Erittäin käsitelty ruoka, j

Anonyymi

oka liittyy tyypin 2 diabetekseen
Äskettäisessä, Ranskassa tehdyssä havainnollisuustutkimuksessa löydettiin yhteys tyypin 2 diabeteksen esiintymisen ja ultrajalostettujen elintarvikkeiden kulutuksen välillä.

Mitä ovat ultrajalostetut elintarvikkeet? Käsiteltävänä olevan tutkimuksen mukaan ”Ultraprosessoidut elintarvikkeet (UPF) (ts. Elintarvikkeet, joille tehdään useita fysikaalisia, biologisia ja / tai kemiallisia prosesseja, joista pääasiassa käytetään yksinomaan teollisuuskäyttöön ja sisältävät yleensä elintarvikelisäaineita) ovat laajalti levinneitä maailmanlaajuisesti ja etenkin länsimaisissa ruokavalioissa , joka edustaa 25–60% päivittäisestä kokonaisenergiasta [kalorit]. ”

Nämä tulokset viittaavat yhteyteen UPF: n kulutuksen ja tyypin 2 diabeteksen riskin välillä. Ne on vahvistettava laajoissa mahdollisissa ryhmissä muissa ympäristöissä, ja taustalla olevia mekanismeja on tutkittava tapauskohtaisissa epidemiologisissa ja kokeellisissa tutkimuksissa. Ravitsemustekijöiden lisäksi ruokavalion ravitsemuksellisilla ulottuvuuksilla voi olla merkitystä näissä assosiaatioissa, kuten jotkut lisäaineet, muovatut epäpuhtaudet ja kontaktimateriaalit. Vaikka syy-yhteyttä UPF: n ja kroonisten sairauksien välillä ei toistaiseksi voida todeta, johdonmukaisten tietojen kerääminen johtaa useiden maiden, kuten Ranskan tai Brasilian, kansanterveysviranomaisten suosittelemaan jalostamattomien / minimaalisesti jalostettujen elintarvikkeiden kulutuksen suosimista ja rajoittamaan UPF ennalta varautumisen periaatteen nimissä.

25

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mm. ranskalaisessa keittiössä ravintoloissa käsitellää ruokaa runsaasti (kuten muuallakin). Diabeetikon ei passaa mennä sellaisiin syömään.

      • Anonyymi

        Voi on erittäin voimakkaasti käsitelty tuote jossa alkuperäisestä lähtöaineesta on erotettu (raffinoitu) pois kaikki proteiinit, hiilihydraatit ja 99% vedestä.


    • Ultraprosessointi tarkoittaa ravintoaineita jotka ovat prosessoituja ja joihin on käytetty lisäaineita. Esimerkiksi siis makkarat ja pekoni.

      • Anonyymi

        Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.

        Pekoniin lisätään nitriittiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.

        Mielumminj tuoretta kylkeä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielumminj tuoretta kylkeä.

        Kyseessä on täysin eri tuote. Pekonin kypsytys ja savustaminen tuovat siihen täysin erilaisen maun. Itse en edes pidä pekonista sellaisenaan mutta se on loistava mauste esimerkiksi kurpitsakeitossa enkä kuvittelisikaan tekeväni burgundin pataa ilman sitä.

        Lapsuuden herkkuja oli ruisleipä porsaan kyljellä joko halsterissa avotulella tai uunissa.

        Pekonia tulee syötyä noin kerran vuodessa samoin kuin prinssinakkeja ja kilomunakasta hotelliaamiaisella.


    • Anonyymi

      Syö paljon eineksiä ja sairastu terveellisesti!
      Kuolet myös nuorena, joten et vanhuksena rasita yhteiskuntaa.
      Slogan:
      Einekset ovat Jumalan lahja ylikansoitetulle maapallolle.

    • Anonyymi

      Miks työ lihoja syyllistätte sillä on sitä atamonia leivissäkin. Ennen vaalee leipä homehtu parissa päivässä vaan ny pysyy homeettomana mutta muuten nahistuu.

      • Näyttäisi olevan nykyään sorbiinihappoa. Tuota on paljon luonnossakin mutta sille voi olla allerginen. Kaipa nekin lasketaan ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi.

        Nitriittiä on sitten oikeasti haitallista mutta sitä tai nitraattia (joka muuttuu nitriitiksi) on pakko käyttää miltei kaikissa makkaroissa ja pekonissa botulinismin vuoksi.

        Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin kylmäketju ei saa katketa. WHO luokittelee prosessoidut lihavalmisteet syöpää aiheuttavaksi kuten tupakan ja alkoholin. Punainen liha kuuluu luokkaan todennäköisesti syöpävaarallinen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näyttäisi olevan nykyään sorbiinihappoa. Tuota on paljon luonnossakin mutta sille voi olla allerginen. Kaipa nekin lasketaan ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi.

        Nitriittiä on sitten oikeasti haitallista mutta sitä tai nitraattia (joka muuttuu nitriitiksi) on pakko käyttää miltei kaikissa makkaroissa ja pekonissa botulinismin vuoksi.

        Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin kylmäketju ei saa katketa. WHO luokittelee prosessoidut lihavalmisteet syöpää aiheuttavaksi kuten tupakan ja alkoholin. Punainen liha kuuluu luokkaan todennäköisesti syöpävaarallinen.

        Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.

        Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin C. botulinus lisääntyy nopeasti. Autokuljetus vaikkapa kesämökille on sitten jo riskipeliä. Ehkä noissa on happea läpäisevä kuori?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.

        Ja jos ne pääsevät pilaantumaan niin syyllinen on autonkuljettaja joka on jättänyt tuotteet sinne käytävälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos ne pääsevät pilaantumaan niin syyllinen on autonkuljettaja joka on jättänyt tuotteet sinne käytävälle.

        Ei autonkuljettaja laita niitä hyllyille, hänellä on jo kiire seuraavaan kauppaan. Kaikissa kaupoissa ei ole suuria kylmävarastoja ja sen vuoksi tavarat tuodaan myymälään käytäville odottamaan hyllyille laittoa. Henkilökunnassa säästetään eikä työvoimaa ole tarpeeksi että tavara saataisiin heti oikeaan varastolämpötilaan vitriineihin.

        Jos käyt kaupassa vasta illansuussa töistä tullessa, et tiedä että ostamasi jauheliha tms. on seisonut välillä pitkään lämpimässä. Sen vuoksi ostan mahdollisimman tuoretta ja esimerkiksi jauhelihan käytän heti enkä odottele viimeiseen käyttöpäivään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.

        Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.

        Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin????


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.

        Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin????

        Kananmunat säilyvät hyvin huoneenlämmössä. Luonnon tuottamaa mikrobeista vapaata tavaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.

        Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin????

        Kananmunille ilmoitetaan säilyvyysajaksi 28 päivää muninnasta ja ne voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä. Esimerkiksi leivontaan käytettävät kananmunat säilytetään huoneenlämmössä jotta niitä ei tarvitse lämmittää ennen leipomista.

        Kanan hautomislämpötila on paljon korkeampi kuin huoneenlämpö. Nykyajan kaupoissa on kesähelteilläkin viileämpää kuin kotona. Tuossa lehtijutun tapauksessa myyntiin on lipsahtanut tarkastamaton osin jo haudottu muna.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kananmunat säilyvät hyvin huoneenlämmössä. Luonnon tuottamaa mikrobeista vapaata tavaraa.

        Tuo eri ruoka-aineiden säilytystavoista kirjoitettu juttu on tämän päivän Hesarissa Torstai-liitteessä.
        Kananmunien säilytyslämpötila on 10-12 astetta, mutta kotioloissa sellaista lämpötilaa ei yleensä löydy. Tärkeintä on säilyttää kananmunat tasaisessa lämmössä.


    • Anonyymi

      Kenenkään ei pidä vahingossakaan syödä prosessoituja elintarvikkeita eli siis valmiita laatikoita ja muuta mössöä. Paras ruoka on perustarvikkeista itse valmistettu.

      Otetaanpa esimerkiksi valmismaksalaatikko. Tässä on luettelo suoraan pakkauksen päältä. mitä kaikkea ko laatikko sisältää.
      Riisi, vesi, sian-broilerin-ja naudanmaksa, siirappi, rypsiöljy, kasvimargariini, palmu-,rypsi- ja kookosöljy, aromi, maissitärkkelys, jodioitu suola, sipuli, valkpippuri, ynnä muut maustaae.
      Tämä valmiste ei sovi sokeritautiselle eikä kyllä kellekkään muullekaan, vaikka olisi kuinka terve ihminen kyseessä. Palmuöljyä pitää tungeta joka paikkaan. Siis kuvitelkaa niin maksalaatikossa palmuöljyä!!!!!

      • Ei taida olla paljoa palmuöljyä tuossa. Jokainen tietysti tekee valintansa.


      • Anonyymi

        Huono esimerkki prosessoidusta ruuasta. Maksalaatikko tehtäisiin samoista aineksista kotonakin. Palmuöljyä ei laitettaisi, vaan laitettaisiin muita öljyjä runsaammin kun ei tarvitse pihistellä hinnassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huono esimerkki prosessoidusta ruuasta. Maksalaatikko tehtäisiin samoista aineksista kotonakin. Palmuöljyä ei laitettaisi, vaan laitettaisiin muita öljyjä runsaammin kun ei tarvitse pihistellä hinnassa.

        Veikkaan että kyseessä on margariinia eikä suinkaan palmuöljyä. Eineksissä on hyviä ja huonoja. Hernekeitto on ok ja kermaperunat ei.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Veikkaan että kyseessä on margariinia eikä suinkaan palmuöljyä. Eineksissä on hyviä ja huonoja. Hernekeitto on ok ja kermaperunat ei.

        Jos hernekeiton tekee itse, se on OK. Mutta jos lämmittää purkkihernekeittoa, saa jo melkoisen lisäainepommin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos hernekeiton tekee itse, se on OK. Mutta jos lämmittää purkkihernekeittoa, saa jo melkoisen lisäainepommin.

        Esimerkiksi Jalostajan hernekeitossa ei ole yhtään lisäainetta. Taitaa yleensäkin olla aika lisäaineetonta. Veikkaisin lisäaineiden tulevan lihavalmisteista kuten kinkusta tms..


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi Jalostajan hernekeitossa ei ole yhtään lisäainetta. Taitaa yleensäkin olla aika lisäaineetonta. Veikkaisin lisäaineiden tulevan lihavalmisteista kuten kinkusta tms..

        käsitelty ruoka aiheuttaa paljon muitakin terveydellisiä haittoja, kuin, diabetes.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten kukaan voi ajatella

      Niin naiviisti että jos jokin asia tekee sinut onnelliseksi / iloiseksi niin se ei olisi ikinä muka väärin ? Jos joku es
      Ikävä
      33
      2929
    2. Nainen, sinä vain kaunistut

      Tiedätkö, minä täällä haukon henkeäni ja yritän rauhoitella tunteitani. Sinussa natsaa kaikki, ja olet todella päässyt k
      Ikävä
      92
      1988
    3. Kunnes mitään ei ole

      Täällä on kaipaajia jotka odottaa että toinen tekee lähestymisen jollain tavalla, siksi koen etten kuulu enää tänne ja s
      Ikävä
      9
      1409
    4. Olen mennyt jotenkin lukkoon sen jälkeen

      kun meillä meni miten meni. En vain pääse sinusta yli. Jäi niin monta kysymystä, ja sen lisäksi olet tullut niin tärkeäk
      Ikävä
      103
      1352
    5. Ehkä sinä haluat samaa kuin minä

      Eli sitä et me päädytään yhteen. Ainakin toivoisin sitä..
      Ikävä
      43
      1239
    6. IS Viikonloppu 26.-27.10.2024

      No nyt tulikin mukava Kovis-ristikko tälle viikonlopulle. Toisille tämä on varmaan vihjeineen ihan helppo 2- tason risti
      Sanaristikot
      77
      1177
    7. Kerro jotakin mukavaa kaivatustasi?

      Sana on vapaa 💬
      Ikävä
      69
      1038
    8. Kylmäojan koululla löytynyt ruumis

      Kylmäojan koululta löytynyt ruumis lauantaina. Mitä on tapahtunut, omaisille voimia
      Kontiolahti
      12
      989
    9. Miten paljon sä

      Haluat häntä? Onko joku osa mikä jäi eniten mieleen?
      Ikävä
      31
      877
    10. Kaikkea hyvää sulle

      Elämään. Toivottavasti löydät vierellesi ihanan naisen, jonka kanssa olet onnellinen. Se en ollut minä. Viimeiset heipa
      Ikävä
      36
      824
    Aihe