Katolisen kirkon pakanallinen Jumalatar-kultti

Anonyymi

Vastikää oli YLE:llä ohjelma, jossa asiantuntija kertoi Neitsyt Maria -kultin taustoista. Aivan oikein, oikea nimi on kultti. Katolisen kirkon Maria -kultti on täynnä pakanallisista uskonnoista omaksuttua traditiota ja kulttia.
Asiantuntija sanoi, että tutkijat ovat yksimielisesti sitä mieltä ja että vertaileva uskontotiede pystyy osoittamaan yksiselitteisesti, kuinka katolisen kirkon neitsyt Maria on pitkälti pakanallisen naisjumalatar -kultin siirtämista kristilliseen uskoon. Tämä kultti tarvittiin miesten tarpeesta vahtia naisia.
On aivan oikein, että protestantismi erityisesti myöhemmin on hylännyt tämä pakanallisen vaikutuksen. Kirkoista katolinen kirkko on eniten harhautunut laventamalla maria -kulttia edelleen mitä kummallisineen oppeineen. Ortodoksinen kirkko on tässä paljon maltillisempi,

8

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Et nyt ihan oikein lue tuota asiaa.

      Protestanttinen kristinuskonharha on katolisen uskonharhan äpärälapsi, eikä edusta yhtään enempää olematonta jumalaa kuin pederasti-isänsä.

    • >>Kirkoista katolinen kirkko on eniten harhautunut laventamalla maria -kulttia edelleen mitä kummallisineen oppeineen. Ortodoksinen kirkko on tässä paljon maltillisempi,>>

      Sama kommentti ortodoksisella puolella mutta tämä loppuosa jäi pois.

    • Anonyymi

      YLE ei ole puolueeton uutisoija vaan suhtautuu lähtökohtaisen kielteisesti perinteiseen katoliseen kirkkoon sekä myös muihin konservatiivisiin kristittyihin. Aina löytyy julkisuuden kipeitä tutkijoita ja asiantuntijoita antamaan agendaan sopivia lausuntoja. Satoja vuosia vanha protestanttinen propaganda katolisista "marianpalvojina" on mielenkiintoinen aihevalinta ottaen huomioon, että huomattavasti tuoreempaa ja oikeasti aiheellista uutisoitavaa asian tiimoilta olisi. Nykyisen paavin johdolla järjestettiin viime vuoden lopussa Roomassa synodi, jossa Amazonin alueen alkuasukkaiksi väitetyt ihmiset järjestivät Pachamaman eli muinaisen "äiti maan jumalan" palvontaseremonian paavin silmien edessä Vatikaanissa. Ihan kunnon videomateriaalia ja kuvia aiheesta on (löydätte kyllä itse googlaamalla, jos kiinnostaa). Ei tarvita tutkijoita selittelemään mitään olemattomia yhteyksiä. Näitä Pachamamaa esittäviä puuveistoksia pidettiin esillä synodin tapahtumissa ja jopa kirkossa, josta joku närkästynyt katolilaisnuorukainen kävi ne poimimassa ja heittämässä jokeen. Josta ne vielä poliisivoimin kalastettiin ylös. Nyt kun todella olisi aihetta puhua roomalaiskatolisesta kirkosta pakanakulttina niin kummallisen hiljaista on protestanttisella puolella ollut. Lähinnä traditionaaliset katolilaiset ovat olleet närkästyneitä.

      • Anonyymi

    • Australiassa on protestantteja hieman enemmän kuin katolisia. Eipä ole protestanttien Jumala paljon heitä auttanut. Eikä myöskään katolilaisten jumala.

    • Anonyymi

      Varauksellisuus tappaa suhteemme pyhiin. Kirkon kokemuksessa ensisijainen pyhien merkitystä kuvaava sana ei suinkaan ole vain. Jos Jumala itse iloitsee pyhistään ja on antanut heidät meille turvaksi ja puolustajiksi, on suorastaan synti suhtautua epäillen ja ikään kuin puoliteholla pyhiin ihmisiin. Tässä pätee Kristuksen sanat apostoleille: Joka ottaa vastaan teidät, ottaa vastaan minut, ja joka ottaa minut vastaan, ottaa vastaan sen, joka on minut lähettänyt (Matt. 10:40) ja: Joka kuulee teitä, kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut (Luuk. 10:16). Jos suhteemme pyhiin on halvaantunut, on suhteemme Kirkkoon ja sitä kautta Kristukseen halvaantunut. Pyhissä Kristus ilmestyy, Pyhä Henki saa heissä kasvot, ja Kirkon traditio tulee heissä lihaksi. Pyhät ovat Kirkon jäsenille isosiskoja ja isoveljiä ja Jumalansynnyttäjä Äiti, jonka turviin riennämme kuten pienet lapset. Eikä meidän todellakaan tarvitse pelätä, että Jumala olisi tästä syystä mustasukkainen heille.

      Lyhenne: Heikki Alex Saulamon esitelmästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe