Suomen talous kasvaa EU-vihaajien raivoksi!

Anonyymi

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki kirjoittaa sähköpostikommentissaan, että kuluvan vuoden talouskasvu on tilastojulkaisun perusteella odotettua vahvempaa.

– Nykyisten lukujen valossa bruttokansantuote nousisi 1,6 prosenttia koko vuoden aikana, jos viimeinen neljännes pysyisi kolmannen neljänneksen tasolla. Vuoden 2018 tilanne taasen näyttäytyy yllättävän kehnona näin jälkikäteen tarkasteltuna. Suomi kävi taantuman porteilla ja bruttokansantuote polki suurin piirtein paikoillaan kolme neljännestä. Samaan aikaan työllisyys kuitenkin nousi kohisten, toisin kuin tänä vuonna, Kuoppamäki sanoo.

Myös useat muut ekonomistit luonnehtivat Twitter-kommenteissaan kasvulukuja yllättävän vahvoiksi. Samaan aikaan ne herättävät kuitenkin kysymyksiä.

– Suomen talous kasvaa hyvää vauhtia, +2,2 prosenttia edellisestä vuodesta. Nyt kannattaa kuitenkin kysyä miksi. Viime vuonna oltiin erittäin vaimeassa kasvussa. Melkein tekninen taantuma. Kolme neljännestä hyvin lähellä nollaa. Yksityisen kulutuksen varassa pitkälti mennään nyt, Elinkeinoelämän keskusliiton johtava ekonomisti Sami Pakarinen kirjoittaa.

– Kolmannella neljänneksellä Suomen talouskasvua vauhditti etenkin yksityinen kulutus, joka heikon alkuvuoden jälkeen pompsahti kunnolla. Osatekijänä tässä saattaa olla se, että suuri osa veronpalautuksista maksettiin tänä vuonna jo elo-syyskuussa, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen arvioi.

Myös Swedbankin Suomen pääekonomisti Heidi Schauman luonnehtii kolmannen neljänneksen bkt-kasvua kohtalaisen hyväksi.

– Kulutuksen kasvu kova edellisestä neljänneksestä, mutta myös vienti- ja investointikehitys ihan kelpo, Schauman summaa twitter-kommentissaa

20

<50

Vastaukset

 • EU-vihaajien mukaan asioiden pitäisi olla juuri päinvastoin.
  Mykiksi menivät...

 • Arvasin HETI kun luin tuon uutisen mediasta, että joku eunukki kopsaa sen homointona tänne palstalle! ;-)

  Kysehän on kuin housuun kusemisesta pakkasella. Ensin lämmittää, mutta sitten tulee vielä kylmempi.

  Tuo "talouskasvu" johtuu vain siitä, että tämä nykyinen sossuhallitus ottaa miljardeja velkaa. Tietysti kun se pumpataaan kansantalouteen, niin näkyy kasvua!

  Mutta tuo pieni kasvu ei mitenkään korvaa niitä lainnoja, vaan todellsiuudessa kansantalous köyhtyy nopeaa tahtia.

  Pääsyyhän velanottoon on mikäs mu kuin eunukkien lempilapsi eli suurmamutus!

  • Totuus on EU-vihaajalle taas kerran ylikäymätön paikka.

   Suomen kansantalous on kasvanut ja kasvaa nimenomaan EU-jäsenyyden ansiosta.


 • Uusi ECB CEO Lagarden mukaan trulee pumppaamaan uusia Euro
  seteleitä 20 miljardin arvostasysteemiin joka kuukausi
  kiihdyttääkseen EU inflatiota 1.4 % ylös 2.0%.

  ECB on laskenut korko kantansa --0.5 % josta johtuu loogisesti
  ajatellen että pankin täytyy olla velkaa 0.5 prosenttia velkasummasta
  ennen kuin se voi lainata velan pankki lain mukaan.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Sivistyksen puute ajaa EU trollit henkilökohtaisuuksiin.
   Ilmeisesti myös alemmuus complexi joka johtuu EU trollin
   alhaisesta alle 100 pisteen järjen juoksusta pakottaa
   EU trollin käyttämään EU trollitehtaan stantartti lauseita.
   Vihaa ja valhetta koko EU trollit täynnä niin että
   vuotavat yli reunojen.


 • Vihreät kyllä tuhoavat talouskasvun, se on heidän päätavoitteensa...

 • Kaiken kasvun syö kasvavat EU jäsenmaksut.
  Mitään sellaista hyötyä ei EU:sta ole, jota ei voisi olla ilman EU:a.
  Suomi ei hyödy EU:sta, Suomi on ollut nettomaksaja ja elänyt velaksi koko EU jäsenyyden ajan, silloin ei voi puhua vauraudesta tai vakaudesta.
  Pelkkä silmänkääntötemppu.

  • 7 miljardia Euora lainataan joka vuosi virkamiesten palkkojen korotuksiin.
   Paskan tuottaminen on kallista kun on virkailijoita
   suomessa yli 20 miljoonaisen kansan palveluksiin.
   Tämän SAK ja Demarien työttömien jäsenten valtion keksittyihin
   virkoihin asettamisen aloitti 1970 luvulla silloinen SAK ja SDP johtaja
   Tarja Halonen ja tätä samaa systeemiä käyttävät nykyään
   kaikki eduskunta puolueet.
   Eduskunta edustaa 200 edustajaa ja heidän suosikkejaan
   sukulaisista puhumattakaan.
   Ettäkö valehtelen:
   Transparency International joka on corruptiota vastaan
   maailman laajuinen järjestö kirjoittaa tutkimusten
   tulosta Suomen korruptiosta:

   Suomessa 5% kansasta kuuluu puolueiden jäseniksi.
   Suomessa 70% virkamiehistä on puolueiden jäseniä.
   Johan se nähtiin tässä Sitran johdon äänestyksessä.
   Näytelmää oli harjoiteltu pitkän aikaa vapaamuurari
   järjestöjen toimesta vapaamuurari bilderbekare hyväksi.

   Ei Suomessa ole korruptiota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ............

   Totuus ei ole Suomessa totuus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.............


 • Valtion velka kasvaa kasvamistaan kuten myös maksut eu:lle. Saa nähdä missä vaiheessa velan kasvaessa sanotaan että päätösvalta siirtyy kokonaan eu:lle jotta pystytään eläkkeet maksamaan.

  • aloittaakohan bryssel silloin myös "yt neuvottelut" eduskunnan kanssa väen vähentämiseksi laitoksesta , jolla ei ole päätös valtaa, 8 (


  • Anonyymi kirjoitti:

   aloittaakohan bryssel silloin myös "yt neuvottelut" eduskunnan kanssa väen vähentämiseksi laitoksesta , jolla ei ole päätös valtaa, 8 (

   Ei vaan lopettaa sen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   aloittaakohan bryssel silloin myös "yt neuvottelut" eduskunnan kanssa väen vähentämiseksi laitoksesta , jolla ei ole päätös valtaa, 8 (

   EU:lla ei ole päätösvaltaa itsenäisten jäsenmaiden hallintoelimiin.
   Sitäkään tietoa ei EU-vihaajilla ole.

   Suomen eduskunnalla on lopullinen päätösvalta kaikissa maamme asioissa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   EU:lla ei ole päätösvaltaa itsenäisten jäsenmaiden hallintoelimiin.
   Sitäkään tietoa ei EU-vihaajilla ole.

   Suomen eduskunnalla on lopullinen päätösvalta kaikissa maamme asioissa.

   "Suomen eduskunnalla on lopullinen päätösvalta kaikissa maamme asioissa."

   Ei ole.

   "EU:n päätökset sitovat Suomea. EU:lla on ylikansallista päätösvaltaa unionin perustamissopimuksessa tarkasti määritellyillä aloilla. Tärkeimmät lainsäädännön välineet ovat asetukset ja direktiivit, niiden lisäksi EU antaa päätöksiä ja suosituksia. EU:n antamat asetukset tulevat välittömästi voimaan Suomessa. Direktiivit taas edellyttävät, että Suomi toteuttaa direktiivillä määritellyt tavoitteet kansallisesti. Tämä tarkoittaa usein kansallisen lainsäädännön muuttamista."

   Itsenäisyydestä puhuessa kannattaa ensin tutustua itsenäisyyden, eli autonomian, määritelmään. Koska meilläkin päätösvallasta osa on siirtynyt toiselle taholle, ei voida enää puhua autonomisesta valtiosta. Autonomian asteittainen hävittäminen on osa integraatiota. Ja tämä toiminnan luonne vaikuttaa myös demokratian luonteeseen. Sekin on integraation myötä supistunut. Lisäksi itsenäisyyteen kuuluu itsemääräämisoikeuden lisäksi muitakin asioita, kuten oma valuutta. Sitäkään meillä ei enää ole. Ja kun puhutaan eu-jäsenyyden vapaaehtoisuudesta, onko Suomella taloudellisia yms. mahdollisuuksia erota eu:sta?

   Sinulta, tuuleen huutelevalta eu-palvojalta, puuttuu valtavasti tietoja. Myös tieto siitä, että tiedät kovin vähän paitsi oman kotimaasi todellisesta tilanteesta, myös palvomastasi eu-onnelasta. Antisi eu-keskusteluun rajoittuu lähes yksinomaan fraasiin "eu-vihaajien valeet". Etkä ole ainoa tuuleen huutelija. Teitä mahtuu 133 tusinaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   aloittaakohan bryssel silloin myös "yt neuvottelut" eduskunnan kanssa väen vähentämiseksi laitoksesta , jolla ei ole päätös valtaa, 8 (

   Ja 200 puupäätä muutenkin kohtuuttoman iso lukema 5,6 milj. väkilukuun suhteutettuna.


 • Suomen kansantalous siis voi hyvin.
  EU-vihaajien valeet eivät sitäkään tosiasiaa muuta miksikään.

  • Tietenkin Suomen kansantalous "voi hyvin", kun lasketaan ja mitataan tavoilla, joilla saadaan tilanne näyttämään paperilla hyvältä. Ihan samaan kategoriaan perustuu sipiläisten valhe työllisyys/työttömyysasteesta. Nekin näyttää paperilla hyvältä, kun ensin suunniteltiin laskentatapa, jolla tietty prosentti kansalaisista saadaan poistettua yhtälöstä, eli karenssilla, koulutuksissa, työharjoittelussa ja palkattomassa työssä olevat, sekä osa-aikatyöllistetyt jne. Todellisuudessa tilanne on paljon rumempi. Vailla työtä tai vakituista työtä olevia yms. on massakaupalla ja köyhyysrajaa kohti putoavia on yhä enemmän, kuin myös rajan ylittäneitä.

   Löytyy lukuisia tosielämän faktoja, joista voi melko helposti alkaa muotoilemaan todellista tilannetta. Esim. sosiaalikulujen kasvu ja määrä, kansalaisten henkilökohtaisen velkataakan kasvu ja määrä, unohtamatta valtiontalouden tilastoja, eu-jäsenmaksuja, valtiovelan kasvua ja määrää, konkurssi- ja yt-tilastoja, leipäjonojen määrää ja kasvua, ulkomaalaisiin uppoavien kansalaisten rahojen kasvua ja määriä jne.

   Kun yhtälöön otetaan mukaan kaikki plussat ja miinukset, eikä pelkästään numeroita, niin viivan alle jäävä kertoo todellisen tilanteen. Valitettavasti nykyään laskentatavat, asioista tiedottaminen, asioiden uudelleenmuotoilu ja piilottelu yms. toteutetaan poliittisten päämäärien mukaisesti. Ja kun paperilla saadaan tilanne näyttämään hyvältä, niin se tieto julkistetaan. Ja näitä eu-mielisen rintaman luomia valheita te eu-palvojatkin levitätte Suomen kansalle. Kansaan uppoaa helposti positiivinen hehkuttelevat ja turvallisuuden tunnetta luova uutisointi, oli se totta tai ei, niin sellaisen turvin ylläpidetään eu:n ja eu-rintaman kannatusta. Ja samalla kriittinen, objektiivinen ja suomalainen rintama mustamaalataan median välityksellä rasisteiksi, natseiksi yms. Nykyajan poliittinen kilpailu on vinoutunut ja me kaikki Suomen kansalaiset kärsimme siitä tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin. Käypä vaikka tutustumassa massatyöttömyyteen ja sen aiheuttajiin, sekä moniin muihin eu-mielisyyden ja -politiikan aiheuttamiin seurauksiin. Tämän vuoksi eu-kriittinen rintamakin on olemassa ja toivonmukaan vahvistuu. Osalle meistä näet rumakin totuus on aina parempi, kuin kaunis valhe.


 • Onko tämä yksi ja sama natsimielinen, joka kokoajan hokee eu vihaajista, vaihtas jo levyä.

  • Se on sen ainoa levy. Mihin sitä vaihtaisi? :)


 • eu vihaajat.. #naks#.. eu vihaajat..#naks#.. eu vihaajat.. kannattaisi kopauttaa koppaan ettei jäisi, kuin vinyylilevy retro levariin soimaan.

 • niin juu, toi tekstihän kaikkine ekonomien kommetteineen on pelkkää ylistyslaulua ilman mitää kysymysmerkkejä tai mainintoja epävarmuudesta. 1 2,2 % vuositasolla ja kauhee haloo kilometrin pitusen viestin voimin.ja, jos vihaa EUta ei saa toivoo Suomelle talouskasvua, okei.hohhoijaa ja hyvää päivää

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Elatusavut ja ylinopeussakot maksamatta! Toni Niemisen 37-sivuinen ulosottorekisteri on murheellista luettavaa!
 • Villiä seksiä iäkkäämmän herrasmiehen kanssa! Aikuisviihdetähti Amanda Ahola, 23, rakastui yli 30 vuotta vanhempaan ranskalaislääkäriin - näihin pakaroihin kokenut seksipeto iski silmänsä!
 • Paparazzikuvat Kanadasta! Uutta kotia etsivä kohuherttuatar Meghan lentää lyhyitä matkoja!

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2933
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  411