Bulevardin pää - Tehtaanniemi - Kuningattarenvuori -kokonaisuus

Anonyymi

Kun Hjallis tuli Hankoon oli kysymys kokonaisuuden rakentamisesta. Hanko saisi uimahallin ja kongressiotellin, koska uimahalli pitää olla ja Hanko haluaa panostaa ympärivuotiseen matkailuun. Hjallis saisi halvalla tonti Bulevardin päästä ja Kuningattarenvuorelta, joiden rakennusoikeuden myynnillä voisi tehdä rahaa. Siis win-win. Hjalliksen hanke ei sujunut odotusten mukaisesti, joten sopimukset siirtyivät "samanlaisena" Regatta Resortsille.

Tehtaanniemen uimahalli ja kongressihotelli ovat piilotettu kulisseihin, koska niitä ei ole. Regatta Resorts on loihtinut paikalle 43 yksityisasuntoa ja yksityis-kylpylän, joka palvelee erityisesti näitä asuntoja ja hotelli Regattaa. Viime keväänä herra Planting, hankkeen hallituksen puheenjohtaja pyysi lupaa rakentaa 36 kaksiota poikkeusluvalla. Lisää yksityisasuntoja? Ei näytä hotellilta kuten ei aiemmin rakennetetut 43 "sviittiäkään".

Tilanne ei ole win-win, eikä alkuperäiset sopimukset ole toteutuneet aikataulullisesti eikä sisällöllisesti. Koska Tehtaanniemen toteutuma ei vastaa suunnitelmaa, niin se vie pohjan Kuningattarenvuoren jatkolta. Kuningattarenvuoren toteutusta on lisäksi vitkuteltu erilaisin syin, jotka eivät ole olleet esteenä rakentamiselle.

Tilanne ei vastaa sopimuksen sisältöä, minkä takia on hyvä syy tehdä muutoksia.

Kuningattarenvuoren toteutus ei enää ole kiinni Regatta Resortsista. Alueelle tulee lähiaikoina rakennuskantaa ja alue herää henkiin. Loput rakennusoikeudesta menee varmasti kaupaksi, jos ja kun sopimus Regatta Resortsin kanssa sanotaan irti tai raukeaa.

Toinen kysymys on Tehtaanniemen tontin hinta. Se perustui kokonaisuuden totetutumiseen. Se perustui liiketoiminnan perustamiseen Tehtaanniemelle. Asunnoista ei ole koskaan ollut puhetta tai niistä ei ainakaan sovittu. Asuntotontti olisi pitänyt kilpailuttaa. Asuntorakennusoikeuden arvo on paljon suurempi kuin liikerakentamisen arvo. Sen takia tontista pitää saada lisäkorvaus, joka on laissa määritelty, JOS kaavaa kehitetään. Kaavan muutosehdotus on ollut hallituksessa. Se tullee kohtapuolin asianosaisten, siis myös kaupunkilaisten arvioitavaksi ja arvosteltavaksi. Kaavaehdotukseen saa tehdä muutosehdotuksia. Virkamiesten pitää niihin reagoida.

Kaavamuutos oli jo kerran hyväksyttävänä. Silloin kaava hyväksyttiin niukasti ainoastaan rkp-läisten äänin. Heistä kukaan ei uskaltanut äänestää esittelijän ehdotusta vastaan. Muut niin tekivät. Kaava hyväksyttiin siis täpärästi. Kaava lopulta kaatui hallinto-oikeudessa, koska oli menetelty lainvastaisesti valmisteluvaiheessa. Miten nyt käy?

Jos olisi varmaa, että hankolaiset saavat heille kuuluvan kehittäiskorvauksen tontista, jos kaava muutetaan, niin läpimeno olisi varmempaa. Siis jossittelua. Tärkeä kysymys kuuluu, miksi hyväksyä lisää asuntoja Tehtaanniemelle? Ei mistään syystä. Ei ainakaan hotellitontille - jo toistamiseen!

Hotelli ja uimahalli jäi tulematta. Tilanne: Regatta Resorts win - Hanko loose.
Eikä ole kalastajan vika!!!

14

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis, "Hjallis" sopimuksessa ei mainita Uimahallia. "Hyvinvointi, -kokous ja hotellitiloja" on mainittu sopimuksesaa.

    • Anonyymi

      Muistin virkistykseksi:
      ” Hankoa pitkään puhuttanut hanke Kuningatarvuoren suuresta loma-asuntoalueesta saa uusia yrittäjiä. Suomalaisen sijoittajaryhmän omistama Regatta Resorts -yhtiö kertoi tänään maanantaina rakentavansa alueelle yli sata loma-asuntoa sekä kylpylän. Hankkeen kokonaisarvo on yhtiön mukaan yli sata miljoonaa euroa.

      Varakkaita turisteja houkuttelevan luksusmökkikeskittymän luominen Kuningatarvuoren-Tehtaanniemen alueelle oli aikoinaan myös liikemies Harry "Hjallis" Harkimon haave. Harkimo etsi idealleen toteuttajapomoa näyttävästi MTV3:n Diili-ohjelman kautta.

      Harkimo kuitenkin vetäytyi rakennusprojektista yllättäen loppuvuonna 2011, ja jatkajayhtiötkin menivät myöhemmin konkurssiin.

      Hangon kaupunki on jo pitkään yrittänyt houkutella alueelle uusia rakennuttajia. Suosittua matkailukaupunkia vaivaa hotellien ja nykyaikaisten majoitustilojen puute. Kaupunginhallitus hyväksyikin joulukuussa alueen toteutumattomien rakennushankkeiden siirron Regatta Resortsille. ”

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001823220.html

      RR lupasi rakentaa 100 LOMA-ASUNTOA ja KYLPYLÄN!
      Resortin asunnot eivät ole asuntoja vaan loma-asuntoja! Kaava ei salli vakinaisten asuntojen rakentamista alueelle, joten asunnot eivät salli vakinaista asumista. Resortin asunnoissa ei voi olla kirjoilla, ne eivät siis voi olla kenenkään vakinainen asunto.
      Mitä taas kylpylään tulee niin se ei liity Resortiin kuin maantieteellisesti. Resortin asukkaat eivät automaattisesti ole kylpylän osakkaita, osakkuus ja rajaton käyttöoikeus kylpylään on ostettava erikseen. Kylpylän osakkaaksi pääsee kuka vain, ostamalla osakkeen ja maksamalla vuotuista vastiketta

      P.S.
      Puheet tontin hinnan nostamisesta jälkikäteen on täysin absurdeja! Ei tänne mitään jonoa ole ollut, kuten jutussaKin sanotaan, kaupunki ONNISTUI houkuttelemaan!

      Onko kukaan laskenut kuinka monta projektia vuosien saatossa Tehtaanniemen ympärillä on pyörinyt? Hatunnosto Resortin porukalle joka onnistui myös toteuttamaan suunnitelmansa! Kaikenmaailman kalastajista ja muista trolleista huolimatta.

      • Anonyymi

        demari propagandaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        demari propagandaa

        Mutta niin totta......


    • Anonyymi

      Yksityisasuntoja ovat, ollaan siellä sitten lomalla tahi pitempään. Kaava sallii hotellin tai huoneistohotellin. Yksityiset asunnot tai loma-asunnot eivät ole kumpaakaan. Kaavan käyttötarkoitus ei täyty yksiselitteisesti. Sitä ei demaripropaganda eikä mitkään muutkaan sanamuunnokset muuksi muuta. Mitä viranomainen tekee kaavanvastaisen toiminnan kitkemiseksi?

    • Anonyymi

      Sopimus ei siirtynyt Hjallikselta Regatta Spaalle, sopimus siirtyi Hjallikselta joka ei enää halunut olla mukana Quatro Groupille, joka sittemmin meni konkurriin. Uimahallia ei ole missään sopimuksessa luvattu, ovat ihan tiettyjen hankolaisten harhakuvia.

      Tehtaanniemeä on kaupiteltu jo 1970-luvulta lähtien tuloksetta.

    • Anonyymi

      Silloinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kavander (sdp) julisti, että Hjalliksen sopimus siirrettiin edelleen "sellaisenaan". "Salainen sopimus" pidettiin piilossa kaupungintalon kansliassa joulun pyhät, ettei sitä kyennyt kukaan tarkistamaan. Oliko vuosi 2013? Silloin toisena sopijapuolena oli Regatta Resorts. Kukaan ei ole antanut virallisesti lupaa yksityisasuntojen rakentamiseen. Kaavassa lukee hotelli tai huoneistohotelli. Kaavan mukaisesta majoitustoiminnasta ei ole mitään näyttöä.

      Viime keväänä samainen toimija yritti pari kertaa saada poikkeusluvan rakentaa lisää asuntoja "hotellitontille". Ei saanut lupaa.

      Jos kaavaa jalostetaan KL->AL, niin siitä on veloitettava markkinahintainen korvaus lain mukaisesti. Sopimus on tehty KL-tontista. AL-tontti on arvokkaampi. Jalostuksen veloittaminen markkinahintaa oikaisee myös AL-kilpailuttamisen puutteesta johtuvan virkavirheen.

      Kaavan jalostaminen KL->AL päästäisi rr:n pälkähästä, samoin virkamiehet, jotka eivät ole ryhtyneet toimiin kaavan vastaisen käytön perusteella.

      Hangosta puuttuu edelleen hotellikapasiteettia ja uimahalli. Tehtaanniemelle näitä oli ajateltu. Muualle ei ole vielä kaavoitettu.

      Tässä mennään. Oikeasti.

    • Anonyymi

      Quatro Group osti Hjalliksen sopimuksen. Regatta Resorts osti konkurssipesän (Quatro Groupin) sopimuksen. Täyttä paskaa puheet salaisista sopimuksista, jos niin olisi ollut kalastajan valitus olisi mennyt läpi, mutta ei mennyt. Nämä ovat näitä kalastajan ja satuherrojen sepityksiä.

      • Anonyymi

        Salainen sopimus oli piilossa. Yrität anonyymi 22:02 selittää sanakäännöksin totuutta toiseksi tai halveksia sitä. On totta, että kalastajan valitus ei mennyt läpi ja oikeuslaitos totesi, että sopimus ja päätös oli ollut nähtävillä. Olisitko käynyt sitä joulupyhinä katsomassa kaupungin kansliassa? Paragarafeja pystyi lukemaan netistä kunhan ne sinne tulivat, mutta tietty paperi pysyi visusti "pöytälaatikossa". Sopimuspapereita kiikuteltiin allekirjoituksia varten Helsinkiin ja takaisin. Kyllä osallistuneet ja paikalla olleet voivat kertoa kunhan aletaan avaamaan vuotta 2013. Regatta Resorts osti konkurssipesän sopimuksen oikein ja se oli Kavanderin mukaan Hjalliksen sopimuksen mukainen. Ei yksityisasuntoja. Ei yksityisasuntoja käytetäänpä niitä pyvyvään tai vapaa-ajankäyttöön. Hotelli tai asuntohotelli on kaavassa ja muuta ei ole luvattu. Kuka ottaa tontin kaavan vastaiseen käyttöön tekee sen omalla vastuulla ja riskillä. Näin on näppylät.


    • Anonyymi

      Kuka tai mikä teki, missä kohtaa tehtiin väärin? Missä kohtaa prosessia?

      • Anonyymi

        Kunnalliselämässä väärinkäytöksistä on nostettu tutkimuspyyntöjä ja kanteita, jos virkamiehet tai luottamushenkilöt ovat käyttäneet asemaansa väärin omaa tai sukulaisten etua tavoitellen. Samoin, jos henkilöt ovat puuttuneet organisaation rekrytointeihin. Jo jääviys pitäisi olla esteenä, mutta jotkut ovat sotkeutuneet alemman organisaation managerointeihin esimerkiksi kilpailutustilanteissa tai muun edun takia.

        Tehtaanniemen tapauksessa silloinen kaupungin hallituksen puheenjohtaja ja grynderin toimitusjohtaja olivat kasvot toimintaan. Heidän puheillaan vaikutettiin yleistötilaisuuksissa ja julkisessa sanassa päätöksiin. Onko kysymyksessä luottamusaseman väärinkäyttö ja väärien tietojen antaminen hyötymistarkoituksessa? Se ei saa olla mielipide. Siitä pitää olla näyttö. Kohta tapahtumista on kuusi vuotta. Onko näissä asioissa vanhenemisaika? En tiedä.

        Jälkeenpäin muistuu mieleen se, että silloinen kaupunginjohtaja Mäkinen sanoi useaan otteeseen, että sopimuksen liite on vain neuvottelumuistio. Se ei ole sitova vaan sen jokainen kohta on päätettävä kaupungin päätöksenteko-organisaatiossa erikseen. Sitten loppuaikoina ennen eläkkeelle lähtöä hän totesi, ettei tainnut tulla sitä, mitä piti ja mitä kaupunkilaiset odottivat. Mitä sillä sitten tarkoittikaan. Herää kysymys, kuinka päätöksenteko-organisaatio voi olla niin saamaton, ettei tule, mitä pitää. Onko organisaatiossa ollut henkilöitä, jotka ovat ylittäneet valtuutensa ja unohtaneet tehtävänsä palvella kaupungin asukkaita ja ajaneet päätöksiä painostuksen tai jonkun muun edun takia. Painostukseen syyllistynyt on ainakin käyttänyt asemaansa väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnalliselämässä väärinkäytöksistä on nostettu tutkimuspyyntöjä ja kanteita, jos virkamiehet tai luottamushenkilöt ovat käyttäneet asemaansa väärin omaa tai sukulaisten etua tavoitellen. Samoin, jos henkilöt ovat puuttuneet organisaation rekrytointeihin. Jo jääviys pitäisi olla esteenä, mutta jotkut ovat sotkeutuneet alemman organisaation managerointeihin esimerkiksi kilpailutustilanteissa tai muun edun takia.

        Tehtaanniemen tapauksessa silloinen kaupungin hallituksen puheenjohtaja ja grynderin toimitusjohtaja olivat kasvot toimintaan. Heidän puheillaan vaikutettiin yleistötilaisuuksissa ja julkisessa sanassa päätöksiin. Onko kysymyksessä luottamusaseman väärinkäyttö ja väärien tietojen antaminen hyötymistarkoituksessa? Se ei saa olla mielipide. Siitä pitää olla näyttö. Kohta tapahtumista on kuusi vuotta. Onko näissä asioissa vanhenemisaika? En tiedä.

        Jälkeenpäin muistuu mieleen se, että silloinen kaupunginjohtaja Mäkinen sanoi useaan otteeseen, että sopimuksen liite on vain neuvottelumuistio. Se ei ole sitova vaan sen jokainen kohta on päätettävä kaupungin päätöksenteko-organisaatiossa erikseen. Sitten loppuaikoina ennen eläkkeelle lähtöä hän totesi, ettei tainnut tulla sitä, mitä piti ja mitä kaupunkilaiset odottivat. Mitä sillä sitten tarkoittikaan. Herää kysymys, kuinka päätöksenteko-organisaatio voi olla niin saamaton, ettei tule, mitä pitää. Onko organisaatiossa ollut henkilöitä, jotka ovat ylittäneet valtuutensa ja unohtaneet tehtävänsä palvella kaupungin asukkaita ja ajaneet päätöksiä painostuksen tai jonkun muun edun takia. Painostukseen syyllistynyt on ainakin käyttänyt asemaansa väärin.

        Yleinen etu? Luottamus päätöksentekijöihin; virkamiehiin ja luottamushenkilöihin? Luottamus päätöksentekoprosessiin? Vaativatko nämä tutkimuspyynnön tekemistä?

        Kirjoitetaan vuodesta 2013. Prosessi on kestänyt vuosia. Tehtaanniemen kaava oli valtuustossa vasta 2017. Sen jälkeenkin on tapahtumia. Moni tapahtuma ei ole vanhentunut.


    • Anonyymi

      Liittyykö Merikadun tapaukseen oman edun tavoittelua ja valta-aseman väärinkäytöksiä? Kaksi kertaa teknisen lautakunnan päätös on ylikävelty. Hallitus voi ottaa päätöksen haltuunsa, mutta se on hyvin harvinaista. Se on poikkeustapaus kunnalliselämässä.

      Kaupunginjohtaja on esitellyt päätökset haltuunotettavaksi hallituksessa. Jos hallitusta on "opastettu" asiassa, niin varmaan kaavan laatijaa, virkamiestä on myös "opastettu" asiassa, miten pitää piirtää ja merkitä?

      Merikadun päätös on väliaikainen. Sen vahvisti oikeuslaitos, kun asiaa kysyttiin. Merikadun lopullinen kohtalo naulataan Tehtaanniemen kaavamuutoksessa, joka kohta tulee arvioitavaksi.

    • Anonyymi

      Valtuustoon valitut ehdokkaat 2017-Hanko

      PUOLUE/ÄÄNIÄ/VERTAUSLUKU/STATUS
      RKP 361 1423,000 Valitaan (Ekholm)
      SDP 178 1257,000 Valitaan (Nousiainen)
      RKP 140 711,500 Valitaan
      SDP 103 628,500 Valitaan
      VAS 165 518,000 Valitaan
      RKP 139 474,333 Valitaan
      SDP 90 419,000 Valitaan
      RKP 109 355,750 Valitaan
      KOK 87 346,000 Valitaan
      SDP 71 314,250 Valitaan (Kavander)
      RKP 103 284,600 Valitaan
      YL1 120 272,000 Valitaan
      PS 169 270,000 Valitaan
      VAS 88 259,000 Valitaan
      SDP 57 251,400 Valitaan
      RKP 82 237,167 Valitaan
      SDP 52 209,500 Valitaan
      RKP 79 203,286 Valitaan
      SDP 47 179,571 Valitaan
      RKP 61 177,875 Valitaan
      KOK 73 173,000 Valitaan
      VAS 71 172,667 Valitaan
      RKP 47 158,111 Valitaan
      SDP 47 157,125 Valitaan
      RKP 40 142,300 Valitaan
      VIHR 51 141,000 Valitaan
      SDP 43 139,667 Valitaan
      YL1 59 136,000 Valitaan
      PS 39 135,000 Valitaan
      SKP 60 130,000 Valitaan
      VAS 68 129,500 Valitaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      241
      2132
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe