HELL-KIRKON OPPORTUNISMI

Rauhan tervehdys.

"Ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku." - 2. Pietari 2:3

Nettisanakirja määrittelee, että "opportunismi merkitsee kulloistakin tilannetta hyväksi käyttävää, vallitsevia oloja myötäilevää asennoitumista tai niiden hyväksikäyttöä moraalisista näkökohdista välittämättä", joka näyttää sopivan helluntaikirkon agendan ajamiseen.

"Yksi syy, miksi Helluntaikirkko on olemassa, on se, että kirkko toimii ”puolustajana” konfliktitilanteissa. Näimme jo aiemmin, että kristillisyyden tila Suomessa alkaa todennäköisesti kaventua, ja nyt niin näyttää alkavan käydä." - Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/yrjola-kristillisyyden-tila-suomessa-alkaa-todennakoisesti-kaventua/

Ensiksi tähän on todettava, että eihän helluntaiaisia ole nyt vainottavana Jumalan sanan tähden, vaan luterilaisen kirkon Päivi Räsänen, josta syntynyttä kohua erilaiset hengelliset puoskarit Patmoksen Melleriä ja helluntaikirkon johtoa myöten käyttävät hyödykseen. Se on opportunismia.

Toiseksi on havaittava, että väite "näimme jo aikaisemmin" ei pidä paikkaansa. Helluntaikirkon puolella ei ole kuulunut profetaallista ääntä, toisin kuin vapaa helluntaikansan puolelta. Paremmin sellaiset viime aikaiset toimet, kuten homoseksuaaleilta anteeksipyynnöt viittaa päinvastaiseen liennetykseen.

"Helluntaikirkko antaa suojaa kristityille esimerkiksi niin, että sen seurakuntiin sovelletaan uskonnonvapauslakeja. Yhdistyslain alla toimiville seurakunnille ei ole turvattu kaikkia samoja oikeuksia kuin uskonnonvapauslain alla toimiville."

Sitten myös tämä väite on täysi valhe, kun katsotaan esikuvina Neuvostoliittoa, P-Koreaa, Kiinaa tai islamilaisia maita, jossa ei kristittyjä suvaita. Siellä nimenomaisesti kirkot ensimmäisenä suljetaan ja poltetaan, kun sitten vapaat pienpiirit ja kotikokoukset säilyvät viimeiseen asti.

"Minä tiedän, missä sinä asut: siellä, missä saatanan valtaistuin on; ja sinä pidät minun nimestäni kiinni etkä ole kieltänyt minun uskoani niinäkään päivinä, jolloin Antipas (suom. isännällisyyden vastustaja), minun todistajani, minun uskolliseni, tapettiin teidän luonanne, siellä, missä saatana asuu." - Jeesus Kristus (Ilm. 2:13)

Tietenkin edellä mainituissakin maissa on ollut kirkkoja, Neuvostoliitossakin aivan loppuun asti, mutta niissä ei viljelty Raamattua, ei todistettu Jeesuksesta eikä niissä ollut Henkeä, vaan ne kumarsi keisaria (tai diktaattoria). Tällaiset kuolleet yhteiset ei perkelettäkään haittaa, vaan sitä vastoin ovat usein olleet sen asumasijoja kuten Pergamo, jossa uskovien vaino oli sisällä.

Hiljattain Suomen Helluntaikirkon pää-äänenkannattajan Ristin Voiton päätoimittaja vainon hipaistaessa helluntailaisuutta, nopeasti harjoittikin "aktiivista katumista" myhäillen hyväksyvästi ateistien tutkimukseen, että helluntailaosuudessa on peloteltu helvetillä, pyhityksellä ja Jeesuksen paluulla ihmisiä. Hän antoi ymmärtää, että on aika mukautua tämän ajan mukaan ja ettei herätyssaarnoille ole sijaa.
https://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/paakirjoitukset_/hyva_paha_helluntaiheratys/

Tässä Seurakuntalainen-verkkojulkaisun kirjoituksessa Mika Yrjölä ei kuitenkaan pelotetta jätä käyttämättä, vaan lopussa toteaa, että "se (lähestyminen) tapahtuu toivottavasti vapaaehtoisesti eikä pakon edessä", ikään kuin ainoa mahdollinen tulevaisuus on liittyä ekumeeniaan.

Helluntaikirkon johtajan tyhjä lupaus: "Helluntaikirkko antaa suojaa kristityille", kääntyy itseänsä vastaan kirkkojen kontrollin lisääntyessä politiikassa, aivan kuten aikaisempi opportunismi liittyen rahankeräyslakiin, sillä Suomen Helluntaikirkkoon liittyneille onkin langennut lisämaksuksi yllättäen kiinteistöverot, vaikka luvattiin että se avaisi rahahanat.
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/helluntaikirkkoseurakunnille-on-syntynyt-veroyllatyksia/

Osuvasti viisas Salomo sanoo, että maa järkkyy "orjan alla, kun hän kuninkaaksi pääsee" (San. 30:21-22), sillä helluntailainen herodes voi olla ankarampi diktaattori, kuin vanha luterilainen kirkkoherra.

"Mika Yrjölä kertoo, että suurin syy seurakuntien liittymiseen Helluntaikirkkoon ei tällä hetkellä ole uhatuksi tulemisen tunne tai paine uskonnon yksityistymiseen vaan tarve saada seurakunnalle edustaja suhteessa eri virallisiin toimijoihin kuten virastoihin. Kyse on siis uskottavuudesta ja vaikuttavuudesta."

Kristityistä ei koskaan tule maailman rakastamia, mutta ennen kaikkea tulee kavahtaa rakastamasta maailmaa, sillä "jos joku maailmaa (kirj. maailmanjärjestystä) rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä" (1.Joh. 2:15). Minulla on myös oma ajatukseni siitä, että kenet johtaja Yrjölä toivoisi näkevän eurostoliitossa helluntaikirkkolaisena kanslerina Brysselissä.

Jatkuu...

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Seurakunnan tehtävä ei ole tehdä itsestään "uskottavaa" maailmassa eikä edes ensisijaisesti "vaikuttaa" poliittisissa elimissä, vaan voittaa sieluja Kristukselle julistamalla "parannusta syntien anteeksisaamiseksi" (Luuk. 24:47).

      Muistan surukseni itse erään nuoren helluntailaisen todistuksen siitä, kun hän iloitsi kaveriporukassa ystävien havainneen "ettei hän helluntailaisena ollut sen kummallisempi kuin kuka tahansa". Sekä on ihanne, että meistä tulee hovikelpoisia? Ei suurta ole päästä linnanjuhliin tanssimaan vaan viedä joukko mukanaan Karitsan hääaterialle.

      On ikävä seurata helluntailiikkeen hajaannusta saddukealaisiin hillsongilaisiin, herodialaisiin kirkollisiin ja farisealaisiin helluntaikansalaisiin, mutta ehkä se synti sanottiin ääneen 10.7.2019 Markku Tuppuraisen pääkirjoituksen otsikossa: "ROHKEASTI YLPEÄ", sillä Jumala on ylpeitä vastaan ja alentaa heidät. Ylpeyden perkelettä vastaan on taisteltava kaikin asein.

      "Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet (kr. Metodeia)." - Efesolaiskirje 6:11

      Kavahtkaamme, jos aletaan puhumaan asioiden ajamisesta metoodein, sillä alkutekstissä tässä sana "juonet" on Metodeia-sana. Kavala taas tarkoittaa sitä, että peitetään omat pahat ja ahneet tarkoitusperät jopa suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla (vrt. Room. 16:18), kuin susi peittää olemuksensa lampaiden vaatteilla.

      Eräs veli totesi minulle, että missä tänä päivänä on koolla yli 200 henkeä, siellä on todennäköisesti eksytystä. Yhteyttä ei tarvitse keinotekoisesti tehdä eikä tullut tehdä käännynnäisiä helvetin lapsia, vaan Jeesus Kristus yksin riittää taivaaseen asti ja Hänen kanssaan et koskaan ole yksin - tai häviäjän puolella! Aamen.

      "Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan." - Luukas 12:32

      Ole siunattu, Jeesuksen Kristuksen nimessä. :-)

      Ps. Tässä laajempi opetukseni
      siitä, kuinka helluntaiherätyksen tuli sammui.
      https://youtu.be/r0o2HQi3HPc

    • Anonyymi

      Helluntaiherätys ei ole koskaan ollut Jumalan kirkko. Helluntaikirkot eivät ole Jumalan pyhien seurakuntia.

      Helluntailaisuus perustuu menestysteologiaan, katteettomiin lupauksiin pelastusvarmuudesta, vieraaseeen tuleen, vääriin profetoihin, laittomuuteen ja laittomuuden hyväksymiseen. Jos joku noudattaa helluntailaisuutta, niin hän ei voi edes pelastua.

      Helluntailaisuudessa luullaan, että kielillä puhuminen oli merkki pelastuksesta. Tämäkin on väärää pelastusvarmuutta, koska se ei pidä paikkansa. Jeesus sanoi, ettei ihmeitä tekevät pastorit pelastu, jos he tekevät laittomuutta.

      Jeesuksen sanoissa on erityisen huomioitavaa, että vain hyvin harva kristitty pelastuu. Siis suurin osa seurakunnista ja niiden pastoreista on väärässä. Tämä johtuu siitä, että pastorit eivät itse ymmärrä, mitä tarkoittaa Jeesuksen mainitsema laittomuus ja opettavat sen seurakunnalle väärin. Näin pastoreista on tullut antikristuksia, jota ovat tekeytyneet viattomiksi lampaiksi, mutta ovat todellisuudessa raatelevia susia.

      Matt 7:13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
      14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
      15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
      16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
      17 Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
      18 Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
      19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
      20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
      21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te LAITTOMUUDEN tekijät'.

      Mitä tarkoittaa laittomuus? Se on synti ja synti on lain rikkominen. Tätä totuutta helluntailaiset eivät niele, joten täytyy keksiä jokin veruke, ettei lakia tarvitse noudattaa. Siihen tarvitaan näsäviisaita pastoreita, jotka selittävät seurakunnan pään pyörälle, ettei kenekään tarvitse noudattaa lakia, kunhan Jeesusta ylistetään. Niin Jeesus sanoi, ettei hän pelasta sellaisia ylistäjiä, jotka tekevät laittomutta. Uudessa liitossa ilman parannuksen tekoa ei ole armahdusta.

      Room 3:20 Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan, mitä synti on.

      1 Joh 3:4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista.

      Joh 8:34 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.

      Room 6:16 Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon.

    • Anonyymi

      Vaikka kirjoitatte 2 km:n storyn, Jeesuksen ohjelmajulistus ei muuttu. Hän pelastaa, parantaa ja kastaa PH:llä juuri tänään. Se on luettavissa monessa evankeliumissa. Ainakin oma uskoni uudistuu armosta päivittäin.

      Jo körttiläiset sanoivat kesällä oikein: Jumalan armo täyttää Nivalan pellotkin. Sillä suuri, taivaat ylittävä on sinun armosi, sinun uskollisuutesi ulottuu pilviin asti. Ps.108:5. Uskonelämässä ei tarvitse tajuta suhteellisuusteoriaa, Einstain, avogadin lukua, raskasmetallien ominaisuuksia. Vaikka ne mielenkiintoisia ovatkin.

      • Anonyymi

        >>Vaikka kirjoitatte 2 km:n storyn, Jeesuksen ohjelmajulistus ei muuttu. Hän pelastaa<<

        Ongelmana kun on se, ettei helluntaiseurakunnissa noudateta Jeesuksen ohjelmajulistusta ja sen takia helluntaiseurakunnissa ei ole pelastuta.

        Helluntailaisuudessa luullaan, että kielillä puhuminen ja kaatuilu oli merkki pelastuksesta. Tämä on väärää pelastusvarmuutta, koska se ei pidä paikkansa. Jeesus sanoi, ettei ihmeitä tekevät pastorit pelastu, jos he tekevät laittomuutta. Tässä on muutama sana Uudesta testamentista, mitä helluntailaiset eivät noudata. Sen takia helluntailaiset ovat Jeesuksen armon ulkopuolella.

        Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te LAITTOMUUDEN tekijät'.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.


    • Anonyymi

      ei kannata lukea loppuun puoliakaan tieteellistä tekstiä.
      eteenpäin pitää pyrkiä, ja ilman sitä ei selviä
      oikeastaan, kun on saanut selville, että tekstin kirjoittaja on tiedemies, niin hän on turha kirjoittaja, koska kaikki hänen tekstinsä ovat roskaa

    • Anonyymi

      Hienoa, että Mauno alkaa päästä irti oppi-isästään Melleristä.

      • Anonyymi

        Mauno sanoi tehneensä parannuksen menestysteologiasta, mutta hän meni toiselle äärilaidalla ja vieras tuli jäi häneen vaikuttamaan. Mauno on edelleen eksyttäjä, mutta tekee sen uudella reseptillä.


      • Rauhan tervehdys.

        Jos Patmos lähetyssäätiö ja Leo Meller askarruttaa, niin olen siitä puhunut puheen "Patmos Saaren Vangit" jo pari vuotta sitten, mutta oppi-isäksi tai miksikään muuksi en häntä ole kokenut, edes silloin kun häntä kuuntelin. Patmoksessa on paljon luurankoja kaapeissa.
        https://www.youtube.com/watch?v=04-FrBfDI7A

        Tietääkseni kukaan helluntailainen tai vapaakirkollinen ei ole uskaltanut puhua Leo Melleriä vastaan laisinkaan vuosien varrella ja hän edelleen kulkee niissä puhumassa.

        "Rakkaani, älä seuraa pahaa, vaan hyvää. Joka hyvin tekee, se on Jumalasta; joka pahoin tekee, se ei ole Jumalaa nähnyt." - 3. Johannes 1:11

        Siunauksin, MM.


    • Anonyymi

      Selvästi huomaan silmäellessä yllä olevia kirjoituksia, että olette oppositiossa. Siellä on helppo olla. Montako sielua on pelastunut kirjoituksienne kautta? He kulkevat vain kauemmas teistä!!!! Kaukana on Kristuksen tuoksu teistä. Oppositiossa on helppo kirjoittaa maratonkirjoituksia. 6-7.11. Vesa Laukkanen puhui eduskunnassa 6,5h. Juuso Häikiö puhui v. 1970 5,5h. Niin Mauno, vastaa kerrankin mikä on täydellinen srk? Liityn huomenna siihen. Ovatko mormonit täydellisiä? Kun liikkuvat puku päällä, salkku kädessä? Tietysti sää huomioiden.

      • Anonyymi

        älkää tutkiko mormonismia, luota vain siihen valoon, jonka olet Jeesukselta saanut,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        älkää tutkiko mormonismia, luota vain siihen valoon, jonka olet Jeesukselta saanut,

        mormonismilla ei ole kristinuskon nimeä. he ovat mormoneja,
        heidän opeistaan ovat ihmiset saaneet kuulla vasta 1800-luvulla.
        eivät he pääse Paratiisiin.


      • Anonyymi

        >>>Selvästi huomaan silmäellessä yllä olevia kirjoituksia, että olette oppositiossa. Siellä on helppo olla. Montako sielua on pelastunut kirjoituksienne kautta?<<<

        Kuinkahan monta ihmistä on pelastunut helluntaiseurakunnassa? Ei yhtäkään, jos he ovat noudattaneet helluntailaista opetusta.

        Room 2:18 Laista sinä opit tuntemaan hänen tahtonsa ja erottamaan sen, mikä on tärkeää.

        Matt 7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te LAITTOMUUDEN tekijät'.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Ilm 14:12 Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mormonismilla ei ole kristinuskon nimeä. he ovat mormoneja,
        heidän opeistaan ovat ihmiset saaneet kuulla vasta 1800-luvulla.
        eivät he pääse Paratiisiin.

        tuo koskee myös helluntailaisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuo koskee myös helluntailaisuutta.

        se, että myös väärät profeetat tekevät ihmeitä tarkoittaa ennenkaikkea väärien kristusten tuloa maan päälle, kun uskovat kaikista eniten ihmettelevät sitä, että miksi Hän ei ole tullut.

        väärät profeetat ennen tätä aikaa ovat pienemoiä, he kertovat ihmiste mielen mukaisia "profetioita", ennustavat (yleensä mukavia asioita), antavat outoja ilmestyksiä, joista ei saa selvää


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe