Kurdit on kuin se pieni sisukas kansa

Anonyymi

joka aikoinaan jätettiin yksin taistelemaan suurta naapuria vastaan talven ja pimeyden keskelle.Ja muut murheellisina totesivat että tämä on valitettavasti suurpolitiikkaa jossa suuret maat päättävät ja pienten maiden ja kansojen on vain hyväksyttävä tämä tosiasia.

7

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikeassa olet. Itkettää koko maailman tilanne.

      Vieläkö tämän jälkeen joku uskoo Naton hyvyyteen, pelastaa meidät? Tässä on hyvää ennakkokatsausta myös tulevasta.
      Joudumme kyllä maksamaan muiden menot, -antamaan apua lähettämällä sotilaamme vieraisiin sotiin, mutta itse emme tule saamaan minkäänlaista apua.
      Myötätuntoni on nyt vilpittömästi heikompien puolella. Älkää antako periksi!

      • Anonyymi

        Tästä kurdien surullisesta tapauksesta on opittava se, että Nato auttaa aina jäsenmaitaan, ei muita. Siksi kannattaisi kuulua Natoon eikä luottaa hyvään tahtoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä kurdien surullisesta tapauksesta on opittava se, että Nato auttaa aina jäsenmaitaan, ei muita. Siksi kannattaisi kuulua Natoon eikä luottaa hyvään tahtoon.

        Löytyy suomalaisia jotka ovat myös kääntäneet selkänsä kurdeille vaikka heidän isovanhemmat joutuivat kuten meidän kaikkien isovanhemmat joutuivat yksin puolustaessaan Isänmaataan Suomea.
        Miksi löytyy suomalaisia jotka aiemmin tukivat kurdeja mutta kun Usa hylkäsi heidät niin myös nämä suomalaiset hylkäsivät ne.Se johtuu siitä että nämä suomalaiset nuoleskelevat Usata eivätkä välitä Suomesta.He voisivat pakata laukkunsa ja häipyä sinne rakastamansa Usahan ja nuolla niitä siellä kuinka paljon haluavat.Heitä täällä Suomessa ei tarvita eikä kukaan jää ikävöimään moisia niljakkeita.
        Ällöä porukkaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tästä kurdien surullisesta tapauksesta on opittava se, että Nato auttaa aina jäsenmaitaan, ei muita. Siksi kannattaisi kuulua Natoon eikä luottaa hyvään tahtoon.

        Tämä on väärä johtopäätös. Kurdit eivät ole kaivanneetkaan Naton apua, koska kurdeilla ei ole mitään tekemistä Naton kanssa. Sen sijaan USAn apua he odottivat ja ihan hyvästä syystä. USA on tässä se epäluotettava taistelukumppani. Kurdien apu kelpasi, mutta vastavuoroisuutta ei näy. USAn sotilaat ovat kyllä häpeissään tästä.

        Väite siitä, että Nato auttaisi aina jäsenmaitaan, on myös väärä. Nato ei auttanut aikoinaan jäsenmaataan Islantia, kun toinen jäsenmaa Iso-Britannia hyökkäsi sen kalastusalusten kimppuun.

        Myös Erdogan on tässä konfliktissa ilmoittanut, että Natolla on tarvittaessa velvollisuus auttaa Turkkia, koska Turkki tulkitsee joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi. En usko, että yksikään Natomaa tulee Turkin apuun, vaikka Syyrian joukot ja kurdit nyt ylittäisivät Turkin rajan laajentaen sotatoimia Turkin puolelle.

        Trump ja hänen hallintonsa ilmoitti myös kauden alussa, että Naton apu ei ole mikään itsestään selvyys varsinkaan niille jäsenmaille, jotka Trumpin mielestä maksavat liian vähän jäsenyydestä. Tämähän sai mm. Viron silloin lähes pakokauhun valtaan, kun samainen hallinto vähätteli Viroa sanoen, että se osa laajempaa Pietarin talousaluetta antaen ymmärtää, etteivät tienneet Viro -nimistä valtiota olevan olemassakaan. Trumphan on kaiken aikaa ollut hyvin myötämielinen nimenomaan Venäjää kohtaan. Ehkä hänellä on tosiaan se vaalivoitto velkaa Putinille.


    • Anonyymi

      ..Kurdit ovat kuin Israelilaiset konsanaan. Israelissa ollaan ihmisten puolustus kehitetty huippuunsa. Kurdeilla se on koko ajan estetty. Nytkin Kurdeilla on ollut mahdollisuus itsenäisen valtion luomiseen Syyria-Irak alueelle. Turkki haluaa estää sen ja on käynnistänyt samanlaisen etnisen puhdistuksen joka toteutettiin 1914 armeninalaisille. 1,5 miljonaa ihmistä teurastettiin ja hävitettiin . On käsittämätöntä, että Turkki on Naton jäsen. Ottomaanien yhteiskunnan periaatteet sovellettuna nykyaikaan, sitä on Erdoganin Turkki..

      • Anonyymi

        Nato on puolustusliitto ja sen logiikka on strategisesti sotilaallinen. Siinä katsellaan enemmän karttoja kuin maiden arvopohjia jäseniä hyväksyttäessa. Turkin sijainti on strategisesti tärkeä, koska näin on mahdollista sulkea Venäjän yhteys Välimerelle sekä asettaa tukikohtia Lähi-idän suuntaan.

        Turkki on myös paha kanto kaskessa, jos Suomi haluaisi hakea jäsenyyttä. Turkki on ilmoittanut aiemmin, että se vastustaa uusien jäsenten hyväksymistä. Turkki ei halua lisätä Natossa sellaista arvopohjaa, mitä Suomi ja Ruotsi edustavat.

        Järkyttävää oli ja on edelleen se, että Turkille pidetään ovea raollaan myös EUn suuntaan. Kyllä se nyt viimeistään olisi syytä sulkea ja panna vielä oikein vahva telki sen suljettuna pitämiseen.


      • Anonyymi

        Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson ajoi kansojen itsemääräämisoikeutta ottomaanien alamaisille. Kurdistanin asema huomioitiin sodan voittajien allekirjoittamassa vuoden 1920 Sèvresin rauhansopimuksessa.

        Muutos tapahtui kuitenkin pian.

        Kun nykyisen Turkin rajoista sovittiin vuonna 1923 allekirjoitetussa Lausannen sopimuksessa, Kurdistanista ei sanottu enää halaistua sanaa. Kurdien suuri kansa sai jakautua vähemmistöksi usean eri valtion alueelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1612
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      119
      1176
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      46
      1064
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe