Riku Aalto ja SAK:n takapakki

Anonyymi

Näillä ammattiyhdistysten touhuilla ei ole mitään tekemistä jäsenien edun, saatika maan edun kanssa. Toimet ovat etupäässä ay-johtajien oman aseman pönkittämistä. Päivän Hesari paljastaa, miten kiky-tunnit syntyivät, miten ne menivät läpi Metalliliiton valtuustossa 10.6.2016. Nyt niiden poistaminen oli Riku Aallon omaa vaalikampanjaa, että tulisi valituksi jatkokaudelle puheenjohtajaksi.

Korkea palkka ja mahtavat muut edut erilaisissa hallituspöydissä, jossa saa keskustella isojen herrojen kanssa ja saa "arvonantoa" motivoi.

Riku Aalto aloitti vaalikampanjansa jo poliittisten lakkojen aikana, jolloin kehui, kuinka hän on saanut aikaan kansanliikkeen hallitusta vastaan. En arvosta tuollaista toimintaa Suomen Eduskunnan lainsäädäntöä vastaan. En yhtään. Lapset jätettiin ilman ruokaa ja monet yritykset kärsivät miljoonatappiot. Lakkojen lopputulos oli yhtä tyhjän kanssa. Lait tuli voimaan, muutettuna rankemmaksi.

Entäs joku sähköliiton lakko? Mistä lakkoillaan? Siellä ay-pomot yrittävät päteä omia juttujaan. Ei kannata valita uudelleen. Lakoissa ei voita kukaan, paitsi pomo, jos pääsee julkisuuteen. Jos ei kirjoitettaisi, ei olisi syytä lakkoilla,

SAK-lainen ay-liike on ottanut takapakkia. Mennyt kohti historiaansa. Ihalainen totesi televisiossa, että ay-liikkeen tehtävä on myös yhteiskunnan uudistaminen. Vain omien asemien puolustaminen on väärin. Nyt on poistettu aktiivimalli ja Teollisuusliitosta kiky-tunnit. Mitään ei ole tuotu tilalle. On menty takapakkia.

Hallituksen työllisyyttä edistävissä työryhmissä ei ole syntynyt mitään merkittävää. Eikä synny SAK:sta ei ole yhteiskunnan uudistajaksi. Kolmikanta on turhaa ei-liikkeen kanssa. Hallitus joutuu itse tekemään päätökset uudistuksista ja pahimmassa tapauksissa suurista leikkauksista, jos ja näillä näkymin kun SAK onkaikessa poikkiteloin. En arvosta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hallituksen pitää osoittaa puolen vuoden päästä syksyllä 30.000 uutta työpaikkaa. Niitä ei ole näköpiirissä. Suurin jarru työelämäuudistuksille on ei-liike SAK. joka ei kykene kolmkannassa sopimaan uudistuksista. SAK yrittää käyttää veto-oikeuttaan ja kristää yhteiskuntaa polittiisilla ja muillakin lakoilla. Se on yhteiskunnan terrorisointia. Se ei ole kehittämistä.

      Työttömiä on erilaisia. Se on hyvä tietää.
      1. Ansiosidonnaisen piirissä olevat n. 100.000, näistä vain 7.000 on jatkopäivillä. Ansiosidonnaisen saa, jos kuuluu työttömyyskassaan. Liiton jäsenyys ei ole tarpeen. Pitää kuulua kassaan. YTK:n jäsenmäärä kasvussa. Ei voi pakottaa lakkoon!
      2. Perusturvalle pudonneet, n. 200.000.
      Nämä sisältävät erilaista porukkaa, joista osa pitää siivota eläkkeelle. Vakuutusyhtiöt yrittävät estää työkyvyttömien siirtämisen eläkkeelle, mikä pitää ratkaista. Toinen asia on, että ei ole yritysten asia maksaa työkyvyttömyyseläkkeitä.
      Palkkatuen helpottaminen tuo vain vähän uusia työpaikkoja. Risusavotat eivät kestä kauan!
      3. Kotihoidon tukea saavat, n. 40.000.
      Äidit kotona eivät kerrytä cv:tä, eikä parempaa palkkaa ja eläkettä. Se on valintakysymys. Siitä ei pidä tehdä populismia. Yritysten ei pitäisi joutua maksamaan äitiyslomasta. Se haittaa nuorten naisten työllistämistä puhutaan asiasta mitä tahansa,
      Muut kuin sosialietuuksien muutokset työllistämisessä:
      1. Ansiotyön verotuksen pienentäminen. Pitäisi olla houkuttelevaa tehdä töitä. Veron vähennys voidaan kompensoida poistamalla ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus 200 miljoonaa euroa ja laittamalla ay-liikkeen osingot veronalaisiksi. Molemmat ay-edut eivät ole kantavia ja vastoin perustuslakia.
      2. Työehtojen paikallisen sopimisen laajentaminen. Lainsäädännössä on perustuslain vastaisia pakottavia määräyksiä, joissa rajoitetaan vapaiden yritysten joustavaa toimintaa, mikä on mahdollinen liitoissa oleville. Suomessa on liittymisen vapaus. Rajoitteet pitää poistaa.
      3. Työperäisen maahanmuuton helpottaminen. Monella alalla ei rajoitteita ole. Joka kymmenes työsuhde estetään, kun työntekijä tulee EU:n ulkopuolelta. Naurettavaa väittää, että EU:n ulkopuolinen maahanmuutto haittaisi Suomen työllisyyttä, koska halpamaita on EU;ssa ihan tarpeeksi omasta takaa. Toisaalta tarvitaan nimenomaan korkeapalkkaisia ammattilaisia, joiden palkkaaminen johtaisi kerrannaisvaikutuksena usean työpaikan syntymiseeen.

      SAK:n hallituksen ja alaliittojen hallitusten kommunistit ovat pahin este Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi. Pitäisikö isänmaalle vahingollinen järjestö kieltää? Ainakin haittavaikutuksia pitää estää. Poliittiset lakot ja tukilakot pitää kieltää lailla. Laittomien lakkojen lakkosakot pitää nostaa kymmenkertaiseksi. Mieltä saa osoittaa, mutta poliittisen lakot ja tukilakot ovat vastuuttomien käsissä vaarallinen ase. Se on jo nähty syksyllä 2018 poliittisissa lakoissa ja esimerkiksi meneillään olevissa sähkömiesten lakoissa. Hei haloo! Lakko on osoitus epäonnistumisesta tai hulluudesta. Kiristämälläkö hoidatte kotiasiatkin?

    • Anonyymi

      Aivan vastuuton lakonuhka. Aivan vastuuton. Öljy loppuu omakotitaloista, valtionyhtiö Neste tekee tappiota. Paperikoneet pysähtyvät. Aivan vastuutonta. Hulluja ukkoja liittojen hallituksissa. Pakene vielä, kun voit, ettei tarttee lakkoilla. YTK kutsuu. Työt eivät ole lakossa, vain jotkut pöntöt. Porteilla pitää olla kiimaiset lakkovahdit parkissa, ettei kukaan vaan pääse töihin. Onko se työsuojelelurikos?

    • Anonyymi

      Palkallisia "pekkaspäiviä" on yli kymmenen, Nyt niistä niin sanotulla "kiky"-sopimuksella otettiin käyttöön kolme. Yritykset innostuivat palkkaamaan jotain 20.000 työntekijää sen takia. Marinin hallitus ei ole parempaa esittänyt.

      On hyvä, että ihminen tekee työtä palkkansa eteen. Se on oikein. Pekkaspäivät pitäisi poistaa kaikki. Se lisäisi yritysten kilpailukykyä. Lopeta uuden kirosanan, kiky:n toistoa. Se on lakkokiimaisten ay-pomojen luomus.

      Julkisen puolen 36 päivän lomat on aivan paskaa. Ja vielä pitäisi nostaa palkkoja! Jokainen palkankorotus-% otetaan pois julkisella puolella jostain muusta; päivähoidosta, kouluista, jne. Ei ole ylimääräistä rahaa missään, mitä ottaa, Tai voi tehdä veronsiirtoja: ay-jäsenmaksun verovähennys 200 miljoonaa julkisen palkkoihin. Ammattiliittojen osingot verolle. Sieltä löytyy hilloa sairaanhoitajien palkkoihin. Ei ole oikein, että esim. Teollisuusliitto nostaa osinkoja verovapaasti ja käyttää tämän hyödyn lakkoilijoiden tukemiseen. Se ei ole yleishyödyllistä. EI OLE!

      SAK yleishyödyllinen? Älä unta näe!

    • Anonyymi

      Kiky-tuntien merkityksestä hanskataan. mikä on niiden merkitys yritysten kustannuksiin. Suoraan laskien 24 tuntia tai 3 työpäivää ovat 1,4% vuotuisesta työajasta. Jotkut asiantuntijoiden laskelmat päätyvät 1,5%:iin. Kun on selvitetty tuntien toteutusta viikkotyöaikaan, on ilmennyt. että viikkotyöaika ei ole miestyöpaikoilla lisääntynyt niin paljon kuin hameväen keskuudessa. Se johtuu siitä. että teollisuudessa on tehty viisaasti ottamalla kokonaisia työpäiviä, pekkaspäiviä käyttöön, eikä pidennetty viikkotyöaikaa naurettavati minuuteilla. Se ei näy viikkotyöajassa. mutta näkyy vuosityöajassa. Miesten työpaikoilla kikyä on sovellettu siis vähintään niin paljon kuin naisaloilla.

      SAK on tunnustanut, että kiky:n merkitys on 1.1%. Asiantuntijat päätyvät siis haarukkaan 1,1-1,5%. Joka tapauksessa kiky-tuntien poistaminen lisää kustannuksia sen verran. Jos tunnit poistetaan, pitää palkankorotuksia pienentää vastaavasti. Jos maksimitaso on 3,2%, niin lopputulema palkankorotukseksi on siis 1,7-2,1%.

      Teollisuusliiton avauksessa poistetut tunnit olivat erikoistapaus, jossa tunnit olivat sopimusliite ei sisältynyt kiinteästi sopimukseen. Jos kiinteästi sopimukseen kuuluvia asioita aletaan vetämään yli, niin niitähän riittää sopimuskirjan kansien välissä. Ehkä työnantajapuoli voi sitten valita jonkun heitä vituttavan asian.

      Kikystä on tehty kirosana, mikä on ollut onnistun markkinointitemppu SAK:n, SDP:n ja Vasemmistoliiton taholta. Tällä markkinointitempulla kerättiin monta ääntä eduskuntavaaleissa ja lakkokiimaiset ay-pomot voivat kalistella miekkojaan. Naurettavaa toimintaa, jossa lakkoihin pakotetut liittojen jäsenet kärsivät. Lakoissa menetettyjä ansioita, lomarahoja, lomapäiviä, eläkekertymiä jne ei koskaan saa takaisin. Ei koskaan.

      Kiky loi 20.000-40.000 työpaikkaa. Sen peruminen tekee vastatoimen. Millä se korvataan. YT:t edessä. Siittä se alkaa. Pitää vähentää ainakin 1,4% työpaikoista. Se lisää Marinin hallituksen tuskaa työllistää. Tarve alkaa olla jo 120.000, eikä SAK ole esittänyt yhtään oikeaa tapaa työllistää.

      Rohkea uudistaminen laittaa uusiksi työtä ja työnkuvia, mutta muutoksessa on tilaa vain niille, joilla on halu kasvaa. SAK ei kuulu uudistajiin. Järjestö on täynnä lakkokiimaisia jarrumiehiä. Lakko on osoitus epäonnistumisesta, sanoi Ihalainen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe