Ettekö te osaa rukoilla oikein?

Kun tarkastelee lähimenneisyyttä on helppo olla Jari Tervon kanssa samaa mieltä siitä että sitä mukaan kun eduskunta tai kirkko itsessään on hyväksynyt kristillisten vastustamia (laki)uudistuksia, niin sitä mukaan yhteiskunta on muuttunut paremmaksi paikaksi elää.

Kuitenkin aina kun näitä normaaliin elämänmenoon liittyviä uudistuksia on tehty, niin krisseleiden ja heitä lähellä olevien keskuudessa on herännyt hirveä poru. Sen seurauksena on järjestetty useimpia rukouskokouksia ja yritetty näin vaikuttaa asoiden kulkuun. Turhaan.

Kaikkein pisimmälle meni varmaan Mika Niikko joka homolain käsittelyn yhteydessä kyseli Timo Soinin ja Juha Sipilän jumalanpelon perään ihan eduskunnan puhujapöntöstä. Turhaan. Lakia ei muutettu. Ei edes eduskunnan eteen kokoontunut rukoiluporukka voinut asialle mitään.

Mitä muita vastaavia lähihistoriasta löytyy joita krisselit ovat vastustaneet ja joita rukouksilla on yritetty saada kumoon? Samalla on vakuutettu että päätös johtaa Suomen tuhoon ja turmioon. No ainakin nämä tulevat mieleen:

1) Keskioluen vapauttaminen vähittäismyyntiin
2) Naispappeuden salliminen
3) Homouden sairausluokituksen poistaminen
4) Homouden poistaminen rikosluokitukseksesta
5) Naisen oikeus säilyttää oma nimi avioliitossa
6) Homoliittojen salliminen

Näiden hyväksyminen on ollut aikanaan funduille hirvittävä riippakivi. On puhuttu ja kirjoitettu tulenpalavia tekstejä ja samalla on uhkailtu helvetillä. Plus että on rukoiltu, rukoiltu, rukoiltu ja taas kerran rukoiltu. Turhaan.

Nyt pitää kysyä että ettekö te fundut osaa rukoilla oikein, kun tämä teidän aktiivinen rukoustyö ei näytä tuottavan tulosta? Miksi se jumalanne ei ole puuttunut mahtikäskyllä näihin hommiin teidän toivomallanne tavalla? Ettekö te siis osaa todellaakaan rukoilla oikein....

Tai kertokaapa nyt edes yksi ISO juttu, jossa teidän kollektiivinen rukoilunne olisi tuottanut tulosta? Missä te katsotte siis kimpparukoilunne tuottaneen tulosta? Mikä laki tai missä tapahtumassa te olette saaneet jumalaltanne kolletiivisesti apua?
5
Ilmoita


77 Vastausta

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.


Käänny islaminuskoon ja muuta pois maasta! Saudi-Arabia on sinua varten!
2 VASTAUSTA:
Ai sinäkö et sitten parempaa kommenttia keskinyt? No kuule näin ateistina minulle kelpaa oikein hyvin maa nimeltä Suomi. Mutta sinähän voit ottaa suunnaksi Saudi-Arabian kun kuitenkin näemmä kaipaat diktatuurihallintoa ja vastaavaa leikkikehää.

Ainakin tuosta sinun kirjoituksestasi voi päätellä että et pidä aloituksesta jonka tein. Haluat siis kieltää sananvapauden, vaikka itse asiassa minä vain kokosin sattuneita faktoja yhteen. Kaikki nuo asiat ovat totta ja todella tapahtuneet.

Mutta nythän te voitte te fundut yhdessä rukoilla siltä jumalaltanne että minut karkoitetaan pois maasta. Katsotaan sitten toimiiko onko teidän pääpomo samaa mieltä teidän kanssanne. Epäilen vahvasti...
Mutta, mutta eikös kristityillekin löydy tästä maasta hengellisiä atleettikulubeja kuten Luther-säätiö, Paavalin synodi ja VL.
Luusisin, että sieltä sitä puuttuvaa poweria löytyy.
+Lisää kommentti
Miten niin? Kaikkihan menee juuri niinkuin Jumalan sana ennustaakin! Toki me saarnaamme syntiä vastaan mutta ei meillä ole täällä pysyvää kaupunkia. Saamme sellaisen kerran taivaallisessa kodissa, oikeassa isänmaassamme. Siellä ie ole mitään noista mitkä luettelit!
2 VASTAUSTA:
Toteutuuko siellä myös täydellinen ekumenia? Siellä ovat siis kaikki oikeat kristityt ja vanhurskaat.
Vai niin. No mitä sinä sitten täällä "riekut" päivästä toiseen haukkumassa homoja ja muita "hirvityksiäsi"? Sinähän toimit näin jumalasi suunnitelmaa vastaan.

Plus että sinulta jäi kokonaan kertomatta se, että miten teidän uskovien joku kollektiivinen rukous on joskus tuottanut tulosta? Siis miten te olette saaneet esim jossain lakikysymyksessä jumalan puolellenne ja olette torpenneet "syntisen" lain syntymisen?

On helppo kuvitella, että jos homolaki ei olisi mennyt läpi, niin kaikki palstan fundut olisivat kilvan kiittäneet jumalaa tapahtuneesta. Mutta kun näin ei käynytkään, niin miksi teistä ei yksikään nyt "syyttänyt" jumalaanne tapahtuneesta?

Ja mitä tulee siihen "taivaaseen",niin kerroppas mitäs siellä tehdään?
Eli jos kerran ikuisuus vietetään taivaassa, niin mitä siellä siellä sitten oikein tehdään päivästä päivää? Vuodesta toiseen? Ikuisuudesta toiseen?

Voitko joku kertoa? Tehdäänkö siellä työtä? Mitä siellä syödään? Minkä ikäisiä ihmiset taivaassa ovat? Miten juhlitaan? Miten pukeudutaan? Onko siellä yötä / päivää? Miten ja kenen kanssa asutaan?
+Lisää kommentti
Jäi vielä pois

7) Kauppojen sunnuntai aukiolot
8) Pääsiäisen tanssikielto
1 VASTAUS:
Historiaa.
Ns. rukouslauantait pois ja lauantaina ei saanut tanssia, tosin entiedä saiko tanhuata tai tanssia horaa.
Kirkottaminen oli vielä 1800 luvulla käytössä (synnyttäneet naiset)
Jumalan pilkkalaki.
+Lisää kommentti
Hyvin näyttää Jumalan tahto toteutuvan. Suuri eksytys etenee kirkossa ja luopumus rehottaa.
Pyhät pyhittyy ja saastaiset saastuu.
Me uskovat katselemme Jumalan ennustusten toteutumista ja tiedämme jo mitä seuraavaksikin tapahtuu.
22 VASTAUSTA:
No kerro toki mitä tapahtuu? Ja jos kerran tiedätte mitä tapahtuu, niin miksi ihmeessä yritätterukoilulla estää jumalanne suunnitelman toteutumista?
Anonyymi kirjoitti:
No kerro toki mitä tapahtuu? Ja jos kerran tiedätte mitä tapahtuu, niin miksi ihmeessä yritätterukoilulla estää jumalanne suunnitelman toteutumista?
Lue aloitus jos et muuten tiedä. Me julistamme evankeliumia ja hakuamme herättää ihmisiä joutumasta kadotukseen tuon eksytyksen mukana.
Anonyymi kirjoitti:
Lue aloitus jos et muuten tiedä. Me julistamme evankeliumia ja hakuamme herättää ihmisiä joutumasta kadotukseen tuon eksytyksen mukana.
Höpö höpö. Nuo rukoukset on suunnattu jumalallenne eikä ihmisille. Ette te pyytäneet ihmisiltä että homolaki ei toteutuisi. Ette te pyytäneet ihmisiltä että naista ei saa päästää papiksi vaan jumalaltanne. Ette te pyytäneet ihmisiltä että homous ei ole enää rikos vaan jumalaltanne. Kiellätkö sinä nämä seikat?
Anonyymi kirjoitti:
Höpö höpö. Nuo rukoukset on suunnattu jumalallenne eikä ihmisille. Ette te pyytäneet ihmisiltä että homolaki ei toteutuisi. Ette te pyytäneet ihmisiltä että naista ei saa päästää papiksi vaan jumalaltanne. Ette te pyytäneet ihmisiltä että homous ei ole enää rikos vaan jumalaltanne. Kiellätkö sinä nämä seikat?
Tottakai Jumalalle. Mitä sinä sitä kitiset?
Anonyymi kirjoitti:
Tottakai Jumalalle. Mitä sinä sitä kitiset?
No miksi ne eivät sitten ole toteutuneet? Ettekö te tosiaan osaa rukoilla oiken kun mikään noista ei ole napannut? Kuten aikaisemmin jo sanoin, jos homolaki ei olisi mennyt läpi, niin kaikki palstan fundut olisivat kilvan kiittäneet jumalaa tapahtuneesta. Mutta kun näin ei käynytkään, niin miksi teistä ei yksikään nyt "syyttänyt" jumalaanne tapahtuneesta?

