Ydinjjättestä

Artikkelissa https://whatisnuclear.com/waste.html hyvä kuvaus siitä, mitä ydinjäte on,

Artikkelin konekäännös:
https://translate.google.com/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://whatisnuclear.com/waste.html

Konekäännökstä muokattu :

"Ydinjäte, joita kutsutaan myös käytetyksi ydinpolttoaineiksi , on vaarallisen radioaktiivista tuhansia vuosia. Kun se poistetaan reaktorista, se on niin myrkyllistä, että jos seisoisit lähellä sitä ilman suojausta, saat muutaman sekunnin aikana tappavan radioaktiivisen annoksen ja kuolet akuuttiin säteilysairauteen muutamassa päivässä."

Lue myös keskustelua
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15197656/vaite-juoksijasta-ja-ydinpolttoainenipusta

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toisessa keskustelussa laskettiin, että yksi juuri (USA:ssa käytetyn kokoinen) reaktorista kuumana nostettu 469 kg polttoainenippu ilman suojauksia aiheuttaisi metrin päässä seisovalle 6.5 Sv ekvivalenttiannoksen gammasäteilyä (99.999% säteilystä) sekunnissa. Neutronien tuottama osuus tuosta säteilyannoksesta olisi luokkaa alle sadastuhannesosa.

      Keskustelu aiheesta on dokumentoitu verkkosivulle sites.google.com/view/juoksija-ydinpolttoainenippu ja löytyy myös Suomi24:n puolelta otsikolla "Väite juoksijasta ja ydinpolttoainenipusta".

      Kahdessa sekunnissa saisi tuossa siis 13 Sv annoksen joka on ihmiselle 100% tappava parista päivästä yleensä vain pariin viikkoon kuluessa hoidosta riippumatta. Näitä akuuttiin säteilysairauteen kuolemisia on tapahtunut Hiroshiman ja Nagasakin pommituksen lisäksi ainakin Tshernobylin onnettomuuden ja muutaman kriittisyysonnettomuuden yhteydessä USA:ssa ja Japanissa.

    • Anonyymi

      Suomessa noin 1,5 Sv/s (1,5 Gy/s):


      Toteamus
      25.2.2018 21:11

      Posivan mukaan reaktorista otetun polttoainenipun säteilyn annosnopeus on noin 5000 Sv/h eli noin 1,5 Sv/s (sekunti)

      "Olkiluoto 1 & 2 -laitosyksiköiden polttoaineniput sisältävät noin 180 kg uraania/nippu ja Loviisan 1 & 2 -yksiköiden 120 kg/nippu. "

      Amerikkalaisen dokumentin mukaan polttoainenipun annosnopeus oli noin 20000 Sv/h eli noin 5-6 Sv/s, kun polttoainenipussa 469 kg uraania.

      Kun uraanimääräerot otetaan huomioon, amerikkalaisen dokumentin mukaan Loviisan 120 kg uraania nipun säteilyn annosnopeus olisi noin 50 00 Sv/h (1,5 Sv/s). Eli sama kuin Posiva ilmoittaa..

      Jos säteilyn annosnopeus yhden metrin päässä säteilylähteestä on A Sv/s ja tasainen juoksunopeus on 1 m/s, saadaan integraalina juoksun aikana saduksi kokonaissäteilyannokseksi A Sv, kun juostaan kaukaa yhden metrin päähän polttoainenipusta.
      Tässä tapauksessa siis noin 1,5 Sv, kun juostaan 200 metrin pääsätä polttoainenipusta metrin päähän tasaisella nopeudella 1 m/s.

    • Hra Stuxnet on arvostamani kiihkeä ydinvoiman vastainen henkilö.

      Luin ja näin jostakin jopa videon jossa Japanissa aiotaan laskea ydivoimajätteitä suoraan mereen koska varastointitilat ovat totaaliloppuneet.

      En enää muista / löydä tuota videota? Olisiko tuo totta?

      • Anonyymi

        Kyseessä ovat Fuksuhiman laitostiloista poistetut vedet, joista radioaktiiviset aineet on poistettu suodattimia ja kemikaaleja käyttäen. Jäljellä on vain vedyn isotooppi tritium, joka on veden muodossa, eikä sitä voi siten poistaa. Luonnollista alkuperää ja ydinasekokeissa syntynyttä tritiumia on meressä yli tuhatkertainen määrä verrattuna säiliöiden sisältöön. Tritium ei rikastu vaan se laimenee nopeasti mereen.
        Kun ympäristöjärjestöt kohkaavat asiasta, voi olla että tritiumin päästölle mereen ei saada lupaa. Silloin täytyy tehdä kuin Harrisburgissa vastaavassa tilanteessa: vedet haihdutetaan pikkuhiljaa ilmaan


    • Anonyymi

      Miksi syytät muita. Itsekin lasket radioaktiivisia aineita luontoon aina kun ulostat. Ulosteesi mukana radioaktiiviset aineet mm. Kalium-40, menevät mereen ja muualle luontoon.

      • Jahas.., että on ydinjätevesistä on poistettu kaikki haitalliset aineet ennen mereen laskua.
        Miksi niitä sitten on varastoistu vuosikymmeniä valtaviin katettuihin altaisiin? Miksi ei niitä lasketa suoraan mereen koska ne on jo suodatettu?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      60
      4305
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      175
      2669
    3. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      159
      2468
    4. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      218
      2421
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      434
      1656
    6. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      163
      1517
    7. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      176
      1514
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      98
      1318
    9. 79
      1281
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      59
      1239
    Aihe