Posti osoittaa miksi valtionyhtiöt pitää myydä

Anonyymi

Jos Posti olisi pistetty pörssiin keväällä, siitä olisi saatu paljon rahaa, joka olisi voitu investoida fiksusti ja taata sillä tuotto tuleviksi vuosiksi.

Rinne kuitenkin on varmistanut sen, ettei Posti tule enään jakamaan muhkeita osinkoja ja sen arvo on romahtanut.
Olisiko kuitenkin kannattanut myydä?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sosialisoitu suojatyöpaikka,takuuliksoin!

      • Anonyymi

        Saako noi jotain liksaakin

        https://yle.fi/uutiset/3-10965514

        posti on irtisanonut jatkuvalla sytölläjja menettänyt houkuttelevuutebsa palkatasojen ,sekä työpaikan tuulisuuden vuoksi. Miksi mennä töhin jos palkalla ei pärjää ja työ voi mennä allta sittenkin milloin vain? Opiskelijoille ehkä lisä ansiopaikka vai mistä motivaatio saadaa tuolloin??


      • Anonyymi

        Ahtaak vetää tavallisen palkollisen aseman kun oikeisto pyrkii vallassa ollessa sosialisoimaan työn tuoton osinkoina ja ooptioina omiin liiveihinsä ja irtisanomisten kautta ajamaan palkat alsa ,sekä tekemään bisnestä kaikista valtiollisesta yhtiö toiminnasta. Kun kääntyy poliittinen suunta vasempaan laitaan kallelleen, niin kaikkien pitäs näköjään tehdä työtä sosiaalikorvauksia vastaan .Elä ny tässä sitte palkkatyöllä ja mieti ketä äänestisit että palkkalas eläisit .


    • Anonyymi

      Rinne ei ole kovin fiksu tyyppi. Hän ei osaa pääministerin hommia ja siksi taantuu takaisin AY-pomon tasolle, jossa vaatimustaso on alhaisempi ja hän pärjäsi.

      Sääli, että meillä on tuollainen Wappusammakko eikä oikeaa pääministeriä. Jutta Urpilainen pärjäisi varmasti Wappusammakkoa paremmin.

      • Anonyymi

        "Jutta Urpilainen pärjäisi varmasti Wappusammakkoa "
        Nykyhallituksen pahin ongelma on, että siellä on liikaa naisia. Ei hallitus saa olla ompelukerho, jossa lörpötetään jonninjoutavia. Tähän on tultu, kun tasa-arvo on kaikkein tärkeintä eikä aseteta pätevyyttä ja asiantuntemista etusijalle.


    • Anonyymi

      Aina puhutaan paikallisesta sopimisesta?? Mitä on varaa maksaa? Rinne nosteleekin kolhoosin liksoja?

    • Anonyymi

      Olisi kannattanut yrittää pörssin kautta tai joku muu ratkaisukin ehkä. Ruotsin ja Tanskan valtion kanssa ratkaisu Postnordin kanssa?

      Rinteen toiminta on kyllä lukinnut myös uuden ostajan mahdollisuutta kehittää liiketoimintaa. Kyllä tulee mieleen että yrityksen arvo on laskenut ja laskee edelleen. Meteli on sitä luokkaa ja pohdiskelu julkisuudessa. Voi voi.

      Kannattaisiko silti pitää yllä exit mahdollisuudesta? Voisi olla veronmaksajille halvempaa. Mitä jos esimerkiksi Venäjän osa sakkaa ja siellä tulee tappiota?

      • Anonyymi

        "Olisi kannattanut yrittää pörssin kautta tai joku muu ratkaisukin ehkä. Ruotsin ja Tanskan valtion kanssa ratkaisu Postnordin kanssa? "
        Ehkä. Ehkä kannattaisi lahjoittaa Posti venäläisille olegarkeille, niin loppuisi valitukset palkoista ja viiveistä.
        Parempi sekin kuin postin kierrättäminen ehkä pörssin kautta. Pörssissä toimii nykyään ravintola. Eihän sinne postisäkit mahdu. Ehkä. Jos posti kierrätetään Tanskan kautta, kuljetusten hinta nousee ehkä pilviin. Kirjekuljetus kestää ehkä useita viikkoja, kun siihen menee nyt ehkä pari päivää, ellei ole ehkä työtaistelu. Työtaistelut lisääntyvät ehkä, jos olegarkit tai tanskalaiset hoitavat postikuljetukset. Mitä muita ratkaisuja ehkä olisi?


    • Anonyymi

      Kannattaa googlata esim. PostNordin tulos.
      Sieltähän se sitten selviää, mitn kannattavaa olisi tehdä "tulosta" PostNordin kanssa.

      Kansainvälinen logistiikka:
      PostNordin tulos reilusti miinukselle 23.7.2018

      Kuljetusyriys PostNordin toisen neljänneksen liitovaihto on kasvanut viidellä prosentilla 950 miljoonaan euroon. Toisaalta tulos on muuttunut negatiiviseksi ja näyttää miinusta 9 miljoonaa euroa.
      Huonon tuloksen voi heijastaa 150 miljoonan euron valtiontukeen, jonka EU-komissio myönsi PostNordille. PostNordin verkkokauppa kasvaa, mutta perinteiset kirjeet vähenevät. Pakettimäärät ovt jakson aikana lisääntyneet 17 %.

      Taloussanomat 3.9.2019:
      "Postin johdon palkka rukattiin kilpailukykyiseksi pörssimaailmaan nähden, mutta lähtivätkö kannustimet lapasesta? Vertasimme toimitusjohtaja Malisen palkkaa muiden maiden postiyhtiöihin".

      Kaikki Pohjois-Euroopan postiyhtiöt ovat Taloussanomien vertailussa, eli PostNordissa (Ruotsin ja Tanskan valtioiden omistama postiyhtiö), Norjan postissa sekä Saksan postissa.

      Taloussanomat: "Kaikki yhtiöt toimivat erittäin kilpailuilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Tiedossa ei ole, millaisiin yhtiöihin ja markkinoihin Postin palkitseminen tarkkaan ottaen rinnastuu".

      Suomessa Posti Group Oyj:n liikevaihto vuonna 2018 oli 1,61 miljardia euroa.

      Postnordin tilinpäätöksen mukaan toimitusjohta Håkan Ericsson sai viime vuonna palkkaa 9,5 miljoonaa kruunua eli noin 880.000 euroa. Eläke- ja muiden etujen kanssa kokonaisansionsa nousivat 1,15 miljoonaan euroon eli noin 96.000 euroon kuukaudessa. Ericssonin kokonaisansio on näin ollen suunnilleen samaa tasoa kuin Malisen, vaikka Ericsson pyöritti Ruotsin ja Tanskan valtioiden omistamassa postiyhtiössä 3,5 miljardin euron liikevaihtoa. Liikevaihto on noin kaksi kertaa niin suuri kuin postilla.

      Norjassa valtio-omisteisen postin palkitsemislinja on huomattavan tiukka. Vaikka Norjan postin liikevaihto on suurempi (2,4 miljardia) kuin Postilla, yhtiön konsernijohtaja Tone Wille kuittaa pestistä "vain" 577.000 euroa".

      PostNordin asiakkaiden arvosteluja kannattaa lukea netistä: www.postnord.com
      Arvostelut: 93 % huono, 2 % välttävä, 1 % keskitasoinen, 1 hyvä ja 3 % erinomainen.

      "Luokattoman huonoa palvelua. Paketin seuranta väittää että minua ei ole tavoitettu, vaikka olen soittanut aspiin nyt varmaan 10 kertaa saadakseni tiedon missä pakettini menee. Päivystin koko päivän kotona ja pakettia ei kuulunut, tänään uusi yritys eikä paketti näy tai kuulu".

      Suomen Postin asiakaspalvelu ei parane, jos posti yksityistettäisiin. Päinvastoin. Erikoisesti pienten kaupunkien ja maaseutukylien postinkanto heikentyisi entisestään. Ulkoistetun postin tehtävä olisi osakeyhtiölain mukainen, eli pääomasijoittajien osingonjako: voittojen maksimointi. Todennäköisesti kirjeiden kanto lopetettaisiin ja pakettimaksut kaksinkertaistuisivat, palveluvelvoite purettaisiin jne.

      • Anonyymi

        4.9.2019 - MT: Postin toimitusjohtaja arvioi, että kirjeliiketoiminnassa lähivuodet ovat todella vaikeita – Posti voi lopettaa lehtien jakelun jo vuonna 2025


      • Anonyymi

        Hyvä yhteenveto, jossa esitit monta näkökulmaa, miksi voisi olla järkevää laittaa yhteen Postnord ja Posti.

