Tehtanniemen maankäyttösopimus tulee valtuustoon 17.3.2020, milloin kaava tulee?

Anonyymi

Tehtaanniemen kaavamuutos on puettu maankäyttösopimuksen muotoon. Se näkyy ehdotetun maankäyttösopimuksen liitteistä. Porkkanana hyväksymiselle määritetään muutama euro korvausta uusista alueista, joita vuokrataan Regatta Resortsille. Samoin jalostuskorvauksena on tiealueen antaminen muuhun käyttöön.

Sopimusluonnoksen liitteissä on kerrostalotontille merkintä AL. Sitä ei ole hyväksytty missään vaiheessa. Se ei ole voimassa oleva kaavamerkintä.

Milloin kaavamuutos tulee valtuustoon? Kaava pitää hyväksyä ennen maankäyttösopimusta. Esitetty maankäyttösopimus pitää palauttaa valmisteluun, koska liitteen merkintä ei vastaa voimassa olevaa kaavaa. Liitteen poistaminen kokouksessa ei ole riittävä teko, vaan esitys on tultava korjattuna valtuustoon.

Maankäyttösopimuksesta puuttuu jalostuskorvaus mahdollisen kaavamuutoksen KL->AL osalta. Tontti on myyty ja rakennusluvat on annettu liiketontille. JOS kaavaa jalostetaan asuntokäyttöön (käyttötarkoitus AL), niin siitä pitää maksaa markkinahintainen jalostuskorvaus.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kun homma menee eteenpäin. Tarpeeksi kauan on jo odotettu.

      • Anonyymi

        Mitä odotettu? Asuinkerrostaloja Tehtaanniemelle?

        Maankäyttösopimus tuotiin hallitukseen kiireellä. Sopimusluonnos pidettiin piilossa kokoukseen asti, jossa läsnäolijoille annettiin aikaa 20 minuuttia tutustua sopimusluonnokseen. Oliko edes kaikki liitteet esillä? Kohtuuton vaatimus tehdä näin tärkeästä asiasta päätös parissakymmenessä minuutissa. Sen takia siihen on jäänyt huolimattomuusvirheitä.

        Pöytäkirjan liitteisiin on ujutettu asemakaavakuvat, joissa on AL-merkintä. Se ei ole voimassa olevan kaavan mukainen merkintä. Kaava pitää hyväksyä ensin ennenkuin voidaan hyväksyä maankäyttösopimus, jossa on mahdollisen uuden kaavan mukaisia tontteja.

        Lisäksi, jos sovitaan kerrostalojen tontin muuttamisesta asuinkäyttöön, niin pitää sopia jalostuskustannuksesta. Kerrostalotontin jalostuskustannusta ei ole sovittu.

        Nopeasti piilossa ja kiireellä tuodun esityksen ajama taho ei ole muistanut tai ymmärtänyt sitä, että Helsingin hallinto-oikeuden päätöksessä, jossa edellinen kaavamuutos kaatui, nimenomaan mainittiin, että Regatta Resortsin kanssa tehty paperi, joka oli maankäyttösopimusluoteinen, ei ole voimassa sekään, koska se ei ole ollut esillä kansan arvioitavana.

        Nyt tehdään sama virhe. Maankäyttösopimusehdotusta, jossa AL-merkintä ei voi hyväksyä, ellei se ole näytillä ja arvioitavana kansalle. Tämä sen takia, koska kaavaa, jossa AL-merkintä ei ole vielä hyväksytty. Ensin on kaavan hyväksyminen, sitten vasta voi tehdä maankäyttösopimuksen, jossa uuden kaavan mukaisia merkintöjä. Mitään kaavaan liittyvää ei saa lain mukaan sopia etukäteen. Ei mitään eikä kukaan.

        Hallituksen päätös on tehty väärässä järjestyksessä, minkä takia asia pitää palauttaa valtuustosta valmisteluun. Menee aina ympäristölautakuntaan asti.

        Joillakin tahoilla on kova vimma viedä suhmurointi maaliin. Hangon ja hankolaisten edun mukaista ei ole lahjoittaa maata asumiskäyttöön ykköspaikalta maksamatta. Vapaalippujen jakaminen ei saa jatkua. Tehtaanniemi on yksiselitteisesti myyty liikekäyttöön. Jos sitä yritetään suhmuroida asunnoiksi maksamatta, niin se on väärin.

        Kaupunki ei ole julkisesti vapauttanut ja kilpailuttanut Tehtaanniemeä asuntorakentaamiseen. Se asia voidaan kuitata veloittamalla asuntokäyttöön muutetusta tontista markkinahinta. Silloin kilpailuviranomaisilla ei liene asiaan huomautettavaa.

        Asia on palautettava valmisteluun. Asialla ei ole kiire. Asiat on tehtävä oikein ja havaitut puutteet on korjattava.

        Tahot, jotka uhoavat, että aina ja kaikkea vastustetaan eivät ole hankolaisten asialla. Yksittäinen projekti ei ole aina ja kaikki! Kyseessä oleva projekti on tosin merkittävä, koska sen piti avartaa Hangon matkailua, mitä se ei asuinkerrostalojen takia ole tehnyt.

        Hangon edun mukaista on tehdä asiat kunnialla oikein. Tehtaanniemen osalta väärinkäytökset ovat jatkuneet jo vuosia. Pitkä aika ei saa turruttaa päätöksentekijöitä. Ei ole kiirettä. Pitää tehdä oikein. Vielä kestää, kestää...

        Valittajat ovat olleet hankolaisten puolella, ei hankolaisia vastaan. Hatunnosto niille, jotka ovat hyviksiä! Hyvikset nukkuvat yönsä hyvin.


    • Anonyymi

      Kaikki ehti tutustua riittävästi maankäyttösopimukseen ja se hyväksyttiin yksimielisesti. Nyt vaan se hotelli sinne ja nopeasti. Hanko tarvitsee sitä ja asiaa on jo riittävästi jarruteltu ja kalliiksi on tullut kaupungille ja yrittäjille valitusten johdosta. Huomioitavaa, että yksi valitus hyväksytty kymmenistä ja sekin muotovirheen takia, jolla ei lopulta ollut lopputulokseen hevon peen merkitystä.

      • Anonyymi

        Maankäyttösopimuksella ei ole mitään tekemistä hotellin kanssa. Oletko nähnyt piirustuksia hotellista? Minä en ole nähnyt. Olen nähnyt vain suunnitelmia kerrostalovaihtoehdoista, joissa on 32 tai 36 kaksiota. Lisää asuntoja.

        Hangossa on yli 1000 vapaa-ajanasuntoa. Tehtaanniemen 43 asuntoa ja suunnitellut 30 lisää eivät ratkaise ollenkaan vallitsevaa hotellikapasiteettipulaa. Ei niiden tarkoituskaan ole sitä tehdä.

        Tehtaanniemi on kaavoitettu edelleen hotellikäyttöön. Nyt siitä yritetään olankohautuksella siunata 5000 m2 asumiskäyttöön ja tulevasta hotellistakaan ei ole tietoa. Tehtaanniemi on kaavoitettu hotellialueeksi.

        Keskustataajamassa 5000 m2 ei ole vähäinen määrä. Se on suuri määrä. Valtava määrä. Asunnot yritettiin viedä läpi ensin muutama vuosi sitten "vähäisenä muutoksena", nyt vain ohimennen maankäyttösopimuksen liitteenä.

        Ei voi olla totta, jos valtuuston jäsenet menevät tällaiseen puhallukseen. Ei ainakaan ilman harhaanjohtamista, painostusta ja uhkailua vetoamalla "kiireeseen" ja siihen, että aikaa on kulunut jo riittämiin. Ei ole. Ei ole mitään kiirettä.

        Kolme kerrostaloa eivät ole oikeusvaikutteisen kaavan tarkoittamassa käytössä. Aioitaanko se siunata nyt sopimuksen liitteellä? Eikö viranomaisen pitäisi vaatia omistajaa muuttamaan asumuksensa asuntohotelliksi, joka täyttäisi kaavan tarkoituksen? Vielä parempi, jos taloja pikkuisen remontoitaisiin ja asunnot muutettaisiin oikeaksi hotelliksi. Siis kaavan mukaiseksi toiminnaksi. Sitä Hanko, Hangon turismin kehittäminen ja hankolaiset tarvitsevat.

        Toivotonta kamppailua tahoja vastaan? Ei. Laki ja demokratia ovat hankolaisten puolella!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe