Miksi ostaa kelleen joululahjoja?

Anonyymi

Minua ihmetyttää se, että mainostetaan että osta aineeton lahja! Pitäisi maksaa 20 e tyhjästä, esim vuohesta tai jostain puuntaimesta!!! Ihan rahastusta.

Suomessa ihmetellään kaupallista joulua, ja sitten usutetaan ostamaan tyhjää???

Ennemmin sitä ostaa omille lapsille ja kummilapsille joululahjan kun laittaa sen 20 e /naama lapsensa lahjaan kuin tyhjään. Minusta tuo on jo suuremman luokan huiputusta.
Mitä mieltä ootte?
Tiedän että ajatus on hyvä, että pitäisi auttaa, mutta tyhjän ostaminen ei ole sitä. Jos haluaa lahjottaa antaa joulupatakeräykseen paketin. Uskon että se menee perille. Ja vielä että kotimaan köyhille kuin ulkomaille, niistä ei teidä meneekö perille.

Ensin hirvitellään kun ostellaan joululahjoja ja sitten lähes painostetaan laittamaan keräykseen tyhjän ostamiseen????

11

68

  Vastaukset

  • En laita koskaan keräyksiin, en mihinkään. Ostan omilleni ja tuttaville ja jne, mutta en lahjoita keräyskiin lantin lanttia. Emme menkään saa mistään mitään.

   Oma etu paras etu.

   • Jep joooooo.


  • En ole koskaan ostanut joulu- enkä muitakaan kalenteriaikan kytkeytyviä lahjoja.
   Yhteen keräykseen ole laittanut rahaa. Kun neukut miehittivät Afganistanin niin meillä ehti pyörimään pari viikkoa vastaritasissien tukemiseen tarkoitettu avustus. Laitoin siihen 100mk toivoen, että perille menisi jokunen killinki joilla voisi ostaa paukkuja rynkkyyn.
   Vuosia myöhemmin ilmeni, että rahat menivät sittemmin talebaneina tunnetulle porukalle.
   Oppia tämäkin. Ei mihinkään killinkiäkään!

  • Erilaiset keräykset ja systeemit ovat useimmiten huijausta, vedätystä, bisnestä.
   On turha tukea huijareita.
   Se ns. Apu ei mene perille, vaan suoraan huijjareille !!

  • Ostin tuntemattomalle lahjansaajalle lahjalistan mukaan pienen lahjan, se menee varmasti perille, kun seurakunnan diakonit vievät lahjani perille.

   Minulla on hieman huonoja kokemuksia muista keräyksistä, mutta tähän yhteen keräykseen lahjoitan, kun tiedän lahjani menevän perille 100%, siinä ei ole mitään välistävetäjiä.

  • Noi vuohet ym lahjat ulkomaille on täysin rahastusta. En laita koskaan keräyksiin rahaa enkä moisiin aineettomiin lahjoihin usko.

   On jokaisen oma asia ostaako lahjoja omille vai ei. Ennemmin omill e kuin mitään vuohia.

  • Rehelliselle spurgulle saatan antaa euron tai vitosen taijos hän sanoo rehellisesti sen verran puuttuvan juoma-annoksesta.
   Mihinkään keräykseen tai "oikealle" kerjäläiselle en anna mitään.

  • Seurakunnan diakonin välityksellä menee lahja varmasti sitä tarvitsevalle perille. He tietävät ja tuntevat tilanteen, että missä apua tarvitaan ja lahjan saaja on suomalainen!

  • Sopulilaumaa ohjataan kuluttamaan turhaa....
   Harva voi estää tuon ympäristön paineen !!
   jätettä tuotetaan massivisesti

   Hulluna ajellaan autolla, käydään useinkin tarppeettomissa töissä, saadaan palkka turhuudesta. Lomilla kulutetaan lisää. Turha aliikenettä on teillä, rautateillä vesillä, ilmassa..
   Mieletön kulutus päällä.

  • Minua inhottaa ne TV:ssä esitetyt rahankeräykset milloin mihinkin hyvään tarkoitukseen. Riemuitaan siitä, että saadaan miljoonia kokoon ja sitten ne menevät välittäjille. Poliitikotkin tietävät, ettei maiden lähettämät rahat mene sinne minne pitäisi. Kuitenkin sitä jatketaan tekopyhinä tuomiten niitä, jotka eivät halua osallistua.
   Minä tapaan usein tyhjiä purkkeja kerääviä, kun kuljen paikan ohi tai jätän itse roskia.
   Tapaan antaa vanhemmille ja esim. Unkarista tulleille, jotka ovat usein huonossa kunnossa. Kansoilla on varaa sotia ja tuhota toisia maita, vaikka joutuvat itse kustantamaan lystinsä. Huonosta omastatunnosta järjestetään rahankeräyksiä.

   Toinen asia, mikä harmittaa on nähdä resuissa kulkevien vanhusten ostavan arpalippuja. Kun yksi voittaa, niin satoja häviää. Jotkut puolustelevat ostavansa arvan äitimuorille. Ostaisi ennemmin jotain tarpeellista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   175
   6208
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   351
   5079
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1592