Oikeus kodin rauhaan eläinten hoitajalla?

Anonyymi

Tiesittekö, että jos omistat eläimiä, voidaan kotiisi tulla virkamiesvoimin milloin vain ilmoittamatta. Näin kertoi minulle kunnan valvova eläinlääkäri. Minusta oli tehty eläinsuojeluilmoitus.
Se on tällä alalla kai väistämätöntä. Pikkutilalla asuu muutamia hevosia lampaita ja kanoja. Ihmisiä tulee ja menee ja useimmille asiakkaille ei tilan työt ja materiaalit ole tuttuja.
Pippeliään roikottava ruuna on härski ja pitäisi viedä tallin pimentoon, tai kouluttaa siveäksi, kuormasta ruokinta aikaan pihatielle tipahtanut säilöheinä nyytti lantaa, joka pilaa kaikkien ympäristöä.
Näistä asioista ilmoituksia tekevät kuulemani mukaan useiten 30-50 vuotiaat aikuiset naiset. tai yli 60v yksin elävät miehet.
Kyse on yleensä ihmisistä, joiden oma jaksaminen ahkeraan tekemiseen rajoittuu juurikin 8h toimistotyöhön ja iltaiseen netflixin tuijotteluun kotisohvalla tylsistyen.
Ihmisiin, joilla ei alasta ole mitään käsitystä ja jotka eivät selviäisi puolestakaan siitä, mitä eläintilallinen hoitaa päivässä perustöiden lisäksi. nämä ovat kuitenkin niitä, jotka anonyymisti voivat päättää, kuormitetaanko tätä eläimiään parhaalla mahdollisella tavalla hoitavaa yrittäjää milloinkin ja miten paljon, tekemällä perusteettomia ilmoituksia, ilman minkäänlaista vastuuta niiden todenperäisyydestä, jolloin viranomaisen on pakko tehdä yllätyskäynti tilalle.
Miten tämä oikein on mahdollista? Edes lastensuojelutapauksissa ei kuka tahasa kadun tallaaja saa tuollaista laumaa viranomaisia liikkelle musta tuntuu huhun perusteella, mutta meiltä voidaan kyllä viedä aikaa ja henkistä kapasiteettia turhiin käynteihin. eikö tällaiseen eläintenhoitajan ihmisoikeuksia loukkaavaan toimintaan saada stoppia millään.
Eläintiloilla työt jaetaan usein perustöiden mukaan kiireellisyyden mukaan.
Meille tarkastus tehtiin juurikin sellaiseen hetkeen, että tilamme esiintyi kaikkein epäedullisemmalla tavalla. olin juuri joutunut pelastamaan vuokralaisen eläimiä, tuomalla yllmääräisiä talliin pariksi päiväksi, jolloin yhden ponin karsina oli 0,8m2 liian pieni. Olimme myös kiireiden takia joutuneet tekemään kuukauden ajan vain pakollisia töitä ja esimerkiksi pienet korjaus ja normaali tallin siivous ei ollut täysin ajan tasalla. Loimet olivat kura aikaan likaiset ja epäjärjestyksessä. Yksi tarhan tolppa oli illalla sisäänotossa mennyt poikki, eikä sitä oltu vielä keretty korjata. vastahan heräsimme kolisteluunne. Olimme niin väsyneitä, että kehtasimme levähtää hetken aamuruokinnan jälkeen ja eläimet olivat vielä sisätiloissa. ensimmäisen kerran kai koskaan. Tarkastajat eivät kuuntele selityksiä tässä kohtaa, vaan toteavat tilanteen ja päättävät sen olleen juurikin näin koko ajan ja mielellään vuosia. Vaarallinen hoitamaton aitaus ! Aitauksessa ei eläimiä ollut, koska aitatolppa poikki...
Kuka tahansa ymmärtää, ettei se vaikuta eläinten hyvinvointiin millään lailla, mutta silti esittää tilan viranomaisille epäsiistinä. Jos tiedät ettäå vieraita on tulossa, et hoidakkaan silloin niitä asioita, jotka eivät vaikuta näin, vaan heräät pari tuntia aiemmin, jotta saat aamutyöt tehtyä, korjattua aidat, eläimet tarhoihin ja voit keskittyä tarkastajien kysymyksiin ja esitellä tilan työt ilman esimerkiksi ruokinnan keskeytymistä, niinkuin meille kävi.
Minkä ihmeen takia perusoletus on, että kun eläimiä pidät, niin automaattisesti niitä pyrit rääkkäämään ja sinulla on todisteluvelvoite, siitä ettet rääkkää. Tarkastus voidaan tehdä milloin vain, jotenka ole valppaana kaikesta ja koko ajan.
Ole samalla ystävällinen niille asiakkaille, jotka eläimiäsi haluavat tulla rapsuttelemaan ja hoitelemaan, vaikka aiheuttavatkin vain lisästressiä niille tietämättömyydellään, mutta kun se täti niin rakastaa niitä pikku pullomassukaritsoita ja leipiäkin jäi ylimääräiseksi, niin ajatteli hän tuoda ne sitten meidän lampaita ilostuttamaan.
Sama täti, joka teki eläinsuojeluilmoituksen pihalle jätetyistä lantkasoista(säilöheinää..) ja liian pienestä ponikarsinasta oli vuokralaisen äiti, jonka olin irtisanonut.
Miten voi olla viranomainen niin vietävissä, että katkerat äidit voivat vaikuttaa eläintilan arkeen ja tuhlata aläinsuojelun resursseja oikeista töistä.
tämän kaiken voit tehdä, joutumatta edesvastuuseen perättömästä ilmiannosta.
no miksi joutuisit, eihän sinulla ollut tietoa, miten asioiden olisi pitänyt olla. Teit sen rakkaudesta puolustuskyvytöntä eläinparkaa kohtaan, jonka elämästä et mitään ymmärrä. *Samalla veit eläintenhoitajalta sen vähänkin ajan ja aiheutit turhaa mielipahaa jo nyt parhaansa tekevälle, äärirajoillaan eläimiä hoitavalle aivan tavalliselle ihmiselle. Tuliko siitä hyvä mieli ? :D

8

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tällä naamalla sama homma!

    • Anonyymi

      Juuri näin. Tiesin kyllä. Asiallinen kirjoituksesi ei tarvitse :D - hymiötä perään.

      Presidentin puheesta "... yksilön kunniaa, rauhaa tai yksityisyyttä loukkaavat teot ovat jo vanhastaan olleet rangaistavia." Jos olet maatalouyrittäjä tai omistat muuten eläimiä edellä mainittu ei koske sinua! Olet vapaata riistaa ja sinulle on suotu selittelijän osa.
      Eläinten olot on oltava lain näkökulmasta, joka hetki virheettömässä kunnossa, sehän ei tietenkään ole totta, eikä mahdollista, kenelläkään!
      Voisimme vaatia lapsen hoitoon perheen äidille (isälle) seuraavat vaatimukset yhtä perustellusti : - jääkaapin tulee olla puhdas ja hygieeninen
      -WC ja pesutilat täytyy olla aina puhtaat ja hygieeniset
      - uunin tulee olla puhdas
      - lapsen vaatteiden tulee olla puhtaita
      - lapsen vaipan tulee olla kuiva
      - lapsen ravinnon tulee olla ravitsevaa ja hyvälaatuista
      - jne.

      Mitä sanoo äiti, kun on viikon hoitanut sairasta lastansa (tai useampaa) ja tarkastaja tulee paikalle?
      Selittelyä?
      Lapsettomat kommentoivat, mitäs hankit lapsia kun et jaksa niitä hoitaa.
      Sairas meininki kaikenkaikkiaan!
      Perusteettomista ilmoituksista ilmoittajat vastuuseen ja tarkastajiksi vain todella ammattitaitoiset ja kokonaisnäkemyksen omaavat henkilöt.
      Koska itsekin olen joutunut aiheettoman ilmoituksen kohteeksi, seuraavasta mahdollisesta ilmoituksesta tulee poliisitutkinta Presidentin puheessakin mainituilla perusteilla!
      Ilmoittajan henkilöllisyys ei tule jäämään pimentoon. Tiedoksi.

      • Anonyymi

        Ei kuule auta poliisitutkinta, nimimerkillä kokemusta. On salassa pidettävä ja ilmoituksen saa tehdä "huolestunut". Eikä auta, vaikka lapsi sairaana, vaan hoida lehmät ensin ja lapsi sitten. Et voi siirtää hoitoa parilla tunnilla.
        Valvonta porukalla ei todellista oikeaa ammattitaitoa eläinten hoitotyöstä. Osaavat varmaan hoitaa sairaudet, muuta ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kuule auta poliisitutkinta, nimimerkillä kokemusta. On salassa pidettävä ja ilmoituksen saa tehdä "huolestunut". Eikä auta, vaikka lapsi sairaana, vaan hoida lehmät ensin ja lapsi sitten. Et voi siirtää hoitoa parilla tunnilla.
        Valvonta porukalla ei todellista oikeaa ammattitaitoa eläinten hoitotyöstä. Osaavat varmaan hoitaa sairaudet, muuta ei.

        Siinä tapauksessa saa pressa korjata puhettaan.


      • Anonyymi

        Tuosta ilmoittajan henkilöllisyyden paljastamisesta olen täysin samaa mieltä. Jos jatkuvasti teet kiusataksesi muita perättömiä ilmiantoja, ja kulutat viranomaisten aikaa, niin pitäisihän siitäkin joku sanktio tulla. olen niin väsynyt, tähän jatkuvaan piinaan ja stressiin, että toisaalta kyllä jo valmis vaikka sairaseläkkeelle. Se varmaan onkin se tarkoitus.
        Pidetään yrittäjä jatkuvassa piinassa, kunnes terveys pettää ja vikoja alkaakin jo sitten olla, jotta virkamiehet voi pullistella, miten tarpeellista tämänkin tilan piinaaminen ja alasajo olikaan, kaikkien maailman eläinten takia.
        viis siitä, jos se on parin ihmisen henki ja elämä, vuosien perinteet ja lastenlasten paikka, missä oppia elämästä se inhimillisempi ja maanläheisempi puoli. Kaiken voi korjata sitten vaikka terapialla. Siitä tuo hymiö, väsymyksestä ja siitä ajatuksesta, että ei enää muuta kannatakkaan tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä tapauksessa saa pressa korjata puhettaan.

        No tuskin tekee. Suomessa on on viranomaiset aina oikeassa ja kuka tahansa voi tehdä mitä ilmoituksia tahansa ilman, että joutuu vastuuseen. Rangaistuksia on turha vaatia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tuskin tekee. Suomessa on on viranomaiset aina oikeassa ja kuka tahansa voi tehdä mitä ilmoituksia tahansa ilman, että joutuu vastuuseen. Rangaistuksia on turha vaatia.

        Kuin Neuvostoliitossa


    • Anonyymi

      Mitähän sitten kun viimeinen karjatila lopetettu. Sitten alkaa kannibalismi kun toisiaan jahtaavat. No tuotanto siirtyy maihin, joihin suojelijoilla ole asiaa tai jos meneväet niin eivät palaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe