surullinen

koira

En tiedä, miten aloittaisin...
No, minä olin onnellinen pienen sekarotuisen koiran omistaja, joka eksyi näille sivuille etsimään tietoa, vinkkejä ja jakamaan kokemuksia muiden koiranomistajien kanssa.Olen nyt lueskellut näitä kommentteja aika kauhistuneena, koska huomasin, että olen suunnilleen rikollinen, kun olen uskaltanut hankkia seropin ja maksanutkin siitä aivan liikaa. Kuitenkaan yhdestäkään kirjoitelmasta ei ole käynyt ilmi, miksi tässä maailmassa ei saa olla kuin rotukoiria? Mitä haittaa niistä on? Jotenkin tuli tunne, että rotukasvattajat pelkäävät niin pirusti tienestiensä menettämistä että siksi mollaavat, en tiedä. Olen ollut joka päivä niin onnellinen pikku kaveristani, joka ei välitä siitä mitä rotua minä olen, olenko valkoinen vai musta, pitkä vai lyhyt, lihava vai laiha. Koirani on terve, iloinen ja elää täyttä koiranelämää.
Miksi emme mekin voisi hyväksyä kaikki koiruudet??
Minulla on aina ollut seropi, mutta vielä koskaan ei kukaan ole tullut sanomaan päin naamaa kadulla, että painu akka hiiteen rakkeinesi!
Täällä palstallahan se on helppoa, nimettömänä, raukkamaisesti. Tulin surulliseksi ihmisten ilkeydestä, mutta nostan silti pääni pystyyn ja lenkille kun mennään, niin ilolla moikataan kaikki koirat rotuun katsomatta. Hyvää kevättä kaikille!

67

2758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ............................

      Noh ensinnäkin harvoilla tällä palstalla on mitään itse sekarotuisia vastaan, mutta niiden tehtailua ja pennuttamista kylläkin.

      Ensinnäkin, seropien suositushinta on 100e, ja omasta mielestäni seropista saisi maksaa enintään 150e ja siihenkin vaatisin jo todella paljon. Seropeilla on helppo tienata rahaa. Yleensä nämä seropit jotka maksavat yli 200-500e, ovat juuri näiden tehtailijoiden tuotoksia. Eli nartut yleensä astutetaan joka juoksusta, vanhempia ei ole tutkittu (eli vanhempien terveydestä ei ole mitään tietoa,) vanhempia ei ole välttämättä edes rokotettu. Pennut syötetään kaikkein halvimmalla ruualla, ettei vain tulot pienenisi.

      Itse hyväksyn vain siinä tapauksessa sekarotuisten teettämisen jos sille löydetään hyvät perustelut. Eli vanhempien ja siovanhempien tulee olla tutkittuja, rotujen yhteensopivia, isäehdokasta on todella harkittu, yhdistelmällä haetaan jotain tiettyä ominaisuutta(kuten vartiointiviettiä ym.)
      Itse vaadin vähintäänkin näitä ominaisuuksia, koska samaa vaadin rotukoirien kasvattajilta. Jo kasvattajan peruskurssilla saarnataan, että astuttamiseen pitää aina olla jokin hyvä syy ja yhdistelmiä tulee harkita hyvin tarkkaan.

      Jos sekarotuisten teettämistä valvoisi jokin yhdistys ja heillekin tulisi pakolliseksi kasvattajakurssin käyminen niin ihmiset alkaisivat arvostaa paljon enemmän sekarotuisia, näin ainakin itse uskon.

      Toivottavasti tässä oli edes hieman vastausta sinulle.

      "Jotenkin tuli tunne, että rotukasvattajat pelkäävät niin pirusti tienestiensä menettämistä että siksi mollaavat, en tiedä."

      Ja mielestäni tuo on hyvin törkeä väite. Harvat rotukoirien kasvattajat tienaavat yhtään mitään, yleensä jäävät miinukselle koko kasvatustoiminnassa. Erikseen tietysti ovat nämä niin valitettavat mädät omenat, joita löytyy myös rotukoirien parista. Eli heillä on useita koiria, koirat astutetaan lähimmällä uroksella, vanhemmilla on juuri ja juuri vaaditut tutkimustulokset, näyttelyissä ei olla käytetty, muitakaan tuloksia ei ole ym.

      • ole surullinen

        Hei,älä ole surullinen...seropit ovat koiria siinä missä muutkin! Itsekin omistan rotukoirien lisäksi ihanan sekarotuisen.Siitä hinnasta täällä on syntynyt kiivasta keskustelua,ihan aiheesta.Niinkuin täällä on jo moneen kertaan mainittu:ihmiset ovat vastaan ns.tehtailijoita jotka teettävät pentuja rahan kiilto silmissä!!! Ole onnellinen koirasi kanssa ja nauttikaa keväästä roduista välittämättä.


      • auslese

        Jo kirjoittikin aika tarkkaan sen mitä itselläkin oli mielessä.
        Meilläkin oli useampiakin seropeja lapsuuskodissa, (kenelläpä muuten ei ois), nykyisin kyllä epäilen, että niitä syntyi naapuruston nartuille ja niistä kodeista niitä taidettiin jakaa kuin kissanpentuja naapurustoon,(varmaan alle kolmiviikkoisina jo koskapa meidänkään omistamilla ei silmät olleet vielä auki) jos joku vapaana (kaikki koirat oli silloin vapaana) kuljeskeleva narttu oli tiineeksi tullut.
        Nykyisin näitä "vahinko" pentueita ei synny niinkään kuin sitten näitä "suunnitelmallisen" pennutuksen hedelmiä, nartut astutetaan puolivuosittain ja näin käytännössä se elää koko ikänsä pentukoneena, eihän sillä väliä josko kuoleekin ainahan on tilalle uutta seropinarttua ottaa, kun ei niille tarvitse mitään kennelliiton suosituksia tai määräyksiä noudattaa, narttu vaan kantavaksi heti ekasta juoksusta eli käytännössä 8-9kk ikäisenä.
        Kyllä tuolla kennelliitolla on oikeasti päämääränä koirien hyvinvointi, myös seropien (eiväthän ne muuten voisi kilpailla tokossa, agissa tai pelastuspuolella).
        Tämä rahanahneus on kyllä enemmän näille nykyajan seropikasvattajille tunnusomaista, kuten myös seropinostajallekin halvalla halutaan saada koira jonka taustasta ei tiedetä juuri mitään.
        Onko mieleen tullut, että rekatun pennunostaja saa kauppakirjan jossa kasvattajaa velvoitetaan antamaan hyvityksiä "viallisesta" koirasta.


    • kertoisit minulle sen keinon tienata näillä rotukoirillani. Milloinkaan en vielä tähän päivään mennessä ole saanut edes omiani pois.
      Ja jos tarkkaan luet näitä kirjoituksia niin ymmärrät kyllä eron kasvattajan ja tuottajan/tehtailijan välillä. Tehtailija on mistään piittaamaton ihminen joka ei tunne sympatiaa edes omia koiriaan kohtaan.Valitettavan suuri osa näistä ihmisistä on rotukoirapiirien mätä paiseita. He eivät välitä terveydestä, heille ei narttu ole mikään muu kuin pennun teko kone. Selittämisessä he ovat mestareita. Varsinkin sen miksi sekarotuiset ovat terveempiä kuin puhdas rotuiset. Mikä merkitys koirien rekisteröimisellä on, eli heidän puheidensa mukaan vain ja ainoastaan näyttelykoira.
      Ja toinen paskiais laji ovat trokarit, jotka salakuljettavat näitä pentuja alaikäisinä tänne, rikkoen kaikkea mahdollista vastaan. Näitä hautomoita on Virossa Venäjällä ja ties missä muualla.
      Ja te Kovahintaisten Seropien ostajat rahoitatte näiden molempien ryhmien pohjattomia taskuja.

      Sitten on näitä suun soittajia jotka eivät valitettavasti ymmärrä tämän asian laajakantoisuutta. Soittavat suutaan ja ovat henkeen ja vereen sitä mieltä että rotukoirat ovat p.....
      Ei minulla sinua mitään vastaan ole, ja yhtälailla tervehdin ja kahvittelenkin Seropien omistajien kanssa.
      Joten ilo silmään ja Hyvät Pääsiäiset

      • Tietäväinen

        minulle, kuinka rotukoirien kasvattajat voivat elättää itsensä ja perheensä käymättä koskaan töissä, jos he/te niin huonosti tienaavat kasvattamisellaan... Ehkei se kasvatustyö nyt sittenkään ole niin huonosti tuottavaa taloudellisesti, kuin annetaan uskoa, vai mitä?

        Käytkös itse työssä?


      • ...........................
        Tietäväinen kirjoitti:

        minulle, kuinka rotukoirien kasvattajat voivat elättää itsensä ja perheensä käymättä koskaan töissä, jos he/te niin huonosti tienaavat kasvattamisellaan... Ehkei se kasvatustyö nyt sittenkään ole niin huonosti tuottavaa taloudellisesti, kuin annetaan uskoa, vai mitä?

        Käytkös itse työssä?

        Itse olen kasvattanut jo reilusti yli kymmenen vuotta, ja on ollut vain yksi vuosi jolloin en käynyt töissä, koska olin työttömänä, tosin silloinkin mies kävi töissä. Siis ei rotukoirien kasvattamisella nyt ainakaan koko perhettä elätellä, tai kuolisivat perheenjäsenet nälkään. Jos on vaikka kymmenen koiraa, niin eihän siitä tule pentuja edes joka kuukausi, ja ottaen huomioon, että omalla rodullani voin astuttaa koirat vain noin kahden vuoden välein. Koirat tekevät pieniä pentueita 2-5kpl, ja hintana on 900e. Hehe sehän tekisi meille parhaimmassakin tapauksessa vain yli tonnin kuukaudessa. Ja sillä ei elätetän perhettä, saati sitten makseta kaikkia koirien ja koiranpentujen kuluja. Tuossahan menisi jo useita satoja euroja pelkkiin rekisteröintimaksuihin vuodessa. Saati sitten, että ketä voi pitää kymmentä koiraa kerrallaan, ja niistäkin on usein muutama jo kasvanut eläkeikään, jolloin niistä ei tehdä yhtäkään pentuetta.

        Itse tiedän tasan yhden kasvattajan joka ei käy töissä, eikä käy isäntäkään, mutta hänellä onkin sitten jo yli parikymmentä koiraa, ja hän ei "kasvata" sanan varsinaisessa merkityksessä.

        Tunen satoja kasvattajia ympäri Suomea, ja kyllä heistä käy jokainen töissä ja jos eivät itse käy niin mies ainakin perheestä käy töissä.


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        minulle, kuinka rotukoirien kasvattajat voivat elättää itsensä ja perheensä käymättä koskaan töissä, jos he/te niin huonosti tienaavat kasvattamisellaan... Ehkei se kasvatustyö nyt sittenkään ole niin huonosti tuottavaa taloudellisesti, kuin annetaan uskoa, vai mitä?

        Käytkös itse työssä?

        ettei rotukoirien kasvattajat kävisi töissä?
        En ole vielä tähän mennessä yhteenkään kasvattajaan törmännyt, joka ei töissä olisi. Varsin mielenkiintoinen on väitteesi ja olisinkin enemmän kuin kiinnostunut tietämään, mihin moisen väitteen perustat!


      • Tietäväinen kirjoitti:

        minulle, kuinka rotukoirien kasvattajat voivat elättää itsensä ja perheensä käymättä koskaan töissä, jos he/te niin huonosti tienaavat kasvattamisellaan... Ehkei se kasvatustyö nyt sittenkään ole niin huonosti tuottavaa taloudellisesti, kuin annetaan uskoa, vai mitä?

        Käytkös itse työssä?

        itse olen ollut kotona jo pitkään, ensin äitini omaishoitajana ja sitten työttömänä. Sijaisuuksia kyllä olen vastaanottanut lähinnä yö tuureja. Mieheni on suurimman osan työssä vuodesta. Ja siihen tienaamiseen. Meillä on noin yksi pentue vuodessa ja välillä useamman vuoden tauko, koska rotuni koirat elävät vanhoiksi ja niitä ei niin montaa voi pitää.
        Tällä hetkellä rotuni hinta on 950 euroa. Meillä on vuodesta 2001 ja 2002 ollut molempina vuosina 2 pentua. 2003 oli väli vuosi ja viime vuonna Tintti synnytti viisi pentua joista yksi tuli minulle ja yksi meni toiselle kasvattajalle jonka kanssa teen yhteistyötä veloituksetta. Samoin vuonna 2001 syntynestä pentueesta yksi jäi minulle, kuten 2002 syntyneestä. Joten kerro minulle miten voi elää noilla summilla. Me emme ainakaan pysty. Niistä sitten vielä pois astutusmaksu ja rekisteröimis maksu, joka pelkästään viimeisestä pentueesta oli 200 euroa eli 40 e/kpl. Puhumattakaan että koirani syövät joka ikinen päivä.
        Hirmuiset tienestit eikö totta.


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        ettei rotukoirien kasvattajat kävisi töissä?
        En ole vielä tähän mennessä yhteenkään kasvattajaan törmännyt, joka ei töissä olisi. Varsin mielenkiintoinen on väitteesi ja olisinkin enemmän kuin kiinnostunut tietämään, mihin moisen väitteen perustat!

        No siitä, että kaksi tuttuvaperhettäni on elättänyt itsensä rotukoirien kasvattamisella jo pidemmän aikaa, siitä.

        Etpäs, Issu, vastannut kysymykseeni.


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        No siitä, että kaksi tuttuvaperhettäni on elättänyt itsensä rotukoirien kasvattamisella jo pidemmän aikaa, siitä.

        Etpäs, Issu, vastannut kysymykseeni.

        eipäs silti pidä yleistää!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        eipäs silti pidä yleistää!

        en siis vastausta kysymykseeni saa? Mitähän se kertoo...


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        en siis vastausta kysymykseeni saa? Mitähän se kertoo...

        minkä kysymyksen olet mulle esittänyt?? Ja mikä kertoo mitä...?


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        minkä kysymyksen olet mulle esittänyt?? Ja mikä kertoo mitä...?

        siis sitä, että elätätkö sinäkin itsesi kasvatustyöllä.


      • Tietäväinen
        Tietäväinen kirjoitti:

        siis sitä, että elätätkö sinäkin itsesi kasvatustyöllä.

        kysymys oli yleensäkin kasvattajille suunnattu, sinullekin.


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        siis sitä, että elätätkö sinäkin itsesi kasvatustyöllä.

        en siis tosiaankaan. Narttuja pitäisi olla hirvittävä määrä, että voisi kuvitella kasvatustyöllä elävänsä. Kyllähän sen nyt järkikin sanoo, että se on sula mahdottomuus!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        en siis tosiaankaan. Narttuja pitäisi olla hirvittävä määrä, että voisi kuvitella kasvatustyöllä elävänsä. Kyllähän sen nyt järkikin sanoo, että se on sula mahdottomuus!

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?

        mustakin voi olla vaikka valkoinen, mutta käytäntö onkin jo hieman toinen juttu! Teoriapohjalta kasvatustyötä on aivan turha ruveta spekuloimaan!


      • Tietäväinen kirjoitti:

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?

        mistä sinä minulle olet kymmenen narttua saanut? Meillä on tällähetkellä Tintti ja Fanny jotka ovat eläkkeellä, sitten Sissi jolla ei vielä ainoatakaan pentuetta ikä 3 vuotta ja ehdoton takaraja astuttaa nyt. Sitten Lilli ikä 2 vuotta ja tällähetkellä näyttely turneella ja lainassa ystävälläni tulee kotio vuoden lopussa. Ja hännän huippuna vaan ei vähäisempänä Emppu ikä 10 vuotta ja Jussi. Emppu ei käy omalle narttulinjalleni ja Jussilla on näyttely putki päällä. Kehoitan sinua itse alkamaan tienaamaan koirilla jos se näin helppoa on. Ja ne sinun tuttavasi todella haluaisin nähdä joita koirat elättää.
        Ota asioista ensin selvää ja puhu vasta sitten. Tiedätkö edes mitä maksaa hyvä jalostusnarttu, joka jättää terveitä jälkeläisiä, omaa ulkomuodon ja kaiken huipuksi vielä periyttää sitä. Pysyy itse kunnossa sairastumatta jne.
        Ja niillä joille enempi pentuja syntyy kerralla ovat aivan toisenlaiset kulut niin ruokinnan hoidon ja muun osalta kuin kääpiöissä.
        Ei olen tehnyt tätä hommaa pelkästään rakkaudesta tähän ihanaan rotuun.


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        mustakin voi olla vaikka valkoinen, mutta käytäntö onkin jo hieman toinen juttu! Teoriapohjalta kasvatustyötä on aivan turha ruveta spekuloimaan!

        Teoriassa hitsaajan palkka voisi olla 8,86 euroa/h, 160 tuntia kuukaudessa ja 1 920 tuntia vuodessa (sis. vuosiloman). 1 920 tuntia x 8,86 euroa = 17 011 euroa. Kuitenkin hitsaajan vuositulot muodostuva suuremmiksi lisien, ylitöiden ja erilaisten korvauksien kautta. Eli teoriahan ei päde 100 prosenttisesti tähänkään, mutta on silti _suuntaa antava_! You see?


      • Tietäväinen
        umalehtinen kirjoitti:

        mistä sinä minulle olet kymmenen narttua saanut? Meillä on tällähetkellä Tintti ja Fanny jotka ovat eläkkeellä, sitten Sissi jolla ei vielä ainoatakaan pentuetta ikä 3 vuotta ja ehdoton takaraja astuttaa nyt. Sitten Lilli ikä 2 vuotta ja tällähetkellä näyttely turneella ja lainassa ystävälläni tulee kotio vuoden lopussa. Ja hännän huippuna vaan ei vähäisempänä Emppu ikä 10 vuotta ja Jussi. Emppu ei käy omalle narttulinjalleni ja Jussilla on näyttely putki päällä. Kehoitan sinua itse alkamaan tienaamaan koirilla jos se näin helppoa on. Ja ne sinun tuttavasi todella haluaisin nähdä joita koirat elättää.
        Ota asioista ensin selvää ja puhu vasta sitten. Tiedätkö edes mitä maksaa hyvä jalostusnarttu, joka jättää terveitä jälkeläisiä, omaa ulkomuodon ja kaiken huipuksi vielä periyttää sitä. Pysyy itse kunnossa sairastumatta jne.
        Ja niillä joille enempi pentuja syntyy kerralla ovat aivan toisenlaiset kulut niin ruokinnan hoidon ja muun osalta kuin kääpiöissä.
        Ei olen tehnyt tätä hommaa pelkästään rakkaudesta tähän ihanaan rotuun.

        ajatuksen kanssaa, niin huomaat minun kirjoittaneen _issulle_...

        Tuttavani, jotka elävät koirillaan, kuten itse asian ilmaisit, kasvattavat palveluskoiria sekä seurakoiria (eivät kääpiöitä).

        Ainahan voi itselleen pentueesta jättää hyvän (huippu) nartun, hinta huomattavasti alle tuontinartun.


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        Teoriassa hitsaajan palkka voisi olla 8,86 euroa/h, 160 tuntia kuukaudessa ja 1 920 tuntia vuodessa (sis. vuosiloman). 1 920 tuntia x 8,86 euroa = 17 011 euroa. Kuitenkin hitsaajan vuositulot muodostuva suuremmiksi lisien, ylitöiden ja erilaisten korvauksien kautta. Eli teoriahan ei päde 100 prosenttisesti tähänkään, mutta on silti _suuntaa antava_! You see?

        avaaminen, lukeminen ja ymmärtäminen saattaisi nyt olla isona apuna sulle! Se ei ole, eikä perustu teoriaan, vaan täyteen faktaan!!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        avaaminen, lukeminen ja ymmärtäminen saattaisi nyt olla isona apuna sulle! Se ei ole, eikä perustu teoriaan, vaan täyteen faktaan!!

        työehtosopimusta mahdat nyt tarkoittaa? Kai ymmärrät, että työntekijä voi tehdä ylitöitäkin ja toisaalta lyhyempää päivää / olla osa-aikaisena? Nuo olivat nyt vain esimerkkejä, älä takerru niihin!


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        työehtosopimusta mahdat nyt tarkoittaa? Kai ymmärrät, että työntekijä voi tehdä ylitöitäkin ja toisaalta lyhyempää päivää / olla osa-aikaisena? Nuo olivat nyt vain esimerkkejä, älä takerru niihin!

        sillä jos sinä kirjoitat hitsarista ja minä tessistä samassa yhteydessä, niin ei pitäisi olla lainkaan pienintäkään epäselvyyttä, minkä alan tessiä tarkoitin...vai onko?
        Tekee työntekijä sitten vaikka vain pari tuntia päivässä, tai vaikka viikon putkeen, niin kyllähän ne ansiot ovat ihan suoraan laskettavissa. Siis ne fakta-ansiot, ymmärrätkö? Jos pystyt vastaavat faktat esittämään kasvatustyöstä ennen kuin on ainoatakaan pentua syntynyt, niin olet tosi nero.


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        sillä jos sinä kirjoitat hitsarista ja minä tessistä samassa yhteydessä, niin ei pitäisi olla lainkaan pienintäkään epäselvyyttä, minkä alan tessiä tarkoitin...vai onko?
        Tekee työntekijä sitten vaikka vain pari tuntia päivässä, tai vaikka viikon putkeen, niin kyllähän ne ansiot ovat ihan suoraan laskettavissa. Siis ne fakta-ansiot, ymmärrätkö? Jos pystyt vastaavat faktat esittämään kasvatustyöstä ennen kuin on ainoatakaan pentua syntynyt, niin olet tosi nero.

        Se saakalin TES ei kerro hitsaajan, eikä kenenkään muunkaan palkkaa suoraan, se on vain viitteellinen (esim. minimipalkka). Palkkaan liittyvät mm. työpaikan sijainti (kunta / kaupunki) ja työpaikka itse. Jonkin yritys maksaa enemmän, jokin vähemmin. Niin että mietipä joskus itsekin, mitä väität ja milloin alat pilkkua missäkin yhteydessä viilaamaan.


      • issu56
        Tietäväinen kirjoitti:

        Se saakalin TES ei kerro hitsaajan, eikä kenenkään muunkaan palkkaa suoraan, se on vain viitteellinen (esim. minimipalkka). Palkkaan liittyvät mm. työpaikan sijainti (kunta / kaupunki) ja työpaikka itse. Jonkin yritys maksaa enemmän, jokin vähemmin. Niin että mietipä joskus itsekin, mitä väität ja milloin alat pilkkua missäkin yhteydessä viilaamaan.

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!

        että sinäkin osaat myöntää tosiasiat ja antaa periksi, kun tiedät olevasi väärässä =)


      • issu56
        issu56 kirjoitti:

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!

        et nyt tainnut oikein ymmärtää mitä kirjoitin, joten luehan se uudelleen ihan ajatuksella! Ehkä sitten ymmärrät sen paremmin!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!

        kyllä minä sanomasi ymmärsin, sinua on vain niin kiva vedättää, kun hermostut niin helposta! ;)


      • issu56
        issu56 kirjoitti:

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!

        Et sanoisi noin, jos mut livesti tuntisit ;=). En nyt tosiaankaan hermostunut, enkä ylipäätäänkään tee sitä ihan jokaisesta pikkuasiasta, kun en pahemmin isommistakaan, vaan pieni väittely on aina paikallaan, vai eikö vain ;=). Hauskaa pitkänperjantain iltaa!


      • Tietäväinen
        issu56 kirjoitti:

        sanani mitätön ja sun ei yhtään mitään!

        sulle! =)


      • Tietäväinen kirjoitti:

        ajatuksen kanssaa, niin huomaat minun kirjoittaneen _issulle_...

        Tuttavani, jotka elävät koirillaan, kuten itse asian ilmaisit, kasvattavat palveluskoiria sekä seurakoiria (eivät kääpiöitä).

        Ainahan voi itselleen pentueesta jättää hyvän (huippu) nartun, hinta huomattavasti alle tuontinartun.

        pysty niitä huippunarttuja omista linjoistaan ottaa. Monipuolisuutta täytyy kuitenkin olla ja joskus ottaa riski ulkopuolisesta tuonnista. Eikä se hinta juuri jää alle tuontinartun, ellei ole läheistä yhteistyötä toisen kasvattajan kanssa. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on yhteistyö kumppani kasvatus työssäni.


      • Matematiikkaan miinus merkkejä
        Tietäväinen kirjoitti:

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?

        Jos pentu on 950e. Sen astutusmaksu osuus voi olla likemmäksi 100e. Sen paperit, jos on tuloksia yms. maksaa 20e. Jotta ne tulokset saa, on käytettävä koiraa näyttelyissä, kisoissa (eivät ilmaisia). Lisäksi narttu on terveystarkastettava (maksaa). No, kantava narttu syö kantavan koiran (pentu) ruokaa, joka on kalliimpaa. Pennutettava narttu syö matokuurin useammin, kuin narttu, jota ei pennuteta. Lisäksi pennut syö penturuokaa ja muutaman matokuurin yms.. 8 keskikokoista pentua ja emo syö yli 200e edestä. Lisäksi tarvitaan kalkkia, kalkkipiikkiä, antibioottia mahdollisten kohtuun jääneiden roippeiden takia.

        Kun koira, jota et pennuta... sen pitokin maksaa. Niin kuvitteles kuin paljon maksaa koiran pito joka kantaa ja joka imettää.

        Ja se astusväli jos on vuosi, niin paljon se koira kuluttaa sen vuoden aikana?

        Ja ei kaikki nartut tule joka juoksusta kantavaksi =)

        Ne, jotka elää koirilla... niillä taitaa olla usein muuta sivubisnestä kuten koirahoitola =)


      • ...................
        Tietäväinen kirjoitti:

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?

        Ensinnäkin, yleensä ne rodut, jotka synnyttävät tuon seitsemän pentua, eivät maksaa 950e. Koska pienet rodut ovat kalliimpia kuin isot rodut, ja pienet rodut eivät synnytä seitsemää pentua. Pelkkiin rekisteröintimaksuihin menisi teoriasi mukaan noin 1000e, eläinlääkärikuluihin menisi toinen mokoma, todennäköisesti ylikin, kun käyttäisi nartun verikokeilla ja/tai ultrassa, ja madottaisi nartun, rokottaisi ym. Ja pennut yleensä tarkastutetaan eläinlääkärillä, jolloin noita kuluja tulisi vielä vuodessa satoja euroja. Jos synnytyksessä tuleekin ongelmia ja koira joudutaan leikkaamaan niin kuluja tulee vielä paljon enemmän. Ja astutusmaksuihin menisi todennäköisesti yhteensä jo useampi tuhat euroa vuodessa. Jotta pennuista kehtaisi edes pyytää tuon 950e, niin vanhemmilla pitäisi olla näyttelytuloksia ja käyttötuloksia, joita joutuu käymään hakemassa vähintään kolme-neljä kertaa yhdelle koiralle, osallistumismaksut liikkuisivat silloin yhden koiran kohdalla jo useammassa sadassa eurossa bensat ym. Sitten kun koiria olisi useampia niin siihenkin menisi jo useita satoja/tuhansia euroja vuodessa. Usein kasvattajat käyvät myös ulkomailla näyttelyissä, johon menee vielä tuplasti enemmän rahaa.

        Tuon kahden vuoden aikana pentujen ja emon ruokiin menisi useita tuhansia euroja. Tuhansia euroja menisi myös rokotuksiin, madotuksiin, lääkärikänyteihin, kun koirat eläisivät yli 10vuotta. Harvoin jos on kymmenen koiraa, niin ne säilyvät koko elinikänsä terveinä, eli yllättäviä kuluja tulee todella paljon.

        Et yksinkertaisesti voi verrata tavallisen työntekijän ja kasvattajan työtä, koska tavalliselle työntekijälle harvoin tulee kuluja työnteostaan, toisin kuin kasvattajalle. Sinä et ole tainnut koskaan astuttaa koiraasi, jos sinulla edes on sellaista, koska jos olisi niin tietäisit hieman paremmin asioista, kuin nyt näytät tietävän.


      • Tietäväinen
        ................... kirjoitti:

        Ensinnäkin, yleensä ne rodut, jotka synnyttävät tuon seitsemän pentua, eivät maksaa 950e. Koska pienet rodut ovat kalliimpia kuin isot rodut, ja pienet rodut eivät synnytä seitsemää pentua. Pelkkiin rekisteröintimaksuihin menisi teoriasi mukaan noin 1000e, eläinlääkärikuluihin menisi toinen mokoma, todennäköisesti ylikin, kun käyttäisi nartun verikokeilla ja/tai ultrassa, ja madottaisi nartun, rokottaisi ym. Ja pennut yleensä tarkastutetaan eläinlääkärillä, jolloin noita kuluja tulisi vielä vuodessa satoja euroja. Jos synnytyksessä tuleekin ongelmia ja koira joudutaan leikkaamaan niin kuluja tulee vielä paljon enemmän. Ja astutusmaksuihin menisi todennäköisesti yhteensä jo useampi tuhat euroa vuodessa. Jotta pennuista kehtaisi edes pyytää tuon 950e, niin vanhemmilla pitäisi olla näyttelytuloksia ja käyttötuloksia, joita joutuu käymään hakemassa vähintään kolme-neljä kertaa yhdelle koiralle, osallistumismaksut liikkuisivat silloin yhden koiran kohdalla jo useammassa sadassa eurossa bensat ym. Sitten kun koiria olisi useampia niin siihenkin menisi jo useita satoja/tuhansia euroja vuodessa. Usein kasvattajat käyvät myös ulkomailla näyttelyissä, johon menee vielä tuplasti enemmän rahaa.

        Tuon kahden vuoden aikana pentujen ja emon ruokiin menisi useita tuhansia euroja. Tuhansia euroja menisi myös rokotuksiin, madotuksiin, lääkärikänyteihin, kun koirat eläisivät yli 10vuotta. Harvoin jos on kymmenen koiraa, niin ne säilyvät koko elinikänsä terveinä, eli yllättäviä kuluja tulee todella paljon.

        Et yksinkertaisesti voi verrata tavallisen työntekijän ja kasvattajan työtä, koska tavalliselle työntekijälle harvoin tulee kuluja työnteostaan, toisin kuin kasvattajalle. Sinä et ole tainnut koskaan astuttaa koiraasi, jos sinulla edes on sellaista, koska jos olisi niin tietäisit hieman paremmin asioista, kuin nyt näytät tietävän.

        ..ja jos se ei sinulta luonnistu, niin toistanpa vielä: summat, joista puhuin, olivat BROTTOJA! Eivät siis nettoja. Jos et näiden eroa tiedä, kannattaisi sinun se jostain opiskella.

        Ts. en olekaan väittänyt, että pennuista saadut tulot olisivatkaan puhdasta voittoa!


      • Tietäväinen
        Tietäväinen kirjoitti:

        ..ja jos se ei sinulta luonnistu, niin toistanpa vielä: summat, joista puhuin, olivat BROTTOJA! Eivät siis nettoja. Jos et näiden eroa tiedä, kannattaisi sinun se jostain opiskella.

        Ts. en olekaan väittänyt, että pennuista saadut tulot olisivatkaan puhdasta voittoa!

        ja esim. tanskandoggi (ja muutkin suuret rodut) saa isojakin pentueita pennun hinnan vaihdellessa 1 000 - 1 600 euroa. Toinen esimerkki on saksanpaimenkoira, jonka pennut maksavat tällä hetkellä noin 850 - 1 000 euroa ja useasti pentukoot ovat ylle tuon seitsemän.


      • Tanskandogilla rikastuu =)
        Tietäväinen kirjoitti:

        ja esim. tanskandoggi (ja muutkin suuret rodut) saa isojakin pentueita pennun hinnan vaihdellessa 1 000 - 1 600 euroa. Toinen esimerkki on saksanpaimenkoira, jonka pennut maksavat tällä hetkellä noin 850 - 1 000 euroa ja useasti pentukoot ovat ylle tuon seitsemän.

        Ja mietippäs kuinka paljon se tanskandoggi narttu elämänsä aikana syö? Kuinka paljon eläinlääkäri kulut ovat ja lääkekulut (matokuuri painon mukaan).Kuinka paljon narttu syö kantavana ollessa ja imettäessä? Kuinka paljon pennut syö? Ja noin suurelle rodulle kasvuiässä tarttee superlaadukasta/tasapainoista ruokaa.

        Ostappas doggi narttu ja kopaisepas rikastua =)
        Huomaat eka vuoden jälkeen köyhtyneesi aika paljon. Ensin ne kulut (ruoka, matolääkkeet yms). Sitten ne järsityt sohvat yms..
        Sen jälkeen (koiran varttuessa) terveystutkimukset ja näyttelyt (oleellinen osa kasvattamista). Kun olet saanut nartun siihen ikään, että voit pennuttaa, olet jo paljon paljon köyhempi. Sitten maksat suuren astutusmaksun ja alat ostella exstra kallista kantavan koiran ruokaa. Ennen kuin pennut on maailmassa, olet taas paljon paljon köyhempi.
        Pentujen jälkeen kannat niska limassa kalkkia, exstra hyvää sapuskaa, matolääkkeitä... epäonnen myötä tehobaktia ja antibioottia.
        Kun saat pennut maailmalle, niin mietit sen kaiken rahan menetyksen ja työn jälkeen.. oliko se rahallisesti kannattavaa =)

        No, ehkä haluat taas kopaista pennuttamista vuoden kuluttua...hmm, narttu ei tulekaan kantavaksi. Sinne meni hyppyraha ja ajoit turhaan sen 400km. Odotteleppas taas 6kk, ehkä sitten pentuja tulee. Siinä välillä ruokit ja rokottelet, käyt näyttelyissä ja ostelet matokuureja sen painon mukaan edelleen...

        On se niin kannattavaa =)
        Silloin kun myyt pennut, tuntuu että jotain jää käteen. Kerralla tulee enemmän rahaa. Mutta kun lasket kaikki kulut, niin eihän siitä jääkään mitään käteen.


      • ...................
        Tietäväinen kirjoitti:

        ..ja jos se ei sinulta luonnistu, niin toistanpa vielä: summat, joista puhuin, olivat BROTTOJA! Eivät siis nettoja. Jos et näiden eroa tiedä, kannattaisi sinun se jostain opiskella.

        Ts. en olekaan väittänyt, että pennuista saadut tulot olisivatkaan puhdasta voittoa!

        Kyllä summat joista puhuit olivat bruttoja. Mutta tässä on se ero. Jos hitsaaja saa bruttona 10e/h ja kasvattaja saa pennuista 50e/h, niin hitsari todellakin saa käteensä tuon lähes 10e/h, mutta kasvattaja ei saa, koska kasvattajalla on kymmeniä kuluja toisinkuin hitsaajalla. Joten periaatteessa jos vertaisi niin noita pitäisi verrata vain ja ainoastaan nettotulojen perusteella, vaikka se siltikin olisi hankalaa verrata noita keskenään.


      • Tietäväinen
        Tanskandogilla rikastuu =) kirjoitti:

        Ja mietippäs kuinka paljon se tanskandoggi narttu elämänsä aikana syö? Kuinka paljon eläinlääkäri kulut ovat ja lääkekulut (matokuuri painon mukaan).Kuinka paljon narttu syö kantavana ollessa ja imettäessä? Kuinka paljon pennut syö? Ja noin suurelle rodulle kasvuiässä tarttee superlaadukasta/tasapainoista ruokaa.

        Ostappas doggi narttu ja kopaisepas rikastua =)
        Huomaat eka vuoden jälkeen köyhtyneesi aika paljon. Ensin ne kulut (ruoka, matolääkkeet yms). Sitten ne järsityt sohvat yms..
        Sen jälkeen (koiran varttuessa) terveystutkimukset ja näyttelyt (oleellinen osa kasvattamista). Kun olet saanut nartun siihen ikään, että voit pennuttaa, olet jo paljon paljon köyhempi. Sitten maksat suuren astutusmaksun ja alat ostella exstra kallista kantavan koiran ruokaa. Ennen kuin pennut on maailmassa, olet taas paljon paljon köyhempi.
        Pentujen jälkeen kannat niska limassa kalkkia, exstra hyvää sapuskaa, matolääkkeitä... epäonnen myötä tehobaktia ja antibioottia.
        Kun saat pennut maailmalle, niin mietit sen kaiken rahan menetyksen ja työn jälkeen.. oliko se rahallisesti kannattavaa =)

        No, ehkä haluat taas kopaista pennuttamista vuoden kuluttua...hmm, narttu ei tulekaan kantavaksi. Sinne meni hyppyraha ja ajoit turhaan sen 400km. Odotteleppas taas 6kk, ehkä sitten pentuja tulee. Siinä välillä ruokit ja rokottelet, käyt näyttelyissä ja ostelet matokuureja sen painon mukaan edelleen...

        On se niin kannattavaa =)
        Silloin kun myyt pennut, tuntuu että jotain jää käteen. Kerralla tulee enemmän rahaa. Mutta kun lasket kaikki kulut, niin eihän siitä jääkään mitään käteen.

        Enpäs ajatellut yöllä tuota asiaa tarpeeksi pitkälle, anteeksi. Sen verran vielä sanoisin, että ne ihmiset, jotka muutenkin pitäisi itsellään koiraa tienaavat hyvin sillä, että koiraa pennutetaan. Tällöinhän koiran elinkustannukset eivät suurestikaan kohdistu pentueisiin, vaan ainoastaan astutuksesta pentujen luovuttamiseen asti syntyvät kulut vähentävät pentueista saatavaa voittoa.

        Toinen seikka ovat sitten nämä sijoituskoirat, joiden tuotto voi olla todella korkeakin kasvattajalle, jonka ei tarvitse ruokkia, madottaa tai rokottaa koiraa... Mutta se oli jo toinen tarina se. =)


      • taavo
        Tietäväinen kirjoitti:

        Sinulla on siis kymmenen narttua. Jos jokainen tekisi pannut vain joka toinen vuosi, olisi sinulla kuitenkin viisi pentuetta vuodessa. Jos jokaisessa pentueessa olis vaikkapa seitsemän pentua ja myisit ne 950 euron hintaan, olisi kasvatustyöstäsi saama bruttotulo 33 250 euroa, joka on paljon suurempi kuin keskivero duunarin bruttovuositulo!

        Niin että mitenkä se olisi sula mahdottomuus elättää itsensä kasvatustyöllä(huom! duunarikin täytyy maksaa veroja tuloistaan, jolloin netto vuositulot voivat jäädä helposti alle 15 000 euroonkin...)?

        Jos ajatellaan, että tarvitsisit elääksesi vaikkapa 20 000 euroa vuodessa (brutto), jäisi sinulle 13 250 euroa (brutto) käytettäväksi tulonlähteisiisi (narttuhin) vuodessa....

        Jatkanko laskelmaa, vai selvenikö jo?

        Tässä taas oiva esimerkki uusavuttomuudesta. Hopsista hoi, eikö ne kymmenen narttu ja niiden pennut syö mitään, eikä niitä käytetä eläinlääkärissä (pevisa), eikö madoteta, eikö makseta astutusmaksua eikä rekisteröintimaksua, entäs ne ilmoituskulut ja näyttelyissä käymiset, jotta saataisiin rekisteröintimaksut pienemmiksi. Mitenkäs kun vuoden tai kaksi olet pentuja tehnyt niin olisiko remontin aika ja varmasti piha-aitaustakin pitäisi uusia ja mitkä määrät rahaa meneekään pelkästään pesuaineisiin. Laskepa nämä ja tule sitten tänne puhumaan kuinka pennutuksella tienataan. Kiitos.


      • Tietäväinen
        taavo kirjoitti:

        Tässä taas oiva esimerkki uusavuttomuudesta. Hopsista hoi, eikö ne kymmenen narttu ja niiden pennut syö mitään, eikä niitä käytetä eläinlääkärissä (pevisa), eikö madoteta, eikö makseta astutusmaksua eikä rekisteröintimaksua, entäs ne ilmoituskulut ja näyttelyissä käymiset, jotta saataisiin rekisteröintimaksut pienemmiksi. Mitenkäs kun vuoden tai kaksi olet pentuja tehnyt niin olisiko remontin aika ja varmasti piha-aitaustakin pitäisi uusia ja mitkä määrät rahaa meneekään pelkästään pesuaineisiin. Laskepa nämä ja tule sitten tänne puhumaan kuinka pennutuksella tienataan. Kiitos.

        Ja sinulle(kin) nyt tiedoksi, että edellenkin laskin summat _brottoina_! Mikä ihme siinä on, että pitää alkaa vääntämään ja vänkäämään toisen kirjoitusta nurin kurin?

        Ja kas, minäpä en tiennytkään, että koirat ihan SYÖVÄTKIN ja että ne pitää HOITAA sekä ASTUTTAA JNE., niin UUSAVUTON kun olen!

        Alkaa palaa käpy tällasten kanssa....


      • Tietäväinen kirjoitti:

        Ja sinulle(kin) nyt tiedoksi, että edellenkin laskin summat _brottoina_! Mikä ihme siinä on, että pitää alkaa vääntämään ja vänkäämään toisen kirjoitusta nurin kurin?

        Ja kas, minäpä en tiennytkään, että koirat ihan SYÖVÄTKIN ja että ne pitää HOITAA sekä ASTUTTAA JNE., niin UUSAVUTON kun olen!

        Alkaa palaa käpy tällasten kanssa....

        Olet nyt moneen kertaan puhunut tuosta brotosta. Ymmärrän vielä yhden kirjoitusvirheen, mutta kun jatkuvasti puhut brotosta. tarkoitat varmaankin bruttoa.

        Itse olen sitä mieltä, että koirilla voi tienatakin. Mutta tähän eivät kyllä kunnon _kasvattajat_ kykene. Heillä on niin paljon kuluja terveystarkastuksista, kalliista ruuista ym. että se on mahdotonta. Mutta nämä pentutehtailijat, eli osa sekarotuisten "kasvattajista", paperittomien puhdasrotuisten "kasvattajista." Löytyy näitä myös ihan paperillisien rotukoirienkin kasvattajista näitä jotka todella tienaavat koirillaan, mutta silloin en kutsuisi heitä varsinaisiksi kasvattajiksi.

        Mielestäni tämä keskustelu on mennyt hieman turhaksi vänkäykseksi, toinen perustelee hitsari-esimerkin avulla kantaansa ja toinen taas esittää perusteluikseen kuluja. Ymmärrän miksi issut ym. eivät pitäneet ajatuksestasi, että koirilla voisi tienata, koska en usko heidän edes ajattelevan sellaista, koska heidän mielestään se kasvattajina olisi erittäin häpeällistä.
        Molemmat ovat omalla tavallaan oikeassa, mutta mielestäni puhutte kahdesta eri asiasta, eli _kasvattajista_ ja "kasvattajista."


      • Tietäväinen
        riina00 kirjoitti:

        Olet nyt moneen kertaan puhunut tuosta brotosta. Ymmärrän vielä yhden kirjoitusvirheen, mutta kun jatkuvasti puhut brotosta. tarkoitat varmaankin bruttoa.

        Itse olen sitä mieltä, että koirilla voi tienatakin. Mutta tähän eivät kyllä kunnon _kasvattajat_ kykene. Heillä on niin paljon kuluja terveystarkastuksista, kalliista ruuista ym. että se on mahdotonta. Mutta nämä pentutehtailijat, eli osa sekarotuisten "kasvattajista", paperittomien puhdasrotuisten "kasvattajista." Löytyy näitä myös ihan paperillisien rotukoirienkin kasvattajista näitä jotka todella tienaavat koirillaan, mutta silloin en kutsuisi heitä varsinaisiksi kasvattajiksi.

        Mielestäni tämä keskustelu on mennyt hieman turhaksi vänkäykseksi, toinen perustelee hitsari-esimerkin avulla kantaansa ja toinen taas esittää perusteluikseen kuluja. Ymmärrän miksi issut ym. eivät pitäneet ajatuksestasi, että koirilla voisi tienata, koska en usko heidän edes ajattelevan sellaista, koska heidän mielestään se kasvattajina olisi erittäin häpeällistä.
        Molemmat ovat omalla tavallaan oikeassa, mutta mielestäni puhutte kahdesta eri asiasta, eli _kasvattajista_ ja "kasvattajista."

        puhun ihan kasvattajista, sillä, kuten kerroin, kaksi tuttavaperhettäni elättää itsensä kasvattamalla palvelus- ja seurakoiria. Juuri siitähän tämä lähtikin.

        Ja kiitos vain kirjoitusvirheeni korjaamisesta. Toivottavasti korjaat ne jatkossakin.


      • Tietäväinen kirjoitti:

        puhun ihan kasvattajista, sillä, kuten kerroin, kaksi tuttavaperhettäni elättää itsensä kasvattamalla palvelus- ja seurakoiria. Juuri siitähän tämä lähtikin.

        Ja kiitos vain kirjoitusvirheeni korjaamisesta. Toivottavasti korjaat ne jatkossakin.

        Kasvattajiakin on joka lähtöön, enkä tällä nyt tarkoita moittia sinun tuntemiasi kasvattajia. Heillä taitaa sitten kyllä olla hyvin monia koiria. Mutta otathan huomioon, että kaksi tienaavaa kasvattajaa sadoista kasvattajista on kuitenkin melko vähän. Itse en ainakaan pystyisi pitämään tarpeeksi koiria, että pystyisin niillä tienaamaan. Kyllä saisi olla melkoinen omakotitalo, koirarakennukset, ulkotarhat ja maatakin siinä pitäisi olla jo hyvin paljon.


      • Tietäväinen
        riina00 kirjoitti:

        Kasvattajiakin on joka lähtöön, enkä tällä nyt tarkoita moittia sinun tuntemiasi kasvattajia. Heillä taitaa sitten kyllä olla hyvin monia koiria. Mutta otathan huomioon, että kaksi tienaavaa kasvattajaa sadoista kasvattajista on kuitenkin melko vähän. Itse en ainakaan pystyisi pitämään tarpeeksi koiria, että pystyisin niillä tienaamaan. Kyllä saisi olla melkoinen omakotitalo, koirarakennukset, ulkotarhat ja maatakin siinä pitäisi olla jo hyvin paljon.

        Tuttavillani onkin maata ja isot tilat sekä paljon koiria, sitä en kielläkään .

        Toinen tienaamisen, eli rahan teon muoto on se, että perheen (rotumääritelmän mukaista, tervettä) kotikoiraa käytetään näyttelyissä niin, että sille saadaan edes jonkin verran meriittiä, jolloin pennut menevät paremmin kaupaksi.

        Tällöinhän voidaan ajatella pentueen tulojen olevat miltei puhdasta tuottoa, sillä koirahan oli siis kotikoira ja se söisi ja sitä pitäisi hoitaa teetti sillä pentuja tai ei.

        Se, onko kasvattaja, "kasvattaja, vai _kasvattaja_, kuten asian ilmaisit, ei kuitenkaan liene keskustelun pääasia vaan se, voiko koira tuottaa voittoa omistajalleen vai ei...

        Kaikki tuntuvat vaan ärsyyntyvän tästä aiheesta, joten jätän sen osaltani tähän.

        Ps. Hitsari-esimerkin esitin siksi, että se on usealle lähellä empiirisiä kokemuksia ja näin sai esimerkistäni konkreettisemman.


      • Tietäväinen kirjoitti:

        Tuttavillani onkin maata ja isot tilat sekä paljon koiria, sitä en kielläkään .

        Toinen tienaamisen, eli rahan teon muoto on se, että perheen (rotumääritelmän mukaista, tervettä) kotikoiraa käytetään näyttelyissä niin, että sille saadaan edes jonkin verran meriittiä, jolloin pennut menevät paremmin kaupaksi.

        Tällöinhän voidaan ajatella pentueen tulojen olevat miltei puhdasta tuottoa, sillä koirahan oli siis kotikoira ja se söisi ja sitä pitäisi hoitaa teetti sillä pentuja tai ei.

        Se, onko kasvattaja, "kasvattaja, vai _kasvattaja_, kuten asian ilmaisit, ei kuitenkaan liene keskustelun pääasia vaan se, voiko koira tuottaa voittoa omistajalleen vai ei...

        Kaikki tuntuvat vaan ärsyyntyvän tästä aiheesta, joten jätän sen osaltani tähän.

        Ps. Hitsari-esimerkin esitin siksi, että se on usealle lähellä empiirisiä kokemuksia ja näin sai esimerkistäni konkreettisemman.

        Olet taas osaltaan oikeassa.
        "Tällöinhän voidaan ajatella pentueen tulojen olevat miltei puhdasta tuottoa, sillä koirahan oli siis kotikoira ja se söisi ja sitä pitäisi hoitaa teetti sillä pentuja tai ei."
        Mutta jos koiralla teettää pentuja niin tulee myös huomattavasti lisäkustannuksia mitä tavalliselle kotikoiralle ei tule, koska pitää maksaa pentujen rekisteröintimaksut, nartun tutkimustulokset, kalliimmat ruuat ym. Ja pitää hankkia kennelnimi, käydä kasvattajakurssit ym. Joten eipä mielestäni siitäkään voitolle jää, tosin voihan näitäkin olla, jotka jäävät voitolle, mutta voitot ovat tuolloin kyllä hyvin pieniä.

        Ja kyllähän kasvattajatkin saattavat jäädä muutama sata euroa voitolle jostain pentueestaan, mutta sitten se tasaantuukin seuraavassa pentueessa kun tuleekin jotain ongelmia. Harvoin koko kasvatustyö käy aivan ongelmitta.


      • Tietäväinen
        riina00 kirjoitti:

        Olet taas osaltaan oikeassa.
        "Tällöinhän voidaan ajatella pentueen tulojen olevat miltei puhdasta tuottoa, sillä koirahan oli siis kotikoira ja se söisi ja sitä pitäisi hoitaa teetti sillä pentuja tai ei."
        Mutta jos koiralla teettää pentuja niin tulee myös huomattavasti lisäkustannuksia mitä tavalliselle kotikoiralle ei tule, koska pitää maksaa pentujen rekisteröintimaksut, nartun tutkimustulokset, kalliimmat ruuat ym. Ja pitää hankkia kennelnimi, käydä kasvattajakurssit ym. Joten eipä mielestäni siitäkään voitolle jää, tosin voihan näitäkin olla, jotka jäävät voitolle, mutta voitot ovat tuolloin kyllä hyvin pieniä.

        Ja kyllähän kasvattajatkin saattavat jäädä muutama sata euroa voitolle jostain pentueestaan, mutta sitten se tasaantuukin seuraavassa pentueessa kun tuleekin jotain ongelmia. Harvoin koko kasvatustyö käy aivan ongelmitta.

        Jep, tottakai pennuttamisesta aina tulee kuluja, aivan oikein ja siksihän sanoinkin äsken, että pennuista tuleva tulo on miltei puhdasta voittoa, ei siis aivan kokonaan.

        No, nyt on kuitenkin jokaisen keskustelijan kanta tullut esille ja tämän enempää tästä asiasta ei varmaan koskaan tulla yhteisymmärrykseen pääsemäänkään.


    • Pullisko

      No voi voi. Minullakin on koira, mutta seksrotuinen. Ei minullekaan kukaan ole tullut sanomaan, että painu hiiteen

      • kannata

        ottaa hernettä nenään sekarotuisten omistajat! Lukekaa mitä täällä kirjoitellaan ja miettikää tällaista pentua ostaessanne tarkkaan mitkä ovat pentuja myyvän motiivit... Kuten jo kirjoitin,omistan seropin, joka on aidosti vahinkopentu, ja maksoi 35 euroa.Musta ihan sopiva hinta.Omistan myös puhdasrotuisen "pitovaikeus" koiran papereilla,hienoista linjoista,maksoin 200 euroa saadakseni tämän pois kokemattomalta koiranpennun omistajalta.Joten halvallakin saa koiran itselleen kun seurailee mistä sen ottaa.


      • Tietäväinen
        kannata kirjoitti:

        ottaa hernettä nenään sekarotuisten omistajat! Lukekaa mitä täällä kirjoitellaan ja miettikää tällaista pentua ostaessanne tarkkaan mitkä ovat pentuja myyvän motiivit... Kuten jo kirjoitin,omistan seropin, joka on aidosti vahinkopentu, ja maksoi 35 euroa.Musta ihan sopiva hinta.Omistan myös puhdasrotuisen "pitovaikeus" koiran papereilla,hienoista linjoista,maksoin 200 euroa saadakseni tämän pois kokemattomalta koiranpennun omistajalta.Joten halvallakin saa koiran itselleen kun seurailee mistä sen ottaa.

        Jos tämä pitovaikeus-koira oli vasta pentu ja omistaja kokematon, niin miksi et vaan auttanut ja opastanut pennun opettamisessa yhteiskuntakelvolliseksi? Huijasit siis vain hyväuskoiselta halvalla hyvän koiran... Häpeällistä.


    • nissa

      Minulla on ihana keskikokoinen sekarotuinen hauva minusta 300€ on ihan ok hinta sekarotuisesta! Ite maksoin 280€ :D

    • 2dogs

      Meilläkin vanhempi koira on vahinkopentu kahdesta hyvin näyttelyissäkin pärjänneistä hyväsukuisista vanhemmista, jotka sattuvat vain olemaan ihan erirotua.
      Sekin on ns pitovaikeuskoira ja pahasti oli laiminlöity mm ruokinnan suhteen, eikä maksanut latin latia..
      huijasinko siis minäkin joltakin hyväuskoiselta koiran itselleni.. voi kamalaa..

      Toisesta seropistani maksoin 250e (el. tarkastama, rokotettu, madotettu, sirutettu reilusti ruokaa ja tarvikkeita mukaan). Tämäkin on vahinkopentu.

      • *haloo*

        Anteeksi nyt jos kerroin asian vaikeasti...Siis,kyllä kasvattaja oli puuttunut asiaan ja hakenut "pitovaikeus" koiran pois omistajalta.Sieltä se sitten tuli minulle.Ei yhtään häpeällistä!!!Sä voisit hävetä tota viisasteluas...


      • "viisas" :)
        *haloo* kirjoitti:

        Anteeksi nyt jos kerroin asian vaikeasti...Siis,kyllä kasvattaja oli puuttunut asiaan ja hakenut "pitovaikeus" koiran pois omistajalta.Sieltä se sitten tuli minulle.Ei yhtään häpeällistä!!!Sä voisit hävetä tota viisasteluas...

        Minusta voisit vaihtaa nikisi tietäväinen 'viisastelija'.Kun lukee kirjoituksiasi niin se olisi paljon sopivampi.Luuletko todella tietäväsi kaiken jos nyt satut harrastamaan seropi-koiriesi kanssa?? Ostin ensimmäisen koirani(saksanpaimenkoira) ennenkuin synnyit ja LUULEN tietäväni myös jotain koirista.


      • Tietäväinen
        "viisas" :) kirjoitti:

        Minusta voisit vaihtaa nikisi tietäväinen 'viisastelija'.Kun lukee kirjoituksiasi niin se olisi paljon sopivampi.Luuletko todella tietäväsi kaiken jos nyt satut harrastamaan seropi-koiriesi kanssa?? Ostin ensimmäisen koirani(saksanpaimenkoira) ennenkuin synnyit ja LUULEN tietäväni myös jotain koirista.

        A) selitys typerään nikkiini löytyy galleriastani, B) en luule tietäväni kaikkea C) minun tietoni eivät pohjaa seropieni kanssa harrastamiseen, vaan siihen, että olen kasvanut ja elänyt koirien parissa koko ikäni, sillä äitini ja monet tuttavani ja sukulaiseni ovat kasvattajia D) netissä keskustellaan kirjoitetuin sanoin -> asia tulee ilmaista selvästi, ettei arvailuille ja väärille johtopäätöksille jää sijaa.


    • sudenkorento75

      Tämä sekarotuisuus on puitu täällä ties monetta kertaa. Ei sinusta rikollista ole tullut koska olet ostanut seropin. Se mistä olet hankkinut ja millä perusteluin olet koiran hankkinut onkin sitten eri asia (siis sinun tilanteessasi se taisi olla ongelmakoira joka tuli sitten sinulle, jos en väärin muista teksteistä).
      Kirjoitin tämän tekstin jo tuohon "kasvattajalle" viestiin mutta kirjoitan sinulle tämän noin sinne päin.
      Jos ei nyt puhuta ihan siitä perus pentutehtailusta (jota vastaan ehdottomasti olen) vaan puhutaan Ostajasta. Miksi koiraa halutaan? Seuraksi,harrastuksiin ym. Mutta sitten ollaankin metsässä kun otetaan se sekarotuinen/paperiton koira sen takia että sainpas sen edullisesti ja se on niin suloinen pentu, vaikkakaan ei ajatella kyseisen rodun käyttötarkoitusta saati sitten onko ne terveistä vanhemmista. (toki poikkeus vahvistaa säännön).
      Tässä piilee se ongelma: (huom) yleisesti seropin/paperittomien koirien "kasvattajilla" ei ole varaa rankata ostajia siinä suhteessa kuin rotukoiran kasvattajalla. Heille riittää varmasti pelkästään se, että koira menee ns. hyvään kotiin, välittämättä, ottamatta selvää kykeneekö kyseinen henkilö kasvattamaan (esim. saksanpaimenkoiran) yhteiskuntakelpoiseksi. Sitten tulee näitä "ongelmakoiria" koska kyseinen omistaja ei ole yksinkertaisesti pärjännyt koiran kanssa. Koiran myyjällä kun ei tarvitse olla minkään näköistä opastusta ostajalle, kun on rahat kourassa ja koira muualla niin siihen loppuu vastuu (ja tiedän edelleen että poikkeuksia on, nyt puhutaan vaan yleisesti)
      Kasvattajat jotka rekisteröivät pentunsa, joutuvat elämään tiettyjen normien sanelemana. Ei vaan voida millä tahansa koiralla pennuttaa, terveydet kun tulee olla tutkittuna. Ostaja punnitaan varmasti tarkkaan, onko hän valinnut itselleen oikean rodun. Ja onko ostajalla mahdollisuus kasvattaa koirasta yhteiskuntakelvollinen, niinsanotusti riittävätkö rahkeet rodunmukaiseen kasvatukseen. Kasvattaja voi olla myymättä koiraa, jos hän näkee ettei ostaja kykene kasvattajan mielestä kasvattamaan kyseistä rotua. Sitä tuskin seropin/paperittoman myyjä tekee, jääpi pian pennut myymättä.

      Jokatapauksessa ostaja tekee itse sen päätöksen: ostaako koiransa edullisesti tietämättä koiran perimästä sen enempää (sika säkissä) ja saamatta "kasvattajalta" kullanarvoisia neuvoja vai ostaako ns.kunnon kasvattajalta, maksat koirastasi enemmän mutta vastineeksi saat varmasti aina apua ja perimätiedot ovat varmasti kunnossa.

      • sudenkorento75

        olikin tuo toinen vastaaja jolla oli se ongelmakoira...teksti on silti hyvä sinunkin lukea.


      • hitsari
        sudenkorento75 kirjoitti:

        olikin tuo toinen vastaaja jolla oli se ongelmakoira...teksti on silti hyvä sinunkin lukea.

        Täällä käsitellään hitsarin palkkojakin jo???
        Eikös tämä ole yleistä koirista-keskustelu??? Joku on nyt aivan turhan TIETÄVÄINEN *iso hymy*


      • "viisas"
        hitsari kirjoitti:

        Täällä käsitellään hitsarin palkkojakin jo???
        Eikös tämä ole yleistä koirista-keskustelu??? Joku on nyt aivan turhan TIETÄVÄINEN *iso hymy*

        Kenellä täällä oli ongelmakoira?


      • Tietäväinen
        hitsari kirjoitti:

        Täällä käsitellään hitsarin palkkojakin jo???
        Eikös tämä ole yleistä koirista-keskustelu??? Joku on nyt aivan turhan TIETÄVÄINEN *iso hymy*

        Se hitsaajan palkka nyt oli vain sellainen esimerkki, kun se sattuu syystä tai toisesta olemaan minulle tuttu aihe ;)


      • sudenkorento75
        hitsari kirjoitti:

        Täällä käsitellään hitsarin palkkojakin jo???
        Eikös tämä ole yleistä koirista-keskustelu??? Joku on nyt aivan turhan TIETÄVÄINEN *iso hymy*

        hitsarin palkkaus liittyy tähän minun lähettämään viestiin...?


      • sudenkorento75
        "viisas" kirjoitti:

        Kenellä täällä oli ongelmakoira?

        vaihdettu omistajaa...taisin olla vähän unenpöpperössä....*nolostunut*


      • koira

        mutta sekoitat minut nyt johonkin toiseen. Minulla ei ole ongelmakoiraa, vaan ihana pikkuinen sekarotuinen koira, jonka hankin perheestä joka mielestäni ei ollut mikään pentutehtailupaikka.


    • koira

      Luin tässä kaikki kirjoitukset läpi ja tulin siihen tulokseen, että ei täällä mitään järkevää keskustelua saa aikaiseksi. Ja luullakseni syy siihen on että KAIKKI KOIRANOMISTAJAT TIETÄVÄT KAIKKI ASIAT KOIRISTA KAIKKIA MUITA PAREMMIN.
      Mutta onko kukaan kysynyt koirilta?
      terveisin iloisen pikku piskin onnellinen omistaja

      • vastas

        sitten sulle se pikkupiski? Kai oot siltä mielipidettä kysynyt?


      • joo

        nytkö sen hiffasit, minä huomasin myös, ihme kun tännekin eksyin.


    • piinityty

      sinä ainakin olet tosissasi tämän haukun kanssa =). Siis laitat haukkuun monta euroa ja iloitset siitä... voi kun olisi enemmänkin tuommoisia ihmisiä eläimille. valitettavasti näkee kaikenlaista mm. "elämäni eläimet"- ohjelmasta... miettikäämme sitä...

      • koira

        Kiitos kauniista sanoistasi. Ilahdutit päivääni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      175
      3900
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      184
      1850
    3. 129
      1566
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      66
      1253
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      73
      930
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      46
      911
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      54
      902
    8. Tule mukaan

      Sanoisin sinulle jos uskaltaisin. Kertoisin miten kaipuu täyttää minut päivisin ja öisin huudollaan. Se huuto kaikuu sis
      Ikävä
      39
      884
    9. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      75
      855
    10. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      149
      855
    Aihe