40 vuotta pelottelua (NYT ilmaston lämpeäminen)

Ilmaston lämpeäminen on bull shittia, huomaa hyvin kun asiaa katsoo taaksepäin. Esim. media luo kansaan ajankohtaan sopivaa pelkoa, eli saadaan kansaa ajettua kuin lampaita karsinaan tietyn sen hetkisen agendan mukaisesti, että eliitti pääsee tienaamaan.

https://www.youtube.com/watch?v=t0r-gGJuhUY

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joo, vuoristoissa ei ole ollenkaan jäätiköitä jotka vetääntyy tai on jo kadonneet. Koillisväylällä on risteilty laivoilla aina.

      Valetta kaikki.

      Sata vuotta tms vanhat valokuvat on kaikki photoshopattuja.

      • Se normaalia lämpenemistä jota on tapahtunut jo 10000 vuotta, ennen koko Skandinavia oli jäänpeitossa.


      • Anonyymi

        Jännä, joku on samaa mieltä kuin minä. Jonkun tutkimuksen mukaan ilmasto lämpenee aina tietyn ajan välein ja viilentyy tietyn ajan välein. Josta voidaan päätellä että keskiarvollisesti ilmasto pysyy samassa lämpötilassa. Kyse on sadoista vuosista.


      • Anonyymi
        käkäkäk kirjoitti:

        Se normaalia lämpenemistä jota on tapahtunut jo 10000 vuotta, ennen koko Skandinavia oli jäänpeitossa.

        Vaan, kun ei ole normaalia lämpenemistä!

        Kymmenien tai satojen tuhansien vuosien sykleissä maapallon kierorata ja muuttuu hieman muiden taivaankappaleiden vaikutuksesta. Viimeisten 650 000 vuoden aikana on ollut useita hyvin voimakkaita ilmastonmuutoksia, mutta lämpötila muuttuu hitaasti tuhansien vuosien aikana. Tästä ei ole kyse. Maapallon kiertorata ei ole heilahtanut lähemmäksi aurinkoa.

        Toinen luonnollinen ilmiö, joka vaikuttaisi maapallon keskilämpötilan kasvuun, on auringon aktiivisuus. Nyt on kuitenkin niin, että auringon aktiivisuus on ollut laskusuunnassa jo vuosisadan ajan. Sen perusteella ilmaston pitäisi pikemminkin viilentyä.

        Jos maapallon keskilämpötilan nousu johtuisi auringosta, silloin koko ilmakehä lämpenisi. Niin ei tapahdu. Vain alailmakehä lämpenee ja yläilmakehä viilenee. Se tarkoittaa sitä, että auringon lämpösäteily, josta aina osa heijastuu takaisin avaruuteen, heijastuu kyllä, mutta sen sijaan, että lämpö pakenisi, se lämmittää alailmakehää. Se vaikuttaa koko planeetan keskilämpötilan kasvuun.

        Kasvihuoneilmiö osoitettiin jo 1800-luvulla. Ilmiön ansiosta maapallon on noin 30 astetta lämpimämpi kuin mitä se olisi ilman kasvihuoneilmiötä. Tämä on tehnyt maapallosta elinkelpoisen planeetan. Marsissa kasvihuoneilmiötä ei ole ja planeetan keskilämpötila on -50 astetta. Venuksen kohdalla puhutaan karanneesta kasvihuoneilmiöstä. Planeetan pintalämpötila on keskimäärin 400 astetta. Venus on helvetti - kuumempi kuin aurinkoa lähempänä sijaitseva Merkurius. Maapallo on siis kasvihuoneilmiön ansiosta lämpimämpi kuin mitä se olisi ilman ilmiötä. Keskilämpötila on 15 astetta. Ilman kasvihuoneilmiötä lämpötila olisi saman verran miinuksella.

        Kasvihuonekaasut tunnistettiin 1800-luvun lopulla. Testi, jossa valolla lämmitetään eri kaasuja lasiasioissa on toteutettu tuhansia kertoja. Se on täysin kiistaton. Hiilidioksidi imee ja säilyttää lämpösäteilyä 15 kertaa enemmän kuin vesihöyry, joka sekin on kasvihuonekaasu.

        Maapallon keskilämpötila on noussut 0,9 astetta esiteolliseen aikaan nähden. Se ei kuulosta paljon miltään, mutta biosfääri ja ilmasto ovat hyvin herkkiä muutoksille. Lämpötilan nousu on vain kiihtynyt viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana. Tällä vauhdilla 1,5 asteen keskilämpötilan nousu saavutetaan vuoteen 2050 mennessä. Sillä on jo valtavia vaikutuksia koko elinkehäämme.

        Mittaushistorian lämpimimmät kuukaudet osuvat vuoden 1998 jälkeen kaikki 2000-luvulle. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on mikroskooppisen vähäinen, mutta kuitenkin suurempi kuin miljooniin vuosiin. Sitä on sen verran, että se sitoo maapallolta heijastuvaa lämpösäteilyä ja lämmittää koko ilmastoa. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on kasvanut 40 % sadassa vuodessa.

        Pelkästään fossiilisten polttoaineiden käyttö ei selitä ilmiötä. Taustalla on vaikuttaa myös hiilinielujen häviäminen. Hiilinieluja ovat metsät. Mitä enemmän metsiä hakataan tai poltetaan (Amazon, Siperia ja Indonesia), sitä vähemmän hiilidioksidia sitoutuu maaperään ja metsiin ja sitä enemmän sitä vapautuu ilmakehään.

        Ilmaston lämpeneminen on osittain itseään kiihdyttävä ilmiö. Mitä enemmän hiilidioksidia ilmakehässä, sitä lämpimämpi planeetta, jolloin yhä enemmän vettä höyrystyy - vesihöyry on määrällisesti merkittävin kasvihuonekaasu, vaikka se ei sidokaan niin paljon lämpöä kuin hiilidioksidi. Kun ilmasto edelleen lämpenee, meri alkaa sitoa lämpöä, jolloin merenpohjan jäätynyt metaani vapautuu ilmakehään - sekin on kasvihuonekaasu. Metaania vapautuu myös Siperian ja Alaskan ikiroudasta. Eli ilmiö kiihtyy koko ajan. Monien tutkijoiden mielestä mitään ei ole enää tehtävissä. Lämpeneminen on karannut pisteeseen, jossa 40 ja 60 leveyspiireillä sijaitsevat maailman vilja-aitat alkavat kuivua. Ravinnontuotanto vaikeutuu. Rankkasateet, maaperän ravinteiden huuhtoutuminen meriin, kuivuus, tulvat, merenpinnan nousu, äärimmäiset myrskyt jne. ovat jo yleistyneet. Intiassa osa maasta on muuttumassa pian elinkelvottomaksi, mikä ajaa noin 100 miljoonaa ihmistä kotiseuduiltaan. Aasiassa aina täsmällinen monsuunisadekierto on muuttunut epätäsmälliseksi: sadot kuivuvat ja sitten kun monsuunisateet vihdoin tulevat, ne aiheuttavat tulvia ja huuhtovat maaperän viljelylle elintärkeät ravinteet mereen.

        Ettekö seuraa uutisia? Tämä tapahtuu nyt! Amazonin palot, Indonesian metsäpalot, Siperian metsäapalot, Yhdysvaltojen metsä- ja maastopalot, tulvat äärimmäiset myrskyt (taifuunit ja hurrikaanit),.. Tästä varoiteltiin Suomenkin televisiossa useampaan otteeseen jo 1980-luvulla. Etsikää Areenasta vanhoja A-studioita. 1980-luvun sää- ja ilmastotutkijoiden ennustukset toteutuvat pelottavan tarkasti juuri siinä aikataulussa, jonka he määrittelivät jo vittu kolmekymmentä vuotta sitten.

        Herätkää nyt vihdoin. Meillä on ongelma ja se ongelma ei ole islamisaatio tai litteä maa. Ongelma on se, että parissa vuosikymmenessä Euroopan rajoille tunkee saatanan sata miljoonaa ilmastopakolaista. Mutta ei sillä niin väliä. Peli on jo menetetty.


      • Hukkaan meni pitkä kirjoituksesi.
        Ne jotka ilmastonmuutokseen uskovat niin sen tekevät.

        Me muut emme mokomaan kusetukseen usko.

        Ja vaikka parilla asteella lämpenisikin niin mitä sitten?

        Se jääkarhu siellä pienellä lautalla lähteekin vain uimaan ja siinä se on saatanan taitava.


      • Anonyymi

        Miten sitten selität kirjoittajan mainitsemat ilmiöt?


      • Anonyymi
        nazi kirjoitti:

        Hukkaan meni pitkä kirjoituksesi.
        Ne jotka ilmastonmuutokseen uskovat niin sen tekevät.

        Me muut emme mokomaan kusetukseen usko.

        Ja vaikka parilla asteella lämpenisikin niin mitä sitten?

        Se jääkarhu siellä pienellä lautalla lähteekin vain uimaan ja siinä se on saatanan taitava.

        Juu. Sinun kohdallasi kyllä. Pääsi on umpiluuta ja sille en voi mitään. Olen vain tavallaan pahoillani sen vuoksi, että Suomesta lötyy paljon ihmisiä, jotka elävät täydellisen ylivertaisuusvinouman vallassa kuvitellen, että he ymmärtävät ilmastoa paremmin kuin tuhannet ilmastoa vuosikymmeniä tutkineet ja alalle koulutetut ihmiset. Minä en tunne ilmastoasioita, mutta luotan näyttöön enemmän kuin hihhuleiden mutuiluun. Erityisen vahva näyttö on mielestäni se, että jo 1980-luvulla nämä tämän vuosituhannen llmaston ilmiöt ennustettiin.

        Ja nazi, kai sinä tiedät sen, että paikallissää ja maapallon ilmasto ovat kaksi eri asiaa? Kun Suomessa tulee lunta ja Saharassa paistaa aurinko, pidämme sitä tavallisena. Nyt on Saharassa tullut lunta ja Suomessa on 2000-luvulla koettu historian kuumimpia kesiä. Jotain on tapahtunut. Mutta vaikka Suomessa olisi ihan vitun kylmä, se ei tarkoita sitä, etteikö maapallon keskilämpötila silti kasvaisi. Ja se kasvaa.

        Sinä olet hieman kuin tyyppi, joka väittää olevansa Roger Federeriä ja Rafael Nadalia parempi tenniksessä. Täällä sinä toitotat tuntevasi paremmin kuin alaan perehtyneet asiantuntijat. Säälittävää. Toivon, että joillain vielä järki pelaa ja Suomen koululaitokseen käytetyt rahat eivät ole valuneet täysin kaivoon.


    • Minä uskon vakaasti että ilmasto lämpenee.

      Olen nähnyt valokuvan missä jääkarhu- raukka istuskeli kylmissään yhä pienenevällä jäälautalla.

    • Huomasitteko?

      Vartissa mieleni muuttui, niinkuinn ilmastommekin.
      Aamulla oli aika kylmää ja niin oli viime vuonnakin.

      • Anonyymi

        Huomasitteko, sinä olet edelleen tyhmä.

        Ei, mielipide siitä ei ole muuttunut, kyseessä on vakio.


    • Hra Anonyymi pureutui tiukasti rummuttamaansa ilmastonmuutokseen;
      vaikka se olisi tottakin niin mitä sitten?
      Jääkarhut ovat mainioita uimareita ja saavat hylkeen kiinni sekunneissa.

      En tietenkään väitä tietäväni absoluuttisia totuuksia asian tiimoilta.
      Ilmastonmuutoshuijaukseen on nyt valjastettu koko läntisen maailman kommunistinen viherpiiperomassat.

      Tästä aiheesta ei puhuta Kiinassa eikä koko kaakkois- Aasiassa yhtään mitään vaikka siellä se vasta kuumaa onkin.

    • Eivät ne puhu Afrikassa eikä Etelä- Amerikassa eikä Australiassakaan mistään ilmastonmuutoksesta. Ovat hoomoilasena jos niiltä kysyt.

