Psyykkinen kunto...

Anonyymi

Jos lääkäri sanoo, että ollaan pattitilanteessa, niin kai sitten ollaan.. Psyykkinen kunto on muka nyt tärkeämpi hoitaa kun kaksi luuta, jotka ovat poikki. Olisin kirurgian potilas mutta lääkäri meinasi laittaa suljetulle. Että voidaan hoitaa psyykeä.

En saisi tuntea inhimillisiä tunteita, en saisi koskaan olla surullinen... Se lääkäri lukee papereita, et ootpa taas yrittänyt pyytää apua. Olet huonossa kunnossa. Terve menoa suljetulle. Jossa siis ei osata hoitaa poikki mennyttä raajaa.

Lääkitystä pitäisi kuulemma tarkistaa. No, soitin psykiatriaan, ne sanoi, et kuulu meille vaan kirurgiaan.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö niitä voida hoitaa vaikka yhtäaikaakin?

    • Anonyymi

      Toi on niin tuttua. Itse menin kerran päivystävälle yleislääkärille vatsakipujen takia. Keskusteltiin alle kymmenen minuuttia ja lääkäri sanoi lähtevänsä katsomaan tietojani. Odottelin yli kaksi tuntia ja huh, ykskaks sängyn viereen pölähti mieslääkäri joka esitteli itsensä päivystäväksi psykiatriksi. Minulla on aikoinaan ollut pahoja psyykeongelmia. Juttelin psykiatrin kanssa ja sanoin että on pirun vaikeeta tällä taustalla sairastaa jotain somaattista. Hän kyllä ymmärsi heti tilanteen ja ihmetteli myös miksi hänet oli pyydetty käymään luonani. Kotiinlähtö kun koitti niin hoitaja tuli minua kait rauhoittelemaan, että kun HUS:ssa on nykyään tapana että psykiatria voidaan konsultoida kroonisten kipupotilaiden kohdalla. Ajattelin kyllä siinä vaiheessa että olisi se yleislääkäri voinut mullekin kertoa mitä aikoo tehdä. Seuraavana päivänä katselin koneelta lääkärin tekstejä, niin olipa tuo mulle pikaiseen laittanut uuden diagnoosinkin. Mulla on aikoinaan laitettu diagnoosi skitso-affektiivinen häiriö. Yleislääkäri oli kirjoittanut: potilaalla on skitsofrenia, kipu on psyykkistä. Ei hyvää päivää, mua nauratti että on nokkelasti alle kymmenen minuutin keskustelun perusteella päivystävältä lääkäriltä saatu diagnoosi. Että kaikenlaista. Valtava on tuo stigma joka on mielenterveyskuntoutujilla valitellessaan muita vaivoja. Olen yllättynyt kuinka yleistä se on esim. lääkäreillä. Heidänhän nimenomaan pitäisi ymmärtää että ihmisillä voi olla vaikka minkälaisia sairauksia. Lääkiksessä pitäisi olla jonkinlaista asennekasvatusta koulutuksen yhteydessä. Nykyään on muutenkin edelleen aivan liikaa vaiettu mielenterveysongelmaisten saamasta kohtelusta ja hoidosta, yleensä hoitamattomuudesta, somaattisella puolella. Olen aina sanonut että ei kai sillä ole kovin suurta eroa että onko jalka kipsissä vai päässä vähän " puristaa ", jokainen on kuitenkin ihminen ja ihmisten pitäisi olla saman arvoisia. Ei tunnu todellakaan kivalta kun usein saa aivan ala-arvoista kohtelua pelkästään sen takia että on joskus aikoinaan mennyt huonommin. Voisihan tästä aiheesta kirjoittaa vaikka kirjan, eli en nyt jaksa enempää tässä " höpötellä ". Aiheesta tosiaan juttua riittäisi. Ja tuo edellinen kommentti yhtäaikaa hoitamisesta on aivan järjetön, ei oikeasti järjetön mutta kun se on sellaista sairaanhoitdon puolella, psyykepuolella ei välitetä somaattisista vaivoista eikä niitä hoideta sekä myös päinvastoin. Olen ollut aina sitä mieltä että usein juuri se olisi iso apu ja tuki monissa tilanteissa kun voitaisiin tehdä vaikka jonkinnäköistä yhteistyötä puolin ja toisin. No, ehkä sekin on jokin näitä arvovalta-kysymyksiä. Tästäkin juttua riittäisi.

    • Anonyymi

      Pattitilanteesta voi kohta tulla pappitilanne.

    • Anonyymi

      Jos ei aina toimi psykalla ne ei ne somaattosellakaan sen kummemmin. Koko ajan tulee aiheetonta sanomista ja ei saa ees kipulääkettä vaikka sattuu. Hoitaja vaan kävelee ovesta ulos. Jos jotaan sanoo, niin noottia. Mikään ei käy, mitenkään päin ei oo hyvä. Aina teen jotain väärin. Ja kun hoitajat neuvoo eri lailla, niin aina tulee sanomista. Viimeksi siitä, että en uskaltanut kävellä paljain jaloin sauvoilla sairaalan lattialla, kun oli niin liukas.

      • Anonyymi

        Aika hassu tuo paljain jaloin kävely-juttu. Sitä kun eivät ikinä sairaalassa tahdo hyväksyä pöpöjen takia. Ei edes sukkasillaan pitäisi kävellä vaan tohvelit jalassa. Ja tuohon yhteen kommenttiin että valitettavasti joskus käy niin että jollain saattaa pattitilanne muuttua pappitilanteeksi. Silloin tällöin käy niin että kun ihminen ei enää jaksa hakea apua saamatta sitä niin elämästä saattaa tulla niinkin ahdistavaa että valitsee sen viimeisen vaihtoehdon. Itsellänikin jos olisi heikompi luonto ja vähemmän sisua niin en todellakaan olisi jaksanut kaikkea sitä p....aa silmille ottaa vuosien aikana. Ajoittain on tosi ikävältä tuntunut kun ei aina ole apua saanut tai ei ole uskottu eikä välitetty. Mutta kestettävä se vaan on kun ei muukaan auta.


    • Anonyymi

      Yhdeltä autistilta jouduttiin amputoimaan käsi. Se oli kiinnipitotilanteessa murtunut, ja kukaan ei huomannut, eikä se itse tuntenut tai osannut ilmaista kipua. Oikeasti fyysiset traumat pitää hoitaa! Niistä seuraa tulehduksia, hermovaurioita, vertulppia ym. Potilasvalituksen paikka, jos murtumia ei hoideta. Ne eivät ole psykosomatisointia tai filmausta.

      Olin kerran hetken osastolla, ja jollain miehellä oli hammasvammoja. Kuinkahan paljon toipumista auttaa, jos suurin osa ruuasta jää syömättä, kun ei vamman vuoksi voi syödä? Hullu elää hengen ravinnolla? Kuitenkin anorektikkojen oli pakko syödä rekkamiehen annokset samalla, kun eri sortin hullu nälkiintyi.

    • Anonyymi

      ..olisin halunnut jutella kymmenen minuuttia, kun alkoi tuntua siltä, että olen tiellä vain täällä. Soitin kahteen psykiatriseen numeroon, vaihteeseen ja yksykskakkoseen. Kaikki sanoo, et ei voida auttaa, juttele siellä, missä oot hoidossa. Hoitajilla ei ollut sitä kymmentä minuuttia ennen kuin tunnin päästä. Itkin tunnin putkeen.

      Tää on just tätä säästökuuria. Kellään ei oo aikaa. En tiedä, miten sen jalan kanssa käy. Alkaa tämä homma pelottaa.

      • Anonyymi

        Koska kukan ei ota kipuja vakavasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe