannin kannalta karotenoidit vastaavat A-vitamiinia. Porkkanaa voi rauhassa syödä.

        A-vitamiini on rasvaliukoinen ja varastoituu rasvakudokseen, mutta C-vitamiini on vesiliukoinen eikä varastoidu eikä siitä tule helposti yliannostusoireita. Ylimääräisen C-vitamiinin ihminen virtsaa saman tien ja C-vitamiini happamoittaa virtsaa, josta voi olla esim virtsateiden tulehduksen torjunnassa apua. Toki jos C-vitamiinia ihan tolkuttomasti vetelee (>>1g / vuorokausi) niin siitä saattaa tulla ripulia.


    • Sanamagiakin jyllää ruoka-alalla. Liha -sanasta tulee mieleen lihavuus, vaikka tosiasiassa liha ei lihota.

      Sumopainijatkin paksuntaa itsensä riisillä.

      Kenelle hyvänsä paksukaiselle riittää laihtumiseen että heittää ravinnostaan tärkkelyksen pois. Karkkia voi siis syödä!

      • Itse asiassa laihduttamiseen pätee yksi ainoa sääntö. Kuluta enemmän kuin syöt.
        Ravinto-opillisesti "tyhjä" tärkkelys ja muutkin ylimääräiset sokerit kannattaa laihuttajan jättää jo senkin takia pois, että kaloreiden vähetessä saisi riittävät suojaravintoaineet.


    • Anonyymi

      Yksi vaarallisimmista kasvisruoista on öylätit. Jo muutaman öylätin nauttimisen on todettu alentavan pysyvästi älykkyyttä ja todellisuudentajua jopa kymmeniä prosentteja. Vaarallisuutensa puolesta eines on täysin rinnastettavissa valkoiseen kärpässieneen.

      • Öylätti on käytännössä puhdasta tärkkelystä, eikä näin muodoin edes voi muuntua kenenkään lihaksi, enintään läskiksi.


    • Anonyymi

      Intiassa on satoja miljoonia vegaania.
      Trakooma ei kysy ruokavaliota.

      Taitaa olla enemmän sokeita länsimaissa sokeritaudin yleisyyden vuoksi.

      Muoto 2 taas johtuu usein ruokailutottumuksista

      • Intiassa on hyvin vähän vegaaneja. Suuri osa intialaisista kasvissyöjistä käyttää esimerkiksi yleisesti voita kasvien kypsentämisessä. He käyttävät myös jugurtti-pohjaisia kastikkeita jne.

        Lisäksi kuten ylempänä olevassa kommentissa kerroin, niin intialainen riisi sisältää mm. torakan munia ja hyönteisten osia niin paljon että jo pelkän paikallisen riisin syönnillä voi välttää B12-vitamiinin puutoksen. B12-vitamiiniahan ihminen ei tarvitse kuin keskimäärin pari mikrogrammaa päivässä. Joten Intiassa "vegaani", joka ei käytä edes maitotuotteita, voi olla tietämättään sekaravinnon syöjä.


      • Anonyymi

        https://www.google.com/search?q=vitamin b12 in soil


        Joidenkin oletusten mukaan pelkästään kasviksia syövien intialaisten B12 saanti (tai ainakin saannin osa) perustuu huonosti pestyihin juureksiin ja muihin kasviksiin, joissa on jäämiä maahan, multaan, siirtyneestä maan bakteereiden syntetisoimasta vitamiinista.


      • Anonyymi

        Eikö kukaan tiedä että kaikki olennot jotka syövät raakaa kasvisruokaa ja joilla on maitohappobakteereja suolistossaan, valmistavat B12-vitamiinia.
        Pelkkä vihannesten maitohappokäyminen tuottaa B12-vitamiinia.

        Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kukaan tiedä että kaikki olennot jotka syövät raakaa kasvisruokaa ja joilla on maitohappobakteereja suolistossaan, valmistavat B12-vitamiinia.
        Pelkkä vihannesten maitohappokäyminen tuottaa B12-vitamiinia.

        Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia.

        Voitko laittaa linkin tutkimukseen, josta tietosi on peräisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kukaan tiedä että kaikki olennot jotka syövät raakaa kasvisruokaa ja joilla on maitohappobakteereja suolistossaan, valmistavat B12-vitamiinia.
        Pelkkä vihannesten maitohappokäyminen tuottaa B12-vitamiinia.

        Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia.

        Vegaaniliitto:
        "B12-vitamiini eli kobalamiini syntetisoituu tiettyjen bakteerien toimesta eläinten ruoansulatuskanavassa, josta se siirtyy edelleen eläinten kudoksiin (1). Ihmiskehossa näin ei kuitenkaan tapahdu. B12-vitamiinia esiintyykin luontaisesti merkittäviä määriä vain eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa, ja tämän vuoksi vegaanien tulee käyttää sitä säännöllisesti ravintolisänä. "

        YLE:
        "B12-vitamiinia on lisätty moniin vegaaniruokavalioon sopiviin elintarvikkeisiin. Täydennetyissä elintarvikkeissa ja ravintolisissä esiintyvä B12-vitamiini on aina mikrobien tuottamaa, eli sitä ei ole eristetty lihasta tai muista eläinkunnan tuotteista ja sopii siis vegaaneille. Kasvisperäisestä ruoasta B12-vitamiinia ei saa."


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kukaan tiedä että kaikki olennot jotka syövät raakaa kasvisruokaa ja joilla on maitohappobakteereja suolistossaan, valmistavat B12-vitamiinia.
        Pelkkä vihannesten maitohappokäyminen tuottaa B12-vitamiinia.

        Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia.

        Tuo ei ole totta. Ihminen tarvitsee B12-vitamiinipitoista ravintoa.

        Tosin B12 on parhaiten varastoituvia vitamiineja, joten sitä ei tarvitse päivittäin tai edes joka kuukausi, jos B12-varastot ovat kunnossa. Sekasyöjällä on helposti parin vuoden B12-tarpeen verran tätä vitamiinia varastoituna maksassaan.

        Lihaa ei tarvitse mässäillä saadakseen tarpeeksi B12 vitamiinia. Yksi reilu ateria paistettuja silakoita kattaa B12-tarpeen yli viikoksi. Toisaalta esimerkiksi makkarat eivät ole kovin hyviä B12-lähteitä (paitsi tietenkin maksamakkara).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö kukaan tiedä että kaikki olennot jotka syövät raakaa kasvisruokaa ja joilla on maitohappobakteereja suolistossaan, valmistavat B12-vitamiinia.
        Pelkkä vihannesten maitohappokäyminen tuottaa B12-vitamiinia.

        Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia.

        >>Eläinruokaa syövillä on yleensä mädättäjäbakteereja suolisto täynnä. Siksi he tarvitsevat lisävitamiinia. <<

        Kyllä se mätä haisisi, jos tuollaista olisi, ei kissoja naiset pussailisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1825
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1437
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1242
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1237
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1115
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1017
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      953
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      40
      860
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      195
      854
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      828
    Aihe