Edelleen odotan myös vastausta siihen, että miten teidän uskovien joku kollektiivinen rukous on olisi joskus tuottanut tulosta? Siis miten te olette saaneet esim jossain lakikysymyksessä tai jossain muussa suuressa asiassa jumalan puolellenne ja olette torpenneet "syntisen" lain / asian syntymisen/muuttumisen?
<< Kaikkihan menee juuri niinkuin Jumalan sana ennustaakin! Toki me saarnaamme syntiä vastaan<<

Sekä:

<<Hyvin näyttää Jumalan tahto toteutuvan. Suuri eksytys etenee kirkossa ja luopumus rehottaa.
Pyhät pyhittyy ja saastaiset saastuu.<<

Te olette kaksinaismoralisteja - teidän opissanne lukee, että te uudestisyntymän jälkeen palvelette synninlakia ja teidän ihmiskäsitys on pelkää pahuutta, jota teette luonnostanne ja Jumala esiintyy teidän uskonnossa valapuvussa, koska Pietari on paljastanut jo 2000 vuotta sitten, että oppinne onkin itse Saatanan, Luciferin seuraamista.

Tuolla on tämä ihmiskäsitys nähtävissä Lutherilta ja Paavalilta:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16015946/mita-mielta-olette-lutherin-ja-paavalin-ihmiskasityksesta

Vastaapa tuonne teostasi.
Me uskovat katselemme Jumalan ennustusten toteutumista ja tiedämme jo mitä seuraavaksikin tapahtuu.
Lainaus meni väärin. Tämä kuului myös uskovaisen paatokseen, kun hän koittaa ylvästellä katteettomalla ylemmyyden tunteellaan.

<<Me uskovat katselemme Jumalan ennustusten toteutumista ja tiedämme jo mitä seuraavaksikin tapahtuu.<<
Luther:'' Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON... Uudestisyntynyt sitä vastoin yhtyy sisällisen ihmisen puolesta ilolla Jumalan lakiin, mutta havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA''

Tässä vielä tiivistettynä tuo Lutherin oppi Paavalilta otettuna. Te pidätetty yksinoikeuden pahuuteen, jonka te laitatte Jumalan piikkiin, joka todellisuudessa on suoraan saatanasta.
Nämä hurskaat paskiaiset ovat pahuuden esikuvia oppinsa mukaan, eivät hyvyyden. Ja sehän täällä näkyykin.
Ja te ateistit käytte täysin väärästä päästä kiinni tähän koko uskontoasiaan, kun teidänkin kuvitelmissanne heidän pitäisi olla hyvyyden esikuvia.

Olette tippuneet täydelliseen harhaan tietämättä mitään totuuksista - pelaatte vain heidän pahuuden peliä juuri heidän ehdoillaan kyselemällä muka heidän Jumalansa olemassaolosta todisteita ja yrittämällä väittää kaiken maaiman hyvyyksien kuuluvan heille, mitä ei heidän opissaan ole edes.

Te olette yhdessä heidän kanssa sabotoimassa samaa hyvyyden olemista ja todellisen taivaallisen Isän olemista sekä Jeesuksen moraalisia ja eettisiä opetuksia mitättömiksi, kun kuvittelette, että heillä on jotakin tekemistä niiden kanssa vain koska he käyttävät oppinsa yhteydessä nimeä Jeesus.

Mikä on kun ei mene ymmärrys kalloon, ettei heidän oppi-isänsä todellakaan ole mikään Jeesuksen puhuma taivaallinen Isä, vielä vähemmän Jeesus, vaan itse pahuus alimmasta kattilasta.
Osaatteko te ateistit lukea? Entä ymmärryksen kanssa? Tässä edelleenkin heidän oppi-isänsä tekemää virallista kristinuskoa ja luterilaisuutta oppikirjoista:

Luther:'' Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON... Uudestisyntynyt sitä vastoin yhtyy sisällisen ihmisen puolesta ilolla Jumalan lakiin, mutta havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA''

Kuulostaako tämä teidän korvissanne pyhälltä ja hyvältä?
Ja tällaisilta ihmisiltä, hartailta luterilaisilta, te kysytte, että miksi ihmeessä he vainoavat rakkautta, miksi he eivät hyväksy sitä ja vainoavat homoseksuaalien avioliittooikeutta ja näkevät siinäkin pelkkää fyysistä himoa?! Mitä muuta he voivat edes nähdä?!
Anonyymi kirjoitti:
No miksi ne eivät sitten ole toteutuneet? Ettekö te tosiaan osaa rukoilla oiken kun mikään noista ei ole napannut? Kuten aikaisemmin jo sanoin, jos homolaki ei olisi mennyt läpi, niin kaikki palstan fundut olisivat kilvan kiittäneet jumalaa tapahtuneesta. Mutta kun näin ei käynytkään, niin miksi teistä ei yksikään nyt "syyttänyt" jumalaanne tapahtuneesta?

Edelleen odotan myös vastausta siihen, että miten teidän uskovien joku kollektiivinen rukous on olisi joskus tuottanut tulosta? Siis miten te olette saaneet esim jossain lakikysymyksessä tai jossain muussa suuressa asiassa jumalan puolellenne ja olette torpenneet "syntisen" lain / asian syntymisen/muuttumisen?
Olkaa nyt helkkari onnellisia, etteivät heidän 'rukouksensa' tuota tulosta - tai me kaikki olisimme jo helvetissä.

Onko siis mikään ihme, että - se ihan oikea Jumala (siis tämän uskovaisuuden pelikentän mukaan) - karkoitti ihmisen paratiisista, kun tämä tuli tietämään hyvän ja pahan, ettei ihminen saa yliluonnollisia voimia (elämän puun suojaus) käyttöönsä ennen kuin on voittanut alhaiset tunteensa.

Jeesuksen opetukset perustuvat juuri ainoastaan ja vain alhaisten tunteiden voittamiseen, joita tässä uskonnon oppinormistossa vain entisestään ruokitaan, ja pelkät nimet Jumala ja Jeesus eivät tee tästä mitään hyvää ja pyhää.
Ja sen mitä kirjoitan - tulee todistetuksi juuri sillä, että yksikään heidän rukous ei toimi, eikä yhtäkään ihmeparanemista ole tapahtunut heidän parannuskokouksissaan.

Heillä ei ole minkäänlaista yhteyttä todellisuudessa Jeesuksen puhumaan ihmeidentekemiseen tai voimaan tässä meidän taivasten valtakunnan kentässä (tietoisuuden yhtenäiskenttä tieteellisesti), joka on meissä ja meidän ympärillämme, koska se on suojattu pahuudelta.

Ja kaikki se minkä te luulette olevan sitä, ettei tuollaista valtakuntaa (tietoisuuden yhtenäiskenttää tieteen mukaan) edes ole,eli Jumalaa ei ole, onkin todellisuudessa se, että siihen ei pääse pahuudella kiinni.
Ja juuri tämä todistaakin Jeesuksen olleen jo 2000 vuotta sitten opetuksineen oikeassa puhuessaan niistä tieteellisistä asioista, jotka tänä päivänä tiedetään, jotka kirkko vaati Jeesuksen alkuperäiset opetukset hävitettäviksi ja tuomitsi Jeesuksen harhaoppiseksi 300-luvulla. Ja teki tämän jälkeen kristinuskoon kolminaisuusopin.
VOI TEITÄ TAIVAHAN TALIKYNTTILÄT. HUH
Anonyymi kirjoitti:
Osaatteko te ateistit lukea? Entä ymmärryksen kanssa? Tässä edelleenkin heidän oppi-isänsä tekemää virallista kristinuskoa ja luterilaisuutta oppikirjoista:

Luther:'' Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON... Uudestisyntynyt sitä vastoin yhtyy sisällisen ihmisen puolesta ilolla Jumalan lakiin, mutta havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA''

Kuulostaako tämä teidän korvissanne pyhälltä ja hyvältä?
"Rasistinen raamatuntulkinta ylittää mielikuvituksen rajat". Seur. linkki kertoo todella synkkää tarinaan Raamatun tulkinnasta joka on suorastaan "sairasta".

ttps://www.kotimaa24.fi/blogit/rasistien-raamatuntulkinta-ylittaa-mielikuvituksen-rajat/?fbclid=IwAR0W5y5CG45nHdkw7GMUT7oubRY4H-Ro-Y23rsyRHVZcaEA5980sR_-oj68
Entäs Lutherin omat sanat Raamtun tulkinnasta. Laitan ne tähän vielä:

ähän perustuu uskonto. Pitääkö tämä ihmiskäsitys teidän mielestänne paikkansa?

Lutheria:

<<Jos kaikki ne, jotka ovat armon ulkopuolella, ovat nimenomaan luontonsa puolesta VIHAN lapsia, niin on vapaa ratkaisukin luontonsa puolesta VIHAN lapsi, ja jos se jo luontonsa puolesta on tällainen, niin vielä suuremmalla syyllä se on VIHAN lapsi tekojensa puolesta. Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON, ei sellaista, mikä valmistaa armoon, vaan VIHAAN, siis sellaista, mikä ansaitsee VIHAN!

Ylös siis, te pelagiolaiset ja valmistautukaa teoillanne armoon, vaikka Paavali tässä sanoo, että kaikki niillä ansaitsevat ainoastaan VIHAN!

Olisihan ollut lienteämpää, jos hän olisi sanonut ainoastaan, että »me OLIMME VIHAN lapsia», mutta lisätessään LUONNOSTAAN-sanan hän tahtoi meitä olemaan siinä mielessä, että kaikki se, MITÄ ME OLEMME JA TEEMME, ON PELKÄSTÄÄN VIHAN eikä mitenkään armon ANSAINNUT. Raamatusta tuskin voinet löytää lyhyydessään voimakkaampaa sanaa vapaata ratkaisuvaltaa vastaan.

(Luther: Sidottu ratkaisuvalta. 349, 1982.)<<

Ja sitten kun ihminen on uudestisyntynyt uskonnon kautta, niin sitten palvellaan lihaa synninlailla - tämä on myös Raamatusa, mutta tämä on Luthrin arviota.

<<Uudestisyntymätön ihminen vastustaa Jumalaa joka suhteessa; hän on KOKONAAN SYNNIN ORJA. Uudestisyntynyt sitä vastoin yhtyy sisällisen ihmisen puolesta ilolla Jumalan lakiin, mutta havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA (Room. 7:22-25). Tähän tapaan voidaan ja täytyy oikeaa käsitystä selvittää ja opettaa, perusteellisesti, selkeästi ja taiten.

(Yksimielisyyden ohje)<<

Mitä kaunista ja hyvää löydät tästä?
Tämä on Lutherin ja Paavalin omaa tekstiä, ihan itse kirjoitettua. JA TÄMÄ ON SAIRASTA. Sinun linkeistä en tiedä, että onko siellä perusteltu asiat niin kuin ne ovat mutta SE ETTÄ JOKU ON SAIRASTA JA SE ON TODISTETTAVISSA, SEN JULKI TUOMINEN EI OLE RASISMIA, VAAN TOTUUS.

Pyhä hurskastelu on tulossa todella tiensä päähän - siksi toiseksi - viitaten Pietarin 2. kirjeeseen ja Jeesuksen sanoihin avaimista, niin siellä Pietari itse sanoo, että kristuskultin seuraaminen on saatanasta.

Oliko Pietari rasisti?
epikuros kirjoitti:
"Rasistinen raamatuntulkinta ylittää mielikuvituksen rajat". Seur. linkki kertoo todella synkkää tarinaan Raamatun tulkinnasta joka on suorastaan "sairasta".

ttps://www.kotimaa24.fi/blogit/rasistien-raamatuntulkinta-ylittaa-mielikuvituksen-rajat/?fbclid=IwAR0W5y5CG45nHdkw7GMUT7oubRY4H-Ro-Y23rsyRHVZcaEA5980sR_-oj68
Siksi toiseksi - laittamasi linkki ei johda yhtään mihinkään.

Totuus Ramaatusta ja uskonosta, että se on Luciferin johtamaa, ylittää mielikuvituksen rajat.

Mutta - ennen kaikka - kun puu tunnetaan hedelmistään ja tiedetään maailmanlaajuiset pedofiiliputsaukset kirkon uumenista ja joka ainoalta suunnalta ja lahkosta - niin ei voi tulla enää tuon Luciferin johtamisesta lisää kuin se, että koko järjestelmä hurskaalla, pyhällä kulissillaan on luotu peitekuvioksi kaikelle irstailulle.

Ja tähän tuskin normaalin ihmisen mielikuvitus edes riittää, vaikka se olisikin totta. Viittaan Lutherin tekstiin:

Luther:'' Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON... Uudestisyntynyt ... havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA'(Room. 7:22-25)

TÄHÄN TAPAAN voidaan ja TÄYTYY OIKEAA KÄSITYSTÄ ja OPETTAA, perusteellisesti, selkeästi ja taiten.

(Yksimielisyyden ohje)<<
Anonyymi kirjoitti:
Siksi toiseksi - laittamasi linkki ei johda yhtään mihinkään.

Totuus Ramaatusta ja uskonosta, että se on Luciferin johtamaa, ylittää mielikuvituksen rajat.

Mutta - ennen kaikka - kun puu tunnetaan hedelmistään ja tiedetään maailmanlaajuiset pedofiiliputsaukset kirkon uumenista ja joka ainoalta suunnalta ja lahkosta - niin ei voi tulla enää tuon Luciferin johtamisesta lisää kuin se, että koko järjestelmä hurskaalla, pyhällä kulissillaan on luotu peitekuvioksi kaikelle irstailulle.

Ja tähän tuskin normaalin ihmisen mielikuvitus edes riittää, vaikka se olisikin totta. Viittaan Lutherin tekstiin:

Luther:'' Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON... Uudestisyntynyt ... havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA'(Room. 7:22-25)

TÄHÄN TAPAAN voidaan ja TÄYTYY OIKEAA KÄSITYSTÄ ja OPETTAA, perusteellisesti, selkeästi ja taiten.

(Yksimielisyyden ohje)<<
taas jotain uutta "oppia"
Mistä ihmeen järjestöstä tai seurakunnasta tms. sinä olet kotoisin, missä opetetaan tuollaista josta kirjoitat vai itseksesikö sinä vain päättelet noita juttuja?

(kui2)
ETKÖ SINÄ IHMINEN OSAA LUKEA???

SE ON LUTHERIN TEKSTIÄ jA LUTERILAISUUDEN OPISTA, JOSSA ANALYSOIDAAN PAAVALIN SYNTIOPPIA, JOKA ON LUTERILAISUUDEN PERUSTA!!!!

TIETÄMÄNI MUKAAN TÄMÄ UUSI OPPI ON 2000 VUOTTA VANHA SYNTIOPPI JA LUTHERIN MUOKKAAMANA SELLAISET 500 VUOTTA.

Mä en pysty tajuamaan, että mikä teidän päässänne voi olla näin vialla, kun se lukee siinä edellä, että mistä tämä teksti on! Jos ei usko, niin voi vaikka googlata.
+Lisää kommentti
9) Eronneiden vihkiminen
2 VASTAUSTA:
10) vanhemman oluen myynti vähittäiskaupoissa
Anonyymi kirjoitti:
10) vanhemman oluen myynti vähittäiskaupoissa
varmaankin vahvemman oluen...

27) avioero ilman huorintekoa
28) avioliiton sisäisen raiskauksen kriminalisointi
+Lisää kommentti
Sodomalaisuus on levinnyt suomeen ja länsimaihin. Leonard Ravenhill muistaakseni sanoi että Jumalan täytyisi pyytää tuhat kertaa anteeksi sodomalta jos hän ei tuomitsisikaan nyt länsimaita sodomalaisuuden takia. En enää tiedä rukoillakko suomen puolesta, tuomio on tulossa varmasti ja se tulee Jumalalta, tosin herätystä voimme rukoilla.
1 VASTAUS:
Mutta kun se teidän Jumalanne onkin Lucifer, siis uskovaisten, jolta vou pyytää vain pahuutta, mutta se ei läpäise eikä voi vaikuttaa taivasten valtakuntaan, joka on meissä ja meidän ympärillämme, joten sinunkin juttusi on vain siltä tasolta kuin huutaisit tuuleen. Tuomio on tulossa vain - kuten Raamatun ilmestyskirja kertoo - itse uskovaisille.
+Lisää kommentti
Onhan noita muitakin:
7. Naisten äänioikeus
8. Orjuuden kieltäminen.
9. Hyväksyminen, että Maa kiertää Aurinkoa.
10. Kauppojen sunnuntai-aukiolo
11. Poikien ympärileikkauksen lopettaminen
12. Avioeron salliminen
....

