Mitä on synti?

Anonyymi

Mistä ennen niin kovin sanoin saarnattiin.
Tämä ihmisiltä on tyystin jäänyt pimentoon.

Aikoinaan opetettiin että "synti on sydämen luopumista Jumalasta", kun ihminen ei rakasta Jumalaa siitä seuraa tästä rakaudettomuudesta nousevat teot Jumalaa ja lähimmäistä kohtaan.

51

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanalle "synti" on monta eri vastinetta heprean- ja kreikankielisissä Raamatun kirjoituksissa.

      Lyhykäisyydessään synniksi voidaan sanoa Jumalan tahdon vastaista toimintaa tai laiminlyöntiä.

      Ongelman tässä määritelmässä muodostaa se, että Jumalan tahto on erilainen eri aikoina. Vanhassa liitossa Jumala käski tappaa tiettyihin rikoksiin syyllistyneet oman kansan jäsenet, mutta uudessa liitossa tällaista käskyä ei ole ja jotkut pitävät sitä jopa soveltumattomana uuteen liittoon.

      Mainittakoon vielä se, että Israel ei kovin usein noudattanut rangaistusmääräyksiä, jotka kehottivat tappamaan jopa omat perheenjäsenet...

      pitäisikö tästä vetää sellainen johtopäätös, että ne käskyt eivät olleet alunperinkään tarkoitetut noudatettaviksi vaan olivat pelkästään hengellistä puhetta sitä ymmärtäville?

      No ei tietenkään, sillä vanhurskaat kuninkaat tapattivat kaikki epäjumalanpalvelijat ja tietyt rikolliset...

      mutta mitä jos nämäkin kuvaukset olivat pelkkää esikuvaa ja hengellistä puhetta?

      No ei kun koko vitun Raamattu on kusetusta alusta loppuun asti. Kuka vitun idiootti vielä siihen uskoo? Joku aivopesty hihu?

    • Anonyymi

      Synti on kaikki Jumalan Itse meille määrittämien käskyjen vastaiset teot. Ne on lueteltu 10 käskyssä. Helppoa (?).

      https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=2. Moos. 20:1&rnd=1583560598265

      2.Moos. 20:1-18
      1 Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:

      2 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3 Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.

      4 Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5 Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;
      6 mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

      7 Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

      8 Muista pyhittää lepopäivä.
      9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
      10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
      11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.

      12 Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.

      13 Älä tapa.
      14 Älä tee huorin.
      15 Älä varasta.
      16 Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.

      17 Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa."

      18 Ja kaikki kansa havaitsi jylinän, tulen leimaukset, pasunan äänen ja vuoren suitsuamisen; ja kun he sen havaitsivat, vapisivat he ja pysyivät taampana.
      ¨~
      Evankelisluterilainen Katekismus: 10 käskyä
      https://katekismus.fi/10kaskya/10kaskya.html

      Kun painat ed. sivustolla kunkin käskyn perässä olevaa pientä (punaista) nuolta, tulee käskyn selitys.
      🌻

      • Erittäin paljon kysellään, että missä se Jumala on, jonka tahtoa vastaan ei saisi millään tehdä.


    • Anonyymi

      Synti on Jumalan tahdon vastainen teko.

      • Anonyymi

        Hyvin kiteytetty.


      • Anonyymi

        Muista siis käydä kivittämässä naapuri mikäli hänellä on sekotekuituisia vaatteita. Sillä se on raamatun jumalan tahto. Myös säännöllinen eläinten uhraaminen ja niukka ruokavalio on välttämätöntä.


    • Anonyymi

      Synti on jos jumalaa ei ole eli sanoo totuuden.

      • Anonyymi

        Synti on kapinaa Jumalaa vastaan. Synti on myös sitä, että tietää jonkin asian olevan oikein, eikä kuitenkaan noudata sitä. Synti on myös sitä, ettei usko Jeesukseen syntien sovittajana..
        Synti ei ole ennen kaikkea tekoja, vaan se on olotila.
        Raamattu sanoo :"Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla." .Mutta ilosanoma seuraa heti seuraavassa lauseessa."Ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen arkistaan sen lunastuksen kautta joka on Kristuksessa Jeesuksessa"
        Jeesus nostaa minut ja sinut synnistä armahdetun syntisen tilaan...


    • Anonyymi

      "Synti on Jumalan tahdon vastaista TOIMINTAA" on niin pinnallinen määritelmä kuin olla voi. Synnin juureen pääsee käsiksi kolmen raamatunpaikan kautta. Kuinka käärme viekoitteli Eevan? "Te TULETTE niin kuin Jumala..." Mikä oli Luciferin "lankeemus"? Minä teen itseni KORKEIMMAN VERTAISEKSI..." Ja viimeinen ja ratkaiseva opas on roomalaiskirjeen 7. luku. Mistä kumpuaa kirjoittajan epätoivo?
      Synti on harhakuvitelma, jossa kuvittelija, olipa kyseessä perkele, joku muu enkeli tai ihminen, kuvittelee olevansa Jumalasta erillinen ja samalla jollakin tavoin Jumalan veroinen. Suomeksi sanottuna: synti on ihmisen kohdalla harhakuvitelmaa sitä, että ihmisellä on "Jumalasta erillinen" vapaa tahto, jolla ihminen säätelee kohtaloaan hyvään tai huonoon suuntaan. Synti on luodun olennon harhakuvitelmaa siitä, että hän on jollakin tavoin Jumalasta erillään ja hänen tulee jollakin tavi TULLA Jumalan kaltaiseksi.
      Käärme on valheen isä. Kaikki, mitä sen suusta ulos tulee, on valhetta. Tällöin viekoittelevat sanat: "Te TULETTE niin kuin Jumala --" saivat Eevan harhautettua ajattelemana, ettei hän muka ollut tismalleen niin täydellisesit Jumalan KALTAINEN kuin Jumala oli hyväksi nähnyt hänen olevan. Eeva eli täydelisessä Jumala-yhteydessä, mutta petkutus sai hänet kuvittelemaan, ettei asianlaita niin ollut. Hänen valintansa ei voinut perustua ylpeyteen, koska hän oli viaton.
      Roomalaiskirjeen 7. luvun epätoivo kumpuaa AJATUSHARHASTA, jossa ei nähdä, etä Kristus yhdisti ristillä ITSESSÄÄN ihmisen täydellisesti Jumalaan. Ristin jälkeen ihmisen olemuksessa ei ole soppea tai spukkaa, joka ei kuuluisi Jumalalle ja lisi Jumalan hallinnassa. Synti on kuvitelmaa, ettei näin ole asianlaita, vaan ihmisen on vieltä "TULTAVA (enemmän) Jumalan kaltaiseksi --" Kaikki lakihenkinen julistus, jossa Kristuksen ristintyötä ei nähdä täydellisenä ihmisen kohdalla, perustuu tuohon harhakäsitykseen ja ylläpitää sitä. Siinä silmänräpäyksessä, kun Kristuksen uhrin kaikkiriittävyys ja kaikenkattavuus nähdään, tuollainen hölynpöly lakkaa.

      • Anonyymi

        "Synti on luodun olennon harhakuvitelmaa siitä, että hän on jollakin tavoin Jumalasta erillään"

        "Kun Jumala loi ihmisen, teki hän hänet Jumalan kaltaiseksi. Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi
        ja siunasi heidät ja antoi heille nimeksi ihminen, silloin kuin heidät luotiin." Jumala loi ihmiset yhteyteensä, mutta tämän yhteyden rikkoi synti, epäuskon synti, ihminen ei uskonut ja totellut Jumalaa, vaan lähti kavalan käärmeen houkutuksiin.
        Ihmiset siis elävät erossa Jumalasta se on tosiasia. Täällä olisi aivan toisin asiat jos ihmiset eläisivät Jumalan yhteydessä.


    • Synti on yksinkertaistettu käsite, joka on osoittautunut oivaksi työkaluksi uskovaisten ihmisten manipuloinnissa ja ohjailussa. Lähes mikä tahansa asia on historian saatossa voitu synniksi määritellä.

      • Anonyymi

        Kerrotko miksi snua olisi helppo manipuloida jos olet uskova?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko miksi snua olisi helppo manipuloida jos olet uskova?

        Koska uskovaiselta selvästikin puuttuu looginen ajattelukyky ja halu pysyä totuudessa.
        Eihän sitä muutoin uskovaiseksi sortuisikaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko miksi snua olisi helppo manipuloida jos olet uskova?

        Sinun täytyy kysyä tuota uskovaisilta.


      • Anonyymi

        Manipulaatiosi onkin ollut väkivallan kyllästämää pitkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Manipulaatiosi onkin ollut väkivallan kyllästämää pitkään.

        Niinkö? Millä tavalla?

        Onko Sinulla ollut vaikea aamu?

        Puhuisimmeko tänääm perusteellisesti siitä, miten nautit toisten ärsyttämisestä?


      • Itselläni oli lestadiolainen papiksi opiskeleva solunaapuri. Kerran luterilaisen jumalanpalveluksen jälkeen hän ilmoitti minulle, että seuraavalla viikolla luterilaisessa kirkossa on tanssijumalanpalvelus, joka on syntiä. Itse en kokenut tanssijumista synniksi, mutta jumalanpalveluksesta poissa oleva lestadiolainen naapurini piti tanssia syntinä.

        Se synti on epämääräinen käsite ja riippuu kirkkokunnasta sekä sen määrittäjästä. Itselleni se on eroa Jumalan tahdosta. Siinä itse näppituntumalla määrittelen Raamatun pohjalta, mikä on syntiä. Lisäksi sen määritelmän muotoutumiseen vaikuttaa uskonnollinen yhteisö ympärillä. Teoriassa, jos olisin runsaasti tällä palstalla - niin täällä kirjoittavien uskovien ja joittenkin uskomattomien näkemykset kenties vaikuttaisivat henkilökohtaiseen näkemykseen siitä, mikä on syntiä ja mikä ei?


    • Anonyymi

      Kaikki se minkä synniksi sanominen johtaa oikeustoimiin ja minkä piispatkin kieltää on syntiä. Kaikki se mistä saa puhua, ei ole syntiä.

    • Niin, synti on melkoisen monimuotoinen ilmaisu. Vaikkei tästä asiasta ole Wikissä kunnon lähteitä, niin varmaan niitä tarvittaessa löytyy:

      Synti on kreikkaa ja ”ἁμαρτία, hamartía,” joka tarkoittaa harhaanosumista.

      Synniksi on käännetty monta kohtaa Raamatussa, mutta alun perin sillä on ollut monta eri merkitystä:
      • Kreikan kielen sana ”anomia” tarkoittaa lain rikkomista.
      • ”Ofeilima” merkitsee velkaa laiminlyömisestä, väärämielisyydestä, sopimuksen rikkomisesta tms.
      • "Hamartia" Ohiampuminen tai osumattomuus, kun epäonnistutaan tarkoittamalla hyvää, mutta sitten huomataan, että tehdäänkin pahaa.
      • ”Agnoema” tarkoittaa liukastumista, kompastumista, vahingossa tehtyä pahaa yms.
      • ”Parakon” tarkoittaa tottelemattomuutta, mutta viittaa myös väärin kuulemiseen.
      • ”Parabasis” viitaa lain rikkomiseen kiertämällä oikea.
      • Sanalla ”asebeia” sitten tarkoitetaan aktiivista toimintaa Jumalaa vastaan.

      • Anonyymi

        Synti on Jumalan tahdon vastainen teko.
        Niin yksinkertaisesta se on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Synti on Jumalan tahdon vastainen teko.
        Niin yksinkertaisesta se on.

        Kaikki sellaiset teot on Jumalan tahdon vastaisia, joissa ei toimita rakkaudesta, koska Jumala on rakkaus, eli jonkinlainen rakkaudellinen taajuus, jonka voi ainoastaan kokea.

        Eli kaikki mitä teet nykymaailmassa, käyttäen väärää aivopuoliskoa ( jotka Jumala meille myös loi) on Jumalan tahdon vastaista. Tämä kirjoittelu suomi24 palstalle hyvänä esimerkkinä.

        Jumalan tahdon mukaista on mennä erämaahan 40 päiväksi pois ihmisten ulottuvilta, jotta voit kokea Jumalan tahdon.

        Näin yksinkertaista se on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki sellaiset teot on Jumalan tahdon vastaisia, joissa ei toimita rakkaudesta, koska Jumala on rakkaus, eli jonkinlainen rakkaudellinen taajuus, jonka voi ainoastaan kokea.

        Eli kaikki mitä teet nykymaailmassa, käyttäen väärää aivopuoliskoa ( jotka Jumala meille myös loi) on Jumalan tahdon vastaista. Tämä kirjoittelu suomi24 palstalle hyvänä esimerkkinä.

        Jumalan tahdon mukaista on mennä erämaahan 40 päiväksi pois ihmisten ulottuvilta, jotta voit kokea Jumalan tahdon.

        Näin yksinkertaista se on.

        Näin konkreettisessa elämässä se vain ei ole kovin yksinkertaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Synti on Jumalan tahdon vastainen teko.
        Niin yksinkertaisesta se on.

        Ja kun ei ole olemassa sitä jumalaa, eikä siis sen tahtoakaan niin ei voi olla syntiäkään.
        Kuinka voisi rikkoa oman mielikuvituksen luoman otuksen tahtoa vastaan, ilman skitsofreniaa.
        Case closed.


    • Anonyymi

      Yllä on paljon mainiota pohdintaa, mutta tahdon lisätä yhden pointin.
      Olen nimittäin havainnut, että ihmiset ovat taipuvaisia huomaamaan syntiä muissa tahoissa kuin itsessään. Esim heteroseksuaalisuudessa pitäytyvä tyyppi, joka himoitsee naapurin karjaa ja puolisoa, joka ei koskaan ole vanhempiaan kunniouttanut ja joka taajaan lausuu vääriä todistuksia asiasta kuin asiasta, saattaa hyvin paljon pohtia homoseksuaalisuuden syntiä. Miksiköhän se näin on? Ehkä meissä on syvä tarve löytää syntisyyttä mieluummin itsen ulkopuolelta.

      • Hyviä kysymyksiä ja tuumaluja.

        ”Ehkä meissä on syvä tarve löytää syntisyyttä mieluummin itsen ulkopuolelta.”

        Niin, ehkä se on helpompaa kohdata siten, ettei tarvitse omia tekojaan puntaroida lainkaan?

        Mielestäni tämän pitäisi lähteä juuri toisinpäin, eli ensin katsoa sitä syntiä, mitä itse on tehnyt. Oppia siitä. Sen jälkeen pystyy näkemään muutkin ihmiset ja heidän tekonsa aivan toisin.


    • Anonyymi

      2.Timoteuksen kirje: Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.
      http://mixlr.com/messias-on-tulossa/

      • Siinä tuli jo monta syntiä esille.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Siinä tuli jo monta syntiä esille.

        Missä sanotaan, että nuo ovat syntejä ?


      • Tiedätkö, karttoiko Timoteus sen kaltaisia?

        Vai oliko kirje aivan turha?


    • Anonyymi

      Syntiä Jumalan tahdon vastainen toiminta. Koska Jumala on aina samaa mieltä uskovaisen kanssa, ovat kaikki muut syntisiä paitsi uskovainen.

      Uskovainenkin voi tunnustaa olevansa syntinen vaikkei tosiasiassa sitä tarkoitakaan. Kyseessä on vain uskovaisen yritys rahastaa lisää taivaspaikkapisteitä valheellisella vaatimattomuudella. Lisäksi olemattomienkin syntien tunnustamisesta saa myös kivasti lisää taivaspaikkapisteitä.

      Viimeisin parin tuhannen vuoden aikana uskovaisten pääasiallisiksi taivaspaikkapisteiden keruumenetelmiksi onkin vakioitunut valehtelu ja tosiasioiden kieltäminen.

    • Anonyymi

      Mitä se tarkoittaa, kun uskovaiset hokee toiselle: Jeesuksen nimessä ja veressä, kaikki synnit anteeksi... Onko tämä synti, kun vajavainen ihminen ryhtyy antamaan toisen ihmisen synnit anteeksi?

      • Anonyymi

        Jeesus antaa omilleen vallan päästää ja pidättää syntejä.


    • Anonyymi

      Synnin pystyy ihan raamatullisesti sanomaan yhdellä sanalla ja se sana on EPÄUSKO.
      Ei se auta yhtään mitään vaikka lopettaisi kaiken varastamisen, ei valehtelisi ja lopettaisi kokonaan juomisen ja jakelisi kaiken omaisuutensa köyhille, mutta ei tunnustaisi Jeesusta Herraksi, niin olisi edelleen 100% syntinen ja pelastuksen ulkopuolella.

      • Raamatussa synti on teko.

        Jumala määrää rangaistuksen esimerkiksi siitä, kun kerää puita vääränä päivänä. Kivitys.

        Ei tarkoita, jos et tunnusta Jeesusta Herraksi. Se on sinun tulkintoja.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Raamatussa synti on teko.

        Jumala määrää rangaistuksen esimerkiksi siitä, kun kerää puita vääränä päivänä. Kivitys.

        Ei tarkoita, jos et tunnusta Jeesusta Herraksi. Se on sinun tulkintoja.

        On varmaan ihan liikaa vaadittu, että sinä ymmärtäisit sapattisäädökset jos ne sinulle sadannen kerran selvittäisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On varmaan ihan liikaa vaadittu, että sinä ymmärtäisit sapattisäädökset jos ne sinulle sadannen kerran selvittäisin?

        syntiähän voi olla jo pelkät: ajatukset.

        enempi ymmärtäisin toiselle ihmiselle vahinkoa tuottavat asiat, siis oikein toivoa vahinkoa jollekin, jos vain ainoastaan vaikkapa kateellinen.

        se ensimmäinen käsky. . . kukapa meistä sen täyttää ??


      • Anonyymi kirjoitti:

        On varmaan ihan liikaa vaadittu, että sinä ymmärtäisit sapattisäädökset jos ne sinulle sadannen kerran selvittäisin?

        Että Jumala määrää sapatin rikkojalle kuolemantuomion.

        En minä idiootti ole. Ymmärrän lait mitä Raamatussa on


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Että Jumala määrää sapatin rikkojalle kuolemantuomion.

        En minä idiootti ole. Ymmärrän lait mitä Raamatussa on

        Heh, sinä mässäiIijä.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Että Jumala määrää sapatin rikkojalle kuolemantuomion.

        En minä idiootti ole. Ymmärrän lait mitä Raamatussa on

        Jyhvø ei jaksa nousta sohvaIta ylös.


    • Syntikäsitteet ovat muuttuneet kautta historian .

      Ja tiedän, että tuo on monelle vaikea hyväksyä mutta noin on. Tietyt "sopivaisuus säännöt" jotka ovat yhteis- tai yhdyskuntien hiljaisesti hyväksymiä "normeja" muokkaavat myös syntikäsitystä. Tuosta poiketen tietenkin perisyntimalli.

      Yksinkertaisin selitys mitä itse olen tuohon asiaan liittyen on ehkä se omantunnon puhtaus. Jos on elänyt elämänsä niin, ettei ole suuren suuria omantunnon tuskia lähdön lähellä, niin silloin ei todennäköisesti ole syyllistynyt hirvittävän suuriin synteihin.

      • "Tietyt "sopivaisuus säännöt" jotka ovat yhteis- tai yhdyskuntien hiljaisesti hyväksymiä "normeja" muokkaavat myös syntikäsitystä."

        Ehdottomasti näin on. Jokaisena aikan on ollut omat syntikäsitteensä.


    • Anonyymi

      Synti on kaikki Jumalan ja Jumalan tahdon ja sanan vastaisuus.

      Ihmiskunnan muinaisesta, nk. syntiinlankeemuksesta johtuen, jokainen ihminen on (peri-) syntinen, eikä voi synnittömäksi muuttua.

      Synnin pääkohdat on lueteltu Jumalan 10 Käskyssä, jotka Hän antoi Moosekselle.
      2. Moos. 20:
      https://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=2. Moos. 20:1&rnd=1587229411800

      Jeesuksen opetukset syvensivät syntikäsitettä: synti ei ole vain ulkoinen teko, vaan myös ihmisessä sisäisesti vaikuttava olemus.

      Jumalan (JHWH) tahdon voi ymmärtää lyhyesti sanoen: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi YLI KAIKEN, kaikesta mielestäsi ja sielustasi ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi."

      Jumala lähetti Poikansa maailmaan opettamaan meitä ja viimeisenä sovintouhrina sovittamaan meidän syntimme Jumalan edessä. Tämä tapahtui Jeesuksen kuollessa ristillä meidän kunkin sijaiskärsijänä. Mutta kuoleman voittaen myös ylösnousemuksessaan. Jumalan kutsun kuullessamme (herätyksentila) me pelastumme suostumalla Jumalan tahdon alaisuuteen, katumalla ja tunnustamalla syntisyytemme ja syntimme, samalla uskoen UT:n evankeliumin eli Jumalan armon Jeesuksessa, kukin kohdallamme ja Jumalan sanan opetuksen.

      Joskin me teemme parannusta monista synneistämme, me emme kuitenkaan muutu täysin "synnittömiksi", mutta uudestisyntymässä Jeesus Kristus Itse Pyhän Henkensä kanssa tulee asumaan sisäiseen maailmaamme: opettamaan, lohduttamaan ja jatkamaan sovitustyötään, pyhitystyötään meissä.

      Me emme voi muuttaa itseämme, paitsi sallimalla Jeesuksen muuttaa meitä, kasvattaa Jumalan lapseudessa. Jumala tekee työtä kussakin meissä omalla tavallaan.

      "Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tekojen kautta." ✨
      ~

      • Ei vaan nimenomaan ihminen voi muuttaa itseään ja toimintamallejaan. Enkä mene vannomaan mutta tuskin Jeesuskaan olisi ollut ajatusta vastaan.

        Muutenhan voitaisiin vain kaikki elää miten satutaan ja jäädä odottamaan vain kädet pystyssä.


      • Anonyymi

        Annatko sen kohdan Raamatusta, jossa kerrotaan Jumalan paratiisissa olevan syntiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annatko sen kohdan Raamatusta, jossa kerrotaan Jumalan paratiisissa olevan syntiä?

        Tämä oli siis tästä kirjoittavalle henkilölle:

        <<Ihmiskunnan muinaisesta, nk. syntiinlankeemuksesta johtuen, jokainen ihminen on (peri-) syntinen, eikä voi synnittömäksi muuttua.<<


      • Anonyymi kirjoitti:

        Annatko sen kohdan Raamatusta, jossa kerrotaan Jumalan paratiisissa olevan syntiä?

        Jumalan paratiisi taisi olla maassa, koska sieltä lähdettiin heti viljelemään maata.

        Mutta sitä paratiisia ei ole muualla kuin Raamatussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä oli siis tästä kirjoittavalle henkilölle:

        <<Ihmiskunnan muinaisesta, nk. syntiinlankeemuksesta johtuen, jokainen ihminen on (peri-) syntinen, eikä voi synnittömäksi muuttua.<<

        Hän siis väittää, että ihminen ei pysty toimimaan Jumalan tahdon mukaan, vaan tarvitaan ihmisuhrikultti korjausliikeeksi.

        Tässä on nyt sitten käynyt niin, että ilmeisesti synnitön Jeesus ei kuitenkaan ymmärtänyt tuota ihmisen problematiikkaa paratiisisynnistä, mutta todennäköisesti - ennustaja kun oli ja jätti mm. Pietarille taivasten valtakunnan avaimet, joka kielsi hänet kolmasti ja ristiinnaulittiin pää alaspäin, josta rististä tuli saatananpalvojien symboli - että juuri häntä tullaan käyttämään uhrina tuohon vastuun pakoiluun, koska Raamatun mukaan sanoi näin Matt.7:

        <<Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'<<


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hän siis väittää, että ihminen ei pysty toimimaan Jumalan tahdon mukaan, vaan tarvitaan ihmisuhrikultti korjausliikeeksi.

        Tässä on nyt sitten käynyt niin, että ilmeisesti synnitön Jeesus ei kuitenkaan ymmärtänyt tuota ihmisen problematiikkaa paratiisisynnistä, mutta todennäköisesti - ennustaja kun oli ja jätti mm. Pietarille taivasten valtakunnan avaimet, joka kielsi hänet kolmasti ja ristiinnaulittiin pää alaspäin, josta rististä tuli saatananpalvojien symboli - että juuri häntä tullaan käyttämään uhrina tuohon vastuun pakoiluun, koska Raamatun mukaan sanoi näin Matt.7:

        <<Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'<<

        Löydättekö te tuosta Matteuksen evankeliumista, jossa Jeesus antaa elämisen toimintaohjeet, jotakin synnin välttämisestä tai ylipäätään sanaa 'synti', kun minä en nyt saa silmiini, että missä siellä tämä syntiasia olisi.

        Sinä kirjoittaja - voisitko auttaa minua löytämään se kohta. Kiitän etukäteen!

        Anonyymi
        Eilen 19:21


      • Anonyymi kirjoitti:

        Löydättekö te tuosta Matteuksen evankeliumista, jossa Jeesus antaa elämisen toimintaohjeet, jotakin synnin välttämisestä tai ylipäätään sanaa 'synti', kun minä en nyt saa silmiini, että missä siellä tämä syntiasia olisi.

        Sinä kirjoittaja - voisitko auttaa minua löytämään se kohta. Kiitän etukäteen!

        Anonyymi
        Eilen 19:21

        Joku kirjoitti Raamatussa.

        Jeesus antaa kaikkien synnit anteeksi.

        Voihan Raamatussa olla valheita.

        Olisi tuo kyllä liian helppo ratkaisu syntiin. Ei kannata uskoa.


    • Anonyymi

      Synti on sivuasia, josta on tehty pääasia, että ihmiset eivät huomaisi, että jonkin välttämisen sijasta Jumala haluaisikin heidän tekevän jotakin. Toisin sanoan synnistä puhuminen on jo itsessään vastuunpakoilua.

    • Anonyymi

      Miten minusta tuntuukin, uskovaiset, kun katson ympärilleni, ettei Jumala olekaan tyytyväinen teidän yhteiseen, omahyväiseen ja synnin välttämiseen perustuvaan kuviokelluntaanne, vaan on juuri tuikkaamassa neulalla teidän kumipatjoihinne?!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      57
      4230
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2891
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2175
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1896
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      64
      1383
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1177
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1066
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      187
      1049
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      87
      1048
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1012
    Aihe