        Lopputulos voisi olla 1 1=3. :)

        Jotain varmaan pitäisi Postin osalta tehdä. Toivottavasti käytössä ovat Suomen parhaimpiin lukeutuvia strategian tekijöitä, ettei Rinteen tarvitse yksinään pohtia ehdotuksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä yhteenveto, jossa esitit monta näkökulmaa, miksi voisi olla järkevää laittaa yhteen Postnord ja Posti.

        Lopputulos voisi olla 1 1=3. :)

        Jotain varmaan pitäisi Postin osalta tehdä. Toivottavasti käytössä ovat Suomen parhaimpiin lukeutuvia strategian tekijöitä, ettei Rinteen tarvitse yksinään pohtia ehdotuksia.

        PostNord on tehnyt tappiota ja saanut EU-tukia toimintaansa varten. PostNordin toimitusjohtaja sai potkut. Joten eipä juurikaan Suomen Postin tulevaisuus hyvältä näyttäisi PostNordiin yhdistettynä.


      • Anonyymi

        "PostNord on tehnyt tappiota ja saanut EU-tukia toimintaansa varten. "
        Itsenäisellä valtiolla pitää olla itsenäinen posti. Jos Suomen Posti annetaan ulkomaalaisille kapitalisteille, päämääräksi asetetaan voiton tuottaminen. Samalla huononee palvelu ja postimaksut nousevat. Postin tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Postin arvo on aivan toisaalla. Sen arvo on postin jakamisessa eikä voiton tuottamisessa.


    • Anonyymi

      VAKE OMISTAA POSTISTA PUOLET
      YLI PUOLI MILJOONAA 4:N HENKILÖN PALKKOIHIN

      Valtioneuvoston 5.12.2018 tekemällä päätöksellä Posti Group Oyj:n osakkeista 49,9 prosenttia on siirretty Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n omistukseen.

      Juha Sipilän (kesk) hallitus perusti ensi töikseen Vaken vuonna 2016. Yhtiön kautta on tarkoitus luoda uutta yritystoimintaa. Vaken omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

      Vake istuu rahojensa päällä, Yhtiön liikevaihto nolla ja tulos yli miljoonan tappiolla – toimitusjohtaja nautti silti huippupalkkaa.

      Valtion kehitysyhtiö Vake Oy pyörii tappiolla. Sen liikevaihto oli viime vuonna nolla euroa ja tulos miinuksella.

      Toimitusjohtaja Taneli Tikka teki yhtiössä muhkean tilin. Tikan palkka ja palkkiot olivat viime vuonna runsas 162 000 euroa. Hallituspalkkioihin hupeni 156 600 euroa.

      Vake työllistää neljä henkilöä.

      Yhtiön kokonaistappio oli 1,1 miljoonaa euroa. Henkilöstökuluihin upposi puolet. Loppu kertyi muista liiketoiminnan kuluista.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Olisiko kuitenkin kannattanut myydä?"
      Ei olisi kannattanut eikä kannata. Myynnistä saadaan vain kertaluonteinen tulo. Yhteiskunnalle elintärkeät laitokset on pidettävä valtion omistuksessa, jolloin niiden toiminta voidaan taata myös kriisitilanteessa eivätkä ne päädy ulkomaiseen omistukseen ennen kuin arvaammekaan. Suomalaisilla on tapana myydä tuottavat tai yhteiskunnalle muuten tärkeä laitokset ulkomaalaisille. Samoin on käynyt strategisesti tärkeille maa-alueille. Posti ja tietoliikenneyhteydet on ehdottomasti pidettävä kansallisena omaisuutena, jotta ne toimisivat myös kriisitilanteessa tai silloinkin, kun niiden toiminta ei ole liiketoiminnallisesti kannattavaa.

      • Anonyymi

        Oikein.


    • Anonyymi

      "Rinne kuitenkin on varmistanut sen, ettei Posti tule enään jakamaan muhkeita osinkoja ja sen arvo on romahtanut."
      Postin tehtävä ei ole jakaa osinkoja eikä sen arvo ole romahtanut. Postin arvo on sen toiminnassa: kuljettaa posti ja paketit lähettäjältä vastaanottajalle Sen tehtävänä ei ole tuottaa voittoa, eikä se saakaa sitä olla. Posti on osa infrastruktuuria, joka mahdollistaa yhden yhteiskunnan perustoiminnon, postin kuljettamisen. Aivan samalla tavalla tieverkoston ylläpito ei tuota voittoa, vaan mahdollistaa liikkumisen ja maantiekuljetuksen. Pelastuslaitos ei tuota voittoa eikä jaa osinkoa, vaan pelastaa ihmishenkiä, joskus eläintenkin. Ei poliisilaitoksia eikä pelastuslaitoksia tule myydä ulkomaalaisille, vaikka halukkaita olisi. Silloin niistä tehtäisiin liikelaitoksia, joiden pääasiallinen tavoite olisi osinkojen jakaminen ja tuottaa omistajilleen voittoa. Milloin posti on muuten jakanut muhkeita osinkoja tai osinkoja ylipäätään.

      • Anonyymi

        Myykää tieverkosto, rautatiet ja posti venäläisille rikkaille. Sen jälkeen kukaan ei uskalla valittaa, kun panssarit vartioivat maanteitä, rautateitä ja postin kuljetusta.


    • Anonyymi

      Posti on muutakin kuin liikelaitos ja kai niillä palkoillakin pitäisi tulla toimeen.Ehkä se on jonkun kovan linjan sosialistin toive että loppu palkasta maksetaan yhteiskunnan kukkarosta ja kattotaan et kukaan ei saa killinkiäkään liikaa työllään. Toki tuolla systeemillä eteen tulee se että mitä sitä likoja huhkimaan kun ei siittä ole mitään hyötyä kun työllänsä ei elämänlaatua kuitenkaan parannettavissa jolloin voidaan yhtähyvän antaa hommie olla sillänsä ,kun ei ne kannusta mihinkään. Vopi siinä käydä pitemmän päälle hullusti koko taloudelle ja tulla äkkiseltään ihmeellinen tyhjä tunne mahanpohjalla kun loppuu se jaettava.

      Tuo työllistämis bointti on valtion yhtiöiden kautta melko olennain juttu. Kun työllä voi itsensä elättää kertyy sitä verotuloakin jolla yhteiksuntaa pyöritetään ja työstä saa aina vastikkeen toisella tapaa kuin siitä että ei ole sitä tarjota .

      • Anonyymi

        Kyllä se varmaan on aika monen sosialistin kuin myös porvarinkin toive, että Postin toimitusjohtan vuosiansio ei olisi lähes miljoona euroa.

        Posti valtion omistamana laitoksena tulouttaa liiketoiminnastaan saadut tuotot valtiolle.

        Jos posti yksityistetään pääomasijoittajille, niin Posti tulouttaa voitot yksityisille pääomasijoittajille.

        Siinä on se ero, joka kannattaa muistaa.

        Työstä on työntekijöille maksettava palkka, jolla työntekijä tulee kohtuullisesti toimeen. Palkan tulee olla niin suuri, että se kattaa ainakin ruuan, asumisen, vaatteet, mahdolliset sairauskulut ja kohtuullisen vapaa-ajan käyttöön menevät kulut.

        Sehän olisi järjetön tilanne, jos Suomestakin tulisi halpatyövoiman diktatuuri, jossa johtajien vuosipalkat ovat miljoonia, pääomasijoittajat viettävät osinkokarnevaaleja ja työntekijät kerjäävät pienten palkkojen takia sossun luukulla ja leipäjonoissa. Eikä minimipalkkoja eikä ay-liikettä olisi, vaan jokainen työntekijä sopisi itse oman pienen palkkansa ja työehtonsa.
        Eihän se Suomessa käy laatuun. Eihän?

        Yhdenkään yritysjohtajan, yhdenkään valtionlaitoksen toimitusjohtajan kokonaispalkka ei saa olla 40-kertainen saman yrityksen tai laitoksen työntekijän palkkaan verrattuna.

        Erittäin suurista, kohtuuttoman suurista palkkaeroista aiheutuu yhteiskunnalle pelkää haittaa monin eri tavoin.


    • Anonyymi

      Kun arvot nostetaan esiin ja pohditaan yrityksen yhteiskunnallista merkitystä ,sekä palkkoja ja kuinka niistä neuvotellaan, on Posti nyt hyvä käytännön esimerkki siitä kuinka paikallinen sopiminen toimii .

      Jos tuosta nykyisestä tilanteesta poistettaisiin julkisen sanan asioiden esille tuominen ja senmyötä ammattiliittojen puuttuminen asiaan oltaisiin paikallisen sopimisen ytimessä.

      Nyt olisi siis myös aika valtiollisesti tarkastella palkkaneuvottelu tapoja ja tuon paikallisen sopimisen vaikutuksia, samaisessa yhtydessä kun esiin on noussut palkoilla toimeen tulemisen tärkeys sekä eettisyys.

      https://yle.fi/uutiset/3-10974419

      https://yle.fi/uutiset/3-10974891

    • Anonyymi

      "Jos Posti olisi pistetty pörssiin keväällä, siitä olisi saatu paljon rahaa"
      Kuka siitä olisi maksanut? Vaikka olisi maksanutkin, postin kuljettaminen olisi kallistunut, kun päätarkoitus olisi ollut voiton tuottaminen. Ei Postia olisi kukaan hyväntekeväisyyttään ostanut vaan voiton tavoittelemiseksi. Kapitalistit eivät säästä työntekijöitä vaan ruoskivat niin kauan kuin henki kulkee. Palkat putoaisivat murto-osaan nykyisestään ja kuljetuskustannukset nousevat moninkertaisiksi, kun ulkomaiset omistajat kurittavat suomalaisia.

      • Anonyymi

        " kuljetuskustannukset nousevat moninkertaisiksi"
        Nykyään postia jaetaan viitenä päivänä viikossa. Jos ulkomaiset omistajat pääsisivät hankkimaan Postin, posti olisi helppo jakaa vaikka kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. Joku ehdotti, että Posti siirrettäisiin pörssiin. Mikäs siinä. Sieltä se olisi helppo nakki kiinalaisille tai venäläisille. Varmaan Venäjän valtiotakin kiinnostaisi. Postikuljetuksien vaikeuttamista voitaisiin käyttää painostuskeinona Suomea vastaan. Vaadittaisiin strategisesti tärkeiden alueiden luovuttamista. Jos niitä ei luovutettaisi ulkomaalaisille, lakkautettaisiin kaikki postinkuljetus. Samalla postitaksat nousisivat moninkertaisiksi. Voittoa pitää tulla rutkasti, jos Posti ostetaan sijoitusmielessä. Postikuljetukset jäävät toissijaiseksi.


    • Anonyymi

      "Jos Posti olisi pistetty pörssiin keväällä, siitä olisi saatu paljon rahaa"
      Aika outo ajatus. Yhteiskunnalle tärkeitä aloja pistettäisiin vaan pörssiin ja saataisiin siitä kertakorvaus. Seuraavaksi varmaankin ehdotat, että Puolustusvoimat pistettäisiin pörssiin. Kyllä Venäjältäkin löytyisi halukkaita ostajia. Varusmiehet joutuisivat suorittamaan venäläisen varusmiespalveluksen. Niin ja tietenkin posti jaettaisiin venäjällä laadittujen lakien mukaan.

    • Anonyymi

      Aivan ala-arvoinen ajatus, että posti pitäisi myydä pörssissä. Sitten vasta hinnat nousisivat pilviin ja palvelussa säästettäisiin. Kotiinkanto lopetettaisiin kokonaan ja postit pitäisi noutaa syrjäseudulla kymmenien kilometrien päästä.
      Se missä valtio voisi säästää, olisi puolustusvoimien myynti joko venäläisille tai ruotsalaisille. Jos eivät halua maksaa, Puolustusvoimat voitaisiin lahjoittaa ulkomaille, vaikka kiinalaisille.

      • Anonyymi

        Niin on .Tämän päivän elinkeinoelämän ajattelutapa kaikki lihoiksi ja kaikesta irti mitä saa ei sovi valtiollisiin yhtiöihin joissa toteutetaan yhteiskunnallisia palveluita. Menttaliteetti jossa ,henkilöstöltä leikataan ja samaan aikaan täytetään "omat " taskut, osoittaa erittäin huonoa johtamista....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2802
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      259
      2792
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2395
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      207
      1876
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1348
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1162
    Aihe