Ennen suomalaisten palkat nousivat 3 - 4% vuodessa, nyt pysyvät paikallaan tai jopa laskevat

Anonyymi

Palkankorotukset ovat vaihtuneet palkanalennuksiin ja työajan pidennyksiin (kiittäkää sanelija-Sipilää tästä). Lisää palkanalennuksia on tulossa. Verotus kiristyy ensi vuonna.

Samalla monet maksut, asuminen ja yleinen hintataso kallistuvat vauhdilla. Tyhminkin tajuaa, että suomalaisilla ei enää ole rahaa ostaa uusia autoja niin kuin ennen.

Se ei autokauppaa pelasta, että pienellä eliitillä on varaa ostaa Tesloja.

Ehkä ympäristö pelastuu, kun kohta ei ole enää varaa ajaa edes vanhoilla autoilla.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taitaa vaan olla aika kauan siitä kun normiduunarin palkka on noussut noin paljon vuodessa. Viimeksi ainakin oma palkka nousi vain 1,6% mutta kostoksi TES yleiskorotuksesta työnantaja tiputti tuotantopalkkiota niin paljon että saan TES yleiskorotuksen jälkeen entistä vähemmän rahaa käteen.

    • Anonyymi

      Ei kannata palkansaajan valittaa, sillä eläkeläisellä menee paljon huonommin.
      Eläkeindeksin leikkaamisesta johtuen (Lipposen syy) eläkkeen netto sen kun pienenee kun verotus kiristyy ja muut lakisääteiset maksut nousee.
      Jo 6 vuotta on netto pienentynyt yhtäjaksoisesti. Tosin vain muutaman euron kuukaudessa vuositasolla, mutta kun kustannukset nousevat hiljakseen koko ajan, niin vuosi vuodelta on vain aina kireämpää ja pakollisten menojen jälkeen kaikessa muussa pitää kiristää. Ja johtajat vaativat vaan lisäämään kotimaista kulutusta ???
      Pitää varmaan polttonesteetkin alkaa hakea rajan takaa 70 c/litra.

      • Anonyymi

        Päinvastoin, eläkeläisenkin kannattaisi valittaa palkansaajien huonoista palkoista koska pienestä palkasta tulee myös vähemmän verotuloja joista maksetaan mm. eläkkeet...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päinvastoin, eläkeläisenkin kannattaisi valittaa palkansaajien huonoista palkoista koska pienestä palkasta tulee myös vähemmän verotuloja joista maksetaan mm. eläkkeet...

        Palkansaajien työeläkkeitä ei makseta verotuloista, vaan eläkevakuutusyhtiöiden rahastotuotoista (eläkeläisen itse kerryttämät) ja eläkevakuutusmaksuista (työssäolevien).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Palkansaajien työeläkkeitä ei makseta verotuloista, vaan eläkevakuutusyhtiöiden rahastotuotoista (eläkeläisen itse kerryttämät) ja eläkevakuutusmaksuista (työssäolevien).

        Eläkevakuutusmaksut ovat suhteellisia ja veroluonteisia, joten kyllä ne kasvattavat eläkepottia enemmän, jos palkat ovat korkeammat.

        Nähtäväksi jää, miten hyvin tämä homma tulee pelaamaan kun oma eläkeikä lähestyy... Nyt näyttää yllättävän hyvältä, mutta eiköhän tuo vielä sössitä.


      • Anonyymi
        TheRat kirjoitti:

        Eläkevakuutusmaksut ovat suhteellisia ja veroluonteisia, joten kyllä ne kasvattavat eläkepottia enemmän, jos palkat ovat korkeammat.

        Nähtäväksi jää, miten hyvin tämä homma tulee pelaamaan kun oma eläkeikä lähestyy... Nyt näyttää yllättävän hyvältä, mutta eiköhän tuo vielä sössitä.

        Ne ovat lakisääteisiä vakuutusmaksuja ja tulojen mukaan määräytyviä. Lakisääteisiä vakuutuksia on muitakin.

        Korkeammat palkat johtavat myös korkeampiin eläkkeisiin. Näin ollen eläkepotin kasvaminen on lähinnä näennäistä. Siis, jos eläkepotilla tarkoitetaan jotain sellaista, että siitä riittäisi enemmän jaettavaa jollekin muille kuin niille palkansaajille, joiden tulot kasvavat.
        Tällä hetkellähän tuohon ’eläkepottiin’ kertyy vakuutusmaksuista noin neljännes ja loput menevät maksussa oleviin eläkkeisiin.

        Maksussa olevien eläkkeiden määrä ei nyt ole suorassa yhteydessä siihen mitä eläkevakuutusmaksut tuovat ’sisään’.
        Tietysti pitkällä tähtäimellä jos maksutulo romahtaa eli kansantalouden koko palkkasumma romahtaa, niin myös maksussa olevat eläkkeet romahtavat. Silloinhan romahtaa koko muukin talous. Työeläkkeetkään eivät ole mitenkään irti kansataloudesta.

        Työeläkkeet ovat ehkä parhaiten suojassa poliitikkojen ’sössinnältä’ verrataanpa mihin tahansa kansatalouteen liittyviin rahaliikkeisiin. Ei 100%, mutta kuitenkin.


    • Anonyymi

      Amerikasta on kopiotunut tämä nykyinen malli, jossa työntekijöiden palkat nousevat hitaati jos ollenkaan.
      Tästä seurannut ostovoiman katoaminen on korjattu velkarahaa lisäämällä. Tavallisen työtätekevän velkakuorma kasvaa tasaisesti, kun lainaa tyrkytetään joka suunnasta.

      Katsokaapa noita lippalakkipäitä. Miten on pizzeriankin pojilla uudenkarheat bemarit alla. Onko oikeasti rahat jo tienattu?
      Uusien autojen kaupan näivettyminen ei minua vaivaa lainkaan. Se onkin ollut aina vain pienen kansanosan etuoikeus hankkia uusi auto. Useimmat ajavat käytettynä hankitulla ajopelillä.
      Kaupan porras on Suomessa kova välistävetäjä. Ei ole kunnon kilpailua, kun valita voi S-ryhmän ja K-kauppojen välillä päivittäistavarakaupassa.
      Autokauppa samalla tavalla vanhojen sukuomistajien hallussa. Toivotan huonoa jatkoa tulevaisuudessakin heille.

    • Globaalia orjatyövoiman käyttöä yhteiskunnan rattaina tuottamaan yhä ja jatkuvasti kohoavaa paremminvointia pienelle eliitillle.
      Paremminvointia, jota ei enää välitetä edes peitellä, vaan päinvastoin tuodaan yhä röyhkeämmin esille ja julkisuuteen.
      Hyvänä esimerkkinä nämä eduskunnasta pudotettujen "työllistämiset", kuten myös niiden pudokkaiden, joita ei ole vielä voitu työllistää, hyvät "toimeentulotuet", jotka ovat kaikkea muuta kuin työrahvaan tuet.
      Nyt kun yhteiskunnan omaisuuskin on muutettu lihoiksi eliitin tarpeiden täyttämiseksi, on itsestään selvää, ettei edes työpaikkoja riitä kaikille, "työllistämispaikkoja" sen sijaan luodaan silmänlumeeksi ja kuinkas muuten kuin verovaroin maksetuilla "palkoilla" , joilla ei ole tarkoituskaan kustantaa edes minimitoimeentuloa.
      Orjatyövoimarattaita pyöritetään yhä enemmän nöyryyttäen ja erilaisia kiristyskeinoja lisäten, ilmeisestikin amerikkalaista unelmaa seuraten.
      Ja kun mielikuvitus loppuu, voidaan aina herättää vaikka vartiainen antamaan asiantuntijaopastusta.

    • Anonyymi

      Ei muulla ole mtään väliä kun SJOTTAJIEN MAKSIMAALISELLA TULOKSELLA. Sen edessä ollaan valmiita myymää aatteet periatteet ja ideologiat. Kuten Sipilä teki kepun kannattajille . Ja kepun kenttäväki äänesti jaloillaan. Sama pätee työelämään, Maksimaalista tulosta minimaalisella porukalla,sit ihmetellään työn tuotavuuden laskua. Ihmisten ajatukset on oman selviytymisen pohdinnassa , sit pää ei kestä ja SAIRAUSLOMAT yleistyy .Varsinkin mielenterveys puolella.

      • Anonyymi

        Työterveyslaitokset on alkaneet kiristää sairauslomille pääsyäkin. Enintään annetaan lausuntoja että soveltuu "korvaavaan" työhön, on sitten työnantajan asia päättää mikä on se korvaava työ. Esim. itsellä oli kerran nilkka turvoksissa (teollisuustyöntekijä), korvaavan työn piti olla istumatyötä mutta eipä siinä voinut vain istua koko aikaa! Tuotantolinjan varteen laitettiin eikä esim. toimistotyöhön!
        Lisäksi työterveys vedättää esim. selkävaivoissa työntekijän aivan paskaksi turruttamalla kivut lääkkeillä. Mulle väitti työterveyslääkäri juuri ihan äskettäin selkävaivoissa että sehän on ihan normaalia että selkä on kipeä tuollaisessa työssä, takaisin töihin siitä perkele!
        Mistä lähtien työssä on ollut normaalia joutua kestämään kipuja?

        Lisäksi rikkinäiset vehkeet teollisuudessa aiheuttaa jo valmiiksi fyysisesti raskaaseen työhön vielä lisää vastusta. Tälle ei kukaan näy mahtavan mitään, jotain voidaan tehdä vasta sitten jos joku vammautuu vakavasti sen takia!! Jumalauta perkele!!!
        Voiko olla totta että vielä vuonna 2019 Suomessa, Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa voi olla vielä tällaisia 1800-luvun orjatyöpaikkoja saatana!!!!
        Ja palkkakin on aivan perseestä eikä nouse vaikka mitä tekisit, esim. moniosaamisesta puhutaan kannustavasti juhlapuheissa mutta ei siitä sitten käytännössä saa senttiäkään lisää palkkaan!!
        Perkele, minä otan loparit aivan lähiaikoina, en voi tehdä töitä tällaisilla ehdoilla!!!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eliitin poskettomaan ahneuteen ei pieni meikäläinen voi vastata muuten kuin vähentämällä omaa kulutusta entisestään.

      • Anonyymi

        Entäs sitten kun ei ole enää mitä vähentää?


    • Anonyymi

      Yksi keino parantaa kuluttajien ostovoimaa olisi purkaa Keskon ja S-Ryhmän duopoli. Tämä laskisi päivittäistavaroiden hintaa ja parantaisi valikoimaa.

    • Ennen EU-aikaa, palkat nousivat helposti 10% vuodessa. Toisaalta, inflaatio pyöri melkein samoissa. Nykyään palkat nousevat enää jotain 3-5 prossaa vuodessa, mutta inflaatio pyörii prossan luokissa. Ostovoiman nousu on siis samaa luokkaa.

      Kiky tiputti palkkoja yhden kesän aikana merkittävästi, muutoin sillä ei juuri vaikutusta ollut (ja julkisten ulkopuolella ei sitäkään).

      Vai sekoitatko nyt palkkojen kehityksen ja keskipalkan kehityksen? Jälkimmäinen tietysti kehittyy paljon hitaammin, kun parhaiten palkatut poistuvat työelämästä ja heikoimmin palkatut tulevat tilalle...

    • Anonyymi

      Asumiskulujen osuus noussut 1/3>2/3, sinne ne suomalaisten rahat menee ja verorahatkin asumistukina miljonääreille. Vuokrakatto on paras ratkaisu parantaa kansalaisten elintasoa ja vähentää palkankorotus paineita.

      • Anonyymi

        Kyllä päättäjät varmasti tietää mikä olisi tavallisen kansalaisen kannalta parasta mutta puhtaasti vittuillessaan tekevät tasan päinvastoin! Eihän se nyt käy tässä perkeleen maassa että tavallisella kansalaisella voisi olla rahaa ja mukava elämä, kyllä rikas eliitti on niin sairaalloisen kateellista, kieroa ja katkeraa väkeä että vaikka itse ovat saaneet vaurautensa perintönä, köyhät eivät saisi nousta köyhyydestään edes työtä tekemällä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä päättäjät varmasti tietää mikä olisi tavallisen kansalaisen kannalta parasta mutta puhtaasti vittuillessaan tekevät tasan päinvastoin! Eihän se nyt käy tässä perkeleen maassa että tavallisella kansalaisella voisi olla rahaa ja mukava elämä, kyllä rikas eliitti on niin sairaalloisen kateellista, kieroa ja katkeraa väkeä että vaikka itse ovat saaneet vaurautensa perintönä, köyhät eivät saisi nousta köyhyydestään edes työtä tekemällä!!!

        " kyllä rikas eliitti on niin sairaalloisen kateellista, kieroa ja katkeraa väkeä että vaikka itse ovat saaneet vaurautensa perintönä, köyhät eivät saisi nousta köyhyydestään edes työtä tekemällä!!!"

        Ei rikkaita oikeasti kiinnosta köyhien asiat. Miksi ihmeessä kiinostaisi? Kun oma pinkka on kunnossa niin olisi ajanhukkaa miettiä köyhien asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " kyllä rikas eliitti on niin sairaalloisen kateellista, kieroa ja katkeraa väkeä että vaikka itse ovat saaneet vaurautensa perintönä, köyhät eivät saisi nousta köyhyydestään edes työtä tekemällä!!!"

        Ei rikkaita oikeasti kiinnosta köyhien asiat. Miksi ihmeessä kiinostaisi? Kun oma pinkka on kunnossa niin olisi ajanhukkaa miettiä köyhien asioita.

        Kyllähän noita näkyy harmittavan jos pienituloisempikin pystyyy säästämään ja ostamaan jonkun luksustarvikkeen. Rikasta eliittiä kateellisempaa porukkaa ei ole olemassakaan!


    • Anonyymi

      Mitenkähän tämä aloittajan purkaus liittyy autoihin tai autoiluun?

      • Anonyymi

        no perkele, autoja ostetaan rahalla eikä esim. kävyillä tai oravannahoilla!


    • Anonyymi

      no saatana, ihan sama jos ostettaisi oravan nahoilla ja nahkoja saisi vuosittain 3 - 4 % enemmän. Eikö?

      • Anonyymi

        no helevetti, olipa valuutta mikä tahansa niin ilman valuuttaa ei autoja ostella!


    • Anonyymi

      Verotus ja oheismaksut ovat myöskin nousseet, käteen jää samasta summasta selvästi vähemmän kuin parisen vuotta sitten. Tästäkin voi kiittää Sipilää.
      Kikystäkään ei olla vielä päästy eroon, kuzetus jatkuu.

    • Anonyymi

      Kyllä ne palkat laski ennenkin kun devalvoitiin Markan arvoa.

      • Anonyymi

        ennen ei ollut näitä nykyajan keksimällä keksittyjä loismaksuja imemässä kukkaroa tyhjäksi, esim. ajoneuvovero, terveyskeskusten käyntimaksut, päästökaupat sun muut paskat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2442
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      336
      1568
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      89
      985
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      180
      811
    8. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe