Nykyautoissa on liian paljon ns. turhia härpäkkeitä.

Yleinen ongelma on meillä perhekohtainen.
Vaimollani on ollut ajokortti 40 v, mutta en vuosien varrella oli juuri onnistunut opettamaan hänelle kaikkia autoissamme olleita toimintoja, jotka nykyään ovat hankalasti valikoiden takana tai sitten hän on vain huono oppija.
Ohjekirjaa hän ei suostu lukemaan.
Bluetoothia kännykän kanssa ei osata käyttää, mielummin vastataan puhelimeen perinteisellä tavalla.
Itsellenikin on käynyt niin, että voi mennä puolikin vuotta, ennen kuin huomaan, että - ahaa - tässä on tällainenkin toiminto!
Viimeksi huomasin, että auto näköjään pysäköi ahtaaseen välin itse ja ajaa sen myös pois. Ns. Start/stop-toiminnan sielunelämästä - eli siis siitä, missä olosuhteissa se toimii ja missä ei - en vielä ole päässyt perille.
Pelkästään ajovalokatkasimessa on jo sellainen määrä erilaisia toimintoja, että ymmärrän hyvin, että joku säkkipimeällä saattaa tulla vastaan vain parkit päällä.
Valottomia ja toinen ajovalo pimeänä ajelevia en kuitenkaan ymmärrä, sillä nykyautot ilmoittavat kyllä ajajalle - usein oranssisella valolla - viasta, mutta ellei ajaessaan lainkaan katso kojetauluun tai ei ymmärrä ehkä vieraskielistä ilmaisua, ajo vaillinaisin valoin jatkuu, kunnes valot toinen toisensa jälkeen yksi kerrallaan sammuvat.
Näitä härpäkkeitä on edelleen syytä käyttää, sillä käyttämättöminäkin ne aivan varmasti vikaantuvat.
Jos käyttää ajaessaan päivänvaloasentoa, on ymmärrettävä, että takavalot eivät kytkeydy sateessa, mutta yhtä usein kysymys on myös laiminlyödystä polttimoiden vaihdosta.
Voisiko näistä joistain luopua?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moottorin sammutusautomatiikkaa määrittelee niin moni muuttuja että ei siitä voi saadakaan mitään selvää "kuuluisiko" sen milloinkin mennä päälle vai ei.

      Valovikojen merkkivaloja on ollut joissain autoissa jo vuosikymmeniä mutta edelleenkään niitä ei ole kaikissa, varsinkaan halvemmissa autoissa. Ei voi yleistää että sellainen on kaikissa "nykyautoissa" jos sinun autossasi se on.

      Käyttöohjekirjan lukemista suosittelen vahvasti mutta ei missään nojatuolissa kotona sisällä vaan siellä AUTOSSA, jossa samalla kokeilee ohjekirjan kanssa eri toimintoja, varsinkin tärkeimmät kuten valot ja pyyhkijät, lämmitys/ilmastointilaite, ym.

    • Anonyymi

      Kuulostaa ihan meidän Toyota Hybridiltä...

      Meillä vaan on niinpäin, että vaimo osaa hyvin käyttää kaikkia parkkiassistenteja sun muita.
      Minä taas ajan Hybridillä niin harvoin, että joka kerta pitää asia opiskella asiat uudestaan...jos viitsii.

      Toyota Hybrid on erinomainen auto, mutta härpäkkeitä on ainakin tässä varustetasossa ( en muista mikä) mielestäni liikaa.

      Sama tingelitangeli-vika varmaan on alkanut vaivata muitakin automerkkejä.

    • Anonyymi

      > Pelkästään ajovalokatkasimessa on jo sellainen määrä erilaisia toimintoja, että ymmärrän hyvin, että joku säkkipimeällä saattaa tulla vastaan vain parkit päällä.

      Jos autossa on reilummin varusteita, niin ajovalotkin tod. näk. toimivat automaattisesti, hämäräkytkimen ohjaamina. Kytkimeen tarvitsee koskea vain sadekelillä, jos auto on mallia, missä takavalot eivät pala aina. Tällöin pitää lähivalot laittaa päälle "pakkosyötöllä". Tietysti kaikkein helpommalla pääsee, jos jättää ne "pakkovalot" jatkuvasti päälle. Polttimoita tosin pääsee sitten uusimaan vähän tiuhempaan.

      Ne ongelmat alkavat yleensä näistä
      - pitää jostain kumman syystä väännellä pelkkiä parkkeja päälle, esim kun jätetään auto käymään tyhmäkäyntiä kaupan pihaan (toimintaan siis essonbaarin perinnetietojen mukaan)

      - pitää saada autosta näyttävän ja sporttisen näköinen polttamalla etusumuvaloja päivänpaisteessakin … sumuvaloilla elvistely oli suurta muotia 90-luvulla, mutta kehityksen kelkasta tippuneet vaarit ja mammat jatkavat tällä linjalla (esim datsunin kasvaimissa melkein poikkeuksetta 60 vee kuski ja sumuvalot aina päällä)

      Uusissa autoissa pitäisi vähintään päiväajovalojen palaa aina kun kone käy, joten "ajellaan pelkillä parkeilla tai kokonaan ilman valoja" vaatii jo melkein 10 vuoden ikäisen auton. Mutta takavalot saa kyllä väärällä käytöllä pimeäksi aika monesta nykyvehkeestäkin.

      BT:n kun kerran jaksaa käyttöohjekirjan kanssa ottaa käyttöön, niin siitä eteenpäin homma pelaa automaagisesti. On paljon suositeltavampi vaihtoehto kuin yrittää känny korvalla räpeltää etenkin manuaalivaihteisella autolla.

      Viallisista polttimoista varoittava järjestelmä ei usein huomioi lähivalopolttimoiden rikkoontumista. Tässä valmistajat ovat ajatelleet, että lähivalon puutteen huomaa muutoinkin.

      Ei huomaa... kaupunkialueilla näkee usein esim. pysäköintihalleista ulos pöräyttäväiä autoja, joilla ei ole lainkaan valot päällä tai on pelkät parkit. Eikä tällainen ole mikään äärettömän harvinainen ilmiö edes moottoritiellä.

      Vanhemmassa kalustossa ei pala mittarivalotkaan, jos on kaikki valot pois päältä, mutta peruskuskihan ajaa aina oikeaa tilannenopeutta (nopeammat ovat kaahareita, hitaammat tientukkoja), joten pimeässä lukukelvoton nopeusmittari ei menoa haittaa. Tuskin edes tietävät mikä laite on kyseessä -> 40 rajoituksilla ajetaan n. 70 km/s. satasen alueella ajetaan n. 70 km/s ja peltipoliisien kohdalla painetaan jarrua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1734
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1401
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1139
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      79
      1010
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      861
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      739
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      38
      694
    8. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      651
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      646
    Aihe