Toinen fundamentalisti-uskovia homojen vihkimisen lisäksi kismittävä asia on poikavauvojen ympärileikkauksen kriminalisointi, joita useat kristillisen puolueen ehdokkaat vastustavat,
7 VASTAUSTA:
Todentotta uskovia kismittää kun homot käristyy ikuisessa helvetin tulessa.
Anonyymi kirjoitti:
Todentotta uskovia kismittää kun homot käristyy ikuisessa helvetin tulessa.
Tätäkö se sinun rakastava jumalasi siis tulee tekemään? Entäpä jos sinun oma poikasi olisikin homo? Taputtaisitko sinä silloin käsiä helvetin tulipatoja katsellessa? Nimittäin jonkuhan poikia/ tyttäriähän homot /lesbot ovat? Aika monen vanhemmat ovat vielä uskovia....
Kiirastuli on tiedossa vain kaikille uskovaisille heidän opin mukaan ja Lutherin sanoin ja Raamatussa olevien Paavalin sanojen mukaan. Me muut ohitamme tuollaisen epämiellyttävyyden ihan sujuvasti.
Anonyymi kirjoitti:
Tätäkö se sinun rakastava jumalasi siis tulee tekemään? Entäpä jos sinun oma poikasi olisikin homo? Taputtaisitko sinä silloin käsiä helvetin tulipatoja katsellessa? Nimittäin jonkuhan poikia/ tyttäriähän homot /lesbot ovat? Aika monen vanhemmat ovat vielä uskovia....
Sinä nyt juuri pelaat jumala-nimisenä tuota saatanallista Luciferin peliä demonin kanssa. Siis tämä vain ihan heidän omasta oppinormistosta, eikä mikään minun mielipide asiasta.
Anonyymi kirjoitti:
Tätäkö se sinun rakastava jumalasi siis tulee tekemään? Entäpä jos sinun oma poikasi olisikin homo? Taputtaisitko sinä silloin käsiä helvetin tulipatoja katsellessa? Nimittäin jonkuhan poikia/ tyttäriähän homot /lesbot ovat? Aika monen vanhemmat ovat vielä uskovia....
Uskovien voivat luopua uskosta vaikka eivät olisikaan homoja. Se on tottakai kova suru vanhemmille.
Anonyymi kirjoitti:
Uskovien voivat luopua uskosta vaikka eivät olisikaan homoja. Se on tottakai kova suru vanhemmille.
Siis lapset voivat luopua uskosta
Ja kova suru vanhemmille, kun eivät päädykään heidän mukanaan kiirastuleen, joka on uskonnon mukaan seuraava uskon paikka kuoleman jälkeen?
+Lisää kommentti
Tässä nyt hivenen typistetään rukousta ja sen merkitystä. Eihän rukous ole omien toiveiden täyttämistä, vaan asioiden viemistä Jumalan eteen. Jumala on kaikkivaltias ja suvereeni sitten rukousvastausten suhteen. Usein rukous muuttaa myös rukoilijaa Jumalan mielen mukaiseen suuntaan. Siinäpäs vasta hyvä rukousvastaus!
Rukouksen loppuun onkin hyvä lisätä aina että "tapahtukoon Jumala sinun tahtosi eikä minun", silloin ollaan nöyrällä paikalla ja sydämellä ja annetaan Jumalan olla Jumala. Kuitenkin Jumala näkee kokonaisuuden ja toimii sen pohjalta. Me näemme parhaimmillakin vain kapea siivun kyseisestä asiasta. Usko ja rukous on myös luottamista Jumalaan ja Hänen tahtoonsa.
10 VASTAUSTA:
Vai niinkö meinaat. No miksi te ette sitten usko tätä että "tapahtukoon sinun tahtosi"? Jumalan tahtohan on ollut että homot saavat mennä avikseen. Miksi tämä palstan uskovat eivät usko tätä vaan kapinoivat tätä jumalan tahtoa vastaan?

Miksi he yhä edelleen jatkavan jääkiekko-ottelua joka on päättynyt jo aikoja sitten? Ja vieläpä kahteen kertaan. Mutta tämä palstan uskon soturit ne vaan ovat jääneet halliin pelaamaan. '

Ei auta vaikka toinen joukkue on jo aikoja sitten poistunyt paikan päältä, samoin yleisö. Valotkin on sammutettu mutta tämä yksi porukka se vaan pelaa, pelaa ja pelaa. Miksi jumalan tahto ei heille kelpaa?
No mitä Jumala siis tahtoo, tiedätkö sinä?
Olen ymmärtänyt että ns. oikeat uskovat ovat omasta mielestään pyytäneet Jumalan tahdon mukaisia asioita kun ovat rukoilleet etteivät ketjussa luetellut asiat olisi toteutuneet joita ko. uskovat ovat vastustaneet kulloinkin,

viimeisten joukossa on ollut rukousaiheena on ollut tuo samansukupuolisten avioliitto asian torppaaminen niin että Jumala olisi puuttunut ko. asiaan niin että se ei olisi toteutunut.

Rukoilu on ollut massiivista ja organoisoitua, kautta koko suomen asian tiimoilta on järkätty jos jonkunlaista rukoustapahtumaa- ja rintamaa, miksi ei tepsi kuitenkaan, mikä mättää - mitä mieltä Jumala on,tiedätkö sen? - Voisiko milloinkaan tulla mieleen että kenties erimieltä tai kuinka kauan pitää jaksaa niitä toivottuja vastauksia odottaa..?

(kui2)
Anonyymi kirjoitti:
Vai niinkö meinaat. No miksi te ette sitten usko tätä että "tapahtukoon sinun tahtosi"? Jumalan tahtohan on ollut että homot saavat mennä avikseen. Miksi tämä palstan uskovat eivät usko tätä vaan kapinoivat tätä jumalan tahtoa vastaan?

Miksi he yhä edelleen jatkavan jääkiekko-ottelua joka on päättynyt jo aikoja sitten? Ja vieläpä kahteen kertaan. Mutta tämä palstan uskon soturit ne vaan ovat jääneet halliin pelaamaan. '

Ei auta vaikka toinen joukkue on jo aikoja sitten poistunyt paikan päältä, samoin yleisö. Valotkin on sammutettu mutta tämä yksi porukka se vaan pelaa, pelaa ja pelaa. Miksi jumalan tahto ei heille kelpaa?
Avikseen? Tarkoitat ilmeisesti avioliittoon? Jumalan selvä tahto läpi Raamatun on yhden miehen ja yhden naisen välinen avioliitto. Jumala, Jeesus ja lopuksi Paavali vahvistavat tämän ajatuksen Vanhasta testamentista Uuteen testamenttiin.
Anonyymi kirjoitti:
No mitä Jumala siis tahtoo, tiedätkö sinä?
Olen ymmärtänyt että ns. oikeat uskovat ovat omasta mielestään pyytäneet Jumalan tahdon mukaisia asioita kun ovat rukoilleet etteivät ketjussa luetellut asiat olisi toteutuneet joita ko. uskovat ovat vastustaneet kulloinkin,

viimeisten joukossa on ollut rukousaiheena on ollut tuo samansukupuolisten avioliitto asian torppaaminen niin että Jumala olisi puuttunut ko. asiaan niin että se ei olisi toteutunut.

Rukoilu on ollut massiivista ja organoisoitua, kautta koko suomen asian tiimoilta on järkätty jos jonkunlaista rukoustapahtumaa- ja rintamaa, miksi ei tepsi kuitenkaan, mikä mättää - mitä mieltä Jumala on,tiedätkö sen? - Voisiko milloinkaan tulla mieleen että kenties erimieltä tai kuinka kauan pitää jaksaa niitä toivottuja vastauksia odottaa..?

(kui2)
Sinulla vaikuttaa olevan erikoinen rukouselämä 🤔
Anonyymi kirjoitti:
No mitä Jumala siis tahtoo, tiedätkö sinä?
Olen ymmärtänyt että ns. oikeat uskovat ovat omasta mielestään pyytäneet Jumalan tahdon mukaisia asioita kun ovat rukoilleet etteivät ketjussa luetellut asiat olisi toteutuneet joita ko. uskovat ovat vastustaneet kulloinkin,

viimeisten joukossa on ollut rukousaiheena on ollut tuo samansukupuolisten avioliitto asian torppaaminen niin että Jumala olisi puuttunut ko. asiaan niin että se ei olisi toteutunut.

Rukoilu on ollut massiivista ja organoisoitua, kautta koko suomen asian tiimoilta on järkätty jos jonkunlaista rukoustapahtumaa- ja rintamaa, miksi ei tepsi kuitenkaan, mikä mättää - mitä mieltä Jumala on,tiedätkö sen? - Voisiko milloinkaan tulla mieleen että kenties erimieltä tai kuinka kauan pitää jaksaa niitä toivottuja vastauksia odottaa..?

(kui2)
Jumalan tahto löytyy Raamatusta. Jumala vastaa rukouksiin "ei", "odota" tai "kyllä". Jumalalla on se etu, että Hän näkee kokonaisuuden, me ihmiset näemme vain hyvin kapean osan. Toisekseen kaikkitietävänä Jumala tietää mitä mistäkin rukousvastauksesta seuraa.
Niin kauan kun elämme tässä langenneessa maailmassa se ei tule ikinä muuttumaan paratiisiksi. Asiat voivat parantua joissakin kohti, mutta täydellistä autuutta täällä ei saavuteta, se on varattu taivaaseen.
juhani1965 kirjoitti:
Jumalan tahto löytyy Raamatusta. Jumala vastaa rukouksiin "ei", "odota" tai "kyllä". Jumalalla on se etu, että Hän näkee kokonaisuuden, me ihmiset näemme vain hyvin kapean osan. Toisekseen kaikkitietävänä Jumala tietää mitä mistäkin rukousvastauksesta seuraa.
Niin kauan kun elämme tässä langenneessa maailmassa se ei tule ikinä muuttumaan paratiisiksi. Asiat voivat parantua joissakin kohti, mutta täydellistä autuutta täällä ei saavuteta, se on varattu taivaaseen.
Siis aina saa vastauksen patentisti vastauksen tuolla tavalla ajateltuna onhan tuo nyt selvää jos noin yksinkertaisesti pystyy asian ohittamaan - olen kuullut kyllä tuonkin mutta kun..eli mitä odotat Jumalan vastaavan joukkorukouksiin.. sitte joskus lopulta.

Ajtteletko että vastaus on jossain vaiheessa tuo "kyllä" - eihän se tuossa asiassa oikein muutenkaan voi olla tai Nytkö vastaus ko. asiaan oli "myöhemmin", entä jos vastausta ei kuulu, mitä sitten ajattelet? Hm.Tuolla tavalla ajateltunahan sulle voidaan aina selittää että kyllä Jumala kuuli ja vastaa mitä vaan ja jos mitään ei tapahdu niin Jumala vastasi "ei", aina siis vastaa- niinpä ja tuon selityksen antaja ei vastaa asiasta sen enempää, kuuliainen seurakunta uskoo tuon selityksen avulla aina että Jumala varmasti vastaa ,, jotenkin ovelaa :( - minusta.
Raamatustahan löytyy aina se kunkin oman opin mukainen "Jumalan tahto", eikö sinullekaan tuo aiheuta mitään päänvaivaa kun sieltä löydettyä "tahtoa" on niin monenlaista, uskotko sinä yksinkertaiseti vain että itse olet löytänyt sieltä sen "oikean tahdon".. ja ne muut - no jaa - eivät sitten ole?
Eikö nuo vakiovastaukset vaikuta sinusta milloinkaan varsinaisen kovan ytimen väistelyltä? eikö milloinkaan vaan tyydytkö niihin todella aina ja onko niihin tyytymättömyys pahasta ja jopa jotakin "eksytystä"..

Mutta valitettavasti on niin nuo vakiovastaukset eivät aina anna vastauksia kaikille joilla on tunne/kokemus että niillä vain aina vähän niinkuin hurautellaan kevyesti sen ongelman ytimen ohi jota kysyttiin, eikä sitä ikäänkuin uskalleta huomioida- eikä mietitä sitten enempää, niinhän sitä opetetaan että eipä mietitä niin vaikeita.
Vielä kerran sanon että valitettavasti ihan niin helpot vastaukset eivät kaikille aina aivan riitä :( vaan oikeesti haluttaisi miettiä sitäkin mihin ei kertakaikkiaan tyhjentävää vastausta ei ole eikä löydy ja joutuu pohtimaan ja ymmälle mutta ilmeisesti osa lähes pelkää sellaista kriittistä tarkarkastelua.

Otaksun ettet enää mulle vastaa, tämä kirjoitushan voipi olla sinun näkökannaltasi vaikka paholaisen eksytysyritystä kauttani, ainakin joitakuita opetetaan varmaan sulkemaan korvat aika piankin kysyjää kohtaan joka inttää "kiusaavia" kysymyksiä, näillä palstoilla näkee kaikenlaista ja jos tälläiset kysymiset tulkitaan noin kuin kuvasin, niin sittenhän ei kertakaikkiaan vaan voi mitään eikä voi kysellä kuin niitä vakioita ns. sallittuja kys. Sinusta en tiedä, miten tuollaiset asiat otat

En todella tiedä- mutta"kehä " on aika soukka ja tila näyttää olevan "liikkumavaraltaan pieni" - joillakuilla ainakin näissä kysymisten ja tarkastelun asioissa ko. aiheen alueella mitä asian tiimoilta saa/voi kysyä/miettiä ja mitä ei kertakaikkiaan voi edes ajatuksiin päästää. Se on surullista. :( että oikeasti ei voi..
(kui2)
Anonyymi kirjoitti:
Siis aina saa vastauksen patentisti vastauksen tuolla tavalla ajateltuna onhan tuo nyt selvää jos noin yksinkertaisesti pystyy asian ohittamaan - olen kuullut kyllä tuonkin mutta kun..eli mitä odotat Jumalan vastaavan joukkorukouksiin.. sitte joskus lopulta.

Ajtteletko että vastaus on jossain vaiheessa tuo "kyllä" - eihän se tuossa asiassa oikein muutenkaan voi olla tai Nytkö vastaus ko. asiaan oli "myöhemmin", entä jos vastausta ei kuulu, mitä sitten ajattelet? Hm.Tuolla tavalla ajateltunahan sulle voidaan aina selittää että kyllä Jumala kuuli ja vastaa mitä vaan ja jos mitään ei tapahdu niin Jumala vastasi "ei", aina siis vastaa- niinpä ja tuon selityksen antaja ei vastaa asiasta sen enempää, kuuliainen seurakunta uskoo tuon selityksen avulla aina että Jumala varmasti vastaa ,, jotenkin ovelaa :( - minusta.
Raamatustahan löytyy aina se kunkin oman opin mukainen "Jumalan tahto", eikö sinullekaan tuo aiheuta mitään päänvaivaa kun sieltä löydettyä "tahtoa" on niin monenlaista, uskotko sinä yksinkertaiseti vain että itse olet löytänyt sieltä sen "oikean tahdon".. ja ne muut - no jaa - eivät sitten ole?
Eikö nuo vakiovastaukset vaikuta sinusta milloinkaan varsinaisen kovan ytimen väistelyltä? eikö milloinkaan vaan tyydytkö niihin todella aina ja onko niihin tyytymättömyys pahasta ja jopa jotakin "eksytystä"..

Mutta valitettavasti on niin nuo vakiovastaukset eivät aina anna vastauksia kaikille joilla on tunne/kokemus että niillä vain aina vähän niinkuin hurautellaan kevyesti sen ongelman ytimen ohi jota kysyttiin, eikä sitä ikäänkuin uskalleta huomioida- eikä mietitä sitten enempää, niinhän sitä opetetaan että eipä mietitä niin vaikeita.
Vielä kerran sanon että valitettavasti ihan niin helpot vastaukset eivät kaikille aina aivan riitä :( vaan oikeesti haluttaisi miettiä sitäkin mihin ei kertakaikkiaan tyhjentävää vastausta ei ole eikä löydy ja joutuu pohtimaan ja ymmälle mutta ilmeisesti osa lähes pelkää sellaista kriittistä tarkarkastelua.

Otaksun ettet enää mulle vastaa, tämä kirjoitushan voipi olla sinun näkökannaltasi vaikka paholaisen eksytysyritystä kauttani, ainakin joitakuita opetetaan varmaan sulkemaan korvat aika piankin kysyjää kohtaan joka inttää "kiusaavia" kysymyksiä, näillä palstoilla näkee kaikenlaista ja jos tälläiset kysymiset tulkitaan noin kuin kuvasin, niin sittenhän ei kertakaikkiaan vaan voi mitään eikä voi kysellä kuin niitä vakioita ns. sallittuja kys. Sinusta en tiedä, miten tuollaiset asiat otat

En todella tiedä- mutta"kehä " on aika soukka ja tila näyttää olevan "liikkumavaraltaan pieni" - joillakuilla ainakin näissä kysymisten ja tarkastelun asioissa ko. aiheen alueella mitä asian tiimoilta saa/voi kysyä/miettiä ja mitä ei kertakaikkiaan voi edes ajatuksiin päästää. Se on surullista. :( että oikeasti ei voi..
(kui2)
Toisaalta asian voi nähdä niinkin että Jumala todella vastasi. Tietenkin usko vaatii myös luottamusta siihen että Jumala toimii aina niin kuin parhaasi näkee. Tämä on juuri sen Jumalan kokonaiskuvan näkemisen tiedostamista. Itse koen sisäistä rauhaa kun saan johonkin asiaan rukousvastauksen, tulee tunne että, ”näin tämän asian pitää mennä”.

En tiedä tarkoitatko ”Jumalan tahdolla” samaa kuin Raamatun tulkinta? Itseäni on aina ihmetyttänyt että Raamatun kohdalla ihmisen asioiden ymmärtämisestä tehdään jotenkin negatiivinen asia. Sillä sitähän tulkinta on asioiden ymmärtämistä. Tulkinta on ihmisen apuväline ymmärtää ja hahmottaa asioita. Tulkintaa voi olla huonoa tai hyvää. Hyvä tulkinta tekee oikeutta tulkittavalle asialle. Raamatun ollessa kyseessä sen tekstille. Näin ollen sen ”Jumalan tahdon” tai tulkinnan löytyminen ei ole vaikeaa, vaikka niin annetaan ymmärtää, syystä jota en ymmärrä.

Minusta on hienoa ja mielenkiintoista pohtia ja tutkia niitä Raamatun vaikeitakin kohtia. Ei niitä pidä pelätä tai välttää, ne ovat tietystä syystä Raamattuun kirjoitettu. Minulle se ainakin todistaa myös Raamatun aitoudesta, haastavia kohtia ei ole siloteltu pois, vaan ne ovat siellä mukana. Eli minua ei haittaa kyselyt ja pohtimiset, päinvastoin. Olen näillä palstoilla nimenomaan keskustelemassa ja tuomassa uskovaisen näkemystä asioihin. Joten ei mitään hätää. Rehellisyyttä on myös myöntää, että jonkin kohdan selitystä en tiedä, ehkä se valkenee jokin päivä. Näinhän Lutherkin, Teologian tohtori ilmaisia asian, vaikean kohdan kohdalla hän nosti hattua ja jatkoi matkaa siinä toivossa, että kohta vielä avautuu.
”Rukouksen loppuun onkin hyvä lisätä aina että "tapahtukoon Jumala sinun tahtosi eikä minun", silloin ollaan nöyrällä paikalla ja sydämellä ja annetaan Jumalan olla Jumala. Kuitenkin Jumala näkee kokonaisuuden ja toimii sen pohjalta.”

Aivan, se mitä me ihmiset tiedämme, on todella vähäistä. Emme ikinä voi nähdä sitä suurta kokonaisuutta, jossa Jumala toimii.

Vaikka emme aina ymmärrä, voimme luottaa että asiat menevät juuri siten, kuin niiden tuleekin mennä. Oli se meidän ihmisten tahdon mukaista tai ei.
juhani1965 kirjoitti:
Toisaalta asian voi nähdä niinkin että Jumala todella vastasi. Tietenkin usko vaatii myös luottamusta siihen että Jumala toimii aina niin kuin parhaasi näkee. Tämä on juuri sen Jumalan kokonaiskuvan näkemisen tiedostamista. Itse koen sisäistä rauhaa kun saan johonkin asiaan rukousvastauksen, tulee tunne että, ”näin tämän asian pitää mennä”.

En tiedä tarkoitatko ”Jumalan tahdolla” samaa kuin Raamatun tulkinta? Itseäni on aina ihmetyttänyt että Raamatun kohdalla ihmisen asioiden ymmärtämisestä tehdään jotenkin negatiivinen asia. Sillä sitähän tulkinta on asioiden ymmärtämistä. Tulkinta on ihmisen apuväline ymmärtää ja hahmottaa asioita. Tulkintaa voi olla huonoa tai hyvää. Hyvä tulkinta tekee oikeutta tulkittavalle asialle. Raamatun ollessa kyseessä sen tekstille. Näin ollen sen ”Jumalan tahdon” tai tulkinnan löytyminen ei ole vaikeaa, vaikka niin annetaan ymmärtää, syystä jota en ymmärrä.

Minusta on hienoa ja mielenkiintoista pohtia ja tutkia niitä Raamatun vaikeitakin kohtia. Ei niitä pidä pelätä tai välttää, ne ovat tietystä syystä Raamattuun kirjoitettu. Minulle se ainakin todistaa myös Raamatun aitoudesta, haastavia kohtia ei ole siloteltu pois, vaan ne ovat siellä mukana. Eli minua ei haittaa kyselyt ja pohtimiset, päinvastoin. Olen näillä palstoilla nimenomaan keskustelemassa ja tuomassa uskovaisen näkemystä asioihin. Joten ei mitään hätää. Rehellisyyttä on myös myöntää, että jonkin kohdan selitystä en tiedä, ehkä se valkenee jokin päivä. Näinhän Lutherkin, Teologian tohtori ilmaisia asian, vaikean kohdan kohdalla hän nosti hattua ja jatkoi matkaa siinä toivossa, että kohta vielä avautuu.
”Sillä sitähän tulkinta on asioiden ymmärtämistä. Tulkinta on ihmisen apuväline ymmärtää ja hahmottaa asioita. Tulkintaa voi olla huonoa tai hyvää.”

Näin se on, ettei ilman tulkintaa synny minkäänlaista ymmärrystä. Ei edes siitä, mitä teksti käsittelee, saati että siitä voisimme tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä.
Uusi
mummomuori kirjoitti:
”Rukouksen loppuun onkin hyvä lisätä aina että "tapahtukoon Jumala sinun tahtosi eikä minun", silloin ollaan nöyrällä paikalla ja sydämellä ja annetaan Jumalan olla Jumala. Kuitenkin Jumala näkee kokonaisuuden ja toimii sen pohjalta.”

Aivan, se mitä me ihmiset tiedämme, on todella vähäistä. Emme ikinä voi nähdä sitä suurta kokonaisuutta, jossa Jumala toimii.

Vaikka emme aina ymmärrä, voimme luottaa että asiat menevät juuri siten, kuin niiden tuleekin mennä. Oli se meidän ihmisten tahdon mukaista tai ei.
Ihan totta, olenkin rukoillut omalle kohdalleni enempi luottamusta Jumalan huolenpitoon ja asioiden hoitamiseen. Uskohan on myös luottamista Jumalaan ja Hänen huolenpitoon.
+Lisää kommentti
voi näkyä seuraavassa elämässä
Tietysti sitä pitää minkäkokee oikeaksi

mut mitenihmisetjaksais välit. miksi he rukoilisi onkohomoja tai ei
Minä inhoan nähdäkin ihmisen

Muttakutsun Kuningas Pizzeriaan
(kun onvanha Tapiolan ostoskeskus
ennensitä. tien toisessa päässä. tien alussa. on Kuningas Pizzeria.
6 e. pizza, vielä ainakin. (lukee. avajaistarjous. )
Hyvääpizzaa. tilaa tanssia. salaatti tuoretta. siistiä
Kahvinkin varmaan saa ottaa

en nyt niin inhoa mutta en rakasta tms.
Homoista. olisi. tärkeää nuorille tietous että se on sairasta
minkä niille aikuisillemahtaa. Haastatteluissa näkyi että. he ei olleet onnellisen näköisiä
vail luki tekstis et onnellisia muka ovat. jotkut kaksi naista

minull oli rukous tänään. pizzeriassa kunkuului. tunteellinen musiikki että. minusta tulee HYVin voimakas tunteinen. Todella. äärimmäisimmän voimakastunteinen.
keksinsensiellä.

en ymmär palj mit "yhteisiä asioita". et mitä varten. tehdään mit. kaikille ihmisille
tms. ne tunteet on päämäärä
pitää jaksaa nyt viedä kasveja kasvimaalle. jos ottaisinkin bussin
jos vien mullan vasta. huomenna.
ja käyn pankissakin tänään.
Ilmoita
niin. ajattelun pitäisi olla oikea ettätunteet voi voimistua
Pitää olla moraalinen. kaikki ihmiset on niin kilttejä et. voisiko kiltimpiä olla .
Tämä läppäri tekee. pisteitä……
en jaksa mitään ihmisiä
Tuossa niitä istuu
Kammoan vanhoja
olenkuinbuddha et mit mielt. kun vanhentuu ihminen

Sairauksista voidaan päästä. Nyt mennäänkahville Ollin kahvilaan,mikä on Tapiolan vanhan ostoskeskuksen pihalla. Suosittelen sitä myös.
Eli voitte tulla 113 bussilla R kioskin viereiseltä pysäkiltä. Leppävaarassa
jonne junalla pääsette ja. Toron grilllin ja. Kuningas pizzerianvieressä jäätte pois .
Hyvää pizzaa, voi puoliksisyödä. jonk kans kunlukilehdes et.
70 %miehistä yli 30 v ja 60 %naisista. olisi ylipainoisia. ( en ole nähnyt ett
niinpaljon olisi.
sitten jatkatte bussilla. ( pysäkki on pizzerian edessä
Tapiolan keskustaan. ostoskeskuksen viereen (missämetrokinon mutta sitä ei saa käyttää koska ei ole hyv energia maan alle niin syvälle mennä
opin kellarissa asuessa.
en ikinä mene metrolla. Voisin järjestää pyöräilymatkan Leppävaarasta
mut en ole luonteva. johdattelija. Pitäisi palkata joku.. vetäm pyöräilyä.
(liikaa autoliikennettä on Pizzeria Kuninkaan ja. Ollin Kahvilan. AINO. ost keskuskin on mut kellä sielt mit varaa on ostaa..? ). välissä.
(ja hirveää ett. kauppa on maan alla ) en ole keksinytmih tiloja vois käyttää kun se ei enää ole siellä
niinkuin manalassa joku. keidas. muitakinkauppoja.

(oli tunne Tapiolan ostoskeskukselle. että sitä EI saa purkaa koskaan.
(siel liian hiljaista. että tulkaa sinne!!!!! ( sen läpi kävellään. ). bussista tultua
( älkäämenkä terminaalilel asti olen aina ollut tuskassa. kun. vahingos menin sinne
siis se oli hirveä sielt tuskin pääsi ulos…….
vaan pois bussista. ostoskeskuksen luona. ennenkuin kääntyy. ohi metron. vasemmalle ja terminaaliin. sanoka akuskille että ei terminaaliin asti.
että pysäkki ennen terminaalia.
Ja täällä on kulttuurikeskus
joss varm on asiakkait tarpeeksi. tapahtumissa.
( tuos oli. Ville Valon. valokuvaajan valokuv näyttely. metsistä
ja kaksi työtä ostaisin
Ilmoita
Eli ensin on. vanha a ostoskeskusta. Kuningas pizzeria.
sen vieressä voi jäädäbussista. syödä pizzan, joka on 6 e yhä. avajaistarjouksena
ja sitten voi. niin kyllä kävellätaipyöräillä Silkkiniittyjä pitkin.

tai bussilla jos menee. eteenpäin. vanhaa ostoskeskusta on
Oravannahka tori. nimeltään ?
sinne voi ehkä ensin kävellä. sen näkemään
siinonkyl liikennettä risteyksessä liikaa. on hankala

sitten eteenpäin on Tapiolan ostoskeskus jossa jäädään pois pysäkki ennen terminaalia.
kävellään läpi. ostoskeskuksen. Siellä on kala ravintola. joka ollut aina,
silloinkinkun kävin ratsastamassa. tapiolan tallilla, 8 vuotiaana.
Eli. 40 v ainakin. (olen ajatellut ett sinnekin pitäisi saada asiakkaita
vaikka en syö kalaa. olen kasvissyöjä muttakun se on aina ollut siinä. ja on liian hiljainen se. ostoskeskus. että kannatetaan sitä
ja. sen pihalla Ollin kahvila!! joka on inhimillinen.
Aino on siitä eteenpäin. jost en kyl erityisesti pidä.
ja siel on maan alla kauppoja. joihin en ikinä mene.
Kulttuurikeskus. täällä itkin tanssiesitystä.
Ortodoksikirkko on ihan vieressä,
Ilmoita
Rukoilemisella rukoilija osoittaa Jumalan olevan epätäydellinen, kun häntä pitää neuvoa mitä pitäisi tehdä. Isoja kuvittelee poloinen ihminen, jos kuvittelee Jumalan muuttavan suunnitelmiaan ihmismielen mukaiseksi.
2 VASTAUSTA:
😂 niinkö sinä kommunikoit ihmistenkin kanssa, että neuvot heitä❓ suosittelen, että ennemminkin kuuntelisit ja keskustelisit.
”Isoja kuvittelee poloinen ihminen, jos kuvittelee Jumalan muuttavan suunnitelmiaan ihmismielen mukaiseksi.”

Täsmälleen näin. Kyllä toki me voidaan pyytää kaikenlaista, mutta aina se perustuu tähän, mitä Isä meidän rukouksessa sanotaan: ”Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa”
+Lisää kommentti
"Ei edes eduskunnan eteen kokoontunut rukoiluporukka voinut asialle mitään."

Ei tietenkään voinut! Kiinnostuneet voivat lukea syyn Raamatusta, kohdasta Matt. 6:5-6.
1 VASTAUS:
Salassa rukoilu ei anna sen kummempia onnistumisia kuin julkiset rukoilut, ainakaan aloituksessa mainituissa suurissa asioissa.
+Lisää kommentti
en usko että noissa asioissa olisi rukoiltu. Kuka jaksaisi rukoilla keski oluen takia tai naispappeuden.
ei hengellisyys ole sellaista rukoilua
ett rukoilen sinulta Jumala että et anna hyväksyä naispappeutta?
Kristinusko taitaa olla missä on värikkyyttä kaikenlaisia ilmiöitä
Jumala on värikkyyttä kaikenlaisia ilmiöitä kuten kasveja ja eläimiä on kaikenlaisia.

en ole pitänyt nais papeista , mitä muistan , en jaksanut kuunnella heidän puhetta.
Tunsin mie s ymmärtää Jeesusta paremmin
ja koin aina mies papin puheen paremmaksi.
Mutta Jeesu antoi raiskata, ei estänyt raiskausta.

toivoiisin et Jumal voittaisi jos Jumala on rakkaus ett heti tänäänjo löytäisin ket'ä rakastaa

rakkaushan onmystinen mystillinen
Ilmoita
Niin, Jeesus oli setäni 2000 v sitten.
Ihania pilviä!! on taivaalla!

luinmitä olin kirjoittanut ja se oli hienoa kunnes olinkirj liikaa

minullaoli ihan kiva akutsua ihmisiä Pizzeriaan ja Tapiolaan missä olin
mutta en itsekään jaksanut lukea sitä äsken.
sellaista ehkä on ett kehitys on ett ei tiedä edes missä on epätäydellinen
oppii ehkä yms.
Ilmoita
en oikeastaan usko siihen jälleensyntymiseen mutta siitä on todisteita paljon
silti en ole varma enkä tiedä helpottaako se

kasvimaalla viihdyin jakson ajaakin sinne
istutin pensasmustikan ja pähkinäpensaan ja yrttejä (ja voin hyvin siellä )
ja tein monta kohta a mihin kukkasipuleita voi laittaa.
( yhdestä löytyi perunoita.. ) näytti kuin joku olisi nostanut perunani ?? muut ??
ne olikadonneet. Pallo porkkana olikasvanut!!
juollainsiel onkutistunut pää..
s eon ihana avarmaan kun tulette vaikak Helsinki9in
ja jonnekinhengelliseen tilaisuuteen? ja laajennatte tajuntaa

jos on ateisti voiolla s eilmiö?? että pää kutistunut.?
Teillä on tiedättekö pää kutistunut.???
Muilla ihmisillä joillainon LAAJEMPI olotila aivoissa.
Minulla oli Forssassa, että siellä kutistui pää.
Oli IHANAA Munkkiniemen kohdalla palatessa bussilla että laajeni tila päässä.
Isälläni joka Mooses oli myös kutistunut pää
mut ei hän sitä yrittänyt muilel tehdä
mutatkun nukuin siellä pihalla teltassa silloin se pyrki vaikuttamana oli vaikeaa
Voiolal ett v8uokr antajallanikin on se kutistunut
olotila päässä. koska he ovat ylevämie4lisiä vanhoja sieluja he ei tee sitä muilel ihmisille
siten he myös pääsee siitä varmasti eroon
koska he ei halua kenellekään sitä ei sitä tule heille itselleenkään seuraavassa elämässä.

en kyllä aiemminh uomannut
Kuopiossa
Tampereella yms Oulussa en mitään vaikutusta tai eroa
en tied onko tapahtunut jot ett ihmiset menneet alaspäin

sanotiin ett kun minut vaan laitettiin asuma siel talos
missä energia ei sopinut
( kukaan ei tahtonut auttaa ja tarjota sopivampa a paikkaa. )
Kukahan olisi sellainen jonka luona taloss a olisi parempi olla
Ilmoita
kun on päänsärkyä siinä huomaa että joku yrittää tehdä sen kutistuneen pään.
Koettaa vetää alaspäin. Koettaa tehdä sellaisen pään kuin hänellä itsellään on.
Ilmoita
kyllä uskon siihen jälleensyntymään
mutta
( esimerkiksi. Isäni joka oli Mooses
mtta ateisti täällä ihan viime aikaan asti
Hän oli myös eräs kuningas Kuningas Bruce.
Joka eli saarella lopun elämän,
missä oli majakka.
Niin viimeksi isälläni käydessä huomasin Majakka jääkaappi magneetin siellä !! jääkaapin seinässä vieressäni pikku mökissä
missä hän nyt on syrjään vetäytyneenä viihtynyt.
Ilmoita
en enää tiedäkään oliko hän King Bruce.
Oli vaan yhdessä muotokuvassa näköinen.
Tuolla oli kuvia monta ja pääkallo Brucen mikä inhottavaa
ja tehty muotokuvia jotka eivät ole näköisiä.
Eikä siellä ollut missään majakasta.
Kuka se oli joka eli saarella missä oli majakka. Ei Brucesta lukenutkaan niin.
Ilmoita
Turnberry-linna juontaa juurensa antiikista. Se, milloin tai kuka Turnberry on rakennettu, ei näytä olevan aitoa tietuetta; mutta se oli alun perin Gallowayn herran linnoitus, ja sieltä se siirtyi Carrickin Earlsin hallussaan 1300-luvun alkupuolella. [4] 1300-luvun lopulla linna kuului Marjorielle, leskelle Carrickin kreivitärille. Keskiaikaisen legendan mukaan Marjorie piti
vieraileva ritari Robert de Brus vankeudessa, kunnes hän suostui naimisiin hänen kanssaan. Marjorien ja Robertin avioliitto vuonna 1271 välitti hänelle sekä linnan että aikaisemmin. Heidän ensimmäisestä pojastaan, myös nimeltään Robert, tuli "Robert the Bruce", skottojen kuningas. Vaikka ei tiedetä, oliko Turnberry hänen tosiasiallinen syntymäpaikkansa, tosiasia, että hän vietti lapsuutensa asumalla linnassa, ei ole epäilystäkään. [5]

Turnberryn linna liittyy kahteen merkittävään historialliseen tapahtumaan, jotka molemmat liittyvät suoraan Robert Bruce'iin. Useat skotlantilaiset parunit, jotka tukivat Brucen nimeä kruunun seuraajana, tapasivat 20. syyskuuta 1286 salaa Turnberryn linnassa. Robert oli tuolloin vain 12-vuotias. [6] Toinen tapahtuma oli kevään 1307 Robertin yritys yrittää palauttaa linna englantilaisilta, jotka sen hallitsivat. Tämä yritys oli vain osittain onnistunut, vaikka lopulta se johti englantilaisten sotilaiden vetäytymiseen. Hänen yritys palauttaa linna takaisin merkitsi pitkän tien alkua, joka päättyi Robertin menestykseen Bannockburnissa. [7] Robert Bruce määräsi linnan tuhoamisen vuonna 1310 estääkseen sitä putoamasta jälleen englannin käsiin. Linna tuhoutui melkein; jäljellä olevat rauniot ovat osa alkuperäistä linnaa, koska sitä ei näytä olevan rakennettu uudelleen. [8]

Kuvaus [muokkaa]

Vanhoista rakennuksista on tänään vähän jäljellä. Turnberry Castle ympäröi kolmelta puolelta meri, ja
Maan puolella on golfkeskus. Raunioihin on vaikuttanut vuosisatojen vaikeiden sääolosuhteiden ja meren aiheuttama eroosio, mikä on jättänyt vähän muutakin kuin sen alemmat holvit ja kellarit ehjiksi. Siellä on joitain vetokentän jäänteitä sekä vanhaa porttiketta, jotka ovat saattaneet suorittaa velvollisuutensa porttina. Kallion laajuudelta, joka näyttää kuuluvan alueelle, linna näyttää olevan suurikokoinen ja vahva linnoitus. On myös mereen johtavia luolia, jotka ovat saattaneet palvelevat linnaa satamana. Majakka rakennettiin osaan linnaa vuonna 1873, ja se seisoo edelleen.
Ilmoita
eli Brucella oli vaikeuksia siinä että hän selvisi mistä vaan koska oli ollut Mooses. ?
paitsi että ne muotokuvat ei ole minun isä joka oli Mooses.

selvisi , kun luin, vaikka oli liian epäkypsä sielu ja raaka.
Hän teki murhan. suuttui johonkuhun . Pääsi siitä huolimatta Kuninkaaksi.
ajattelin lukiessa elämän tapahtumiaan että he olivat niin epäkypsiä.
Hämnestä ei olisi pitänyt tehdä kuningasta
muttahän oli ollut mooses ja hän pääsi kuninkaaksi. Ja selvisi ihmeellisesti monesta vaikeasta paikasta
Skotlantilaiset pitävät häntä sankarinaan
kansallissankarina.
vaikka hän tappoi jonkun. ( Hän itse katui sitä luki kirjoituksissa
mutt hän hyökkäsi jonnekin , aloiitti sodan
tuntui pahalta siiitä' luke a
Hän oli aivan epäkypsä!! He ei osanneet niin ylhäistä sielua
vaatia olemaan hengellinen jne.
Luostariss a olisi pitänyt kasvattaa tms.
Mutta ihmiset oli siihen aikaan että Kuningas saattoi ryhtyä sotaan johonkin suuntaan.
( ehkä ei ihme ett enää ei tahtonut tehdä mitään
kun niinhirveitä asioita oli
mutat siitä on maksanut karman
1300 luvul kun tuo oli

ja ehkä siksikään ei välitä tehdä' mitään siis tajusin että
tuollaisia asioita nainen ei ole tehnyt.
( joka vuosisat auusi elämä
siitä on niinmonta elämää
( Raamatussakin luke e että Jumala on kiivas joka kosta aisien pahat teot kolmanteen tai neljänteen sukupolveen
se tarkoittaa ehkä 3- 4 elämää eteen päin. ?
1300 luku
siitä on ainakin 10 elämää
koska hän surmasi jonkun ja soti
Se Bruce. Joku Raamatun henkilö hän oli varmasti.
Ilmoita
Löysin todisteen. King Brucen tytär Marjorie Bruce , tunnistin hänet
äitipuoleni veljen tyttäreksi. Jonka muistan vain siitä kun olin 8 vuotias.
en tiedä saako tällaista kertoa mut päätellen siitä että löysin heti
Tunnistin Marjorie Brucen piirteet Bertha Wiesenthaliksi
Ja Berta Wiesenthalin piirteistä muistin tuon äitipuoleni sukulaistytön

hänkin alkaa ikääntyä ei ehk tunnista noista kuvista
joissa Marjorie ja Berta nuorempia kuin hän alka a olla.
ei hän varmaan ole vihainen ei henkinyt sellaista kuvista.
On niin ihmeellistä tietysti että ulkonäkö niin sama.

en tied mink näk aikuinen hänestä kasvoi. Muistan lapsen kasvot.

Niin tuo ihme tapahtui
sitä ennen oli junassa tyttö kulki ohitseni ja sanoi henkisesti
Olen John Balliol ia.. ( kulki toistamisene ohi ja hymyili, hymyilimme toisillemme.

tuli sellainen ajatus että olisitteko te olleet John Balliol?
(laitan tähän jonkin kuvan .
https://www.alamy.com/stock-photo/king-john-balliol.html
Ilmoita
Kristinuskoon rukoilu on tullut juutalaisista rukouksista, vaikka Jeesus on sanonut että ei tarvitse rukoilla.

Kenellä on valta päättää, että apostoli Tuomaan tekemät muistiinpanot jätetään huomioimatta, eikä noudateta Jeesuksen ohjeita ollenkaan.

' 15. Jeesus sanoo heille: "Kun te paastoatte, te teette syntiä itseänne kohtaan; kun te rukoilette, teitä rangaistaan; kun te annatte almuja, te teette pahaa sieluillenne! (Mutta) kun te saavutte johonkin valtakuntaan ja kuljette halki maan, kun te olette tervetulleet, syökää mitä eteenne pannaan; parantakaa ne, jotka noissa paikoissa ovat sairaita. Sillä ei se, mikä menee suustanne sisään, tahraa teitä, vaan se, mikä tulee ulos suustanne, se tahraa teidät!" '
2 VASTAUSTA:
Kirkolla on ollut valta päättää, koska Jeesus on vain kristuksena uhri kristinuskossa Auringonjumalana. Hänen sanoillaan tai opetuksilaan ei ole mitään merkitystä. Piispa Huovisen mukaan nimi kristus on vain uusi nimi pakanajumala Sol Invictukselle. Ja hän jos kuka tietää teologisesti tehdyt opin perusteet. Rukolileminen on omaa ja itsekästä edun tavoittelua.
Anonyymi kirjoitti:
Kirkolla on ollut valta päättää, koska Jeesus on vain kristuksena uhri kristinuskossa Auringonjumalana. Hänen sanoillaan tai opetuksilaan ei ole mitään merkitystä. Piispa Huovisen mukaan nimi kristus on vain uusi nimi pakanajumala Sol Invictukselle. Ja hän jos kuka tietää teologisesti tehdyt opin perusteet. Rukolileminen on omaa ja itsekästä edun tavoittelua.
Miten Huovinen on voinut päätyä tuollaiseen johtopäätökseen? Lähde?
Jeesus ristiinnaulittiin lähellä Jerusalemia - siellä ei ollut roomalaisia eikä edes kreikkalaisia jumalia joihin jeesusta olisi voinut rinnastaa.
+Lisää kommentti
”Nyt pitää kysyä että ettekö te fundut osaa rukoilla oikein, kun tämä teidän aktiivinen rukoustyö ei näytä tuottavan tulosta?”

Mielestäni rukoilu on hyvä asia, mutta se ei ole mitään automaatti, jolla meidän ihmisten tahto toteutuisi.

”Miksi se jumalanne ei ole puuttunut mahtikäskyllä näihin hommiin teidän toivomallanne tavalla? Ettekö te siis osaa todellaakaan rukoilla oikein....”

Ehkei aivan tuosta ole kyse, mutta kuten edellä totesin, jos asenne on väärä – eli se oma tahto ja halu laitetaan ikään kuin Jumalan tahdoksi, niin silloin asia voi olla näin.
Ilmoita
Rukoilemisen vaikutusta on tutkittu jopa tieteellisinkin keinoin. Lopputulos on ollut yksiselitteinen: ei vaikutusta. Joka muuta pystyy todistamaan, niin tuokoon ihmeessä tietonsa julki. Mikä voisi olla sen parempaa mainosta rukoilun vaikutuksesta, kuin selkeät näytöt.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ettekö te osaa rukoilla oikein?

Kun tarkastelee lähimenneisyyttä on helppo olla Jari Tervon kanssa samaa mieltä siitä että sitä mukaan kun eduskunta tai kirkko itsessään on hyväksynyt kristillisten vastustamia (laki)uudistuksia, niin sitä mukaan yhteiskunta on muuttunut paremmaksi paikaksi elää.

Kuitenkin aina kun näitä normaaliin elämänmenoon liittyviä uudistuksia on tehty, niin krisseleiden ja heitä lähellä olevien keskuudessa on herännyt hirveä poru. Sen seurauksena on järjestetty useimpia rukouskokouksia ja yritetty näin vaikuttaa asoiden kulkuun. Turhaan.

Kaikkein pisimmälle meni varmaan Mika Niikko joka homolain käsittelyn yhteydessä kyseli Timo Soinin ja Juha Sipilän jumalanpelon perään ihan eduskunnan puhujapöntöstä. Turhaan. Lakia ei muutettu. Ei edes eduskunnan eteen kokoontunut rukoiluporukka voinut asialle mitään.

Mitä muita vastaavia lähihistoriasta löytyy joita krisselit ovat vastustaneet ja joita rukouksilla on yritetty saada kumoon? Samalla on vakuutettu että päätös johtaa Suomen tuhoon ja turmioon. No ainakin nämä tulevat mieleen:

1) Keskioluen vapauttaminen vähittäismyyntiin
2) Naispappeuden salliminen
3) Homouden sairausluokituksen poistaminen
4) Homouden poistaminen rikosluokitukseksesta
5) Naisen oikeus säilyttää oma nimi avioliitossa
6) Homoliittojen salliminen

Näiden hyväksyminen on ollut aikanaan funduille hirvittävä riippakivi. On puhuttu ja kirjoitettu tulenpalavia tekstejä ja samalla on uhkailtu helvetillä. Plus että on rukoiltu, rukoiltu, rukoiltu ja taas kerran rukoiltu. Turhaan.

Nyt pitää kysyä että ettekö te fundut osaa rukoilla oikein, kun tämä teidän aktiivinen rukoustyö ei näytä tuottavan tulosta? Miksi se jumalanne ei ole puuttunut mahtikäskyllä näihin hommiin teidän toivomallanne tavalla? Ettekö te siis osaa todellaakaan rukoilla oikein....

Tai kertokaapa nyt edes yksi ISO juttu, jossa teidän kollektiivinen rukoilunne olisi tuottanut tulosta? Missä te katsotte siis kimpparukoilunne tuottaneen tulosta? Mikä laki tai missä tapahtumassa te olette saaneet jumalaltanne kolletiivisesti apua?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta