Coronavirus / Covid-19 Ideoita

Anonyymi

Heissan
ajattelin, että me tavalliset kansalaise voisimme vähän ideoida siitä, millaiset ideat voisivat olla hyödyksi tätä Covid-19 tautia vastaan. Esimerkiksi: Koska tauti säilyy hengissä pahvilla 24h ja kovilla materiaaleilla kuten muovi tai ruostumaton teräs peräti 3 päivää - ei kenties ole hullumpi ajatus jättää se posti kajoamati komen päivän ajaksi, jos on syytä olettaa, että pakettin on paketoitu eikä sen matkaan ole mennyt vielä ko. aikaa. Ja koska kupariteippiä on olemassa ja tauti säilyy hengissä kuparilla vain 4h (koska se on soluille myrkyllinen metalli, eikä niin ollen sovi ihmisten ruoka-astioiksi ja vesiputketkin pitää vaihtaa jos se alkaa hapettumaan) - mutta sittenkin - miksei esimerkiksi usein käytettyjä ovien kahvoja voisi pinnoittaa väliaikaisesti kuparilla. Tämä EI tietenkään poista puhdistamisen tarvetta, mutta toisaalta - kaikki nukkuvat enemmän tai vähemmän 8h päivässä, joten koskeuts pinnat ovat varmastikin näin liikkumis rajoituste ollessa voimassa pois kätösten ulottuvilta ainakin jonain vuorokauden aikana n. 4h.
Lisäksi netistä löytyy tämmöisiä ajatuksia esimerkiksi terveys työntekijöidn suojelemiseksi. https://www.youtube.com/watch?v=b6Np6XK-iIs Meksikolaiset ovat tehneet muovikalvosta koteloita joihin sairaat pakataan esimerkiksi ambulanssi kuljetuksen ajaksi.
Minä olen ulkosuomalainen, ja 45v. mutta eläkkeellä koska minulla on ennestään sairauksia, joiden takia en voi tehdä töitä. En aio tässä puhua itsestäni enempiä - mutta ko. terveys tilanteestani johtuen minua ei vaivaa tämä tämmöinen liikkumis rajoitus pätkääkään, kun en muutenkaan kykenisi sitä rikkomaan. Ja siitä syystä elän aikasen paljon tietokoneeni ääressä, pelaan pelejä, ja tarkkailen maailmaa tämän ikkunan kautta. Lyhyesti sanottuna vietän yli 12 h päivässä tietokoneen ääressä, joten löydän netistä päivän mittaan vaikka mitä.
Muuan seikka jonka haluaisin ihmisten kotimaassa panevan merkille - että Britit Englannissa ovat antaneet KAIKILLE imisille (iästä riippumati) joilla on jokin aiempi sairaus ohjeet pysyä sisällä, kotonaan ainakin seuraavat 12 viikkoa, tiukasti, menemäti mihinkään ja jopa harjoittamaan sitä eristäytymistä omien perheen jästenten suhtten. Olkaa kilttejä kaikista heikoimmille siellä kotimaassa kanssa. Kehitelkää perheen sisällä jonkilaiset hygienia käytännöt omien vanhusten ja sairaiden sukulaisten suuntautuvan kanssakäymisen suhteen. Covid-19 on tarttuva jo ennen kuin mitään oireita ilmaantuu ja laimeat tartunnat voivat sairastuttaa jonkun muun. Yli 70% kuolleista ovat saaneet tartunnan kaiten omalta perheenjäseneltä suurinpiirtein samaan tapaan kuin tavallinen flunssa leviää perheen sisällä. Ottakaa ne käsienpesu ja köhimis ohjeet pahuksen vakavasti - aivastus voi lentää jopa 6 metrin päähän.
Muita tietoja, jotka haluaisin tähän lisätä ovat seuraavat - tauti tuntuu olevan jonkin verran vaarallisempi miehille kuin naisille. Tiedätte jo, että ikäihmiset ja varsinkin he joilla on muita sairauksia jo ovat heikoimmillaan. Mutta raaka totuus on, että kaikki voivat tähän tautiin sairastua. Myös nuoret - ihan vauvoihin saakka. Olen nähnyt video uutisen alle 1v. vauvasta, joka oli joutunut sairaala eristykseen ja kaiken ikäisiä ihmisiä on myös kuollut, vaikka nuorempia harvemmin.
Yhdysvalloissa tämä tilanne on menossa riivatun pahasti - Trumppi on yhä edelleen huolestuneempi osakemarkkinoista ja taloudesta kuin ihmisistä. Se lie selvää, joskin YouTubesta löytyy sieltä päin paljon rankempaa uutista, kuin heikäläiset TV asemat edes näyttävät. Trumppi ehdotti hiljan eräiden lääkkeiden käyttöä Covid-19 hoidossa - mutta asia esimerkiksi sen malaria lääkkeen suhteen ei ole niin yksinkertainen. Se nimittäin ei tulisi sopimiaan aika monelle ihmiselle, joten vaikk jos ne hyväksyisivät sen käytön - jokainen potials pitäisi testata ennen kuin heille voisi ko. lääkettä edes antaa.
Tämä tauti ei ole ohi parissa viikossa tai kuukaudessa. Tämän kanssa painiskellaan kunnes se rokote löytyy. Olen miettinyt, että Suomessa voitaisiin ihan hyvin panna pystyy (ellei ole jo) jokin labra joka erikoistuisi tämmöisten pandemia ja epidemia tautien tutkimukseen ja rokotteiden valmistukseen. Meillä pitäisi olla ehdottomasti omaa teollisuutta kotimaan rajojen sisällä valmistaa noita n95 naamareita, hengityskoneita ja jos muutakin hätä tilanteen tarve tuotetta omien rajojen sisällä. Saksassa on ainakin vielä melko vähän pahoja tapauksia ja kuolemia - ja sieltä kiitellään sitä tosiasiaa, että heillä on aika rutkasti noita hengityskoneita ja melko vahva sairaanhoitosysteemi. En voi sanoa, että tiedän Suomen tilanteesa enempää kuin kotipuolesta kuuluu. Mutta maailmalla sanotaan, että vasta silloin on tehty tarpeeksi kun tuntuu, että tilanteeseen ylireagoidaan (ei kuitenkaan sen takia, ettei asiaa olisi alkuaan otettu vakavasti).
Tämän keskustelun tarkoitus on puhua vakavista ideoista, vakavasti. Jos sinulla on jotain salaliittoteorioita vie ne muualle. Ja ole kiltti - älä ehdota asioita edesvastuuttomasti. Kiitos.

57

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hei,
      Tuohon aloitukseen ei mahtunut aivan kaikki, joten lisään tähän muutaman rivin.
      Tämän taudin täydelliseen kontrollointiin on äärimmäisen vaikea päästä. Se on ehdottomasti vaarallinen. Ja ainoat paikat maailmassa, jossa tauti on jonkinlaisessa hallinnassa ovat ne valtiot joissa pyritään ehdottomasti testaamaan aivan kaikki. Ja tämä kaikkien testaaminen, on se syy minkä takia mainitsin, että suomessa pitäis ehdottomasti olla labra, jolla olisi taidot ja valmiudet - sekä tuottamis valmiudet - saada aikaan lukemattomia, mahdollisimman tehokkaita ja nopeita testejä. Tähän on ruvettu käyttämään dive-in testejä, jolloin testattavan ja testaajan välinen kontakti on minimaalinen. Toinen ehdoton Covid-19 hallinta menetelmä on KAIKKIEN tartunnan saaneiden eristäminen sekä omasta perheestä että muust väestöstä - vaikka he eivät tarvitsikaan sairaala hoitoa. Jos kotona on kaksi vessaa ja jokin niistä avautuu makuuhuoneeseen - ja jos joku siarastuu tai epäilee sairastuneensa tautiin - mutta joutuu olemaan kotona muiden kanssa - heidät pitäis eristää tällaiselle tilaan - käyttäen vaikka muovia lisä suojana oviaukoilla. Heidän ei pidä ruokailla muiden kanssa jne. Olisi itseasiassa hyvä kuulla, miten tällainen eirstäminen on siellä kotimaassa ajateltu noin viralliselta taholta. Vai onko?

      Siinä kai olivat nuo tärkeimmä jutut. Saatan piipahtaa tähän toisinaan ja lisätä hyödyllisiä tai homattavia tietoja / havaintoja sisältäviä netti linkkejä. Ne saattavat olla vieraskielisiä. Pääosin Englanniksi. Ja pyydän tietenkin, jos olette asiantuntija tai alan ammattilainen joidenkin tähän keskusteluun liittyvien / ilmenevien keskustelun aiheiden osalta - ilmaiskaa omat ajatuksenne tai varoittakaa, jos jonkun idea ei olekaan niin hyvä. Samoin omien havaintojeni osalta.

      Kuten jo sanoin - olkaa kilttejä ja suhtautukaa tähän keskusteluun vakavasti. Jos olisin panemassa tätä pystyyn jenkeissä - ehdottaisin myös, että sairaaloiden työntekiljöille pitäisi järjestää vapaa-ehtoinen lounaspalvelu - koska siellä päin jotkut terveydenhuollon työntekijät eivät mm. löydä sapuskaa mistään kun heidän työvuoronsa päättyy - koska kaikki ruokapaikat ovat alueella kiinni. Taudin saavuttaessa voimaa ja levitessä laajalle - tällaiset ongelmat saattavat nostaa päätään ehkä jopa suomessa, ellei nyt kaikkialla, niin jossain.

      Lisäksi - olkaa kilttejä ja pitäkää silmällä vanhuksia joilla ei ole omaisia. Minun vanhempani asuvat suomessa, ja vaikka heidän asiansa ovat hyvin. Heillä on ruokaa, kuntoa huolehtia itsestään jne. ja he asuvat aika kaukana naapureistaankin - niin jotkut saattavat hyvinkin päätyä kärsimään hätää vaikkeivät he olisi edes varsinaisesti sairastuneet. Mielestäni kuntien ja kaupunkien pitäisi itseasiassa soitella sairaiden, vammaisten ja vanhusten perään tarkistaakseen heidän tilanteensa nyt kun näitä likkumis rajoituksia on. Mitä jos joku jossain on liian peloissaan mennäkseen kauppaan, mutta ruoka alkaa loppua? Ikäihmisä ei missään tapauksessa saa hylätä - kuten Espaniassa on tapahtunut jopa vanhusten hoito taloissa!!!

      Kiitos.

    • Anonyymi

      Massatestaus on mahdollista.

      Edullisin ja nopein menetelmä on verestä otettava 'antibody' -testi. Seuraava englannin kielinen uutisraportti selittää asiaa hieman enemmän. En ole terveyden huollon asiantuntija - mutta siinä haastatellaan ammattilaista, joten voisin katsoa sen melko luotettavaksi.

      https://www.youtube.com/watch?v=BhCf3CDHB7s

      Kiitos

      • Anonyymi

        Hengityslaite,

        Tässä puhutaan hyvin perus teknologisesta hengityslaitteesta, jonka tuotanto olisi helpompaa ja ilmeisesti sen suunnitelmat tulisivat olemaan vapaasti saatavilla. Videossa näytetään prototyyppiä, jonka sanotaan voitavan muokata tuotteeksi lyhyessä ajassa. Kyse on lähinnä palaamisesta teknologiaan, jota käytettiin ennen nykyajan monimutkaisempia tuotteita. En ole alan ammattilainen, mutta joku muu osaisi varmasti arvioida tätä juttua.

        https://www.youtube.com/watch?v=xdZtMgpxnPI


    • Anonyymi

      Ohjeet kotoiluun 2020
      Joulupatja
      – eli ohje kummottos viätetä hiano joulu

      1. Raahata parisänkyn patja huusholli
      suurimma huane lattial.

      2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi,
      kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.

      3. Laiteta ovi hualellisest lukku
      ja puhelimet piironki alalaatikko.

      4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste
      ja –eläinten kans.

      5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut.
      Nousemine ja murhettumine on kiället.

      6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.

      • Anonyymi

        Hmm. Haha.
        No ehkä sitä pitäisi panna makuuhuone eristys huoneeksi ja muut nukkuun muualle taloon, josk joku on sairaana ja epäilee kantavansa Covid-19 tartuntaa. Ja se on aika raju vaatimus, että ihmisen pitää mennä tämän taudin kanssa kotiin, jos siellä on muita, jotka ehkä voivat sairastuu. Jotenkin minusta tuntuu, että se resepti kyllä vaan levittää tautia - kun ihmiset eivät oikeastaan ole mitään ammattilaisia.


    • Anonyymi

      Hengitys maskin valmistus kotikonstein.

