Miksi suomalaiset ostavat uuden auton seuraavan omistajan mieltymysten mukaisesti?

Anonyymi

Autovalmistajilla on paljon erilaisia väri- ja verhoiluvaihtoehtoja, mutta suomalaisille on tyypillistä ostaa harmaata, valkoista ja mustaa muovisin karvalakkivarustein, koska muut laskevat jälleenmyyntiarvoa ja varusteita ei kuulemma huomioida myytäessä käytettynä.

Onko se niin, että vaikka esitetään rikasta ostamalla uusi auto, joudutaan kuitenkin tinkimään oman mukavuuden kustannuksella?

Mä en kyllä suostuisi maksamaan 40 000 euroa autosta, johon en ole ihan tyytyväinen. Mieluummin maksan muutaman tonnin enemmän autosta, johon olen tyytyväinen.

Näyttää hassulta, kun Suomessa käytettyjen autojen rivit ovat ihan oikeasti harmaata katseltavaa. Ehkä se kuvastaa suomalaisten mielenlaatua.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harva tykkää mistään kirkuvista väreistä ja siksi ostaa tyylikkään värisen auton. Varusteet hankitaan tarpeen ja/tai varojen mukaan.
      Oletko sitä mieltä, että sinun mielipiteesi tai ajatuksesi olisi oikein tai järkevä??

    • Anonyymi

      Eiköhän niihin valintoihin vaikuta eniten oma maku. Aika harvalla on kotonakaan esim. kirkkaan keltaista tai neonvihreää sohvaa tai keittiön ruokapöytää.

    • Anonyymi

      Lika ei näy = ei erotu auto joukosta, vaikka ei olisi varaa pesettää sitä edes pari kertaa vuodessa. Sisäpuolen siivoamisesta nyt puhumattakaan.

      Sama periaate on myös asunnoissa. On tärkeää, että pihalla on terassi, kaasugrilli, kylpypalju.... mutta iv-konee suodattimia ei ole varaa uusia, radonpitoisuutta ei mitata, pahimmillaan saa lastenhuoneen seinä olla homeessa... ei haittaa, koska ei näy ulospäin.

    • Anonyymi

      Auto on useimmille suomalaisille lähinnä kulkuväline, ja suomalaiset ovat aika käytännönläheistä kansaa. Harmaa auto on helppo pitää puhtaana, ja näyttää siedettävältä, vaikka auton pesisi vain jouluksi ja juhannukseksi. Sama koskee sisustusta.

      Näyttävän värisiä autoja suosivat kai lähinnä ihmiset, joille auto on enemmän kuin käytännöllinen kulkuväline, ja jotka tykkäävät ilmentää identiteettiään myös autollaan. Heille auton puunaaminen on myös usein mieluisa harrastus. Räväkät värit vaativat huolenpitoa aivan toisella tavalla kuin perusharmaa, mikäli haluaa auton myös pysyvän näyttävän näköisenä. Mikään ei ole masentavampi näky kuin upealla erikoisvärillä maalattu auto, jonka maalipinta on haalistunut huolenpidon puutteessa. Sama koskee esim. vaaleaa sisustusta, se on hyvän näköinen vain huolellisesti hoidettuna.

      • Anonyymi

        Nykyään yleisimmät värit ovat valkoinen ja musta. Koska jomman kumman saa ilman lisähintaa. Musta on ylläpidon kannalta se vihoviimeinen vaihtoohto, mutku halvalla sai...

        Sisälläkin on muotia tehdä autosta musta, jopa sisäkattoa myöten. Istuu varmaan Suomelaiseen mielenlaatuun (itsemurhien määrä ym) tämä, etenkin näin runsaslumisena = valoisana talvena...

        Kummasti muuten tuntuvat nämä ankeuttajamallin järkiautoilla ajavat kilahtavan, kun näkevät normaalista 13 tusinassa poikkeavan auton (väärä merkki/malli/väri). Ilmiselvästi pistää vituttamaan, kun joku on toiminut oman mielensä eikä essonbaarin ohjeiden mukaan!


    • Anonyymi

      Pääsin kerrankin valitsemaan auton värin kun ostin uuden. Valinta oli vihreä, pirteä väri ja erottuu niistä maantiekuran värisistä. Nyt on ajettu 21 vuotta ja ajan loppuun asti, väri ei vaikuta vaihtoarvoon. Nautin, en ole laumasielu.

    • Anonyymi

      Minulla on hopeanharmaa 10v sitten uutena ostin. Automaattivaihteisto, nahkapenkit, sähkösäätöiset etupenkit, ilmastointi, kattoluukku, parkkitutka jne. 156tkm ajettu, loppuun ajan, jos kukaan ei aja sitä lunastukseen minulta.

    • Anonyymi

      Jos otamme esimerkiksi Passatin.
      perusvärit on
      -valkoinen
      - punainen
      - harmaa

      Metalli ja erikosivärit
      - musta
      - valkoinen
      - sininen
      - kolme eri harmaata

      Mikään noista väreistä ei ole hieno ne on, sanoisko.... tylsiä ja tunkkaisia.
      Turha itkeä Suomaisen ostajan välintoja kun germaanivalmistajat tarjoaa vain mustan, valkoisen ja seitsemän eri harmaata.

    • Anonyymi

      Itsellekin se on ikuinen mysteeri, miksi valitaan se tietty väri uutta autoa hankittaessa. Ja lisävarustelistaan pitäisi vaatia pimeänäkökamera, jolloin hirvet ja heijastimettomat ihmiset erottuisi pimeässä paremmin.

    • Anonyymi

      Paljonko maksaisi uuden auton maalauttaminen Suomessa? Olisi kiva vetää jotain kirkkaan vihreää tai sähkönsinistä sporttisen auton pintaan. Siis tyyliin "Olen ostanut tämän itselleni."

      • Anonyymi

        Teippauta, värejä mieletön määrä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe