Miksi palstalla

Anonyymi

on niin paljon selvää yritystä lietsoa helvetin pelkoa sellaisiin jotka eivät sellaista pelkää koska sellaiseen ei uskota.

Ne jotka eniten sitä lietsovat ja yrittävät muihinkin sitä pelkoa epätoivon vimmalla juurruttaa, taitavat itse pelätä pohjimmiltaan eniten ko. paikkaa, Alkaa tuntua siltä että kun muittenkin pitäs ihan välttämättä alkaa pelkäämää samaa juttua että mahdollisuus joutua tuonne on olemassa siis jos ja jos? Eli epistää että ne muut uskaltavat tehdä sitä 'syntiä' eli elää pelkäämättä tuollaista, onko se epistä?

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      P:S.

      ..Vai mikä siinä harmittaa ettei kaikki pelkää helvettiä?

    • Anonyymi

      Pelkäätkö sinä sitten Helvettiä?

    • Ilman helvettiä kristinuskossa ei ole muuten mitään jännitystä. Ei kukaan jaksa lukea Danten 'Jumalaisen näytelmän' taivasjaksoja.

      Hieronymus Boschin maalauksista suosituimpia on juuri ne helvettikuvat.

      • Anonyymi

        Niin, se helvetti on ihmisen alitajuntaan piirretty tieto, joka on ja tulee väistämättä.
        Ihmisessä on hyvän ja paha tieto.
        Hieno on Jumalan rakennelma, että ihminen tietää vaikka ei tiedä.
        Vähän sama tunne, kun joskus miettii, että " täällä olen ollut ennenkin" vaikka ei ole koskaan ollut.
        Minkä teette. Se on mikä on. Ei olevaa voi sanoa olemattomaksi.


    • Anonyymi

      Ei Raamatussakaan käsketä pelkäämään helvettiä eikä sellainen pelko ainakaan mitään ratkaise.

      Raamatussa kehoitetaan pelkäämään Herraa. Herran pelko on viisauden alku.

      • Mitä järkeä on käskeä pelkäämään Herraa? Miksi hän on pelottava?


    • Anonyymi

      Elämä on iso näytelmä, jossa kutsutut on pääosissa. Ei tarvitse peloitella, kun näkee asiat, jotka ratkaistaan siellä.

    • Anonyymi

      Tapion rautalapiokin on kärsinyt enemmän, joten miksi olla huolissaan.

    • Anonyymi

      Jos et usko, mitä sitten kitiset?

      • Anonyymi

        koska koittavat saada uskomaan. :) sitä kitisen , miksi koittavat pelkoa lietsomalla ja kauhukuvia saada uskomaan kuin itsekin uskovat..

        Se vaikuttaa tyyliltä: jos et usko hyvällä niin sitten pahalla, ei hyvä tyyli.

        P.s. tiedän kuka olet, sinulla kun on tuo ilmaisutyylisi vähän vähemmän "lempeä" lievästi sanottuna.. :) -ei Raamatullinen, Paavalin kehoituksen mukainen se ei ole


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        koska koittavat saada uskomaan. :) sitä kitisen , miksi koittavat pelkoa lietsomalla ja kauhukuvia saada uskomaan kuin itsekin uskovat..

        Se vaikuttaa tyyliltä: jos et usko hyvällä niin sitten pahalla, ei hyvä tyyli.

        P.s. tiedän kuka olet, sinulla kun on tuo ilmaisutyylisi vähän vähemmän "lempeä" lievästi sanottuna.. :) -ei Raamatullinen, Paavalin kehoituksen mukainen se ei ole

        Älä kitise!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä kitise!!!!

        Älä ite!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Typerä keskustelun aihe

        Sairasta porukkaa kaikki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Typerä keskustelun aihe

        Sairasta porukkaa kaikki

        Tee sinä viisaampia. Tämä aihe koskee monia vaikka ei varmaan juuri sinua koskisikaan. :)

        Mut piti saada sanua/ huomauttaa että "typerä"., miksihän se oli niin vältämätöntä sanoo - oliko se lainkaan typerää? :D että oli pakko..


    • Anonyymi

      Ap. kysymykseen on tosiaan helppo vastata: Ateistit pitävät yllä keskustelua kuoleman ja helvetin pelosta, koska juuri he pelkäävät kuolemaa ja helvettiä. Kristityllähän tuota pelkoa ei ole, koska meillä on varmuus ikuisesta elämästä.
      Kun lukee palstaa vähänkin laajemmin, niin huomaan juuri ateistien nostavan aiheen uudestaan ja uudestaan, pelostako se johtuu. Kristityn ei todellakaan tarvitse aihetta edes pitää esillä keskustelussa.

      • Elät vain kerran mutta kun teet sen oikein - kerta riittää.


      • Anonyymi

        Kyl se on vaan fundamentalisti kristityt jotka täälläkin tuota vilauttelevat toisille tämän tästä - niin ei tietenkään itselleen . vaan taitaa se monia rinnassa kaihertaa että jos mä väärin teen tai "lipsahdan" ainakin heidän ikiOMAT puheensa kuullostavat pitkälti siltä ja jatkuvaa varmistelua tarvitsevat papeiltaan ja muilta sellaisilta Että "oonhan mä vielä uskossa" jms "enhän mä oo tehny mitään peruuttamatonta" sekä ""oliko nyt hyvä kun mä kävin ehkä"väärää opetusta" kuulemassa .jne tuollasta pelkoa kielivää puhetta kuulee aivan heidän omilla kanavillaan, onko tuo ihan hyvä asia sinusta että muutamat joutuvat ahdistumaan kerta toisensa jälkeen tuollaisista asioista ihan omassa keskuudessanne koska siellä sitä kylvetään-> jos et sitä ja tätä ... niin - oonhan minä kuullut sen.

        Eivä kaikki itsevarmat ja kovaksi keitetyt siitä välitäkään mutta osaa se koskee jatkuvasti ja siitä jauhetaan vielä ulkopuolellekin - JOS ei alkaa uskomaan niinkuin KÄSKETÄÄN, niin sitten se alkaa!

        MUtta sitten kun joku asiaan kuin asiaan tarttuu ja suoraan kysyy, TE ette vastaa mitään asiallista ei mihinkään te ette vastaa! Niin vakiokymyksiä vain pitäs tulla mihin teitä on opettu vastamaan, niitä "kilttejä" kyl sinä tiedät itekin ;)

        Te ootte ihan mahdottomia koska te ette vastaa mitään - ettekä te vastaa mistään asiasta, mutta kaikille te vain saarnatte noita. Pitäshän teidän kantaa jonkulainen vastuu siitä mitä te puhutte ja kenelle - siis vastata rehellisesti edes silloin kun jotakin teiltä kysytään muutakin kuin sitä "turvallista" jargonia. Ja kaikki jotka kysyy jotakin "väärin" luokitellaan teillä vaan heti vihamiehiksenne? - Sillähän siitä sitten pääseekin eroon - miettimästä tuon taivaallista


      • Anonyymi

        ps. Ei tuo ollut vastaus - kyllähän sinä itsekin sen tiedät?


      • Anonyymi

        pps. Ja taas puhut omiasi, en ole ateisti miksi kutsut kaikkia niin jotka ajattelevat hieman toisin. Kutsutko sinä Juutalaisiakin niin koska hehän ovat "vääräuskoisia", vai mitä? mutta se näyttää kovastikin teikäläisille sopivan olla heidän kanssaan ylimmät ystävät - jopa Patmos radiossa pitävät puheita tai ainakin kertovat asioistaan, kuka muu "vääräuskoinen" on niin tervetullut?
        MUTKU niin on opetettu niin te ette edes huomaa ajatella että Juutalaiset ovat "vääräuskoisia", siinä mielessähän heitä ei pitäisi kuulla eikä ymmärtää? Mutta kun siinä onkin se MUTKU. :D

        Ja tämän tarkoitus oli ainoastaan valaista teidän omaa nurinkurista suhtaumistanne eri ihmisiin vain sen perusteella mitä teille on opetettu ja papatettu kenestäkin siellä piireissänne , tuossa tapauksessa ei siis edes "vääräuskoisuus" ole teille este olla "samaa pataa" kun on Juutalaisista kyse.

        Eikä tässä mitenkään ole tarkoitukseni mollata Juutalaisia sinänsä - ettei tule niitä väärinkäsityksiä!


    • Anonyymi

      Jos haluaa alkaa uskovaiseksi, tai vaihtaa välillä uskonnosta toiseen, kannattaa kilpailuttaa eri uskonnot. Yksi hyvä kriteeri eri vaihtoehtoja puntaroidessa, on miettiä kunkin uskonnon mahdollisesti aiheuttamaa pelkoa ja ahdistusta. Kristinusko helvetteineen ei välttämättä ole herkälle ihmiselle se haitattomin vaihtoehto. Onneksi vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun.

      • Anonyymi

        Söpöä. :) ;)


    • Anonyymi

      Aitoja ehtoolisen nielijöitä on harvoin nähty. Näin vielä pienenä ehtona.

    • Anonyymi

      Palstan patmoshihhulit on katkeria, kun kukaan ei usko niiden helvettiin.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohessa kadotukseen ja myös ikuiseen elämään menijät

        https://aijaa.com/lKxBJ9

        Matteus 25. jne. vaikutteinen. Kirkko on katolinen Notre dame de Amiens.

        Veistokset 1200 luvulta.

        Varsinaisesti helvettiä ei tässä näy. Se on tavallaan mielenkiintoista, vaikka helvetti on kuulunut kristinuskoon kuitenkin alusta asti, sikäli kuin Mateus 25 sanat niin ymmärtää.

        Papyrus kuvaa kadotuksen myos mielenkiintoisesti se sanoo:

        ".......Te ette pääse tulesta St-heh........."

        Suomeksi:

        St .......tuli

        Heh...."yhtä ikuinen" kuin ikuisuus; määrittelemattomän suuri; suuri ja määrittelemätön
        luku, ei kuitenkaan ääretön, sille on toinen symboli.

        Sen täytyy olla juuri sellaista, joka hävittää pahan pois, koska pahalta toisaalta sanotaan otettavan elämä ja veri pois. Kaikki lakaa lopulta olemasta. Juuri sellainen tuli, joka riittää hävittämään pahan olemassaolosta, ei sen enempää eikä sen vähempää.

        t. pakana ja hieroglyfi


    • Anonyymi

      Niin , ei ole jännitettä jos ei ole helvettiä, eikä pyrkyä taivaaseen, ei siis tarvi paeta uhkaa - sehän se suurin motivaattori kaikkeen touhuiluun ja tottelemiseen lieneekin ja 'seuraamiseen', moni vissiin helvettiin uskova kai jättäis koko "tunkin" ilman tuota? - Eli Mitäs sitä jos ei uhkaa ole, niin täällä näkee kirjoiteltavan että saavat elää miten lystää kun eivät usko että siitä joutuu maksamaan jos ei "tottele". Se on ihan sama asia kun sanotaan että jos synnistä ei alvariinsa puhuta, niin kaikki tekevät mitä "tahtovat".

      Kaikki tuollainen puhe viittaa vain siihen miten tärkeä elementti helvetti-oppi on, miettikää nyt itse - miten kävisi jos se ottettaisiin pois, uhka joutua helvettiin jos ei omaa "oikeaa oppia ja uskoa" Yks kaunis päivä julistettaisiin srk:ssa että ei semmosta ole, miten kävisi - menisikö kaikki lekkeripeliksi eli milläänkö ei olisi enää väliä?

      Eli Johtopäätös: Helvetin uhka ja pelko on "tottelemiseen" motivoivin asia.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe