Aihe

Useita todisteita siitä että Raamatun kirjat on keisari Konstantinus suuren kirjoittamia

Anonyymi

1. Raamattu puhuu useita kertoja Jerusalemin piirityksestä ja miten se tullaan hävittämään. Jerusalemin piiritys tapahtui vuonna 70 jolloin roomalaiset hävittivät sekä kaupungin että siellä sijainneen temppelin.
2. Raamatussa on useita geografisia virheitä, esimerkiksi Johannes väittää että Jerusalem sijaitsi Galileassa Tiberiaan järven rannalla ja saman virheen Markus tekee Sidonin ja Tyroksen kaupunkien kanssa.
3. Raamattu mainitsee Nasaret -nimisen kaupungin jota väitetään myös Jeesuksen synnyinpaikaksi, arkeologit ovat kuitenkin kiistatta todistaneet että kaupunki perustettiin vasta 200-luvun lopulla.
4. Raamattu puhuu useitakertoja synagogista. Synaogalaitosta ei kuitenkaan ollut olemassa ennen 300-luvun loppua, vanhimmat todisteet ja maininnat synagogista kokouspaikkoina on nimittäin vasta varhais byzantilaiselta ajalta.

13

50

  Vastaukset

  • Rooman keisarit nousi kuoltuaan taivaaseen.

   • Ja keisari Konstantinus Suuri, joka määräsi kristinuskolle kolminaisuusopin v. 325 julistettiin viimeisenä keisarina myös Jumalaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja keisari Konstantinus Suuri, joka määräsi kristinuskolle kolminaisuusopin v. 325 julistettiin viimeisenä keisarina myös Jumalaksi.

    Apoteoosi


  • Entä avioliitto.

   Raamattu puhuu siitä, vaikka ne tulivat alueelle yli 700 vuotta Raamatun tekemisen jälkeen.

   Raamattu on bluffia.

   • Raamattu puhuu myös naimisiin menemisestä, mutta eikö naimisiin meno eli häät valkoisineen häämekkoineen ja näyttävine hääkakkuineen ole juurikin brittimonarkian matkimista? Ja nimen omaan kuningatar Viktorian häiden matkimista? Siksi vähän outoa että Raamatussa puhutaan jostain sellaisesta mitä ei ollut siihenaikaan ainakaan vielä ainakaan 1800 vuoteen.


  • Niin, ongelma on vaan, etten usko noita väitteitäsi.

  • Yksikään väite ei pidä paikkaansa.

   1. Raamattu puhuu useita kertoja Jerusalemin piirityksestä ja miten se tullaan hävittämään. Kyse on profetioista.
   2. Raamatussa ei ole useita geografisia virheitä. Aloittajan tulkinta perustuu vanhentuneisiin tietoihin.
   3. Raamattu mainitsee Nasaret -nimisen kaupungin ja se oli Jeesuksen kotikaupunki. Tästä ovat yhtä mieltä kaikki teologit.
   4. Raamattu puhuu useitakertoja synagogista. Synaogalaitos oli olemassa vuosisatoja ennen 300-luvun loppua, uusimman nykytutkimuksen mukaan.

   • Raamattu ei ole todeiste vaan väite. Arkeologit tekevät kyllä kovaatyötä ja etsivät todisteita, mutta arkeologinen löytö ja tutkimus yksi kerrallaan kumoaa joka kerta aina kimpunllisen raamatun perättömiä väitteitä paikkaansa pitämättöminä satuiluina.


  • Eikös laitalahkolaiset ole juuri tätä painottaneet, että Rooman keisarit, Konstantinus etunenässä väärensivät koko kristinopin tunnistamattomaksi ja sen jälkeen ei enää ole ollut kristinoppia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504