      Tämä on vain keino rahastaa länsimaisilta ihmismassoilta lisää rahaa eliittiemme ja heidän rakkikoiriensa pohjattomiin taskuihin.

      Miksi ilmastonmuutos koskee vain valkoisten asuttamia alueita mukaanlukien valkoiset jääkarhut?

      • Anonyymi

        Voi nazi, tietämättömyytesi on jotenkin surullisen lapsellista. Kaikki muut maailman maat ovat allekirjoittaneet Pariisin ilmastosopimuksen, paitsi USA. Jopa Syyria ja Pohjois-Korea. Kaikki paitsi USA - tai tarkemmin Trump. Obama oli ihan Pariisin linjausten puolella. Trump tekee mitä huvittaa seurauksista piittamatta. Mutta nazi hyvä, pureskele tätä faktaa hetken ajan: joka vitun valtio maailmassa yhtä paitsi on sitoutunut ilmastonlämpenemisen hillitsemiseen. Kiina, Venäjä, Syyria, Pohjois-Korea ... Kuinka sinä selität tämän?


    • Kaikki Afrikan valtiot ovat aivan shokissa jos ilmasto vielä lämpenee... :-)

      Ainoastaan hyvin pieni osa maailman valtioista ovat osoittaneet murheensa tuosta valeesta. Ne maat ovat kaikki tavalla tai toisella totaaliriippuvaisia dollarista ja läntisestä kaupankäynnistä.
      Muut maat pyyhkivät moisella huijauksella persettään.

      • Anonyymi

        Olen yrittänyt pähkäillä oletko trolli vai oikeasti noin tietämätön. En tiedä kumpi olisi huonompi vaihtoehto, mutta kumpikaan ei ole hyvä.

        " Kaikki Afrikan valtiot ovat aivan shokissa jos ilmasto vielä lämpenee... :-)"

        Kyllä varmasti kaikki valtiot ovat shokissa, jos ilmasto vielä lämpenee. Venäjällä mm. Vladimir Putin on hyvin huolissaan arktisen alueen ennusteita nopeammasta lämpenemisestä. Tämän hän totesi puheessaan Arktisessa neuvostossa ja viittasi venäläis-tutkijoiden mittauksiin.

        Kiina on kuin massiivinen valtameritankkeri; se kääntyy helvetin hitaasti, mutta Kiinan ilmastopolitiikka on jopa kunninhimoisempaa kuin Euroopan ilmastopolitiikka. Intiassa ja Aasiassa yleensäkin ilmastonmuutoksen ja saastumisen vaikutukset näkyvät jo nyt hyvin selvästi. Intiassa pyritään korvaamaan hiiltä yhä enemmän esimerkiksi aurinkoenergialla, mutta vaikka Intia on maailman suurin demokratia ja yksi nopeimmin kehittyvistä talouksista, se on yhä monin paikoin hyvin kehittymätön maa.

        Kyllä nazi hyvä, ilmaston lämpenemiseen suhtaudutaan kaikkialla muualla hyvin vakavasti, paitsi Valkoisessa talossa. Jos et tiedä, ota selvää ja kysy, mutta älä valehtele asioista, joita et tiedä tai ymmärrä!


      • Anonyymi

        Te natsithan olette vain riemuissanne, kun afrikan lisääntyvien kuivuuksien ansiosta saamme tänne pohjoiseen muutaman miljoonaa uutta asukasta, vai onko jo krematoriot lämpenemässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te natsithan olette vain riemuissanne, kun afrikan lisääntyvien kuivuuksien ansiosta saamme tänne pohjoiseen muutaman miljoonaa uutta asukasta, vai onko jo krematoriot lämpenemässä?

        Hmmm... Okei. Sait sanattomaksi! En mä jaksa pitää sinulle oppituntia natsi-sanan etymologiasta tai sananmerkityksestä. Toivon, että käsitteen merkitys avautuu sinulle ennen kuin päätät peruskoulun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2331
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2076
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1592
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1351
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1335
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1226
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1105
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe