Näin ET-opetukseen vuodenvaihteessa

Anonyymi

Naisten ja miesten välillä on noin 10 prosenttiyksikön ero kirkon jäsenosuudessa. Tämä on on myös kouluikäisten lasten vanhempien ikäluokissa (miehet noin 55 %, naiset noin 65 %). Senä naisilla että miehillä on vielä varaa parantaa.

Tässä olisi lomake yhden aikauisen ja lapsen kirkosta eroamiseen: https://www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/erolomake?kind=lapset
Ja sama valmiina tulostettavana lomakkeena:
https://www.eroakirkosta.fi/static/erolomakkeet/ero-lapset.pdf

Elokuussa 2020 peruskoulun aloittavat lapset ilmoitetaan kouluun jo tammikuussa 2020. Selkeintä on erottaa vauvakasteessa kirkkoon liitetty lapsi jo sitä ennen.

Seuraava koskee niitä lapsia, jotka ovat jo aloittaneet peruskoulun uskonnonopetuksessa:

Vuodenvaihde on hyvä aika siirtyä uskonnonopetuksesta elämänkatsomustiedon ryhmään!

Peruskoulussa oppilas voi siirtyä lukuvuoden aikana uskonnosta elämänkatsomustietoon. Vuodenvaihde on siirtymiseen ehkä paras aika lukuvuoden vaihteen lisäksi. Pedagogisia ja didaktisia ongelmia siirtymiseen ei liity, koska katsomusaine on erilainen aine kuin esimerkiksi vieras kieli tai matematiikka. ET-opetukseen pääsee nopeasti sisään, ja arviointi esim. keväällä tapahtuu kevätlukukaudella käsiteltyjen asioiden pohjalta.

Oikeus ET-opetukseen on niillä lapsilla, jotka eivät kuulu kirkkoon. Osa heistä on syystä tai toisesta peruskoulun alussa laitettu uskonnonopetukseen. Korjausliike kannattaa tehdä kodin nykyisen tilanteen ja ajattelun pohjalta. Mitään velvoitetta sitoutua johonkin taannoin tehtyyn ratkaisuun ei ole.

Monen kirkosta eronneen vanhemman vauvana kastettu kouluikäinen lapsi on yhä ev.-lut. kirkon jäsen ja sitä kautta peruskoulun "pakkouskonnon" opetuksessa. Kouluikäisistä lapsista kirkon jäsenenä on yli 80 prosenttia, vaikka heidän vanhempiensa ikäluokassa kirkon jäsenosuus on alle 60 %. Lapset on vauvakastettu 10-17 vuotta sitten, mutta heitä ei ole erotettu kirkosta, vaikka 710 000 aikuista on eronnut kirkosta 15 vuoden aikana.

Lapsi voidaan erottaa kirkon jäsenyydestä kirjallisella ilmoituksella maistraattiin. Sen jälkeen voi välittömästi tehdä ilmoituksen oppilaan siirtymisestä ET-opetukseen kevätlukukauden alussa. Ilmoitus kannattaa tehdä joulukuussa ennen joululomaa tai joululoman aikanakin.

Uskonnonopetuksen keinotekoinen, ylisuuri rooli kouluissa heikentää uskonnottomien perheiden lasten oikeuksia ja ET-opetuksen asemaa kouluissa.

Erottamalla lapsensa kirkosta ja mahdollistamalla hänelle et-opetus voivat kirkosta eronneet ei-uskonnolliset vanhemmat parantaa oman lapsensa katsomusopetuksen lisäksi myös muiden lasten oikeuksia.

Ja tietenkin et-opetukseen voivat siirtyä lapset, jotka ole olleetkaan kirkon jäseniä mutta ovat syystä tai toisesta aloittaneet ja jatkaneet uskonnonopetuksessa. Syynä on usein ollut huonoilta tuntuneet opetusjärjestely aivan alimmilla luokilla. Tilanne voi olla parempi ylemmillä luokilla, joten vaihto voi ollakin hyvin mahdollinen.

131

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kehityksen kehittyminen rohkaisee sekä aluksi "väärään katsomusaineeseen" joutuneiden lasten perheitä että lapsensa vauvakasteen oikaisevien perheitä.

    • Anonyymi

      Paras tehdä ilmoitus jo ennen joululomaa. Toki loman aikanakin voi ilmloituksen laittaa.

