Edullista, helppoa ja maittavaa ruokaa. Suosittelen Palvarin hernekeittoa sen perinteisen sijaan, jos ei halua aikaa ja vaivaa tuhrata. Lihapitoisuus 15%. Todella hyvää perinteisen sinapin kanssa (isosta purkista). Voi lisätä myös raakaa sipulia maun mukaan.
Miten itse teette keittonne?
Hernekeittopäivä
49
161
Vastaukset
- Anonyymi
Hirveä lisäainepläjäys tossa Palvarissa, joka on muutenkin pliisun makuista. Kaksi vaihtoehtoa, tai oikeastaan kolme:
a) Jalostajan lihaisa (kallis)
b) Kotimaista (halpa), jota tuunaa lihapitoisella aineella (hinta vaihtelee)
c) Tekee itse (ei varsinaisesti säästä, tai sitten säästää)- Anonyymi
Palvari on tosiaan pliisua ja kallis hinta. Kerran ostin.
- Anonyymi
Uusavuttomat taas vauhdissa. Hernekeitto tehdään kuivattuja herneitä liottamalla. Liotuksen jälkeen (n. 12 h) herneet keitetään. Reilusti lihaa, pekonia ja mausteita joukkoon. Hernekeittokin voi olla hyvää ja ravitsevaa, sen ei tarvitse olla sellaista mautonta lirua kuin Suomessa yleensä on tapana tehdä.
- Anonyymi
Tää on joku maalaisten tapa selkeesti koskaan kuulutkaan tolaseta vitkuttelusta. Purkki mikroon 3 min korkki auki ja lusikoimaan ei tääl kaupunkissa ole koko päivää aikaa odotella ruokaa kuten maal päin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tää on joku maalaisten tapa selkeesti koskaan kuulutkaan tolaseta vitkuttelusta. Purkki mikroon 3 min korkki auki ja lusikoimaan ei tääl kaupunkissa ole koko päivää aikaa odotella ruokaa kuten maal päin.
Suoraan purkista kylmänä.
Samoin maksalaatikko.
Toimii.
- Anonyymi
Halvin purkki joku s kotimaista 60 centtiä 3 nakkia sekaan pilkottuna ja reussumiestä kylkeen täytteillä jos on ilmankin menee kun köyhä on.
- Anonyymi
Ota köyhä selvää paljonko kuivatut herneet maksaa. Kuivatuissa herneissä on 20 grammaa proteiinia ja samaten 20 grammaa kuitua sadassa grammassa. Erinomaisen ravinteikasta tavaraa, ja kilohinnat jäävät todella alhaisiksi kun ostaa kunnon ison säkin. Eikä pilaannu kovin herkästi tuollainen kuivattu herne. Naudan maksa on myös edullinen ja erinomaisen ravinteikas ruoka-aine. Maksassa on jopa C-vitamiinia ja hiilihydraatteja, se on täydellistä ravintoa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ota köyhä selvää paljonko kuivatut herneet maksaa. Kuivatuissa herneissä on 20 grammaa proteiinia ja samaten 20 grammaa kuitua sadassa grammassa. Erinomaisen ravinteikasta tavaraa, ja kilohinnat jäävät todella alhaisiksi kun ostaa kunnon ison säkin. Eikä pilaannu kovin herkästi tuollainen kuivattu herne. Naudan maksa on myös edullinen ja erinomaisen ravinteikas ruoka-aine. Maksassa on jopa C-vitamiinia ja hiilihydraatteja, se on täydellistä ravintoa.
En tykkää kuivatuista herneistä ovat kovin kovia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En tykkää kuivatuista herneistä ovat kovin kovia.
Säästää herneissä ja korjuuttaa sitten muutamalla tonnilla haljenneita leegoja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ota köyhä selvää paljonko kuivatut herneet maksaa. Kuivatuissa herneissä on 20 grammaa proteiinia ja samaten 20 grammaa kuitua sadassa grammassa. Erinomaisen ravinteikasta tavaraa, ja kilohinnat jäävät todella alhaisiksi kun ostaa kunnon ison säkin. Eikä pilaannu kovin herkästi tuollainen kuivattu herne. Naudan maksa on myös edullinen ja erinomaisen ravinteikas ruoka-aine. Maksassa on jopa C-vitamiinia ja hiilihydraatteja, se on täydellistä ravintoa.
Tunnin kun keittää, niin siinä se halpuus meni.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tunnin kun keittää, niin siinä se halpuus meni.
Vain pontikkaa keittäessä ei tuhlata energiaa harakoille. Jokainen tippa on järki-investointi.
- Anonyymi
Nyt ennenkuin joku ehtii taas sanoa, että Lidlistä saa sitä, voi todeta , että osuuskaupassa on halpaa omasta maasta hernaria juuri sen 60 centtiä purkki.
- Anonyymi
Mitä viiniä palstan asiantuntijat suosittelevat lihapullapurkkihernekeiton kanssa?
- Anonyymi
Kotiviiniä eli kiljua pikahiivalla pari päivää ni on jo prosentteja sen verta et voi juoda suoraan saavista on halpaa kuin mikäkin.
- Anonyymi
Ale cog valkoinen purkki on kohtuuhyvä edullisimman pään ohraviini.
- Anonyymi
Kolmasti kirkastettua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kotiviiniä eli kiljua pikahiivalla pari päivää ni on jo prosentteja sen verta et voi juoda suoraan saavista on halpaa kuin mikäkin.
Vesi hanasta on kaikkein halvinta. Viinin tarkoitus on tuoda esiin ruuan parhaat aromit ja korostaa niitä. Viime kerralla oli hanapakkaus 2u Duas Uvas viiniä, mikä olikin aivan kelvollista. Mutta kun en ole mikään suuri viiniekspertti niin täytyy kysellä vinkkejä tälle torstaille.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vesi hanasta on kaikkein halvinta. Viinin tarkoitus on tuoda esiin ruuan parhaat aromit ja korostaa niitä. Viime kerralla oli hanapakkaus 2u Duas Uvas viiniä, mikä olikin aivan kelvollista. Mutta kun en ole mikään suuri viiniekspertti niin täytyy kysellä vinkkejä tälle torstaille.
Vettäkään ei kannata enää lotrata.
Pakolliset vesimittarit tulee.
Hyvä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vettäkään ei kannata enää lotrata.
Pakolliset vesimittarit tulee.
Hyvä.Nyt kannattaa ottaa vettä varastoon.
Tiivistää vaan vettä keittämällä ja varastoi steriloituihin lasipulloihin. Menee pieneen tilaan.
Viisaalla on vanhoja lasisia kossupulloja varastossa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vettäkään ei kannata enää lotrata.
Pakolliset vesimittarit tulee.
Hyvä.Vettä voi hakea lähimmän huoltiksen ikkunanpesupaikan letkusta tyhjään muovipulloon tai kanisteriin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vettä voi hakea lähimmän huoltiksen ikkunanpesupaikan letkusta tyhjään muovipulloon tai kanisteriin.
Neste Express mitään vettä saa.
Rännin syöksytorven alle vaan tynnyri.
- Anonyymi
Kun ette tätäkään tiedä niin minäpä kerron:
Hernekeitto on yksi vanhimmista ruokalajeistamme. Se on katolisen keskiajan perinnettä.
Katoliseen aikaan syötiin yleensä kevyempi lounas ja raskaampi päivällinen. Aamiaiseksi riitti kolpakollinen kotikaljaa vastaavaa laihaa juomaa, koska jos söi kolme ateriaa päivässä syyllistyi ylensyöntiin joka oli yksi seitsemästä kuolemansynnistä ja siis menolippu helvettiin.
Hernekeitto, jota syystä pidettiin tukevana ja täyttävänä ruokana, syötiin torstaina päivälliseksi, jotta jaksettaisiin paremmin perjantaina, joka oli paastopäivä, jolloin (vähän perinteestä, vuodenajasta jne) liha ja usein myös juusto, kananmunat jne oli kielletty. Tapa tuli Suomeen Ruotsista mm,. armeijan kautta.- Anonyymi
Jesseläisyys varasti sitten nautinnon hernekeittostakin.
Yök. En syö enää.
- Anonyymi
Juu, kukin tavallaan, itse teen mieluiten perinteisellä tavalla liottain herneet, sitten keittelyä tunti, lisään possunsuikaleita semmosen normi paketin taas keittelyä hissukseen pari tuntia, vettä joutuu lisäilemään välillä.
Tulee kahden päivän ruoka pienelle perheelle.
Hinta: Herneet 500gr 79snt.
Possusuikale: 400gr 3.50
Tuosta tulee valmista rokkaa n: 3litraa
Hinnaksi tulee 1.40 litra, mutta onhan tuossa jo lihaakin verraten purkkikeittoihin..- Anonyymi
Et laskenut työtynteja tohon ne kun ottaa mukaan ni hinta on yli 20e uroa litra.
- Anonyymi
Ja yllättäen jäi taas mausteiden hinta mainitsematta. Ai niin mutta niitä löytyykin kaapista, johon ne ovat tulleet joskus ilmaiseksi. Eikä myöskään mainittu mitään aikaisemmin valittamista aiheuttaneesta sähkönhinnasta. No silloin kun säästetään ei kustannuksilla ole väliä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et laskenut työtynteja tohon ne kun ottaa mukaan ni hinta on yli 20e uroa litra.
Nooo, ne eläkeläisen "työtunnit" on menneet aikoja sitten..niitä ei lasketa. Se kyllä että Haavisto ja Katainen nerokkaina sälleinä menivät myymään sähkönsiirtoverkot hieman vituttaa.
Ei taida sellaista ihmettä käydä että siirtohinta joskus halpenisi. - Anonyymi
Niissä purkeissa mitään näkyvää lihaa ainakaan ole.
- Anonyymi
Tölkki tiivistepapusoppaa.
Tölkkillinen makaroonia.
Pari sipulia lohkoina.
Kaksi tölkkiä vettä.
Suolaa.
Kaikki samaan kattilaan porisemaan.
Sinappia pälle ja juhla voi alkaa.
Oikein isona herkkuhetkenä lisään purkillisen tonnikalaa soppaan. Ei keitetetä vaan lämmitetään.
Arkena vedän suoraan tölkistä kylmänä.- Anonyymi
Jooh juhla hetkinä kun ooikeen hurjaksi ryhdyn niin kaksi 60 centin purkkia soppaa ja 2euron 400g sikanauta sekaan ni johan on kissanpäivät.
- Anonyymi
Opiskeluaikana tonnikala oli pop. Siis halpaa. Tuli ostettua repullinen kerralla.
Noista ajoista on jäljellä kulinaristinen terveyspommi: makaroni.
Makaroni lasketusti edullisin proteiinin lähde.
- Anonyymi
Ehdottomasti Valkosipulia.
- Anonyymi
Ja pieru paukkuu...
- Anonyymi
Hernesoppaan ei tarvi kalliita lihoja. Pieni lihamääräkin riittää, herneissä on itsessään proteiinia jos sitä kuvittelee tarvitsevansa.
Liotetut herneet, sipulia, vähän lihaa, pari pippuria ja suolaa. Muuta ei tarvita.- Anonyymi
Siis hernekeitto mallia Pohjois-Korea.
- Anonyymi
Otas poju asioista selvää. Herneissä on kyllä kivasti proteiinia, mutta sen aminohappoprofiili on vaillinainen. Lisäksi lihassa on käytännössä kaikkia ihmisen tarvitsemia ravintoaineita C-vitamiinia lukuunottamatta, Herneissä ei ole B12-, D-, E- tai B2-vitamiinia lainkaan,
- Anonyymi
rokka illalla syötyään käy myös nukahtamis lääkkeeksi,
- Anonyymi
Helppo tehdä itse vihreistä tai keltaisista herneistä.
Teolliset valmisteet voi jättää kauppaan.- Anonyymi
Myös pienlentokone on helppo tehdä itse rakennussarjasta.
Hernepussi , 3 isoa porkkanaa, muutama peruna , sipuli , 2 valkosipulinkynttä ja paistettua makkaranpalaa sekaan.
3 lihaliemikuutiota, pippuria ja ripaus suolaa .- Anonyymi
Mitä ne perunat hernekeitossa tekee, en ole koskaan sellaista keittoa nähnyt. Jokainen tietysti saa keittonsa tehdä kuten haluaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ne perunat hernekeitossa tekee, en ole koskaan sellaista keittoa nähnyt. Jokainen tietysti saa keittonsa tehdä kuten haluaa.
Lihaliemi, makkarat ja valkosipuli eivät myöskään kuulu tavalliseen hernariin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lihaliemi, makkarat ja valkosipuli eivät myöskään kuulu tavalliseen hernariin.
Keittoon kuuluu just ne aineet, mitkä kokki sinne laittaa:D
Kyllä minä hernekeittooni lihaliemikuutioita heitän, valmiiseen keittoon sitten makkaran paloja, kinkkua tai jauhelihaa, mitä milloinkin jääkaapissa sattuu olemaan. Lihatonkin hernari on ihan ruokaisa voileipien kera. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Keittoon kuuluu just ne aineet, mitkä kokki sinne laittaa:D
Kyllä minä hernekeittooni lihaliemikuutioita heitän, valmiiseen keittoon sitten makkaran paloja, kinkkua tai jauhelihaa, mitä milloinkin jääkaapissa sattuu olemaan. Lihatonkin hernari on ihan ruokaisa voileipien kera.Kyse on siis standardista hernesopasta, ei mistään evoluutioversiosta. Aito hernekeitto aiheuttaa hajuhaittoja vain yhdestä aukosta. Tuollainen valkosipulilla tuunattu soppa luetaan armeijakielellä jo kemialliseksi aseeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyse on siis standardista hernesopasta, ei mistään evoluutioversiosta. Aito hernekeitto aiheuttaa hajuhaittoja vain yhdestä aukosta. Tuollainen valkosipulilla tuunattu soppa luetaan armeijakielellä jo kemialliseksi aseeksi.
Melkoista "paukuttelua".
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ne perunat hernekeitossa tekee, en ole koskaan sellaista keittoa nähnyt. Jokainen tietysti saa keittonsa tehdä kuten haluaa.
Kokeilin kerran ja siitä se lähti
- Anonyymi
Hauduspata on näppärä. Mukava palata töistä hernarin tuoksuiseen kotiin. Käsitykseni mukaan kyseisen laitteen voi jättää yksin päälle, jos se on varustettu ajastimella, mutten tiedä viranomaisten tai vakuutusyhtiöiden kantaa.
Laskin annoksen hinnaksi sähköineen ja mausteineen n.27cnt, lihaa vain mausteena. Omatekoista hernekeittoa tulee syötyä hyvällä halulla monta kertaa viikossa, mutta purkkipuuro tympii kerran kuussakin syötynä.
Hauduspata on halpa laite (30€) ja sillä voi tehdä muitakin perinneruokia esim. esiruskistetuista lihoista muhii padassa murea karjalanpaisti. - Anonyymi
En koskaan siis en koskaan osta valmiita hernekeittoja. Niistä ei saa ku vattansa kipeeksi. Alle euron maksaa puolen kilon hernepussi ja siitä saa valmista keittoa yli 2 l. Herneet likoomaan yön yli ja aamulla kattila porisemaan hiljaleen pariksi tunniksi. Lisukkeita voita laittaa mitä haluat kunhan et laita liikaa. Oihhhhh ja namnamnam !!!!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053181Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391610Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951472- 921379
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461334Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1561246Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121178Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231009Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803