Valio on hyvä toimija, kaivelin tietoja:

Anonyymi

https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/suomalaiset-valitsivat-valion-vastuullisimmaksi-brandiksi-6-kerran/

Valio luopuu myös soijan käytöstä:

https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/valiolainen-maidontuotantoketju-luopuu-soijan-kaytosta/

En ihmettele yhtään, miksi Valio valitaan vastuulliseksi. lisäksi aivan valtavat määrä laatutuotteita tekevät.

Pidän monista muistakin kotimaisista toimijoista, mutta Valioa olen aina suosinut, vaikka sukua ei ole töissä siellä ollutkaan. Otin Valion esille positiivisessä mielessä, koska viherväki hihhuloi maaseutua vastaan nykyään niin vahvasti ja mielivaltaisesti.

107

1407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        Helppoahan sen veronmaksajien tuella pystyssäpidetyn monopolifirman on toimia. MTK ja kepu pitävät huolen ettei kilpailua laadusta ja hinnasta pääse syntymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppoahan sen veronmaksajien tuella pystyssäpidetyn monopolifirman on toimia. MTK ja kepu pitävät huolen ettei kilpailua laadusta ja hinnasta pääse syntymään.

        Aina punikit vihaa sitä mikä on meidän omaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina punikit vihaa sitä mikä on meidän omaa.

        Punikit sen maataloustuen maksaa saamttaitse mitään

        Veronmkasajat maksaa yritystuet j a maataloustuet

        Maalaislle etelän l o maasunnot ja johtajille yrityksille optit veropatatiidåseihimån


        Missä on pks seudun tössäl äymis avustus kaikkeille t y össä l öyville o n pks seudullakin kallista. Käydä töissä
        Työmatkat kalliit
        Parkkipaikat kalliit
        Asunn i t kalliit
        Autot kalliit
        Puu t kalliit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikit sen maataloustuen maksaa saamttaitse mitään

        Veronmkasajat maksaa yritystuet j a maataloustuet

        Maalaislle etelän l o maasunnot ja johtajille yrityksille optit veropatatiidåseihimån


        Missä on pks seudun tössäl äymis avustus kaikkeille t y össä l öyville o n pks seudullakin kallista. Käydä töissä
        Työmatkat kalliit
        Parkkipaikat kalliit
        Asunn i t kalliit
        Autot kalliit
        Puu t kalliit

        Huomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.

        Punikki ei tajua sitä että ruoka maksaa. Sitä ei voida tuottaa ilman rahaa. Ruoka on punikin mielestä ainoa hyödyke, joka pitäisi olla ilmaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomautan että punikit saavat elintärkeää ruokaa. Täällä ei olisi yhtään punikkia jos maataloutta ei eurostoliitossa tuettaisi.

        Noilla tukiaislla ruuan pitäisi todellakin olla ilmaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikki ei tajua sitä että ruoka maksaa. Sitä ei voida tuottaa ilman rahaa. Ruoka on punikin mielestä ainoa hyödyke, joka pitäisi olla ilmaista.

        Mutta punikille ei kerrota, tai ainakin aina unohtuu maataloustuet.
        Aina, ihan aina, kun puhutaan maidonkin tuottajahinnasta, unohtuu tukien olevan miltei yhtä suuri osuus.


    • Anonyymi

      Mikrobiomilla on todellakin väliä, merkitystä.

    • Anonyymi

      Ihanan kallista mifut ja valsat, eipä tarvitse köyhän maistella.

      • Anonyymi

        Fazer on tehnyt mielenkiinnostavia uusia jäätelöitä: turkinpippuri ja vihreät kuulat -jäätelöt niitä pitäisi maistella, ehkä myös haistella. Fazer tekee kyllä hyviä herkkuja :D


      • Anonyymi

        Edamia saa joskus vitosen kilo. Tarkana pitää olla.

        Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?

        En osta mitään, milä maksaa yli 5 €/kg mieluiten alle 2 €/kg tai alle euron kilo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edamia saa joskus vitosen kilo. Tarkana pitää olla.

        Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?

        En osta mitään, milä maksaa yli 5 €/kg mieluiten alle 2 €/kg tai alle euron kilo.

        "Talven yli kun säästää, kypsyttää, käykö Emmentalista?"

        Juustoja ilmeisesti tosiaan voi jälkikypsyttää kotona, mutta edamista ei tule emmentaalia, nämä juustot kypsytetään erilaisilla mikrobeilla.

        https://www.juustopoyta.fi/juustotietoa/

        Hakukoneella löytyy tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Fazer on tehnyt mielenkiinnostavia uusia jäätelöitä: turkinpippuri ja vihreät kuulat -jäätelöt niitä pitäisi maistella, ehkä myös haistella. Fazer tekee kyllä hyviä herkkuja :D

        Vihreät kuulat - ehkä kammottavinta, mitä tiedän. Ehkä Budabest suklaa yltää samalle tasolle?

        Toimivat hyvin ekoteko joululahjoina vuodesta toiseen. Sama paketti kiertää vuosia. Pienten porojen määrä vain lisääntyy.


    • Anonyymi

      Valiolla ei taida olla köyhän kukkarolle sopivaa kuin maito korkeintaan. Aikaisemmin sai Polar 15 juustoa 9€/kilo, nyt nekin jo jotain 14€, melkoista ahneutta. Onneksi Lidlistä saa hyvää saksalaista Edamia 6€/kilo.

      • Anonyymi

        Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.

        Hyviä herkku-tuotteita Fazer tekee kyllä Domina-keksit, niitä tuli syötyä paljon tuhansittain varmaan joskus, niitä oli erimakuisia jotka eivät oikein olleet hyviä kuin alkuperäinen, mutta olikohan piparmintunmakuista vaaleanvihreää niissä, ei tainnut olla.

        Tuntuu että kaikki karamellitkin mitä pusseissa on ovat Fazerin tekemiä :)


      • Anonyymi

        Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
        Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
        Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg..

        Noita eteläisemmän Euroopan herkkutuotteita ostaessa on hyvä olla jokseenkin hereillä, ainakin joidenkin väittämien mukaan ajateltuna.

        https://www.kauppalehti.fi/uutiset/italian-mafian-uusi-miljardibisnes-on-ruoka-vaarentaa-punaviinia-ja-valkaisee-mozzarellaa-pesuaineella/fca10551-91ac-3fc7-8797-6db5eec94b77

        Itse pyrin ostamaan enimmäkseen kotimaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta esim. Halpa-Hallista saa edullisempia juustoja 6 eurolla kuin perus-Edam . En ole "punakuorista" ostanut vuosiin. Hiljattain ostin 250 g:n Oltermanneja tarjouksesta euron kiekko jne.
        Kalju nöusee pystyyn kun katso italojuustojen hintoja, on jos mitä reggio di parmaa yli 30 euroa/kg..

        Minusta tuo saksalainen Edam on kylläkin parempaa kuin oltermanni. Kalliimmissa juustoissa löytyisi toki parempia ja halpoja muitakin, mutta vältän yli 15%:sia. Valitettavasti Lidlin makkaratkin ovat lähes kaikki hirveän rasvaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.

        Ai hieman? Tuplahintaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta tuo saksalainen Edam on kylläkin parempaa kuin oltermanni. Kalliimmissa juustoissa löytyisi toki parempia ja halpoja muitakin, mutta vältän yli 15%:sia. Valitettavasti Lidlin makkaratkin ovat lähes kaikki hirveän rasvaisia.

        Vaihtelee kylläkin laatu melkoisesti, välillä liian pehmeää, välillä taas kovaa ja paljon parempaa, muistuttaa jopa emmentalia silloin.

        Polarissakin välillä ei reikiä ollenkaan ja huonompaa kuin Edam.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaihtelee kylläkin laatu melkoisesti, välillä liian pehmeää, välillä taas kovaa ja paljon parempaa, muistuttaa jopa emmentalia silloin.

        Polarissakin välillä ei reikiä ollenkaan ja huonompaa kuin Edam.

        Juustoa ostaessa pitää aina tarkistaa, että reiät ovat sellaisia kuin pitääkin olla. Oikeanlaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupan hyllyssä hinta ei riipu sisäänostohinnasta. Suositun tuotteen hintaa voi nostaa ja saada paremman katteen. Valion tuotteen on hyvä maine ja kauppiaat hinnoittelevat ne hieman korkeammalle.

        Sitten kun laitetaan vero i na maksettu maataloustu vielä juuston hintaan mukaan saadanin todelline kilohin 50€ kilo

        Jokainen suomalainen maksaa rukalskuun sa maataloustuke a100€ kuukaudessa
        Perhessä tetekee rukalaskuu noin 5000€ vuodessa lisää verotiåonta ja vastikkeetonyåta maataloustukea.
        Tehottomaksi todettua.

        Sipilä lausu viisaudessa an t ukien leikaaminen tehostaa aktiivisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun laitetaan vero i na maksettu maataloustu vielä juuston hintaan mukaan saadanin todelline kilohin 50€ kilo

        Jokainen suomalainen maksaa rukalskuun sa maataloustuke a100€ kuukaudessa
        Perhessä tetekee rukalaskuu noin 5000€ vuodessa lisää verotiåonta ja vastikkeetonyåta maataloustukea.
        Tehottomaksi todettua.

        Sipilä lausu viisaudessa an t ukien leikaaminen tehostaa aktiivisuutta.

        Ja samaan hengenvetoon lupasi korvata maajusseille tukiaiset jokaista centtiä myöten mitä EU vähentää ja nythän ne ovat luvanneet jo lisätäkin. Kyllä rikkaille lahtareille riittää rahaa, mutta kaikkein köyhimmiltä haluavat vähätkin pois ja kaikki ilmaisiin orjatöihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juustoa ostaessa pitää aina tarkistaa, että reiät ovat sellaisia kuin pitääkin olla. Oikeanlaisia.

        Ja ovat vielä lisäämässä painoa ostajan tappioksi.


    • Winston Churchill sanoi, että kaikkia voi huijata jonkin aikaa ja joitakin kaiken aikaa.

      Miten Suomen vastuullisin yritys voi olla sellainen, jonka olemassaolo perustu verovaroista kupattuihin avustuksiin? Muiden piikkiin vastuullisuuskin on varmasti helpompaa.

      Käytännössä valtio takaa, että kaikki se Valion tuotanto (ja Valion omistamien maidontuottajien tuotanto) jota suomalaiset kuluttajat eivät halua ostaa dumpataan veronmaksajien varoin puoli-ilmaiseksi Kiinaan ja muualle. Miten vastuullista on lisätä veronmaksajien taakkaa? Oikeasti vastuullinen Valio sopeuttaisi tuotantonsa suomalaisen kuluttajan kysyntää vastaavaksi, eikä käyttäysi veronmaksajien rahoja mm. siihen, että Kiinalaiset saa puoli-ilmasta maitojauhetta.

      Veronmaksajien onneksi Suomessa ei ole kovin montaa yhtä "vastuullista" yritystä kuin Valio. Tähänkään meillä ei olisi varaa.

      • Anonyymi

        EU kerää tuontitullit ja maksaa vientitukiaiset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EU kerää tuontitullit ja maksaa vientitukiaiset.

        Myös maidontuotanto on Suomessa kannattamatonta. Maidontuotantoa tuetaan kansallisella maataloustuella.


      • Anonyymi

        Tukiaisilla lihotettuja sikoja Suomi vie Kiinaan kiihtyvällä vauhdilla. Samaan aikaan Suomessa köyhällä kanssalla ei ole enää varaa edes sikanautaan. Kansa elää makaronilla.


    • Anonyymi

      En ole Valion tuotteita ostanut 15 vuoteen, ottivat aspartaamin makeutukseen.
      Viikko ja 1/2 kiloa voita, mutta ei valion

      • Anonyymi

        Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.

        Minä vetelen juustohöylällä voita leivälle. Höylä kannattaa säilyttää jääkaapissa niin höyläys sujuu.


      • Anonyymi

        Sukraloosi vielä karmeampaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.

        15 VUOTTA sit heitin kevyttuotteet meneen ja voita tilalle. Vuodessa 14 kg pois painoa ja on paino pysynyt kans alhalla, kiitos voin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh huh, kuka syö noin valtavasti rasvaa. Minulla riittää kevytlevitepakettikin monta kuukautta, juuston kanssa en laita ollenkaan levitettä. Paistamisessa yksi oliiviöljypullo ja juokseva rasva riittävät ainakin vuoden.

        Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
        Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina

        http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

        Tai sitten positiivisesti sama


        https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2018/12/03/miten-margariinia-valmistetaan-ja-miksi-sita-kannattaa-suosia-voin-tilalla/


        HUOM
        Margariini luotiin voin korvaajaksi.
        Margariini keksittiin Ranskassa vuonna 1869, jolloin voita oli niukasti ja sen hinta oli korkea. Keisari Napoleon III oli julistanut vuonna 1866 kilpailun, jonka tarkoituksena oli tuottaa halvempi voin korvike. Kilpailun voitti Mège Mouriès, jonka teorian mukaan rasva liukenee lehmän utareesta maitoon. Niinpä hän sekoitti naudan rasvaa, kuorittua maitoa ja palan utaretta. Hän keksi, että mikäli nämä ainesosat prosessoidaan kylmässä ja kuumassa, tuloksena on hyvin voimainen aine, joka oli helmen vaalea. Kreikan sanan helmi margarites mukaan hän antoi tuotteelleen nimen margarine

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariini


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        15 VUOTTA sit heitin kevyttuotteet meneen ja voita tilalle. Vuodessa 14 kg pois painoa ja on paino pysynyt kans alhalla, kiitos voin.

        Minullapa ei ole päässyt tulemaankaan ylipainoa kun en käytä liikaa rasvaa enkä syö muutenkaan liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minullapa ei ole päässyt tulemaankaan ylipainoa kun en käytä liikaa rasvaa enkä syö muutenkaan liikaa.

        Selvyyden vuoksi
        Vaihdoin kevytlevitteet ja paistomargariinit voihin, en mitään muuta = 14 kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus kevytlevitteistä, margariinista ja teollisesti käsitellyistä rasvoista
        Teollisesti käsiteltyjä kevytlevitteitä pyritään voimallisesti markkinoimaan terveystuotteina

        http://medianvahtikoira.blogspot.com/2012/01/totuus-kevytlevitteista-margariinista.html

        Tai sitten positiivisesti sama


        https://blogs.helsinki.fi/hnfb124-2017/2018/12/03/miten-margariinia-valmistetaan-ja-miksi-sita-kannattaa-suosia-voin-tilalla/


        HUOM
        Margariini luotiin voin korvaajaksi.
        Margariini keksittiin Ranskassa vuonna 1869, jolloin voita oli niukasti ja sen hinta oli korkea. Keisari Napoleon III oli julistanut vuonna 1866 kilpailun, jonka tarkoituksena oli tuottaa halvempi voin korvike. Kilpailun voitti Mège Mouriès, jonka teorian mukaan rasva liukenee lehmän utareesta maitoon. Niinpä hän sekoitti naudan rasvaa, kuorittua maitoa ja palan utaretta. Hän keksi, että mikäli nämä ainesosat prosessoidaan kylmässä ja kuumassa, tuloksena on hyvin voimainen aine, joka oli helmen vaalea. Kreikan sanan helmi margarites mukaan hän antoi tuotteelleen nimen margarine

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariini

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Minkinraatoja kuulema ennen käytetty. Eläinperäisenä voi lähempänä raatoja kuin kevytlevitteet, mutta kovetetut kasvirasvat voi olla vaarallisempia kuin voi. Voisekoitteet hyviä kun helppoja levittää, mutta ei taida Lidlissä olla. Primadonna oliiviöljy on hyvänmakuista ja tulee taas tarjoukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vieläkö kissan raatoja käytetään margariinin valmistukseen?

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosi on. Kooklatkaa vaikka: Raisio, margariini, kissa

        >> Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Suomessa havaittiin toimivan rasvasulattamoja, joissa eläinten raadoista tiristettiin rasvaa margariinin valmistukseen. Raision tehtaat ja Paasivaara-yhtymä tuomittiin syyllisiksi väärinkäytöksiin.
        >>
        Varsinaisen skandaalin synnytti Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti.[3] Lehti julkaisi 10. helmikuuta 1961 artikkelin Syömmekö jalostettua saastaa – keinotteleeko ulkomaalainen margariinitrusti suomalaisten terveydellä?[4], jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.
        >>
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Margariiniskandaali

        Suolella ollut vähän ummetusta ?

        Liikaa juustoja?


    • Anonyymi

      Vuoden valinnat tehdään hyväveliyhtiöistä hyvien veljien ollessa äänioikeutettuja. Vuoden paras media on Yle.

    • Anonyymi

      Onko Lidlin Milboa Emmentalilla myös hyviä vaikutuksia? Vainko Valion Emmental sisältää hyviä böböjä?

      Milboa Emmental maksaa palana 7,15 €/kg. Valion Emmentalia tuskin saa alle 15 € /kg?

      • Anonyymi

        Oletettavasti kaikkien valmistajien emmentaaleissa on hyviä pöpöjä, tarkemmista hyvien pöpöjen määristä on vaikea saada tarkkaa tietoa. Eri valmistajien ja tuotenimikkeiden välillä saattaa olla eroja, mutta ne erot jäävät kai arvailujen varaan.

        Kyllä jotain Valion emmentaalia saa jostain alle 15 €/kg:

        https://www.foodie.fi/entry/hyva-suom-arki-emmental-viip-e400g/6408430341894

        Kummallisesti sama tuote palana on kalliimpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletettavasti kaikkien valmistajien emmentaaleissa on hyviä pöpöjä, tarkemmista hyvien pöpöjen määristä on vaikea saada tarkkaa tietoa. Eri valmistajien ja tuotenimikkeiden välillä saattaa olla eroja, mutta ne erot jäävät kai arvailujen varaan.

        Kyllä jotain Valion emmentaalia saa jostain alle 15 €/kg:

        https://www.foodie.fi/entry/hyva-suom-arki-emmental-viip-e400g/6408430341894

        Kummallisesti sama tuote palana on kalliimpi.

        Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.

        Se on kai hapate tai kypsyte, mikä on se kypsyttävä mikrobikanta. Juoksute kiinteyttää juuston.

        Oman arvailuni mukaan tuo kyseinen arkiemmentaali saattaa olla hyvä terveystuote. Tuossa emmentaalissa on tuotetietojen mukaan hyvä B12-vitamiinipitoisuus, jota voinee pitää merkkinä aktiivisesta ja runsaasta hapatemikrobikannasta. Emmentaalin mikrobikanta tuottaa juuri B12-vitamiinia.

        Vakiokauppani tuotteista tuolla arkiemmentaalilla on arveluni mukaan hyvä hinta/laatusuhde.

        https://www.maitojaterveys.fi/maitotietoa/tietoa-maitovalmisteista/nain-syntyvat-juustot.html

        "Hapate sisältää maitohappobakteereja, jotka "syövät" maitosokeria eli laktoosia ja muuntavat sitä maitohapoksi. Juustotyypit vaativat omat erikoisviljelmänsä. Juoksete lisätään, kun maito on riittävästi hapatettu. Juoksete saostaa juustomassan, joka yleensä leikataan juustoleikkurilla eli harpulla rakeiksi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noi Arkijuustot on jotain brändin omia halpoja kopioita. Enpä usko, että käytössä on sama juoksute kuin oikeita puna- tai mustaleimaista valmistettaessa.

        Tuoteselosteessa Valion sivuilla lukee: mikrobiologinen juoksute.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuoteselosteessa Valion sivuilla lukee: mikrobiologinen juoksute.

        Miksei tarkkaan kerrota, mitä mikrobeja mikrobiologisessa juoksutteessa on? Se kyllä aivan tasan tarkkaan tiedetään.

        Kuluttajilla on oikeus tietää, mitä suuhunsa laittavat.


    • Anonyymi

      Valio pilasi lopullisesti jogurttina ja juustonsa jo ennestään huonon maun keksimällään omalla suolalla.

      • Anonyymi

        Valsaa en ole maistanut, mutta varma on, että ei voi maistua samalta kuin tavallinen ruokasuola, NaCl.

        Makuero on iso ja selkeästi havaittavissa välillä NaCl - KCl, saati sitten muiden mineraalisuolojen välillä.

        Hintakin hirvittää.

        Ja vielä, muistakaa ihminen ei säily hengissä ilman suolaa. Fysiologisesti elimistö vaatii suolaa toimiakseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valsaa en ole maistanut, mutta varma on, että ei voi maistua samalta kuin tavallinen ruokasuola, NaCl.

        Makuero on iso ja selkeästi havaittavissa välillä NaCl - KCl, saati sitten muiden mineraalisuolojen välillä.

        Hintakin hirvittää.

        Ja vielä, muistakaa ihminen ei säily hengissä ilman suolaa. Fysiologisesti elimistö vaatii suolaa toimiakseen.

        Valsa vaikuttaisi olevan koostumukseltaan ihan mineraalisuolaa. Pansuolaa höystettynä kalsiumilla. Joten maku ei varmasti vastaa natriumkloridia.


    • Anonyymi

      Finelin mukaan edamissa (2,1 mikrogrammaa) on enemmän B12-vitamiinia kuin emmentalissa (2,0 mikrogrammaa) .

      Taasko meitä huijataan? Yritetään vedättää?

      • Anonyymi

        Kermajuustossa 0,3 mikrogrammaa B12-vitamiinia. Fineli.


      • Anonyymi

        Finelin luvut ovat joitain keskiarvoja. Parempia tietoja täytynee katsoa tuotekohtaisesti, siis tuotepakkauksesta tai valmistajan antamista tiedoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kermajuustossa 0,3 mikrogrammaa B12-vitamiinia. Fineli.

        Kermajuusto saattaa olla herkullista, mutta terveysintoilija valitsee jonkun muun juuston.

        https://suomenterveysravinto.fi/blogi/rasvakammoista-raejuustoa-vai-herkullista-kypsytettya-juustoa/

        Kypsytetyt juustot ovat terveellisempiä


    • Anonyymi

      Ne böböt mitään B12-vitamiinia tee!
      Ne syö vitamiineja!

      Täysmaidossa on B12-vitamiinia 0,4 mikrogrammaa 100 grammassa. Kiloon kovaa juustoa tarvitaan maitoa jotain 8-12 litraa.

      Eli jos B12-vitamiini säilyy juuston valmistuksessa, pitäisi 100 grammassa juustoa olla 3,2- 4,8 mikrogrammaa B12-vitamiinia!

      Jos bönöt värkkää vitamiinia niin pitoisuuden pitäisi olla vieläkin isompi.

      • Anonyymi

        Hyvä laskelma, tämähän on kiintoisaa.

        Kyllä sen pöpön sanotaan tuottavan vitamiinia, asiaa pengotaan melko aktiivisesti.

        https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti

        "Helsingin yliopiston tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon saada kasviperäisiin elintarvikkeisiin B12-vitamiinia tavanomaisia elintarvikeraaka-aineita käyttäen. Menetelmä perustuu fermentaatioon eli käymiseen ja B12-vitamiinia tuottavaan emmental-juuston Propionibacterium freudenreichii -bakteeriin."


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jaksaisi jankata vieraskielistä tekstiä, niin tämmöistä hakua voisi kokeilla

        https://www.google.com/search?q=b12 microbial production

        🤔

        https://books.google.fi/books?id=JyvUBwAAQBAJ&pg=PA267&lpg=PA267&dq=emmenthal B12 increase&source=bl&ots=pHviXIRn4a&sig=ACfU3U2yaxm-_gfFw1hxSjnmDlzIMrgqOQ&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjXy4ewrbrlAhWD2aYKHduLBpQQ6AEwAHoECAgQAQ#v=onepage&q=emmenthal B12 increase&f=false

        Toimiikohan toi linkkimutaatio, ei nyt jaksa tämän enempää jauhaa tällä kertaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://books.google.fi/books?id=JyvUBwAAQBAJ&pg=PA267&lpg=PA267&dq=emmenthal B12 increase&source=bl&ots=pHviXIRn4a&sig=ACfU3U2yaxm-_gfFw1hxSjnmDlzIMrgqOQ&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjXy4ewrbrlAhWD2aYKHduLBpQQ6AEwAHoECAgQAQ#v=onepage&q=emmenthal B12 increase&f=false

        Toimiikohan toi linkkimutaatio, ei nyt jaksa tämän enempää jauhaa tällä kertaa.

        Asiantuntevia kommentteja odotellessa tuli mieleen tämmöistä:

        Ehkä suuri osa vesiliukoisesta B12-vitamiinista poistuu heran mukana juuston valmistuksen alkupuolella. Hapatemikrobikannasta riippuen vitamiinia voi sitten kypsytyksen aikana vähentyä tai lisääntyä.

        Tällainen löytyi äkkiseltään:

        https://www.researchgate.net/publication/311704372_Whey_protein_isolate_improves_vitamin_B12_and_folate_status_in_elderly_Australians_with_sub-clinical_deficiency_of_vitamin_B12

        "Whey protein isolate (WPI) contains vitamin B12 and folate."

        Kaupan heraproteiinijauheesta ovat vitamiinit saattaneet kadota teollisessa prosessissa.

        Aikaisempi linkki tiivisteenä: https://tinyurl.com/yyt5kba9


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä laskelma, tämähän on kiintoisaa.

        Kyllä sen pöpön sanotaan tuottavan vitamiinia, asiaa pengotaan melko aktiivisesti.

        https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/fermentoinnilla-kasviperaisiin-elintarvikkeisiin-b12-vitamiinia-luonnollisesti

        "Helsingin yliopiston tutkijat ovat kuitenkin löytäneet keinon saada kasviperäisiin elintarvikkeisiin B12-vitamiinia tavanomaisia elintarvikeraaka-aineita käyttäen. Menetelmä perustuu fermentaatioon eli käymiseen ja B12-vitamiinia tuottavaan emmental-juuston Propionibacterium freudenreichii -bakteeriin."

        Elänperäistä tuossa syödään kun syödään bakteereja


    • Anonyymi

      Mitkä pöpöt jyllittää mertwurstissa? B12-vitamiinia löytyy 1,4 mikrogrammaa 100 grammassa? Valmistusraaka-aineissa, lihassa, ei ole B12-vitamiinia noin paljoa.

      Lihajalosteessa B12-vitamiinipitoisuus nousee. Maitovalmisteessa laskee.

      • Anonyymi

        Isompi lihapitoisuus (rasva) koska kuivatettua.


      • Kala on erinomainen B12-lähde. Savusilakassa B12-vitamiinia on 15,9 mikrogrammaa eli yli 10x kertaa enemmän kuin vaikka meetvurstissa.


    • Anonyymi

      Valion tuotteet on paskaa, vatta mennee kuralle.

    • Anonyymi

      Valio on suurin maataloustuen saaja. Se sai suoraa maataloustukea 2,1 miljoonaa euroa, vaikka se ei viljele mitään.
      Minkähän vuoksi?
      Eivät viljelijät juuri maataloustukea saa, sen vievät suuret toimijat.

    • Anonyymi

      Suomen ja EU:n veronmaksajien tuella tuotettua lähiruokaa vietiin Suomesta ensin Venäjälle ja nyt sitten Kiinaan. Onneksi se Venäjälle vienti on sentään loppunut.

    • Anonyymi

      Arlan emmental on miltei puolet Valion juustoja halvempaa. Eeppistä!

      • Anonyymi

        Foodie.fi
        Valio Arki emmental
        7,87€/kg

        Arla Eeppinen emmental
        7,81€/kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Foodie.fi
        Valio Arki emmental
        7,87€/kg

        Arla Eeppinen emmental
        7,81€/kg

        Lidliin siis. Hinta Milbona Emmental 7,15 € / kg.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Foodie.fi
        Valio Arki emmental
        7,87€/kg

        Arla Eeppinen emmental
        7,81€/kg

        On hinnat vähän eri siellä ja täällä. Lähin S-Market:
        Hyvä suomalainen arki Emmental 625 gr, Valio Arkituotteet
        6,39 €/kpl, 10,22 €/kg
        Foodie


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On hinnat vähän eri siellä ja täällä. Lähin S-Market:
        Hyvä suomalainen arki Emmental 625 gr, Valio Arkituotteet
        6,39 €/kpl, 10,22 €/kg
        Foodie

        Vertailuun vielä.
        Sama kauppa:

        Emmental punaleima 350g, Valio emmental
        5, 49 €/kpl, 15,69€/kg

        Emmental sinileima 350, Valio emmental
        5, 49 € /kpl, 15,69€/kg

        Arla Eeppinen 800g Emmental,
        Arla Tolkuttomat Juustot
        6, 39 €, 7,99 €/kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vertailuun vielä.
        Sama kauppa:

        Emmental punaleima 350g, Valio emmental
        5, 49 €/kpl, 15,69€/kg

        Emmental sinileima 350, Valio emmental
        5, 49 € /kpl, 15,69€/kg

        Arla Eeppinen 800g Emmental,
        Arla Tolkuttomat Juustot
        6, 39 €, 7,99 €/kg

        Yksi vielä :

        Kotimaista
        Kotimaista 500g Punaleima Emmentaljuusto
        6, 29 €, 12,58€/kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi vielä :

        Kotimaista
        Kotimaista 500g Punaleima Emmentaljuusto
        6, 29 €, 12,58€/kg

        Ja sitten lähin K eli K-Supermarket:

        Arla eeppinen emmental juusto 800g
        6,69 €/kpl, 8,36 €/kg

        Valio emmentaljuusto 350g punaleima
        4,99 €/kpl, 14,26 €/kg

        Valio emmentaljuusto 350g sinileima
        4,99 €/kpl, 14,26 €/kg

        Arkijuustoja ei ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sitten lähin K eli K-Supermarket:

        Arla eeppinen emmental juusto 800g
        6,69 €/kpl, 8,36 €/kg

        Valio emmentaljuusto 350g punaleima
        4,99 €/kpl, 14,26 €/kg

        Valio emmentaljuusto 350g sinileima
        4,99 €/kpl, 14,26 €/kg

        Arkijuustoja ei ole.

        Ja lähin Prisma

        Valio Emmental 350g punaleima juusto
        5 15 €, 14,71 €/kg

        Valio Emmental e700g punaleima juusto
        10, 29 €, 14,70€/kg

        Valio Emmental 350g sinileima juusto
        5, 15 €, 14,71 €/kg

        Arla Tolkuttomat Juustot
        Arla Eeppinen 800 g emmental juusto
        6, 25 €, 7,81 €/kg

        Valio Arkituotteet
        Valio Hyvä suomalainen Arki e625g emmental
        6, 15 €, 9,84 €/kg

        Kotimaista 500g Sinileima Emmentaljuusto
        5 95 €, 11,90 €/kg


    • Anonyymi

      Kumpi sitten on parempi valinta sini- vai punaleimainen?

      Säilyykö Propionibacterium freudenreichii hengissä mahan vatsahappojen hyökkäyksestä?

      Pitäisikö vetää ensin mahahappojen salpaajaa ja sitten Emmentalia?

      • Anonyymi

        Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.

        Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.

        Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika.

        Tarttuu ne, yksi kaveri oli kova piereskelämään ja hengitysilmasta ne bakteerit siirtyi itsellekin. Nyt vatsa aina turvoksissa ja kaasua tulee vaikka auton polttoaineeksi. Ei pääse eroon vaikka en ole tyypin kanssa enää tekemisissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärtääkseni suoliston mikrobiflooraa on hyvin vaikea muuttaa. Se on hyvin yksilöllinen. Jopa niin, että yksilö on tunnistettavissa suoliston bakteerien perusteella. Suoliston floora on ikäänkuin sormenjälki.

        Tämä tarkoittaa, että jos haluaa hyötyä Propionibacterium freudenreichii -bakteerista, sitä sisältävää ruokaa pitää nauttia päivittäin pitkä aika.

        Muutokseen vaaditaan rajuja keinoja. Ulosteensiirto on ainoa oikea todellinen vaihtoehto saada oikea muutos aikaan suoliston mikrobifloorassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarttuu ne, yksi kaveri oli kova piereskelämään ja hengitysilmasta ne bakteerit siirtyi itsellekin. Nyt vatsa aina turvoksissa ja kaasua tulee vaikka auton polttoaineeksi. Ei pääse eroon vaikka en ole tyypin kanssa enää tekemisissä.

        Sä olet varmaan niitä hukkapätkiä? Turhan mittaisia miehiä. Nenäkin niin matalalla, että joutuu väistämättä koiran hommiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä olet varmaan niitä hukkapätkiä? Turhan mittaisia miehiä. Nenäkin niin matalalla, että joutuu väistämättä koiran hommiin!

        Sinä olet varmaan niitä pitkiä ja latvasta lahoja, ainakin tyhmästä viestistä päätellen.


    • Anonyymi

      Maitoon, kun lisää eri böböjä tulee eri tuotteita.
      Piimää.
      Viiliä.
      Jugurttia.
      Rahkaa.
      Juustoa.

      Kuluttajan tulee saada tietää enemmän tarkkaan, mitä böböjä mihinkin tuotteeseen on lisätty.

      Kaikki ei tee hyvää kaikille. Kaikki ei sovi kaikille. Kuluttajan tulee saada tietää, mitä suuhunsa pistää.

    • Anonyymi

      Valion juustopussit, ne minigripillä sivusta suljettavat, älyttömän epäkäteviä.

      Kuka höylää juustoa pitkältä sivulta?

      Miten höyläys onnistuu, niin ettei tarvitse sormin käpälöidä pussissa olevaa juustoa? Ei mitenkään.

      • Anonyymi

        Onko joku joskus löytänyt jonkun tuotteen, missä tuo minigripsysteemi toimii?

        Joo, ja minä ainakin avaan juustopakkauksen lyhkäseltä sivulta, joten Valion pussijuustot jää kauppaan. Ruskea Polar on kyllä hyvä juusto, että sikäli harmi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku joskus löytänyt jonkun tuotteen, missä tuo minigripsysteemi toimii?

        Joo, ja minä ainakin avaan juustopakkauksen lyhkäseltä sivulta, joten Valion pussijuustot jää kauppaan. Ruskea Polar on kyllä hyvä juusto, että sikäli harmi.

        Pakkaus on yksi tekijä lopullisessa hinnassa. Joissain edullisimmissa tuontituotteissa on minimoitu pakkauksen hinta, on ohutta ja halpaa materiaalia. Riittää, että pakkaus kestää tuotteen käytön ajan, sittenhän se pakkaus hävitetään. Tuote on pääasia, pakkaus on apuväline.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkaus on yksi tekijä lopullisessa hinnassa. Joissain edullisimmissa tuontituotteissa on minimoitu pakkauksen hinta, on ohutta ja halpaa materiaalia. Riittää, että pakkaus kestää tuotteen käytön ajan, sittenhän se pakkaus hävitetään. Tuote on pääasia, pakkaus on apuväline.

        Suomessa puretaan tuotepakkauksia ja uudelleen pakataan tuotteita ihan mielettömästi. Uudella muka fiinimmällä pakkauksella ja prosyyreillä nostetaan keinotekoisesti tuotteen laatua ja etenkin hintaa. Moni tuote tulee irtotavarana isossa bulkkilootassa, mistä tuote yksittäispakataan, jolloin tuotteen hinta ainakin tuplaantuu, monesti enemmän kuin kymmenkertaistuu!

        Toinen juttu on tarroitus. Pakkauksia revitään auki. Tarrataan tuote ja pakataan taas uudestaan.

        Pakkausätettä syntyy mielettömästi. Pahvia ja muovia pääasiassa.

        Hölmöläisten hommaa?


      • Anonyymi

        Leipäpalasia on monenlaisia, toiset neliskanttisia tai pyöreitä, toiset pitkiä ja kapeita. Minulla on kolme erilaista juustorasiaa, voi käännellä miten haluaa leivän mukaan.


    • Anonyymi

      Kertoo surullista tarinaa suomalaisesta kuluttajasta, että "vastuullisin" yritys on käytäännössä tukiaisilla elävä firma, jonka ansiosta kiinalaiset ja muut ulkomaiset syövät puoli-ilmaisia maitotuotteita suomalaisten veronmaksajien piikkiin.

      • Anonyymi

        Näin käy kun tukipolitiikka sallii lähes rajattoman ylituotannon. En ole tähän päivään mennessä vielä keksinyt kuinka kiinalaisten huoltovarmuuden varmistaminen auttaa suomalaisia veronmaksajien huoltovarmuutta, jotka maksavat viulut. Sama koskee lähes kaikkea maataloustuotantoa, kaikesta tuettua ylituotuotantoa. Jos sama tuotantokapasiteetti pantaisiin töihin ILMAN TUKIA, ylituotannon osuus olisi varmaan 100% 30% sijaan.


    • Anonyymi

      Hintojen kaivellu kannattaa.

      Valio häviöllä.

      Lidl voitolla.

      Arla siinä välissä.

    • Anonyymi

      Tämä tietää emmentalin hinnannousua.

      • Anonyymi

        Kyllä. Terveysväittämä sen tekee.


    • Anonyymi

      Kuka ostaa / syö juustoa saadakseen B-vitamiineja?

      Hippasen on hukassa ruuan ravintosisällöt!

    • Anonyymi

      Propionibacterium freudenreichii tekee kaiketi B12 vitamiinia myös suolidtossa asettuessaan sinne asumaan.

      B12 vitamiinia, syanokobalamiini, on suurissa pitoisuuksissa tappavan myrkyllinen. B12 vitamiinia on vesiliukoinen eikä varsinaisesti varastoidu elimistöön, vaan se poistuu elimistöstä, mutta sen varanto elimistössä riitä kuitenkin kolme neljä kuukautta.

      Onko yliannostuksen vaaraa?

    • Anonyymi

      Terveystuotteiden, terveysruokien, Alv on tiputettava nollaan.

      Vieläkö käytetään nimitystä funktionaalinen elintarvike?

      • Anonyymi

        Ruuan Alv on poistettava kokonaisuudessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruuan Alv on poistettava kokonaisuudessaan.

        Mutta ylipainoisille korkeammat verot.


    • Anonyymi

      Valio on poliittisessa suojelussa. Kansalla maksatetaan keskustapuoluelainen maaseutupolitiikka.
      Maataloutta, lue maitotaloutta, siirretty syrjäseuduille koko EU-aika, liittymis-sopimuksen vastaisesti.
      Liityttäessä oli määritelty tuotanto, määritellyillä alueilla, joihin tukipolitiikka sovitettiin. Lisäksi heikon liittymis-sopimuksen yksi työkalu oli vähenevä tuotanto.
      Nyt etelässä keinotekoisin tuin peltoa vajaa käytöllä, pohjoisessa raivataan lisää ja veronmaksaja maksaa.

      Aika falskilta tuntuu, valion hiilineutraalisuus maalaus. Vaikka EU-aikana raivattu kymmeniä tuhansia hehtaareita peltoa, kasvavasta metsästä, tuotantoon jossa muutoinkin hirmuinen ylituotanto ja markkinat hoidetaan verovaroin viemällä.

    • Anonyymi

      Oletteko muistaneet syödä Emmentaalia?

    • Anonyymi

      Pelastaako emmental CoVid'ilta? Mikrobiomilla on väliä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      49
      1536
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      21
      1035
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      87
      1026
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      87
      955
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      187
      896
    7. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      841
    8. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      99
      825
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      811
    10. 70
      759
    Aihe