Oppilaiden esitelmät kouluissa on Päivi Räsäsen mukaan kielletty?

Siis Päivi Räsänen on joko tahallaan väärinymmärtäjä tai sitten ehkä täysin hullu
https://yle.fi/uutiset/3-11152561

...Räsänen suosii vain kristinuskoisia esitelmiä?!

Mihin tämä maailma on menossa kun vieläkin pitää mennä uskovien pillin mukaan, jotta ei vaan talloisi näiden "kulttuuriperintöä" nurin? Tulevaisuudessa tuskin on enää kristillisiä juhlia koulussa..vain se kirkossa käynti niillä jotka sellaisessa tahtoo käydä ja pulinat pois. Enemmistö Suomen kansasta pitää uskoa kuitenkin vain korkeintaan henkilökohtaisena asiana ja arvona eikä puutu koulun tai uskovien henkilökohtaiseen uskon harjoittamiseen joka pitäisi tapahtua uskovien vapaa-ajalla. Se on näköjään puuttumista uskovien henkilökohtaiseen uskonharjoittamiseen jos sen harjoittaminen evättäisi julkisessa laitoksessa kuten koulussa. Samallla se on uskoville sama kuin heitä kiellettäisi harjoittamasta omaa uskontoa, jollei koululaitos ole siinä mukana.
En näe mitään järkeä siinä että kouluissa hoetaan vain jeesusta tai hoosiannaa, jos koulun ympäristö pitäisi olla täysin tunnustukseton paikka niin kyllä oppilaiden esitelmänä soisin jonkun toisestakin uskonnosta jossa hoetaan sitten muhamedia tai allahia -eihän se paikkana muutu silloin tunnustukselliseksi sen enempää kuin että koulussa laulettaisi enkeli taivaan -virsi tai suvivirsi.
Nyt kannattaisi vaan Päivi Räsäsenkin miettiä noiden 5 oppilaan lähiomaisen kanssa, milaliselta asia on tuntunut niistä uskonnottomien lapsien vanhemmista jotka eivät pidä siitä että koulun yhteisissä juhlissa lauletaan virsiä. Toi esitelmä "Muhamedin noususta taivaaseen" oli vielä hyvin pientä sen rinnalla, mitä uskonnottomat paheksuvat virsien lauluista koulussa.

Olen huvittunut siitä että kun 7.luokalla (ainakin 90-luvun lopulla kun kävin) ei pahemmin opeteta uskonnon tunneilla kristinuskoa vaan kirkkohistoriaa tai käydään läpi muita uskontoja niin miten se asia on käynyt päinsä noille äärikristityille kun raamattua ei selata yläkoulun 7. luokalla yhtään (ja sekin vähän mitä siellä selattiin oli mielestäni liikaa)!? Lisäksi 8. tai 9. luokalla ei uskontoa enää opeteta. Ei opetettu ainakaan silloin kun itse kävin yläkoulua, joten on kumma ettei kristinuskoisten lasten vanhemmat sitä vaadi vaan tyytyvät siihen uskontonsa harjoittamiseen vapaa-ajalla lapsen käydessä 8. tai 9.luokkaa.

Voisiko joku Räsäsen uskonsisar tai -veli sanoa tälle että nainen vaietkoon näissä asioissa...tms.! Räsänen ei ole ollut kaikkien mieleen kristittyjen piirissäkään ainakin Räsäsen omien sanojen mukaan edellisessä lehtiartikkelissa. Uskonnolliset ihmiset eivät myönnä sitä että kirkon jäsenkatoon on ollut tilastojen ja monien faktojen valossa syy Päivi Räsänen tai hänen suunsa avaamiset, mutta ei ...uskonnolliset ihmiset eivät näe tätä jäsenkatoa mitenkään huonona. Missään muualla kuten yritysmaailmassa ei kylläkään katottaisi hyvällä moista että joku yksittäinen tyyppi vie pois asiakkaat. Piispat ja rovastit kusevat vain omille kintuilleen jos sanovat ettei se jäsenkato vaikuta mihinkään ev.lut. -kirkon toimintaan ja uskonnolliset arvot pysyvät ihmisellä koko elämän. Jos valtio laittaisi verohanat kirkolta kiinni niin ei taitaisi kirkko enää paljon "hengitellä". Lisäksi uskovat sanovat että esimerkiksi homoillan jälkeen eniten kirkosta eronneita olivat niitä jotka erosivat kirkosta sen vuoksi kun eivät hyväksyneet koko A2:n homoiltaa YLE:n kanavalle ja liittyivät helluntaiseurakuntaan tms. Mitään tuhansien ihmisten joukkoliikettä ei sen suunnallakaan ole havaittu. eroakirkosta.fi tilastojen mukaan enimmistö kirkosta eronneista homoillan jälkeen oli kirjoittanut eroamisen syyksi Päivi Räsänen joka ei tietenkään todisteeksi mitä suuremmin Päivi Räsästä kannattaville tahoille. Päivi Räsänen on todellisuudessa myrkkyä ev.lut. -kirkolle ja ainakin omasta mielestään taitaa olla vieläpä oikein ev.lut.-kirkon kunniajäsen, jonka pitäisi palkita diplomilla! :D

Ennen seurattiin Matti Nykäsen elämää seiskassa ja iltapuluissa. Nyt kun Nykänen on kuollut pitää iltapulujen keksiä tilalle jotakin muuta juttua eikös Päivi Räsänen sovi siihenkin. Räsänen mielellään haluaa kertoa medialle näitä päänsä sisäisiä asioita ja arvoja, jotka on hänelle sama kuin kaikille ihmisille pakotettu arvomaailma.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun vilkaisee ämmän naamaa näkee heti ettei tuo haahka pelaa täydellä pakalla...

      • Anonyymi

        Ei siinä naamassa mitään vikaa ole, ulkonäöllään saanut asioita anteeksikin.


    • Anonyymi

      Koulujen olisi parasta keskittyä opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen eikä kaiken maailman propagandistiseen kekkeröintiin.

    • Anonyymi

      > En näe mitään järkeä siinä että kouluissa hoetaan vain jeesusta tai hoosiannaa, jos koulun ympäristö pitäisi olla täysin tunnustukseton

      Mielestäni olisi ok, vaikka olenkin Jumalaan uskova, että kouluissa ei opeteta mitään tunnustuksellista uskontoa tai uskomusta. Mutta sen pitää sitten päteä ihan kaikkeen. Eli ei evoluutioteoriaa, ei kommunisti/kulttuurimarxistien propagandaa, vain puhtaita asioita, kuten matematiikkaa ja luku- ja kirjoitustaito. Kaikki muu voi sitten olla jossain siihen erikoistuneessa vapaahetoisessa koulussa.

      • Anonyymi

        Evoluutio on tieteellinen fakta, siinä kuin vaikkapa mannerlaattojen ja planeettojen olemassaolo. Kyllä näistä pitää opettaa, muuten tehdään karhunpalvelus lapsille. Käsityksemme evoluutiosta kyllä muuttuu koko ajan, ja nimenomaan tämäkin pitää opettaa lapsille.


      • Anonyymi

        Tarkoitatko sellaista opetussuunnittelmaa kuin islamilaisessa maailmassa, esim. Turkissa?


      • " Mutta sen pitää sitten päteä ihan kaikkeen. Eli ei evoluutioteoriaa..."

        Euroopan neuvosto vaatii taistelemaan sitä vastaan, että kreationismi esitetään tieteenä. Neuvosto vaatii vahvistamaan evoluutioteorian opettamista perustavanlaatuisena tieteellisenä teoriana.

        "The Parliamentary Assembly therefore urges the member states, and especially their education authorities to:
        19.1. defend and promote scientific knowledge;
        19.2. strengthen the teaching of the foundations of science, its history, its epistemology and its methods alongside the teaching of objective scientific knowledge;
        19.3. make science more comprehensible, more attractive and closer to the realities of the contemporary world;
        19.4. firmly oppose the teaching of creationism as a scientific discipline on an equal footing with the theory of evolution and in general the presentation of creationist ideas in any discipline other than religion;
        19.5. promote the teaching of evolution as a fundamental scientific theory in the school curriculums."

        https://assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-EN.asp?fileid=17592&lang=en


      • Anonyymi

        Voisimmeko me pliis muuttua takapajulaksi joidenkin lähi-idän maiden mallin mukaan. Evoluution opetus kieltoon, naisille hunnut ja rokotteita vastustamaan. Homot ja köyhät kyykkyyn ja kuolemanrangaistuksia pienemmistäkin rikoksista?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voisimmeko me pliis muuttua takapajulaksi joidenkin lähi-idän maiden mallin mukaan. Evoluution opetus kieltoon, naisille hunnut ja rokotteita vastustamaan. Homot ja köyhät kyykkyyn ja kuolemanrangaistuksia pienemmistäkin rikoksista?

        Konservatiiviset ja natsit ihmiset täältä Suomesta vaan pois niin se riittää


      • Evoluutioteoria ei ole uskoa vaan tiedettä. Oikeesti mitä uskovat sillä saavuttaa että kaikki oleelliset, faktat ja ne joista on pitävää näyttöä käännetään vaikka väkisin uskoksi.

        Kommunismista en juurikaan tiedä. Ei kuulu mun elämääni. Kommunismikaan ei ole uskoa vaan poliittinen aate!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3514
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2146
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1692
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1577
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1414
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      291
      1297
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1131
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1131
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1117
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      966
    Aihe