Asuntolaina ja tuleva maksuhäiriömerkintä?

Anonyymi

Hei! Tilanne on se että minä ja puolisoni ostimme kolme vuotta sitten omakotitalon.
Olin itse pitkään sairaalahoidossa ja puoliso hoiti raha-asioitani. Minulla oli autokoulusta jäänyt joku 100€ lasku maksamatta mikä mennyt ulosottoon. Puoliso oli tämän maksanut mutta ei ollut tajunnut maksaa perintäkuluja.
Noh, sain sitten tästä merkinnän.... asiaa yritetiin korjata mutta ei saatu merkintää pois.

Minulle selvisi 6kk sitten että puolisolla on jäänyt nuoruudestaan pikavippi velkoja ja nyt alkanut olemaan vaikeuksia niiden hoitamisessa. Ei ole läheisiä jotka voisivat tulla takaajaksi ja vakuudetonta lainaa hän ei kuulema saa mistään! Eli viimeinen vaihtoehto on nyt ottaa laina josta hänelle tulisi merkintä luottotietoihin..

Kysymys kuuluu VOIKO pankki irtisanoa tuon asuntolaina sopimuksen tai jotenkin pakottaa meidät myymään talo, jos puoliso saa merkinnän?

Tilanne tuntuu toivottomalta ja olen siis todella vihainen ja ymmälläni siitä miten mies hoitaa raha-asioitaan. (En kaipaa nyt moralisointia enempää, enkä ”jätä se” kommentteja kiitos)

1

71

Vastaukset

 • Mikäli vanhoja velkoja einoysty maksamaan, niin ne menevät ulosottoon. Silloin ulosmitataan velallisen osuus kaikesta realisoitavissa olevasta omaisuudesta. Niin kauan kun velallinen pystyy palkan ulosmittauksen kautta maksamaan pois kaikki muut velat ja lisäksi hoitamaan asuntolainansa kustannukset, niin ongelmaa ei ole. Ellei pysty, niin sitten muu omaisuus realisoidaan pakkomyynnillä, myös se kiinteistö jossa itse asuu!

  Eli tilanteessa, jossa pakkomyyntitilanne voisi toteutua, kannattaa ihan suosiolla myydä ihan vapaaehtoisesti, silloin saa omaisuudestaan markkinahinnan. Pakkomyynneissä sitä ei koskaan saa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  54
  1400
 2. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  100
  1200
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  693
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  599