Jumala on vai eikö ole?

Anonyymi

Jos Jumala on olemassa, niin kovin vähän näyttää vaikuttavan maailman tapahtumiin.

Vai pidättekö Jumalan vaikutuksena sitä, että saarnamies saa sydämelleen sanan Jumalalta tai...

Mitä muita todisteita Jumalan olemassa olosta on kuin saarnamiesten sanat ja luja luottamus siihen, että Jumala olisi Raamatun kirjoitusten takana vaikuttanut ihmeellinen yliluonnollinen Henki, vaikka ihmiset ne kirjoitukset ovat kirjoittaneet ja ne ovat täynnä näiden ihmisten tekemiä virheitä, henkilökohtaisia mielipiteitä, uskomuksia, ajan kansan ja kulttuurin uskomuksia, jne. ?

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihminen on keksinyt lukemattomia jumalia. Sieltä jokainen voi valkata mieleisensä.

    • Anonyymi

      Joh.5:37 Biblia (1776) Ja Isä, joka minut lähetti hän todistaa minusta: Ette ole koskaan hänen ääntänsä kuulleet, eli hänen muotoansa nähneet. 2Moos.33:22.

      • Anonyymi

        Miten sellainen voi todistaa, jonka ääntä ei ole koskaan kuultu tai muotoa nähty??

        Ei menisi läpi missään maallisessa tuomioistuimessa, jos joku menisi sinne "todistamaan", että joku kaikille täysin tuntematon kolmas osapuoli on joskus jossain "todistanut" jotain, mutta ei nyt halua tulla itse paikalle henkilökohtaisesti todistamaan...

        Kuka uskoisi sellaisten todistusta"? Olisiko mitään järkeä uskoa?


    • Anonyymi

      Ja niitä täällä pyöriviä jumalia pitäisi olla tuhansia, jotka meidän elämäämme sekaantuvat kuka milläkin syyllä.

      Onhan se kumma että saduissa niin mahtavat jumalat ovat kertoneet itsestään muutamalla esihistorian ajan kylähullulle ja nekin olivat kaikki miehiä jostain syystä.

      Ehkäpä jumalat pitävät kylähulluja ja muita mielenvikaisia vertaisinaan ja ilmestyvät vain sellaisille.

    • Anonyymi

      Jumalat ovat siksi, että niiden nimissä voi tahkota helvetisti rahaa.
      Muuhun tarkotukseen niistä ei sitten olekaan.

      • Anonyymi

        Valheesi ei meitä hetkauta.


    • Anonyymi

      Tämä on mielenkiintoinen aihe. Sellainen, joka ei ole uskossa, ei ymmärrä uskovia kun he selittävät Jumalan johdatusta ja ihmeitä vaikka uskovien kokemukset olisivatkin heidän mielestään todellisia. Sellainen, joka on uskossa kiittää Jumala pienistäkin ilonaiheista ja elämäntapahtumista vaikka ne olisivat joskus epämiellyttäviäkin. Myönnän joskus sortuneeni molempien ääripäiden hömpötyksiin.

      Välillä menetin uskoni Jumalaan ja hänen huolenpitoonsa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että elämä uskovaisena on parempaa kuin ei-uskovaisena. Uskovaisena saa kokea ihmeitä, joita ei-uskovaiset eivät ymmärrä. Ja voin käsi sydämellä kertoa, että uskovaisena minulle on sattunut oikeasti sellasia selittämättömiä ihmeitä, joita en ei-uskovaisena kokenut. Sellaisia, joita vain Jumala voisi saada aikaan. Huolenpitoa, jota on käsittämätöntä ymmärtää, jos sitä ei ole itse kokenut.

      Minulle Jumala on tarjonnut ruokaa kun sitä on puuttunut, ihmeellisellä tavalla. Minulle Jumala on muuttanut säät suotuisiksi kun sitä on tarvittu. Minulle Jumala on tarjonnut apuaan muiden uskovien välityksellä kun sitä on tarvittu, satojen tuntien verran. Ja minulle Jumala on suonut omaisuutta ja rahaa yli oman tarpeeni silloin kun sitä on tarvittu joskus jopa kymmeniä tuhansia euroja. Huolenpito on ollut lähes jatkuvaa.

      Näistä syistä sanonkin aloittajalle, että ei ole sinun syysi, ettet koe Jumalan vaikuttavan elämäsi tapahtumiin. Ei ole sinun syysi, jos et koe olevasi siunattu. Mutta jos et koe Jumalan vaikuttavan elämäsi tapahtumiin, vika ei ole myöskään uskovaisissa. Kaikki eivät näitä asioita pääse todistamaan enkä minäkään välillä pitkään aikaan mutta ihan riittävästi kuitenkin ymmärtääkseni sen, että Jumala pitää omistaan huolen.

      Haluaisitko sinä saada Jumalalta apua kun elämä on haasteellista?

      - Advis

      • Anonyymi

        Olen iloinen puolestasi Advis.

        Q&a


      • Anonyymi

        Minäkin tiedän Jumalan tekemiä ihmeitä ihan omassa seurakunnassa.

        Muuan veli valitti taloudellisesti tiukkoja aikoja seurakunnassa: rahat eivät riittäneet ruoan ja vaatteiden ostamiseen lapsille, joita oli monta.

        Kuinka ollakaan: Jumala lähetti enkelinsä ja pudotti ison tukun rahaa tämän veljen postiluukusta ja niin ongelma poistui!

        Muuan veljen autoon oli tullut ikävä lommo. Jumala korjasi sen lommon ja piirsi kädellään ristin korjatun kohdan ylitse.

        Eräs veli oli menettänyt jalkansa: se oli amputoitu. Jumala kasvatti Jeesuksen nimessä uuden jalan sen amputoidun tilalle. Afrikassa.

        Muuan veli oli menettänyt toisen silmänsä: siinä ei ollut lainkaan silmämunaa. Jeesus kasvatti luomisihmeen kautta hänelle uuden silmämunan ja nyt se veli näkee molemmilla silmillään. Afrikassa.

        Sattui ikävä koettelemus. Perheen isä kuoli ja vaimo sekä lapset jäivät ilman elättäjää. Jeesus teki ihmeen ja herätti tämän miehen kuolleista. Afrikassa.

        Jumala tekee edelleen ihmeitä ilman määrää. Afrikassa ja tavalla, jota ei voida todistaa.


    • Anonyymi

      Itse en usko mihinkään.

      • Anonyymi

        Eli et usko edes siihen, että olet olemassa.


    • Anonyymi

      > Jos Jumala on olemassa, niin kovin vähän näyttää vaikuttavan maailman tapahtumiin.

      Raamatun mukaan Jumala on rakkaus.

      "Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus."
      1 Joh. 4:8

      Valitettavasti näyttä tosiaan siltä, että there ain't No Love In The Heart Of The City...

      https://www.youtube.com/watch?v=WcF8Aos4XDA

      Ateistinen maailma näyttää tosiaan olevan rakkaudeton, julma ja paha, kaiken totuuden vihollinen.

      • Anonyymi

        Rakkautta on monenlaista: Jumalan rakkaus (agape), ystävän rakkaus (filia), storge (perheen sisäinen rakkaus tai rakkaus hallitsijaa kohtaan), eros (sukupuolinen/seksuaalinen rakkaus)..

        Väite, jonka mukaan ateistit eivät rakasta tai osaa rakastaa, on kristittyjen valheellista propagandaa. Rakkaus on kiinni rakastajasta. Kaikki eivät rakasta tai osaa rakastaa, mutta ateistien joukossa on monia, jotka rakastavat ja osaavat rakastaa. Epäitsekkäästi.

        Monien kristittyjen rakkaus on itsekästä. He "rakastavat", jotta saisivat siitä palkinnon ja välttyisivät rangaistukselta. Se ei ole aitoa rakkautta. Se on teeskentelyä. Ateisti, joka ei odota saavansa mitään palkintoa eikä pelkää rangaistusta, rakastaa aidosti. Kristitty ei siihen pysty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakkautta on monenlaista: Jumalan rakkaus (agape), ystävän rakkaus (filia), storge (perheen sisäinen rakkaus tai rakkaus hallitsijaa kohtaan), eros (sukupuolinen/seksuaalinen rakkaus)..

        Väite, jonka mukaan ateistit eivät rakasta tai osaa rakastaa, on kristittyjen valheellista propagandaa. Rakkaus on kiinni rakastajasta. Kaikki eivät rakasta tai osaa rakastaa, mutta ateistien joukossa on monia, jotka rakastavat ja osaavat rakastaa. Epäitsekkäästi.

        Monien kristittyjen rakkaus on itsekästä. He "rakastavat", jotta saisivat siitä palkinnon ja välttyisivät rangaistukselta. Se ei ole aitoa rakkautta. Se on teeskentelyä. Ateisti, joka ei odota saavansa mitään palkintoa eikä pelkää rangaistusta, rakastaa aidosti. Kristitty ei siihen pysty.

        Niin, se ateismin rakkaus, se ei oikein ole rakennukseltaan oikealla perustuksella.
        Se varsinkin rakastaa "palkintorakkauden" näköalassaan.
        Kristitty, joka helvetinpelosta rakastaa, niin hänellä on väärä jumala ja alttari edessä.
        Tahi, jos hän sen tekee tietämättään, väärän opin takia, niin silloin syy on opettajassa ja hän kantaa vastuun. Mutta parempi, että vaikka pelon kautta pelastuu, tekeehän hän silloin viisasampia päätöksiä, kuin ilman "pelkoa"

        Ja toistaalta, peljätkää Häntä, joka voi tappaa sielun. Näköalassa on iankaikkisen elämän armolahjan puute.
        Peljättäminen on tavallaan kunnioittamista


    • Anonyymi

      Job.7:8 Ken minut näki, sen silmä ei minua enää näe; sinun silmäsi etsivät minua, mutta minua ei enää ole. Job.9:11 Katso, hän käy ohitseni, enkä minä häntä näe, hän liitää ohi, enkä minä häntä huomaa.

    • Jumalan olemassaoloa ei voi todistella samalla tavalla kuin yleensä ymmärrämme todisteilla. Jos aukottomia todisteita olisi, mihin tarvittaisiin enää uskoa? Autuaita ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.

      Ihmiset voivat vaikka käsi Raamatulla antaa todistajankertomuksia Jumalan johdatuksesta, varjelusta ja siunauksista omassa elämässään, mutta nämä ovat subjektiivisia kokemuksia ja ulkopuolisille enemmän tai vähemmän epäluotettavia. Järkeilemällä löytyy aina jokin ns. luonnollinen selitys.

      Jumalan olemassaolo on ilmeistä. Minulle tässä maailmassa ja elämässä ei olisi mitään järkeä ilman Jumalaa. Toiselle taas ei ole mitään järkeä siinä, että joku Jumala olisi olemassa.

      Paavali toteaa roomalaiskirjeessä, että Jumalan näkymättömät ominaisuudet, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoistaan. Ihmisten ajatukset ovat kuitenkin käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

    • Anonyymi

      "Ateistinen maailma näyttää tosiaan olevan rakkaudeton, julma ja paha, kaiken totuuden vihollinen."

      Tuo nyt on täyttä valhetta.
      Protestanttinen maailma on kaikkein julmin sekä pahin ja uskonnot tekevät julmuuksia jatkuvasti.
      Katollinen kirkko ja sen inkvisitio, ristiretket, noitavainot jne.
      Maailma olisi paljon parempi paikka ilman uskontoja ja uskovaisia.

      Katsokaamme vaikka nykytilannetta. Muslimit vastaan protestantit.
      Ei tarvitse kuin katsoa USA:n suuntaan ja havaita, miten siellä uskovaiset ovat iloisia siitä, että vääräuskoisia tapetaan. Oikein nostetaan rintaa ja kiitetään jumalaa kun saadaan tehdä ruumiita..

      • Anonyymi

        Valheesi ei meitä hetkauta kuule tippaakaan. Suurin osa sodista käydään aivan muista syistä kuin uskonnon takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valheesi ei meitä hetkauta kuule tippaakaan. Suurin osa sodista käydään aivan muista syistä kuin uskonnon takia.

        Kaikki tänäkin päivänä käytävät sodat liittyvät uskontoon. Eri uskontoja edustavat taistelevat keskenään. Katso vain ympärillesi.
        Islam vastaan protestantit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki tänäkin päivänä käytävät sodat liittyvät uskontoon. Eri uskontoja edustavat taistelevat keskenään. Katso vain ympärillesi.
        Islam vastaan protestantit.

        Kannattaa sitä islamiakin katsoa syvemmin, että miksi ne taistelevat, eikä vain, että ne taistelevat.
        Monesti tämä kääntymätön, haureellinen, paha saastainen länsimaa, niin sen hapate on niin paha, että sekin jo vaikuttaa islamilaiseen mielenlaatuun niin, ettei he kovin hekumoi meidän elämäntapamme perään. Eli puhutaan tämänpäivän elämäntavastamme.
        Tuskin sitä kristillisyyskään ja ihmismieli terveellä pohjalla fanittaa.
        Huumesodat, ym. ongelmat on siinä syynä, ja vääränmallinen maailmankautta, joka sahaa oksaa elämänalta.


    • Anonyymi

      Jumala sai Israelin valtion syntymään vuonna 1948, kuten Hän oli ennalta ilmoittanut sanassaan Raamatussa. Se on edellyttänyt paljon asioita: Juutalaisen kansan on tarvinut vuoden 70 jaa. jälkeen säilyä elossa ja säilyttää identiteettinsä. Jumala johti tapahtumien kulkua niin, että Natsi-Saksa hävisi sodan ja maailman kansat säälistä tai syyllisyydestä YK:n mandaatilla antoi juutalaisille heidän isiensä maan. Israelin ympärillä olevat muslimimaat ovat suhtautuneet asiaan negatiivisesti ja Jerusalemin asema juutalaisten pääkaupunkina on ollut kiistan aihe - kuten Raamatussa on ennustettukin. Kuitenkin juutalaiset ovat omassa maassaan ja jopa heprean kieli, joka oli pitkään kuollut kieli, elvytettiin eloon. Samaan aikaan Jumala on antanut julistaa evankeliumia pakanakansoille ja monet ovat tulleet uskoon. Vaikka epäuskoiset eivät sitä hengelliseltä pimeydeltään ja sokeudeltaan näekään, niin Jumala on tehnyt paljon asioita. Jumala tekee myös yhä voimallisia tekoja.

      • Anonyymi

        Tuo on tuota väärää teologiaa, joka ei ole Raamatun opetusta oikeasti lainkaan.


      • Anonyymi

        "Jumala sai Israelin valtion syntymään vuonna 1948, kuten Hän oli ennalta ilmoittanut sanassaan Raamatussa."

        Raamattu todistaa, että Jumala oli täyttänyt jo kaikki lupauksensa ennen Israelin valtion syntymistä. Jeesuksen sanat juutalaisille Jumalan omaisuuskansana olivat: "teidän huoneenne on jäävä hyljätyksi." Tämä nykyinen Israelin valtio on täysin maallinen, mistä todistavat sen teot ja jopa heidän lippunsa.

        https://www.linnunrata.org/israel/daavidin-tahti.php

        Daavidin tähti - heksagrammi, 6-sakarainen tähti
        Useimmat tunnistavat tämän Israelin lipussakin olevan ns. Daavidin tähden, mutta moniko tietää mikä tämä symboli todellisuudessa on. Tämä tieto järkyttänee monia niitä kristittyjä uskovaisia, jotka käyttävät tätä merkkiä kodissaan ottaessaan asiakseen siunata Israelia sekä maana että kansana ja erityisesti juutalaisia...

        Tätä symbolia, joka on heksagrammi eli kuusikanta, ovat käyttäneet myös muut kulttuurit jo kauan ennen juutalaisia. Sitä on löydetty mm. hindulaisuudessa, buddhalaisuudessa, kabbalaisuudessa ja joissakin islamilaisissa ornamenteissa. Nykyäänkin heksagrammia käytetään monissa okkultisissa menoissa. Se kuvaa kahta toisiinsa kietoutunutta tasasivuista kolmiota, triangelia.

        Sillä on monta nimeä
        Molokin tähti, Romfa jumalan tähti, Kijjujin tähti, Raifan tai Saturnuksen tähti, joka oli muinoin kaldealaisten ylin jumala. Myöhemmin alkoivat esiintyä nimet Daavidin kilpi ja Salomonin sinetti. Nykyään se tunnetaan ehkä parhaiten nimellä Daavidin tähti, ainakin läntisessä maailmassa.

        Tätä tähteäkö israelilaiset kantoivat erämaassa vapauduttuaan Egyptin orjuudesta: - Toitteko te teurasuhreja ja muita uhreja minulle erämaassa neljänäkymmenenä vuotena, te, Israelin heimo? Ette; vaan te kannoitte Molokin majaa ja Romfa jumalan tähteä, niitä kuvia, jotka te olitte tehneet kumarrettaviksenne. Sentähden minä siirrän teidät toiselle puolelle Babylonin Ap.t.7:42-43.

        Samaan asiaan viitataan Aamoksen kirjassa 5:26 - Te olette kantaneet kuningastanne Sikkutia ja Kijjunin-kuvianne, tähtijumalaanne, sitä, jonka te olette itsellenne tehneet.


    • Anonyymi

      Nojatuolikirkko. Kuolemanpelosta keskustelemassa liturgi Kaisa Kariranta, kirjailija Tommy Hellsten, pyhän tanssin opettaja Tiina Sara-aho ja opiskelija Meri Kajander. Make Perttilä Church House Band, artistivieraana Eve ja Ossi. Tv:ssä ja radiossa lähetettävät hartaudet ja Pisara ovat osa Ylen hartausohjelmia. HD

      Tommy Hellstenillä on mielenkiintoista näköalaa tästä Jumalasta.
      https://areena.yle.fi/1-4587273

      kannattaa vilasta

    • Anonyymi

      Aloittaja ei vain tiedä miten Jumala vaikuttaa ihmisten elämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe