Ilkassa eläkeläisistä

Anonyymi

Olipas hyvä kirjootus yleisönosastolla. Miksi eläkeläiset tukkivat vielä ittensä töihin eikä anna nuorille koulutetuille mahdollisuutta. Koskee varmasti Lapuaakin sama kirjotus. Esimerkiksi hoitoalalla vanhoja akkoja jotka kuvittelevat olevansa korvaamattomia täällä maailmassa. HÄVETKÄÄ

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuskin he väkisin tukkivat itseään töihin ainakaan hoito alalla..monessa paikassa vaan yksinkertaisesti ei ole saatavilla työvoimaa niin että pitää pyytää eläkkeellä olevia töihin..tämä om faktaa!

    • Anonyymi

      Johtuu siitä, että nykynuorista ei ole kokopäivätyöhön. Moni haluaa tehdä vain osa-aikaista, ja vapaa-aika tuntuu olevan työtä tärkeämpää. Poissaoloja tulee milloin mistäkin syystä, lyhyellä varoitusajalla. Työmoraali on löyhää. Nuoremman polven työntekijät eivät sillä tapaa enää sitoudu työnantajaan, eivätkä ole lojaaleja työnantajaa kohtaan. Oma napa on tärkein. Töihin ei tulla jos ei nyt just huvita. Se on se unteluus ja hervakkuus.

      Sen sijaan työelämässä ikänsä olleet lojaalit ja kuuliaiset eläkeläiset, jatkavat työnantajan pyynnöstä töitä vielä eläkkeellä. Monestihan eläkkeellä oleva lupautuu tulemaan tarvittaessa töihin. Ja varsin usein nämä eläkeläiset tulevat käytännössä 99% varmasti töihin, kun pyydetään. Ellei nyt satu häät tai hautajaiset samalle päivälle. Vanhempi kansa on kuuliaista ja lojaalia, eivätkä halua kieltäytyä, koska tuntevat edelleen suurta vastuuta, koska nuorista ei ole siihen. He ikään kuin uhrautuvat, ainakin omasta mielestään. Se on sitä vanhaa herranpelkoista ajatusmaailmaa, jota nykynuoren on tänäpäivänä vaikea käsittää. Usein se eläkeläinen jopa ajattelee, että hän ei uskalla kieltäytyä, koska sitten häntä ei enää ikinä soiteta töihin. Nuoret ei herroja pelkää ja pitää lippiksen ruokapöydässäkin päässä.

    • Anonyymi

      OMA KANTAPÄÄ MITÄ TUOTTAA

      "Oikea keskittyminen tarkoittaa, että tietää mitä oma keho tekee, mitä puhuu ja mitä on mielessä. Opettaja opetti: Kaikkia toimintoja ohjaa mieli. Kaikki mitä teemme on mielen luomaa. Jos mieli ei ole puhdas, tuottavat teot kärsimystä yhtä varmasti kuin pyörä seuraa sonnin vetopuuta. Jos puhuu ja toimii puhtaalla mielellä, seuraa onni yhtä varmasti kuin oma varjo. Oikea meditaatio ja keskittyminen on välttämätön valaistumisen saavuttamiseksi. Meidän on harjoitetta mieltä niin, että se on vakaa, selkeä ja keskittynyt. Meditaatio ei ole kuitenkaan päämäärä vaan keino. Oikealla valppaudella oppii hallitsemaan mielenvirran ja oikealla keskittymisellä ymmärtämään sairauden, kuoleman ja syntymän kiertokulun." - Opettaja

    • Anonyymi

      Kyse oli kirjoittajan mielipiteestä ,joka perustui ? ? Olikohan lähteenä mutua tai juoruja,niillä ei paljon katetta ole. Oikea media,ei siis some, on viime aikoina uutisoinut mm. Pohjanmaan teollisuustyöpaikkojen rekrytointiongelmista. Valtakunnallisesti on erilaisilla kyselyillä ja haastatteluilla selvitetty mm.,että koko maassa todella monet sosiaali-terveysalan työpaikat eivät pystyisi toimimaan ja tuottamaan lakisääteisiä palveluitaan ilman eläkeläisten työpanosta. Eikä vain kesäaikaan ,vaan ympäri vuoden. Työnantajat toteavat riemumielin ottavansa osaavia ja ammattitaitoisia sote-alan eläkeläisiä sijaisuuksiin,kun muita alalle koulutettuja ei ole saatavissa. Syy tähän hankalaan tilanteeseen on monen eri tekijän summa.
      Alkusyksystä uutisoitiin ravintolahenkilöstön,etenkin kokkien, maan laajuisesta pulasta ja viimeisimmän tilaston mukaan osassa maata on merkittävästi enemmän avoimia työpaikkoja kuin työnhakijoita.

    • Anonyymi

      Miksi ihmeessä noita lähihoitajia esim. koulutetaan joka puolella Suomea. Paljon on koulutettu 30-40vuotiaita jotka jo lapsensakin tehneet. Miksei näitä laiteta töihin ? Sossustako saa paremman rahan ku työtä tekemällä. Ei hemmetti onhan tuolla ne eläkeläismummot,tulkoot ne töihin ! Tämäkö on Suomen tulevaisuus ?

      • Anonyymi

        Tämähän on tosi asia että töitä kyllä olisi jos vaan haluaa tehdä puoli ilmaiseksi..poliitikot ei näy ymmärtävän sitä että ei se työ elätä ihmistä vaan siitä saatava palkka..näistäkin työpaikoista suurin osa mitä hehkuttavat on vuokratyöpaikkoja ja mitä lie osa-aikaista työtä muutama tunti viikossa puhelinmyyntiä ym. Kyllä suurin osa työikäisistä töihin menee jos vaan on työ joka elättää.


      • Anonyymi

        Totta,lähihoitajien koulutusmäärät ovat suuria ja oppilaitoksia koko maassa hyvin kattavasti. Vuosittain valmistuu n. 8000 uutta lähihoitajaa,myös koulutukseen hakijoita on kohtuullisen paljon. Mutta,mutta lähihoitajien poistuma etenkin uran alkuvaiheessa mm. alan vaihdon vuoksi on myös suuri n. 30-40 %. Työn fyysinen ja henkinen raskaus, vuorotyö ja kehno palkkaus työn vaativuuteen nähden ovat suurin syy alan vaihtoon.Viime vuosinahan työpaikkoja eri aloilla on ollut hyvin tarjolla. Ymmärrättevää,että ihanteet ihmisten auttamisesta karisee, kun työaika- ja palkkausongelmien vuoksi kiire ja jatkuva henkilöstövajaus kuormittavat ison vastuun lisäksi. Millään mahtikäskyllä ei koulutettua hoitajaa määrätä alan töihin,on jokaisella tässä maassa sentään oikeus valita millä työllä itsensä elättää. Poikkeusolot (sota)ovat asia erikseen. Tuskinpa kovin moni työkykyinen lähihoitaja työttömyysturvan varassa elää,koska luultavasti jokaisella työssäkäyntialueella on työpaikkoja tarjolla. Jos kieltäytyy koulutusta vastaavasta työstä,karenssi tulee,kuten tiedetään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe