En jaksa tätä työpaikkaa (hoitoala)

Anonyymi

Minut höynäytettiin tähän hommaan. Pari vuotta olin määräaikaisena hyvässä paikassa, välillä paikkailin toista osastoa, hain ja sain vakipaikan ja sitten heitettiinkin sille osastolle jonne kukaan ei halua huonon esimiehen ja huonon työilmapiirin takia. Työsopimuksessa ympäripyöreä maininta sosiaali- ja terveysosastosta, mikä kattaa lähestulkoon kaiken. "Vanhalle osastolle" jäi roikkumaan vastuutehtäviä, joita kukaan ei kuulemma oikein hoida. Välillä "saan" käydä vanhalla osastolla keikkaamassa, enkä tiedä yhtään onko seuraavat kolme viikkoa töitä uudessa helvetinloukossa vai siinä paikassa missä viihdyn. Tähän nykyiseen helvetinloukkoon on jatkuvasti paikkoja auki, todella moni on viime vuosina irtisanoutunut tai pyytänyt siirtoa. Esimiehen esimiehelle olen sanonut etten viihdy täällä, haluaisin takaisin tai muualle mutta se vain levittelee käsiään, sinne mennään missä on suurin tarve työntekijöistä. En ole _vielä_ uhannut irtisanoutumisella, mutta se on varmaan edessä pian, jos mikään ei muutu ja itse olen vaan entistäkin onnettomampi.

Kolmessa vuodessa saisin velat sille mallille että uskaltaisin oikeasti irtisanoutua ja heittäytyä vaikka keikkahommiin. Miten hitossa vaan jaksan älyttömät työvuoroputket ykkösvapailla, perhe-elämän kärsimisen suhteettoman suurista määristä iltavuoroa, esimiehen vähättelyn, ristiriitatilanteet ja ylemmän johdon silmien sulkemisen? Ei hirveästi auta, että porukkaa hommataan työkkärin tuella "avustajiksi", kun kuitenkin vastuu kokonaisuudesta on meillä koulutetuilla, lääkehoidon ja -vastuun omaavilla, kokonaishoidosta vastaavilla, ja kuitenkin haukut ja keljuilut tulee pikkupomon taholta? Tuo lähiesimies pitäisi saada jonnekin työnkiertoon ja näkemään erilaisia tapoja tehdä hyvää työtä. Työporukka narisee selän takana, kukaan ei tiimikeskusteluissa avaa suutaan, vaan esimies valehtelee miten hommat tehdään muka huonosti ja ylempi johto on ihan lähiesimiehen pauloissa. Vaikutuskanavia on siis vähän. Mistä eväitä jaksamiseen? Työssäni en ole vielä ihan kyynistynyt. Muistan edelleen hoitavani jonkun äitejä ja isejä, mummoja ja pappoja. En vaan kohta enää itse jaksa tätä muuta pyöritystä.

Hyvälle hoitajalle on kuulemma aina työtä tarjolla. Liekö työpaikat sitten yhtä hyviä, en tiedä.

2

88

Vastaukset

 • Hyvä kollega, kuvailemasi ongelmat kuulostavat erittäin tutuilta. Olen vastaavan tyyppisessä työpaikassa ja koen, ettei ole muuta ratkaisua kuin vaihtaa työpaikkaa. Esimiehillä ei ole mitään kiinnostusta vaikuttaa työntekijöiden jaksamiseen, sairauslomia varten ei hankita sijaisia/paikkaajia ja ongelmista ei voida puhua rehellisesti ja avoimesti työpaikalla. Työtä pitäisi kuitenkin tehdä esimiesten mukaan yhtä laadukkaasti, vaikka väkeä siihen ei ole. Totta kai me hoitajat keskenämme keskustelemme ja se auttaakin osaltaan jaksamaan.

  Tietysti sinulla on oma henkilökohtainen tilanteesi ja jonkinlainen suunnitelma olemassa kolmen vuoden päähän... Ja on kurjaa menettää lomia, mutta oletko harkinnut työpaikan vaihtoa? Psykiatrista hoitotyötä? Päivätyötä jossain? Pelkkää yövuorotyötä?

 • Annan vaan yhden neuvon: sellaisessa työpaikassa ei kannata olla jossa joka päivä ärsyttää olla. Elämässä on muutakin kuin työ.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  141
  2669
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1562
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  775
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  727
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  12
  519