https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/suomalaiset-valitsivat-valion-vastuullisimmaksi-brandiksi-6-kerran/
Valio luopuu myös soijan käytöstä:
https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/valiolainen-maidontuotantoketju-luopuu-soijan-kaytosta/
En ihmettele yhtään, miksi Valio valitaan vastuulliseksi. lisäksi aivan valtavat määrä laatutuotteita tekevät.
Pidän monista muistakin kotimaisista toimijoista, mutta Valioa olen aina suosinut, vaikka sukua ei ole töissä siellä ollutkaan. Otin Valion esille positiivisessä mielessä, koska viherväki hihhuloi maaseutua vastaan nykyään niin vahvasti ja mielivaltaisesti.
Valio on hyvä toimija, kaivelin tietoja:
107
1407
Vastaukset
- Anonyymi
http://www.juustonvalmistajat.fi/juustojen-laatukilpailut/
Syökäämme emmentaalia, se on terveellistä!
( https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tuore-tutkimus-puhuu-terveysvaikutusten-puolesta-suosikkijuusto-voi-pidentaa-ikaa/6543484#gs.bx22dz )- Anonyymi
Helppoahan sen veronmaksajien tuella pystyssäpidetyn monopolifirman on toimia. MTK ja kepu pitävät huolen ettei kilpailua laadusta ja hinnasta pääse syntymään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Helppoahan sen veronmaksajien tuella pystyssäpidetyn monopolifirman on toimia. MTK ja kepu pitävät huolen ettei kilpailua laadusta ja hinnasta pääse syntymään.
Aina punikit vihaa sitä mikä on meidän omaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aina punikit vihaa sitä mikä on meidän omaa.
Punikit sen maataloustuen maksaa saamttaitse mitään
Veronmkasajat maksaa yritystuet j a maataloustuet
Maalaislle etelän l o maasunnot ja johtajille yrityksille optit veropatatiidåseihimån
Missä on pks seudun tössäl äymis avustus kaikkeille t y össä l öyville o n pks seudullakin kallista. Käydä töissä
Työmatkat kalliit
Parkkipaikat kalliit
Asunn i t kalliit
Autot kalliit
Puu t kalliit - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Punikit sen maataloustuen maksaa saamttaitse mitään
Veronmkasajat maksaa yritystuet j a maataloustuet
Maalaislle etelän l o maasunnot ja johtajille yrityksille optit veropatatiidåseihimån
Missä on pks seudun tössäl äymis avustus kaikkeille t y össä l öyville o n pks seudullakin kallista. Käydä töissä
Työmatkat kalliit
Parkkipaikat kalliit
Asunn i t kalliit
Autot kalliit
Puu t kalliitHuomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.
Punikki ei tajua sitä että ruoka maksaa. Sitä ei voida tuottaa ilman rahaa. Ruoka on punikin mielestä ainoa hyödyke, joka pitäisi olla ilmaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.
Noilla tukiaislla ruuan pitäisi todellakin olla ilmaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Punikki ei tajua sitä että ruoka maksaa. Sitä ei voida tuottaa ilman rahaa. Ruoka on punikin mielestä ainoa hyödyke, joka pitäisi olla ilmaista.
Mutta punikille ei kerrota, tai ainakin aina unohtuu maataloustuet.
Aina, ihan aina, kun puhutaan maidonkin tuottajahinnasta, unohtuu tukien olevan miltei yhtä suuri osuus.
- Anonyymi
Mikrobiomilla on todellakin väliä, merkitystä.
- Anonyymi
Juu, mikrobiomia on vähän ( tai oikeastaan paljon, heh heh ) joka puolella ihmiskehoa. Eniten ehkä on juttua ollut suoliston mikrobeista. Aiheesta on ollut artikkeleita varmaan yli kymmenen vuotta sitten, esimerkiksi tämmöinen:
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/huolehdi_tarkeista_bakteereistasi
Saman lehden muita juttuja: https://www.tiede.fi/avainsana/suolistobakteerit
Nykyään on taas kiinnostusta fermentoituihin ruokiin, joissa mikrobit prosessoivat ruoka-aineksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu, mikrobiomia on vähän ( tai oikeastaan paljon, heh heh ) joka puolella ihmiskehoa. Eniten ehkä on juttua ollut suoliston mikrobeista. Aiheesta on ollut artikkeleita varmaan yli kymmenen vuotta sitten, esimerkiksi tämmöinen:
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/huolehdi_tarkeista_bakteereistasi
Saman lehden muita juttuja: https://www.tiede.fi/avainsana/suolistobakteerit
Nykyään on taas kiinnostusta fermentoituihin ruokiin, joissa mikrobit prosessoivat ruoka-aineksia.Välttäkää hiivaleipää.
Hapanjuurileivän teko itse on jopa helpompaa kuin pullahiivalla leipominen. Työmäärä on pienempi. Aikaa kuluu, kun antaa hapanjuuren tehdä työn.
- Anonyymi
Ihanan kallista mifut ja valsat, eipä tarvitse köyhän maistella.
- Anonyymi
Fazer on tehnyt mielenkiinnostavia uusia jäätelöitä: turkinpippuri ja vihreät kuulat -jäätelöt niitä pitäisi maistella, ehkä myös haistella. Fazer tekee kyllä hyviä herkkuja :D
- Anonyymi
Edamia saa joskus vitosen kilo. Tarkana pitää olla.
Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?
En osta mitään, milä maksaa yli 5 €/kg mieluiten alle 2 €/kg tai alle euron kilo. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Edamia saa joskus vitosen kilo. Tarkana pitää olla.
Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?
En osta mitään, milä maksaa yli 5 €/kg mieluiten alle 2 €/kg tai alle euron kilo."Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?"
Juustoja ilmeisesti tosiaan voi jälkikypsyttää kotona, mutta edamista ei tule emmentaalia, nämä juustot kypsytetään erilaisilla mikrobeilla.
https://www.juustopoyta.fi/juustotietoa/
Hakukoneella löytyy tietoa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fazer on tehnyt mielenkiinnostavia uusia jäätelöitä: turkinpippuri ja vihreät kuulat -jäätelöt niitä pitäisi maistella, ehkä myös haistella. Fazer tekee kyllä hyviä herkkuja :D
Vihreät kuulat - ehkä kammottavinta, mitä tiedän. Ehkä Budabest suklaa yltää samalle tasolle?
Toimivat hyvin ekoteko joululahjoina vuodesta toiseen. Sama paketti kiertää vuosia. Pienten porojen määrä vain lisääntyy.
- Anonyymi
Valiolla ei taida olla köyhän kukkarolle sopivaa kuin maito korkeintaan. Aikaisemmin sai Polar 15 juustoa 9€/kilo, nyt nekin jo jotain 14€, melkoista ahneutta. Onneksi Lidlistä saa hyvää saksalaista Edamia 6€/kilo.
- Anonyymi
Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.
Hyviä herkku-tuotteita Fazer tekee kyllä Domina-keksit, niitä tuli syötyä paljon tuhansittain varmaan joskus, niitä oli erimakuisia jotka eivät oikein olleet hyviä kuin alkuperäinen, mutta olikohan piparmintunmakuista vaaleanvihreää niissä, ei tainnut olla.
Tuntuu että kaikki karamellitkin mitä pusseissa on ovat Fazerin tekemiä :) - Anonyymi
Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg.. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg..Noita eteläisemmän Euroopan herkkutuotteita ostaessa on hyvä olla jokseenkin hereillä, ainakin joidenkin väittämien mukaan ajateltuna.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/italian-mafian-uusi-miljardibisnes-on-ruoka-vaarentaa-punaviinia-ja-valkaisee-mozzarellaa-pesuaineella/fca10551-91ac-3fc7-8797-6db5eec94b77
Itse pyrin ostamaan enimmäkseen kotimaista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg..Minusta tuo saksalainen Edam on kylläkin parempaa kuin oltermanni. Kalliimmissa juustoissa löytyisi toki parempia ja halpoja muitakin, mutta vältän yli 15%:sia. Valitettavasti Lidlin makkaratkin ovat lähes kaikki hirveän rasvaisia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.
Ai hieman? Tuplahintaista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minusta tuo saksalainen Edam on kylläkin parempaa kuin oltermanni. Kalliimmissa juustoissa löytyisi toki parempia ja halpoja muitakin, mutta vältän yli 15%:sia. Valitettavasti Lidlin makkaratkin ovat lähes kaikki hirveän rasvaisia.
Vaihtelee kylläkin laatu melkoisesti, välillä liian pehmeää, välillä taas kovaa ja paljon parempaa, muistuttaa jopa emmentalia silloin.
Polarissakin välillä ei reikiä ollenkaan ja huonompaa kuin Edam. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaihtelee kylläkin laatu melkoisesti, välillä liian pehmeää, välillä taas kovaa ja paljon parempaa, muistuttaa jopa emmentalia silloin.
Polarissakin välillä ei reikiä ollenkaan ja huonompaa kuin Edam.Juustoa ostaessa pitää aina tarkistaa, että reiät ovat sellaisia kuin pitääkin olla. Oikeanlaisia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.
Sitten kun laitetaan vero i na maksettu maataloustu vielä juuston hintaan mukaan saadanin todelline kilohin 50€ kilo
Jokainen suomalainen maksaa rukalskuun sa maataloustuke a100€ kuukaudessa
Perhessä tetekee rukalaskuu noin 5000€ vuodessa lisää verotiåonta ja vastikkeetonyåta maataloustukea.
Tehottomaksi todettua.
Sipilä lausu viisaudessa an t ukien leikaaminen tehostaa aktiivisuutta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sitten kun laitetaan vero i na maksettu maataloustu vielä juuston hintaan mukaan saadanin todelline kilohin 50€ kilo
Jokainen suomalainen maksaa rukalskuun sa maataloustuke a100€ kuukaudessa
Perhessä tetekee rukalaskuu noin 5000€ vuodessa lisää verotiåonta ja vastikkeetonyåta maataloustukea.
Tehottomaksi todettua.
Sipilä lausu viisaudessa an t ukien leikaaminen tehostaa aktiivisuutta.Ja samaan hengenvetoon lupasi korvata maajusseille tukiaiset jokaista centtiä myöten mitä EU vähentää ja nythän ne ovat luvanneet jo lisätäkin. Kyllä rikkaille lahtareille riittää rahaa, mutta kaikkein köyhimmiltä haluavat vähätkin pois ja kaikki ilmaisiin orjatöihin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juustoa ostaessa pitää aina tarkistaa, että reiät ovat sellaisia kuin pitääkin olla. Oikeanlaisia.
Ja ovat vielä lisäämässä painoa ostajan tappioksi.
Winston Churchill sanoi, että kaikkia voi huijata jonkin aikaa ja joitakin kaiken aikaa.
Miten Suomen vastuullisin yritys voi olla sellainen, jonka olemassaolo perustu verovaroista kupattuihin avustuksiin? Muiden piikkiin vastuullisuuskin on varmasti helpompaa.
Käytännössä valtio takaa, että kaikki se Valion tuotanto (ja Valion omistamien maidontuottajien tuotanto) jota suomalaiset kuluttajat eivät halua ostaa dumpataan veronmaksajien varoin puoli-ilmaiseksi Kiinaan ja muualle. Miten vastuullista on lisätä veronmaksajien taakkaa? Oikeasti vastuullinen Valio sopeuttaisi tuotantonsa suomalaisen kuluttajan kysyntää vastaavaksi, eikä käyttäysi veronmaksajien rahoja mm. siihen, että Kiinalaiset saa puoli-ilmasta maitojauhetta.
Veronmaksajien onneksi Suomessa ei ole kovin montaa yhtä "vastuullista" yritystä kuin Valio. Tähänkään meillä ei olisi varaa.- Anonyymi
EU kerää tuontitullit ja maksaa vientitukiaiset.
Anonyymi kirjoitti:
EU kerää tuontitullit ja maksaa vientitukiaiset.
Myös maidontuotanto on Suomessa kannattamatonta. Maidontuotantoa tuetaan kansallisella maataloustuella.
- Anonyymi
Tukiaisilla lihotettuja sikoja Suomi vie Kiinaan kiihtyvällä vauhdilla. Samaan aikaan Suomessa köyhällä kanssalla ei ole enää varaa edes sikanautaan. Kansa elää makaronilla.
- Anonyymi
En ole Valion tuotteita ostanut 15 vuoteen, ottivat aspartaamin makeutukseen.
Viikko ja 1/2 kiloa voita, mutta ei valion- Anonyymi
Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.
Minä vetelen juustohöylällä voita leivälle. Höylä kannattaa säilyttää jääkaapissa niin höyläys sujuu.
- Anonyymi
Sukraloosi vielä karmeampaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.
15 VUOTTA sit heitin kevyttuotteet meneen ja voita tilalle. Vuodessa 14 kg pois painoa ja on paino pysynyt kans alhalla, kiitos voin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.
Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina
http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html
Tai sitten positiivisesti sama
https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2018/12/03/miten-margariinia-valmistetaan-ja-miksi-sita-kannattaa-suosia-voin-tilalla/
HUOM
Margariini luotiin voin korvaajaksi.
Margariini keksittiin Ranskassa vuonna 1869, jolloin voita oli niukasti ja sen hinta oli korkea. Keisari Napoleon III oli julistanut vuonna 1866 kilpailun, jonka tarkoituksena oli tuottaa halvempi voin korvike. Kilpailun voitti Mège Mouriès, jonka teorian mukaan rasva liukenee lehmän utareesta maitoon. Niinpä hän sekoitti naudan rasvaa, kuorittua maitoa ja palan utaretta. Hän keksi, että mikäli nämä ainesosat prosessoidaan kylmässä ja kuumassa, tuloksena on hyvin voimainen aine, joka oli helmen vaalea. Kreikan sanan helmi margarites mukaan hän antoi tuotteelleen nimen margarine
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariini - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
15 VUOTTA sit heitin kevyttuotteet meneen ja voita tilalle. Vuodessa 14 kg pois painoa ja on paino pysynyt kans alhalla, kiitos voin.
Minullapa ei ole päässyt tulemaankaan ylipainoa kun en käytä liikaa rasvaa enkä syö muutenkaan liikaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minullapa ei ole päässyt tulemaankaan ylipainoa kun en käytä liikaa rasvaa enkä syö muutenkaan liikaa.
Selvyyden vuoksi
Vaihdoin kevytlevitteet ja paistomargariinit voihin, en mitään muuta = 14 kg - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina
http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html
Tai sitten positiivisesti sama
https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2018/12/03/miten-margariinia-valmistetaan-ja-miksi-sita-kannattaa-suosia-voin-tilalla/
HUOM
Margariini luotiin voin korvaajaksi.
Margariini keksittiin Ranskassa vuonna 1869, jolloin voita oli niukasti ja sen hinta oli korkea. Keisari Napoleon III oli julistanut vuonna 1866 kilpailun, jonka tarkoituksena oli tuottaa halvempi voin korvike. Kilpailun voitti Mège Mouriès, jonka teorian mukaan rasva liukenee lehmän utareesta maitoon. Niinpä hän sekoitti naudan rasvaa, kuorittua maitoa ja palan utaretta. Hän keksi, että mikäli nämä ainesosat prosessoidaan kylmässä ja kuumassa, tuloksena on hyvin voimainen aine, joka oli helmen vaalea. Kreikan sanan helmi margarites mukaan hän antoi tuotteelleen nimen margarine
https://fi.wikipedia.org/wiki/MargariiniVieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Minkinraatoja kuulema ennen käytetty. Eläinperäisenä voi lähempänä raatoja kuin kevytlevitteet, mutta kovetetut kasvirasvat voi olla vaarallisempia kuin voi. Voisekoitteet hyviä kun helppoja levittää, mutta ei taida Lidlissä olla. Primadonna oliiviöljy on hyvänmakuista ja tulee taas tarjoukseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa
>> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
>>
Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
>>
https://fi.wikipedia.org/wiki/MargariiniskandaaliSuolella ollut vähän ummetusta ?
Liikaa juustoja?
- Anonyymi
Vuoden valinnat tehdään hyväveliyhtiöistä hyvien veljien ollessa äänioikeutettuja. Vuoden paras media on Yle.
- Anonyymi
Onko Lidlin Milboa Emmentalilla myös hyviä vaikutuksia? Vainko Valion Emmental sisältää hyviä böböjä?
Milboa Emmental maksaa palana 7,15 €/kg. Valion Emmentalia tuskin saa alle 15 € /kg?- Anonyymi
Oletettavasti kaikkien valmistajien emmentaaleissa on hyviä pöpöjä, tarkemmista hyvien pöpöjen määristä on vaikea saada tarkkaa tietoa. Eri valmistajien ja tuotenimikkeiden välillä saattaa olla eroja, mutta ne erot jäävät kai arvailujen varaan.
Kyllä jotain Valion emmentaalia saa jostain alle 15 €/kg:
https://www.foodie.fi/entry/hyva-suom-arki-emmental-viip-e400g/6408430341894
Kummallisesti sama tuote palana on kalliimpi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletettavasti kaikkien valmistajien emmentaaleissa on hyviä pöpöjä, tarkemmista hyvien pöpöjen määristä on vaikea saada tarkkaa tietoa. Eri valmistajien ja tuotenimikkeiden välillä saattaa olla eroja, mutta ne erot jäävät kai arvailujen varaan.
Kyllä jotain Valion emmentaalia saa jostain alle 15 €/kg:
https://www.foodie.fi/entry/hyva-suom-arki-emmental-viip-e400g/6408430341894
Kummallisesti sama tuote palana on kalliimpi.Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.
Se on kai hapate tai kypsyte, mikä on se kypsyttävä mikrobikanta. Juoksute kiinteyttää juuston.
Oman arvailuni mukaan tuo kyseinen arkiemmentaali saattaa olla hyvä terveystuote. Tuossa emmentaalissa on tuotetietojen mukaan hyvä B12-vitamiinipitoisuus, jota voinee pitää merkkinä aktiivisesta ja runsaasta hapatemikrobikannasta. Emmentaalin mikrobikanta tuottaa juuri B12-vitamiinia.
Vakiokauppani tuotteista tuolla arkiemmentaalilla on arveluni mukaan hyvä hinta/laatusuhde.
https://www.maitojaterveys.fi/maitotietoa/tietoa-maitovalmisteista/nain-syntyvat-juustot.html
"Hapate sisältää maitohappobakteereja, jotka "syövät" maitosokeria eli laktoosia ja muuntavat sitä maitohapoksi. Juustotyypit vaativat omat erikoisviljelmänsä. Juoksete lisätään, kun maito on riittävästi hapatettu. Juoksete saostaa juustomassan, joka yleensä leikataan juustoleikkurilla eli harpulla rakeiksi." - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.
Tuoteselosteessa Valion sivuilla lukee: mikrobiologinen juoksute.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuoteselosteessa Valion sivuilla lukee: mikrobiologinen juoksute.
Miksei tarkkaan kerrota, mitä mikrobeja mikrobiologisessa juoksutteessa on? Se kyllä aivan tasan tarkkaan tiedetään.
Kuluttajilla on oikeus tietää, mitä suuhunsa laittavat.
- Anonyymi
Valio pilasi lopullisesti jogurttina ja juustonsa jo ennestään huonon maun keksimällään omalla suolalla.
- Anonyymi
Valsaa en ole maistanut, mutta varma on, että ei voi maistua samalta kuin tavallinen ruokasuola, NaCl.
Makuero on iso ja selkeästi havaittavissa välillä NaCl - KCl, saati sitten muiden mineraalisuolojen välillä.
Hintakin hirvittää.
Ja vielä, muistakaa ihminen ei säily hengissä ilman suolaa. Fysiologisesti elimistö vaatii suolaa toimiakseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valsaa en ole maistanut, mutta varma on, että ei voi maistua samalta kuin tavallinen ruokasuola, NaCl.
Makuero on iso ja selkeästi havaittavissa välillä NaCl - KCl, saati sitten muiden mineraalisuolojen välillä.
Hintakin hirvittää.
Ja vielä, muistakaa ihminen ei säily hengissä ilman suolaa. Fysiologisesti elimistö vaatii suolaa toimiakseen.Valsa vaikuttaisi olevan koostumukseltaan ihan mineraalisuolaa. Pansuolaa höystettynä kalsiumilla. Joten maku ei varmasti vastaa natriumkloridia.
- Anonyymi
Finelin mukaan edamissa (2,1 mikrogrammaa) on enemmän B12-vitamiinia kuin emmentalissa (2,0 mikrogrammaa) .
Taasko meitä huijataan? Yritetään vedättää?- Anonyymi
Kermajuustossa 0,3 mikrogrammaa B12-vitamiinia. Fineli.
- Anonyymi
Finelin luvut ovat joitain keskiarvoja. Parempia tietoja täytynee katsoa tuotekohtaisesti, siis tuotepakkauksesta tai valmistajan antamista tiedoista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kermajuustossa 0,3 mikrogrammaa B12-vitamiinia. Fineli.
Kermajuusto saattaa olla herkullista, mutta terveysintoilija valitsee jonkun muun juuston.
https://suomenterveysravinto.fi/blogi/rasvakammoista-raejuustoa-vai-herkullista-kypsytettya-juustoa/
Kypsytetyt juustot ovat terveellisempiä
- Anonyymi
Ne böböt mitään B12-vitamiinia tee!
Ne syö vitamiineja!
Täysmaidossa on B12-vitamiinia 0,4 mikrogrammaa 100 grammassa. Kiloon kovaa juustoa tarvitaan maitoa jotain 8-12 litraa.
Eli jos B12-vitamiini säilyy juuston valmistuksessa, pitäisi 100 grammassa juustoa olla 3,2- 4,8 mikrogrammaa B12-vitamiinia!
Jos bönöt värkkää vitamiinia niin pitoisuuden pitäisi olla vieläkin isompi.- Anonyymi
Hyvä laskelma, tämähän on kiintoisaa.
Kyllä sen pöpön sanotaan tuottavan vitamiinia, asiaa pengotaan melko aktiivisesti.
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti
"Helsingin yliopiston tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon saada kasviperäisiin elintarvikkeisiin B12-vitamiinia tavanomaisia elintarvikeraaka-aineita käyttäen. Menetelmä perustuu fermentaatioon eli käymiseen ja B12-vitamiinia tuottavaan emmental-juuston Propionibacterium freudenreichii -bakteeriin." - Anonyymi
Jos jaksaisi jankata vieraskielistä tekstiä, niin tämmöistä hakua voisi kokeilla
https://www.google.com/search?q=b12 microbial production
🤔 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos jaksaisi jankata vieraskielistä tekstiä, niin tämmöistä hakua voisi kokeilla
https://www.google.com/search?q=b12 microbial production
🤔https://books.google.fi/books?id=JyvUBwAAQBAJ&pg=PA267&lpg=PA267&dq=emmenthal B12 increase&source=bl&ots=pHviXIRn4a&sig=ACfU3U2yaxm-_gfFw1hxSjnmDlzIMrgqOQ&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjXy4ewrbrlAhWD2aYKHduLBpQQ6AEwAHoECAgQAQ#v=onepage&q=emmenthal B12 increase&f=false
Toimiikohan toi linkkimutaatio, ei nyt jaksa tämän enempää jauhaa tällä kertaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://books.google.fi/books?id=JyvUBwAAQBAJ&pg=PA267&lpg=PA267&dq=emmenthal B12 increase&source=bl&ots=pHviXIRn4a&sig=ACfU3U2yaxm-_gfFw1hxSjnmDlzIMrgqOQ&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjXy4ewrbrlAhWD2aYKHduLBpQQ6AEwAHoECAgQAQ#v=onepage&q=emmenthal B12 increase&f=false
Toimiikohan toi linkkimutaatio, ei nyt jaksa tämän enempää jauhaa tällä kertaa.Asiantuntevia kommentteja odotellessa tuli mieleen tämmöistä:
Ehkä suuri osa vesiliukoisesta B12-vitamiinista poistuu heran mukana juuston valmistuksen alkupuolella. Hapatemikrobikannasta riippuen vitamiinia voi sitten kypsytyksen aikana vähentyä tai lisääntyä.
Tällainen löytyi äkkiseltään:
https://www.researchgate.net/publication/311704372_Whey_protein_isolate_improves_vitamin_B12_and_folate_status_in_elderly_Australians_with_sub-clinical_deficiency_of_vitamin_B12
"Whey protein isolate (WPI) contains vitamin B12 and folate."
Kaupan heraproteiinijauheesta ovat vitamiinit saattaneet kadota teollisessa prosessissa.
Aikaisempi linkki tiivisteenä: https://tinyurl.com/yyt5kba9 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä laskelma, tämähän on kiintoisaa.
Kyllä sen pöpön sanotaan tuottavan vitamiinia, asiaa pengotaan melko aktiivisesti.
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti
"Helsingin yliopiston tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon saada kasviperäisiin elintarvikkeisiin B12-vitamiinia tavanomaisia elintarvikeraaka-aineita käyttäen. Menetelmä perustuu fermentaatioon eli käymiseen ja B12-vitamiinia tuottavaan emmental-juuston Propionibacterium freudenreichii -bakteeriin."Elänperäistä tuossa syödään kun syödään bakteereja
- Anonyymi
Mitkä pöpöt jyllittää mertwurstissa? B12-vitamiinia löytyy 1,4 mikrogrammaa 100 grammassa? Valmistusraaka-aineissa, lihassa, ei ole B12-vitamiinia noin paljoa.
Lihajalosteessa B12-vitamiinipitoisuus nousee. Maitovalmisteessa laskee.- Anonyymi
Isompi lihapitoisuus (rasva) koska kuivatettua.
Kala on erinomainen B12-lähde. Savusilakassa B12-vitamiinia on 15,9 mikrogrammaa eli yli 10x kertaa enemmän kuin vaikka meetvurstissa.
- Anonyymi
Valion tuotteet on paskaa, vatta mennee kuralle.
- Anonyymi
Valio on suurin maataloustuen saaja. Se sai suoraa maataloustukea 2,1 miljoonaa euroa, vaikka se ei viljele mitään.
Minkähän vuoksi?
Eivät viljelijät juuri maataloustukea saa, sen vievät suuret toimijat. - Anonyymi
Suomen ja EU:n veronmaksajien tuella tuotettua lähiruokaa vietiin Suomesta ensin Venäjälle ja nyt sitten Kiinaan. Onneksi se Venäjälle vienti on sentään loppunut.
- Anonyymi
Arlan emmental on miltei puolet Valion juustoja halvempaa. Eeppistä!
- Anonyymi
Foodie.fi
Valio Arki emmental
7,87€/kg
Arla Eeppinen emmental
7,81€/kg - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Foodie.fi
Valio Arki emmental
7,87€/kg
Arla Eeppinen emmental
7,81€/kgLidliin siis. Hinta Milbona Emmental 7,15 € / kg.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Foodie.fi
Valio Arki emmental
7,87€/kg
Arla Eeppinen emmental
7,81€/kgOn hinnat vähän eri siellä ja täällä. Lähin S-Market:
Hyvä suomalainen arki Emmental 625 gr, Valio Arkituotteet
6,39 €/kpl, 10,22 €/kg
Foodie - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On hinnat vähän eri siellä ja täällä. Lähin S-Market:
Hyvä suomalainen arki Emmental 625 gr, Valio Arkituotteet
6,39 €/kpl, 10,22 €/kg
FoodieVertailuun vielä.
Sama kauppa:
Emmental punaleima 350g, Valio emmental
5, 49 €/kpl, 15,69€/kg
Emmental sinileima 350, Valio emmental
5, 49 € /kpl, 15,69€/kg
Arla Eeppinen 800g Emmental,
Arla Tolkuttomat Juustot
6, 39 €, 7,99 €/kg - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vertailuun vielä.
Sama kauppa:
Emmental punaleima 350g, Valio emmental
5, 49 €/kpl, 15,69€/kg
Emmental sinileima 350, Valio emmental
5, 49 € /kpl, 15,69€/kg
Arla Eeppinen 800g Emmental,
Arla Tolkuttomat Juustot
6, 39 €, 7,99 €/kgYksi vielä :
Kotimaista
Kotimaista 500g Punaleima Emmentaljuusto
6, 29 €, 12,58€/kg - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yksi vielä :
Kotimaista
Kotimaista 500g Punaleima Emmentaljuusto
6, 29 €, 12,58€/kgJa sitten lähin K eli K-Supermarket:
Arla eeppinen emmental juusto 800g
6,69 €/kpl, 8,36 €/kg
Valio emmentaljuusto 350g punaleima
4,99 €/kpl, 14,26 €/kg
Valio emmentaljuusto 350g sinileima
4,99 €/kpl, 14,26 €/kg
Arkijuustoja ei ole. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja sitten lähin K eli K-Supermarket:
Arla eeppinen emmental juusto 800g
6,69 €/kpl, 8,36 €/kg
Valio emmentaljuusto 350g punaleima
4,99 €/kpl, 14,26 €/kg
Valio emmentaljuusto 350g sinileima
4,99 €/kpl, 14,26 €/kg
Arkijuustoja ei ole.Ja lähin Prisma
Valio Emmental 350g punaleima juusto
5 15 €, 14,71 €/kg
Valio Emmental e700g punaleima juusto
10, 29 €, 14,70€/kg
Valio Emmental 350g sinileima juusto
5, 15 €, 14,71 €/kg
Arla Tolkuttomat Juustot
Arla Eeppinen 800 g emmental juusto
6, 25 €, 7,81 €/kg
Valio Arkituotteet
Valio Hyvä suomalainen Arki e625g emmental
6, 15 €, 9,84 €/kg
Kotimaista 500g Sinileima Emmentaljuusto
5 95 €, 11,90 €/kg
- Anonyymi
Kumpi sitten on parempi valinta sini- vai punaleimainen?
Säilyykö Propionibacterium freudenreichii hengissä mahan vatsahappojen hyökkäyksestä?
Pitäisikö vetää ensin mahahappojen salpaajaa ja sitten Emmentalia?- Anonyymi
Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.
Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.
Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika.Tarttuu ne, yksi kaveri oli kova piereskelämään ja hengitysilmasta ne bakteerit siirtyi itsellekin. Nyt vatsa aina turvoksissa ja kaasua tulee vaikka auton polttoaineeksi. Ei pääse eroon vaikka en ole tyypin kanssa enää tekemisissä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.
Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika.Muutokseen vaaditaan rajuja keinoja. Ulosteensiirto on ainoa oikea todellinen vaihtoehto saada oikea muutos aikaan suoliston mikrobifloorassa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarttuu ne, yksi kaveri oli kova piereskelämään ja hengitysilmasta ne bakteerit siirtyi itsellekin. Nyt vatsa aina turvoksissa ja kaasua tulee vaikka auton polttoaineeksi. Ei pääse eroon vaikka en ole tyypin kanssa enää tekemisissä.
Sä olet varmaan niitä hukkapätkiä? Turhan mittaisia miehiä. Nenäkin niin matalalla, että joutuu väistämättä koiran hommiin!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sä olet varmaan niitä hukkapätkiä? Turhan mittaisia miehiä. Nenäkin niin matalalla, että joutuu väistämättä koiran hommiin!
Sinä olet varmaan niitä pitkiä ja latvasta lahoja, ainakin tyhmästä viestistä päätellen.
- Anonyymi
Maitoon, kun lisää eri böböjä tulee eri tuotteita.
Piimää.
Viiliä.
Jugurttia.
Rahkaa.
Juustoa.
Kuluttajan tulee saada tietää enemmän tarkkaan, mitä böböjä mihinkin tuotteeseen on lisätty.
Kaikki ei tee hyvää kaikille. Kaikki ei sovi kaikille. Kuluttajan tulee saada tietää, mitä suuhunsa pistää. - Anonyymi
Valion juustopussit, ne minigripillä sivusta suljettavat, älyttömän epäkäteviä.
Kuka höylää juustoa pitkältä sivulta?
Miten höyläys onnistuu, niin ettei tarvitse sormin käpälöidä pussissa olevaa juustoa? Ei mitenkään.- Anonyymi
Onko joku joskus löytänyt jonkun tuotteen, missä tuo minigripsysteemi toimii?
Joo, ja minä ainakin avaan juustopakkauksen lyhkäseltä sivulta, joten Valion pussijuustot jää kauppaan. Ruskea Polar on kyllä hyvä juusto, että sikäli harmi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko joku joskus löytänyt jonkun tuotteen, missä tuo minigripsysteemi toimii?
Joo, ja minä ainakin avaan juustopakkauksen lyhkäseltä sivulta, joten Valion pussijuustot jää kauppaan. Ruskea Polar on kyllä hyvä juusto, että sikäli harmi.Pakkaus on yksi tekijä lopullisessa hinnassa. Joissain edullisimmissa tuontituotteissa on minimoitu pakkauksen hinta, on ohutta ja halpaa materiaalia. Riittää, että pakkaus kestää tuotteen käytön ajan, sittenhän se pakkaus hävitetään. Tuote on pääasia, pakkaus on apuväline.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pakkaus on yksi tekijä lopullisessa hinnassa. Joissain edullisimmissa tuontituotteissa on minimoitu pakkauksen hinta, on ohutta ja halpaa materiaalia. Riittää, että pakkaus kestää tuotteen käytön ajan, sittenhän se pakkaus hävitetään. Tuote on pääasia, pakkaus on apuväline.
Suomessa puretaan tuotepakkauksia ja uudelleen pakataan tuotteita ihan mielettömästi. Uudella muka fiinimmällä pakkauksella ja prosyyreillä nostetaan keinotekoisesti tuotteen laatua ja etenkin hintaa. Moni tuote tulee irtotavarana isossa bulkkilootassa, mistä tuote yksittäispakataan, jolloin tuotteen hinta ainakin tuplaantuu, monesti enemmän kuin kymmenkertaistuu!
Toinen juttu on tarroitus. Pakkauksia revitään auki. Tarrataan tuote ja pakataan taas uudestaan.
Pakkausätettä syntyy mielettömästi. Pahvia ja muovia pääasiassa.
Hölmöläisten hommaa? - Anonyymi
Leipäpalasia on monenlaisia, toiset neliskanttisia tai pyöreitä, toiset pitkiä ja kapeita. Minulla on kolme erilaista juustorasiaa, voi käännellä miten haluaa leivän mukaan.
- Anonyymi
Kertoo surullista tarinaa suomalaisesta kuluttajasta, että "vastuullisin" yritys on käytäännössä tukiaisilla elävä firma, jonka ansiosta kiinalaiset ja muut ulkomaiset syövät puoli-ilmaisia maitotuotteita suomalaisten veronmaksajien piikkiin.
- Anonyymi
Näin käy kun tukipolitiikka sallii lähes rajattoman ylituotannon. En ole tähän päivään mennessä vielä keksinyt kuinka kiinalaisten huoltovarmuuden varmistaminen auttaa suomalaisia veronmaksajien huoltovarmuutta, jotka maksavat viulut. Sama koskee lähes kaikkea maataloustuotantoa, kaikesta tuettua ylituotuotantoa. Jos sama tuotantokapasiteetti pantaisiin töihin ILMAN TUKIA, ylituotannon osuus olisi varmaan 100% 30% sijaan.
- Anonyymi
Hintojen kaivellu kannattaa.
Valio häviöllä.
Lidl voitolla.
Arla siinä välissä. - Anonyymi
Tämä tietää emmentalin hinnannousua.
- Anonyymi
Kyllä. Terveysväittämä sen tekee.
- Anonyymi
Kuka ostaa / syö juustoa saadakseen B-vitamiineja?
Hippasen on hukassa ruuan ravintosisällöt! - Anonyymi
Propionibacterium freudenreichii tekee kaiketi B12 vitamiinia myös suolidtossa asettuessaan sinne asumaan.
B12 vitamiinia, syanokobalamiini, on suurissa pitoisuuksissa tappavan myrkyllinen. B12 vitamiinia on vesiliukoinen eikä varsinaisesti varastoidu elimistöön, vaan se poistuu elimistöstä, mutta sen varanto elimistössä riitä kuitenkin kolme neljä kuukautta.
Onko yliannostuksen vaaraa? - Anonyymi
Terveystuotteiden, terveysruokien, Alv on tiputettava nollaan.
Vieläkö käytetään nimitystä funktionaalinen elintarvike?- Anonyymi
Ruuan Alv on poistettava kokonaisuudessaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ruuan Alv on poistettava kokonaisuudessaan.
Mutta ylipainoisille korkeammat verot.
- Anonyymi
Valio on poliittisessa suojelussa. Kansalla maksatetaan keskustapuoluelainen maaseutupolitiikka.
Maataloutta, lue maitotaloutta, siirretty syrjäseuduille koko EU-aika, liittymis-sopimuksen vastaisesti.
Liityttäessä oli määritelty tuotanto, määritellyillä alueilla, joihin tukipolitiikka sovitettiin. Lisäksi heikon liittymis-sopimuksen yksi työkalu oli vähenevä tuotanto.
Nyt etelässä keinotekoisin tuin peltoa vajaa käytöllä, pohjoisessa raivataan lisää ja veronmaksaja maksaa.
Aika falskilta tuntuu, valion hiilineutraalisuus maalaus. Vaikka EU-aikana raivattu kymmeniä tuhansia hehtaareita peltoa, kasvavasta metsästä, tuotantoon jossa muutoinkin hirmuinen ylituotanto ja markkinat hoidetaan verovaroin viemällä. - Anonyymi
Oletteko muistaneet syödä Emmentaalia?
- Anonyymi
Pelastaako emmental CoVid'ilta? Mikrobiomilla on väliä.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman491536Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!761355- 211035
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊871026- 87955
Ai miehillä ei ole varaa maksaa
Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee187896Olet mielessäni
viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s20841Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi99825- 82811
Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?70759