Peru-noita

Anonyymi

Miksi perunan nimi on peruna ? Mitä teet perunoista ? Mikä on paras pottureseptisi ? Entä paras pottulaji ?

Minusta uusi peruna on paras pottulaji.

40

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos yksilö syö paljon perunoita, niin yksilö alkaa pottuilla.

    • "Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
      10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa"
      -
      Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
      -
      Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
      Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
      -
      1 Rahkosen iso Omena SF
      1 Mandariini IL
      Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
      -
      1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
      1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
      1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
      - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
      Maksaa mitä maksaa.
      -
      Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
      Juomiini tulee Puna-Viiniä.
      -
      Keväisin Peruna.
      1-2 kertaa.
      -
      Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

      H.

      • Anonyymi

        Jankuti jankuti......palstasta toiseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jankuti jankuti......palstasta toiseen.

        "Anonyymi"


        Älä ny tollee.
        Minäkin kun Perunoistani.

        H.


      • Anonyymi
        huruksz kirjoitti:

        "Anonyymi"


        Älä ny tollee.
        Minäkin kun Perunoistani.

        H.

        Olihan siellä toki kevätperuna, mutta eikö maistu muulloin ehkä hupaillessa kaalikäärydeiden kera?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olihan siellä toki kevätperuna, mutta eikö maistu muulloin ehkä hupaillessa kaalikäärydeiden kera?

        "Anonyymi"

        Diabetes2 ei oikein innosta sokeroitumaan useammin.

        H.


    • Anonyymi

      Paras perunaruoka on makkaraperunat kioskilla. Siis ranskikset ja käristettyjä lenkkimakkaran paloja, ketsuppia, sinappia ja sipulia.

    • Anonyymi

      Perunan puolestapuhujia tarvittaisiin...ainakin nykynuorille ..ja lapsiperheille ...
      Peruna ei lihota ja sillä on hyvät ravinto ominaisuudet ....hiilihydraattia vähemmän kuin riisissä tai pastassa...
      mimmimum-..mi

      • Anonyymi

        Juurikin noin on juttu. - Nm. Twelve points


    • Anonyymi

      Kotoisin Perusta?
      Perunapuuro hyvää sekä vanhanajan kattilassa haudutettu keitetty kuorittu peruna, voi ym seos, jonka reseptiä en ehtinyt toiselta mummoltani saada hänen menehdyttyään ollessani lapsi.

    • Anonyymi

      Vastaan kysymyksiin.
      Peruna on kotoisin tietenkin Perusta.
      Useimmiten keitän perunat kuorineen ja teen lisäksi jotain kastiketta tai kuorin ja lohkon ne soppaan.
      Paras reseptini on perunamuussi punaiseen maitoon ja voita sekaan. Lisään myös raakaa silputtua sipulia joskus.
      Paras perunalaji muusiin on jauhoinen van Gogh. Annabelle on hyvä yleisperuna.

    • Paras on se, minkä syksyllä kaivaa mullasta, kun sinne keväällä on siemenen laittanut.

      • Anonyymi

        Mistä siemenistä kasvaa perunoita ? Meillä on aina istutettu mukuloita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä siemenistä kasvaa perunoita ? Meillä on aina istutettu mukuloita.

        Perunan siemen-siemenperuna, tollonkin pitäisi ymmärtää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunan siemen-siemenperuna, tollonkin pitäisi ymmärtää?

        Siemenperunoista meilläkin päin puhutaan. Mukulat on kakaroita.


    • Anonyymi

      Gratinoidut perunat
      Siivuta perunat
      laita ne pannulle tai isoon kattilaan,
      lisää maitoa kuumenna seosta koko ajan sekoittaen niin kauvan
      että perunoista irronnut tärkelys saostaa maidon,
      varo pohjaan palanista.
      Voitele vuoka, voit pyyhkiä vuan pohjaa hakaistulla valkosipulilla
      antaa pikantin maun,
      paista 200 asteessa niin kauvan että pinta kuortuu kauniin ruskeaksi
      njjjjj

      • Anonyymi

        Njjj:llä hyvä ohje, pitääkin kokeilla. Tuo on uutta, että ensin maidossa keitetään. Pitää olla varmaan punasta maitoa, ettei pohjaan pala.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Njjj:llä hyvä ohje, pitääkin kokeilla. Tuo on uutta, että ensin maidossa keitetään. Pitää olla varmaan punasta maitoa, ettei pohjaan pala.

        Kaupassa näkyi sellaistakin maitoa olevan, jonka ei pitäisi palaa pohjaan.
        En ole kokeillut, kun käytän höyrykattilaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Njjj:llä hyvä ohje, pitääkin kokeilla. Tuo on uutta, että ensin maidossa keitetään. Pitää olla varmaan punasta maitoa, ettei pohjaan pala.

        olen tehnyt sinisestä maidosta, maitoa pitää olla perunoiden tasolla
        tai vähän yli, sekoittaa pitää koko aja, eikä kestä kauvaakaan kun
        maito on saonnut perunan tärkelyksestä.
        Kauramaitokin voisi olla vaihtoehto, en tosin ole kokeillut
        njjj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        olen tehnyt sinisestä maidosta, maitoa pitää olla perunoiden tasolla
        tai vähän yli, sekoittaa pitää koko aja, eikä kestä kauvaakaan kun
        maito on saonnut perunan tärkelyksestä.
        Kauramaitokin voisi olla vaihtoehto, en tosin ole kokeillut
        njjj

        Salaisuus on varmaan tuo ahkera sekoittaminen niin ei pala pohjaan. Yleensä kaadetaan raakojen pottuviipaleiden päälle kermaa ja sitten uuniin. Se kestää kauan kypsyä ja tulee kaloreita kermasta turhan paljon. Kokeilen tuota maidossa keittämistä ja laitan parikolme valkosipulin kynttä puristettuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Salaisuus on varmaan tuo ahkera sekoittaminen niin ei pala pohjaan. Yleensä kaadetaan raakojen pottuviipaleiden päälle kermaa ja sitten uuniin. Se kestää kauan kypsyä ja tulee kaloreita kermasta turhan paljon. Kokeilen tuota maidossa keittämistä ja laitan parikolme valkosipulin kynttä puristettuna.

        tärkkelys irtoaa nopeammin kun sekoittaa, ja kermaan verratuna
        paistoksen pintaan tulee rapea kuorrutus, ihan kuin siinä olisi juustoa,
        njjjj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Njjj:llä hyvä ohje, pitääkin kokeilla. Tuo on uutta, että ensin maidossa keitetään. Pitää olla varmaan punasta maitoa, ettei pohjaan pala.

        " Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa. " - Nm. Sanoo meirän muori


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa. " - Nm. Sanoo meirän muori

        Noin se sanoi minunkin äiteni aikoinaan.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Noin se sanoi minunkin äiteni aikoinaan.

        Meidän äitee paistoi edellispäivän jämähtäneen puuron viipaleina voissa pannulla ja sokeria ripotettiin päälle. Kaurapuurostakin tuli hyvää ja riisipuurosta tosi herkkua !


    • Anonyymi

      Onhan näitä kuten kuntiakin. Niitä ja siitä.

    • Anonyymi

      Perunan nimi on paavi
      Ploma selittää painotuksen

      läski manteca on voi, Ploma selittää eron espanjaan

      ruoka on ruotsiksi köttbullar Ploma ...

      • Vierastarjoiluun teen joskus perunakukkia muffinssivuokissa.

        Kuorin ja viipaloin ohuesti perunat, kuivaan ne pyyhkeen sisällä ja kastan viipaleet sulaan voihin jossa ripaus suolaa. Sen jälkeen pyörittelen raastetussa parmesaanissa ja asettelen kukan muotoon muffinssikupeissa. Sisimmät viipaleet saavat olla tiiviimmin. Paistan kunnes pinta on saanut kauniin värin ja nostan vuuan pöytään sellaisenaan.

        Tyttäreni voitelee valmiit perunakukkaset suoraan vuokassa, ja ripottelee juuston päälle.Käy sekin ja on siistimpää, mutta saan pohjaa myöten enemmän juustoraastetta tarttumaan yksitellen.


      • Anonyymi

        Ootsä vähän hauska.
        :))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootsä vähän hauska.
        :))

        MVH
        Paloma.


      • Anonyymi
        sini-sirkku kirjoitti:

        Vierastarjoiluun teen joskus perunakukkia muffinssivuokissa.

        Kuorin ja viipaloin ohuesti perunat, kuivaan ne pyyhkeen sisällä ja kastan viipaleet sulaan voihin jossa ripaus suolaa. Sen jälkeen pyörittelen raastetussa parmesaanissa ja asettelen kukan muotoon muffinssikupeissa. Sisimmät viipaleet saavat olla tiiviimmin. Paistan kunnes pinta on saanut kauniin värin ja nostan vuuan pöytään sellaisenaan.

        Tyttäreni voitelee valmiit perunakukkaset suoraan vuokassa, ja ripottelee juuston päälle.Käy sekin ja on siistimpää, mutta saan pohjaa myöten enemmän juustoraastetta tarttumaan yksitellen.

        Sinisirkulla taas ihanaa ruoka, perunakukkasia. Kutsuisit minut joskus kylään syömään, toisin viinipullon ja kukkasia vaasiin. <3


    • Vuoristo-Jääkärin perunat.

      Levitä nurmikolle haluamasti määrä Perunoita.
      Osta/lainaa talvi-Kengät, joissa on riittävän korkeat nastat.
      Kuin Mustassa Makkarassa, astele Perunoittesi päällä mennen tullen.
      Kerää Perunat ja mene kotiisi.
      Huuhtaise Perunat ja hiero niihin paljon luomu-Voita Valio SF.
      Varmista että joka kolo on täynnä voita.
      Laita Perunat Leikkuu-Laudalle lämpiämään.
      Kun Voi on koloissa sulanut hiero perunat karkealla Meri-Suolalla.
      Varmista että joka kolossa on vähintään kaksi raetta.
      Lopuksi Kierittele Perunat Musta-pippurissa ja laita Perunat kuumaan uuniin.
      Niin kuumaan kun kestät katsoa.
      -
      En ole tätä reseptiä koskaan kokeillut.
      En aio kokeillakaan.
      Mutta resepti vaan nyt nousi jostain mieleeni.
      Ehkäpä Kemissä vielä elää joku joka muistaa.

      H.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Muistatteko karmean haulivellin kansakoulusta ? Perunaryyneistä keitetty, ryynit jääneet koviksi. Hyi, vieläkö niitä myydään ?

      • Anonyymi

        Eihän näitä keitettäessä koviksi jääneitä perunakryynejä enään kait myydä missään?


    • Anonyymi

      Siksi perunan nimi on Peruna, jotta tietäisi ettei se ole Maruna.

    • Anonyymi

      Sohvaperunat alkavat taas... ja uusiakin "perunoita" on luvassa ...tammikuun lopulla...
      Varsinais -suomessa olikin jo saatu maasta perunoita ...aika aikaisin sanoisin...
      mimmimum-..mi

      • Anonyymi

        Peruna tulee Perusta, mistäs potaatti tulee ?


    • Anonyymi

      Peruna kun tuli Eurooppaan kutsuttiin maapäärynäksi, että silleen :)

    • Anonyymi

      Noita-akalla on tavallisesti iso syylä nenänsä päässä.
      Onko sulla pottunokka vai miksi tuollaisia ihmettelet?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      276
      4712
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3050
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      45
      2914
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      36
      2892
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      77
      1826
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1684
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      61
      1448
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      97
      1322
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      227
      1222
    Aihe