    • Anonyymi

      Hyvä että on nuo lomakkeet, vaikka ilmoituksen voi kyllä kirjoittaa tekstinkääsittelyllä ilman viivoja - tai vaikka kuulakärkikynällä. Pääasia on oikeat henkilötiedot sekä aidot allekirjotukset molemmilta huoltajilta.

    • Anonyymi

      Kumpia et-oppilaita tulee peruskoulun aikaisissa siirroissa enemmän, kirkosta juuri erotettuja lapsia vai jo aiemminkin ei-jäseniä?

    • Anonyymi

      Ilmoituksen voisi jättää vaikka huomenna tai perjantaina. Sillä sipuli.

      • Anonyymi

        Niin, ilahduta rehtoria pienellä paperilla. Myös uskonon opettaja ja ET-ope ovat tyytyväisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ilahduta rehtoria pienellä paperilla. Myös uskonon opettaja ja ET-ope ovat tyytyväisiä.

        Ei tässä asiassa mitään paperia ja kuulakärkikynää tarvita. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla ja eilmalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tässä asiassa mitään paperia ja kuulakärkikynää tarvita. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla ja eilmalla.

        Koululle sähköisesti, mutt maistraattiin vielä paperilla. Hassua sinänsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ilahduta rehtoria pienellä paperilla. Myös uskonon opettaja ja ET-ope ovat tyytyväisiä.

        Totta kai on parempi että tietää muutoksesta jo ennen lomaansa, vaikka loman aikanakin käy hyvin viestin lähettäminen,


    • Anonyymi

      Kun paperi on lähtenyt maistraattiin, asia on hoidossa niin, että saman tien voi laatia ilmoituksen koululle.

      • Anonyymi

        Aikuisen eroaminen ei välttämättä ehdi kirjallissesti mjos vanhempi ja lapsi erotaaistraattiin postin välityksellä. Eli jos lapsi ja vanhempi eroavat samaan aikaan, nyt aikuinen netin kautta ja lapsi kirjeellä maistraattiin. Päivämäärä voi olla sama.


      • Anonyymi

        Käytännönläheinen yksinkertainen ohje.


    • Anonyymi

      Jouluna allekirjoitus lapsen kirkostaeropaperiin eropaperiin tavatessa, jos vanhemmat eivät asu samassa osoitteessa.

    • Anonyymi

      Mainio, kattava avaus. Tärkeää kuitenkin muistaa että sanat, henkilötunnukset ja allekirjoitus ratkaisevat, ei vät viivat. Eli ilman lomakettakin ilmoituksen voi tehdä.

      • Anonyymi

        Jos lapsi ei kuulu kirkkoon, toinen huoltaja voi tehdä ilmoituksen ET-opetukseen siirtymisestä. Parasta toki liattaa molempien nimet alle. ET on ensisijainen aine uskontokuntiin kuulumattomille.


    • Anonyymi

      NYT tietenkän huolajan eroaminen ennen vuodenvaihdetta ja lapsi uuden vuoden puolella, uuden vuoden ja ajan merkeissä.

    • Anonyymi

      Viime vuonna kirkosta eronnneet kouluikäisten lasten vanhemmat ehtivät hyvin nyt koulun joululoman aikana erottaa lapsensa kirkosta (kirjallinen illmoitus paperilla maistraattiin) ja sen jälkeen ilmoittaa koululle oppilaan siirtymisestä uskonnosta elämänkatsomustiedon opetukseen.

    • Anonyymi

      Tässä vaiheessa vuotta huoltaja ja lapsi voivat hyvin erota samalla ilmoituksella, paperilla, vaikkapa lomakkeella. Tarkoitan että tämän vuoden osalta kirkolisvero jatkuu koko vuoden, mutta silti aikuinen voi erota myös alkuvuodessta.

      • Anonyymi

        Siihen mitään lomaketta tarvita. Ihan vaan sanoja paperille, ja henkilötietoja numeroillakin. Ja allekirjoitukset molemmilta huoltajilta.


    • Anonyymi

      Onko niin, että vauvoja on sukupuolesta riippumatta liitetty kastamisrituaalin kautta kirkkoon yhtä suuri osa ikäluokastaan? Esimerkiksi viisitoista vuotta sitten liki 85 % niin tyttö- kuin poikavauvojakin...

      • Anonyymi

        Poikia ja tyttöjä liitetään samassa määrin kirkkoon vauvana. ei ole eroa.


    • Anonyymi

      Kyllä sen niinkin voi vielä tehdä, että lähettää viestin koululle. Rehtori näkee sen viimeistään tiistaina aamulla. Osa heistä kurssii viestejä varmaan jo loppiaisena. Hoituu.

    • Anonyymi

      Tässsä Wilma-viestiä. Sillä se hoituu. Ehtii.

      • Anonyymi

        Kyllä, niin että se on aamulla perillä. Se riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, niin että se on aamulla perillä. Se riittää.

        Se on ihan sama, onko viesti lähetetty iltamyöhään vai kaiksi viikkoa siten. Työt alkavat tiisaina, ja on pikku juttu hoitaa ryhm,än vaihdos.


    • Anonyymi

      Anteeksi mutta huomauttaisin, että huoltajat voivat aivan hyvin ilmoittaa asista myös lukuvuoden alettua ja koulun alettua. Riippumatta siitää, onnko uskonno tai ET:n tunti alkuviikosa vai loppuviikosta. Ensi viikolla voi aloittaa uuddessa ryhmässä.

      • Anonyymi

        Hyvä huomio. Kyllä rehtori ottaa vastaan tällä viikolla pitkin matkaa tulevat ilmloitukset mylös. Se on hänen työnsä.


    • Anonyymi

      Vaihdon voi tehdä myös toisen kouluviikon aikana. Ilmoitus vaikka jo tällä viikolla.

    • Anonyymi

      Pitää valmistautua seuraavaan vuodenvaihteeseen, mutta NYT enssi kannaaattaa valmisautua Lukuvuoden vaihteeseen. Ssiinä ilmoitus ET-opetukseen siirtymisestä jo toiukokuussa.

    • Anonyymi

      Tämä on todellakin hyvä avaus myös lukuvuoden vaihteeseen! PItäisikö kuitenkin tehdä uusi avaus, jossa on otsikkokin paikallaan? Ennen vanhaan ainekirjoituksesa reputti, jos sisältö ja otsikko eivät vastanneet toisiaan. Ei armoa.

    • Anonyymi

      Parasta ilmoittaa aineen vihtumisesta jo toukokuussa, niin rehtorilla kuva tilanteesta. Ja jos ollaan alaluokilla, ilmoitus voi vaikuittaa opetusryhmien muodostumiseenkin tai siihen, että ryhmä tulee omaan kouluun.

      • Anonyymi

        Jos lapsi vielä kuuluu kirkkoon, hänet voi huoltajien yhteisellä päätöksellä ja 12 vuotta täyttäneen luvalla erottaa kirkosta kirjallisella ilmoituksella väestötietoviranomaiselle.


    • Anonyymi

      Naiset ensin -tyyppinen alloitus, vaikka puhutaan ihan yleistä asiaa. Olisi tietysti ihan tuplapotti, kun äiti ja lapsi eroavat kirkosta yhdessä samalla paperilla.

      • Anonyymi

        Otsikkokin puhuu vuodenvaihteesta, vaikka pitäisi puhua lukuvuoden vaihteesta. Tämä on vähän väärä ketju tähän kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otsikkokin puhuu vuodenvaihteesta, vaikka pitäisi puhua lukuvuoden vaihteesta. Tämä on vähän väärä ketju tähän kohtaan.

        Eipäs nillitetä. Kyllä tämä toimii - vapaasti itse ajatteleville yksilöille.


    • Anonyymi

      Ehtii vielä tähän viikkoon, jos lomake laitetaan postiin tänään. Sitä myöten vapaus valita koittaa.

    • Anonyymi

      Kulkeeko tie ET:n oppilasmäärän kasvattamiseen naisten., äitien kautta? Miten rohkaistaan? Uskontokuntiin kuulumattomien vanhempien fb-ryhmässä äidit ovat aktiivisia.

    • Anonyymi

      Elokuussa 2021 peruskoulun aloittavat lapset ilmoitetaan kouluun jo tammikuussa 2021. Selkeintä on erottaa vauvakasteessa kirkkoon liitetty lapsi jo sitä ennen.

    • Anonyymi

      Ajankohtainen asia tällä hetkellä! Rohkaisua. Tietoa.
      Ja tietysti ekakuokkalaisten ilmoittaminen seuraa asiana perässä tammikuussa.

      • Anonyymi

        Joku pelkää liikehdintää tässä asiassa


    • Anonyymi

      Pedagogisesti ja didaktisesti ei ole ongelmia siirtyä puolivälissä lukuvuotta.

      • Anonyymi

        Ei todellakaan haittaa mitään. Opettajana on hyviä kokemuksia vaihdon toteutumiesta.


    • Anonyymi

      Paras ilmoittaa asia jo ennen joululomaa, vaikka joululomakin sinänsä käy ilmoitukseen. Rehtori mieluiten tekee ryhmämuutoksen jo ennen lomaansa, mutta ehtii sen jälkeenkin.

    • Anonyymi

      Tämä koskee myös maahanmuuttajaperheitä ja maahanmuuttajataustaisia lapsia.

      • Anonyymi

        Ehdottomasti. Maallistuneille maahanmuuttajille ET sopii paljon paremmin kuin enemmän tai vähemmän fundis islamin opetus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehdottomasti. Maallistuneille maahanmuuttajille ET sopii paljon paremmin kuin enemmän tai vähemmän fundis islamin opetus.

        Islamin opetuksen taso vaihtelee vaikka miten eikä välttämättä vastaa maallistuneen muslimitaustaisen perheen tosiasiallista tilannetta ja toivetta-


    • Anonyymi

      Erittäin ajankohtainen aktivointialoite. Toki joku voi ajatella sen olevan hieman radikaali. Mutta kyseessä ei tarvi olla mikään protesti uskonnon opettajaa vastaan.

    • Anonyymi

      Luottakaa vain uskonnonopettajain. Kyllä teologi aina humanistinen hakkaa.

    • Anonyymi

      Ilmoitus ensi viikolla kouluun olisi rehtoria ilahduttava ajankohta.

    • Anonyymi

      Joulutodistiksen UE numeroon vaihto ei tietysti vaikuta.

      • Anonyymi

        Tuskin kukaan uskonnonopettaja sen takia menee numeroa laskemaan. Sitä paitsi joulutodistuksen numerolla ei ole mitään merkitystä, vaan kevätlukukauden arviointi ET:ssä ratkaisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin kukaan uskonnonopettaja sen takia menee numeroa laskemaan. Sitä paitsi joulutodistuksen numerolla ei ole mitään merkitystä, vaan kevätlukukauden arviointi ET:ssä ratkaisee.

        Korkeintaan 9. luokan loppuarvioinnissa pitäisi ottaa koko lukuvuosi huomioon. Ei aikaisempia vuosia.


    • Anonyymi

      Huoli puheeksi. Eikun siis tämä huoli piilottaa.

    • Anonyymi

      Nyt ei kannata siirtää ensi viikkoon sitä, minkä voi hyvin tehdä jo tällä viikolla. (Vanha viidakon sanonta.)

      • Anonyymi

        Parempi tehdä jo tänään illalla eikä vasta huomenna.


      • Anonyymi

        Höpinät nöpinöinä, ja teot tekoina.


    • Anonyymi

      Vuodenajoistakin voi siis rakentaa omannäköistä, itselle sopivaa uskontoa?

      • Anonyymi

        Luonnollisuuden hyväksyminen ja hyödyntäminen on suuri ilo. Kannattaa tehdä välttämättmyydestä hyve ja hyvää.


    • Anonyymi

      Käytäntö kultaa, puhuminen ja kirjoittaminen hopeaa?

      • Anonyymi

        Teko on täyttä kultaa eikä mitään kullan siloittelua, kullittamista.


    • Anonyymi

      Paperit kuntoon viikonvaihteessa ja ilmoitus viikon alussa koululle. Ideaalimallina.

    • Anonyymi

      Iso askel yksilölle, pieni askel koko yhteiskunnalle.

      • Anonyymi

        Monta pientä askelta yhteiskunnalle muodostaa ison askeleen yhteiskunnalle.


    • Anonyymi

      Käytäntö ratkaisee. Katso kouria, älä turpaa.

    • Anonyymi

      Ryhmän vaihto kirkosta eroamisen kautta osaltaan tukee vaatimuksia ETn avaamisesta.

    • Anonyymi

      Arvostaan avaajan toiminnallista näkökulmaa koko tämän fooruminn kirjoakin ajatellen.

    • Anonyymi

      Ilmoita jo ennen joululomaa kyllä se siitä.

    • Anonyymi

      Tämä kärkeen, muttei keihään kärkeen.

    • Anonyymi

      Ilmoituksen koululle voi jättää hyvin joululoman aikana. Ei mitään ressiä. Rehtori ehtii tehdä ryhmän vaihdon hyvin kun oalaa joululomalta,

    • Anonyymi

      Tuntuu että jotkut haluavat piilottaa tämän
      ? Miksi?

    • Anonyymi

      Yksilön etu edistää myös yleistä etua. Kannatus vaihdolle.

    • Anonyymi

      Tämä on myönteinen viesti, vastakohta kireille ja negatiivisille.

    • Anonyymi

      Voi tehdä paperin ihan rauhassa vapaapäivinä, pistää postiin ja tehdä perään siirtoilmoitujsen koululle.

    • Anonyymi

      Ajankohdan terveiset! Niin kuin lännessä sanotaan. Ika.

    • Anonyymi

      Onko otsikko harhaanjohtava, kun puhutaan vuodenvaihteesta, vaikka asian voi hoitaa ja ilmoittaa jo ennen vuoden vaihdetta?

    • Anonyymi

      On myös "eroperheitä", jossa huoltajat eivät asu enää yhdessä. Lahjojen vaihdon yhteydessä voi ottaa myös nimikirjoituksen lapsen kirkostaeropaperiin.

      • Anonyymi

        Hyvä idea. Ja kyllähän lahjojen lisäksi joulun seudulla vaihdetaan myös parasta "lahjaa", itse lasta kodista toiseen. Usein saattaen vaihdettava.


    • Anonyymi

      Veikkaan, että joulu inspiroi joissakin perheissä päätökseen katsomusaineen vaihtamisesta. Nyt joululoman aikana.

    • Anonyymi

      Mitä sitä vaan siunailemaan ja pähkäilemään, kun voi hyvin toimiakin omaunnon mukaan.

    • Anonyymi

      Käytännön teko on arvokkaampi kuin pelkkä aikomus.

    • Anonyymi

      Vapaapäivät töistä ovat mainio asia hoitaa perheneuvottelu ja siinä sovittavat asiat toimenpiteiden tasalle.

    • Anonyymi

      Hyvää aikaa hoitaa homma. Koululle riittää että ilmoitus tulee ennen kevätlukukauden alkua.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tuo virhe todellakin kannattaisi korjata. Suurempi määrä lisäisi huomattavasti halukkuutta opiskella ETtä.


      • Anonyymi

        20 000 et opiskelijaa on luku jostain kymmenen vuoden takaa. Aika ponnetonta toimintaa kun luku laahaa näin rajusti perässä.


    • Anonyymi

      Ei mitään hätää, sillä lapsen erottaminen ehtii postissa. Aikuisen paperilla eroamisen kanssa alkaa olla riskiä vuodenvaihteen ylittymisestä.

    • Anonyymi

      Vaikea sa on, mikä on kaikkein ajankohtaisin aihe. Tämä on kuitenkin mitalisojoilla, vaikka ei määrällisesti tietenkään ole lähelläkään...

      • Anonyymi

        Kyllä tämä on mitalisijoilla. Ei ole vaikea sanoa.


    • Anonyymi

      Vuodenvaihteen tilastoissa kuinka moni vapariliittolainen on valinnut sukupuolensa ET-opin mukaisesti tai vaihtanut sitä ja alkanut häiriköidä keskustelua täällä nostamalla näitä Ykosken hömppäketjuja ylös peitoksi?

    • Anonyymi

      Kirkosta eroa, vältä veroa. Ja uskonnon tuöutusta. Mutta erota se lapsiparkakin.

    • Anonyymi

      Aisten ja miesten eroavuudet sikseen, mutta lasten erottamista ei kannata jättää sikseen.

    • Anonyymi

      Kevätlukukausi alkaa vasta... koska? Jossain 4. päivä, jossa loppisisen jälkeen..

    • Anonyymi

      Nyt kannattaa ensin hoitaa aikuisen ero, jotta ehtii ennen vuodenvaihdetta.

    • Anonyymi

      Eroakirkosta.fi on tehnyt lasten ja nuorten kirkosta erottamista varten lomakkeet, joihin niiden tulostuksen jälkeen tarvitaan enää kynällä tehtävät allekirjoitukset. Niille vaihtoehtona on myös tyhjä tulostettava lomake, johon tiedot voi täyttää kynällä.

    • Anonyymi

      Siis lukuvuoden vaihteessa, ei vuodenvaihteessa. Kevätlukukausi koululla alkaa vasta muutaman päivän päästä,

      • Anonyymi

        Kertaus on opintojen anoppi. Minulla on ollut kivoja anoppeja.


      • Anonyymi

        Erottamispaperi kuntoon ja postilaatikkoon vapaapäivinä. Siltä pohjalta voi heti tehdä ilmoituksen koululle, että katsamusaineen vaihto uskonnosta elämänkatsomustietoon voidaan tehdä heti kevätlukukauden alkuun


    • Anonyymi

      Sinä nainen taikka mies, taikka molemmat, ottaa tämän nyt onkeenne.

    • Anonyymi

      Niin sanotusti kädestä pitäen opastuksessa ei ole mitään pahaa.

    • Anonyymi

      Nopean erottaja bonuksena ET kyllä - optio.

    • Anonyymi

      Jos koulu alkaa jo 4.1. , on parempi ilmoittaa jo tänään viestillä. Tai ennen kuin uskonto on lukkarissa.

    • Anonyymi

      Riittää hyvin ilmoitus kevätlukukauden slettuakin, mieluiten Eka tai toka viikolla.

    • Anonyymi

      Kuinka moni vapariliittolainen on valinnut sukupuolensa ET-opin mukaisesti tai vaihtanut sitä ja alkanut häiriköidä keskustelua täällä nostamalla näitä Ykosken hömppäketjuja ylös peitoksi?

    • Anonyymi

      Selasin ja huomasin että jollakin on kova moti aatio pitää tätä esillä ja yllyttää ihmisiä toimimaan nyt.

      • Anonyymi

        Kyllä, ja se taitaa liittyä kevätlukukauden alkamiseen 7.1.2021. Vielä ehtii erottaa lapsen kirkosta ja heti sen jälkeen voi ilmoittaa katsomusaineen vaihdosta koululle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, ja se taitaa liittyä kevätlukukauden alkamiseen 7.1.2021. Vielä ehtii erottaa lapsen kirkosta ja heti sen jälkeen voi ilmoittaa katsomusaineen vaihdosta koululle.

        Kuulin, että jossain alkaa vasta 11.1. mutta peruskoulut kyllä yleensä 7.11.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulin, että jossain alkaa vasta 11.1. mutta peruskoulut kyllä yleensä 7.11.

        Taitavat olla muita oppilaitoksia nuo ensi viikolla alkavat. Kaikki peruskoulut mitä tiedän, alkavat jo heti ns. loppiaisen jälkeen. Mutta hyvin ehtii toimia tänäänkin - ja keskiviikkonakin kirje postilaatikkoon riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitavat olla muita oppilaitoksia nuo ensi viikolla alkavat. Kaikki peruskoulut mitä tiedän, alkavat jo heti ns. loppiaisen jälkeen. Mutta hyvin ehtii toimia tänäänkin - ja keskiviikkonakin kirje postilaatikkoon riittää.

        Tuleekohan uskonnollisia tilaisuuksia koskevia tiedusteluja kevätlukukautta koskien erikseen? Vai oliko lukuvuosi-ilmoitus ja siten mahdolliset tilaisuuskohtaiset erikseen??


    • Anonyymi

      Loppiaista lopetus lapsen kirkon jäsenyyteen.

    • Anonyymi

      EkaluokkalIsten katsomuaineen valinnan vapauden saa tarvittaessa vain erottamalla lapsi kirkosta.

    • Anonyymi

      Nyt 1-8 luokan oppilaiden kannattaa vaihto tehdä. Yleistä en ole varma.

    • Anonyymi

      Sanoisin, että ensi viikollakin ehtii hyvin aloittaa ET-ryhmässä.

      • Anonyymi

        Opettajana olen samaa mieltä, ensi viikolla ehtii hyvin aloittaa ET-opetukseen vaihdon ja osallistumisen.


      • Anonyymi

        Suoraan sanottuna koko tammikuun on aikaa, jolloin sopii vaihtaa hyvin niin että ehtii mukaan kevään opetuksen tavoitteisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suoraan sanottuna koko tammikuun on aikaa, jolloin sopii vaihtaa hyvin niin että ehtii mukaan kevään opetuksen tavoitteisiin.

        Alkaa jo venyä ja paukkua tämä "vuodenvaihde"... Mutta mikä ettei.


    • Anonyymi

      Eropaperit kuntoon ja postiin viikonvaihteessa se ilmoitusta koululle.

    • Anonyymi

      Tämä viikonvaihdetta on vuodenvaihdetta.

    • Anonyymi

      Häirikköviestien nosto palstalla. Ylläpidon näkökulmasta vaikuttaa siltä, että yhden sanan nosteluja tekee joku niin sanotusti asialleen vihkiytynyt henkilö. Kuten itsekin sanoit, hän tosiaan tekee paljon töitä nostojen eteen ja aika uskomattomalta se tuntuu. Kuitenkaan se ei ole Suomi24:ssä täysin tavatonta. Vastaavia "työmuurahaisia" on useammalla palstalla, mutta me ylläpidossa voimme vain arvailla motiiveja ja taustoja. IP-osoitteet heillä (jokaisella) muuttuvat usein, joten estot eivät heidän kohdallaan yleensä kovin kauaa pidä. Joillain nostelijoilla voi olla esim. pari lempipalstaa, joilla he käyvät syystä tai toisesta nostelemassa/massapostittamassa.

      • Anonyymi

        Näkyy olevan lainaus maahanmuutto-palstalta. Ylläpito voisi myös tällä palstalla puuttua työmuurahaisten nosteluihin. Tämänkin aloituksen loppuosa on täynnä mitäänsanomatonta jargonia, joka ei ole keskustelua.


      • Anonyymi

        NE KAKSI nostavat näitä ketjuja työmuurahaisina. Myyräntyömuurahaisina
        Työtähän siihen ei liity eikä keskustelua


    • Anonyymi

      Kirkkoon kuuluva demla valittu kansojen valitusseuran johtohahmoksi

      Tarja Halonen valittu Kansanvalistusseuran valtuuskunnan puheenjohtajaksi

      Eikö sossu-Vaparilitto esitä vastalausetta kansanpilkasta? Googlaa

      mikä on demla homma

    • Anonyymi

      Tammikuun on ok. Hiihtoloman jälkeen jo äärimmäisen poikkeus.

    • Anonyymi

      JOs ei vaihdosta niin ainakin koulutulokkaiden kouluun ilmoittaminen tammikuussa.

    • Anonyymi

      Yli vuoden vanha häirikköketju

    • Anonyymi

      Ens viikon alkaen ehtii vaihtaa. Ilmoitusta vastaan. Tarvittaessa eropapru dvv lle.

    • Anonyymi

      Päähuomio nyt tammikuussa kohdistuu uusien ekaluokkalaisen vanhempiin.

    • Anonyymi

      Lyikosken 8 häirikkönostoa noin 20:20 vanhoja ketjuja keskusten sabotoimiseksi Miksi Ämntysalo ja Lyikoski voivat jatkaa Vapariliitossa, kun he kantavat kaunaa ja pitävät etäisyyttä Suomen sekulaarit maahanmuuttajat - yhdistykseen? Kyseessä lienee halu mushyysäyksen ylläpitoon ja suvakkieliitin miellyttämiseen kansanvaihdon kustannuksella.
      Miksi Vapariliitto ei keskustele tästäkään ja toimi hyysäyksen poistamiseksi?

    • Anonyymi

      Lukuvuoden vaihteeseen voi tässä vaiheessa tähdätä, mutta on fiksu ilmoittaa tahtotilasta jo nyt maaliskuussa, koska se tieto voi kantautua muiden oppilaiden huoltajille. Sillä seurauksella että syntyy uusi opetusryhmä. Joko kokokonaan uusi tai niin, että oppilasmäärän kasvettua jaetaan ryhmä sopivasti.

    • Anonyymi

      Korjaus! Nyt tähdätään lukuvuoden vaihteeseen. Ideaalia ilmoittaa jo huhtikuussa.

    • Anonyymi

      LUKUVUODENVAIHTEESSA juurikin noin. Ja ilmoitus koululle jo nyt toukokuussa.

    • Anonyymi

      Lukuvuoden vaihteessa siis! Juurikin noin. Tämä herättää myönteisiä tunteita.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe