Pääkaupunkiseudun kirkot?

Anonyymi

Perheemme on muuttamassa pääkaupunkiseudulle. En ole käynyt kuin Uspenskissa palveluksessa useampi vuosi sitten. Minkälaisia ovat Tikkurilan ja Tapiolan kirkot sekä Myllypuron kappeli? Onko eroja siinä millainen seurakuntayhteisö missäkin? Ja mitä muita eroja? Täytyy toki käydä joka paikassa palveluksissa tutustumassa mutta olisi kiva kuulla jo etukäteen meiningistä. Perheessämme minun ja mieheni lisäksi 9-, 6 ja 5-vuotiaat lapset.

7

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Paikassa, jonka pyhitän omalle nimelleni, minä tulen luoksenne ja siunaan teitä. 25 Mutta jos teette minulle kivialttarin, älkää tehkö sitä hakatuista kivistä, sillä jos käsittelette kiveä teräaseella, teette sen epäpyhäksi. 26 Älkääkä tehkö minun alttarilleni portaita, ettei niitä noustessanne häpynne paljastuisi."

      Valtaosa Suomen kivikirkoista taitaa olla väärin rakennettuja. Esim. Uspenskin katedraaliin noustaan portaita pitkin, vaikka portaat on ankarasti kielletty Raamatussa. Myös kivien pitää olla luonnonkiviä, ei saa käyttää epäpyhiä kiviä joita on käsitelty koneellisesti tai metallityökaluilla.

    • Anonyymi

      Tapiola on innokas yhteisö. Vastuupappina isä Petri Korhonen, mukava rento kaveri, kirkkomme liberaalimpaa laitaa. Tapiolassa käy paljon väkeä, monien mielestä siksi rauhaton. Paljon lapsia. Kulttuuri siellä on semmoinen, että ihmiset liikkuvat erittäin paljon palvelusten aikana, keskustelevat avoimesti kaverin kanssa jne. Mutta vireä kirkko, olisikohan 4-5 palvelusta viikossa ja paljon muuta toimintaa, josta myös tiedotetaan hyvin! Muutamilla kirkoilla on tiedotustyylinä, että liturgian lopuksi pappi kertoo tulevan viikon ohjelman. Haloo. Nykyaikana ihan kaiken infon tulee olla netissä ja erityisesti somessa ja toivottavaa olisi, että myös papit jaksaisivat sillä tavoin rantautua kansan pariin, että olisivat somessa. Ei se some vihollisesta ole, vaan siellä se tavallinen kansa on.

      Myllypuron kappelilla on oma tunnelmansa. Se on ehkä eniten "tule sellaisena kuin olet" -paikka, ihmisiä laidasta laitaan, elämän roso on nähtävillä. Myllikässä on about neljä palvelusta viikossa ja pappi tavattavissa kerran viikossa muuten vaan. Kappeli on entisen kaupan tai vastaavan tiloissa, mikä vähän latistaa tunnelmaa joidenkin mielestä. Isä Joosef Vola on rauhallinen, fiksu, akateeminen. Aina silloin tällöin "liturgia kansan laulamana" -palvelus, jossa siis koko kirkkokansa laulaa kaikki veisut kuoron mukana.

      Tikkurilan kirkko on rauhallinen, siellä käy ehkä keskimäärin vanhempaa porukkaa, ja tästä syystä - ihan virheellisesti - monet pikkulapsiperheet kokevat, etteivät halua rikkoa rauhaa, ja menevät muihin kirkkoihin. Olen ollut siellä lasteni kanssa, eikä kukaan katsonut pahalla, vaikka tenavat metelöivätkin. Kolme palvelusta viikossa. Enemmänkin voisi olla, kun vertaa muihin kirkkoihin. Laadukas ortodoksiakerho, jota pitää oppinut mies ja teologian tohtori, kirkon pappi isä Mikael Sundkvist, kovasti pidetty henkilö seurakuntalaistensa keskuudessa. Muusta toiminnasta en tiedä, ehkä on, ehkä ei?

      Kotikirkko on seurakuntatalon kirkko, palveluksia joka ikinen päivä. Myös Jeesuksen rukous -palvelus kerran viikossa. Jeesuksen rukous -palveluksia on välillä myös Järvenpään kirkossa, joka on rauhallinen kirkko ja oma pieni kävijäkuntansa.

      Uspenski on suurin ja kaunein. Paras kirkkokuoro. Mutta itseäni häiritsee turistit, jotka tunkevat palveluksiin kameroittensa kanssa sekä sitten tietynlainen "Helsingin kauniit ja rohkeat ortodoksit" -meininki, eli iso osa julkkisortodokseista käyvät siellä, samoin "tärkeitten ortodoksisukujen" kasvatit. Näyttäytymispaikka joillekin. Mutta hyvin laajalla kirjolla porukkaa sielläkin.

    • Anonyymi

      Entä millainen tunnelma ja toiminta ovat Lohjalla ja Hangossa ?

    • Anonyymi

      Sitten on tietenkin "metsän kirkko". Sinne voi kuka tahansa mennä eikä tarvitse olla ortodoksi. Että silviisiin. Vaikka Nuuksioon, tms.

      • Anonyymi

        Luostareiden kirkot ovat rauhallisia, syksy on hieno kokemus Valamossa.Lintula on kiinni pl.Jumalan palvelukset.


    • Anonyymi

      Riippuu varmaan paljon siitä mistä tykkää. Uspenskissa voi "kadota joukkoon" ja olla niin sanotusti anonyymi, kun taas pienemmissä paikoissa (Tikkurila, Myllypuro) tulee yhteisö väistämättäkin tutuksi. Tapiolassa aika paljon hulinaa ja paljon lapsia. Myllypurossa jonkin verran lapsiperheitä. Tikkurilassa en muista kovin paljoa nähneeni.

      Mutta kannattaa käydä tsekkailemassa! Toivottavasti oma yhteisö löytyy! Ja voihan useammissakin paikoissa käydä vaihtelun vuoksi, jos asuu yhteyksien kannalta helposti.

    • Anonyymi

      Vanhankirkonpuistonkirkon lisäksi saksalainen, tuomio ja johanneksenkirkot. Adventti ja myöhempienpyhien, sekä luterilaisetseurakuntakirkot. Niistä yksistä en tiedä. Niin, vapaakirkko oli unohtua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe