Lahkot ja kahvi

Anonyymi

Kieltääkö mikään muu lahko kahvin adventistien lisäksi?

T: Iloinen nauraja

48

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No mutta eihän adventistit kiellä sitä saako joku juoda kahvia vai ei. Ei jäseniään eikä ulkopuolisia. Tiedän monia adventisteja, jotka juovat kahvia. Niin pastoreita kuin rivijäseniä. Myös Ellen White, kirkon lehtori, joi kahvia.

      • Anonyymi

        Minun tuntemani lahkolaiset kielsivät kahvin, teen ja kolajuomat huumeina, koska niissä on kofeiinia. Sen sijaan Ricolan muruina myytävä vihreässä purkissa oleva yrttitee oli sallittua.

        T: Iloinen nauraja


      • Anonyymi

        Adventistit ovat luopumuksen tiellä !!!

        Porttiteorian mukaan kohta kuvaan astuvat kodeiini, kaseiini, teiini, proteiini, kokaiini, karabiini, rabbiini, jakobiini, hemoglobiini, karbiini, turbiini, vastapaineturbiini, potkuriturbiini, vesiturbiini, suihkuturbiini, kaasuturbiini, höyryturbiini, rubiini, vanadiini, prostaglandiini, blondiini, gabardiini, sardiini, fiini, parafiini, delfiini, endorfiini, morfiini, porfiini, aubergiini, harlekiini, mannekiini, tähtimannekiini, trikiini, meskaliini, formaliini, turmaliini, adrenaliini, praliini, naftaliini, gobeliini, laiheliini, tyhmeliini, rumeliini, koipeliini, zeppeliini, vaseliini, valkovaseliini, aniliini, tetrasykliini, tortelliini, vanilliini, penisilliini, kaoliini, mandoliini, lanoliini, krinoliini, trampoliini, karoliini, popliini, talvipopliini, posliini, munankuoriposliini, riisiposliini, saniteettiposliini, luuposliini, sävyposliini, musliini, villamusliini, retliini, kretliini, gammaglobuliini, tuberkuliini, maskuliini, haisuliini, insuliini, ihmisinsuliini, botuliini, söpöliini, pergamiini, melamiini, bramiini, amfetamiini, vitamiini, provitamiini, histamiini, antihistamiini, karmiini, termiini, jasmiini, metsäjasmiini, alumiini, lentokonealumiini, lehtialumiini, duralumiini, niini, kaniini, angorakaniini, koekaniini, melaniini, solaniini, ligniini, kiniini, feminiini, strykniini, tanniini, melatoniini, serotoniini, heroiini, turpiini, lupiini, mandariini, steariini, margariini, jääkaappimargariini, kasvimargariini, kevytmargariini, sakariini, sakkariini, ultramariini, akvamariini, rosmariini, kumariini, minariini, hepariini, masariini, nektariini, savariini, fibriini, peleriini, pelleriini, glyseriini, nitroglyseriini, joriini, floriini, amoriini, kefalosporiini, terriini, vitriini, doktriini, tamburiini, porfyriini, makasiini, kruununmakasiini, talletusmakasiini, mokkasiini, pumasiini, risiini, dioksiini, toksiini, appelsiini, veriappelsiini, bensiini, lakkabensiini, lentobensiini, kerosiini, pepsiini, salusiini, limusiini, kapusiini, gelatiini, sonatiini, patiini, keratiini, gratiini, satiini, astatiini, vatiini, erytropoietiini, kitiini, lesitiini, prolaktiini, benediktiini, klementiini, serpentiini, suihkeserpentiini, giljotiini, nikotiini, progestiini, kanttiini, rutiini, arkirutiini, beduiini, viini, malagaviini, marjaviini, kirsikkaviini, mustaherukkaviini, ruokaviini, jälkiruokaviini, laviini, marsalaviini, riboflaviini, tilaviini, omenaviini, kiinaviini, punaviini, madeiraviini, vuosikertaviini, roseeviini, lääkeviini, rypäleviini, bourgogneviini, roséviini, pingviini, muskatelliviini, villiviini, riisiviini, kotiviini, muskattiviini, karahviviini, moselviini, tokajinviini, reininviini, talonviini, kirkkoviini, valkoviini, beaujolaisviini, ehtoollisviini, portviini, châteauviini, kuohuviini, hehkuviini, palmuviini, bordeauxviini, hedelmäviini, pöytäviini jne jne..HUH HUH...turmion tiellä ollaan...!!!

        Erityisesti TALVIPOPLIINI voi koitua 1234567---n kohtaloksi !


    • Mormonit pitävät muistaakseni kahvia huumeena.

      • Anonyymi

        Adventistihuijarit ovat painottaneet että kahvi olisi huumetta.
        Kaksinaamaista touhua vailla uskottavuutta.
        Ei Adventtikirkossa tarjoilla kahvia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adventistihuijarit ovat painottaneet että kahvi olisi huumetta.
        Kaksinaamaista touhua vailla uskottavuutta.
        Ei Adventtikirkossa tarjoilla kahvia.

        Adventistipastorit syövät ilman kahvia vain pullia, koska heille on kerrottu, että ne kasvattavat k_llia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adventistihuijarit ovat painottaneet että kahvi olisi huumetta.
        Kaksinaamaista touhua vailla uskottavuutta.
        Ei Adventtikirkossa tarjoilla kahvia.

        Kyllä kahvi on huumetta!

        Varoittavana esimerkkinä kahvin viihdekäytöstä on tälläkin palstalla aikaisemmin kirjoitellut Yksi-usko, joka hurahti rabbiinien palvontaan!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kahvi on huumetta!

        Varoittavana esimerkkinä kahvin viihdekäytöstä on tälläkin palstalla aikaisemmin kirjoitellut Yksi-usko, joka hurahti rabbiinien palvontaan!!!

        Muitakin varoittavia esimerkkejä on, kuten tuo fundamentalistiadventistina esiintyvä 1234567---.

        Hänen luopumuksensa alkoi siitä, kun hän aina sapattina kirkkoon mennessään joutui kulkemaan kahvilan ohi. Lopulta kiusaus kävi ylivoimaiseksi ja eräänä sapattina hän teeskenteli olevansa sairas ja jäi kotiin vaimon mennessä kirkkoon. Kun vaimo oli lähtenyt, 1234567--- livahti kahvilaan, koska päätteli, ettei kukaan adventisti häntä näe silloin kaikkien ollessa kirkossa.

        Päästyään kahvin makuun 1234567---n luopumus paheni asteittain, sillä mennessään erään vaatekaupan ohi hän näki ikkunassa popliinitakin, eikä saanut sitä mielestään. Niin hän sitten lopulta meni ja osti sen.

        Popliinitakki päällään kulkiessaan hänelle tuli jotenkin tuskainen olo, eikä hän käsittänyt syytä siihen, joten kuinka ollakaan, osuessaan karkkikaupan kohdalle hän ryntäsi sisään ja osti pussin vanilliinilla maustettuja praliineja ja ahmi ne kaikki kerralla.

        No sisäinen tuska ei helpottunut siitäkään, vaan olo vaan paheni entisestään, joten 1234567--- päätti kuluttaa kaikki syömiensä praliinien kalorit kuntoilemalla ahkerasti. Niinpä hän meni läheiseen puistoon kävelemään ja mitä tapahtuikaan...hän näki rabbiinin vilauttelemassa pusikossa ! Yhtäkkiä hän käsitti, mistä hänen tuskainen olonsa johtui...

        Niinpä hän meni juoksujalkaa kotiin, vaihtoi tuulipuvun popliinitakkiin ja loppu onkin sitten historiaa...Näin hän jäi kiinni myös serotoniinikoukkuun, eikä paluuta enää entiseen ole ! 1234567---on mennyttä miestä :-(

        Enää voi vain toivoa, ettei hänen alennustilansa pahenisi entisestään ja hän siirtyisi talvipopliinitakkeihin, jolloin sukukalleudet olisivat vaarassa paleltua...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Adventistihuijarit ovat painottaneet että kahvi olisi huumetta.
        Kaksinaamaista touhua vailla uskottavuutta.
        Ei Adventtikirkossa tarjoilla kahvia.

        Monessa adventtikirkossa on kahvia tarjolla. Et vain ole sattunut sellaiseen tilaisuuteen, missä sitä saa. Moni kirkkosali on vuokrattuna toisten kirkkojen käyttöön. Esim Ev.lut porukat keittävät aina kokouksensa jälkeen kirkkokahvit adventtikirkon keittiössä.


    • Anonyymi

      Ja taas yksi typerä provo.

      • Anonyymi

        Niinkö? Miten ihmeessä? Näin adventistina voin sanoa, että kysymys on varsin asiallinen ja tarpeen. Mutta sinähän vihaatkin kaikkia, jotka eivät ole adventisteja ja joskus niitäkin, niin myös ketjun aloittajaa. Sinussa ei ole Jeesuksen rakkautta. Kuulut myös tuomitsijoihin, vaikket itse sitä tajuakaan. Ehkäpä sinä olet kateellinen niille uskoville, jotka pääsevät piirun verran helpommalla uskossaan kun sinun taas täytyy yrittämällä yrittää ja suorittamalla suorittaa, että pelastut, ja siltikin pelastuksesi on sinulle epävarma.


    • Anonyymi

      Onko pastori piilottanut kameran jokaisen adventistin kotiin ja vahtii näytöltä, että kuka keittää Presidenttiä?

      Tiedän pastorina, että aika iso joukko adventisteista juo kahvia päivittäin, eikä kirkkomme puutu siihen millään lailla. Kyllä pastorikin juo välillä kahvia mm. hautajaisissa ja häissä.

      Pastori Tampereelta.

    • Anonyymi

      Juot tuomioksesi kahvia. Kahvinjuonti on syntiä.

    • Anonyymi

      "Kieltääkö mikään muu lahko kahvin adventistien lisäksi?"

      "Pähkähullut luulosairaat" -lahko kieltää kahvin juonnin. Ei saa kuulema olla liian pirteä olo hulluilla?

    • Anonyymi

      Eikös mormoonit kiellä kahvinjuonnin?

      • Anonyymi

        Mormonit ei saa juoda mitään kofeiinipitoisia. Joten mehuja ja yms. Cola juomat on kielletty. Tätini oli mormoni joten hän tuli meille juomaan kahvia. Salaa. Suomalainen ei herää ennen kuin on saanut aamulla kahvinsa. Varmaan on energiajuomat kielletyn listalla kun sis. piristeitä.


    • Anonyymi

      Vastuullinen lääkäri saattaa kieltää kahvinjuonnin klo 16 jälkeen, jos ihmisellä on nukahtamis- tai muita uniongelmia. Toiset määräävät suoraan unilääkkeitä, vaikka kahvinjuonnin rajoittaminen olisi pidemmän päälle parempi ratkaisu.

      • Anonyymi

        Minulle lääkäri määräsi kahvia 2 kupposta ennen nukkumaan menoa ja hyvin on toiminut. Niin makeat unet, että huh. 8 tuntia heräämättä välillä. Ei tarvii käydä edes kusella yöllä.
        Ilman iltakahvia sydän lyö 30 kertaa minuutissa levossa. Kahvin kanssa 40-48.
        Huomattavasti parempi olo, kun rytmi on vähän tiuhempi levossa.


    • Anonyymi

      Ei adventismi kiellä kahvin käyttöä, vaan kertoo sen vaikutuksesta.

      jos juot vahvaa kahvia, piristyt ensin joksikin tunniksi, mutta myöhemmin olet vielä väsyneempi kuin muutoin.

      Paljon kahvin ystävät eivät herää kunnolla aamulla ennenkuin saavat kahvikupposen.

      Kahvinjuoja lainaa siis energiaa myöhemmiltä tunneilta, ja maksaa takaisin väsymyksenä.

      Jotta tämä olisi mielekästä, pitää kahvia juoda vain aamuisin ja korkeintaan keskipäivällä. Sitten illalla ja yöllä täytyy kehon saada levätä, jotta saa voimia uudelle päivälle.

      Oikein käytettynä miedossa muodossa se saattaa tehdä jopa hyötyäkin, on pirteä silloin kuin tarvitsee. Sama koskee teen ja Colan juomista.

      Maailmassa on paljon pahempiakin aineita, joita pitäisi ensi sijaisesti välttää.
      Yksi on ylensyöminen. Toinen on tupakka, kolmas alkoholi. Neljäs liika sokerin käyttö.
      Näistä tulisi ennen kaikkea varoittaa. Niin opetti jo White aikoinaan!

      • Anonyymi

        No ei koske minua. Kahvi ei vaikuta minulla niin, että tulisin väsyneemmäksi sen juomisen jälkeen, edes samana päivänä. Puhu vain omasta puolestasi. Normaali kahviannokseni on ollut 3 x 0,2 litraa päivässä.


    • Anonyymi

      "jos juot vahvaa kahvia, piristyt ensin joksikin tunniksi, mutta myöhemmin olet vielä väsyneempi kuin muutoin."

      Tuo on pelkkä harhainen myytti.
      Kahvin vaikutus kehossa säilyy 6-8 tuntia ja eipä tuon kauempiaikaista virkistystä edes tarvita, kun pitää välillä levätä ja rentoutuakin.

      Se, että tuntee olonsa väsyneemmäksi kahvinjuonnin jälkeen, ei pidä paikkaansa. Se on täysi harhainen aivopieru. Kun juon 3 kuppia aamulla kahvi, niin pärjään sillä koko päivän ja silloin kun kahvin vaikutus pitäisi olla jo poistunut kehosta, tunnen itseni vielä pirteämmäksi, eli illalla pystyy tekemään monia töitä ja kädet oikein "syyhyävät", että mitä voisi puuhastella, kun ei sitä televisiotakaan tule katsottua kuin hyvin vähän päivisin. Mieli tekee lähteä ulos puuhastelemaan ja vaikka patikoimaan muutama kilometri, jos sää sallii.

      • Anonyymi

        Miksi sitten kahvinjuojat valittavat joko väsymystä tai päänsärkyä aamulla, elleivät saa kahvia?


      • Anonyymi

        tuohan oli laulullaan samaa, kuin työmaallani oli juopottelu. Kehuttiin sen vaikutusta ja pomokin otti aina vinettopullonsa evääksi. Eli elettiin sodanjälkeisen ajan onnelaa.
        Kaveria hävisi viikoksikin ryyppyreissuun ja sehän oli normaalia, eikä aiheuttanut pahennusta.
        Minulle taas sanottiin, että jos alat viettämään sapattia, saat potkut.

        Niin, mille panee painotukset. Joka tottuu ja totuttautuu kahviin, niin sen lauluja laulat.
        Minäkin juon kahvia, ja riittävästi, sanon sitä vielä piristeeksi, eli se on huumeentapainen aine.
        Siinä työpaikassani talkkari joi aamupannullisen ja meitin kanssa- aivan luterilaisenkirkon kaveri, ja kertoi miestenpiirissä sen, että kun lopetti, koko aikamoiset vieroitusoireet.

        Mitä työpaikan kahvinkulutukseen menee - niin leipomo tuo nisut, pööniä yksi esimies kaataa valmiiksi Juhla-Mokkoo- puolenkilon pusseista ämpääriin ja keittimen viereen.
        Kaksi ämpäriä menee vrk. onhan työmaa aina auki. Kysäsin määrää, kun hän laittoi niitä ämpäreitä valmiiksi. Siellä oli kaksi "ammatti- ravintolakeitintä" odottamassa ukkoja.

        Eli kahvi on piriste, ja eritoten yövuorot sitä kittasi. Huumetta on.
        Ja ei kaikki juo kahvia. Serkkupoika tekee "ei uskovana" muuta kuppia, mutta kahvia hän ei juo. No, onko hän sitten outo? Nuorin poikanikaan ei juo, mutta vanhempi kyllä.
        Vanhemmalle kahvi toi kädenvapinaa, eli kofeiini. ... ts. myrkkyä on.


    • Anonyymi

      Ilosen naurajan lahko kieltää ainakin adventisteilta kahvin juonnin.

      • Anonyymi

        Minulle on itse asiassa ihan sama mitä huumeita muut käyttävät kunhan eivät aiheuta haittaa toisille. Juo kahvia, anna palaa! :-)

        T: Iloinen nauraja


    • Anonyymi

      Adventtikirkon pastori Atte Helminen juuri sanoi Youtubessa, että kasvissyönti ja kahvin välttely ovat diipadaapaa. Voi siis juoda hyvillä mielin.

      • Anonyymi

        Lahkolla menee päin persettä, niin onhan sitä silloin annettava myönnytyksiä, että saadaan edes se vähäinen lauma pidettyä paimenten nuhteessa ja kurissa sekä maksavina asiakkaina yhteisössään.
        Muutoin loppuu pastorieden hulppea elintaso ja jotuvat ne pastorit ihan oikeisiin töihin. Nythän ne tienaa pelkästään paskaa puhumalla, vähän kuin poliitikot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahkolla menee päin persettä, niin onhan sitä silloin annettava myönnytyksiä, että saadaan edes se vähäinen lauma pidettyä paimenten nuhteessa ja kurissa sekä maksavina asiakkaina yhteisössään.
        Muutoin loppuu pastorieden hulppea elintaso ja jotuvat ne pastorit ihan oikeisiin töihin. Nythän ne tienaa pelkästään paskaa puhumalla, vähän kuin poliitikot.

        Suurin osa adventisteista juo kahvia, salaa. Kotonaan. Sapattina ollaan sitten muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin osa adventisteista juo kahvia, salaa. Kotonaan. Sapattina ollaan sitten muuta.

        Niin ja piti sitten sanoa vielä,sapatin kokouksen jälkeen mennään viinakauppaan ja ostetaan pullo punaviiniä.
        Helpottaa kummasti sellaisen hölynpölykokouksen jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suurin osa adventisteista juo kahvia, salaa. Kotonaan. Sapattina ollaan sitten muuta.

        Miten niin salaa? Meillä juodaan kahvia kotona ja kahviloissa ihan avoimesti, kuin myös adventisti pastoriemme kotona. Tiedän kolme pastoria lähialueella ja kaikki he juovat kahvia.


    • Anonyymi

      Ryyppäämiset ja huumet on kiellettyjä, jos uskossa aikoo tunnustaa Herraansa.
      Kapakassa on taas naurajanporukalla kielletty uskovaisuus, senhän juuri kertoo halullisesti palstalla. Jokaisen pitäisi uskoa kuin hän huumeisiin, paskaansa ja ilkeyteensä. Kun sen uskoo, niin on naurajan kaltainen ja sovitettu kaveripiiriinsä

      • Anonyymi

        Siitä vain sitten todistamaan ihan sillä Raaamatulla, että ryyppääminen on kiellettyä. Useat Jumalan miehet joivat itsensä humalaan. Jumala jopa käski juomaan väkijuomaa temppelissä ystävien kanssa. Jeesus joi viiniä. Eikö hänestä pitäisi ottaa esimerkkiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä vain sitten todistamaan ihan sillä Raaamatulla, että ryyppääminen on kiellettyä. Useat Jumalan miehet joivat itsensä humalaan. Jumala jopa käski juomaan väkijuomaa temppelissä ystävien kanssa. Jeesus joi viiniä. Eikö hänestä pitäisi ottaa esimerkkiä?

        Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
        (1Ti 3:2-5)

        Kapakasta tuleva naurajat eivät täytä kaitsijan paikkaa. Seurakunta on viimekädessä se koti.
        Siellä kotona tilastollisesti suomalainenmies, on väkivaltainen, humalajuoneena ikävä seuralainen perheelleen. Ei kannata ylistää. Myös huumeet- surullinen tilasto, siitäkin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä vain sitten todistamaan ihan sillä Raaamatulla, että ryyppääminen on kiellettyä. Useat Jumalan miehet joivat itsensä humalaan. Jumala jopa käski juomaan väkijuomaa temppelissä ystävien kanssa. Jeesus joi viiniä. Eikö hänestä pitäisi ottaa esimerkkiä?

        Raamattu on siitä mukava kirja, että sillä voi perustella ihan millaista tahansa elämäntapaa. Jakeita löytyy joka tarpeeseen/korvasyyhyyn. Valitset vain itsellesi sopivat jakeet ja alat tuomita niitä, joita eivät sinun jakeesi kiinnosta tai jotka ovat valinneet Raamatustaan päinvastaiset jakeet elämänohjeekseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
        (1Ti 3:2-5)

        Kapakasta tuleva naurajat eivät täytä kaitsijan paikkaa. Seurakunta on viimekädessä se koti.
        Siellä kotona tilastollisesti suomalainenmies, on väkivaltainen, humalajuoneena ikävä seuralainen perheelleen. Ei kannata ylistää. Myös huumeet- surullinen tilasto, siitäkin

        Minä en ole seurakunnan kaitsija. Ei koske minua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tulee siis seurakunnan kaitsijan olla nuhteeton, yhden vaimon mies, raitis, maltillinen, säädyllinen, vieraanvarainen, taitava opettamaan, ei juomari, ei tappelija, vaan lempeä, ei riitaisa, ei rahanahne, vaan sellainen, joka oman kotinsa hyvin hallitsee ja kaikella kunniallisuudella pitää lapsensa kuuliaisina; sillä jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?
        (1Ti 3:2-5)

        Kapakasta tuleva naurajat eivät täytä kaitsijan paikkaa. Seurakunta on viimekädessä se koti.
        Siellä kotona tilastollisesti suomalainenmies, on väkivaltainen, humalajuoneena ikävä seuralainen perheelleen. Ei kannata ylistää. Myös huumeet- surullinen tilasto, siitäkin

        En käy ollenkaan kapakassa. Polttelen perjantaisin pilveä kotonani ja joskus syön sieniä... :-)

        T: Iloinen nauraja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en ole seurakunnan kaitsija. Ei koske minua.

        Raamatun mukaan seurakunnan kaitsijat ovat ainoa ryhmä, joka ei saa juoda alkoholia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En käy ollenkaan kapakassa. Polttelen perjantaisin pilveä kotonani ja joskus syön sieniä... :-)

        T: Iloinen nauraja

        Raamattu ei puhu mitään pilvestä, eikä sienistä, eikä kiellä niiden käyttöä...Tai korjaan, sanotaanhan Raamatussa, että Jeesus tulee pilvessä, mutta tarkoittanee eri asiaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En käy ollenkaan kapakassa. Polttelen perjantaisin pilveä kotonani ja joskus syön sieniä... :-)

        T: Iloinen nauraja

        Mulle ei kanttarellit ja suppikset sovi. Joskus saatan polttaa nuotiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun mukaan seurakunnan kaitsijat ovat ainoa ryhmä, joka ei saa juoda alkoholia.

        Jaa, noinko meinaat? On siellä ollut ihan selkeä toinenkin ryhmä, jolta alkoholi on ollut kielletty...tai oikeastaan kolmaskin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä en ole seurakunnan kaitsija. Ei koske minua.

        Sen uskonkin, eikä myöskään airut, tosin tuskin on aviossakaan, ja lapsia, senverran levottomat jutut, kuin naurajakaan. Samaa porukkaa. Ei he osaa kaita perhettään, vaan turmioon saattavat perheensä jos heillä sellaista olisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En käy ollenkaan kapakassa. Polttelen perjantaisin pilveä kotonani ja joskus syön sieniä... :-)

        T: Iloinen nauraja

        No, sen sinusta uskookin, senverran sekasi sinun mielesi on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen uskonkin, eikä myöskään airut, tosin tuskin on aviossakaan, ja lapsia, senverran levottomat jutut, kuin naurajakaan. Samaa porukkaa. Ei he osaa kaita perhettään, vaan turmioon saattavat perheensä jos heillä sellaista olisi.

        Kuule narise sä vaan kateellisena siitä, että muiden Jumala ei vaadi tuollaisia tekoja mielistelyynsä.


    • Anonyymi

      Tuntemani adventistit edellisessä asuinpaikkakunnallani käyttivät jotain kahvin korvaavaa juomaa. Kerran sain sitä maistaakin.

      Se maistui kahville, mutta ei ollut kahvia. Voisiko joku kertoa mitä tuo juoma oli...? Siitä on jo reilut kymmenen vuotta kun sitä kupillisen join, oikeaa kahvia he eivät käyttäneet...

      • Anonyymi

        Eiköhän sumpinjuojien kohta pidä korvikkeet opetella, kun kahvin tuontanto ilmastonsuhteen käy harvinaiseksi.


    • Anonyymi

      Pidän oluesta. Ei voi kiistää. Ja rakastan Jumalaa. Olen kuin Luther tässä mielessä. Hän piti oluesta ja joi sitä tapansa mukaan. Ja juopui. Oletko sitä mieltä, että Lutter ei ole pelastettujen joukossa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3120
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2111
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1885
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      72
      1587
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1346
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe