Ajaisitko eri autolla, jos saisit 300 eur/kk nettona enemmän? Tämän verran KIKY vei sinulta.

Anonyymi

Sipilän KIKY (joka siis osoittautui kaikkien aikojen virheeksi) on vienyt suomalaisen palkansaajan nettotuloista KESKIMÄÄRIN 300 €/kk.

Ajaisitko ympäristöystävällisemmällä autolla, jos saisit tuon verran enemmän?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulta kiky ei ole vienyt senttiäkään, kun liitto, mihin kuulun, niin ei suostunut edes neuvottelemaan koko asiasta.

    • Anonyymi

      En ajaisi nykyistä kummemmalla autolla vielä tuolla summalla. Kolmelle sadalle olisi tärkeämpääkin käyttöä kuin pistää se autoon.

    • Anonyymi

      Kikyllä ei vaikutusta, vaan eläkeläinen porskuttaa niin kuin ennenkin, sillä meillähän on jo se Rinteen vappusatanen.

    • Anonyymi

      Totta Mooses, kaiken lisätulon sijoittaisin parempaan autoon, nyt joudun kitkuttamaan 10 vuotta vanhalla, kun ei ole varaa uudempaan ympäristöystävällisempään autoon, kiky kasvattaa suomalaisten autojen keski-ikää merkittävästi.

    • Anonyymi

      Tuo tekisi 3 600 € vuodessa tilille. 10 vuodessa 36 000 € eli voisi ostaa melko hyvän uuden auton 10 vuoden välein. :)

      No, Sipilä murskasi tuonkin unelman KIKYllään.

    • Anonyymi

      meillä ei vaikuta sitä eikä tätä. Pinta-alatuet tulee joka vuosi, sama löpö traktoriin ja hiluxiin ja avensikseen mikä liö koko kiku?

    • Anonyymi

      Koska tulot aleni en vaihda tätä ryypyllä toimivaa vaijeri versiota vielä talvella on kiva säätää niin et riittävän rikas polttoaine takaa kylmässä pareman väännön.

    • Anonyymi

      KIKYssähän kävi niin, että työntekijöille tarkoitettua rahaa jäi yrittäjille ja yrityksille ja se päätyikin järjestelyjen kautta veroparatiiseihin. Tästä syystä verotulot eivät riittäneet ja verotusta pitää kiristää. Toki yrittäjätkin kärsivät, kun kuluttajien ostovoima leikkasi kiinni. Keskustalle oli vain kova paikka, kun palkkoja laskettiin ja sitten veroja pitää vielä kiristää. Ihmekös, että Sipilä katosi pois julkisuudesta.

      • Anonyymi

        Vaikuttiko "kiky" maatalousyrittäjiin?


      • Anonyymi

        Ja ne lisätunnit menetetty moninkertaisesti lakkoilussa. Hyvin huomaa ettei kiky ole kiinni työajoista kun on varaa antaa tehtaiden, satamien jne seisoa pitkiäkin aikoja. Tuli malinenkin todella kalliiksi postille ja palkitsivat vielä miljoonilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikuttiko "kiky" maatalousyrittäjiin?

        Vaikuttihan se, saavat EU:n pienentämät tukiaiset kotimaisena ja extraa päälle. Koko ajan valittavat vaikka rahaa kuin roskaa, pelkästään metsää omistavat keskimäärin 125 hehtaaria eikä puunmyyntiä lasketa maatilan tuloihin. Miksi miljonääreille täytyy jakaa miljardien tuet joka vuosi.


    • Anonyymi

      Kuten vanha autokanta, niin KIKYkin johtuu ilmastopolitiikasta. ETLAn mukaan pelkästään EUn ilmastopolitiikka heikentää Suomen teollisuuden kilpailukykyä useilla prosenteilla 2013-2020 aikavälillä. Äänestäkää siis persuja.

      • Anonyymi

        Totta se on. Vihervasurit tuhoaa kilpailukyvyn ilmastovouhotuksellaan. Pitääkö köyhän Suomen olla ilmastovouhotuksen kärjessä, kun isot saastuttajat ei välitä siitä mitään.
        Allekirjoitetaan sopimuksia, mutta ei kuitenkaan noudateta niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta se on. Vihervasurit tuhoaa kilpailukyvyn ilmastovouhotuksellaan. Pitääkö köyhän Suomen olla ilmastovouhotuksen kärjessä, kun isot saastuttajat ei välitä siitä mitään.
        Allekirjoitetaan sopimuksia, mutta ei kuitenkaan noudateta niitä.

        Suomi on erittäin rikas maa kun kyse matuista, ilmastosta tai mistä tahansa muusta, mutta erittäin köyhä kun kyse työläisten palkoista, työttömistä, eläkkeistä ja muista eduista. Rikkaille on myös varaa korottaa palkkoja entisestään ja antaa veroetuja. Lapsiperheilläkin maailman suurimmat tuet, vaikka ei näytä todellakaan toimivan, eniten lapsia syntyy siellä missä pienimmät tuet.

        Miksi työnnetään valtavat summat rahaa asumistukina rikkaille ja suuri osa ulkomaisille sijoittajille, yhtä hyvin voisi maksaa autotukea että on varaa ajaa uudemmilla ja ilmastoystävällisemmillä autoilla. Asumistuesta olisi myös helppo päästä eroon tuomalla vuokrakatto takaisin, lisäisi heti talouskasvua kun ihmisillä olisi varaa kuluttaa enemmän. Valtion rahat jäisi parempaan käyttöön, vaikkapa terveydenhoitoon. Tulee rikkaiden suosiminen kalliiksi.


    • Anonyymi

      Kyllä. Tuollaisilla rahallisilla 300€/kk lisätuloilla vaihtaisin vuosimallin 2002 autoni heti 2013-2016 vuosimallin autoon.
      Mutta koska tuollaisia lisätuloja ei ole oikeasti tulossa, jatkan 2002 vuosimallin autollani ajamista niin kauan kunnes esim. moottori, vaihteisto hajoaa käyttökelvottomaksi.

      • Anonyymi

        Jep. ja sen jälkeen jäädään työttömäksi, koska ei ole enää varaa kulkea töissä. Tämä on varmaan sitä Sipilän työllisyyspolitiikkaa...


    • Anonyymi

      Ei se kiky mitään vienyt. Lisäsi vaan 2h/kk työaikaa millä ei ollut mitään vaikutusta.

      Ajaisin silti mieluusti eri autolla kuin nykyään. Olen lopen kyllästynyt S-tronicin nykimiseen.

      • Anonyymi

        KIKY johti verojen ja maksujen korotuksiin ja etuisuuksien leikkaamiseen, koska palkansaajien sijaan rahat menivätkin yrityksille ja yrittäjille, jotka järjestelyjen kautta veivät rahat veroparatiiseihin. Tästä huolimatta valtio on velkaantunut vain lisää ja veroja tullaan yhä korottamaan.

        Julkisella puolella lisäksi lähti osa lomakorvauksista pois.

        Lisäksi kolme ylimääräistä työpäivää aiheuttaa enemmän matkakuluja, mutta tämä on aika pientä verrattuna em. menetykseen.


      • Anonyymi

        Eikös se vienyt lomaltapaluurahan tai osan siitä, työaikalisiä jne. Rikkaat ei osallistuneet talkoisiin millään tavalla, tuloerot kasvaneet koko ajan.


    • Anonyymi

      Mulle ei ole koskaan maksettu töistä mitään lomarahoja. Siksi on vaikea ymmärtää, miten ylimääräisten rahojen saamatta jääminen on niin suuri vääryys?.

      • Anonyymi

        Pimeistä töistä voi päästä lomalle vankilaan täysihoitoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe