Millainen suhde Mussolinin ja Katolisen kirkon

Anonyymi

välillä oli.Mussolini oli väkivaltainen diktaattori ja hänen alaiset fasistiset joukot olivat Italiassa pitkään vallassa kunnes liittoutuneet vapauttivat Italian pimeästä ajanjaksosta.Miten katolinen kirkko toimi ja käyttäytyi kun Mussolini piti Italiaa rautaisessa otteessa ja kansa seurasi perässä.Ei kai katolinen kirkko ollut hiljaa ja hyväksyi kaiken väkivallan Italiassa?!

5

<50

  Vastaukset

  • On vaikeaa hyväksyä että vihapuheita ja vihatekoja tekevät populistit tänään Euroopassa kuten Italiassa,Puolassa ja Unkarissa jne saisivat ymmärrystä Katoliselta kirkoilta ja sen jäseniltä.
   Mussolinilla oli tukijoita Katolisilta piireistä koska selitettiin että se oli hyvä asia koska se oli kuulema vastavoima sosialismin vaaroja kohtaan.
   Itse olen vahvasti sitä mieltä että kirkon ei saisi sotkeutua likaiseen politiikkaan ikinä koska se päättyy aina häviöön.

   • Mistä vitun 'pimeästä ajasta'? Fasismin aika oli parasta mitä Italiassa on ollut. Mussolinin ei olisi pitänyt lähteä mukaan sotaan, vaan pysyä sivussa kuten Franco teki.


   • The Pope and Mussolini: The Secret History of Pius XI and the Rise of Fascism in Europe

    Tässä kirja joka paljastaa Katolisen kirkon ja Mussolinin fasististen ryhmien yhteistyön kehityksen Italiassa aikana jolloin Euroopassa elettiin mullistusten ja väkivallan pimeää aikakautta jota kukaan ei halua enään koskaan takaisin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä vitun 'pimeästä ajasta'? Fasismin aika oli parasta mitä Italiassa on ollut. Mussolinin ei olisi pitänyt lähteä mukaan sotaan, vaan pysyä sivussa kuten Franco teki.

    Hassua sinänsä, näin pitkälti oli kunnes Mussu lähti Hitlerin kelkkaan. Mussu ei edes teloituttanut vastustajiaan ennen kuin hänen halveksimansa oppipoika muuttui oppi-isäksi. Hän pelkäsi Saksan miehittävän Italian ja toisaalta uskoi Saksan voittoon tulevassa sodassa. Irvokasta sinänsä, Saksa käytännössä sittenkin miehitti liittolaisensa Italian romahdettua sotilaallisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    The Pope and Mussolini: The Secret History of Pius XI and the Rise of Fascism in Europe

    Tässä kirja joka paljastaa Katolisen kirkon ja Mussolinin fasististen ryhmien yhteistyön kehityksen Italiassa aikana jolloin Euroopassa elettiin mullistusten ja väkivallan pimeää aikakautta jota kukaan ei halua enään koskaan takaisin.

    Minä haluan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3442
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   122
   2770
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   174
   1769
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1387
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   910