      Video on englanniksi. Tässä ei ole mitään lain vastaista, mutta ohjeet on otettava tarkoin huomioon. Huomioitava on, ettei tämä ole virallinen valmistus meneteläm ja lasikuitua sisältävien materiaalien käyttö ei ole soveltuvaa. Tässä materiaalina käytetään hepa-pölynimurin hiukkasia leviämästä estäviä pusseja ja materiaalia saattaisi myös saada muista viruksiltakin sojaavista lämmitys laitteiden suodattimista. Lasikuitua sisältävät materiaalit eivät kelpaa. Ko. materiaalien pitää tietty olla käyttämättömiä eikä valmistaja saa olla sairas tai olla ollut kontaktissa sairaan kanssa. Vielä kerran, ohje on tarkoitettu viimeiseksi keinoksi, koska kyseessä ei ole virallinen soja maski. Tämä on vain parempi ratkaisu kuin pelkkä kangas maski.

      https://www.youtube.com/watch?v=W6d3twpHwis

      Kiitos

      • Anonyymi

        Nuo kikkakonstit ja eri materiaaleista itse tehdyt hengityssuojat eivät estä virusten läpipääsyä. Mutta ne hyödyttävät sivullisia kun sairastunut käyttää edes jotain suojaa ettei yskiessä, aivastaessa tai puhuessa levitä virusta sisältäviä aerosoleja ilmaan.

        Sairaaloidenkaan käyttämät yksinkertaiset hengityssuojat eivät estä koronavirusta. Kun sairaalassa hoidetaan koronaviruspotilasta, otetaan käyttöön tehokkaammat suojaimet.


    • Anonyymi

      Eiköhän vain odotella lääkkeen löytymistä eikä mitään humpuukia.

      Lääkkeitä Coronaan kehitellään nyt kiivasta vauhtia. Japanilaisilla lienee vakuuttavin ehdokas. Myös eräällä suomalaisella yhtiöllä on kehitteillä lääkevalmiste Coronaa vastaan.

      • Anonyymi

        Kyse ei ole yrityksestä levitellä humpuukia vaan keskustella ratkaisuista, joita saattaisi voida käyttää hätätilanteessa, jos tilanteesta tulee oikein paha. Tuolla yläpuolla on esitelty maailmalla tehtyjä ratkaisuja joita jotkut käyttävät tai joita kehitellään koska varustus ei ole ollut aiemmin riittävä. Kangas roitin suoja vaikutus on noin 50%. Hieman parempilaatuisista materiaaleista valmistetun suoja vaikutus on noin 60%. Jotkut lääkärien gidurgiset maskit ovat noin 70-80%. Vain N95 maskeilla on itseasiassa virus suoja yli 90%. Mutta siihen kelpaavat maskit ovat loppuneet lähes kaikkialla.

        Ja olen harvinaisen selvillä monista eri vaihtoehdoista. Saksassa ollaan kaiten pisimmällä tuon rokotteen kehittelyssä. Japanissa on valmistettu nopeaa testiä. Mutta halvin ja nopein keino kartoittaa viruksen levinneisyyttä on viruksesta otettava vasta-aine testi. Mitä tulee lupaavimpaan lääkkeeseen yhdysvalloissa ainakin, se on laitettu pantentin varaan eikä sitä tulla jakamaan, vaan se pitää ostaa kalliilla.

        Suomessa ei enää kartoiteta virusta, mutta jopa 50% tarunnan saaneista voivat olla tyystin oireettomia. Noin 20% niistä tarvitsee sairaalahoitoa, ja pienempi osa niitä hengityslaitteita, joiden määrä on rajallinen. 70% Kuolleista ovat saaneet tartunnan omalta perheen jäseneltään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole yrityksestä levitellä humpuukia vaan keskustella ratkaisuista, joita saattaisi voida käyttää hätätilanteessa, jos tilanteesta tulee oikein paha. Tuolla yläpuolla on esitelty maailmalla tehtyjä ratkaisuja joita jotkut käyttävät tai joita kehitellään koska varustus ei ole ollut aiemmin riittävä. Kangas roitin suoja vaikutus on noin 50%. Hieman parempilaatuisista materiaaleista valmistetun suoja vaikutus on noin 60%. Jotkut lääkärien gidurgiset maskit ovat noin 70-80%. Vain N95 maskeilla on itseasiassa virus suoja yli 90%. Mutta siihen kelpaavat maskit ovat loppuneet lähes kaikkialla.

        Ja olen harvinaisen selvillä monista eri vaihtoehdoista. Saksassa ollaan kaiten pisimmällä tuon rokotteen kehittelyssä. Japanissa on valmistettu nopeaa testiä. Mutta halvin ja nopein keino kartoittaa viruksen levinneisyyttä on viruksesta otettava vasta-aine testi. Mitä tulee lupaavimpaan lääkkeeseen yhdysvalloissa ainakin, se on laitettu pantentin varaan eikä sitä tulla jakamaan, vaan se pitää ostaa kalliilla.

        Suomessa ei enää kartoiteta virusta, mutta jopa 50% tarunnan saaneista voivat olla tyystin oireettomia. Noin 20% niistä tarvitsee sairaalahoitoa, ja pienempi osa niitä hengityslaitteita, joiden määrä on rajallinen. 70% Kuolleista ovat saaneet tartunnan omalta perheen jäseneltään.

        Rokotteet eivät auta tähän hätään. Tämä "koronakierros" on otettava vastaan ja samalla syntyy väkisinkin osalle kansasta immuniteetti. Lopuille saadaan sitten tulevaisuudessa rokotteella estolääkitys kun SARS COV-2 (COVID-19) lähtee uudelle kierrokselle. Aikansa tämä vie kuten on todettu Kiinassa. Siellä uudet tartunnat ovat "paluumuuttajia", eli ulkomailta tullut kiinalainen on saanut tartunnan Kiinan ulkopuolella oleillessaan.

        Nuo kokeilussa olevat eri lääkevalmisteet pyrkivät rajaamaan koronan vaikutuksia mm. estämällä viruksen aiheuttamia vakavia keuhkojen vaurioitumisia (jättää kroonisia vaurioita tai jopa tappaa).


      • Anonyymi

        Kommentoin nyt omaa tekstiäni,

        toi chloroquine (malaria lääke) on muuten sellainen lääke ettei se välttämättä sovi monille ihmisille. Ennen kuin sitä voi antaa, vaikka se hyväksyttäisiin Covid hoitoon - pitää potilas testata jos se soveltuu hänelle.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Covid-19 viruksen kyky levitä on huikea:

      https://www.youtube.com/watch?v=8J5KzTvVjQ0

      Alkuaan suomessa on seurailtu enemmän lähi valtioiden tai Britanian metodeja taistella Covid-19 virusta vastaan. Ja jotkut ko. ohjeista eivät ole seuranneed WHO:n suositukisa.

      Tässä videossa kerrotaan Britannian syistä pyrkiä vaihtamaan strategiaa:
      https://www.youtube.com/watch?v=57RVJATiG6U

      Toisin sanoen näiden videoiden - ja yllä olevien - tarkoutus on ollut osoittaa erilaisia - eri valitioita käsitteleviä näkökantoja tilanteeseen. Hankalin haaste - taudin aiheuttaman kuolleisuuden lisäksi on se miten lukemattomia ihmisiä saattaa äkkiä olla sairaana. Ja huomattavaa - tämän sairauden on toisinaan todettu palaavan.

      Noin 3v. sitten minulla oli keuhkokuume, joka ei ottanut loppuakseen. Se tuli takaisin kolme kertaa - kolmen kuukauden aikana - ennen kuin vähän vahvempi antibiootti tappoi sen. Mutta minun keuhkoni ovat aina siitä saakka olleen paljon helpommin hengästyvää sorttia kuin ennen. Oletan, että kyseessä saattaa olla se että virus jotenkin lisää sitkaan keuhkokuumeen kykyä ilmaantua uudelleen - tai on niin tehnyt niiden potilaiden kohdalla, jotka ovat saaneet taudin uudelleen jo sairaalasta päästyään.

      Ja tämän keskustelu palstan ajatus on alkuaan ollut lähinnä keräillä ja keskustella hätä ratkaisuista, jos terveyden huolto systeemi ei kestä.

      Japanissa ja muualla idässä kasvomaskin käyttö on jo nykyään nimenomaisesti 'osoitus kohteliaisuudesta muita kanssa-eläjiä kohtaan'. Maskeja varmasti pyritään varamaan vain sairaanhoitohenkilökunnan jäsenille. Mutta sitten on olemassa meitä, kaltaisiani, joilla on em. jo kolme vuotta olemassa olleen hengästymis ongelman lisäksi muita terveys ongelmia, jotka panevat minut 45v. riskiryhmään. Mieheni aikoo suojella minua kotona ja käyttää maksia, etten saisi sairautta.. joten hän on se joka menee ulos hoitamaan asioita jos on pakko. Meidän mielestä moinen kohteliaisuus sietäisi juurtua tännekin. Jos joudun sairaalaan Covid-19 takia, on hyvin todennäköistä että päätyisin tarvitsemaan hengitys laitetta. Mutta minä en ole niin terve, että lääkäri pakon tullen valitsisi minut jonkun toisen, parempikuntoisen sijaan. Maailma on tähän mennessä lähes järjestään päätynyt tilanteseen eri valtioissa, joissa terveydenhoito järjestelmä ei vain ole ollut riittävä. Ei siis ole aivan tyystin kaukaa haettua olettaa, että myös suomessa voidaan päätyä aika piukille. Nähtävästi vain Saksa on tähän mennessä osoittanut melko tehokasta kykyä vastata tähän tautiin, mutta vielä ei tiedetä sitä, johtuuko se oikeista toimenpiteistä, vaiko siitä, ettei tauti ole vielä saavuttanut siellä yhtäläistä vauhtia myöhemmin alkaneesta leviämisestä johtuen.

      Ilmeisimmin lähes kaikkialla minne Covid-19 on levinnyt, on lopulta päädytty varuste pulaan.

    • Anonyymi

      Olem huomannut suomessakin kiinalaisen näköisiä ihmisiä, joilla on kasvomaskit ja heitä tulee peräjälkeen niin, että on parikymmentä metriä väliä edellisestä henkilöstä seuraavaan.

      • Anonyymi

        Mun mielestä suomessa´riittäisi kemties kasvomaski niille jotka ei osaa olla yskimättä toisten päälle mikä on mielestäno törkeää jo ilman mitään tautiakaan. Miten voi tietää onko itse oireeton kantaja jos harvase poäivä joku yskii päälle ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä suomessa´riittäisi kemties kasvomaski niille jotka ei osaa olla yskimättä toisten päälle mikä on mielestäno törkeää jo ilman mitään tautiakaan. Miten voi tietää onko itse oireeton kantaja jos harvase poäivä joku yskii päälle ?

        Mun mielest' tärkein laki asiassa olisi toisten päälle yskimisen ja aivastelun kieltäminen julkisella paikalla törkeässä tapauksessa sakon uhalla. Koska tuolloinhan ei voi omilla toimillaan vaikuttaa, jos joku muu tekee tuollaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielest' tärkein laki asiassa olisi toisten päälle yskimisen ja aivastelun kieltäminen julkisella paikalla törkeässä tapauksessa sakon uhalla. Koska tuolloinhan ei voi omilla toimillaan vaikuttaa, jos joku muu tekee tuollaista.

        Mun mielestä se ei pitäisi olla niin, että ei saa mennä kauppaan koska siellä joku voi präiskiä, koska esim köyhän on käytävä' kaupassa useinkin. Se pitäisi olla niin että kaupassa ei präiskitä ja piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä se ei pitäisi olla niin, että ei saa mennä kauppaan koska siellä joku voi präiskiä, koska esim köyhän on käytävä' kaupassa useinkin. Se pitäisi olla niin että kaupassa ei präiskitä ja piste.

        Mun mielestä sen vois lailla kieltää, koska se loukkaa toisen fyysistä koskemattomuutta präiskiä niin, että sylki voi osua,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä sen vois lailla kieltää, koska se loukkaa toisen fyysistä koskemattomuutta präiskiä niin, että sylki voi osua,

        Sisätiloissa kun ihminen on riittävän lähellä toista ja valmistautuu puhumaan, niin jo siinä lentää vähän roiskeita ilmaan. Vaikka sanoisi vain hmm, aha tai oho! Vain riittävä etäisyys auttaa, 2m/2.5m, jotain sitä luokkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielest' tärkein laki asiassa olisi toisten päälle yskimisen ja aivastelun kieltäminen julkisella paikalla törkeässä tapauksessa sakon uhalla. Koska tuolloinhan ei voi omilla toimillaan vaikuttaa, jos joku muu tekee tuollaista.

        Jenkeissä saa 500$ sakot ellei pidä turvaväliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mun mielestä se ei pitäisi olla niin, että ei saa mennä kauppaan koska siellä joku voi präiskiä, koska esim köyhän on käytävä' kaupassa useinkin. Se pitäisi olla niin että kaupassa ei präiskitä ja piste.

        Miksi köyhän pitää käydä usein kaupassa? Onko jääkaappi ja ainakin pakastin myyty rahapulassa.


    • Anonyymi

      Köyhällä menee niin kädestä suuhun rahat ettei siinä varastoja ostella. Sitä hän tarkottanee ja mitä tohon köhimiseen tulee. Jotkut meistä köhii kaiken elämää ilman minkän sortin viiruksia. Riippuu vähän keuhkojen kunnosta, eikä siihen tupakointia tartte. Mulla ittelläni oli kolme tai neljä vuotta sitten keuhkokuume joka ei suostunut lähteen pois kunnolla kolmeen kuukauteen. Tuli vaan takas koko ajan - ja lopulta jäi sellaseks nuo keuhkot, että köhin vaikkei siellä oo mitään.

      Tietty tässä tilanteessa ihmisellä nyt pitää olla sopivat tavat. Mutta se syrjään. Maskin pitäminen ei kyllä ole vaan joille kuille tai hyödytön. Se vähentää tuolla itämailla tehtyjen tutkimusten mukaan tartuntariskiä siinä määrin, että he katsovat sen käyttämisen hyväksi tavaksi riippumati siitä onko sairas vai ei. Se että joku käyttää sellaista ei merkitse pätkääkään, että heillä on tartunta. Sen tarkoitus on vaan välttää lähellä hönkivien mahdollisia puhuessa tai pärskiessä lentäviä pisaroita päätymästä omaan hengitys ilmaan. Sille on lähinnä syynsä että sitä käytetään myös sairaaloissa. Mutta pienhiukkasilla ratsastaville viruksille, jotka viipyy kauemmin ilmassa kuin noi pärkseet -niihin auttaa vaan se N95 maski. Muutoin kasvomaskien tarkotus on lähinnä vain estää pärkeiden suoraa päätymistä suuhun tai nenään. Silmätkin pitäs oikeastaan sojata, mutta niiden kautta, jos tartunnan saa, se ilmesesti tulee todennäköisemmin niistä pikkuhiukkasilla ratsastavista, ilmassa kauemmin odottelevilta virus jämiltä.

      Italiassa ovat sakkoja kohotelleet asiattomista ulkona liikkumisista aika huimasti jos muistan.

      Huomiotava seikka on, että maailmalla on liikkeellä ainakin kaksi eri kantaa Covid-19 tautia tällä hetkellä. Euroopan kanta on oma mutaatio. Idässä ja Ammerikassa on ollut sama, se alkuperäinen kanta. Jotkut sanovat, että Euroopan kanta on agressiivisempi.

      Haluan edellleen muistuttaa lukijaa siitä, että tämä keskustelu pantiin alkuaan pystyyn lähinnä noiden ratkaisujen takia, joita ihmiset on maailmalla päätyneet käyttämään, kun niiltä on viralliset sairaala ja sairaanhoitovarusteet alkaneet maassa loppumaan - koska tauti on selvästi pannut joka-ainoan valtakunnan hoito-järjestelmän tiukoille.

      Mutta jos minulta kysytään mielipidettä. Minusta on HÄVYTÖNTÄ, että pitäisi vaan suostua mahdollisesti alistumaan taudille, koska ihmisiä ei pyritä etsimään ja erottelemaan karanteeniin, jos heillä on tauti. Mun terveyteni ei näät kestä tätä tautii jos saan sen pahimmassa muodossa ja siitä lähtee perheeltä äiti laakista, kun olen ilman omaa syytäni sairas jo alkuaan muista syistä. Se ei vaan ole mistään kotosin, että ihmisten odotetaan joka a) ymmärtävän pysytellä erossa muista tai b) menevän kotiin tervehtymään jos mitään pahempia oireita ei ole. Meillä kun ei taatusti ole varaa yhden yhtäkkiseltään viettää hotellissa viikkoo ja mökille meno - mitäs sitten jos sairastuneelle, jos joku perheen jäsen sairastuu, käy äkkiä niin että yöllä tauti kääntyy äkkiä pahaksi ja ko. ihminen on mökillä tai jossain muualla yrittääkseen suojella perheen heikompia jäsenii.

      Itse olen jo ilman mitään viruksii siinä määrin heikko etten viittä minsaa seiso tiskialtaan edessä ilman että rupee sattuun paikat. Portaita en voi kiivetä lainkaan kajoomati siihen käsitukeen seinällä, kun pitää siitä fyysisesti vetää, että kontit nousee ylös jne. Ja nuo nyt ovat vaan tommosia pikku mainintoja paljon ongelmallisempien pulmien ohella. Minua lähinnä ällistyttää se, että karanteenia ei järjestetä virallisesti - vaan kotiin lähettävät kun ei oireettomia tutkita taudista josta jopa noin 50% kantajista voi olla oireettomii. Halvin ja nopeakin vielä tapa olisi ainakin testata vasta-aineet ihmisten verestä jonkin määräisen kartotuksen ylläpitämiseksi siitä jos ja ken on sairastunut tai sairastaa, vaikkei oireita olekaan.

    • Anonyymi

      Uutisia eräästä sairaalasta New Yorkin alueelta yhdysvalloista. Lääkärien varusteet tässä sairalassa EIVÄT ole taudin hoitoon riittävät, asianmukaiset tarttuvien tautien suoja varusteet. Lopussa TV ohjelman tekijät keskustelevat ko. varusteista. Ko. sairaalan henkilöstö joutuu etsimään itse netistä edes jotain varustusta käyttöönsä, koska sairaalalla ei vaan ole tarpeeksi.

      https://www.youtube.com/watch?v=rgpSC__Nxso

    • Anonyymi

      Tässä enkun kielisessä videossa selostetaan lähinnä sitä, miten Covid-19 toimii ihmisen kropassa ja myös sitä miten rokote perjaatteessa voisi toimia. (Rokote on muuten eri asia kuin 'vasta-aine terapia' jossa vasta-aineita annetaan eristettynä yhden ihmisen verestä toisen ihmisen vereen - ja ne jotka tietävät rokotteiden historiasta ymmärtävät että tämä konsti on osa rokottamisen historiaa.)

      https://www.youtube.com/watch?v=5DGwOJXSxqg

    • Anonyymi

      Tämä uutinen saksan TV:sta keskustelee siitä rankasta tilanteeesta jolloin lääkärit joutuisivat valitsemaan kenelle antaa hengityslaite hoitoa kun nämä laitteet ovat rajalliset lukumäärässä:
      https://www.youtube.com/watch?v=HOpDcuPDmIc

    • Anonyymi

      Jenkeissä asiat ovat menossa aika helvetisti pieleen, koska sairaaloiden varusteet eivät vaan riitä, eikä Trump edes lähetä sitä vähää apua, mikä on olemassa, ellei ko. osavaltion poliittiset edustajat ylistä sitä ja nuoleskele sen peräpuolta:

      https://www.youtube.com/watch?v=1ZEzKB0E0-Y

    • Anonyymi

      Antibody - eli vasta-aine terapia olisi aika pahuksen aiheellinen nopea ratkaisu Suomeen kanssa. Tätä tautii ei pitäisi edes päästää testaamaan kestääkö ihmisten terveys.

      https://www.youtube.com/watch?v=6H-hTDA7BPY

    • Anonyymi

      On tyystin naurettava ajatus kuvitella, ettei tämä Covid-19 voisi riistäytyä käsistä. Tilaneessa pahin ongelma on jos maskeja ym. sairaanhoito-henkilökunnan suojavarusteita ei valmisteta kotimaassa, tai jos niiden valmistusta ei ole rajusti lisätty, mikäli niitä tehdään. Sama voi sanoa tutkimuksen suhteen, pitäisi todella painottaa tota vasta-aine terapia ideaa kun mitään muuta ratkaisua todellakaan vielä ole, se on suurinpiirtein yhtä vanha ajatus kuin rokottaminen yleensä. Mutta todennälisimmin auttava, joten siihen pitäisi pyrkiä riivatulla vauhdilla. Ja sitten toinen seikka, nuo hengityslaitteet - niitä valmistettiin joskus ennen yksinkertaisemmalla tekniikalla - ja moiset saattaisivat olla jonkinlainen ratkaisu hätätilanteessa. Jne. Suomen pitäisi ehdottomasti oppia jo nyt, ennenkuin tämä tilanne edes on ohi, että näitä tiettyjä juttuja pitää vaan ehdottomasti tuottaa kotimaassa. Laboratorioiden kapasiiteetin lisääminen. Hoito-tuotteiden valmistus. Ja ehdottomasti tutkimus.

      Tässä videossa uutisia Ranskasta ja Espaniasta:

      https://www.youtube.com/watch?v=1yNfXcJiKiQ
      https://www.youtube.com/watch?v=60A9t08svJE
      https://www.youtube.com/watch?v=tcq6HYHf15M

      Ai niin, tänään eräässä videossa todettiin, että suurin riskiryhmä ovat ihmiset joilla on hoitamaton korkea verenpaine.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa annetaan hätäoikeudet antaa ihmisille malaria lääkettä, mutta kuten olen jo aiemmin maininnut - ko. lääke pitää testata potilas potilaalta jotta tiedetään ettei hän reagoi siihen pahoin.

      https://www.youtube.com/watch?v=eG6cW97ixAs

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä sairaala olisi ehdottomasti se paikka mistä hakea ajatusta ja ohjenuoraa tän tilanteen hoitoon.


    • Anonyymi

      Maskeista on tulossa pakollinen väline eräissä Euroopan kaupungeissa. Tämä tarkoittaa sitä, että maskeja pitää todellakin valmistaa kotimaassa huomattavissa mitoissa.

      https://www.youtube.com/watch?v=QmNPPNVDkWQ

      Maskin käyttö idässä ei tarkoitat sitä että kaikki jotka pitävät sitä ovat sairaana, se on kohteliaisuus ja todellinen suoja-menetelmä:
      https://www.youtube.com/watch?v=gAk7aX5hksU

      Puhelimien data seuraaminen eräs ratkaisu tapausten kartoitukseen.
      https://www.youtube.com/watch?v=u5s0RzKCyKc&t=1s

    • Anonyymi

      Jatko video ylempänä jo liitetylle videolle Britaniasta koskien halvempaa, mutta vanhempaa teknologiaa käyttävästä hengityskoneesta, joka kehitettiin yliopistossa koska näitä koneita ei vaan ole tarpeeksi, ja nykyversiot ovat hankalia valmistaa nopeasti ja vihulaisen kalliita.

      https://www.youtube.com/watch?v=xdZtMgpxnPI&t=54s

      • Anonyymi

        Ja siitä tullaan antamaan valmistus ohjeet, piirustukset ilmaiseksi kaikille halukkaille valmistajille !!!


    • Anonyymi

      Tämä seuraava video on eräänlainen 'mieliala mittari' näiden muiden videoiden joukossa. Liitän sen tähän koska joissain paikoissa maailmalla epäillään, että tämä pandemia voi johtaa rikosten lisääntymiseen. Huomioitavaa on, että sen laatia on 'preppaaja', mikä pääoisin tarkoittaa henkilöä, joka harrastaa 'varustautumista katastrofeja vastaan' henkilökohtaisesti. Jotkut preppaajista ovat aika omituisia otuksia - mutta toiset suhtautuvat 'harrastukseensa' järkevämmin. Olen valinnut Canadian Prepper -tubettajan sentähden, että hän on ammatiltaan psykologi ja suhtautuu kohtuullisen filosofisesti videoidensa puheen aiheisiin. Toisin sanoen, hän ei ole sellainen ase-hullu tai varsinainen maailman lopun odottelija. Hän tekee toisinaan jopa parodiaa preppaajien stereotyypistä ja yleensä perustelee omat näkökantansa kohtuullisen selkeästi. Toisaalta, hän myös omistaa preppaajille ja erän kävijöille suunnatun online liiketoimen. No tossa pitäisi olla kylliksi tietoa siitä minkälainen heppu tässä videossa asiaa käsittelee:

      https://www.youtube.com/watch?v=s8aZ-Yl3LJ8

      Nyt kun tuon olen tähän liittänyt, yritin myös löytää netistä dokumentin joka näytettiin muistaakseni televisiossa tai josta ainakin keskusteliin jonkin verran eräitä vuosia sitten. Kyseessä on Bill Gatesista kertova dokumentti, jossa hänen kerrotaan rakentaneen itselleen preppaajan tavoin bunkkereita pahan päivän varalle. Mutta en löydä ko. dokumenttia sellaisenaan mistään. Ainoa lähde jonka voin tähän liittää on toisen 'preppaajan' video, kaverilta joka valmistaa ja myy punkkereita. Se on minusta sinäänsä irrelevanttia, koska tuo silloinen Bill Gates dokumentti itseasiassa nimesi viruksen maapallon suurimmaksi uhaksi - jopa siinä määrin vakavaksi, että se oli saanut Gatesin varautumaan punkkerilla. Dokumentissa esiteltiin jopa mallinnusta sellaisen viruksen leviämisestä maapallolla - mikä on eräs Bill Gatesin organisaatioiden aina tähänkin päivään saakka jatkuva projecti. Eli pyydän teitä kohteliaasti, kohdistamaan huomionne lähinnä seuraavan videon tärkeimpiin osiin - eli Bill Gatesista kertovasta dokumentista nauhoitettu pätkä kohdista 1:30 ja 3:54 alkaen (ensin lehtiartikkeleja ja sitten ko. dokumentin pätkä):

      https://www.youtube.com/watch?v=qw1uB_q9Uw0&t=496s

      Eli jo joitain vuosia sitten Bill Gates on varoitellut maailmaa Covid-19 kaltaisen viruksen ilmaantumisesta ja kyvystä levitä kulovalkean tavoin. Minua todella harmittaa, etten ole löytänyt alkuperäistä dokumenttia jotta voisin sen linkitää tähän. Muistan vain itse katsoneeni sen joitain vuosia sitten. Siis - josko joku kenties tietää mistä sen voisi löytää - pankaapa kommenttiin linkki (mutta siihen pitää kirjoittaa jotain myös tai Suomi24 ei anna kommentin mennä läpi).

      Tässä yhteydessä tehtäköön selväksi, että itse en ole preppaaja - ellei sitä lasketa että Covid-19 ilmaannuttua maailmalle, suurinpiirtein ennen kuin sille annettiin tuo virallinen nimi - minua alkoi huolestuttaa tämä corona virus paljon enemmän kuin lintuinfluenssat tai muut aiemman epidemiat. Vietän elämäni kotosalla ja olen usein 12 h online. Myönnettäköön että pelitän useimmat noista tunneista, mutta tällä kertaa Covid-19 vain alkoi jo alkuaan varata melkoisesti aikaani. Ja suurin piirtein siinä vaiheessa kun kävi ilmi, että tauti oli paennut Kiinasta maailmalle aloin ihmetellä pitääkö sitä sittenkin ottaa vakavammin vai ei. Samoihin aoikoihin Tube alkorytmi alkoi tunkea 'preppaaja videoita' esille vaikken ole noita koskaan aiemmin katsellut. Ja kenties kuukautta ennen kuin poikkeustila julistettiin päädyin tilamaan joitain asian omaisia maskeja - suojellakseni miestäni, jonka pitäisi käydä toissä kenties, ja joka joutuisi menemään ulos huolehtimaan myös minun asioista - koska kuulun ehdottomasti riskiryhmään. Sillä ajatuksella, että emme päästäisiä tautia lainkaan kotioloihin - koska oli ilmeisen selvää, että se tulisi änkemään aikanaan joka-ainoaan valtioon. En vieläkään oikeen osaa sanoa mikä minut sai pitämään tätä tautia vakavampana uhkana kuin mitään muuta - mutta luullakseni sillä on jotain tekemistä Bill Gates dokumentin kanssa, koska Covid-19 sai minut lähstulkoon oitis yhdistämään sairauden mielessäni ko. dokumenttiin. Sitten pari viikkoa ennen kuin tämä poikkeustila julistettiin, ostin suurinpiirtein puolentoista kuukauden säilykkeet kotiin. Vessa paperia en ole hankkinut hemmetisti, kun se semmoinen suihku kapine on sentään olemassa vessan pöntön luona - lol. Mutta joka tapauksessa - meille siis muodostui tällainen pienimuotoinen 'varautuneisuus tila' ennalta käsin. Muutama maski niin että lääkkeni voi hakea ja kaupassa käydä, mutta joutumati änkemään ihmisten ilmoille aivan niin usein, kuin muut ehkä joutuvat. Vanhempani päätyivät samaan ratkaisuun, joskin he ovat aina säilöneet ruokaa uskomattomia määriä puutarhasta, merestä ja metsästä vuosittain. Lie vaikka voisivat olla kotona vielä kuusi kuukautta menemäti mihinkään. Hyvä vaan, kun he ovat jo varsin iäkkäitä ja riskiryhmässä myös.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Just juu - kun ei edes pidetä huolta siitä ettei sohlita ja noudateta oikeita käytäntöjä.


    • Anonyymi

      Varoitus: Jotkut maailman johtavat tarttuvien tautien tutkijat nyt varoittavat, että Covid-19 tarttuu suoraan ilmasta! En tarkoita pisaratartuntaa - vaan hengitys ilmaa.

      Tässä on alkuperäinen lähde..
      https://www.youtube.com/watch?v=ZQ3GnMmfiuA

      Vahvistava...
      https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-covid-19-breathing-talking-enough-spread-airborne
      https://www.cnbc.com/2020/03/18/coronavirus-lives-for-hours-in-air-particles-and-days-on-surfaces-new-us-study-shows.html



      Asiaa selventävä
      https://www.youtube.com/watch?v=oWVCd2vPscs

      • Anonyymi

        Asiaa selventävä video osoittaa, missä yllättävissä paikoissa hoitohenkilökunta voi saada Covid-19 tartunnan (videon loppupuolella käsitellään). Tästä päätellen taitaapi olla parasta pysytellä poissa julkisista vessoista, hisseistä ja muista pienistä tilaoista joissa ihmiset äheltää sinne tänne - niinkuin pukuhuoneista (no niin no, tuo viimeksi mainittu jossain salilla on varmaankin jo kiinni). Mutta tämän nyt pitäisi osoittaa millaisia tiloja kannattaa ehkä siivoilla vähän enemmän muuallakin kuin sairaaloissa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      On hienoa että suomessa ryhdytään laajamittaiseen testaamiseen. MUTTA ihmisiä ei missään nimessä pidä pästää toikkaroimaan ympäriinsä, ennen kuin tiedetään ketkä eivät voi tautia levittää. Nämä ovat mikrobiologian opettaja äitini terveiset. Pysykää kotona, pitäkää kiinni näistä 'turvaväleistä' kunnes tiedetään ketkä ovat taudin jo sairastaneet, ja kellä sitä ei ole ollut ja kenellä on. Vain silloin voidaan kotona pysyttely sääntöjä höllätä tietojen perusteella.

      Seuraavassa videossa näkyy selvästi mitä Yhdysvalloissa on tapahtumassa, miten niillä alueilla joissa ei ole ryhdytty tai pidetty kiinni ohjeista pysyä kotosalla - tauti riehuaa ja kasvaa voimaa - ja miten muualla tilanne on hallitumpi. Lisäksi tässä videossa puhutaan maskin käytön tärkeydestä sen taudin huippukaaren madaltamiseen. Elikkä naamari naamalle jos pitää ulos mennä pakosta! Ei se mikään vitsi ole että Kiinassa ja sen lähivaltioissa on ja nyt myös joissain Euroopan valtioissa katsotaan hyviin tapoihin kuuluvaksi käyttää maskia. Itse asiassa se on joissain Euroopan valtioissa kirjattu lakiin. Jenkit vaan herää myöhässä kuten tiedätte.

      https://www.youtube.com/watch?v=n5N2k8GDShQ

      • Anonyymi

        Koska tauti on ilmassa roikkumaan jäävä, ja leviää hengitysilman myötä. Pahimpia paikkoja ovat pienet tilat joissa ihmisiä käy usein. Julkiset vessat, hissit, porraskäytävät ja eteiset.. siis yleensä ne paikat joissa ei ilma vaihdu ja suodatu.

        Vielä kertaalleen, video leviämis tutkimusta selostettuna tuloksineen ja selostusta siitä millaisissa paikoissa esim sairaalassa ko. tauti pahimmin leviää, koska sen hienoimmat hiukkaset jäävät ilmaan roikkumaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=JJpt6Bse0j8&t=1s


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska tauti on ilmassa roikkumaan jäävä, ja leviää hengitysilman myötä. Pahimpia paikkoja ovat pienet tilat joissa ihmisiä käy usein. Julkiset vessat, hissit, porraskäytävät ja eteiset.. siis yleensä ne paikat joissa ei ilma vaihdu ja suodatu.

        Vielä kertaalleen, video leviämis tutkimusta selostettuna tuloksineen ja selostusta siitä millaisissa paikoissa esim sairaalassa ko. tauti pahimmin leviää, koska sen hienoimmat hiukkaset jäävät ilmaan roikkumaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=JJpt6Bse0j8&t=1s

        Tohon voipi siis liittää pienet liiketilat.


    • Anonyymi

      Tässä on video jossa kerrotaan mekaanisesta laitteesta joka käyttää tavallisesti käsin puristettavaa henggitys laitetta. Vaikken tiedä mitä sitä suomeksi kutsutaan, mutta sairaaloissa on, korkeateknologisten hengitys laitteiden lisäksi käsin käytettäviä laitteita, joiden käyttäminen kuitenkin on hemmetin vaativaa fyysisesti. Joten nämä kaverit ovat kehitelleet välineen joka hoitaa puristamisen käsien sijaan.

      https://www.youtube.com/watch?v=oLQ5bXakWq8

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Tässä selkeempää tietoa Corona-App tuotteesta kehitteillä Saksassa - tarkoitus on kartoittaa sitä jos appin kantaja on ollut lähellä jotakuta jolla on todettu covid-19. Minulla ei ole itselläni lainkaan mitään älypuhelinta, kun en halua mitään kosketus näytöllistä kapinetta, vaikka olen tietokoneella kaiken aikaa ja pelitän jne. En vaan pidä puhelinta niin tärkeänä aparaattina. Mutta näemmä jos vaikka 60% valtakunnan ihmisluvusta olis suostuvainen vapaaehtoisesti käyttämään ko. appia joka on suunniteltu suojelemaan yksityisyyttä, lähinnä lähettämällä varoituksia vain ihmisille joitka ovat kenties joutuneet kosketuksiin sairauden kantajan kanssa.

      https://www.youtube.com/watch?v=F_ZBCLc0NN4

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Maskeista puhuttaessa pitää muistaa, että coronavirusta ei pysty suodattamaan. Täydellinen suoja saavutetaan vain paineistetulla suojapuvulla. Hoitohenkilöstö joutuu ottamaan tietoisen riskin, koska tuon tason suojavarusteita on todella vähän.

    • Anonyymi

      Itse jätän kuivassa säilyvät ostokset 3 pv ajaksi omaan nurkkaan enkä koska niihin ennen kuin neljäntenä päivän.

      Jos on viileässä säilytettävää, niin sitä varten raivaan jääkapista oman tilan ostoksille, enkä koske niihinkään 3 päivään.

      • Anonyymi

        Korjaus, siis ei kuivassa vaan huoneenlämmössä säilyvät.


    • Anonyymi

      Kyllä tässä hiukan harmittaa. Kun se on ollut melkosen ilmeistä maailman uutisia intensiivisesti seuraavalle jo jonkun aikaa. Mutta tossa olisi suomen kielinen artikkeli:

      https://yle.fi/uutiset/3-11275155

      • Anonyymi

        Tietysti on tämäkin jo viime kuulta Suomessakin. Tarkoitin lähinnä sitä, että tähän olisi vaan alkuaan pitänyt tarttuu paljon rajummin käsin. Eikä niitä lisä tarvikkeita voi vaan ulkomailta ostaa.. kotimaassa pitää valmistaa - olis pitänyt ja pitäis vastakin.


    • Anonyymi

      Tässä olisi uusi linkki Etelä Korealaisen Covid-19 expertin jatkohaastatteluun. Alkuperäinen haastattelu on jo linkitetty tämän keskustelun yhteydessä. Olen liitellyt tähän vähemmän linkkejä viime päivien aikana, koska näitä totuuksia on aika rankka seurata - ja tulen varmaan olemaan vähemmän aktiivinen tehdäkseni muita asioita, rentoutuakseni enemmän.

      https://www.youtube.com/watch?v=QwoNP9QWr4Y

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe